Pokemon sekopäät!

VaillaJärkeeOotte

Pokémon-hahmojen bongailun saama jättisuosio kertoo paljon arvostuksistamme ja tavoitteistamme. Kun miljoonat ihmiset juoksevat kaduilla ja puistoissa virtuaalihahmoja etsien ja niiden löytämisestä kilpaillen, tähän käytetty aika on pois jostakin muusta.

Mistä muusta? Vaikkapa vuorovaikutuksesta ja yhdessä tekemisestä läheisten kanssa, opiskelusta, työstä tai kehittävästä harrastuksesta. Sellaisesta, mistä on olemisen ja tekemisen ilon lisäksi myös hyötyä niin itsellemme kuin toisille ihmisillekin.

Suomessa on juuri nyt lomakausi parhaimmillaan. Metsämme ovat pullollaan erinomaista superruokaa – marjoja ja sieniä –, mutta niiden poimijat on rahdattava tänne jopa tuhansien kilometrien takaa. Emmekö Pokémonien sijaan voisi poimia mustikoita, vadelmia ja kantarelleja?

Marjanpoiminta on tietenkin vain esimerkki ajankäyttövaihtoehdoista. Miksi meillä on aikaa ja mielenkiintoa pelailuun ja someviestintään mutta ei hyödyllisille, taloudellisesti tarpeellisille ja ihmistä ihmisenä kasvattaville tehtäville?

Nykyisten ajankäyttö- ja elämäntapatottumusten pitkän aikavälin tulokset näemme vasta vuosikymmenten kuluessa. Luonnon, kilpailukyvyn ja ihmisen hyvinvoinnin kannalta ei ole sama asia, mihin aikamme käytämme.

Digiaikakauden mahdollistamassa virtuaalitodellisuudessa eläminen ei liene ihmislajin suurin unelma. Tarvitsemme elääksemme aika paljon muutakin. Vaikkapa marjoja metsästä.

8

170

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ÄläViittiJeesustella

      Poimi sinä vaan marjas, läskiperse.

    • PogemonGoHome

      Jo on aikoihin eletty, kun peliriippuvuudesta on tullut hyve. Aivan sairasta, että nuoret tulevat yökausiksi nurkille tuijottamaan kännykkäänsä, rikkomaan liikennesääntöjä, meluamaan, roskaamaan, sotkemaan paikkoja ja aiheuttamaan turvattomuuden tunnetta. Taloyhtiöiden ja yritysten tulisi nyt jo puuttua asiaan. Kunnat ja poliisit ovat aivan neuvottomia tällaisen uuden ilmiön edessä.

      Keskusteluissa joku nosti esille että nyt olisi Soldiers of Odinilla markkinat luoda neighbourhood watch -turvallisuutta.

      Pokemon Go Home and Pick Berries!

    • Perkele en määkään ymmärrä!? Me ajetaan rattorilla ja kalastetaan(ryypätään keskellä järveä) lomalla?
      Monet munkin ikäset tutut (15v) pelaa vaan jotain Pokemonia. Siinä kun mulla soi Irwin Goodman ja rassaan Valmetin syöttöpumppua niin muilla nykynuorilla on naama kiinni puhelimessa. Mihin tää maailma on menossa?

    • saastuttaa

      Idiooteimmat kiertää ympäri USA:ta ja jopa ulkomailla asti, pitäisi laittaa iso saatevero. Miten aikuiset ihmiset voi lapselliseen touhuun hurahtaakin.

      • PeliVaan

        Rauhotus jo.. Tuo on vaan harmitonta päihteetöntä ajanvietettä


      • kiukkua

        kIRJOITAT PÄIHTEETÖNTÄ AJANVIETETTÄ,katso ympärillesi sillan muuta porukkaa kaljaa menee ,sossu maksaa,seurassa on alle 10 vuotiaita lapsia jotka on tullut pelaamaaan viikonloppuna oli vielä keskiyöllä,tukitte sillan markkinat tukki toisen sillan,ja pitäisi olla vapaa liikkumaan kotiin.


    • PokemonGoHome

      Pokemo Go Home!

    • PULINAT.POIS

      Helsinkiläinen Jarmo Pulkkinen, 41, kertoo onnistuneensa keräämään kaikki Suomessa saatavilla olevat pokémonit. Pulkkisen saavutuksesta uutisoi ensimmäisenä Nyt.fi.

