MOTOT PAKKOTARKASTUKSEEN

MISSÄNORMINPURKU

Katsastuslainsäädäntö uudistuu: Ajoneuvojen tienvarsitarkastukset saattavat lisääntyä jatkossa, moottoripyörille pakollinen katsastus?
Talouselämä12.7.
JAA ARTIKKELI

Suomi alkaa valmistella kansallisten katsastussäädösten muuttamista EU:n uuden liikennekelpoisuuspaketin saattamiseksi voimaan. Samassa yhteydessä tarkastellaan muutakin kansallista katsastussääntelyä suhteessa EU-direktiivien vaatimuksiin, kerrotaan liikenne- ja viestintäministeriöstä.

Hallitusohjelmassa on asetettu tavoitteeksi säädösten sujuvoittaminen, jonka myötä muun muassa ”kansalaisten arkea haittaavaa turhaa sääntelyä on tarkoitus purkaa”.

Unionin liikennekelpoisuuspaketti sisältää uudet direktiivit niin katsastuksesta, rekisteröintitodistuksista ja kuin tienvarsitarkastuksista, ministeriöstä kerrotaan. Säädöksiä tarkastellaan muun muassa moottoripyörien ja nopeiden traktoreiden katsastusvelvollisuuden osalta.


Näiden lisäksi kohteina ovat katsastuspaikat ja -laitteet sekä tarkastuskohteet ja -menetelmät.

Esimerkiksi moottoripyöriä ei ole tarvinnut Suomessa tähän saakka katsastaa. Katsastusdirektiivin mukaan moottoripyörät on kuitenkin katsastettava tai on käytettävä vaihtoehtoisia tapoja moottoripyörien liikenneturvallisuuden edistämiseksi.

Hankkeessa selvitetään myös mahdollisuutta lisätä ajoneuvojen tienvarsitarkastuksia. Ministeriön mukaan tarkastustoiminnan laajentaminen edistäisi autojen liikennekelpoisuuden reaaliaikaista valvontaa ja samalla edistäisi liikenneturvallisuutta.

Tarkoituksena on, että hallituksen esitys voitaisiin antaa eduskunnalle alkuvuodesta 2017. Direktiivin täytäntöönpanoaika päättyy 20.5.2017. Suomessa noin 2,5 miljoonalle henkilö- ja pakettiautolle tehdään vuosittain määräaikaiskatsastus. Kansalaisille tämä maksaa noin 160 miljoonaa euroa.

54

417

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • katsastukset

      Suomi katsastaa tällä hetkellä autoja tiheämmin kuin EU-säännöt vaativat.


      Suomessa katsastetaan autot kerran vuodessa, EU vaatii vain kahden vuoden väliä.
      Ensikatsastus on tehtävä kolmessa vuodessa, EU vaatii neljää vuotta.
      Moottoripyörät ovat tulossa katsastusten piiriin.


      Jatkossa katsastuksissa saattaa riittää kahden vuoden väli.

      Jatkossa katsastuksissa saattaa riittää kahden vuoden väli.

      Suomalaisten käynnit katsastustoimistoissa saattavat tulevaisuudessa harventua nykyisestä. Muutoksia voi tulla, kun Suomi alkaa valmistella katsastussääntöjen sopeuttamista EU:n uuteen liikennekelpoisuuspakettiin.

      Nykyisin Suomessa vaaditaan muun muassa henkilöautoilta määräaikaiskatsastuksia useammin kuin mitä EU-sääntöjen mukaan tarvittaisiin. Yli viiden vuoden ikäiset henkilöautot on Suomessa katsastettava vuosittain, kun direktiivi edellyttää katsastuksia vain joka toinen vuosi.

      Ensimmäinen katsastus vaaditaan Suomessa nyt viimeistään kolmen vuoden kuluttua käyttöönottopäivästä, kun direktiivi edellyttää sen tekemistä vasta neljännen vuoden kohdalla.

      Moottoripyöriä ei Suomen nykyisten sääntöjen mukaan tarvitse katsastaa. Direktiivin mukaan moottoripyörät on joko katsastettava, tai käytettävä vaihtoehtoisia tapoja moottoripyörien liikenneturvallisuuden edistämiseksi.



