Kun on 5 sisarusta

mitenontää

ja näistä 1 on naimisissa niin miten on siinä tapauksessa kun tämä naimisissa oleva kuolee, kuuluuko ne 4 sisarusta perikuntaan vai periikö leski puolisonsa. Lapsia ei pariskunnalla ole.Sen toki tiedän, että sitten kun molemmat on kuolleet niin kummankin sukulaiset jakavat jäämistön keskenään, mikäli ei testamenttia ole.Mutta ei kai ensin kuolleen suku voi leskeä nylkeä, eihän ne sukulaiset ole omaisuutta olleet kasaamassakaan, vaan puolisot keskenään.Testamenttia ei ole ainakaan vielä tehty, kiinnostaa vaan tulevan varalle.Ei mitään rkkauksia ole, vaan ihan tav. kotitalous, ok-talo n.100 000e rahaa ja kaikki on yhteisomistuksessamme.
Käsittääkseni leski perii puolisonsa ja puolethan hän jo omistaa muutenkin.
Pitääkö ne kuolleen sisarukset kutsua 'perinnönjakoon', vaikka puoliso perii.

9

200

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • PK-1-

      Kertomassasi tapauksessa leski perii puolisonsa kaiken omaisuuden. Kuolleen sisarukset on kutsuttava perunkirjoitukseen, koska he ovat toissijaisia perillisiä. Mutta mitään he eivät peri ennen kuin leskikin on kuollut, ja siihenhän voi mennä kymmeniä vuosiakin.

    • mitenontää

      Entäpä jos tehdään testamentti toistemme hyväksi, silloinko ei kummankaan sukulaiset ole niitä tois-sijaisia perillisiä.Ensin kuolleen perii leski ja leski voi tehdä mitä haluaa omalle ja perimällä saadulle omaisuudelle.Näin se pitäisi mielestämme mennä.Vai pitääkö määrätä jo tässä testamentissa minne menee sitten kun on kumpikin kuolleet.Haluaisimme, jotta leskellä olisi se määräämisoikeus.Mikäli mitään jää, tarkoitus kun on jotta leski sitten hukkaa kaiken.

      • Miten ja milloin leski osaa tuhlata kaikki ennen kuolemaansa? Sitähän voi olla ja elää sekavassa tilassa vielä pitkään. Voi myös kuolla heti seuraavana päivänä.
        Tuntuisi viisaammalta merkitä testamenttiin mitä todella kumpikin tahtoo. Esim. että leski saa kaiken ja jos jotain jää leskenkin jälkeen niin jääköön se lesken uudelle rakastajalle.


      • verosuunnielua

        Tai esimerkiksi voi tesamentoida jollekin mieleiselle avustusjäjesölle sen mikä jää silloin kun leskikin kupsahtaa. Sisaruksilla ei ole oikeus mihinkään lakiosiin


    • mitenontää

      No, tuo kaiken hukkaaminen ennen kuolemaansa tarkotti teoriassa vaikka niin , jotta myy omistuksensa ja menee vuokralle ja käyttää rahaa sen puitteissa minkä hyväksi näkee, vaikka 'kaiken'....jos niin sattuu jotta jossakin hoitolaitoksessa joutuu virumaan, niin sitä silmällä pitäen ei kannata säästellä näistä varoista, saman huonon hoidon saa, maksaako vähän itse vai onko eläkkeen verran maksavassa kunnallisessa.
      Noista avustusjärjestöistä senverran, jotta tuttuni kävi sairalassa neuvottelemassa suuren summan testamenttaamisesta ja siellä oli sellainen henkilö joka avoimesti kertoi miten niille rahoille käy.Kaikissa sairaloissa on ennalta määrätyt määrärahat joka vuodelle.Jos lahjoituksia tulee, ne käytetään tietty siihen mihin on lahjoittaja halunnut, mutta vastaava summa niistä määrärahoista....EI SUINKAAN SÄÄSTY, VAAN KÄYTETÄÄN PÄMPPÄÄMISEEN. Näin täyttyy lain kirjain kaikilta osin, lahjoittajan tahto täyttyy kirjaimellisesti ja määrärahat tulee käytettyä sentilleen. Kaikki täsmää kirjanpidossa.Kun näin menetellään sairaaloissa niin tietty on sama käytäntö kaikkialla , missä järjestöillä on valtion/kunnan määräraharahoitusta.
      Paikallinen eläinsuojelu saa mitä jää, mutta ei sentakia ole syytä pihistellä, jää mitä jää.
      Oma terveystilanne ratkaisee aikas paljon. Jos on tiedossa kivulias ja pitkä loppu, niin siihen löytyy lääkkeet omasta takaa, ei ole tarkoitus kitua keinotekoisesti ylläpidetyssä elossa tai maata paskoissaan vuosikaudet.On helpompiakin keinoja.

      • ccccccccccccccccccccccc

        Mitä ihmettä on pämppääminen?


      • sitä-se-on
        ccccccccccccccccccccccc kirjoitti:

        Mitä ihmettä on pämppääminen?

        ...eiköhän tuo ole sitä mitä 'herrat' tuppaa tekemään veronmaksajien rahoilla.Eli pistetään erilaisilla 'opinto'matkoilla ulkomailla elämä risaseksi ja juhlitaan kunnolla, kun on rahaa se määrärahan suuruinen summa vapaasti käytettäväksi.


      • lahjoitaeläessäsi

        no ei kai sairaalalle testamentoida rahoja vaan avustusjärjestöille kuten unicef,kirkon ulomaanapu ym , kyllä niissäin tietty vaarana että tehdään ylimääräisiä rilluttelumatkoja mutta onhan niissä toiminnantarkastajat joiden kuuluu tarkistaa rahanäytön tarkoituksenmuaisuutta. Jos haluaa välttää että sairaala tyhjentää tilit voihan tietysti lahjoittaa pois omaisuutensa jo eläessään (pitää vaikka hallintaoikeus asuntoon ja mökkiin itsellään)


      • eppis55

        kirkot ja ulkomaan avut on ihan samanlaisia rahaimureita, ei mene kuin murto-osa itse tarkoitukseen ja valtaosa 'hallintokuluihin'.
        Ei niillä hallintaoikeuksilla taloon -mökkiin tee mitään siinä vaiheessa kun on liikunta- ja muutenkin toimintakyvytönnä paskoissaan makaamassa jossain hoitolaitoksessa.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1888
    2. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      128
      1874
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1838
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1620
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      60
      1442
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1256
    7. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1153
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1150
    9. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1148
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1127
    Aihe