Lopun merkki nro. 003 (enkel/demonisoimis -opit)

Lopun_merkki

Edellisestä kirjoituksesta jatkaen, on mielestäni hyvä puhua eräästä villitsevästä opista. Enkeleistä, demoneista, alieneista aina reptiliaaneihin (liskoihmisiin) asti on kaikenlaisia erioisia villitseviä oppeja. Nämä opit ovat harhaanjohtavia ja ikävä kyllä jotka uppoavat moneen. Usein kristittyjä vaivaa alihengellisyys joka on ikävä ilmiö, mutta toisessa laidassa on ylihengellisyys joka on näille opille ominainen, ja vaarallinen. Tämä oppi on yksi lopunaikoihin liittyvistä merkeistä ja käsittääkseni aika uusi vaikkei tästä aiheesta paljoa puheita olekaan. Ainakin oppi on valtavassa määrin lisääntynyt näinä päivinä.

Enkeli on Raamatullinen termi, mutta sen merkitys on vääristynyt. Jottei kaikki ymmärrä tätä opetusta liian dogmattiisesti e ole sanomatta etteikö taivaallisia henkienkeleitä voisi olla. Niin varma en voi asiasta olla. Raamattua kuitenkin kun lukee ja laittaa vaikka hakusanaksi enkel* http://raamattu.uskonkirjat.net/servlet/biblesite.Bible ja lukee näitä jakeita niin voi havaita ettei enkeleitä käsitellä jonain hohtavina mystisinä olentoina. Enkelit istuvat, kävelevät, syövät jne. Eräs sanan merkitys onkin palvelija, viestintuoja joka sopii todella mainiosti näihin olentoihin. Enkeleitä leimaa usein lohduttavan ja hyvän sanoman tuominen kuin profeetoille annettu tehtävä on enemmän varoittava.

Kun enkelit ovat Raamatunpaikoasta riippuen mainittu niin uniin ja näkyihin nämä olennot kuvataan hyvin mystisinä, mutta muissa yhteyksissä näiden merkitys on hyvinkin konkreettinen ja inhimillinen. Raamatun henkilöt eivät järkyty tai peljästy kun näkevät enkeliksi nimetyn olennon. Ihmiset maailmassakin toteavat palveluallttista ja tottelevaisesta ihmisestä, että tällainen on oikea enkeli. Sanoisinkin että enkelin merkitys on tällainen, joka yksinkertaisesti toteuttaa pyyteettömästi Jumalan viestintuonnin, mitä siihen sitten sisältyykin.

Miksi sitten pidän ylihengellisiä enkelioppeja jopa vaarallisina ja eksyttävinä? Näen että ihmiset usein käyttäytyvät ylimielisesti ja antavat ikäänkuin enkelien tehdä tehtävät heidän puolestaan, vaikka nämä tehtävät on annettu uskovalle itselleen. Erityinen Jumalan palvelija on ikäänkuin enkeli. Uudestisyntyneenä mehän emme Raamatun mukaan enää ole tästä maailmasta vaikka tässä maailmassa olemmekin. Jumalahan näkee palvelijoissaankin virheitä, ja näin hän sanoo enkeleistäänkin.

On olemassa enkeliuskoisia uskovaiseksi itseään sanovia julistajia joilla on erittäinkin epäRaamatullisia oppeja ja heidän seuraajansa ovat todella villiintyneitä. Radekaalein näistä taitaa olla uskovaksi itseään väittävä Todd Bentley, jonka jutut ovat todella puistattavia järkyttävine Jumalalta mukama saatuine tehtävinään jossa Jumala käskee jopa potkaista jotakuta päähän. Hän uskoo ja palvoo enkeliä nimeltä Emma. Suosittelen vähän tutustumaan tähän eksyttäjään, ja olemaan tietoinen että vääränlainen enkelioppi on heille hyvinkin yleinen. Itseasiassa oppi on saatanalliselle new age kultille hyvinkin mieluinen.

