paremman maailman puolesta

kolme_toveria

Komut ja komuja tukevat joukolla mukaan keskustelemaan poliittisista eli yhteiskunnallisista asioista. Älkää kavahtako muutamaa äärioikeistolaista. He ovat palkkapappeja ja saarnaavat pääoman etujen puolesta. Luultavasti he ovat persaukisia mutta odottavat lottovoittoa. Heidän moraalittomuutensa on heidän häpeänsä.
Kommunistien yhtenäisyys on ykkösasia lähitulevaisuudessa. KTP:n ja STP:n toverit, tulkaa mukaan mielipiteinenne. Näytetään yhdessä porvarinikeille närhen pallit.
Me pystymme siihen. Heidän väkivaltaiset tai räävittömät väitteensä - niille annamme huutia.

25

131

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Miten kolme_toveria aikoo tuoda esiin ideansa yhteiskunnan asioista noin valtakunnallisesti kun teiltä puuttuu kokonaan edustus, sieltä missä noita asioita kansan puitteissa käsitellään eli eduskunnasta?

      Kuka täällä on palkkapappi? Kova väite tuo pappi-väite jota et pysty todentamaan mutta mielellään otan sen palkan vastaan kunhan kerrot mistä saan sen periä.

      Sinähän se tiedät minunkin tiliasemani pers'aukiseksi vaan todistapa kun kerran syytät! Joka viikko tosin saan lottovoiton ja juuri sen kokoisen kuin haluan, lottoan mielessäni ja jättän viemättä joten aina niiden mietittyjen rivien hinnan voitan. Jos tekee tuolla systeemillä satasen loton viikossa niin kerran vuodessa voittaa reilut viisi tonnia varmuudella.

      Vaikka saisitte nuo kaikki kolme puoluettanne samaan kaappiin niin sekään tuskin riittää edes yhden prosentin kannatukseen. Vaalimatematiikka tuskin silläkään antaa teille edes yhtä paikkaa eduskuntaan, jolla sinänsä olisi vain symbolinen arvo ei reaalista.

      Opiskele hieman eläinoppia, närhellä tuskin on palleja mutta munat on! Tehän sitä väkivaltaa olette pitäneet pinnalla eniten, meidän ei moiseen tarvitse alentua ja räävittömyyskin taitaa luisua teidän komujen harteille jos jonkun.

      • Messiaalle_mannaa

        Typeryys on entisen työkkärin vahvuus ollut aina. Ja siksi hän jatkaa tietysti samalla linjalla kun ei muuhun pysty. Onneton sairas "mies", jolle ei kannata montaa säälivää ajatusta suoda. Vaikka ehkä pitäisi?


      • Messiaalle_mannaa kirjoitti:

        Typeryys on entisen työkkärin vahvuus ollut aina. Ja siksi hän jatkaa tietysti samalla linjalla kun ei muuhun pysty. Onneton sairas "mies", jolle ei kannata montaa säälivää ajatusta suoda. Vaikka ehkä pitäisi?

        Perustele!


    • ihminenjaraha

      Finanssisektori; liikepankit, vakuutuslaitokset ja rahoitussektorista päättäminen tulee saattaa Suomen Pankin hallintaan. Velkarahaa saa luoda vain valtionpankki. Ei enempää eikä vähempää.

    • konnat_kyykkyyn

      Porvarivastustajan mielipide on kuultu. Kansakunnan etu on saada suitsiin rikkaiden veronkierto. Suomen valtio ei kestä viiden miljardin kavallusta jatkuvasti vuodesta toiseen. Laki on laki ja sitä on noudatettava.

      • Missä se viiden miljardin kavallus mahtaa piillä? Oletko tehnyt rikosilmoituksen? Jos et niin miksi sitten mariset sen perään?

        Mistä sait tuon summan? Onko se faktaa vai arvelua tai toiveajattelua?

        Jos tiedät, ettei lakia joku noudata niin siitä voi tehdä ilmiannon ja se tutkitaan!


