Suomalaiset hotellit kolkkoja

Suomen_rumat_hotellit

Oletteko huomanneet, jos vertaatte suomalaisia hotellihuoneita joihinkin tasokkaisiin hotellihuoneisiin u lkomailla, että lähes kaikki suomalaiset hotellit on tympeän mauttomasti sisustettuja ja kolkkoja. Suurimmasta osasta niistä puuttuu parvekkeetkin. Sisään astuessa vaikutelma on usein epäsiisti, kulunut ja tunkkainen ja ankea, ei siis lainkaan viihtyisä. Ikkunoissa on rumia yksitoikkoisia verhoja, sängynpeitteet ja matot samanlaisia synkänvärisiä kuluneita ja likaisen näköisiä rättejä, istuimet yhtä kuluneita ja likaisia. Kylpyhuoneet yksitoikkoisen kolkkoja, kuin sairaalassa. Joissakin hotelleissa on satsattu muka moderniin sisustukseen, mutta lopputulos on askeettinen ja todella kolkko. Ei siis mitään kauniita yksityiskohtia, kauniita kuoseja, kookkaita pöytävalaisimia ja muhkeita lepotuoleja ja sohvia, viherkasveja, peilejä, maisemaikkunoita, tai muuta viihtyisyyttä, jota näkee ulkomaisissa hotelleissa. Suomalaiset eivät vaan osaa, tai halua, tai raaski sisustaa hotellihuoneita viihtyisiksi ja kauniiksi. Suomesta saa oikein urakalla hakea tasokasta hotellia. Usein suomalaisten kaupunkien hotellihuoneet on vain ahtaita, niukasti valaistuja kopperoita, jossa vuode tai kaksi ja kirjoituspöytä ja pari tuolia ja jonkinlainen vaatekaappi ja joku persoonaton pöytälampunrutale. Sama epäviihtyisyys jatkuu tälläisissä hotelleissa oleskelutiloissa ja ruokasaleissa ja ravintoloissa. Pitäisikö siellä tietynlaiseen tasoon tottuneiden ulkomaalaistenkin muka viihtyä? Onko tähän suomalaisten hotellihuoneiden sisustukseen mitään parannusta odotettavissa?

15

243

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • LHW

      Et sitten ole vissiin käynyt Kämpissä tai Havenissa?

    • Maksaja

      Suomalaisen hotellin suurin ongelma on hinta. Tuplasti kalliimpi kuin samantasoinen huone muualla Euroopassa.

    • IHG

      Kerrotko jotain esimerkkejä. Varmaan olis helpointa verrata vaikka Holiday Inn hotelleita pääkaupunkien keskustassa. Otetaan esimerkkinä Holiday Inn Helsinki City Centre ja verrataan sitä vaikka Pariisin, Lontoon, Berliinin, Amsterdamin, Barcelonan vastaavaan keskusta Holiday Inn hotelliin.

      • Muu.mi

        En ole aloittaja mutta Porin Vaakunassa on aivan karseita huoneita. Sattumoisin eivät näy hotellin omissa kuvissa. Porin Vaakunassa on ankein hotellihuone jossa olen ollut ikinä. Palvelu hotellissa on hyvä ja aamiainen ihan huippua. Huoneista ainakin osa on kuin 1970-1980 taitteesta. En löytänyt tähän hetkeen kuvaa karusta Std-huoneesta, mutta ei tämä Superiorkaan ole häävi:

        http://urly.fi/DO2


      • Vertailun_vuoksi

        Muualla maailmalla
        http://static.iltalehti.fi/matkajutut/hotellitpariisi21108JOB_ma.jpg
        http://upinlbs.tamucc.edu/home/img/h3.jpeg
        http://hotellacejita.com/wp-content/uploads/2013/04/hotel-room-suite-room.jpg
        https://mediastream.jumeirah.com/webimage/heroactual//globalassets/global/hotels-and-resorts/dubai/jumeirah-beach-hotel/rooms/ocean-club-deluxe-king/jumeirah-beach-hotel-rooms-ocean-club-deluxe-king-01-hero.jpg
        http://images.nationalgeographic.com/wpf/media-live/photos/000/288/cache/traveler-april-2009-staylist-usa-east_28852_600x450.jpg
        http://www.hotelstpetersbourg.com/wp-content/uploads/2014/05/Deluxe-Room.jpg
        http://www.greekriviera.gr/wp-content/gallery/chedi/best-hotels-for-winter-2014-switzerland-chedi-andermatt-hotel-room-warm.jpg


