Perustulo VAIN 1000 pitkäaikaistyöttömälle 2017?

LiianPIENIotos

HSn mukaan vahvoilla on kokeilu, jossa perustulo maksetaan vain tuhannelle pitkäaikaistyöttömälle aiemmin kaavaillun 10.000 eri elämäntilanteissa olevan ihmisen sijaan.

Ministeriön mukaan päätöksiä kokeiluun valittavasta joukosta, osallistujien lukumäärästä tai perustulon suuruudesta ei ole vielä tehty.

Sekä tutkimusryhmän ohjausryhmän puheenjohtaja että kokeilulain valmistelua johtava virkamies ovat vaihtuneet.

Professori Olli Kankaan vetämä tutkijaryhmä jatkaa kokeilun valmistelua marraskuun puoleenväliin asti.

Samaan aikaan virkamiehet valmistelevat kokeilulainsäädäntöä.

Helsingin Sanomat kirjoitti kesäkuussa, että jos lakiesitystä ei saada lausuntokierrokselle ennen kesälomia, eduskunta ei luultavasti ehdi käsitellä sitä syksyn aikana.

Se tarkoittaisi, ettei perustulokokeilu ehdi alkaa ensi vuoden alusta.

Näillä näkymin lakiesitys annettaneen elokuussa hallituksen palattua lomilta.

Uskotko että perustulokokeilu ehtii alkaa heti vuoden alusta ja hyödyttääkö se mitään jos vain 1000 onnekasta saa sen?

26

354

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 20miljTyöttömille

      Osallistujien määrä riippuu muun muassa siitä, miten kokeiluun osallistuvat organisaatiot, kuten työvoimahallinto, verottaja ja Kela, hinnoittelevat työnsä eli paljonko kokeiluun varatusta 20 miljoonasta eurosta menee byrokratiaan.

      Mitä luulette, käyttävätkö virkamiehet mielummin 20 milj. OMIIN palkkoihinsa vai antavat ne köyhille pitkäaikaistyöttömille?

      • jäynäyttää

        Just, byroo kyllä huolehtii kokeilussakin omistaan on kaikenlaista täytettävää lappua ym. ettei vain virkanilkit tällä vähene. Ei tosiaan köyhän asema ainakaan parane.


    • Tuloton46vuotias

      Saattepa nähdä, niin tämä hirvesti vouhotettu perustulo kaatuu omaan mahdottomuuteensa, en usko, että perustulo tulee koskaan toteutumaan, niin että sitä maksettaisiin kaikille suomalaisille.
      Nytkin perustulokokeiluun valitaan mitättömän pieni määrä kortistossa olevia pitkäaikais työttömiä ja varmasti valinta tehdään pääkaupunkiseudeun työttömistä.

      Tulottomia ei kokeiluun oteta eli niitä, jotka ovat ajautuneet pois kortistosta erinäisistä syistä. Itselläni on vastaava tilanne, että olen ollut tulottomana vuodesta 2008 lähtien ja tuskin kykenen kortistoon työnhakijaksi.

    • fggh

      Mitä helvetin kokeilemista jossain tonnin perustulossa on, johan sen idioottikin tajuaa, että sillä ei tule kukaan toimeen.

      • PienYrittäjätEsim

        No eihän se olekaan mikään 1000 euroa, vaan sen n. 500 euroa saa 1000 pitkäaikaistyötöntä!

        Moni ottaisi mielellään edes 500 euron sos.turvan, koska Suomessa on paljon ihmisiä jotka eivät saa edes sitä!


