Mökkeily on vanhusten juttu!

Kckxkkx

Näyttää siltä, että mökkeily meni muutamassa vuodessa pois muodista

http://www.iltalehti.fi/asuminen/2016071321902437_an.shtml

Jos suunnittelet mökin myyntiä kannattaa tehdä se nopeutetulla aikataululla!

43

447

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • SEISseisSEIS

      Turhaa. Mökkikauppa on täysin seis!!!

      • vanha-hirsi-tölli

        Osa syy voisi olla huono työllisyystilanne. Tosin paljon on mökkejä, joita ei myydä, vaan kulkevat perintöinä suvussa.


    • kakkosasuntona_mökki

      eipä tulisi pieneen mieleenkään myydä.
      Mökillä olemme huhtikuusta - lokakuun loppuun. Marras-joulukuu vietetään ulkomailla lämmössä. Tammi-maaliskuussa käydään mökillä viikon verran.

      Lapset ja lapsenlapsetkin käyvät useamman kerran vuodessa ja mikäs on käydessä kun on tilaa ja kaikki mukavuudet.

      Ainakin meidän mökille olisi tulijoita ja ottajia lähes jonoksi asti, mutta emme lainaan emmekä vuokraa.

      • Hahahahahjhw

        Viinaa mökillä vedetään ei muuta


      • Yrutug

        "lapsenlapsetkin"

        MOT


    • Perjantaipallo

      Nautitaan rauhasta luonnon keskellä, aaahh.

      • Rakennusinssi

        Mökki on kova työleiri.


    • mekkk

      En tiedä onko se vanhusten juttu mutta kun laspesta saakka käynyt mökillä ja teini-iässä ei hirveesti kiinostanu mutta kun naisne löysi niin mökillä on kivaa ja siellä ladataan niitä akkuja arkeen. Olen pitänyt jo varmaan 20 vuotta äitini mökkiä kunnossa ja kivaa siellä on ja itsllä ikää jo 55v mutta hausaka puuhastella ja touhuta kaikkea mutta rentoutuakin pitää. Kaikkea sopivassa suhteessä.

      • Ryyyyyypppy

        Mutta viinaa menee päivittäin :) ?


      • Provoot
        Ryyyyyypppy kirjoitti:

        Mutta viinaa menee päivittäin :) ?

        ootko juonut mökkisi? - Meillä ei juurikaan käytetä alkoholia mökillä.


      • Muahahahhaha

        byähähähähähääh!!!!!
        Mökeillä ei muuta tehdä kuin juodaan viinaa. Mökkiläisen tunnistaa työpaikan kahvilassa heti. Läski, pöhöttynyt vanha juoppo.


      • WukYu
        Muahahahhaha kirjoitti:

        byähähähähähääh!!!!!
        Mökeillä ei muuta tehdä kuin juodaan viinaa. Mökkiläisen tunnistaa työpaikan kahvilassa heti. Läski, pöhöttynyt vanha juoppo.

        Nämä tuntomerkit passaavat Helsingin vuokralähiöslummin asukkaisiin, joiden liikunta rajoituu vain viinakaupan ja kämpän väliseen. Katsoitko mahdollisesti itseäsi aamulla peilistä? Mökkeilijät joutuvat liikkumaan.


      • mekkk
        Ryyyyyypppy kirjoitti:

        Mutta viinaa menee päivittäin :) ?

        Ikävä kyllä en viinaa juo mutta saunaoluet menee ja hyvän ruuan kanssa viiniä ja jos kus kahvin kanssa otan konjakin mutta ei mitään örveltämistä.


      • Kvkvkv

        "en viinaa juo mutta saunaoluet menee...viiniä ....otan konjakin

        Juu emmääkään viinaa mutta olutta, lonkeroa, konjakkia, rommia, likööriä, viiniä, skumppaa, brandiä, vodkaa, kolalla ja ilman, akvaviittia, ja ja ja moniamuitakin Mutta en viinaa!


      • mekkk
        Ryyyyyypppy kirjoitti:

        Mutta viinaa menee päivittäin :) ?

        En juo viinaa


      • mekkk
        Kvkvkv kirjoitti:

        "en viinaa juo mutta saunaoluet menee...viiniä ....otan konjakin

        Juu emmääkään viinaa mutta olutta, lonkeroa, konjakkia, rommia, likööriä, viiniä, skumppaa, brandiä, vodkaa, kolalla ja ilman, akvaviittia, ja ja ja moniamuitakin Mutta en viinaa!

