10% 15% 20% 25% 30%

70-vai-100

Kuulemma (onko totta) noin 30% ihmisistä Suomessa ei äänestä, joten tarkoittaako se sitä ettei 30% tai alle 30% ei käytetä missään mielipide kyselyissä joissa kysytään miten äänestäisit? Joten onko otanta käytännössä noin 70%:ia Suomen kansalaisista joiden mielipidettä käytännössä kysytään, joten onko otannat kansalaisten käyttäytymisestä käytännössä mahdollisestit jopa 30% harhaanjohtavia, jos jopa 30%:ia ihmisistä ei ole kiinnostunut vaikuttamaan äänestämällä?
Käsitelläänkö käytännössä noin 70%:ia kuin se olisi 100%:in mielipide? Montako ihmistä on vaikkapa 5% äänestysiä jotka eivät ole äänestäneet missään virallisissa mielipidekyselyissä?
Miten voidaan määritellä koko kansan mielipidettä asioissa missä kysytään esimerkiksi liittymisestä johonki, jos kansalaisista käytännössä vain noin 70%:ia äänestäisi?
Eikö olisi oikeampi menetelmä tarkentaa kyseisen % määrän (todennäköisyys äänestysprosentti) mielipidettä, eikä tiedoittaa kuin tutkimus olisi koko kansan mielipide?

18

136

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kgythjy

      Suomalaisten äänillä kun ei ole mitään väliä, aina tehdään kuten rkp haluaa

    • meilläaikahyvä

      Äänestysprosentti ei ole koskaan juuri 70% ylittänyt, joten se tulkitaan kansan mielipiteeksi. Osa kansasta on aina pitänyt äänestystä yhdentekevänä, osalle ei mikään vaihtoehto tarjoa mieleistä näkökantaa, joten jättävät sen takia äänestykset väliin.
      Pohjois Koreassa taitaa olla äänestyspakko ja siellä on kansa harvinaisen yksimielistä, koska kaikki äänestävät samalla lailla. Sitä ei maailmalla kuitenkaan tulkita kansan tahdoksi, joten kai tämä meikäläinen systeemi parhaiten sitä kansan tahtoa tulkitsee.

    • 101_rosenttia

      Se on ihan se ja sama mikä on äänestysprosentti. Kun kerran annetaan mahdollisuus mutta sitä ei käytetä, silloin äänestämättä jättäneet voivat pitää turpansa kiinni.

    • TulotMenot

      Monenko edekkisellä vaalikaudella äänestäneen palkkatulot on nousseet tämän vaalikauden aikana suhteessa menoihin, verotukseen?

      Joten kannattiko äänestää?

      Eikös yritystoiminnassakin ole tarkoitus perustaa yritys siksi, että sen yrityksen perustajalle tai perustajille ja yrityksen työntekijät saavat tuloja eli rahaa?

    • juuoysykotona

      Mitä palkkatuloilla on äänestämisen kanssa tekemistä ??????
      Jos äänestää vain niitä, jotka lupailevat lisää palkkaa, niin vähäistä on yhteiskunnallinen tietous. Populistit on silloin ainoita vaihtoehtoja.
      Eli tuollaiset kuuluu varmaan siihen 30% joita ei äänestyspäivinä juuri näy.
      Kysymys kuuluu onko sitten niin tarvekaan. kaikki ihmiset ei ole kiinnostuneet yhteiskunnan asioista, monille se oma napa on ainoa kiinnostuksen kohde, silloin harvoin äänestyskään on rationaalista.

    • KoulutuksenTasoinenKansa

      Valtion menoilla on suuri merkitys. Mitä suurempi on valtion tekemät hankinnat muualta kuin Suomesta, sitä vähemmän raha liikkuu Suomen rajojen sisäpuolella.
      Mitä enemmän verotetaan suhteessa aiempiin vuosiin, sitä vähemmän kotitaloudet kuluttavat?
      Ääni määrällä ei oikeastaan ole merkitystä, koska kuulostaa siltä, että "kaikki" äänestettävät osaavat kasvattaa sellaisia menoja joista lyhyellä ja pitkällä aika välillä ei ole uskottavaa ostovoimaa parantavaa vaikutusta Suomessa?

