ilmaista-rahaa

hae-rahaa

15

202

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • köyhäsienestää

      Tämä on todellista tuloa, kun sen saa tienata verottomasti. Nyt on metsissä tatteja runsaasti, kannattaa todella kerätä!!

    • dfgscvxzkkkkk
    • todellaköyhä

      Milläs haet ei metsää lähellä ei varaa maksaa matkoja ei autoa. Kun on tarpeeks köyhä ei edes ole rahaa tienata rahaa.Ei rahaa lähteä kiertämään autolla Eurooppaa ja kerjäämään.

      • otemporaomores

        On se kumma kun vielä 40/50- luvuilla Suomen syrjäseuduilla kulki talosta taloon erittäin köyhiä ihmisiä, joilla ei ollut mitään muuta omaisuutta kuin mitä mukanaan jaksoivat kantaa. He tekivät mitä milloinkin taloissa apua tarvittiin ja saivat ruokaa ja yösijan, joskus vähän rahaakin siitä palkakseen.

        Vaan ei nykyään sellaiseen alennuta! Nykyään maataan kotisoffalla, katotaan telkkaria, syödään roskaruokaa, lihotaan, juodaan viinaa, poltetaan tupakkaa eikä saada persettä ylös siittä soffasta edes sen uhalla, että saadaan kaikki mahdolliset elintasosairaudet.

        Ilmaiset marjat ja sienet mätänee mettään. Paitsi ne, jotka thaimaalaiset poimijat sieltä tuovat.


      • seitkytlukulainen
        otemporaomores kirjoitti:

        On se kumma kun vielä 40/50- luvuilla Suomen syrjäseuduilla kulki talosta taloon erittäin köyhiä ihmisiä, joilla ei ollut mitään muuta omaisuutta kuin mitä mukanaan jaksoivat kantaa. He tekivät mitä milloinkin taloissa apua tarvittiin ja saivat ruokaa ja yösijan, joskus vähän rahaakin siitä palkakseen.

        Vaan ei nykyään sellaiseen alennuta! Nykyään maataan kotisoffalla, katotaan telkkaria, syödään roskaruokaa, lihotaan, juodaan viinaa, poltetaan tupakkaa eikä saada persettä ylös siittä soffasta edes sen uhalla, että saadaan kaikki mahdolliset elintasosairaudet.

        Ilmaiset marjat ja sienet mätänee mettään. Paitsi ne, jotka thaimaalaiset poimijat sieltä tuovat.

        Entisaikaan oli häpeä hakea sosiaaliavustuksia. Kituutettiin minimiruualla ja toimeentulolla. Miehelle oli häpeä jos ei pystynyt perhettään elättämään. Entäs nyt? Sossun luukulle kävellään ja anotaan rahaa kaikkeen mihin keksitään. Sosiaaliavustusten saanti ja hakeminen on normitouhua. Muuttuiskohan tilanne jos ruokamenot maksettais ostokorteilla ja vuokra ym laskut maksettaisi suoraan sossusta? Rahana ei annetaisi mitään. Jos ostokorttinsa myy se ois voi,voi, ooppa nälässä sitten. Oppisi ottamaan vastuuta itsestään eikä yhteiskunta holhoisi.


    • voiai

      Enpä polta en ryyppää olen laiha, liiankin, en hae sossusta.Thaimaalaiset tuodaan Suomeen viedään autolla poimintapaikoille, annetaan autot käyttöön, suomalaisille ei, eikä auttais kun ei varaa korttiin. Poimin jos pääsis poimintametsiin.Ja jos vanhaa aikaa kaipaat , talosta taloon kiertämistä niin palataan siihen aikaan kunnolla, pois lapsilisät, koulut, rokotuksetym.ym.varmasti sitten olisi sinun mieleesi?

      • nuukuuskunniaan

        Kyllä 50-luvulla maksettiin jo lapsilisiä, oli oppivelvollisuus ja rokotukset. Mutta tosiaankin työttömät ja asunnottomat kulkivat silloin maantietä pitkin ja hakivat illan tullen yösijaa taloista. Ja aina tekivät jotakin yösijan ja aterian vastineeksi.


