Sähkölukko käyttöön (EL590)

Mistä.systeemi

Minulla on Abloy EL590 sähkölukkorunko ja haluaisin sen käyttöön, mutta en yhtään ymmärrä miten. Haluaisin saada oven aukeamaan sellaista lätkää vilauttamalla kuten työpaikoilla. Mistä sellaisia systeemeitä voi saada ja mahdollisimman halvalla tietenkin. Itse ajattelin asentaa jos mahdollista. Ei tarvitse olla mitään huippuluokan turvallisuustasoa, joten ihan perustason systeemi riittää. Mutta kun en yhtään osaa edes hakea mistä saan lukijan ja muutaman lätkän ja minkälainen sen pitää olla ja miten lukko kytketään siihen. Jos joku tietää niin neuvoja otetaan vastaan

6

2160

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • halpaa-on

      Jos halvalla haluat ja osaat itse asentaa, niin Ebaystä ja Aliexpressistä löytyy pilvin pimein tämän tyylisiä ovikontrollereita: http://www.aliexpress.com/item/High-quality-and-high-security-Security-RFID-Proximity-Entry-Door-Lock-Access-Control-System-500-User/32353120124.html Tuokin 10$ eli n. 9€ ja mukaan 10 kpl tagejä.

      Turvallinenhan tuo tosin ei ole suoraan ovenpieleen ulos asennettuna, kun tuon seinästä irti nyppäisemällä oikeat johdot yhdistämällä lukko aukeaa. Tuossa on kuitenkin liitäntä ulkoiselle Wiegand-lukijalle, joten turvallisen tuosta saa kun asentaa itse kontrollerin sisälle, ja ulos pelkän lukijan, esim: http://www.aliexpress.com/item/Waterproof-EM-Compatible-Proximity-RFID-ID-Card-EM-Reader-For-Access-Control-with-Wiegand-26-Interface/32597291221.html (n. 7€). Lukijan voi aivan vapaasti nypätä irti ja yhdistellä johtoja vaikka maailman tappiin ja lukko ei aukea, koska luettava data liikkuu ovikontrollerille Wiegand-sarjaliikenteenä.

      Kallein osa, eli itse sähkölukko jota kontrolleri ohjaa, sinulla jo olikin, eli noiden lisäksi tarvitset vielä vähän kaapelia, joksi soveltuu melkein mikä tahansa. Ja hintaa tuli alle 20€.

      Toki on vähän kehittyneempiä systeemeitäkin, eikä niitäkään ole hinnalla pilattu, esim: http://www.ebay.co.uk/itm/TCP-IP-Entry-Access-Control-Board-Panel-Controller-for-4-Door-4-Reader-track-co-/201605664048?hash=item2ef0a24d30:g:V98AAOSwvg9XYhYZ Tuossa neljälle ovelle kontrolleri, n. 50€ ja hallinta tapahtuu verkon kautta PC:llä ihan kunnon kulunvalvontasoftalla, jolla saa tehtyä melkein mitä vaan.

      Abloy EL590:n kytkentäkaavio löytyy täältä: http://www.abloy.fi/Abloy/Abloy.fi (OW2)/Tuotteet/Tuotekatalogi/Sähkölukot/Vedintoimiset sähkölukkorungot/EL590/Esitteet/EL590, PE590 manuaali.pdf

      Tuon ohjaamiseen pakolliset ovat vain kolme johtoa, eli punaiseen jatkuva 12V, valkoiseen jatkuva - ja teljen ohjaus tapahtuu kytkemällä vihreää maihin. Violetti on sisäpuolen painikkeen eli kahvan ohjausta varten (ulkopuolelle ei tule painiketta), joka on normaalisti aina toiminnassa ja yhden ruuvin poistamalla ja kytkemällä violetin maihin saa sisäpuolen painikkeen pois toiminnasta. Loput johdot ovat teljen ja painikkeen tilatietoja, joita voi käyttää kulunvalvonnassa tai vaikka hälytysjärjestelmän antureina.

      Moottorilukon kanssa pitää käyttää myös aina ovensuljinta, eli ns. ovipumppua, jotta telki ei nojaa vastarautaa vasten ja lukon moottori avatessa rasitu turhaan.

      • Jarmo662

        Onko nuo systeemit tosiaan noin halpoja? Aina kuvitellut että ne on jotain satojen - tuhansien eurojen hintaisia. Mutta noin halpoinahan nuo ovat erittäin mielenkiintoisia. Mutta tuo moottorilukon hinta. Googlella löysin sen hinnaksi jossain lukkoliikkeessa 850€! Eikö siihen ole mitään halvempaa vaihtoehtoa? Jos ei niin siihen kyllä sitten tyssää mielenkiinto. Mistähän aloittaja on lukkonsa hommannut? Tuskin maksanut siitä 850€


      • poro83

        Katsele netistä huutokauppoja sieltä voit löytää halvalla tai osta lukkoliikkeestä Solenoidi lukkorunko esim EL583 menee reikäjaoltaan samaan kuin esim LC100 tai 4190 tosin joudut tekemään suuremman upotuksen.
        EL583 € 377,00 sis alv ylivientisuoja EA281 € 35,01 sis alv. muuntaja johdot lukija ja TAG:t (Huom. yllä olevat ovat listahintoja)
        Itselläni ovet aukeaa Sormenjälkitunnistimella.

        Tai osta Yale Doorman 388,00 sis. 3kpl tag


    • mikäkuneitoimi

      Minulla on EL590. Mikä vikana kun välillä aukeaa 50 kertaa putkeen ongelmitta ja yhtäkkiä tyssää. Joutuu irroittamaan lukon ja laittamaan takasin ja sitten joko toimii tai ei toimi. Mikä näissä yleensä vikaantuu? On kuitenkin niin kallis lukko ja julkisiin tiloihin tarkoitettu joten luulisi että kestää. Lukossa on päiväys 2013.

      • kynnysmatto_oven_välissä

        Vika varmaan itse ovessa, kampeaa telkeä niin ettei moottori jaksa avata.


      • mikäkuneitoimi
        kynnysmatto_oven_välissä kirjoitti:

        Vika varmaan itse ovessa, kampeaa telkeä niin ettei moottori jaksa avata.

        Ei kun siis toimii ihan vaikka pitää ovea auki, ja kokeilee, ja sitten yhtäkkiä ei toimi, vaikka ovi olisi aukikin.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      93
      4417
    2. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      44
      4406
    3. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      612
      4046
    4. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      2967
    5. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      79
      2591
    6. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      129
      2153
    7. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      342
      2115
    8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      204
      2069
    9. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      29
      1695
    10. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      66
      1462
    Aihe