    • Kerro nyt sekin mitä tarkoitat paremmalla maailmalla!

      Ei kommunismin yritys ole ainakaan missään saanut elintasoltaan parempaa maailmaa aikaiseksi eikä ihmisoikeuksien tai kansalaisvapauksienkaan suhteen joten mitä se sinun parempasi oikeasti tässä tarkoittaa?

      Näytä nyt ne närhen pallisi meille porvarinnilkeille tässäkin suhteessa! Vai onko sinusta siihen?

      Yleensähän komut huutelevat tyhmyyksiä laillasi mutta kun pyytää perustelemaan jotta ymmärtäisi miten ko henkilö asian ymmärtää niin ei vastausta saa, miten on sinun kohdallasi? Oletko pelkkä suunsoittaja vai onko sinussa puhtia vastata sanoistasi?

      • Messiaalle_mannaa

        No olipa taas tekstiä, närhen munineen. Narsismisi suorastaan pursuaa, ja joka kirjoituksestasi. Valitettavasti.

        Olen täysin varma siitä, että olet mieleltäsi kaikkein sairain tyyppi, joka on koskaan palstoille kirjoitellut. Ole hyvä vaan. Koska kuitenkin nautit tuostakin maininnasta.


      • Messiaalle_mannaa kirjoitti:

        No olipa taas tekstiä, närhen munineen. Narsismisi suorastaan pursuaa, ja joka kirjoituksestasi. Valitettavasti.

        Olen täysin varma siitä, että olet mieleltäsi kaikkein sairain tyyppi, joka on koskaan palstoille kirjoitellut. Ole hyvä vaan. Koska kuitenkin nautit tuostakin maininnasta.

        Voisit hieman perustella! Enhän minä siinä itsestäni mitään kirjoittanut vaan ainoastaan pyysin selventäviä kommentteja.

        Sinun ymmärryksesi arvoisa narsisti lienee hieman kyseenalaisella tasolla. Olisi syytä hieman miettiä mitä kirjoittaa sillä tuo jokellus tuskin saa kommunismia nousuun. Pitäisi teidän ainakin ensin kyetä tunnustamaan omat virheenne ja alkaa uudistus siltä pohjalta sillä muutoin ei messiaskaan pysty teitä auttamaan.


      • Messiaalle_mannaa

        Tuskinpa Messias-trollin ihmiskuona ja lois-kirjoittelut sen kummemmin saavat ainuttakaan palstan lukijaa porvariksi siirtymään saati uskomaan sanaakaan kirjoittelustasi. Vaikka niin näytät tosissasi uskovan. Valitettavasti.


      • Messiaalle_mannaa kirjoitti:

        Tuskinpa Messias-trollin ihmiskuona ja lois-kirjoittelut sen kummemmin saavat ainuttakaan palstan lukijaa porvariksi siirtymään saati uskomaan sanaakaan kirjoittelustasi. Vaikka niin näytät tosissasi uskovan. Valitettavasti.

        Ei porvariksi arvoisa messias ei mutta järkevästi ja porvarillisesti ajattelevaksi työläiseksi. Porvareita meillä ei ole kuin komuloisten märissä unissa.

        Sen sijaan sinä et pysty edes omaa kantaasi tuomaan esiin vaan vetäydyt täydellisen tyhmyyden viitan suojaan, valitettavasti!


    • PUUTARHAMESTARI

      Kuuluisa venäläinen kirjailija, Izborskin klubin perustaja ja puheenjohtaja Aleksandr PROHANOV on kirjoittanut seuraavan vetoomuksen maailmalle:

      TUOMIOPÄIVÄN LENTOKONE

      Donbassin yllä alas ammuttu Boeing on maailmanlopun lentokone, joka toi tuomiopäivän lähemmäksi meitä. Koneen räjähdys myrkyttää maailmaa valtavalla voimalla. Hirviömäinen kauhujen teko vetää puoleensa valtioita, armeijoita, salaisia palveluita, propagandakoneistoja ja valtioliittoja. Alas ammuttu Boeing vie maailmaa kolmanteen maailmansotaan.