    • sydvih

      Niin että tielle vaan te kaikki köyhät suomalaiset perhekunnittain kiertämään leipäkannikkasi perässä?! Mahtaa sulla olla hyvä mieli tuota unelmaa ajatellessasi.Palataan suoraan luolamiesaikaan silloin sitä vasta ahkeria oltiinkin

    • ktyjtdhrgsfcvx

      Jokapäiväinen natina tällä palstalla on, että ei voi tehdä sitä eikä tätä, kun ei ole SAANUT TARPEEKSI RAHAA toisilta.

      Tosiasiahan on se, että sossun perusrahoilla elelee kohtuullisesti, mutta ylimääräiseen ei perusrahoista riitä. Sitä varten pitää pyytää sossusta erikseen lisää, ja usein saakin - myös siihen paljon esimerkkinä käytettyyn pesukoneeseen!

      Joten natina siitä, että Suomen kokoisessa harvaan asutussa ja hädin tuskin paikoittain urbanisoituneessa maassa ei muka pääsisi kohtuukustannuksin luonnon pariin marjastamaan ja sienestämään on täyttä potaskaa. Myös sossurahoilla elelevillä tämänlainen kulkeminen on mahdollista.

      Pitää vain jättää ne kaljat ja tupakit ostamatta eikä pelata rahojaan marketin peliautomaateissa tai ostaa yli varojensa internetin houkuttelevissa nettikaupoissa.

    • hujinn

      Eikö mene päähän että myös työssäkäyvä voi Suomessa olla köyhä. Pieni palkka, suuri vuokra kopista, ei omaisia verkostoa auttamassa JA ennenkaikkea se että yrittää tulla omillaan toimeen siis en käy sossussa"hakemassa rahaa"en hae asumistukea ym.ym. siis elän pienillä tuloilla ja olen köyhä.

      • oiuehrtgjksdnvzcx

        Hyvä hujin.

        Olet tehnyt itse omat valintasi valitsemalla POIS asumistuen ja mahdollisen toimeentulotuen, johon ehkä olisit oikeutettu pienillä palkkatuloillasi.

        Kun olet näin itse valinnut elää ALEMMALLA tasolla kuin toimeentulotuen raja, ei voi kuin säälitellä tyhmyyttäsi.

        Jokaisella on oikein elää vähintään toimeentulotuen rajalla. Jos sen valitsee pois, ei tarvitse sitten valitella köyhyyttään.

        Tämän palstan pääteemahan on valivalivalittaa sitä, miten elintaso ei ole tarpeeksi korkea, vaikka kaikki tuet on ahkerassa käytössä. MULLE LISÄÄ AINA VAAN -tyylillä. Toimeentulotuen raja on kohtuullinen eikä sen ole tarkoituskaan kohottaa sen saajan elintasoa keskivertopalkansaajan tasolle. Riittää, että yhteiskuntaa avittaa kohtuullisesti.


    • oikköyhä

      Niin juuri.Mutta kun on opetettu että on tultava toimeen omillaan, jos ei varaa niin sitten ilman vaikka olisi kyse välttämättömyydestä.Tutkimuksethan on kertonut että Suomessa on sos.tukien alikäyttöä. Eli niitä jotka kituuttaa jopa ilman ruokaa tai lääkkeitä ja sitten niitä jotka hakee kaiken mahdollisen rahan "kun heillä on oikeus" vaikkei ihan hätä olekaan. Sittenhän se raha ei riitä ihan aikuisten oikeesti tarvitseville.

    • työtönpulsu

      Ei voi tienata kun sossu rokottaa toimeentulotuesta heti kaikki yli 50 euron tulot. Työttömän ei siis kannata keräillä sieniä

    • MetsänHenkinen

      Olen jo marjastus- ja sienestysvarusteet viikko sitten hankkinut. Mustikka-apajani oli jo joku toinen tyhjentänyt, siispä kauemmaksi yrittämään...

      Aivan sattumalta muilla asioilla liikkuessani löysinkin kangashaperoja, nämä vain omaan käyttöön, mutta kuitenkin.

      En aio lannistua, kyllä aion muutaman satasen metsän antimilla tienata, ja omaan pakkaseen tottakai saada.

      • karviaismarjatonhyviä

        Mutta kun en voi syödä niitä sieni en tunne edes käy mahaa kivistämään parikertaa maistanut ja ovat kaiken lisäksi pahanmakuisia,leipä on paljon parempaa syön sitä.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      66
      6382
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      25
      4106
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      265
      2529
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      1990
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      30
      1498
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      96
      1348
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1097
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      54
      1080
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      77
      1026
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      1001
    Aihe