Hydrauliset venttiilinnostimet

soini

Aloin taas jatkamaan tuota iäisyysprojektia Vecktra 1,6b -96 , x16xel kone.
Irroitin pakopuolen nokka-akselin ja nostimet. Meinasin vaihtaa ne uusiin, koska kaikki on jumissa ja naputus kuuluu kuumana.
Halkaisin laikalla yhden nostimen ja totesin, että henkimaailma vehe. Hauli on piilossa, joten sitä ei voi painaa öljyreijän kautta, jotta nostimen sais hajalleen.
Oli moskaa täynnä koko nostin. Haulella on olematon palautusjousellakin elikkä ihme että yleensä tomivat ollenkaan. Ainoa purkukonsti on paineella painaa mäntä ulos.

Kysymys , että uudet nostimet on noin 1-1,5 mm korkeammat kuin vanhat ovat. Painuuko nostin kasaan, jos laittaa sellaisenaan paikoilleen? Etteivät venttiilit ota mäntiin kiinni.

Toinen kysymys. Onko kukaan porannut reikää kytkinkoppaan, josta voisi pitää hammas kehästä kiinni nokkamutterin avauksessa ja kiinnityksessä. Startti on turhan isotöinen irroittaa ja vaihteella vähän niin ja näin...?

4

179

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • KiketheBody

      Kyllähän sen nostimen pitäisi painua.. uudet kun laittaa, jos ne tosiaan on kovat.. niin asennuksen jälkeen olisko sen nyt ainakin puoli tuntia kun odottaa ennen käynnistystä.

      Onkos siellä nokkaketju? Kun vauhtipyörältä meinaat lukita

    • Ei siinä ole ketjua. Hammashihnalla se on. Ohjeessa sanotaan, että laittaa iso vaihde päälle ja toisen painaa jarrua samalla, kun samalla avaa kampiakselin pulttia eli siimapyörältä. Toinen vaihtoehto ottaa käynnistin irti ja lukita hammaskehä ruuvimensselilllä sieltä. Käynnistin on pahassa paikassa takan.
      Kytkinkoppaan olisi helppo tehdä reikä hammaskehän kohdalle josta voisi lukita koneen. Tulppa vain päälle sitten. Ajatteli tehdä. reijän.
      Täytyy kai jakopäätä laittaessa pyöritellä konetta käsin jotta varmistaa, että venttiilit eivät ota mäntiin .

      • KiketheBody

        Aloituksessa puhuit nokkamutterista, mutta kyse onkin kampiakselin pultista. Ulkopuolella on siivapyörä tai moniurahihnan pyörä, ja sen takana kotelossa hammashihnan pyörä?

        Saakos sen avattua lokasuojan ja pohjan puolelta. Sellaisella esim. sähköisellä pulttipyssyllä aukeaa, eikä tarvii moottoria lukita.

        Yksi keino jos ihan vaikka hylsyllä käsin avaa, niin massatuurnalla napakka isku pultin päähän.. tai vaikka sivulta.., niin lepokitka häiriintyy ja aukeaa helpommin. Ei kukaan ole sellaisia reikiä koskaan porannut.. turha sinunkaan.

        Se nyt on moottoria kasatessa peruskauraa, että erilaisten vaiheiden jälkeen pyöritetään kampiakselia. Kun kone on kasassa, pyöritetään.. kun se yksi pieni mutteri tai mikä tahansa kadonnut esine saattaa olla just siellä..
        Nostimien tosiaan annetaan se puoli tuntia olla kokoamisen jälkeen nokkiensa alla, ja sitten vasta käymään, vaikka käsin pyörisikin kone hyvin.


    • Sori, tarkoitin tietenkin kampiakselin pulttia. Kyllä minä kokeilin kaikki konstit pulttipyssystä lyöntiavaimeen. edellinen asentaja oli vääntänyt epätoivoisen lujaan liiman kanssa kiinni.
      Sain irroitettua, kun tein(eräänlaisen t-vääntimen) avaimen pitkällä vääntövarrella jännitystä ja mutterinvääntimellä vielä päästä autoin , eli tein erikois avaimen sitä varten. Vaihe oli päällä ja jarrulla kone jumiin. Pultti uusi ja kohtuudella kiinni. Kyllä tämä taas tästä selviää. Kiitoksia tiedoista.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      25
      1796
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      20
      1714
    3. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      105
      1564
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      69
      1531
    5. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      72
      1508
    6. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      58
      1395
    7. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      17
      1387
    8. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      19
      1212
    9. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1150
    10. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      36
      1135
    Aihe