Hetken jo luulin..

Pajanpoika

.. että olisi saanu asiat kuntoon. Velkaa on kaikkinensa haukopauttirallaa sellanen 40t euroo, sisältää 22t asuntolainan.
Ongelmana juuri tuo asunto. Pikkuyksiö muuttotappiseudulla. Toistaseksi olen saanu kuitattua vastikkeet (ja alussa jopa lainaerät) vuokratuloilla, mutta vuokratulot uhkaa loppua. Syynä "diktaattori" taloyhtiön pj. joka tekee aiheettomia valituksia vuokralaisista ja nyt kuulemma uhkaa asunnon haltuunotto 3 vuodeksi "häiritsevän elämän" takia. Tiedän ettei heillä ole intresseissä saada vuokralaista vaan ainoastaan pitää kämppä tyhjänä.
Saanko kuitenkin ottaa asunnon omaan käyttöön, jos esim tulee avioero ja jää "taivasalle" ?

Tuo asunto syö minulta lähes 500 euroa kuussa ilman vuokratuloja ja tiedän että korttitalo tulee romahtamaan tämän vuoden aikana.
Asunto saa jäädä mun puolesta pankille, oikeastaan helpotus. harmittaa tietysti kun luottotiedot menee.

Muutama kysymys tietäväisemmille:
- mitä ulosotto voi viedä? Rekisteröimätöntä omaisuutta ( telkkari, tietokone ) ilmeisesti on hankala viedä.. tulee ne nykyään vielä kotiin katsomaan?

- Entä voiko ulosotto viedä esim 40 vuotta vanhan asuntovaunun, jonka arvo noin 200 eur?

- mitä tapahtuu luottokorteille kun tulee maksuhäiriömerkintä? MEneekö ne samantien kiinni vai voiko korttien käyttöä jatkaa normaalisti käyttövaran puitteissa?

- olen ajatellut nyt myös ottaa pikavippejä ja tehdä ne tarvittavat ostokset "vielä kun voi". kyseessä siis lähinnä tarpeellinen tavara kuten polkupyörä, tietsikka, ehkä joku kitara tms.

- ja osaako joku sanoa, että onko taloyhtiön puheenjohtajalla (joka on saanut puhuttua hallituksen porukat kavereikseen) "rajaton valta" niin että he voi järjestää vuokrasopimuksen purkamisen ja asunnon haltuunoton nopealla aikataululla? Onko mitään tehtävissä. Oikeudenkäynteihin ei ole varaa. Tai no toisaalta.. voihan niide kulujenkin antaa mennä ulosottoon, jos häviää jutun :) ......

Minkälaista elämä on luottotiedottomana? Olen 46vuotias eikä ole koskaan ollut mitään maksuhäiriöitä. TIlanne on kehittynyt hiljalleen 10 vuoden aikana. Tuo kämppä on se surmanloukku johon lankesin..

10

398

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • rttuytuy

      Tietokoneita tai muuta irtaimistoa eivät vie eivätkä tule kotiin jollei ole jotain Picasson tauluja yms. Vanhoja asuntovaunuja tai autoja eivät vie koska niissä on se riski että niitä ei osta kukaan sellaiseen hintaan jolla saisi katettua uo:n kulut sekä ainakin osan veloista.

      Luottokortit suljetaan, online-debitit ja elektronit säilyvät.

      Suomalaisten luottotietojen puute haittaa elämää vain Suomessa. Täällä Virossa kun ne tiedot ei kiinnosta pankkeja eikä asunnon vuokraajia. Eikä ketään muutakaan.

      • jotkuteisoikerrostaloon

        Onko aivan mahdotonta myydä se kämppä. Vaikka tappiolla. Pääsisit eroon velasta ja taloyhtiön puheenjohtajasta Tai oithan laittaa vastinetta tuosta häiritseäst eämästä (onko siitä todisteita). Tuollaisia tapauksia voi hyvin viedä oikeuteen, ei taloyhtiön hallitus saa terrorisoida Monessa taloyhtiössä jossa on lunastuspykälä tuollaista kuulemma on tapahtunut, ja silloin yleensä pj nappaa itselleen edullisiksi neuvotelleet asuntojen kaupat.


    • ryewuyr

      "- olen ajatellut nyt myös ottaa pikavippejä ja tehdä ne tarvittavat ostokset "vielä kun voi". kyseessä siis lähinnä tarpeellinen tavara kuten polkupyörä, tietsikka, ehkä joku kitara tms."

      Olisi parempi ostaa vain sitä mukaa kuin on käyttövaroja eikä velaksi, koska niillehän tulee aivan tolkuttomasti hintaa silloin kun ostaa uutena velkarahalla.

      Tuommoisen velkamäärän takia ei hyödytä hirttäytyä sillä että alkaa ottamaan pikavippejä ja puljaamaan ulosoton kanssa. Se asunto lienee lainan vakuutena, joten sehän puolittuu jo sillä. Ja mitään muuta ei kannata ostaa kuin ruokaa.