      Joissakin kotimaan kohteissa, kuin todistetaan miten ammattitaitoisesti osataan pitää kustannukset alkuperäisen suunitelman suuruisena (Espooseen tuleva metro)?

    • vääräketju

      Mitä tuolla edellisellä sepustuksella on äänestämisen kanssa tekemistä, taitaa olla väärään ketjuun kirjoitettu.

    • KoulutuksenTasoinenKansa

      Se äänestääkö vai ei liittyy todennäköisesti aanestäjän odotus arvoihin, on sitten kyse vaaleista tai ennakkokyselyistä joissa kysytää miten äänestäisit (kyllä vai ei, (tai) liitytään vai ei, (tai) osallistutaan vai ei, siis riippuen siitä miten äänestäjien halutaan vastaavan)?

    • näkemysasia

      Tämä ketju on sikäli mielenkiintoinen, että on aika erikoisia näkökantoja äänestyksestä. Ei ole koskaan tullut mietittyä tuollaista lähestymistapaa äänestykseen, että se pitäisi kohta näkyä palkkapussissa. Aika raadollinen ja itsekäs tapa ajatella yhteiskunnallisia asioita. Täytyy varmaan olla kokolailla heikossa asemassa, jotta ajatellee noin. Ehkä se nukkujien prosentti on noin ajattelevaa kansanosaa, onhan todennettu asia, koulutustason vaikuttavan äänestysaktiivisuuteen. korkeasti koulutetut äänestävät aktiivisemmin, kuin heikon koulutustason omaavat kansalaiset.

    • löhgfkjgkl

      Äänestämisessä täytyy erottaa 2 erilaista. Mielipideäänestys ja äänestäminen vaaleissa. Eivät ole vertailukelpoisia.

      Mielipideäänestyksessä on usein vaihtoehdot puolesta, vastaan, en osaa sanoa.
      Vaaleissa harvemmin on vaihtoehtoa en osaa sanoa.

      Vaaleissa äänestämisestä muuten. Vain osa kansasta on oikeutettu äänestämään. Tästä oikeutettujen joukosta yleensä alle 70% äänestää. Joku puolue saattaa saada kovat lukemat 25%, niin kansasta se on loppujen lopuksi hyvin pieni osa.
      Kuitenkin se johtaa Suomea ja saa muutenkin mahtavan potin.

      • brtkk

        "Vain osa kansasta on oikeutettu äänestämään. "
        Jos lasketaan pois alle 18v sekä muuten älyttömät, vielä jää 4463333 äänioikeutettua joilla on oikeus äänestää valtiollisissa-ja kunnallisvaaleissa.


      • näinmuualla

        Äänestysikäraja on hyvin perusteltu. Ei lapsilta voi edellyttää yhteiskunnallisten asioiden tietämystä, siihen äänestyksen ikärajalla pyritään. Totta kyllä, että iso osaa äänestäjistä ei äänestä tietoon perustuen, vaan suuri osa käyttää äänensä ihan mutu pohjalta.
        Pitäisi olla melkein äänestyskurssi, jossa kysyttäisiin kyseessä olevia asioita, mikäli tietotaso jäisi alle kriteerien, ei annettaisi äänestää kyseessä olevissa vaaleissa.

        Sveitsin kansanäänestyksissä aina jaetaan ennakkoon tietopaketti kansalaisille. Siinä on koottu faktat äänestettävästä asiasta, puolesta ja vastaan, mahdollisimman tasapuoleisesti. Ei siellä kyllä koetta pidetä, että jää kansalaisten oman aktiivisuuden varaan käydä asiat läpi, ennen äänestystä.