      • sdhufurtyhhg

        Voi hyvä jumala, mikä ei tajua, että perustulo olisi 700 euroa lisää oikeasti köyhille maan köyhimpien saaman sosiaaliturvan aiemmin saamaan määrään? Jos nykysellään kulutusvaraa jää maan köyhimmillä yhteiskunnan tuista 100-max. 300 euroa, kaikki lisä menis ihan oman maan kauppojen kulutukseen köyhien arjen kuluihin, kun köyhimmätkin pääsis ostamaan ruokansa leipäjonojen sijaan. Ja mikä köyhä ei tule toimeen tonnilla kuussa tukia, siitähän sellasesta määrästä yhteiskunnan tukia kuin että tuhat euroa kuussa ainakin itse on voinut koko elämänsä vaan unelmoida, että kun koskaan saanu kuukaudessa yhteiskunnalta tonnin sosiaaliturvaa... Janalla 0 vuotta - 21- vuotta ei senttiäkään yhteiskunnnan pysyvän sosiaaliturvan muotoja ei mitään, seuraavaksi janalla 21- 26 vuotta yhteen korkeakoulututkintoon yksi opintoraha, janalla 26- 38- vuotta ei mitään sosiaaliturvaa paitsi alta kahdelta vuodelta työmarkkinatuki ja rehdisti pikkuseeen vuokraan asumistuki että voi itse asua 20 neliön vuokrakopperossa että katto pään päällä; sosiaalitoimistostakin oli sitenkin tukien saamisen vähäisyydellä vaikeuksia saada tukea, mistä syystä niidenkin tukien hakeminen vähäistä. Kiinnostais tietää, että mitä veronmaksaja saa takaisin jos yhteiskunta on niin nihkeä? Jokaisesta työsuhteesta on pitänyt maksaa verot ja maksettu verot ja ilmaisia aterioita tässä yhteiskunnassa ei ole, toisaalta onneksi. Toki ymmärrän, että jos olisin 18- vuotiaana alkanut tehdä lapsia ja ollut köyhästä taustasta jossa ei käydä töissä ja syntynyt vaikka 1970- 1980-luvun hyvinvointiyhteiskuntaan, tukia olis tippunut per syntynyt pentu työhistoriasta riippumatta kolme vuotta vähintään toimeentulotuen perusnormin verran jokaisesta kunnes kulloinenkin mukula on 3- vuotias, eli silloin jana olisi ollut: 0 vuotta - 18 vuotta sossutukia ja veronmaksajien Kela-elatusavustuksia, 18- vuotta- x vuosia jo lukiosta asti tukia kouluttautumiseen jo toiselta asteelta opintotukea saaden lähtien, lisäksi jos siinä olisi mennyt naimisiin ja hankkiutunut velkaiseksi vaikka talon ostamisen vuoksi joku sellainen köyhä, varmaan tukia paukkuisi paremmin kuin veronmaksajilla. Eikä millään pahalla, kunhan nyt pohdin.


    • sipijasupi

      Niin ja kyseessä on muuten noin 500 euron perustulo eli sillä ei todellakaan tule toimeen, tämmöiset kokeilut voi haistattaa pitkät.. tuommoisella rahalla ei tule toimeen kuin puheiden mukaan rikas ministeri(kokoomuslainen ja sekin on pelkkää puhetta.
      Kumma kun ulkomaalta tulleille eläteille ajetana kyllä rahaa ja paljon reilummin.

      • Aikuistenmaailmassaelämä

        Silloin kun puhutaan eduskunnasta ja herrojen tarpeesta,niin nillä on jo 800 e lovi kukkarossa palkkioissa .

        http://www.kaleva.fi/uutiset/kotimaa/palkkioista-paattava-virkamies-kansanedustajan-palkkio-800-euroa-palkansaajaa-jaljessa/725140/

        Oma lompakko on kullekin taholle tärkeä.Nyt voisi perustuloa suhteuttaa jollekin reaaliselle toimeentulotasolle,kuten eduskunnan palkatkin ja palkkiot ovat,eikä kolulaisten viikonloppu ansiotulo tasolle,jolla saa täyden ylläpidon saadessa kotoa hankittua vaatteita mielensä mukaan ja jotakin kivaa silloin tällöin.

        http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015111920697145_uu.shtml

        Aikuisten mittapuussa 1300 on neljän viikon viikkoraha,jolla saa vaatetettu ja ruokittua itsensä ,hoidttua puheln ja net laskun ,vuokran puolelle ja asumiskustanuksiin menee toinen puhdas tonni.Eläminen ei ole ilmaista,eikä peruskustannuksista saavat osapulet tingi. Elämä maksaa.


    • LisääByrogratiaa

      Toimeentulotuen käsittely saattaa ruuhkautua

      Toimeentulotuen käsittely voi ruuhkautua loppuvuodesta, kun tuki siirtyy kunnilta Kelan hoidettavaksi ensi vuonna.

      Osa kuntien etuuskäsittelijöistä hakeutuu muutoksen myötä toisiin tehtäviin ja on mahdollista, että kunnissa on loppuvuodesta vähemmän henkilökuntaa käsittelemässä hakemuksia.

      Vuonna 2015 etuuskäsittelijän nimikkeellä työskenteli kunnissa noin 800 henkeä.

      Kela on palkkaamassa 300–350 uutta toimihenkilöä kunnista.

      Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) tutkija Jouko Karjalainen arvioi, että muutoksen myötä toimeentulotuen hakija- ja saajamäärät tulevat kasvamaan ja hakemisen byrokraattisuus vähenee.

      THL:n tilastojen mukaan 7,2 prosenttia väestöstä sai toimeentulotukea vuonna 2014.

      Miten niin byrokraattisuus vähenee, kun ne kokoajan väittää ettei laki toimeentulotuen saamiseksi mitenkää muuttu?

      Eli kaikki ne paperit, todistukset ja tiliotteet täytyy jatkossakin toimittaa mutta nyt Kelalle sossun sijaan.

