Miten parannan parisuhdettamme?

Elämäonnyt

Miten parannan omaa fiiilistä, tylsyyttä ja parisuhdetta? Miestä ei paljon kiinnosta kin mökillä käynti tai ulkomaan reissut. Minä haluaisin enemmän vaihtelua. Taas on viikonloppu edessä ja mies puhui mökille menosta jossa ei tee mitään kanssani. Tylsäää...

22

294

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Hei
      Kysyt mielestäni tosi hienosti, että miten itse voisit parantaa parisuhdettasi. Et syyttele puolisoasi, vaan toteat vaihtelun tarpeesi. Ja vielä erotat oman fiiliksesi etkä laita kaikkea hyvin- tai huonostivointia parisuhteen nimiin.
      Voisiko keskustelu olla paikallaan, ei syyllistäen vaan omista toiveista kertoen? Voihan olla, että olet jo niin tehnytkin. Lyhyestä viestistäsi ainakin itselleni kuitenkin tulee tosi hyvä olo. Juuri siksi, että vaikutat kypsältä ja aikuiselta, otat vastuun omasta olostasi ja myös tahdot osaltasi vaikuttaa teidän molempien hyvinvointiin.

      Iloa kesään!
      Pappi Elisabet

      • risainensa

        Ei tarvitse koko ajan tehdä samoja juttuja; tee sinä mikä kiinnostaa ja miehesi saa tehdä mikä kiinnostaa. Saattaa pienet välimatkat tehdä hyvää; löydätte myös yhteistä kivaa tekemistä. Taivaita ei kannata tavoitella; arkiset jutut on kutenkin niitä parhaita;


    • Hei

      Kirjoituksestasi tuli hyvä mieli vaikka puhutkin ongelmasta. Mutta hyvä olo tulee siitä, että otat aikuisen lailla vastuun omasta ja parisuhteesi hyvinvoinnista. Tahdot parantaa sekä omaa oloasi että suhdettanne, et vain vieritä kaikkea puolisosi niskoille.
      Oletko kertonut toiveistasi minämuodossa, syyllistämättä? Ja samalla maininnut, mitkä asiat mielestäsi teillä jo on tosi hyvin. Mielestäni tässä on kaksi asiaa, toinen on sinun oma hyvinvointisi, ja tietysti toinen on teidän kahden välinen suhde. Molempiin voit vaikuttaa ja uskon, että osaat tehdäkin niin rakentavasti, ei latistaen.

      Iloa kesäänne!

      Pappi Elisabet

    • auttavakirkko

      hanki kesä pano saat vaihtelua

    • 40v-sinkkumies

      Vaihda miestä ja heti paranee

    • mökitön

      Vain oma kokemukseni.

      Aivan avioliiton alkuvaiheessa hankimme kesämökkitontin ja rakensimme siihen ensin rantasaunan saunatupineen. 70-luvun alkupuolella mökit olivat perinteisiä puuklapi- nestekaasutoimisia.

      Koko rakennusvaiheen oli vaimoni mukana mutta sitten kun sen sortin tekemistä ei enää ollut, hän alkoi viihtymään viikonloput kaupungissa.
      Lomat olimme matkoilla.

      Varsinainen mökki jäi rakentamatta ja kun minä potkin mökillä yksiä ja samoja kiviä edes takaisin toista kesää niin luovuimme siitä.
      Kertaakaan vaimoni ei urputtanut asiasta muuten kuin sanomalla, ettei hän viihdy niissä oloissa.

      En tarkoita tätä yleispäteväksi ratkaisuksi mutta tämä oli meidän valntamme.
      Matkustelun suhteen olemme aina olleet samoilla linjoilla.

    • Tanssityttönen

      Meillä tuo on just toisinpäin, eli minä viihdyn erittäin hyvin mökillä, mies ei niinkään. On se hankalaa, kun lomalla haluaisin viettää paljon aikaa maalla. Toinen taas ei jaksa olla siellä kun korkeintaan pari-kolme päivää. Jomman kumman on vaan nöyrryttävä, ei siinä oikein muita vaihtoehtoja ole...

      • mökitön

        Mitäs nöyrtymistä siinä on? Kumpikin toteuttaa mielitekojaan tai haetaan mahdollisimman vähän häiritsevä kompromissi tai molemmille uusu ratkaisu.