      Liikenneministeriön ylitarkastaja Joel Karjalainen kertoo, että kysymys moottoripyörien katsastusvelvollisuudesta on vielä auki. Muitakin keinoja täyttää direktiivin vaatimukset harkitaan.

      Myös katsastustoimipaikkojen ja -laitteiden vaatimuksiin sekä menetelmiin voi tulla muutoksia. Hankkeessa selvitetään lisäksi mahdollisuutta lisätä ajoneuvojen tienvarsitarkastuksia. Tien päällä tehtävien tarkastusten lisääminen edistäisi liikenneturvallisuutta, ministeriössä arvioidaan.

      Suomessa määräaikaiskatsastetaan vuosittain noin 2,5 miljoonaa henkilö- ja pakettiautoa. Katsastuksista maksetaan yhteensä noin 160 miljoonaa euroa.

      Näillä näkymin uudet katsastussäännöt astuvat voimaan jo ensi vuonna. Hallituksen esitys on tarkoitus antaa eduskunnalle ensi vuoden alussa, ja direktiivi on määrä panna EU-maissa toimeen viimeistään ensi toukokuussa.

      STT

      • Turhaabyrokratiusta

        Moton katsastukseen riittää se että toimittaa todistuksen (huoltokorjaamo) jarrutestistä ja desibelitestistä


      • inssisegä

        Mikä ihmeen jarrutesti? Niin - eihän sellaista edes ole .. Mitään syytä ei ole katsastusperseilyyn mennä - kuinkas monta onnettomuutta aiheutui viime vuonna teknisten vikojen takia - 0 ?

        Lisäksi direktiivi ei edellytä katsastusta vikka tyhmä toimittaja niin väittää:

        Katsastusdirektiivin mukaan moottoripyörät on kuitenkin katsastettava tai on käytettävä vaihtoehtoisia tapoja moottoripyörien liikenneturvallisuuden edistämiseksi.


    • mattituleekukkaroon

      " Sääntelyä on tarkoitus purkaa" ja seuraavassa lauseessa " moottoripyörät saatettava katsastuksen piiriin".

      Pitäiskö itkeä vai nauraa?
      Joku virkamies on kovin innokas lähettämään norjalaiselle pääomasijoittajille lisämiljoonia vuodessa.
      Minulla on useita ( vanhoja) moottoripyöriä. Niiden vuotuinen ylläpito on jo taloudellisestikin minulle raskasta, koska olen joutunut työttömäksi. Yhtään en kaipaa lisäkustannuksia vaikkapa 60 euroa per prätkä vuodessa.

      Tämä katsastuksen lobbaaminen saa minut todella vihaiseksi. Virkamiehet elävät täysin eri todellisuutta kuin työtön.

      • hd-kuski

        Ken ei työtä tekemän, sen ei mp.llä ajaman!


    • pyöräkunnossa

      Moottoripyörien EU-katsastukset ovat lähinnä vitsejä verrattuna suomalaiseen malliin jossa MP-poliisit poimivat varsin tiukkoihin tienvarsitarkastuksiin aina kun kysymysmerkki kohdataan tien päällä.

      EU-katsastuksessa todetaan nostimella lähinnä se, ettei etujarrukahva painu yli puoleen käyttövarasta ja että satula on kiinni eikä polttoainetankki vuoda. Näin ainakin Englannissa. Katsastus on yleiskatselmus tyyliin ostaja tutkii myytävää pyörää.

      Haluaisin nähdä livenä ensimmäisen etujarrun testaamisen jarrupenkissä...

    • erloui

      Voisi nämä suomen paska tie katsastaa ensin niin se parantaisi moottoripyörien liikenne turvallisuutta vitusti routa reikiä koko kesän läpi, surkeita urapaikkauksia, vitun liukkaita ja runkku jätkät valuttavat pikeä kannulla poikittain tietä ja nehän pitäisi kuulema karhentaa ennen kuin kustaan sitä sontaa sinne liukastamaan teitä.

    • jämptionniin

      Haluan lisää veroja!
      On se nyt perkele, että köyhät vieläkin yrittää harrastella ja aukovat päätään netissä!
      Veroilla köyhät hiljaiseksi!