      Ensimmäisen maailmansodan synkkä vuosipäivä lähenee. Sodan käynnisti prinssi Ferdinandin ja hänen vaimonsa murha. Vain muutaman viikon kuluttua tykit jyrisivät ja 30 miljoonan ihmisen hengen vienyt maailmansota alkoi. Laukaiseeko malesialaisen matkustajakoneen alasampuminen samanlaiset voimat?

      Aikanaan eteläkorealainen matkustajakone lähti Alaskasta, muutti reittiä, lähestyi Neuvostoliiton Chukotkaa ja Kamchatkaa, liikkui kohti Ohotanmerta, vakoili Neuvostoliittoa signaalitiedustelulla. Kone ei vastannut neuvostohävittäjien varoituksiin. Lentokone jatkoi elektronista vakoilua, lopulta se ammuttiin alas Sahalinin alueella. Se aiheutti maailmanlaajuisen skandaalin, joka lietsoi vihaa heikkenevään neuvostovaltioon, syrjäytti sotilasjohdon, pääesikunnan päällikkö kenraali Ogarkov erosi. Se oli ensimmäinen murskaava isku kohti neuvostoarmeijaa, joka 1991 putschin aikana ei enää kyennyt estämään maan romahdusta.

      Amerikkalaiset ovat suurprovokaatioiden mestareita. Perätön väite pohjoisvietnamin hyökkäyksestä Tonkininlahdella oli syy massiivisiin terroripommituksiin Pohjois-Vietnamissa ja Hanoissa. Irak tuhottiin, koska Saddam Husseinilla oli muka kemiallisia aseita. Kun maa oli hävitetty ja Saddam hirtetty, amerikkalaiset myönsivät, että kemiallisia aseita ei ollutkaan.

      Tänään yli puolet amerikkalaisista uskoo, että Yhdysvaltain erikoispalvelut suunnittelivat lentokoneiskut Manhattanin pilvenpiirtäjiin. Saatiin syy lukemattomiin iskuihin ja hyökkäyksiin kaikilla mantereilla.

      Malesialaisen koneen tapauksessa on syytä olettaa, että kysymyksessä on perusteellisesti suunniteltu amerikkalainen erikoisoperaatio. Tätä operaatiota varten valmisteltiin etukäteen videomateriaaleja ja järjestettiin massiivinen Donbassin vapaustaistelijoiden parjauskampanja. Kun on vielä todistamatta, kuka ampui Boeingin ja millä aseella, Yhdysvallat keskittää giganttisen informaatiohyökkäyksen tähän informaatiokatkokseen. Amerikkalaiset jankuttavat, että koneen pudottivat joko kapinalliset tai venäläiset, joko maasta tai ilmasta, ja leimaavat Novorossijan tasavallan armeijan maailmankaikkeuden pahuuden ja terrorismin pesäksi. Amerikka kietoo hirviömäisen rikoksensa ympärille suurimman osan maailman valtioista, mobilisoi ne informaatiopsykologiseen sotaan, aseellisiin iskuihin Novorossijan Tasavallan armeijaa vastaan. Naton joukkojen siirtäminen Ukrainaan ja niiden osallistuminen sisällissotaan on todennäköistä.

      Putin on informaatiopsykologisen iskun tärkein kohde. Nimenomaan hänen kohdistuu nyt kolossaalinen psykologinen ja moraalinen isku, jonka tavoitteena on hänen tahtonsa murskaaminen, saada hänet perääntymään ennen länsimaiden totaalista hyökkäystä ja kehittää jatkuvasti kasvava myönnytysten sarja, joihin lukeutuu Novorossijan luovuttaminen ja Krimin palauttaminen. Putinin parjaaminen innostaa Venäjän viidettä kolonaa, joka Naton juoksupoikana julistaa pahuuden pesäksi ei vain Novorossijan tasavaltaa vaan koko Venäjän. Tämä houkuttelee liberaalit käyttämään Venäjän valtiota vastaan perinteisiä värivallankumouksen aseita.