    • Kaisalta_Juholle

      Harkitse hellyyden hoitoa jonkin kesämiehen kanssa ja piristy.

    • Elämäonnyt

      No ei mentykään mökille kun mies katsoi säätilannetta ja ajatteli että se on huono, mutta ei se tunnu panostavan tähän suhteeseen.

      Haluasin tehdä erilaisia juttuja, käydä erilaissa paikoissa pois tästä lähiöstä josta en tykkää mieheni kanssa. Hän ei minua koskaan minnekään vie, vaikka hänellä on auto.

      Nyt hän vaan odottaa tiistaita että kun tulee hyvä ilma niin hän menee sinne mökille. Se ei ole edes meidän oma mökki. Meillä ei ole siellä mitään yksityisyyttä..

      Olen monesti sanomut että haluan muunkinlaista toimintaa, mutta hän ei välitä. Meni tänäänkin salille ja tuli kotiin vasta kahden jälkeen. Tylsää on...loppuelämäkö?

      • oletkoläheisriippuvainen

        miksi et mennyt salille mukaan?
        Oletko sinä liian hyvässä kunnossa, ettei tarvitse?
        toinen juttu, miksi et tee niitä juttuja joita haluaisit tehdä?
        Lähiöstä pääsee pois julkisilla kulkuneuvoilla tai mene autokouluun ja hommaa itsellesi ajokortti. Mikä estää?


      • Elämäonnyt
        oletkoläheisriippuvainen kirjoitti:

        miksi et mennyt salille mukaan?
        Oletko sinä liian hyvässä kunnossa, ettei tarvitse?
        toinen juttu, miksi et tee niitä juttuja joita haluaisit tehdä?
        Lähiöstä pääsee pois julkisilla kulkuneuvoilla tai mene autokouluun ja hommaa itsellesi ajokortti. Mikä estää?

        Käyn kyllä salillakin mutta ei sinne tarvii mennä aina samaan aikaan me käytiin kullä toissapäivänä yhdessä salilla.Salilla käymisessä ei ole mitään rutiinista poikkeavaa. Käyn iltaisin viikollakin salilla. Teen juttuja joita haluan tehdä, mutta olis kiva myös tehdä yhdessä jotain sellaista mistä kumpikin tykkää. Kyllähän täältä pois pääsee, mutta haluan myös kumppanin kanssa tehdä jotain välillä..


      • ramonaW

        "Olen monesti sanomut että haluan muunkinlaista toimintaa, mutta hän ei välitä. "

        Ei sinun pohjimmainen ongelmasi ole tylsistyminen, vaan ihan yksinkertaisesti se, ettei miehesi välitä ottaa sinua huomioon. Ts. et voi mitenkään parantaa yksin parisuhdettanne, ainoastaan omaa oloasi. Et pääse tylsistymään, kun rakennat itse oman elämäsi, teet asioita, joista pidät. Menet mihin haluat. Tämähän ei tietysti paranna parisuhdetta, "vain" omaa oloasi.

        Koska arvatenkin haluat tehdä parisuhteelle jotain, niin kutsu mies kokoukseen keittiön pöydän ääreen. Vaikkapa. Tee jämäkän rauhallisesti miehellesi kysymyksiä parisuhteestanne. Kuten esim. mitä hän odottaa siltä, mitä hän ajattelee siitä, mitä hän kaipaa, mitä hän ei kaipaa ja odota. Voit kysyä suoraan mitä hän miettii siitä, ettette käy missään yhdessä (paitsi joskus salilla?). Välillä kerrot, että mielestäsi teillä on yhteistä aikaa liian vähän, ja kysyt onko miehellä mitään ehdotuksia tilanteen korjaamiseksi. Vastauksista voit tehdä päätelmiä ja havaintoja onko parisuhteellanne tulevaisuutta.


    • jghjfg

      Eli toisin sanoen teillä ei ole mitään yhteistä elämää. On vain miehen elämä; hän tekee mistä nauttii (joko sinun kanssasi tai ilman)- ja sinun elämä; et tee sitä mistä nautit. Et sinä voi yksin parantaa parisuhdettanne, mutta voit tehdä asioita, joista nautit, ilman miestä.

      Tee jotain sellaista mistä tykkäät, mihin et tarvitse miestä. Rakenna itsellesi elämä. Jossain vaiheessa mietit kannattaako parisuhdettanne jatkaa.