    • 1100cc1

      Suomessa noi lobbarit on todella tehokkaita ja vie politiikkoja miten lystää vai onko joku oikeesti huomannu et siinä poliittisessa rupusakissa joku ajais ihmisten puolesta jotain eikä vain bisnekset olis ensin

    • matkabmv-kuski

      Lapsellista väkätystä, katsastus on helppo rasti kun laitteet on kunnossa.

    • gfkdjdhd

      Lienee järjenkäyttö sallittua tässäkin ennen kuin torpataan tämäkin harrastus, luetaan nyt tilastoja kuinka monta vahinkoa tapahtunut teknisestä viasta joka olisi havaittu konttorilla , ottakaa selvää ennen kuin suollatte potaskaa.

    • moppoilaa

      Fakta on se ettei noista katsastussedistä pysty kuin murto-osa tekemään prätkien tarkistuksia. Mikko-kytät sen sijaan ovat hyvin perillä. Paitsi ettei ne uskalla puuttua liivillisiin HD -virityksiin...

      • insinöörijahd-mies

        Oletko joku pikkupoika. Konttorillamme työskentelee viisi insinööriä joilla jokaisella on mp.
        Katsastus tulee olemaan kakunpala myös mp.n osalta.


      • USAV8

        Lähikonttorilla karkas Thunderbird seinään muutama vuosi sitten kun lähti dynolta. Eihän nuo osaa ajaa edes autolla.


      • motoristikin

        Sit "insinöörijahd-mies" heräs ja lähti syömään kakkua konttorille ennen päivän vittuiluja.


      • alanmies

        Mielipiteesi on hyvin puutteellista,, ei eletä enää virkamieskautta. Katsastusmiehistä löytyy enemmän alan harrastajia/ammattimiehiä kuin poliiseista. Koulutuskin on jo ihan muuta, tervetuloa!


      • gtyuuo
        insinöörijahd-mies kirjoitti:

        Oletko joku pikkupoika. Konttorillamme työskentelee viisi insinööriä joilla jokaisella on mp.
        Katsastus tulee olemaan kakunpala myös mp.n osalta.

        vitut niillä karvaturvilla ole muuta kun paskan tärkee ilme ja kulli poskessa onneksi ei tarte vierailla näiden runkku turpien luona enää luona kun vaihdan 2-3 vuoden välein meno pelit


    • insinöörijahd-mies

      On hyvä katsastaa myös mp.t. Turvallisuus ennenkaikkea!

      • yli30vMotolla

        Esitä yksikin tapaus jolloin MP on teknisen vian takia joutunut kolariin!!


      • lillyk

        Ainakin saadaan ne karmeat mölyt pois motuista.


      • 9p2

        Katsastajasetä näkee vaan €*€*€*€ mp:n katsastuksista.


      • insinöörijahd-mies

        Katsastushinta MP.lle ei suuri tule olemaan, arviomme mukaan noin puolet autokatsastuksen hinnasta.

        Katsastuksen jälkeen saadaan renkaat kuntoon ja äänenvaimentajat hiljaiseksi.


      • 7plus1

        Se on ihan sama mitä "insinöörijahd-mies" luulee katsastushinnan olevan, sen hinnan määrää kuitenkin katsastusasemaketjun ulkomainen sijoittaja taalankuvat silmissään. Tulot on massiiviset jos katsastetaan 300.000 prätkää, jolloin voi myös "insinöörijahd-mies" paksusti silloin.


      • alanmies
        yli30vMotolla kirjoitti:

        Esitä yksikin tapaus jolloin MP on teknisen vian takia joutunut kolariin!!

        Esitäpä yksikin tapaus, jossa olisi katsastusmies syyllinen!


      • ykskatsurivaan
        7plus1 kirjoitti:

        Se on ihan sama mitä "insinöörijahd-mies" luulee katsastushinnan olevan, sen hinnan määrää kuitenkin katsastusasemaketjun ulkomainen sijoittaja taalankuvat silmissään. Tulot on massiiviset jos katsastetaan 300.000 prätkää, jolloin voi myös "insinöörijahd-mies" paksusti silloin.

        Ole huoleti, katsurilla tuskin on parempi palkka kuin sulla. Eikä sillä ole mitään yhteyttä, paljonko katsastus maksaa!