      Meidän on pysyttävä lujina, säilytettävä kestävyytemme, toimittava johdonmukaisesti taloudellisten, geostrategisten ja sotiaallisten tavoitteidemme puolesta kaikilla alueilla, joilla vihollinen uhkaa Venäjän kansallisia etuja. Näinä erittäin raskaina ja voi olla sotaa edeltävinä aikoina on välttämätöntä yhdistää kaikki Venäjän patrioottiset voimat taistelevan Novorossijan ja Venäjän presidentin ympärille.

      Aleksandr PROHANOV

      • Tai sitten Neuvostoliiton/Venäjän propaganda on päässyt myrkyttämään joidenkin mieliä liian uskottavasti.

        Venäjä, eri nimisenäkin, on aina turvautunut pravdaan koska totuus on aina ollut siihen liian julma.


      • Tämä-on-pravda

        Malaysian Airlines -koneen pudottivat Venäjän ilmatorjuntajoukot. Ilmeisesti vahingossa - eivät kyenneet tunnistamaan säännöllisellä reittilennolla ollutta matkustajakonetta.


      • Tämä-on-pravda kirjoitti:

        Malaysian Airlines -koneen pudottivat Venäjän ilmatorjuntajoukot. Ilmeisesti vahingossa - eivät kyenneet tunnistamaan säännöllisellä reittilennolla ollutta matkustajakonetta.

        Faktat tuntemalla tämä lienee ainoa johdonmukainen johtopäätös. Siinä kuitenkin tuli porukalle kiirus siirtää vehkeensä muualle kun huomasivat tekonsa. Venäjä kun ei helposti tunnusta mokiaan, tästä meillä suomalaisilla on tuo Mainilan tapaus vertailukohtana. Kesti vuosikymmeniä ennen kuin tunnustus tuli! Ehkä seuraava sukupolvi Venäjälläkin kertoo totuuden asiassa.


    • Prohanovin jutussa on tiettyä itua. Läntinen kapitalismi on suuressa taloudellisessa kriisissä ja joka uhkaa pitkittyä ja laajentua. Klassinen keino on keksiä ulkoisia vihollisia aivan muissa jutuissa, luoda olematonta uhkaa vastaan kiihkeää isänmallisuuden henkeä. 25 vuoden aikana nato on piirittänyt lännestä Venäjän sotilaalliseen saartorenkaaseen. Natsi-Saksalla saartorengas oli auki vain Baltian kohdalla. Puola oli aikaisemmin vallattu ja josta suuntautui hyökkäysen päävoima Venäjän sydänalueille.
      Länsi voi tuhota Venäjän talouden mennen tullen niin halutessaan. Auttaisiko se lännen lännen taloudellista kehitystä? Ehkä pieni piristysruiske tulisi kilpailtaessa jälleenrakennuksen pääomittamisesta. Tuhoaminen toisaalla edistäisi lännen taloutta!
      Entäpä jos ajateltaisiin toisinpäin. Länsi antaisi sotaan menevät määrärahat kehittymättömämmän maailman käyttöön pyyteettömästi. Pääoma olisi lännestä silloinkin pois mutta muu maailma ei kärsisi sotatuhoja. Länsi ja itä kilpailisivat keskenään talouden alalla ja kieltäytyisivät.
      Vastakkain on kaksi kapitalistiblokkia: Venäjä ja länsi. Kummanko etu on sota? Ei kummankaan. Ei ainakaan näiden blokkien työläisten etu. Jos kapitalismi säilyisi, sodan jälkeen syntyisi nopsaan uudelleen pääomien liikatuotanto, taas sota jne..