    • NottaSoon

      Tuo 600 euroa (kaavailtu perustulo) puhtaana käteen on kutakuinkin se summa mikä oikeasti verotuksen jälkeen jää käteen työmarkkinatuesta. Siis minä maksan työmarkkinatuesta veroa ainoastaan 16% ja käteen jää 549 e / 28 vrk. Ei tuossa juuri mitään muuta muutosta tapahtuisi kuin se, että työmarkkinatukea ei tarvitisis enää anoa erikseen täyttämällä lapun tai verkkosivulle.

      • PerustuloPELASTAA

      • stressiloppuis

        muuttuisi siinä se että esim ikääntyvien ei tarvitsisi elää karessin pelossa ja työkkärin ikeen alla vuosikausia, eli vanhat jotka ei enää koskaan elämässään pääse töihin, voisivat vihdoinki alkaa elää ja etsiä niitä töitä


    • oikeusjakohtuus

      Matuille eli maahntunkeutujille kyllä riittää rahaa eikä peritä takaisin, partalapset saavat lapsilisääkin siis sitä joka on tarkoitettu Suomalaisille.
      Juha kutsui ja tuo niitä yhä suomeen ja Päivi N sanoo että haluaa monilutturi suomen , näin sanoo 12 tuhannen /kk palkallaan.
      Koko ajan leikataan suomalaisilta, työttömiltä, sairailta, eläkeläisiltä mutta matut kulkevat uusissa vaatteissa älypuhelin kädessä ja raiskaukset lisääntyvät ja media suojelee.
      Onko tämä oikein, Suomalainen on syntynty tähän maahna, esiisät taistelleet maan puolesta, verovaroin on luotu sosiaaliturva pienelle kansalle ja nyt se jaetaan afrikan ja Arabian nuorille miehille jotka lakkoileva kun puuro ei maistu, IRVOKASTA, kun jaettavaa ei riitä niin otetaan pois SUOMALAISILTA heiltä jotka ovat ikänsä raataneet ja veronsa maksaneet tähän maahan.
      Miten Sipilä, Urpo, Nergi kehtaavat? Ai niin Urpon vaimohan myös mukana matubisneksessä siksi turvallisesta maasta Ruotsista otettiin 35 tuhatta elättiä....

      • SUOMALAISIA.SYRJITÄÄN

        Matuilla ON JO PERUSTULO!

        NE saa ILMAISEN ASUNNON, RUUAN ja vaatteet ym. JA SAA sen lisäksi tehdä PALKALLISIA TÖITÄ MENETTÄMÄTTÄ TUKEAAN?!

        Kun suomalainen työtön yrittää tehdä edes muutaman tunnin työkeikan osuuskunnan kautta, hänet tuomitaan ikuisesti menettämään tukensa koska hän on muka yrittäjä?!

        Suomessa on nykyään yhdenvertaisuuslaki, joka määrää ettei ketään, EI siis myöskään aitosuomalaisia, saa syrjiä suomalaisuuden takia!!!

        Syrjintä on kielletty riippumatta siitä, perustuuko se henkilöä itseään vai jotakuta toista koskevaan tosiseikkaan tai oletukseen.

        Se mikä on sallittua toiselle, pitää olla sallittua myös muille!


      • MATUILLA.PERUSTULO
        SUOMALAISIA.SYRJITÄÄN kirjoitti:

        Matuilla ON JO PERUSTULO!

        NE saa ILMAISEN ASUNNON, RUUAN ja vaatteet ym. JA SAA sen lisäksi tehdä PALKALLISIA TÖITÄ MENETTÄMÄTTÄ TUKEAAN?!

        Kun suomalainen työtön yrittää tehdä edes muutaman tunnin työkeikan osuuskunnan kautta, hänet tuomitaan ikuisesti menettämään tukensa koska hän on muka yrittäjä?!

        Suomessa on nykyään yhdenvertaisuuslaki, joka määrää ettei ketään, EI siis myöskään aitosuomalaisia, saa syrjiä suomalaisuuden takia!!!

        Syrjintä on kielletty riippumatta siitä, perustuuko se henkilöä itseään vai jotakuta toista koskevaan tosiseikkaan tai oletukseen.

        Se mikä on sallittua toiselle, pitää olla sallittua myös muille!

        Tilintarkastajat huomasivat että matuille toimeentulotukipäätös tehdään SUORAAN 3 vuodeksi kerralla?

        Suomalaisille tehdään joka kuukausi uusi päätös.

        Sosiaalijohtaja TUNNUSTAA videolla: "Turvapaikanhakijoille myönnetään toimeentulotukea kerralla kolmeksi vuodeksi!"

        https://www.youtube.com/watch?v=6hoc81mDkew

        Suomalaisia EI todellakaan kohdella yhtä hyvin kuin mamuja!