      • perseitä-perseitä
        lillyk kirjoitti:

        Ainakin saadaan ne karmeat mölyt pois motuista.

        Ei saada. Kuulemma on erikoisen helppoa vaihtaa alkuperäinen vaimennin takaisin. Tähän on varaosavalmistajat oikein paneutuneet.


    • insinöörijahd-mies

      Olet luultavasti kanssani samaa mieltä siitä, että työmies on palkkansa ansainnut, vai mitä?

      Mielestäni turvallisuus on muutaman kympin arvoinen. Monet asiakkaista ovat todenneet katsastuksen jälkeen tyytyväisinä edessä olevan taas vuosi huoletonta ja liikenneturvallista ajoa.

      • höpöhöpöinssi

        Ei mee inssille tajuntaan jotta ei se turvallisuutta takaa,tuskin edistääkään , päinvastoin jokaisen motoristin pitää pystyä itse havaitsemaan ilmaantuneet puutteet,ei siinä leima paperissa auta yhtikäs.luo vääränlaista turvallisuuden tunnetta.


      • insinöörijahd-mies

        "jokaisen motoristin pitää pystyä itse havaitsemaan ilmaantuneet puutteet"

        Juuri tämän takia katsastuksia tarvitaan, koska aina on kuljettajia jotka Eivät viitsi/ välitä / osaa korjata vikoja ja puutteita.

        Turvallisuuden varmistamiseksi täytyy tehdä kaikki voitava!


      • Harrastajissa_on_ainesta
        insinöörijahd-mies kirjoitti:

        "jokaisen motoristin pitää pystyä itse havaitsemaan ilmaantuneet puutteet"

        Juuri tämän takia katsastuksia tarvitaan, koska aina on kuljettajia jotka Eivät viitsi/ välitä / osaa korjata vikoja ja puutteita.

        Turvallisuuden varmistamiseksi täytyy tehdä kaikki voitava!

        joka ei yksinkertaisesti välitä pyöränsä kunnosta, ei renkaista eikä metelistä. Periaatteessa katsastus on helppo. Melu, renkaat, valot, vilkut ja etu- sekä takahaarukan välykset. Ehkä myös dynamometrimittaus pyörille joissa tehorajoitus.


    • haistakaa_paska_persut

      Missä eu ,niin siellä ongelma.

      Tää euostoliitto alkaa muistuttamaan entistä neuvostoliittoa entistä enemmin ja kansan viholliselta missä poliitikot siunaavat eliitin toiveet ja tekevät myös niille lisää
      lakeja joista itse hyötyvät muiden kustannuksella.

      Sairas systeemi mikä ei ole kenenkään taviksen etu missään asiassa.

      • jukkalen

        Nyt oli kysymys mp-turvallisuus, EI politiikka.


      • viper69

        Ei oo kyse mp-turvallisuudesta vaan pakoäänistä.


    • mopo-mies1

      Katsastus on hyvä liikenneturvallisuutta edistävä asia, kuten katsatusukko sanoo, sitävastoin käyttövero mp.lle ei nappaa.

      Yhteensähän näistä tulee moottoripyöräilijöille noin sata euroa lisää vuoteen maksettavaa.

    • dougou

      Niin kauan kun touhussa pysyy järki (ja inhimillinen hinta) niin itselläni ei ole mitään mp-vuosikatsastusta vastaan. Eli käytännössä keskitytään mp:n kannalta oleellisiin ajoturvallisuutta koskeviin seikkoihin, renkaat, jarrut, välykset laakereissa, puslissa, etu- ja takahaarukassa jne. Sitten taas esimerkiksi päästömittaukset moottoripyörissä olisi täysin huuhaata ottaen huomioon moottoripyörien määrän ja ajokauden pituuden suomessa. Desipelirajoituksethan on jo nykyään olemassa ja vaihtelevat sen mukaan minkä ikäinen pyörä on kyseessä ja näidenkin valvomisessä on hyvä pitää maalaisjärki mukana.

      Itseäni huvittaa ajatella tilanne kun menen konttorille ja lyön oman vm-52 panheadin avaimet katsurin kouraan ja sanon että polkases käyntiin. :D Sitten kahvikuppi kourassa hihittelen kun kaveri halkaisee polvilumpionsa.