      SKP:n edustajakokous:
      Pääomien voitontavoittelu polkee alleen ihmisten ja luonnon hyvinvoinnin. Se johtaa eriarvoistumiseen ja harvainvaltaan, ristiriitoihin ja konflikteihin. Kriisien syyt esitetään kuitenkin kansallisuuksien, uskontojen tai kulttuurien välisiksi konflikteiksi valtamediassa, joka on valjastettuomistavan luokan propagandakoneistoksi. Kansojen kiihottaminen toisiaan vastaan palvelee pääomapiirien imperialistisia tarkoitusperiä.
      ...........

      SKP ehdottaa luopumaan natosuuntauksesta. Se on tällä hetkellä suurin Suomen ja rauhan uhka. SKP ehdottaa Suomen liittoutumattomuutta ja toimia maailmalla konfliktien sovittelijana ja keskittymään reaalisen talouden, ympäristöongelmien ym seikkojen pariin. Sotaharjoituksilla, sodalla ei luoda mitään. Sillä hävitetään hetkessä työläisten monikymmenvuotisten töiden tulokset.

      • TimoEspoosta

        Millä perusteella Nato on suurin Suomen ja rauhan uhka!
        Nato ei ole missään uhannut Suomea. Eikä Nato ole missään uhannut rauhaa. Nato ei ole hyökännyt yhteenkään maahan, eikä uhitellut ketään.
        Komuleille kirjoitukset ovat merkillisiä; Kommunistisen diktatuurin ( = NL ) mietittäessä ja orjuuttaessaan suurta osaa Euroopan maista, kommarit ihailivat kritiikittömästi asiaa. Kommareiden mielestä Suomenkin tulevaisuus olisi vaatinut liittymistä siihen. Kaikki mitä VL teki, oli pelkästään upeaa ja hienoa.
        VL ja koko kommunismi romahti täysin ja nyt muutamat vähälukuiset kommarit ovatkin sitä mieltä, että Suomi ei saisi olla mukana missään liitoissa, ei edes EU:ssa.

        VL:n romahtaessa ja diktatuurin miehitysjoukkojen poistuessa takaisin NL:oon, liittyivät entiset VL:n maat kipin-kapin Natoon. Omasta tahdostaan ja vapaaehtoisesti. Miksi? Saadakseen itselleen turvatakuut, etteivät koskaan enää joutuisi miehitetyiksi ja alistetuksi vieraan alle ja diktatuuriin.
        Mikä tuossa asiassa on kommareille niin kamalaa? Se, että kansoilla on itsemääräämisoikeus? Vai siksi, etteivät joudu diktatuurin alle? Vai siksi, että ent. Itä-Blokin maissa on DEMOKRATIA?
        Demokratiahhan on aina ollut tyrisi kauhistus kommunisteille.

        >> SKP ehdottaa... <<
        Missä ehdottaa? Eduskunnassa? Valiokunnissa? Yhdessäkään mediassakaan ei asiasta ole pilkun-pilkkua.


    • tuki_komuille

      Kommunistit oikeassa asiassa isänmaallisia.
      Sosiaaliturvan toteuttamisjärjestöt tulee pitää kotimaisissa käsissä julkisen sektorin toimialana. TTIP kauppasopimus asettaisi sotun toteuttamisen avoimeksi ulkomaiselle pääomalle. Ehdoissa on investointisuoja. Se merkitsee, ettei verotus tai muita ehtoja saa muuttaa. Ulkomaiset yhtiöt sanelisivat suurta kokonaisuutta eduskunnan päätösvallasta. Mikäli ulkomainen pääoma lähtee pois, siitäkin syntyisi ongelmia.
      Hoidetaan itse terveytemme, koulutuksemme ja vanhuksemme. Itse rahoitamme ja hoidamme. Hallitus on vaarallisilla vesillä ulkoistaessaan sosiaalisektoria.