Kun asiassa mennään astetta edemmäs tulee kuvaan demonit ja alienit, joiden tarkoitus on saada aikaan pelkoa tai täydellistä huolettomuutta. Päämäärä on langettaa uskova tällaisen opin kautta johonkin syntiin, kuten ajattelemaan ettei nuo ole ihmisiä lainkaan vaan reptiaaleja (liskoihminen), tai jokin humanoidi. Ja opeus jatkuu että näitä voisi huoletta tappaa. Näenkin että saatana käyttää tätä villitsevää oppia että ihmiset ryhtyisivät kaikenlaisiin panetteluihin ja jopa tappamisen lietsontaan, ja eksyvät Jeesuksen antamasta opista. Pitää muistaa että jos enkeli on ylipäänsä henkiolento, niin henkeähän ei voi ylipäänsä tappaa. Enkelien merkityksen vääristyminen johtaa pahimmillaan ihmisten demonisoimiseen (inhimillistämiseen) ja toisessa ääripäässä ihmisen Jumalana pitämiseen, josta uskovaa on varoitettu. Uskovalle varmasti muistuu asioihin liittyviä Raamatunpaikkoja mieleen. Ellei, niin toivottavasti tutkitte asiaa Raamatusta anoen viisautta Jumalalta. Voisiko asia olla näin.

Olkaa Jumalan palvelijoita, olkaa enkeleitä!

14

148

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Raamatusta nyt ei valitettavasti löydy sanaakaan jumalalta.

      Jos joku umalolento, edes hammaskeijun tasoinen uusavuton jumalolento olisi raamatun kaltaisen sekasotkun sanellut, kuuluisi jumalten erottaa moinen debiili yhdistyksestään välittömästi.

      • Hemalle

        Tuskimpa sattumaa. Täällä on joku idiootti paholaisen pompoteltavana. He-ma (lyhenne sanasta helvettiin matkalla?)=Inhottava Realisti....on niin sairasta touhua...täytyy olla elämä tosi pahasti pielessä, kun on noin koneen orja vuorokaudet ympäri. Riivaajia täynnä, monta eri persoonaa? Samat loitsut joka aamu. Olisikohan vielä noiduttukin? Paholaisen kelkkaan kun lähtee niin siitä ei irrota muu kuin Jeesus!!!!Paholainen odottaa vesi kielellä, että saa tuon tyypin alhaalle käsittelyyn. Siinä tulee pahasti petetyksi. Idiootti on niin idiootti, ettei ymmärrä omaa parastaan. Vielä olisi aikaa kääntyä, mutta kun on niin kahjo, ettei ymmärrä.kipäätäpakota
        ......
        Survo hullua huhmaressa, petkelellä surveitten seassa, ei erkane hänestä hänen hulluutensa.
        Sananlasku 27:22


    • Lopun_merkki

      Näitä He-ma tyyppejä aina ilmaantuu jostain, jotka kieltäytyvät Toituutta tunnustamasta. Heitä ollaan helpolla luokittelemassa demoneiksi. Ei hän demoni ole vaikka valheen isän palveluksessa onkin. Nämä pimeyden enkelit (palvelijat) ovat vain todisteena mistä kirjoitinkin. Kun he edustavat valhetta, totuuden vastustamista, niin asiasta voi päätellä jotain :)

      Kertokaamme Totuutta jatkossakin!
      Siunausta

      • Uskonharhaisten mystistä epäjumalien palvontaan perustuvaa taikamaailmaa halveksun ja heidän jumaliaan rienaan.

        Kaiken ovat nämä kohderyhmät ansainneet, koska eivät uskonharhaiset pysty tätäkään kommenttia manauksillaan estämään ja heidän epäjumalansa on selvästi niin olematon, että hän ei rukousmanauksianne kuuntele.


      • Tunturipuron.solina

        Jos halveksit, niin miksi kommentoit? Oletko tietämättäsi paholaisen juoksupoika/-tyttö? Raamattu tuo selkeästi esille kaltaisesi ihmiset, joten et sinä ole mikään yllätys Jumalalle tai uskovaiselle.


    • Tunturipuron.solina

      Mistä luulet johtuvan, että unissa ja näyissä enkelit ovat mystisiä, mutta arjessa tavallisten(?) ihmisten kaltaisia? Tuo tavallisten ihmisten kaltaisuus siinä merkityksessä, että he olisivat kuitenkin Taivaista tulleita Maahan.