      • tunneoikeudesi

        Onko sulle tullut varoituksia metelistä asunnossa? Pitäisi tulla kaksi aroitusta ja sitten taloyhtiön hallitus voi päättää ottaa kämpän haltuun Sullahan on tietty oikeus ja velvollisuuskin antaa vastine varoituksiin ja kistää hatuunotto oikeudessa (onko kotivakuutus) Mutta kyllä niiden on silloin pakko laittaa kämppä vuokralle ja sinule siirretään se mitä vuokrasta jää yli ellei sulla on jotain velkaa taloyhtiölle.Eli sun tapauksessa ei mikään huonoin vaihtoehto. Taloyhtiö voi valita mieleset vuokralaiset ja pitäisi kaiken järjen mukaan loppua tuo vainoaminen.
        Tai sitten vain myyt pois sen kämpän.
        Ota yhteyttä kiinteistöliiton siellä on lakineuvontaa ,ilmeisesti vain jäsenille mutta ehkä se on sen väärttiä


      • Ppaiupoika

        itse asiassa ei ole tullut mulle asti. jos ei isännöitsijän sähköpostii lasketa. Aikaa varmaan vois pelata noihin vedoten..mutta en jaksa enää taistella tuulimyllyjä vastaan. Tämä Pj on yks paikkakunnan vihatuimpia henkilöitä ja järjestänyt häädön monille. Epäilen että hän on ns. aistiyliherkkä, jota häiritsee kaikki pienikin ääni aina tiskaamisesta johtuvasta astioiden kolinasta lähtien. Mutta haluaisin nyt tuosta asunnosta ja porukasta eroon, ja helpoin tie olis jättää vastikkeet ja lainalyhennykset maksamatta.. mietityttää vain tuo luottotiedottomana oleminen sitten.
        Ulkomaille muuttamista monet on ehdottaneet vastaaviin kysymyksiin. Jos ei olisi perhettä niin se olisi varmasti vaihtoehto.
        Rahaa käteisenä ns. sukanvarressa olisi tietty hyvä olla, mutta sekinraha loppuu aikanaan.

        Kuinka paljon ulosotto voi viedä palkasta tai työttömyyskorvauksesta?


    • pajanpoika

      Kiitos vastauksista.
      Jos myyn asunnon, niin minun pitäisi saada jostain rahaa, jolla kuittaan asuntolainen pois, sillä siitä tuskin saa riittävän suurta hintaa. Ehkäpä pankin kanssa voisi koittaa sopia jotain.

      • taloyhtiövuokraa

        Eikö myydessä saa kämpästä 22t Missäpäin niin halvalla? No vaikka jäisi joku tonni on se kuitenkin helpompaa maksaa kuin ulosottoon. ja sitäpaitsi jos jätät lyhennykset maksamatta pankki pikkuhiljaa myy kämpän puolestasi pakkohuutokaupalla

        Jätä vastikkeet maksamatta. Kolmen kuukauden jälkeen taloyhtiö ottaa kämpän haltuun kolmeksi vuodeksi Taloyhtiön on kuitenkin viipymättä etsittävä kämppään vuokralainen (käypä vuokra). muutamassa kuukaudessa vastikerästit on kuitattu ja sen jälkeen ylijäämä tilitetään sinulle Kätevää.
        Lue enemmän tästä
        http://www.omataloyhtio.fi/artikkelit

        Jos mietit tuota ulosottovaihtoehtoa tästä voit laskea paljonko uo vie https://asiointi.oikeus.fi/web/asiointi/maksukieltolaskuri


      • pajapoek

        tuo laskuri on hyvä, kiitos.

        niin, luulisi että 22tonnii nyt sais mistä tahansa kämpästä, mutta tästä yhtiöstä on myyty samanlaisia asuntoja jopa 14 tonnilla joskus. Kyseessä on "huono talo" - asukkaina ja omistajina vähävaraisia, alkoholisteja ym.
        Vastikkeet on pitkälti yli 200e/kk (ränsistyneeseen taloon on nyt tehty remontteja, mikä on toisaalta kyllä ihan hyvä juttu), ja vuokraa kämpästä voi saada 250 - 300

        no, katsotaanpa nyt kesän aikana miten tässä käy..


    • pajanpoika

      " Ja mitään muuta ei kannata ostaa kuin ruokaa."

      - itse tuskin kovin paljon mitään kaipaisinkaan. 2 lasta on myös elätettävänä.

    • Älä-jää-tuleenmakaamaan

      Paras myydä heti se kämppä pois ja maksaa velkoja sen minkä ikinä kykenet ja sitten koitat mennä velka järjestelyyn ja sitä kautta sitten rauhalisempaa arkea elämääsi ja sitten olet varovainen ja laadit tarkan budjetin ja koita saadaa edes jotakin säästöön joka kuukausi vaikka muutaman kympinkin pahan päivän varalle.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      60
      5917
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      24
      3744
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      230
      2033
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      1810
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      95
      1256
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      31
      1239
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      298
      1049
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      54
      990
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      76
      909
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      868
    Aihe