    • Hyvä maailma on työn ihmisten maailma. Työ on kaiken perusta. Työn osuus on merkittävin ihmisapinoiden, hominidien kehityksessä ajattelevaksi Homo Sapiens lajiksi.
      Historian kirjoituksessa ja opetuksessa tuppaa esiintymään kuninkaat ja sotapäälliköt sotineen etusijalla. Historiankirjoitus käännetään nurinniskoin. Tuhoaminen olisi luova voima ja työ loiseläjien välttämätön pahe.
      Kautta historian yhteisön edistys on ollut työalujen kehittymisen edistystä ja sen ympärille on muodostunut aikakauden kulttuuri. Joskus kauan sitten tavat ovat voineet olla julmia nykyisyyteen verrattuna mutta armeliaita silloiseen.
      Hyvä maailma on työläisten ja työn maailma. Maailma ilman sotia, ilman kiihkoisänmaallisuutta. Kukin kansallisuus on ylpeä omista saavutuksistaan. Nykyisten konfliktien parhain este on edesauttaa teollisesti jälkeenjäänyttä maailmaa. Se on sitä kun ryhmässä autetaan heikompaa.
      Ihmiskunta oppii vielä olemaan jaottelematta ihmisiä "rotuihin" uskonnon, ihonvärin, harrastusten tai ulkonäön perusteella. Omistus toisen alistamisen keinona lakkaa ja työ yhdistää maailman kansalaisia. Silloin koittaa aikakausi, jolloin Homo Sapiens on valmis lentämään muille asutuille planeetoille. Ei kiväärin kanssa vaan etsimään muuta elämää, älyllistäkin elämää ja solmimaan suhteita ehkä vielä enemmän toisennäköisten kuin keskenämme olemme erilaisia. Kapitalistia ei kertakaikkiaan voi päästää avaruuteen.

      SKP on työn puolella. Edustajakokouspäätös kertoo teesissä kaiken. Hallitus nurin ja nopsaan, ellei ala työllistämään. Suurten puheiden aika on ohi. Maa, työväenluokka, tarvitsee työtä. Tekijöitä on. Mistä saataisiin hallitukselle tahtoa työllistämiseen. Joukkovoima on yksi vaihtoehto.

      • Mitä se s.p oikein höpäjää? Totta kai historiaa on kirjoitettu hallitsijoiden ja sotien näkökulmasta. Ajattelepas jos sitä tehtäisiin jokaisen kansalaisen mukaan niin kukaan ei ehtisi valmistua koulustaan koska historiaa pitäisi lukea ainakin 1000 kertainen määrä ja 1000 kansalaisen valtio on sentään vielä aika pieni.

        Tuhoaminenkin, vaikka en sitä suosi tai suosittele, voi olla kehityksen innostaja koska vanhan tilalle on rakennettava uutta ja harvoin siitä ihan samaa tehdään vaan siihen ympätään kaikkea uutta, sitä mitä on kehitelty edellisen rakentamisen jälkeen.

        Työläiset ovat omassa osassaan tärkeitä mutta virattomia yleensä jos ei ole työnantajaa, kehityksen nenässä kulkee työnantaja eikä työläinen. Työläisenhän kuuluu työssään tehdä sitä minkä työnantaja antaa hänelle työkseen, ei muuta. Siten kehitys onkin työläisten sijaan työnantajien käsissä.

        Kummaa kun kommunisti alkaa muita syyttelemään ihmisten rotuihin jakamisesta, onhan kautta kommunismin historian juuri kommunismi kuten muutkin sosialismin haarat olleet juuri pahimpia ihmisten eli rotuihin jakajia, ei välttämättä ihonvärin vaan ajatusmaailman suhteen. Väärällä ajatuksella on noissa piireissä moni passitettu ikuiseen lepoon, jopa kymmeniä miljoonia kuulemma.