      • jaaeipoissa
        brtkk kirjoitti:

        "Vain osa kansasta on oikeutettu äänestämään. "
        Jos lasketaan pois alle 18v sekä muuten älyttömät, vielä jää 4463333 äänioikeutettua joilla on oikeus äänestää valtiollisissa-ja kunnallisvaaleissa.

        "...4463333 äänioikeutettua joilla on..."
        Tarkoittaa että 81,27% kansasta saa äänestää;)


    • KoulutuksenTasoinenKansa

      Voiko olla, että monet suomalaiset ihmiset kokevat olevansa vieraiden valtioiden sääntöjen alaisia?
      Voiko osittain tulkita, että osa Suomen kansalaisista on niin isänmaallisia etteivät ehkä siksikään ole kiinnostuneita kaikista asioista?
      Onko osa suomalaisista niin isänmaallisia, etteivät vieläkään voi käsittää sitä, että valtaa on annettu, suunnitellaan annettavan, muille valtioille ja että maatamme saa myydä ulkomaiseen omistukseen?
      On hyvä muistaa miten suuri % määrä vastusti liittymistä euroopan unioniin.
      On hyvä muistaa se, ettei kaikki Suomessa koulutetut, - asuvat hyvin koulutetut ole välttämättä saavuttaneet koulutuksen tasoista palkka tuloa?
      Se onki kiinnostavaa miten valtio, mahdollisesti tlastokeskus, mahdollisesti Yleisradion tutkimukset "luokittelee" Suomen kansalaisia kun tulkitaa, että monet vähän koulutetut äänestävät harvemmin tai ei koskaan, että niiden osuus lähentelee 30%:sta? Eikös sellaista luokittelua tehty jo toisen maailman sodan aikana?

    • äänestäminen

      Voisiko tuossa olla ns. persun näkemys asiasta ?

      Demokratiassa asioiden pitäisi mennä äänestyksen kautta. Ensin äänestetään , ja sitten hävinnytkin osapuoli siirtyy ajamaan voittanen osapuolen myötä asian edespäin menoa. Noin sen kuuisi oppikirjojen mukaan mennä. Toki toimiva demokratia tarvitsee opposition.
      EU:sta äänestettiin ja liittymisen puolesta äänestettiin hyvin selvästi, toisin uin esim. britit Brexitistä

      Tuo isänmaalisuus onkin sitten toinen juttu. Siitä kovaan ääneen julistavat, ovat usein sotkeneet sen nationalismiin. Isänmaallisuudesta puhuttaessa, pitäisi ensin olla yhteinen näkemys, itä s tarkoittaa. Lyhyesti en voisi kuvailla asiana, jossa isänmaan etu laitetaan oman edun edelle. Oma markka takaisin, ja rajat kiinni, jos se on näkemys isänmaallisuudesta, niin sen jakaa hyvin pieni vähemmistö. Moni isänmaallinen ihminen katsoo Suomen edun olevan sidottu kansainväliseen yhteisöön.
      Pieni ma kun ei yksin selviä nykyisessä globalisoituvassa maailmassa.

      Äänestämistä pidetään kansalaisvelvollisuutena, joten isänmaallinen ihminen pitää äänestämistä kunnia-asiana.
      Äänestämättä jättämistä jotkut pitää protestina, mutta kovin fiksua ei sellainen protesti ole. Ihminen jättäytyy yhteiskunnan päätöksen teon ulkopuolelle, silloin jäävää itsensä myös arvostelemasta muitten päätöstä. Eli äänestämättä jättämistä ei voi mitenkään puolustaa fiksuudeksi, päinvastoin.
      "Hyvin koulutettu" taitaa olla suhteellinen käsite, ainakin kirjoituksista päätellen.
      Miten se, tai palkkatulot korreloi äänestämiseen, se jäi edellisestä kirjoituksesta epäselväksi. Ei nuo asiat äänestämistä estä.