      Mies keräsi kaikki 142 pokémonia kesälomansa aikana. Keskimäärin kävelyä kertyi noin kahdeksan tuntia päivässä.

      – Se on keskimäärin. Joinakin päivinä muutama tunti, parhaina päivinä varmaan noin 12 tuntia. Yhtenä päivänä olin Lauttasaaressa ja kävelin 38 kilometriä. Silloin oli hyvä sää ja hyvä fiilis, se oli varmaan se ennätyspäivä, Pulkkinen kertoo.

      Vaikka Pulkkinen keräsi pokémoneja yksin, on peli kuitenkin hyvin yhteisöllinen.

      – Tämä on tosi epäsuomalainen kulttuuri-ilmiö, kun ihmiset juttelevat keskenään tosi paljon kaupungilla. Näiden 20 vuoden aikana, jolloin olen Helsingissä asunut, en ole näin paljon jutellut ihmisten kanssa kuin nyt kolmen viikon aikana.

      Viimeisimpien pokémonien saamiseksi joutui tekemään töitä

      Pokémon Go:n pelaajat kokoontuvat usein Kaivopihalle tai Ruttopuistoon. Näillä paikoilla voi vaihtaa kokemuksia ja vinkkejä. Toinen hyvä tapa verkostoitua ja saada vihiä eri pokémonien sijainneista on liittyä Pokémon Go -pelaajien ryhmään Facebookissa.

      Se on siinä! Kaikki 142 Pokémonia.
      Se on siinä! Kaikki 142 Pokémonia.

      Kanssapelaajilta Pulkkinen sai tietää, että viimeisen pokémonin saamiseksi hänen olisi suunnattava Puu-Vallilaan. Puu-Vallilasta Pulkkinen keräsi Charmandereita, joita on kerättävä, jotta yhdestä voisi kehittyä Pulkkiselta puuttunut Charizard-lohikäärme.

      – Noin puolet 142:sta pokemonista oli helppo kerätä, siihen meni noin viikko. Ja viimeiset 20 vaatii jo vähän työtä. Pitää googlettaa, mistä päin harvinaisempia löytyy. Esimerkiksi Charmander-metsästys vaati kaksi päivää Puu-Vallilassa koluamista, että ne viimeisimmät löytyivät. Se kävi jo ihan työstä.

      Vaikka Puu-Vallilaan ei Pulkkinen ihan lähiaikoina uudestaan mene, oli peli mukava tapa tutustua kotikaupunkiin.

      – On tullut ihan uusia paikkoja Helsingissä tutuksi, mikä on ollut se suurin positiivinen juttu. Vaikka olen reissannut maailmalla tosi paljon, varsinkin kesällä Helsinki on tosi, tosi hieno kaupunki. Kyllä sitä arvostaa entistä enemmän Helsinkiä.

      Menestys on yhdistelmä työtä ja tuuria

      Pulkkisen mukaan pelissä menestyminen vaatii paljon kävelyä.

      – Viestini on, että unohtakaa pyörät ja autokikkailut. Menkää kävelemään, pelinhän nimi on Pokémon Go.

      Pulkkinen osti myös muutamalla kympillä hautomokoneita, joiden avulla saa parhaimpia pokémoneja helpommin. Vaikka ostaisi hautomokoneita, on kuitenkin käveltävä, jotta munat kuoriutuisivat.

      Helsingin keskustassa asuminen tai ainakin liikkuminen kannattaa, jos haluaa saada napattua mahdollisimman paljon pokémoneja. Toisaalta pelkästään Kaivopihalle ei kannata jäädä, vaan myös muihin kaupunginosiin kannattaa tehdä päiväretkiä.

      – Esimerkiksi Suomenlinna on tosi hyvä, Pulkkinen vinkkaa.

      Joskus harvinaisemman pokémonin kiinniottaminen vaatii myös puhdasta tuuria. Dragonite-pokémonin Pulkkinen löysi Design-museon edestä ja rautatieasemalla vastaan tuli Muk.

      – Suurin osa tulee ihan sillä kävelytyöllä. Muutaman kohdalla pitää kuitenkin olla oikeassa paikassa oikeaan aikaan. Että se on kombinaatio työtä ja säkää.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      67
      6579
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      27
      4243
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      270
      2647
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      2040
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      30
      1558
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      97
      1407
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      55
      1111
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1107
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      77
      1066
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      1031
    Aihe