        Neuvostoliitossa ja kaiketi muissakin komumaissa kokeiltiin yhteisomistusta mutta huonoin tuloksin, mikään ei pysynyt kunnossa, työkaluja ei kehitelty vaan vanha kelpasi aina. Tästä hyvänä esimerkkinä on oma Leningradin työkeikkani -80 luvulla. Niin olivat ihastuneita läntisiin mittareihin ja muuhun työkaluvarastooni jotten malttanut olla lahjoittamatta niitä paikallisille sähkäreille teollisuuslaitoksessa johon keikkani tein. Heidän yleismittarinsa oli visakoivulaatikkoon rakennettu valtava kolossi kun omani oli lompakko/muistikirja mallinen taskuun menevä ja paljon monipuolisempi digitaalivärkki. Eivät saaneet siitä silmiään irti joten annoin olla.

        Ei omistaminen ketään alista, minä ainakaan en koe asiaa siten. Jos omistat kiinteistön, niin sen hyöty on varsin rajallinen jos et pientä korvausta vastaan jaa sitä muille eli pääomat hyödyttävät suurtakin joukkoa koostaan riippuen.

        Jättäisin tuon unelmoinnin muista planeetoista ja sivilisaatioista toistaiseksi. Kuussa on käyty ja Mars matkaa suunnitellaan vaan niiden sivilisaatio lienee satukirjojen kamaa ja toisiin tähtiin on matkaa helposti valovuosia joten nykyajan avaruusmopoilla niihin tuskin lähdetään.

        On ihan yksi lysti, millä puolen SKP on. Sen edustajakokouksenkaan päätökset eivät tänään merkitse mitään. Merkitys vaatisi kansan tukea joka teiltä tyystin puuttuu.

        Kun kerran työväenluokka tarvitsee työtä ja sen se tosiaan tekee niin miksi SKP ei ole silloin suosiollinen niille jotka sitä työtä pystyvät järjestämään tai miksi se ei itse ala työllistämään perustamalla yrityksiä? Miksi moittia muita ja kuitenkin odottaa heidän palveluitaan työllistämisen osalta? Oletteko tyhmiä kuten entinen rakki joka puri ruuan tuojaa?


    • ykkaks

      Sodan uhkaa ei tule liioitella mutta ei poissulkeakaan. EU rakoilee. Nato rakoilee. Itämerestä on muodostunut sotilaallinen merialue. Natomaiden armeijoita ja sotataktiikoita yhteensovitetaan ja harjoitellaan yhä lähempänä Venäjän rajoja. Ukrainasta on syntynyt natomaille taloudellinen rasite eli kansanomaisesti lännen Ukrainapolitiikka pissi sen omille kintuille.
      Natomaat ovat jo ainakin kerran sotineet keskenään. Kreikka ja Turkki olivat sodassa Kyproksella. Länsi tukee voimallisesti Turkin kehitystä epädemokraattiseksi uskontovaltioksi vastoin sen esittämiä ihanteellisia arvoja.
      Euroopan proletaarien tulisi kehittää voimallisesti rauhanliikkeitä. SKP on oikeassa vaatimuksella hallitukselle suuntautua pois sotaliitoista ja rauhamomaiseen ulkopolitiikkaan palaamista.

      • TimoEspoosta

        >> Sodan uhkaa ei tule liioitella mutta ei poissulkeakaan. <<
        Tuo on totta! On tyhmää liiottelua ja pelottelua väittää esim. Euroopassa olevan sodan uhkaa, vaikkapa EU:n ja Venäjän välillä. Sitä ei ole.
        Mutta silti on varauduttava puolustukseen sodan varalta. Ja se ei ole mitään "sotakiimaista" tms., vaan järjellistä toimintaa.

        Kreikka ja Turkki eivät ole keskenään sodassa Natomaina, vaan epäsopuisina naapureina. Hyvä esimerkki siitä, että rauha lähtee ihmisestä itsestään. Muuten sitä ei koskaan saada.