        Suomessa
        https://kohokohdat.fi/wp-content/uploads/sites/2/2013/03/scandic-hotel-station-tampere.jpg
        https://sipa.s-palvelut.fi/?url=https://www.sokoshotels.fi/documents/30003/252425/ATB.jpg/75c2fc82-60fc-436b-86c6-739fd8e46d61?t=1375878443000&maxWidth=1170&checksum=9253a94ca1522490629f32645396d73d
        http://foto.hrsstatic.com/fotos/0/3/920/517/80/000000/http://foto-origin.hrsstatic.com/foto/0/2/8/6/028690/028690_z_7527526.jpg/vfOar4lPgKB6WW2U3yGY2A==/720,576/6/Rantasipi_Aulanko-Haemeenlinna-Room-5-28690.jpg
        http://www.cleartrip.com/places/hotels//5396/539604/images/14365526_w.jpg
        http://www.cleartrip.com/places/hotels//6571/657176/images/12036084_w.jpg


      • Mitä-ihmeen-järkeä

        Nuohan ovat täysin järjettömiä vertailuja!! Miksi olet valinnut ulkomailta pelkästään sviittejä ja deluxe-huoneita, ja Suomesta pelkästään tavallisia perushuoneita (viimeinen taisi jopa olla lähinnä hosteltasoa)? No toisaalta ihan turha kysyä miksi, koska koko tuo vertailusi on täysin tarkoitushakuinen ja vääristelevä.

        Jos netistä ei löydy hyviä kuvia Suomen hotellien sviiteistä ja deluxe-huoneista niin minulla on niitä runsaasti koska olen asunut sellaisissa useamman kerran. Tuo vertailusi oli niin äärimmäisen typerä että saatan jopa innostua postaamaan kuvat nettiin. Katsotaan sitten.


      • Hotelliin

        Mikähän estää suomalaishotellejakin tarjoamasta enemmän deluxea? Hinnat on kyllä deluxea, mutta taso ei? Monet nyrpistää nenää avatessaan oven tunkkaisiin ja ankeisiin hämäriin, parvekkeettomiin kopperoihin, eihän niihin mielellään mene, muuten kuin joskus pakosta reissuillaan. Jos ei muuta ole tarjolla.Mutta, kyllä suomestakin muutamia tasokkaita ja mukavia hotelleja löytyy. Nehän on oikein tässä listattukin.
        http://www.iltalehti.fi/matkajutut/2015101420516744_ma.shtml
        Erikoismaininnan annan itsekin tuolle Sea hotel Mäntyniemelle Pyhtäällä.
        Se oli meidän yllätyslöytömme kesälomareissulla Kotkassa.
        Omistajat palvelee asiakkaita todella sydämellään, hotelli ei ole ihan uusinta uutta, mutta kauniilla paikalla ja erittäin siisti ja viihtyisä. Kaikesta huomaa ja aistii, että siellä ajatellaan asiakkaiden viihtyisyyttä, ei vain tuottoa.
        Myös yöpuu Jyväskylässä ihastutti.


      • Mitä-ihmeen-järkeä

        Kyllä suomalaiset hotellitkin tarjoavat deluxea ja sviittejä niille jotka haluavat. Tuossa "vertailun vuoksi" viestissä oli niin totaalisen typerää juuri se että valittiin ulkomaisista hotelleista ne parhaat ja kalleimmat huoneet ja suomalaisista hotelleista kaikkein halvimmat ja kurjimmat. Ei liene yllätys kenellekään että huoneet ovat "vähän" eri näköisiä??

        Jotta totuus ei täysin unohtuisi, niin tässä vähän realismia.

        Viestin kirjoittajan valitsema kuva:

        http://hotellacejita.com/wp-content/uploads/2013/04/hotel-room-suite-room.jpg

        Kyseisen hotellin tavalliset huoneet, verrattavissa noihin suomalaisiin:

        http://hotellacejita.com/wp-content/uploads/2014/08/habitacion5.jpg
        http://hotellacejita.com/wp-content/uploads/2014/08/habitacion3.jpg

        Eipä ihan hirveästi näy " kauniita yksityiskohtia, kauniita kuoseja, kookkaita pöytävalaisimia ja muhkeita lepotuoleja ja sohvia, viherkasveja, peilejä, maisemaikkunoita"!!


      • Auu_tss
        Mitä-ihmeen-järkeä kirjoitti:

        Nuohan ovat täysin järjettömiä vertailuja!! Miksi olet valinnut ulkomailta pelkästään sviittejä ja deluxe-huoneita, ja Suomesta pelkästään tavallisia perushuoneita (viimeinen taisi jopa olla lähinnä hosteltasoa)? No toisaalta ihan turha kysyä miksi, koska koko tuo vertailusi on täysin tarkoitushakuinen ja vääristelevä.

