Kaukolämpö

Lähilämpöä

On kyllä ihmeen kauan kestänyt nattarin alueen kaukolämmön rakentaminen. En tiedä onko tämä ihan normaalia että koko kesä menee noihin töihin..
Ei millään pahalla ketään kohtaan.

7

264

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • eihyvälläkään

      Jos kyseessä on samanlainen lämpövoimala kuin Rikuun rakennettiin, niin onneksi olkoon. Riun laitoksenkin rakentaminen kesti koko kesän. Jouluna kun se käynnistyi laitos rutkutti parisen kuukautta semmoisella äänellä että tuntui kuin olisi ruotsinlaivalla ollut. No ei mitään, se loppui.

      Mutta viime kesänä se alkoi haisemaan. Tuon tuostakin lemu leviää siihen suuntaan mihin tuulee, taikka ihan minne vaan jos ei tuule. Kestää joskus koko päivän. Joskus tulee satunnaisia törähdyksiä.

      Ikkunanpuitteista sai viime kesänä pyyhkiä mustaa nokea tms. Syksyllä kun ei haise laitoksen savu leijailee valkoisina hattaroina lähes maantasalla. Kivaa katseltava, mutta mietityttää että mitähän kaikkea paskaa sieltä keuhkoihinsa saa.

      Se lemu on välillä sellainen että kuvottaa. Ja jos sitä pääsee asuntoon, se haisee vielä seuraavanakin päivänä.

      Matalapaineella on selitelty, myöskin sillä että kesällä "käyttöaste on alempi". Olkoon mikä on, niin ei sitä kuvittelisi että lämpövoimala joka rakennetaan keskelle asuinaluetta saa syöstä saastaa ympäristöön kaikki kesät läpeensä.

    • Lähilämpöä

      Se on ihan normaalia puusta poltettavaa savua, mutta minua ihmetyttää tämä pitkäaiakainen rakentaminen.
      Viimeksi k kaupan takaa homma sujui nopeasti ja turvallisesta!

      • eihyvälläkään

        Ihan "normaalia" tämäkin on olevinaan, kun poltetaan (kuulema) kantoja ja karahkoita yms. hakkuujätettä, ja lemu leviää toisinaan ympäristöön tunti- ellei päiväkausiksi. Kun omakotitaloissa lämmitetään saunoja, se haju on vallan toisenlainen, "puhtaampi". Edes notskin äärellä oleillessani en ikinä ole tämmöistä ällöttävän imelää löyhkää haistanut korkeintaan muutoin kuin jos sattuu saamaan kaikki savut ja noet päin näköään. Ja kukas sillä tavalla sentään nuotiolla istuisi että on aivan naama savussa...

        Se on ihan sama miten kauan rakentaminen kestää, koska aikanaan se on sitten ohi. Mutta jos laitos alkaa löyhkätä ja kukaan ei tee millekään mitään, siinä menee useampi kesä hukkaan kun kotonaan pitää olla kuin umpiossa.

        Tämän Riun voimalan johtaja on kuulema laittanut asiasta tietoa laitevalmistajalle, että on hän sentään itsekin tajunnut että ei tämän näin pitänyt mennä. Mutta lienee korkeampien tahojen varassa jaksaako kukaan oikeasti tehdä tälle asialle jotain, vai jäädäänkö vain levittelemään käsiään että tuommoista se sitten on.

        Maassa kuitenkin lienee voimaloita jotka eivät haise. Miksi niitä muutoin nykyaikana pusattaisiin, kun siitäkin on mäkätetty EU-tasolla että puulämmitys pilaa ilmaston...?


    • Hauskaamuttatotta

      Vatialassahan lämpö tuotetaan vainajia polttamalla. Eli Vatialan krematoriosta tuleva hukkalämpö ohjataan meidän muiden asuntojen lämmitykseen :)

    • kvlssä

      Virolainen firma....sitä saa mitä tilaa.

    • Mitä_Helvettiä_Ta

      Kaukolämpötyömaa on ilmeisesti saatu päätökseen, mutta mitä ihmettä nyt kaivetaan Nattarissa? Näyttäisi siltä, että Holvastintieltä ollaan poistamassa linja-autopysäkkiä..? Eikö tässä kohdassa riitä matkustajia vai mistä on kyse? Toisen puolen pysäkki remontoitiin aikaisemmin ja se on nyt keskellä ajokaistaa huonontaen liikenneturvallisuutta. Mitä vielä voi odottaa kunnan tekniseltä toimelta? Eikö kaikkea hulluutta ole vielä nähty? Kyselin ykkösen kuljettajalta, mitä ollaan tekemässä. Hän ihmetteli itsekin asiaa ja sanoi, ettei tilanne ainakaan parempaan suuntaan ole muuttumassa. Hän kertoi myös, ettei ole saanut minkäänlaista tietoa kyseisestä tietyöstä. Näin voi tapahtua vain Kangasalan kunnassa!

      • Täi_Kampa32

        Ajoin tänään paikan ohi. Näytti pahasti siltä, että vanha pysäkki poistetaan ja uusi tehdään keskelle ajokaistaa. Mitä ihmeen järkeä siinä on? Aikaisemminhan oli valmis syvennys paikalla, ainakaan tilan puute ei voi olla syynä. Alan pikku hiljaa uskomaan täälläkin kirjoitelleita, että kunnan virkamiehet ja päättäjät ovat oikeasti päästään vinksahtaneita.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      174
      3154
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      24
      2121
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      23
      2044
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      1895
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      70
      1588
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      24
      1351
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1247
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1241
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1207
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1188
    Aihe