        Tuo vaatimus kehittää rauhanliikkeitä - sillä on paha menneisyys; Se oli alunperin Moskovasta masinoitu kampanja, johon suomalaiset nuoleskelijat liittyivät. Sen ongelma oli, että se oli täysin yksipuolinen; Lännen ja Naton aseet vaadittiin hävitettäväksi, mutta Punaisen Torin ohjusparaateja ihailtiin rauhan ja ystävyyden osoituksena. Minullekin sanoi eräs tulipalokommunisti, että " eihän Kuolan niemimaan demilitarisointivaatimus ole realistinen. Ei sitä voi vaatia." Ja kuitenkin hän keräsi nimiä Naton ohjustukikohtia vastaan.
        Rauhanliike on perustettava maailmanlaajuisesti ja kaikki, siis KAIKKI, aseistaminen ja uhittelu on tuomittava. Tähän sisältyy myös P-Korean yms. tuomitseminen ja sinne vaikuttaminen tehokkaasti. Ja Kiina on saatava mukaan tähän. Samoin uusien ohjustukikohtien perustaminen - koko Euraasian alueelle. Valvontaongelmana tulee se, että lännessä on kansalaisten vapaus saada tietää, mutta esim. Venäjällä eristetään tehokkaasti suuria alueita ilman, että sinne pääsee kukaan ulkopuolinen selvittämään mitä on tekeillä. Puhumattakaan P-Koreasta tai Kiinasta.

        Eikä rauhanliikkeellä kaikkein pienimpänä asiana ole Afrikan jatkuvat kansanmurhat ja erilaiset terroriporukat, jotka kuljeskelevat ampumassa umpimähkään siviilejä.

        SKP on oikeassa vaatimuksellaan. Mutta sitä samaa vaativat kaikki muutkin. Ei tämä ole mikään SPK:n aloite tai yksinoikeus. Toisaalta - asia on niin itsestään selvä, ettei sitä tarvitse kaikkien ja koko ajan toistaa.

        Kuten huomaat, ei tämä asia ihan helppo ole - vaikka onkin tärkeä ja kannatettava asia.


    • semmu

      " Väärällä ajatuksella on noissa piireissä moni passitettu ikuiseen lepoon, jopa kymmeniä miljoonia kuulemma."
      Kapitalismin rappio näkyy oivasti natoturkin tilanteessa. Vainajien syntyminen on alkanut uskonnollisen oligarkian luomisen varjolla. EU-johtajat innoissaan antoivat Turkin hallitukselle taustatukea. Kymmeniä tuhansia on pidätetty. Suurempia joukkoja on erotettu yhteiskunnallisista viroista, opettajia, professoreita, upseereita.
      Turkissa toteutui valtiokaappaus kaikkien juhlapuheissa esitettyjen natohyveiden vastaisesti. Voi vain olettaa, mitä valta tekee työväenliikkeelle ja demokratian puolustajille.
      Turkin keikaus on väliaikainen. Se ei pysy. Taantumus toteutui naton jäsenmaiden tuhoisien sotatoimien seurauksena arabimaissa. Islamistisissa maissa ateistinen ja demokraattinen kehitys hidastui sotakaaoksen alla mutta ei kuole.

      Tähän sopiikin alkuperäinen amerikansuomalaisen Hiski Salomaan työväenlaulu Vapauden Kaiho.
      https://www.youtube.com/watch?v=6Ix1Vc-rRAU

    • orw

      "Rauhanliike on perustettava maailmanlaajuisesti ja kaikki, siis KAIKKI, aseistaminen ja uhittelu on tuomittava. "

      SKP:n ohjelma saa tukea. Asia on tismalleen noin. Syksyllä rauhanmarssit tulevat vetämään enemmän väkeä. On pakko jos aiotaan estää suursodan syttyminen.

      • Peacecorp

        Oikein! SKP marssille Venäjän ylimitoitettua varustautumista vastaan! Itämerestä tehtävä rauhan meri!


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      50
      5025
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3297
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1442
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      181
      1285
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      75
      980
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      888
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      857
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      238
      775
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      738
    10. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      482
      707
    Aihe