      • dougou

        Ja ennenkuin joku alkaa viisastelemaan niin kerrottakoon että mun hd täyttää desipelivaatimukset ja on muutoskatsastettu tänäkeväänä.


    • moppoilaa

      Katsastuskukkahattutädit ja sedät vois lukee asiallisen kirjoituksen tän päiviän YLE:n uutisista.

      Muutama poiminta:
      "Kun Suomessa ei ole tarvinnut pyöriä katsastaa, ei meiltä löydy myöskään moottoripyörien katsastamiseen erikoistuneita katsastajia"

      "Suomen johtavilla katsastusketjuilla onkin tällä hetkellä korkeintaan henkinen valmius aloittaa tarvittaessa myös pyörien katsastustoiminta"

      "Liikenneonnettomuuksien syynä tai osasyynä moottoripyörän tekninen vika on Suomessa harvinainen."

      Haastatellut:
      Liikenne- ja viestintäministeriön ylitarkastajaa Joel Karjalainen
      Poliisihallituksen poliisiylitarkastajaa Samppa Holopainen
      Liikenteen turvallisuusvirasto Trafin osastopäällikköä Toni Pallaspuro
      A-Katsastuksen teknistä johtajaa Hannu Pellikkaa.

    • insinöörijahd-mies

      "Kun Suomessa ei ole tarvinnut pyöriä katsastaa, ei meiltä löydy myöskään moottoripyörien katsastamiseen erikoistuneita katsastajia"

      Höpsistä,mp.n katsastus tullaan hoitamaan samalla ammattitaidolla kuin auton katsastus.

      Ter: Katsastaja

      • japsiMPkestää

        Mä ymmärrän osaamisesi. HD:tä saa korjata aina 2 tuntia jotta voi ajaa tunnin


    • Brorbuntanpoika

      Duunareiden prätkät joutaa katsastella, kunhan meidän ylemmän kekiluokan ja maanomistajien veneisiin ei kosketa!

      • suzukiburman

        Veneet saatte pitää, mutta käyttöverot mätkäistään.


      • kekiluokka

        Tarkoitat varmaan että kumiankkasi jätetään rauhaan pesuvadissa.


    • SkodaSimo

      Imetän piliäni katsastus"miehellä", kaikki menee läpi.

    • perseitä-perseitä

      Täysin turhaa, tässä yritetään vain keksiä "elinkeino" lisää, koska Suomesta häviää työpaikat. Mitä jos kaikki muutkin työllistyisivät firmoihin, joiden työ on lain pakottamaa. Lisäksi samaa sarjaa olisi se, että työpaikkoja olisi lisääntyvässä määrin kunnilla, valtioilla ja remisteröidyillä yhdistyksillä, jotka rahoitettaisiin suurimmaksi verotuloilla ja pakkomaksuilla.

      Kysymys kuuluu: Mikä katsastuspakossa parantaa liikenneturvallisuutta? Vastaus: Ei yhtään mikään.

      • insinöörijahd-mies

        Poika, jos olisit nähnyt samanlaisia virityksiä kuin minä, muuttaisit mielesi.

        Katsastus poistaa sinunlaisiltasi Tojo-Terojen noppavirittelyt liikenteestä.

        Kun kasvat aikuiseksi tulet ymmärtämään pointtini.

        Ter: Katsastaja


      • motolla70luvulta

        Mä olen aikuinen ja ymmärrän pointtisi. Sä olet säälittävä katsuri, joka luokittelee ja tuomitsee asiakkaita noppavirittelyjen perusteella. 37 -vuotiaana et ole enää pystynyt tyydyttämään vaimoasi ja kun viiskymmpisenä olet saanut maksettua säälittävän rintamamiestalosi niin päätit alkaa hdmieheksi, niinkuin se tekisi sinusta jotenkin paremman.


    • nörttejäkö

      Ei ne osaa ajaa niillä kumminkaan ja kortin vaatii! Eivät saa edes pakua nosturille ajettua?

      • insinöörijahd-mies

        Eipä ole yhtään autoa jäänyt nosturille ajamatta.

        Ter: Katsastaja


    • RahaaPoisKotimaasta

      Lisää rahan lypsämistä.
      Vioista johtuvia onnettomuuksia ei ole ollut tähänkään asti.
      Ei liity mitenkään turvallisuuteen.