        Viinalla tarkoitetaa kirkasta eli kossua tai votkaa ja sitä ei juoda vaan nautitaan hyvää olutta ja ruuan kanssa viiniä eikä mitää kännisekoulua mitä juntit harratavat.


    • mökit.mätänee

      Kylmä Suomen kesä ja hyttyset ei nuorempaa sukupolvea kiehdo.

    • jogjoeigjerioger

      Ei pidä paikkaansa ainakaan meidän suvussa: Vanhempia ei lapsuuden työleiri kiinnosta, mutta nuorin polvi mökkeilee innoissaan!

    • 20plus1

      No eipä ainakaan meillä näin näitä olevan. Parhaillaakin mökki on täynnä, lapset perheineen. Onneksi mökki on tilava ja aittakin sopii kesäaikaan yöpymiseen mainiosti.
      Välillä täytyy oikein sopia vuoroistakin, kun lapsetkin haluavat tuttaviaan tuoda kyläileen.

      Kyllä järvenranta saunoineen ja uintimahdollisuudet kiinnostavat kovasti edelleen. Varsinkaan, kun mökki ei ole mikään työleiri. Välttämättömät jutut on tehty yhdessä, kukin mahdollisuuksien mukaan. Vadtemielisyyttä niihin ei ole havaittu.

    • myyjosvoit

      Tänään iltalehdessä uutinen: mökkikaupassa puuttuvat kokonaan 30-40 -vuotiaat ostajat. Oma kokemus: mökkikaupasta puuttuvat kaikki ostajat! Vain täysin varustellut mökit, joissa sisä vessa, suihku, astianpesukone, tv-internet, ym. voivat kelvata vuokralle. Kukaan ei osta enää työleiriä.

      • mekkk

        Itse tykkään olla alkeellisella mökillä koska en halua että elämä on liian helppoa kuin kaupunkirivarissa. Mukavuudet mökillä on että vesi pumpataan saunan nurkalle tynnyriin ja sieltä omalla painolla saunan vesihanaan ja mikä sen mukavanpaa kun käydä kunnon puuceessa ja katsellä järvelle. Olen muutaman kerran ollut sellaisessa täysin varustellussa vuokramökissä niin eihän siellä ole mitään tekemistä ja kun en golffiakaan pelaa niin ei mukavaa. Vkl menee laskettelukekusessa juuri ja juuri mutta omalle mökille mieli tekee ja tänään alkaa 3 vk loma ja ei muuta kun mökille rentoutumaan. Laiskoille mökki on työleiri mutta ne jotka tykkäävät puuhaastella kaikkea niin sehän on mukava puuhamaa. Itse en ole sen takia tarvinnut mökkiä ostaa kun vanhemmat aikoinaan sellaisen hommannut ja 11 hehtaarin tontilla ja 600 metriä rantaviivaa niin tilaa riittää.


      • miten_sen_nyt_ottaa

        Entä 0-20 -vuotiaat ostajat?

        Vähissä on juttujen aiheet, kun pitää itsestäänselvyyksiä kirjoitella. 30-40 vuotiailla saattaa noin niinkuin yleensä olla aika reippaasti asuntolainaa päällä ja jos/kun on penskoja, ei ole ongelmaa ylenmääräisestä vapaa-ajastakaan.

        Työleireistä puheenolleen... täysin varusteltu se vasta työleiri onkin. Tuohan tarkoittaa usein näitä typeryyksiä:

        - vesiWC -> umpisäiliö TAI luvassa pikapuoliin vähän jumppaa jätevesien tiimoilta

        - suora sähkölämmitys -> sähköä palaa -> joko on ILP hommattu ... vai onko ensimmäinen jo ajettu loppuun?

        - painevedet, APK:t, lämminvesivaraajat -> ei voi jättää talveksi kylmilleen, aina saa pelätä, että jos vaikka puu kaatuu linjoille, niin pian on mökki kylmillään ja nuo LVV:t ym. paskana

        jne.


      • voikunolismökki

        Juuri noin... paitsi että asia on juuri päinvastoin kuten jutustakin alla seviää.
        Se että nuoriakin on alkanut mökkeily kiinnostaa ei tietysti ole mikään yllätys.
        Neukkukuutiossa tai kuten kauniisti sanotaan kompaktissa kaupunkiasunnossa
        on vain ihan pirun tylsää. Kyllähän siinä epätoivoiset ajatukset valtaa mielen kun ainoa hupi on katsella Viidakon tähtösten uusintoja tv:sta. No onneksi on mökkejä.

        http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/mokkeily-pitaa-pintansa-myos-nuoria-kiinnostaa/3427356


    • Kummaa_vouhotusta

      Mitäs tästä kiistelemään, ne ostaa mökin jotka sellaisen haluaa, toiset ei. Aika simppeli juttu. Net kun haluaa matkustaa lomalla vaikkapa Turkkiin, tekee niin.
      Ja jotka viettää lomansa rokkijuhlilla tai lähiökuppilassa, suotakoon se heille.
      Nautitaan kesästä kukin tavallamme.

