Autopaikat

ottakaahuomioon

Muistakaa aina kysyä kun muutatte ja jos teillä on auto onko esim.kerrostalon tolppapaikoilla vapaata tilaa?. Ne meinaan voi olla täynnä ja joutuu jonoon sekä pysäköimaan autonsa kadun varteen. Itselle kävi juuri näin. Olis vaan pitänyt joku rivitalo katsoa jossa on kaikille katos paikat. Kerrostaloissa on usien tuo parkkipaikka probleema, että läheskään kaikille asukkaille ei riitä tolppapaikkoja.

11

181

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • jkjkjh

      Ja pyydä myös näyttämään tolppa, jonka merkitset samantien.

      • semmottii_tällättii

        Minä ostin osakkeina autohallista kaksi paikkaa muuttaessani. Nyt vain hissillä alas ja autoon. Vaikkapa kaupasta tullessa helppo kantaa kauppakassit hissiin ja kotiin. Talven paukkupakkasilla hallissa 20 astetta ja märällä kelillä auto kuivuu tilavassa kuivassa hallissa paremmin kuin autotallissa eikä ruostu. Kesäkuumalla auto lähtiessä mukavan viileä. Eikä tarvitse jännittää mikä resupetteri rikkoo tai naarmuttaa autoa.

        Toinen auto odottelee sitten paikallaan, josko harrastaja jaksaa silläkin suhailla.

        Autohallipaikat ovat myös hyvä sijoituskohde, kun niitä on taloyhtiössä vähemmän kuin halukkaita ostajia. Kysyntää on ja hinnat nousee.


      • 4g4g4g

        Tuo autohalli on kyllä erinomainen. Ei paljon talvella lämmitellä tarvi.


      • tarkennusta_vailla

        > Ja pyydä myös näyttämään tolppa, jonka merkitset samantien.

        Voi lapsonen. Ketä meinasit pyytää "sinun" tolppasi merkitsemään? Vuokraisäntääsi? Sossun tätiä? Omaa äitiäsi?


    • Mikä siinä kadunvarsipysäköinnissä on vaiketa tai huonoa. Maassamme löytyy tuhansia kerrostaloja, joissa ei ole ainoatakaan pysäköintipaikkaa talon pihalla.

      • liiankaukana

        Joutuu kävelemään pidemmän matkan autolle. Kadun varsi paikkaan voi laittaa joku muukin auton ja sitten joutuu jättämään vielä pidemmälle. Mitä lähemmäksi ovea pääsee autolla niin sen parempi.


      • Terveisiä_sisämaasta

        Talvella on moottorille tylyä hommaa käynnistellä kolmenkympin pakkasesta. Voi jäädä lähtemättäkin, jos ei kaikki ole priimakunnossa. No, Helsingissä on leudompaa, mutta lunta sielläkin sataa ja kadut aurataan suoraan pysäköityjen autojen päälle. Lapiointi toki virkistää, kun on aamulla kiire töihin.

        Sitten vielä ohikulkijat, joilla on pakottava tarve rikkoa kaikki se mitä rikkaat riistäjät omistavat. Tonnin arvoinen autokin on selvä rikkauden merkki.

        Minulle oli itsestään selvää, etten osta asuntoa talosta, jossa ei ole riittävästi tolppapaikkoja. Niitä on yksi jokaista asuntoa kohti. Kahden auton perheillekin riittää paikkoja, kun talossa on myös autottomia.


      • gbgbgbgb

        Kyllä näin kesällä voi kadunvarteen parkkeerata, mutta sitten kun talvi tulee ja -20c niin olis hyvä olla se tolppapaikka. Ilkivalta on myös toinen jota joku ohikulkija voi tehdä. Noh vakutuukset on kunnossa joten se on ihan turhaa.


