Refluksitaudista eroon pääseminen

Markkanen45

Olen 46-vuotias mies ja refluksitautini alkoi nousta selkeästi esiin viime helmikuussa (siinä vaiheessa epäilin mykoplasmaa), jonka jälkeen alkoi lääkärillä käynnit. Erilaisten veritestien jälkeen (mm. kilpirauhanen ja mykoplasma, jotka näyttivät negatiivista) vanhempi lääkäri kyseli närästyksestä ja määräsi minulle refluksilääkkeen aika lonkalta. Käytin sitä huhtikuun alusta sen keskivaiheille kaksi viikkoa, kunnes keskeytin sen oltua tehotonta. En muista lääkkeen nimeä. Oireet: alussa mahanesteen ruokatorveen ylösnousua ja kierron ja pistelyn tuntua oikealla puolella, myöhemmin tulehdus nieluntulehdus, joka taittui - ilman lääkkeitä tai vaihtoehtoislääkinnän ansiosta. Toisaalta aina aamuisin ääneni oli erittäin käheä ja tunsin mahahappoa suussani. Nyt aamuoireet ovat lieventyneet heinäkuun puoleenväliin.

Maaliskuussa kävin homeopaatilla kaksi kertaa, ensi kerralla sain Lachesis D30:ä joka ei tepsinyt, koska epäilin vielä aluksi jotain flunssaa. Seuraavaksi kerroin refluksioireistani homeopaattimyyjälle ja hän suositteli serrapeptaasia ja suositteli luopumaan paistetusta ruoasta, maitotuotteista ja ylensyönnistä. Serrapeptaasi ei juuri auttanut itse refluksivaivaan mutta takaraivoni kystaa se pienensi puolella ja toi muutenkin elinvoimaa. Huhtikuussa aloin syödä myös PhenoCur fenyylialaniini_boswell serrakurkumiini-alfliponiinhappovalmistetta kaksi kertaa päivässä sekä ruokailun yhteydessä otettavan tabletin betaiini hydokloridia pepsinillä. Kävin myös konsultoimassa lääkärillä ja ehdottivat vahvempia lääkkeitä ja otettavaksi kaksi kertaa päivässä, jos ne eivät auta, seuraava askel olisi tähystys ja myöhemmin leikkaus. Olin kauhuissani. Tiedän myös että pitkään jatkuessaan refluksi vaiva voi aiheuttaa ruokatorven arpikudoksen ja Barretin ruokatorven ja myöhemmin tappavan syövän. Mitä itse olette mieltä, kannattaisiko sittenkin ostaa vahvemmat lääkkeet? Miten itse olette parantuneet refluksista?

11

3880

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Toinen_mies
      • skakksa

        Kannattaa harkita laadukkaan probioottivalmisteen käyttämistä. Lisäksi kannattaa harkita Vogelin Molkosanin säännöllistä juomista, aloe vera-mehua, piihappogeeliä, pastöroimatonta omenasiiderietikka, inkivääriä ja kaalimehua. Kannattaa ottaa selvää, sopivatko nuo itselle ja onko niistä apua.


      • Markkanen45

        Ravintoterapeutti on tällä hetkellä liian hintava omalle budjetille. Kokeilen tuota probioottivalmistetta ja Molkosania ainakin aluksi. Aian totta, en usko tässä asiassa lääkkeisiin ja leikkaukseenn.


      • jenkkien_markkinointiako

        "Refluksi talttuu ruokavaliolla, ei lääkityksellä. "

        Täällä jonkun jenkin näkemys asiaan:

        https://vimeo.com/212471759

        Asiassa SAATTAA olla perää ...

        Mutta tyypilliseen jenkkityyliin:

        Vain tietyt perusasiat kerrotaan ilmaiseksi.

        Kaikki vähänkin arvokas tieto onkin sitten 47 USD maksun takana.

        MUTTA: Kannattaa muistaa, että tekijänoikeuslaki EI SUOJAA itse tietoa, ainoastaan sen esitystavan.

        Eli jos päätät maksaa tuon 47 USD, niin kerropa omin sanoin tänne suomi24:lle olennaisimmat faktat.

        Tämä video on mitä ilmeisimmin markkinointitarkoituksessa julkaistu.

        Itse videossa mainitut asiat saattavat silti pitää paikkansa, mutta kannattaa silti muistaa, että videon julkaisija on taho, jota kiinnostaa eniten saada mahdollisimman monelta tuo 47 USD maksu.

        Löytyykö aiheesta sellaistakin tietoa, joka ei olisi maksumuurin takana ?