    • MyöhemminOmaMökki

      "Näyttää siltä, että mökkeily meni muutamassa vuodessa pois muodista"

      Itse vuokrasin perusmökin 2 viikoksi. Meinas tehdä tiukkaa löytää sopivaa, vaikka olin ajoissa liikenteessä. Jutustelin siinä avaintenluovutuksessa vuokranantajan kanssa. Kertoi, että kysyntä on kovaa ja suurin osa nuoria perheitä.

      Voihan tietysti olla, ettei haluta sitoa rahoja kiinni omaan mökkiin, mutta epäilen, että nykyinen taloustilanne tekee sen, ettei uskalleta ostaa tai ei ole varaa ostaa omaa möklkiä. Itsellä tilanne on ainakin juurikin raha. Turha kuvitellakaan vielä vähään aikaan oman mökin hankintaa.

    • Kgkk

      Viime kesänä jo oireili, mutta tänä kesänä se sitten näkyikin jo selvästi: mökkikauppa on seis. Tarjonta kasvaa kuukausi kuukaudelta. Mitä sitten tapahtuu kun Hki linpesät ja vastaavat heräävät todellisuuteen? Yhtäkkiä rahat eivät olekaan turvassa mökissä?

      • NytKöSeAlKo

        Pahasti pelkään et näkyy kohta myös asuntojen kysynnässä.


    • nhgnttrtrtr

      Sukupolven vaihdos.

      Mökkeily alkoi joskus -60 luvulla ja sitä on jatkaneet sitten lapset ja osa lapsenlapsista mutta ei tuo enää jaksa kiinnostaa, lapsenlapsenlapsista enää kiinnosta juuri ketään.
      Just ja just voisi mökkeily kiinnostaa jos siellä olisi hyvät tilat, hyvät olot ja pihat, sähköt niin jo alkaisi vähän paremmin viihtyä.

      Meilläkin isovanhemmat piti kauan paikkaa pystyssä, toisesta aika jätti jo 20 vuotta sitten ja mökkeilyn intokin lähti siitä laskusuuntaan.

    • 2911

      Meillä on sisävessa, pyykin- ja astianpesukoneet mökillä. Tosin astianpesukone on aika vähällä käytöllä, tiskaaminen on ihan mukavaa vaihtelua kun kotona ei koskaan tarvitse käsin tiskata. Pyykkikone on hyvä olemassa, ei tarvitse edestakaisin kuskata pyykkiä. Ei se "sisävesi" vaikeaa talvellakaan ole kun mökki on käytössä ympäri vuoden, peruslämpö päällä. Ei ole putket olleet jäässä. Joka viikonloppu talvellakin mennään mökille.

      Mökillä tehdään aina hommia ulkona, se on vastapainoa kerrostalossa asumiselle ja istumatyölle. On mukava tehdä töitä, jossa heti näkee työn jäljen. Etenkin puutöitä riittää kun takkaa ja saunaa lämmitetään ympäri vuoden. Onneksi puut tulee omasta metsästä. Paraikaa niillä taas täytetään varastoa ensi talveksi.

      Ei sen enempää alkoholia mene kuin kotonakaan, ei joka ilta sitä saunaoluttakaan. Useimmiten jos on vieraita, niin avataan "kulmakaappi".

      Aikuiset lapset puolisoineen tykkää kyllä käydä, siellä saa heidän koiratkin olla vapaana (aidattu piha-alue) ja muutenkin on tilaa kaikille mukavasti. Ei kai heillä n. 30-vuotiailla ole varaa ostaa omaa mökkiä kun ovat juuri molemmat ostaneet asunnot.

      • 666999666

        "Ei kai heillä n. 30-vuotiailla ole varaa ostaa omaa mökkiä kun ovat juuri molemmat ostaneet asunnot."

        ja odottavat vanhempiensa kuukahtamista jotta pääisivät realisoimaan mökin vielä kun siitä saa vielä jotain jos saa


    • korvessakoti

      Olen mökkeilly jo 30-vuotta, ja nyt mökkeilee myös lapseni ja lastenlapseni. Ei mökkeily koskaan täysin katoa, välillä voi vähän hiljentyä, ennenkuin alkaa taas uusi nousu.
      Itsekin olin nuorena kateellinen kun ei ollut omaa mökkiä, nyt nautin siitä täysillä.
      Enkä myy ainakaan halpaan hintaan.