      • NytTiedätEnemmän

        Suomi ei ole koskaan ollut itsenäisyyden aikana rajat kiinni valtio. Rajavalvontaa on ennen ollut enemmän Euroopan unionin valtioiden välillä. Silloin kun Suomi ei kuulunut euroopan unioniin ei ollut minkäänlaisia vaikeuksia kulkea euroopassa Suomalaisella passilla esimerkiksi junissa maasta toiseen. Monesti jopa passin heiluttelu riitti, jolloin rajatarkastajat eivät viitsineet edes katsoa Suomalaisten passia, joten ei liikkuminen ollut vaikeaa. Nykyisi helposta, vapaasta liikkuvuudesta on tehty vai jonkinlainen luulo, että Suomi olisi ollut joskus ennen EU:ta suljettumpi maa ja joidenka liikkuminen euroopassa eri maiden välillä olisi ollut vaikea?


      • äänestäminen

        Teeskenteletkö, vai etkö osaa lukea kirjoituksen sanomaa ? vaikeaa on kuvitella kenenkään ymmärrystä tasolle, jossa ymmärretään asia sana sanalta luettuna.

        Kirjoituksesta sitä paitsi monta sanaa on jäänyt kirjaimia kaipaamaan, näppiksen tai koneen vian takia, se varmaan teki kirjoituksesta tosi vaikean ymmärtää, mikäli se ymmärrys oikeasti olisi rajallinen.


      • hauskaadebattiateille

        Heh, taisi mennä hieman harakoille, jos toinen ei osaa nähdä yksilön liikkumista pitemmälle tuossa asiassa.
        Ei täällä tosiaan tarvitse mutkallisista asioista puhua, kun tulee tunne, menikö liian korkealentoiseksi.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En ole rakastunut

      Tai ihastunut sinuun. Kiinnostuin kyllä heti koska erotut massasta.
      Ikävä
      414
      4238
    2. Miksi suomalaisia vainajia säilytetään kylmäkonteissa ulkona? Näin kuolleita kohdellaan Suomessa

      Suomesta ei löydy enää tilaa kuolleille. Tänä päivänä vainajia säilytetään ympäri maata ulkona kylmäkonteissa. Kontit
      Maailman menoa
      236
      2090
    3. Olen ärtynyt koska

      minulla on tunteita sinua kohtaan. Tunteita joita en voi ilmaista. Kaipaan kaikkea sinussa. Siksi olen välillä hankala.
      Ikävä
      68
      1550
    4. Suomalaiset marjat loppuvat

      Suomalaiset marjat mätänevät metsään, koska ulkomaalaiset, lähinnä thaimaalaiset poimijat ovat huolehtineet suomalaisten
      Maailman menoa
      157
      1367
    5. Yhteiskuntaa hyväksi käyttäjät

      Kyllä täällä Suomussalmellakin osaavat käyttää näitä Suomen etuja hyväksi. Vuokrataan ns. asunto lapselle että saa asu
      Suomussalmi
      66
      1039
    6. Joku tukeva täti syyttää suomalaisia rasisteiksi Hesarissa

      ”Kaikki valkoiset ihmiset Suomessa ovat kasvaneet rasistiseen ajatteluun”, sanoo Maija Laura Kauhanen: https://www.hs.
      Maailman menoa
      167
      1025
    7. Mitä teen väärin?

      Alkaa pikku hiljaa tympäsemään ainainen pakkien saanti. Eka ennen kun nähdään, miehet ovat kiinnostuneita viestittelemää
      Sinkut
      132
      995
    8. Hallitus korottaa yleisen arvonlisäveron 25,5 prosenttiin

      Yleisen arvonlisäveron kiristäminen 1,5 prosenttiyksiköllä on hallituksen järein toimi kehysriihessä. Se voi tuoda valti
      Perussuomalaiset
      238
      992
    9. Puhutko toisista ihmisistä

      pahaa, jotta näyttäytyisit itse jotenkin paremmassa valossa?
      Ikävä
      117
      923
    10. Haluaisin tietää

      mikä saa sinut tuntemaan olosi rakastetuksi. Ja sitten haluaisin mahdollisuuden tehdä juuri niin. 💔
      Ikävä
      51
      898
    Aihe