        Entä, mikä juttu tämä on?

        https://www.ruohonjuuri.fi/l-fenyylialaniini-500-mg-solgar-033984022003

        Fenyylialaniinia myytävänä ????

        Miksi joku haluaisi ostaa tuotetta, jota käytetään lisäaineena kaikista halvimmissa mehuissa, ja joka maistuu luonnottomalta ?

        Itse olen mehuostoksilla aina pyrkinyt välttämään niitä mehuja, joissa on maininta: "sisältää Fenyylialaniinin lähteen".

        Koska siis Fenyylialaniini tekee mehusta pahanmakuista, niin miksi sitä sitten myydään jopa erikseen ?

        Niille joilla on lapsia:

        Jos lapset valittavat, että joku tietty mehu maistuu pahalta: tarkistapa, onko ko. mehun pakkauksessa tuo maininta: "sisältää Fenyylialaniinin lähteen" - jos maininta löytyy, niin siinä on pahan maun syy - lapsesi ovat oikeassa!

        Joissakin mehuissa on samantapainen paha maku ILMAN tuota merkintää - tämä on toistaiseksi arvoitus, mistä johtuu !


    • hapotushellitti

      Jos olet ylipainoinen-pudota painoa niin refluksitauti yleensä hellittää. Vältä närästystä aih.ruokia ja juomia.

    • elintavatkuntoonn
    • minun-mielipide

      Viljatuotteet on yksi syy refluksitaudin syntyyn. Kannattaa kokeilla viljatonta kautta ainakin kuukauden tai pari. Ei sitä siihen kuole, vaikka lääkärit mielellään paloittelee.

    • Markkanen45

      ”Jos olet ylipainoinen-pudota painoa niin refluksitauti yleensä hellittää. Vältä närästystä aih.ruokia ja juomia.”

      En ole hirveän ylipainoinen. 179cm ja painan n. 89kg. Normaalipainoni olisi ehkä 78kg. Vatsaa on kyllä jonkin verran. Pidempi dieetti olisi ihan paikallaan tai paasto.

      Lähinnä itseäni ärsyttää se että moni liikunnallinen suoritus on ei-suositeltavaa. Jo pelkän ruokavalion rukkaaminen radikaalisti ja monien ruoka-aineiden kyttääminen on erittäin stressaavaa, puhumattakaan siitä että pitäisi luopua lenkkeilystä, juuri kun olen alkanut saada kuntoa nousemaan. Toisaalta refluksioireet ovat jälleen vähän pahentuneet, vaikka olen nyt aikaisempien vinkkien perusteella käyttänyt säännöllisesti erilaisia tuotteita. Näitä tuotteita ovat Molkosan, probioottinen maitohappobakteeri, Aloe Vera-mehu. Vatsa tuntuu pääosin paremmalta kuin aikoihin ja ulosteetkin ovat hyvänmuotoisia, eivät sotkuisia kuten aikaisemmin talvella. Närästys ei vaivaa entisen malliin, varsinkin kun luovuin kahvista lähes kokonaan. Juu, tuo liikunnan osuuden typistäminen ainakin itseäni hirvittävää ja ahdistaa. Kysynkin, että että teillä joilla on on refluksitauti saatu hallintaan, niin oletteko kyenneet palaamaan lenkkeilyyn, vatsalihastreeneihin jne.?

      Eräs tuote täytyy mainita joka on vapaasti kaupassa saatavissa ja joka ei ole sen kummemmin luontaistuote, mutta auttaa on hapankaali. Itselläni se on rasvaisen ruoan yhteydessä auttanut. Juu, rasvaista ruokaa tulee välttää ja maustettuja ruokia, mutta minkäs aina teet, kun pitää syödä sitä mitä on ja lapsilleni teen ruokia, mitä itsekin syön. Rahaa ei ole siinä määrin että voin jatkuvasti tehdä ihanneaterian. Vaikea tilanne taloudellisesti. Noudatin jonkin aikaa dieettiaterioita, mutta se tuli kalliiksi, joten nyt yritän säännöstellä syöntiäni.

      Kaiken kaikkiaan tilannen refluksitaudin kohdalla on keväästä parantunut siinä mielessä että, vatsanhapot eivät nouse enää niin ylös ruokatorven yläosaan kuin aikaisemmin. Nieluntulehdukset ovat myös poissa. Ruokatorven alaosassa sitä vastoin on pistelyä ja polttelun tunnetta päivästä riippuen. Käytän myös yötä vasten Silicea piihappogeeliä. Se poistaa pahemman pistelyn, mutta aamulla se pistely saattaa palata.