      • Olisivat_ainakin

        perusasiat kunnossa, ts. renkaat, äänet, valot ja vilkut, välyksistä puhumattakaan. Samalla tehorajoitetut dynolle mittaukseen rajoittimien tarkastamiseksi. Tuntuvat monesta kuristetusta pyörästä puuttuvan.


      • RahatPois

        Miksi, jos ongelmia ei ole?
        Muutenkin liikaa byrokratiaa ja rahastusta tässä maassa.
        Voit käyttää omaa pyörääsi katsastuksessa jo nytkin jos haluat.

        Tietysti vahingot vähenee, kun liikkuminen vähenee.
        Siinä mielessä mopouudistuksetkin onnistuivat.
        Kielletään kaikki varmuudeksi.


      • TurbotOn
        Olisivat_ainakin kirjoitti:

        perusasiat kunnossa, ts. renkaat, äänet, valot ja vilkut, välyksistä puhumattakaan. Samalla tehorajoitetut dynolle mittaukseen rajoittimien tarkastamiseksi. Tuntuvat monesta kuristetusta pyörästä puuttuvan.

        No renkaita ei saada katsastuksella paremmiksi juurikaan. Tehokas pyörä kuluttaa kesässä pahimmillaan kolme takarengasta joten jos keväällä katsastetaan kunnollisella takapyörällä jää kesän aikana silti kaksi takarengasta mahdollista ajaa vaikka aivan nahkakaljuiksi.


      • Jutustelija1
        Olisivat_ainakin kirjoitti:

        perusasiat kunnossa, ts. renkaat, äänet, valot ja vilkut, välyksistä puhumattakaan. Samalla tehorajoitetut dynolle mittaukseen rajoittimien tarkastamiseksi. Tuntuvat monesta kuristetusta pyörästä puuttuvan.

        Minusta pyörän kuristaminen pitäisi rinnastaa rikoslaissa pahoinpitelyyn, kuristajille kunnon rangaistukset. Kaikilla moottoreilla on oikeus elää vapaina kuristusten rajoitteista. Kevareiden ja prätkien tehorajat, tai oikeammin korttien tehorajat - Saisi viskata kaatopaikalle.

        Tuosta voi katsella meikäläisen vanhoja vermeitä: http://mattiviikate.blogspot.fi/

        Tuosta kolumniani, siellä on kanssa kuvia parista vanhasta jos jaksaa kaivella: http://mattiviikate.newsvine.com/

        Tuossa vielä suoralinkki siihen juttuun jossa on kuvia prätkistä kolumnissa: http://mattiviikate.newsvine.com/_news/2016/05/27/35598447-pictures-of-my-old-motorbikes-suzuki-gsx-r-1000-and-kawasaki-zx-9r


    • Jutustelija1

      Ei Suomessa ole mitään järkeä tai tarvetta alkaa katsastamaan pyöriä, entiseen malliin saisi homma jatkua. Äänestäjät voisivat näyttää tuollaista suunnitteleville/tekeville ovia aina ja kaikissa vaaleissa.

      Tuosta voi katsella meikäläisen vanhoja vermeitä: http://mattiviikate.blogspot.fi/

      Tuosta kolumniani, siellä on kanssa kuvia parista vanhasta jos jaksaa kaivella: http://mattiviikate.newsvine.com/

      Tuossa vielä suoralinkki siihen juttuun jossa on kuvia prätkistä kolumnissa: http://mattiviikate.newsvine.com/_news/2016/05/27/35598447-pictures-of-my-old-motorbikes-suzuki-gsx-r-1000-and-kawasaki-zx-9r

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      271
      2466
    2. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      38
      1399
    3. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      60
      1368
    4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      22
      1156
    5. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      7
      1144
    6. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      48
      1136
    7. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      26
      1123
    8. Kellä on rumin tukka?

      Kuka on haapaveden rumin ihminen? Vinot silmät ja ikivanha mersu?
      Haapavesi
      9
      1101
    9. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      46
      1073
    10. Kuinka paljon nalle harmittaa

      Kun mä saan panna hehkua ja sä et? :)
      Ikävä
      6
      1032
    Aihe