        Jos netistä ei löydy hyviä kuvia Suomen hotellien sviiteistä ja deluxe-huoneista niin minulla on niitä runsaasti koska olen asunut sellaisissa useamman kerran. Tuo vertailusi oli niin äärimmäisen typerä että saatan jopa innostua postaamaan kuvat nettiin. Katsotaan sitten.

        Taidat olla joku rytöhotellin omistaja, johon kalikka kalahti.


      • Mitä-ihmeen-järkeä

        En ole enkä ole ikinä ollut matkailualalla muuta kuin matkustajan ominaisuudessa. En omista minkäänlaista hotellia, eikä omista kukaan sukulainenkaan tai kukaan tuttu. Hotelleissa käyn asiakkaana. Mutta onhan sentään oltava jonkinlaista rajaa siinä mitä paskaa tännekin postataan ja miten älyttömiä "vertailuja" tehdään.

        Ja tässä niitä suomalaisia paremman luokan hotellihuoneita. Eivät mielestäni jää jälkeen ulkomaisista VASTAAVISTA.

        Hotelli 1: http://imgur.com/a/B50wq
        Hotelli 2: http://imgur.com/a/i8kP1
        Hotelli 3: http://imgur.com/a/C0t4A
        Hotelli 4: http://imgur.com/a/nW0BM

        Toki koko Suomessa ei ole yhtään niin hienoa viiden tähden hotellia kuin monessa paikassa ulkomailla. Kysyntää ei kerta kaikkiaan ole tarpeeksi.

        Yksi tuon vertailuviestin hehkuttamista ihanista ulkomaan hotelleista oli Jumeirah Beach. Sen halvinkin huone maksaa yhdeltä yöltä 312 euroa ja tuo, josta kuva oli, maksaa huomattavasti enemmän. Pitää olla aika idiootti jos ottaa tuon vertailukohdaksi tavalliseen suomalaiseen pikkukaupunkihotelliin ja luulee sen todistavan jotain tasosta.


    • IHG

      Korjaan itse itseäni ennenkuin joku muu ehtii. Ei Barcelona, vaan Madrid.

    • Yöksimieluumminkotiin

      Aloittaja on aivan oikeassa. Suomalaiset hotellihuoneet ovat ahdistavia. Varsinkin kesäisin tulee vahva ahtaanpaikan kammo, kun menee pimeään hotellihuoneeseen, jossa ei voi avata ikkunaa, ei ole parveketta, sisustuksen värit ovat jotain tummanruskean ja likaisen beigen väliltä. Valaistukset ovat peräisin jostain 70 luvun energiakriisin ajalta. Yleensä niissä on paha tunkkainen haju ja liian kuuma, ja lämmönsäätöjärjestelmä ei toimi tai sitten se on repsun hallinnassa, jossa sitten asian hallitseva henkilö on lomalla. Myös ihmettelen, että tallelokeroa ei useinkaan ole huoneessa vaan vastaanotossa, jossa ei mitään yksityisyyttä lokerolla asiointiin. Ja tämä kaikki tylsyys löytyy aivan normaaleista neljän tai viiden tähden hotelleista, ketjulla tai ilman.

      • Ei_hotelliin

        Juuri näin, aivan samaa mieltä hotellien tasosta.
        Olisi hienoa, ettei vain jotkut hotellit pistä sisustustaan paremmaksi,
        vaan kaikki. Koska hinta on kuitenkin aika suolainen kaikissa näissä ankeissakin paikoissa. Rahalle kaivattaisiin hiukan vastinetta.


    • maikkimatkustajao

      Omenahotellissa taas majoitusta opiskelijalle kuukausi hintaan....
      En suosittele,asuin 8viikkoa viime syksynä ja se oli aivan kauheeta.
      Halpaa oli Joo mutta ......Huoneissa on todella kylmä/ilmastointi puhaltaa
      kylmää ilmaa 24/7,jääkaappi on pieni,ikkunoita ei saa auki,kaikki äänet käytäviltä
      kuuluu huoneeseen,biletys 4krt/vko huom:ei ainoastaan opiskelijat,
      Viimeistään kun Kuppilat menee kiinni alkaa meteli joka kestää aamu seiskaan,ovet käy koko ajan-maksullista toimintaa!!!?
      Siivoojat käy huoneessa kerran viikossa ja silloin myllätään koko omaisuus.
      Pesukonetta ei ole!
      Mutta ei siinä mitään jos jossain pakko olla niin sinne vaan ja jaksat valvoa 24/7.

    • Toiveikkain.mielin

      Pääsemmeköhän jo tänä kesänä tasokkaampiin Suomalaisiin hotellihuoneisiin?Nähtäväksi jää.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1565
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1204
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1127
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1036
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      985
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      967
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      892
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      870
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      714
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      670
    Aihe