      Onko tulevassa Uudessa Maassa ja Taivaissa edelleen enkeleitä? Näin, kun/jos Taivaissa on enkeleitä. Pystyykö sellaisia päätelmiä tekemään Raamatusta?

      Noista Taivaallisista henkienkeleistä kyllä lukisin vielä enemmänkin. Tämä siis sen mukaan mihin olet päätynyt ja miksi. Tämä on kyllä merkittävä asia, koska useat ajattelevat, että esim. heidän lapsillaan on jokaisella oma suojelusenkeli. En kyllä muista kohtaa Raamatussa, jossa niin todettaisiin.

      • Lopun_merkki

        Hei solina,

        Jeesuksen yksistä kiusauksista oli saatanan houkutus että Jeesus heittäytyisi enkeleiden hoivaan. Jeesus kuitenkin tästä kieltäytyi. Miksi? Uskon että tällä kieltäytymisellä on syvä merkitys, joka meidän tulisi ymmärtää. Meidät kun on kutsuttu palvelemaan ja Raamatun mukaan olemme näitä enkeleitä korkeampia, ja meillä on valta jopa heitä hallita, jos vaikka puhutaan armolahjoista joita meille on luvattu. Henget ovat siis uudestissyntyneille uskoville alamaiset, niin pahat henget kuin hyvätkin, kunhan kaikki tapahtuu Jumalan tahdon mukaisesti.

        Meidän tehtävämme on palvelijoina totella Jumalaa pyyteettömästi. Vastuun siirtäminen enkeleiden niskoille on minusta jokseenkin väärin. Rohkea luottamus ja kuuliaisuus laiskuuden sijaan. Jeesus sanoi että, miksi emme tee kuten Hän sanoi, ja näytti esimerkitkin. Voisiko tuo enkelivartiojuttu olla väärin tulkittu, ja meidän tulisi toimia enkelien tavoin heikkoja puolustaen. Jumalahän käskee uskovaa pitämään heikompien puolta oikeudenmukaisesti. Pyyteettöminä palvelijoina.

        Kun niitä Raamatunpaikkoja tutkii niin näiden enkeleiden tehtävät ovat kuin meille annettuja. Meillähän on käytössämme erilaisia armojahjoja.

        Miksi sitten unissa tosiaankin asiat ovet erillaisia. Ehkä siksi että saamme etsiä niihin vertauksiin vastauksia, ja Jumala sitten antaa palvelijoidensa kautta totuudenmukaisia vastauksia, tai ilmaisee itse niiden tarkoituksen uskoville. Kaikessa on kuitenkin kyse siitä, että Jumalan voima ja valtasuuruus voisi tulla kaikkien tietoon.

        Jos siis katsoo näitä Raamatunkohtia ja miettii että voiko enkelillä tarkoittaakin Jumalalle omistautunutta palvelijaa, niin minusta asia on hyvinkin verrattavissa. Pitää muistaa että Filippuksenkin paikastasiirtyminen on varsin ihmeelliseksi tulkittavissa , kun hän oli hoviherran kastanut. Ainakin se voidaan ymmärtää sellaisena, eivätkä enkelitkää usein vain poksahdelleet tyhjästä ja kadonneet savuna ilmaan.

        Meitä myös kielletään palvomasta enkeleitä emmekä saisi korottaa ihmisiäkään. Jotenkin tämä asia on vain tälleen minulle avautunut. Minusta se on vain hyvin looginen.

        Niin vielä sekin Raamatunkohta jossa Lootin seuraan Sodomaan menneet "olennot" luokiteltiin enkeleiksi. Ihmiset kuitenkin tahtoivat yhtyä jopa heihin, joten luonnollisesti nuo pahat näkivät heidät ihmisinä kun taas Loot näki heidän hengen ja pyhyyden.


      • Tunturipuron.solina

        En osaa sanoittaa ajatuksiani... Siis uskovainen ihminen kykenisi vaikka siirtämään vuoria, jos hänellä vain olisi riittävästi uskoa. Tämän hän kykenisi tekemään sen armolahjan vuoksi, jonka hän on saanut lahjana Jumalalta.?

        Ja tällaisesta henkilöstä voitaisiin käyttää nimitystä Maan enkeli. Taivaitten enkelit ovat myöskin totta ja he ovat siellä Jumalan Taivaissa.?