    • kylläsenedestäänlöytävät

      On kyllä aika väärin että ihmiset jotka eivät ole tulleet välttämättä Suomern ihan oikein perustein saavat paremman kohtelun ja paremman toimeentulon turvattuna kuin kantasuomalaiset. Mutta kyllä täälläkin joku näistä ihan uusista turvatuista alkaa varmaan räjäyttelemään niitä Isiksen siunaamia pommejaan ja tekemään myös näitä muita ampumis-ja kuormurimurhia että saavat sitten ulkomaalaisten suosijat ihastella toimiensa tuloksia kun alkaa väestöä vähentyä näiden innokkaiden jihadistien harrastuksien tuloksena!. Ehkä se onkin sitten tarkoitus että tulisi jotakin
      toimintaa hautausalallekin.. ja haudankaivajille edes.

    • NäinVantaalla

      Periaateessa kenelle tahansa voidaan tulostaa valmiit toimeentulotukipäätökset ja sitten esim. sähkölaskut ja muut laskut lähetetään sossuun erikseen. Minullekin on tulostettu jo 6 kuukauden ttt-päätökset samaan kirjeeseen.

    • HassuVene

      Toivottavasti osuu kohdalle, vanhan lain ikikarenssi päällä. Ikää jo yli 50 eli yhtään mitään mahdollisuutta ei ole päästä enää ikinä töihin vaan pitäisi kituuttaa toimenpiteissä vielä 10 vuotta ;D

    • 1000eläkeeimuutamulla

      Mitäs vitun perustuloja hesassa tarvitaan?! Menkää saatana töihin, sielähän on työvoimapula!

      • Kolkytkytkyt

        No kato ku perustulo maksaisi veronmaksajille huomattavasti vähemmän kuin nykyiset työkkärin kaikenlaiset "työtön" toimenpiteet jotka maksaa kymmeniä tuhansia/kk per työtön.


      • Mikäihmeetyövoimapula

        Ei ole .Ei ainakaan niistä työntekijöistä joille palkka pitäisi maksaa.


      • Ihmelusmuilua
        Kolkytkytkyt kirjoitti:

        No kato ku perustulo maksaisi veronmaksajille huomattavasti vähemmän kuin nykyiset työkkärin kaikenlaiset "työtön" toimenpiteet jotka maksaa kymmeniä tuhansia/kk per työtön.

        Siellä TE-toimistoissa on pilvin pimein niitä turhia paperinpyörittäjiä, jotka ei käytännössä tee mitään liikettä siihen suuntaan, että työtön saisi jotain apua, tietoa, tukea työllistymiseen. Miten voi olla mahdollista, että rahaa riittää valtiolta tällaisen turhan laitoksen pyörittämiseen?

        Tulostavoitteet vain jokaiselle TE-toimiston virkailijalle, niin eiköhän rupea työnteko maistumaan, sitä aktiivisuuttahan sitä tunnutaan vaativan työllistettäviltäkin, sama koskee myös virkamiehiä!


    • UoleppiTyötön

      Tuo pitäisi toteuttaa kainuussa, sehän on perinteinen pitkäaikastyöttömien paikkakunta. Tai toinen olisi että kaikki karessilla olevat kokeilun piiriin.

    • NollaEuroa

      Parempi, ettei mitään perustuloa tulekaan, koska silloin 500 euron arvo on nolla euroa.

    • Tufvbpinpojåoj

      Laittaisivat nämäkin kokeiluun menevät rahat, jossa kalliisti palkatut, sadat virkamiehet vääntävät samoja asioita vuodesta toiseen ja kokouksesta toiseen, sen pähkäilyyn, miten niitä työpaikkoja saataisiin lisää.
      Minkä takia näitä turhanpäiväisiä pitkiä koulutuksia oikein tehtaillaan, kun ne eivät auta työllistymisessä? Siellä koulutuksissa opettajille maksetaan isot palkat ja pitkän pitkät lomat siitä, että ne koulutettavat pääsee sitten ihmettelemään niitä olemattomia työpaikkoja.

      Tässä maassa on näköjään rahaa pistää jatkuvasti tosi aikaa vievään turhuuteen ja valmista ei synny, koska kukaan ja mikään taho ei ota vastuuta mistään, paitsi siitä, että itse saa hyvän palkan ja mieluummin vielä vähän enemmän tyhjän tahkon pyörityksestä ilman järjellistä työstettävää.

      • öopelius

        Nyt voitaisiin ostaa saksata 3 miljardilla ilmaa kuten tämä valtionvarainminsteriössä oleva kokoomustollo Heinonen eipä ihme et kusessa ollaan kokoomuksessa puolet juoksee maratoneja toinen puoli poliisia karkuun kuten bensku on todennut.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      57
      5450
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3497
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1622
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      198
      1564
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      76
      1076
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      26
      1038
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      897
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      836
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      71
      799
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      798
    Aihe