      • oletko.varma
        gbgbgbgb kirjoitti:

        Kyllä näin kesällä voi kadunvarteen parkkeerata, mutta sitten kun talvi tulee ja -20c niin olis hyvä olla se tolppapaikka. Ilkivalta on myös toinen jota joku ohikulkija voi tehdä. Noh vakutuukset on kunnossa joten se on ihan turhaa.

        Onko ilkivaltavakuutus ilman omavastuuta?


      • vaikeaa_ja_huonoa

        Vaikeaa & huonoa:

        - paikan saa mistä milloinkin

        - ilkivallan riski on suuri, jos lähellä on juottoloita

        - talvella kiva lähteä liikkeelle, kun on lumiaura tehnyt vallin kuskin ovea vasten

        - talvella on kiva tulla parkkiin, kun ne ainoat vapaat paikat on lumikinoksessa

        - ylipäätään häslingissä on asuinalueiden katujen kunnossapito täysin olematonta lumisena talvena -> isompi maavara sekä neliveto olisivat ihan oikeasti tarpeellisia ominaisuuksia ja näistähän maksetaan aina monta tonnia ostohintana suuremmat polttoainekulut päälle

        - ei lämpötolppaa ... mikä myös tarkoittaa ettei saa ylläpitolaturia, mikä taas tarkoittaa, ettei mikään webastokaan täysin ratkaise ongelmia, kun ajetaan lyhyitä pätkiä

        - niin kesällä kuin talvella ISO ongelma, jos auta ei saa seistä siinä kadun varressa 24/7, on päivällä käytössä olevaa kiekko- tai mittaripaikkaa, pysäköintipaikkoja poistetaan käytöstä kunnossapitotöiden ajaksi jne.

        Lienee aika veemäistä, jos auto pitää käydä päiväksi (klo 8-17 tjsp) siirtämässä jonnekin muualle. Myös ja erityisesti loman aikana.


    • Parkkipaikkoja_ei_tehdä

      Nykyisin tiivistetään asutusta ja vanhat talorotiskot puretaan pois. Tilalle rakennetaan vähintään kolminkertaisella rakennusoikeudella joko korkea kerrostalo tai tornitalo. Autopaikkoja tulee yksi autohallipaikka 130 kerrosnelötä kohden ja hallipaikka maksaa yleensä päälle 20000 euroa. Helsingin keskustassa on maksettu jo päälle 100000 euroa autopaikasta. Esim. Vantaalla rakennetaan naapuritontille n. 500 asunnon taloryhmää ja niille tulee vähän yli 200 autopaikkaa pihakannen alle.

      Autopaikkoja myydään 1 kpl/asunto niin kauan kuin niitä riittää. Jotkut pöljät tahtoo ostaa asunnon ja 3 autopaikkaa, joten se siitä asunnon ostosta. Muutamat jäljelle jäävät kadunvarsipaikat tulevat maksullisina kivijalkakauppojen käyttöön, sillä julkinen liikenne toimii kaupunkisuunnittelun mielestä hyvin eikä autoille ole mitään tarvetta. Kesämökit ja muut kulkuyhteyksiä vaativat harrastukset kannattaa unohtaa, sillä kaupunkisuunnittelu tietää mikä on ihmisille hyväksi.

      Nyt on kokeiltu jo opiskelijoille tarkoitettua kerrostaloa siten, että autopaikkoja ei ole ollenkaan ja asukkaiden käyttöön on varattu muutama yhteiskäyttöauto. Sähköautojen tulokaan ei muuta tilannetta, sillä sähkönjakelun maakaapelit eikä muuntamot kestä pikalatureiden aiheuttamaa lisäkuormaa. Ei kerrostalojen sähkökeskuksetkaan paljoa kestä lisäkuormaa, joten rajansa on sähköautoillakin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      67
      6489
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      27
      4193
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      270
      2597
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      2030
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      30
      1538
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      97
      1397
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1107
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      55
      1101
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      77
      1046
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      1031
    Aihe