        Palveleminen, sanana, ei tarkoita kyyristelyä vaan voimakasta toimintaa Jumalan antamien sääntöjen mukaan...siis Jumalan palvelemista Maassa.

        Ja Taivaitten enkelit voivat siis tulla Maahan ja toimia täällä ihmisten näköisinä. Ja vain uskovaiset kykenevät huomaamaan, että he ovat oikeasti Taivaitten enkeleitä. Heidän käynnit täällä ovat kuitenkin harvinaisia.

        Jumala siis olisi valmis antamaan paljon enemmän jumalallisia lahjoja kuin uskovaiset uskaltavat ottaa vastaan.

        Tarkoitko noita tiettyjä kohtia noin ymmärrettäväksi?


    • Lopun_merkki

      Hei solina,

      Kyllä Jumalan voima ja armolahjat ovat ihan todellisia ja toiminnassa tänäkin päivänä. Uskovaisilla vain ei ole tarvetta siirrellä vuoria :), mutta sille olisi, että ihmiset pelastuisivat. Vuorten paikat eivät eivät ole esteenä uskolle vaan kapinahenki ja syntimieltymykset. Syy miksi armolahjat eivät ole näkyvästi käytössä on se ettei oikeita uskovia ole kovin paljoa ja se etteivät uskosta osattomat tahto tietää Jumalasta.

      Raamatussa tosiaan käytetään lisämääreitä enkeleille. Taivaan enkelit, Jumalan enkelit, korkeimman enkelit, pimeyden enkelit jne. Näillä on varmasti omat merkityksensä, joita voi lukiessaan tutkiskella. Kuitenkin nämä kaikki on yhdistetty Raamatussa täysin ihmisellisiin määreisiin, joita ainoastaan leimaa erityinen lahja ja alttius palvella.

      Mitä enemmän asiaan perehtyy sitä enemmän ajatus mystisistä taivasolennoista vähenee. Ei se kuitenkaan vähennä Jumalan kykyä puuttua asioihin. Näen vaan villitsevän vaaramomentin siinä kun enkeleille, demoneille ja haamuille annetaan sellainen suhteeton painoarvo.

      Tämä enkeloppi jokatapauksessa johtaa alien juttuihin eikä asian venyttäminen sellaisiin ole askel eikä mikään. Siksi olisi hyvä edes miettiä onko se oppi kovin oikea alunperinkään. Oppi lisäksi vähentää/väheksyy uskoville annettuja tehtäviä.

      Jos oppi ohjaa väärään suuntaan millä tavalla tahansa niin minusta asia on syytä tutkiskella. Jumalan oppi kun on kaikille kuitenkin hyväksi ja täydellinen, eikä sisällä vaaramomentteja.

    • a----a

      Nythän on niin, että vain pieni vähemmistö ihmisistä ottaa pienessäkään määrin vakavissaan mokomat enkelit, demonit, alienit, reptiliaanit sun muut jeesukset. Valitettavasti tuo vähemmistö kuitenkin on olemassa, huolimatta siitä että väestöä yritetään sivistää. Ja kaiketi tulee olemaankin. Vaan onpahan hupia.

      • Tunturipuron.solina

        Sivistystä on ymmärtää, ettei ihminen ole se korkein maailmankaikkeudessa. Jumala on sinustakin tietoinen, mutta sinä et Hänestä. Onko sinulla sivistyksessä puutteita?


    • jokutyyppivantaalta

      Jep, lamanajan merkki on et korkoprosentti on jotain 003% luokkaa.

    • Lopun_merkki

      Natsisaksassa suuri osa piti juutalaisia eläiminä, mutta sekö tarkoitti että enemmistö oli oikeassa. Mikäli teitä miellyttää ainoastaan enemmistön näkemykset/uskonto niin se on teille täysin sallittua.
      Huomaan että teillä "kiiskeillä" on erittäin vahva usko, joten ihan vapaasti. Totuutta se ei kuitenkaan muuta.

      • Sama.mitämieltämutta

        Herra ilmestyy omilleen.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      63
      6153
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      25
      3916
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      255
      2299
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      1910
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      26
      1353
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      95
      1296
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1077
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      54
      1030
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      77
      976
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      37
      915
    Aihe