      Tässä tällä kertaa. Mielellään otan vastaan kommentteja.

      • tkasks

        Jos probioottien ja Vogelin Molkosanin jälkeen oireet pahenevat, se voi johtua useasta eri syystä. Probiootit puhdistavat suolistoa, mistä voi seurata oireiden pahenemista. Elimistö pyrkii poistamaan myrkkyjä nopemmin kuin on mahdollista. Tätä kutsutaan Herxheimer-reaktioksi. Lisäksi probiootit tuhoavat Candida albicans-hiivaa, mistä voi myös seurata oireiden pahenemista. Jos on ruoansulatusongelmia tai jos syöt paljon lihaa, elimistö ei välttämättä pysty hajottamaan proteiinia, joilloin liha jää suolistoon mätänemään. Probiootit voivat hajottaa sekä poistaa sulamatonta lihaa ja tämä voi aiheuttaa oireiden pahenemista.

        Kasvissyönti suojaa refluksiesofagiitilta:
        Jung JG1, Kang HW, Hahn SJ, Kim JH, Lee JK, Lim YJ, Koh MS, Lee JH. Vegetarianism as a protective factor for reflux esophagitis: a retrospective, cross-sectional study between Buddhist priests and general population. Dig Dis Sci. 2013 Aug;58(8):2244-52. doi: 10.1007/s10620-013-2639-4. Epub 2013 Mar 19.
        https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23508985

        Tohtori McDougall kertoo refluksista:
        http://www.drcarney.com/blog/entry/say-goodbye-to-acid-reflux

        Siinä on yksi McDougallin potilas, joka parani refluksista tärkkelyspohjaisella vegaaniruokavaliolla:
        https://www.youtube.com/watch?v=w8kaJnDvuXc

        Tuossa on lääkäri Michaell Gregerin video ruoka-aineista, joita kannattaa välttää tai suosia silloin kun on refluksi:
        https://www.youtube.com/watch?v=jrIK6A9TT3Q

        Siinä on esimerkkejä siitä, miten vegaaniruokavalio on parantanut refluksin:
        http://www.forksoverknives.com/multiple-medications-40-pounds-and-health-problems-gone-in-four-months/

        http://www.forksoverknives.com/how-we-shed-nearly-300-pounds-multiple-symptoms-and-all-of-our-meds-in-just-two-years/


      • kasvisruoka_entä_soija

        kasvisruokavaliostako apua?

        Sinänsä hyvä idea.

        kasvisruokavalioon kuuluu usein soija, sitähän on markkinoitu jopa "lihankorvikkeena".

        Ehkä nainen voi syödä soijaa ongelmitta, soijassahan on estrogeeniä, jota naisilla on omastakin takaa.

        Mutta entä miehet?

        Onko runsas soijan syöminen syyllinen ilmiöön nimeltä "miestissit" (tästähän Radio Novan mainos repii huumoria) ?

        Jos on, miten saisi soijan hyödyt ilman, että miestissit kasvavat lisää tuon estrogeenin (=naishormoni) takia?

        Vai saako jostain esikäsiteltyä soijavalmistetta, jossa tuo estrogeeni olisi esikäsitelty muiksi aineiksi, jotka eivät sisältäisi estrogeeniä?

        Huomasin itsekin, että lihan välttely ja soijan syöminen saattaa vähentää refluksioireita,

        Mutta samalla soijan estrogeeni luo ei-toivotun ilmiön nimeltä miestissit.

        Eli mikä ratkaisuksi ?


    • NäinTäällä

      En mitenkään.
      Mut toi on tollasta kausiluontosta, ja riippuu aika paljo tosiaan ruokavaliostakin, kuten tääl on muutkin jo maininnu.
      Ite oon lisänny kuitujen syöntiä (ihan vaa ruis- ja täysjyväleipää, ja puuroo (4-viljaa) ja noitten kans pysyy kamat aika hyvi sisällä (siis sit ku syö sitä kunnon safkaaki) Vhvoi mausteita kannattaa kans vältellä. Ja ei mielellää noit maitoo tehtyi safkoi niist lentää mul ainaki aika iisisti laatta.

      Mut näillä ny mennää, ku ei tää kauheen pahaka o, eikä se letkunka nielemine hirveesti huvittais. Kattoo sit jos pahenee.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      54
      5339
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3447
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1572
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      193
      1484
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      76
      1066
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      25
      1003
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      897
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      826
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      788
    10. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      71
      779
    Aihe