    • Jjaakkokka

      Hyvä niin tulee teille tilaaa.

    • dddd3

      Niin se taitaa olla, on niin haikea olo aina sunnuntaisin kun pitää mökiltä kotiin lähteä. Silloin tule aina haaveiltua eläkeajasta, jolloin mökillä voi olla aina kun huvittaa. Vaan vielä sitä joutuu noin 15v odottamaan.

    • Fjkllhff

      Nuorille nyt ei tule mieleen, että ovat itsekin jonain päivänä vanhuksia😀😀.. mökkeily on ihanaa..

    • Morjesmummu

      Vai vanhusten .. no olen eri mieltä . Mutta kivaa on huhtikuu-lokakuu asutaan vallan puuhaillen yhtä ja toista pientä tai myönnän joskus isohkoakin puuhaa. Itsestä se on kiinni. Nyt samalle tontille rakentuu uusi mökki jossa voi lomailla talvellakin. Eletään kukin tavallaan ja nautitaan sillä elämä se on joka tapauksessa lyhyt..

    • Hämeessä

      Meillä on mökki lähellä, n 30 min autolla, joten usein käydään. Saatetaan käydä illalla vaan saunomassa ja jos sattuu joku vapaapäivä niin heti mökille. Lähes fifty/sixty asutaan kaupungissa ja maalla. Mökillä voi tehdä töitä pari päivää viikossa kun on nettiyhteys. Muutenkin siellä on kaikki mukavuudet. Viinaa on kaapit täynnä mutta harvoin niitä tulee juotua.

    • ItsariVanhukset

      Miksi mökeille mennään hukkumaan? Eikös sen itsarin voi tehdä kaupungissakin ja säästää yhteiskunnan rahoja ettei poliisin tarvitse haravoida koko järven pohjaa...Tuntuu että etenkin vanhempi sukupolvi ostaa mökin että pääsee hengestään,miksi? Pelottaako jo tuleva elämä kusisissa vaipoissa suomen"hyvässä" vanhustenhoidossa?

      • vanhat_juopot

        Tämä on suurten ikäluokkien ongelma. Viinan kanssa on totuttu läträämään nuoresta pitäen ja jäärien pitää, totta kai, kiskoa "vakioannos", vaikka iän myötä alkoholin sietokykyky alenee = menee potta entistä pahemmin sekaisin.

        Aika vähän on tästä kirjoiteltu, mutta alkoholi on 50 ikäisten suurin tappaja. Kyllä näitä kuolee muutoinkin, niin liikenteessä kuin kotonaankin, kuin kärpäsiä. Ei siis liity suoranaisesti mökkeilyyn mitenkään. Osa nyt vaan sattuu kuukahtamaan mökillä ollessaan.

        Tuntuisi siltä, ettei nuoremmat ikäluokat enää ole yhtä persoja viinalle - on sosiaalisesti hyväksyttyä olla raitis (suurissa ikäluokissa tällainen tapaus oli yhtä outo kuin homo tms.) tai edes sellainen vähemmän viinalle perso, joka ei juo itseään tajuttomaksi joka perjantai. Niinkuin esim. omat vanhempani tekivät.


      • vanhat_lääkärit

        Kukas se sanoikaan, että tuntee huomattavasti enemmän vanhoja juoppoja kuin vanhoja lääkäreitä.


    • Ayne

      Otan osaa.

    • Oikeanuorireilustialle25

      Juu kyllä se mökkeily on teidän vanhusten eli yli 25-vuotiaiden juttu. Me nuoret emme moisesta perusta!

    • nöfnöfnöf

      ilman muutamaa kesähuvilaa oleminen on persaukisten hommaa...

    • Rahastahan se on kiinni. Mökki miestä/naista myöten. Ei ole yhtä oikeata mökkeilytapaa jokainen elää omien tarpeiden, varojen ja mieltymysten mukaan.
      Hyvin varustettu mökki mahdollistaa ympärivuotisen ja pitkäaikaisen käytön lisäksi mahdollisuuden vapauden tehdä töitä omien halujen mukaan ilman pakkoa.
      Vaatimattominkin varustetulla voi nauttia kuitenkin vapaa-ajasta ja vaihtelusta.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      156
      2722
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2006
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      22
      2001
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      89
      1806
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      67
      1550
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      19
      1313
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      37
      1212
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      10
      1201
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      36
      1188
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      9
      1171
    Aihe