      • Elämäonnyt

        Kiitos tämä oli viisaasti sanottu:)


      • memmuskali

        Komppaan.


    • Toivotontak0

      Tylsä parisuhde jatkuu vaan mies menee poikien kans Tallinnaan ja sitten mökille. Minä teen töitä en voi lähteä sinne, mutta viikoloppuisin kun en tee töitä hän ei halua minnekään mennä:-(

    • pimpimkuu

      Oma elämä vaan niin, että sinusta tulee kiinnostava itsesi ja muidenkin silmissä. Katsot sitten, alkaako miestäsi seurasi kiinnostamaan. Pääasia, että elämäsi tuntuu muilta kanteilta mielenkiintoiselle ja hauskalle.

      • Keinu_kanssani

        "alkaako miestäsi seurasi kiinnostamaan"

        Ei ala ap:n miestä kiinnostamaan. Olen siitä lähes satavarma. Ja vaikka alkaisi, niin ap ei enää ole kiinnostunut miehestään. Sitten tulee ero, ja ap:n mies valittaa, että ihan turhanpäiten. Näin se vaan menee. Sitä niittää mitä kylvää.


    • wöeoijpoijf

      Mitä sinä sitten haluaisit? Eikös se ole siitä kiinni? Eli jos sinä haluat vaikka käydä leffassa, niin järjestä leffareissu. Jos haluat poimia marjoja, niin tee sitä. Miten kukaan täällä voisi tietää, mikä sinua kiinnostaa? Monen mielestä esimerkiksi mökkeily on mukavaa, mutta selvästikään se ei ole sun juttu.

      Minä olen hyvin tyytyväinen siitä, että mieheni ei kaipaa mitään "sirkushuveja" elämään, vaan molemmat nautimme ihan vaan tavallisesta elämästä kotona. Itseasiassa nautimme hyvinkin rutiineista. Nukkumaan mennään aina klo 22. Viikonloput ja arkikin täyttyy lasten hoidosta, ok-talon askareista yms. Mies tykkää ropata harrasteautoaan autotallissa, mikä on mielestäni kiva juttu. Minä puolestani näin syksyllä käyn paljon sienessä ja marjassa. Käyn myös lasten kanssa kyläilemässä itsekseni, jos mies on autotallissa tai metsästämässä.

      Välillä käydään koko porukka mummolassa kahvilla. Yhteiset menot toteutetaan yleensä lasten kanssa, eli toisinaan käydään vaikka hoplopissa tms.

      Minä en kaipaa elämään mitään muuta! Eikä miehenikään, hän vielä vähemmän. Pari kertaa vuodessa käydään kahdestaan jossakin viihteellä, mutta jokaisen kerran jälkeen nauretaan, että tuli "velvollisuus hoidettua" ja ihana päästä kotiin.=D

      Jokainen elää tavallaan. Mieti mitä sinä haluat, ja mieti myös miksi. Etkö viihdy omien ajatustesi kanssa? Sekin joillakin on syy pakoilla tavallista mukavaa elämää.

      Me molemmat teemme työtä, jossa olemme johtotehtävissä ja edustamme paljon. Tapaamme ihmisiä, pakostakin pukeudumme siististi, saamme käyttää älyä riittävästi jne. Ehkäpä siksikin meidän vapaa-ajalta kaipaamme vain rauhallista ja normaalia arkea. Lauantaina sauna ja pussi karkkia. Siinä on meidän viikon ihana kohokohta.:)

    • Aloittaja_

      Hoh hoijaa kuinka olet tylsä! Ei hieno virka tee ihmistä paremmaksi. Mullakin on paljon kiinnostavia töitä ja kysyntää.. Ihmiset on erilaisia, toiset tykkää toisenlaisesta, nää on makuasioita. Mutta parisuhdetta ei hoideta että ainoastaan yksin tekee asioita mitä tykkää...

      • uoyuo

        Jeps, ihan oikein. Parisuhdetta ei voi hoitaa yksin. Suhteessa voi kyllä opetella sinnittelemään yksin tehden itselle mieluisia asioita. Mutta lopulta huomaa olevansa yksin parisuhteessa.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      71
      3249
    2. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      552
      3063
    3. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      38
      2426
    4. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      49
      2012
    5. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      310
      1832
    6. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      120
      1825
    7. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      9
      1652
    8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      109
      1332
    9. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      63
      1228
    10. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      23
      1215
    Aihe