Mitä aknenhoitotuotteita herkälle couperosaiholle?

moniongelmaiho

Millä kannattaisi hoitaa lievää aknea, jos herkkä couperosaiho, jota myös haluaa hoitaa ja välttää ihon punoitusta ja näkyvien verisuonten ilmaantumista?

Joissakin herkän ihon tuotteissakin on salisyylihappoa. Pitäisikö sitä sisältäviä tuotteita erityisesti välttää, jos haluaa ottaa couperosan huomioon?
Mitä muita aineita sisältäviä tuotteita kannattaisi välttää?
Onko suositella joitain mietoja hoitotuotteita iholleni?

2

196

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • DDmmmm

      Salisyylihappo hoitaa sekä aknea että couperosaa, mutta valitse aluksi tuote, jossa on vain 1-2% salisyylihappoa. Jos couperosaiho kestää tuoon, mutta akne vähän oireilee, sitten lisäät 2-4%:aan.

      Tärkeintä sekä aknessa että couperosassa on välttää ihoa ärsyttäviä aineita, joten valitse mielellään allergiamerkillä valitut tuotteet ja ainakin herkälle iholle sopivat. Siis ei alkoholia eikä allergisoivia/ärsyttäviä hajusteita, eteerisiä öljyjä tai kasviuutteita.

      Koska ihosi on sekaiho tai rasvainen, joudut vielä tarkistamaan, etteivät tuotteet sisällä tukkivia aineita. Tätä helpottaa se, ett monet tukkivat aineet ovat myös niitä ärsyttäviä. Mutta usein couperosatuotteet on tehty kuivalle ihotyypille, koska ulkomailla sekaihon couperosa ei ole niin yleinen --- tarkoittaa että couperosatuotteissa voi olla sekaihoa tukkivia aineita.

      Joten sulle sopivia tuotteita ei ole pilvin pimein yleensä, saati Suomessa puhumattakaan kovin edullisesti. Mutta jotain sentään voi löytyä. Satsaisin eniten tuohon salisyylituotteeseen, sitten valitsisin putsarin ja voiteet kohtuullisen edullisista herkän ihon merkeistä. Koska jokaisen iho on yksilöllinen, joudut testaamaan kenties useammat tuotteet ennen kuin löydät sopivia. Muista myös päivittää voiteet vuodenajan mukaan (kesäksi ehdottomasti UV-suoja!, talvella Suomessa et tarvitse).

      Joudut vähän opettelemaan kuinka tarkistat tuotteiden ainesosia. Laitan avuksi mitä pitää ehdottomasti välttää ja miten se lukee INCI-listassa (eli ainesosaluettelossa englanniksi):

      - alkoholi lukee "alcohol, alcohol denat., tai alcohol SD"

      - hajusteet lukee "fragrance, perfume" tai sitten ne eniten vältettävät 26 hajustetta, jotka ovat omalla nimellään. ks. lista tässä siinä turkoosissa boxissa:
      http://www.teknokemia.fi/fin/kosmetiikka/kosmetiikan_puheenaiheita/allergiat_ja_kosmetiikka/

      - vältä myös muita, tässä hyvä lista, jossa noiden ym- hajusteiden lisäksi muita ärsyttäviä aineita ja hyviä ohjeita (tosin englanniksi) ihon ärsytyksen välttämiseksi:
      http://www.paulaschoice.com/expert-advice/sensitive-skin/_/skin-irritation-your-worst-enemy#common

      - tässä on taas eniten tukkivat (= finnejä aiheuttavat) aineet, niitä on muitakin, mutta tämä lista on selkeä ja helppo aloittaleijalle (arvio tukkivuudesta annettu niin että punainen 5 on pahin, oranssi ja keltainen 4 ja 3 myös vältettäviä aknessa).
      http://www.acne.org/comedogenic-list.html

      HUOM! Lisäksi Suomessa voi olla vielä myynnissä vanhoja tuote-eriä (usein alessa!), joissa on kahta EU:ssa nykyisin kiellettyä säilöntäainetta, joita välttäisin: polyaminopropyl biguanide ja methylisothiazolinone. (Ensiksi mainittu aiheuttaa syöpää, toinen on taas erittäin allergisoiva).

      ---

      Nuo listat kun itselleen printtaa ja tutkii ennen ostamista netistä niin läytää suhtkoht turvalliset tuotteet, joista sitten kokeilemalla löytää itselleen sopivat.

      Jatkan seuraavasssa viestissä... jos keksin esimerkkejä tuotteista.

    • DDmmmm

      Apteekista sekä allergiatunnuslistalsta löytyy parhaat tuotteet.
      http://www.allergia.fi/allergiatunnus/tuotteet/ihonhoitotuotteet/

      1. Tarkista apteekista Avene ja Aco etenkin. Myös La Roche Posay (LRP). Varsinkin se tukkivuus kannattaa tsekata, jos finnit ovat paha oire.

      - Esim. Aco Spotless 2 in 1 Mud Cleanser Mask voisi olla hyvä viikottainen lisä ihonhoitoon (siinä on savea joka vähentää talia, sekä sitä salisyylihappoa).
      - Avenella on aknelle Cleanance-sarja joka voi osittain olla hieman tuju herkälle couperosaiholle. Couperosatuotteissa (Anti-Redness tai Anti-Rougeur) oma kokemus on että päivävoide on hieman ärsyttävä, mutta jos punoitus on finnejä pahempi oire sitten Anti-Rougeur FORT hoitovoide 3-4 kk on okei. Tuotteet on hajustettu hypohajusteella, joka on sopinut ainakin mulle.
      - LRP:llä on jotain ok tuotteita, mutta toisia, joissa on ärsyttäviä aineita.

      2. Perustuotteissa Erisan ja LV voivat toimia myös.
      - Mulla on käytössä tällä hetkellä sekaiho ja couperosa, herkkä iho (ei aknea) Erisanin sk15 päivävoide ja LV:n misellivesi puhdistukseen, ja Erisanin täyteläinen kosteusvoide yövoiteena.

      3. Netistä voi ilmeisesti tilata jotain Paula's Choice -sarjan salisyylihappotuotetta, joka voisi olla hyvä (en löytänyt mitään kovinkaan hyvää vastaavaa tuotetta edes apteekista)
      - tämä voisi olla tarpeeksi hellä couperosalle alkuun ja jelppiä aknen kanssa jos ei kovin paha:
      http://www.paulaschoice-eu.com/calm-redness-relief-1-bha-lotion-exfoliant.html

      Sitten puhdistusaineen valintaan vaikuttaa tietysti se miten paljon ja mitä meikkejä käytät. Meikkien läpikäynti on aika tärkeää noiden edellisen viestin vinkkien avulla: tulet huomaamaan, että aika monessa meikkituotteessa on tukkivia ja ärsyttäviä aineita, joten siinä riittää myös etsimistä että löytää sopivat.

      Eiköhän tuossa riitä sulle puuhaa vähäksi aikaa :)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      307
      3441
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      83
      1639
    3. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      43
      1490
    4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      53
      1389
    5. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      27
      1270
    6. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      47
      1240
    7. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      6
      1180
    8. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      45
      1171
    9. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      26
      1137
    10. Persut vajosivat pinnan alle

      Sosiaali- ja terveysministeri Kaisa Juuson (ps) tietämättömyys hallinnonalansa leikkauksista on pöyristyttänyt Suomen ka
      Maailman menoa
      173
      1093
    Aihe