Haluaisin ymmärtää...

äitipuoli

Kysyisin teiltä joilla on menossa jo toinen avioliitto, kuten itselläänkin. Jäätyäni leskeksi menin avioon miehen kanssa jolla lähes Aikuinen poika edellisestä liitostaan. Nyt olemme olleet aviossa viidettä vuotta ja poika on nyt Aikuinen ja asuu omillaan. Tätä kysyisin että aina kun joko poika soittaa isälleen taikka toisinpäin muuttuu mies hyvin etäiseksi minua kohtaan. Ei juttele menee toiseen huoneeseen ja muuttuu ihan silmin nähden. Olen kysynyt häneltä itseltään mutta sanoo vaan että kuvittelet. No en varmasti Kuvittele miksi niin tekisin. Voisiko joku jolla ehkä samanlainen tilanne valaista asiaa minullekin?

10

217

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • yksityisyyden_suoja

      Ei miehesi käytös ole etäisyyden ottamista, se on huomaavaisuutta poikaa kohtaan.

      Sinä olet pojan isän vaimo, mutta et sinä pojalle mikään äitipuoli ole, koska aikuiset ihmiset eivät mitään äitipuolia tarvitse elämäänsä.
      Olet ilmeisesti miehesi pojalle vieraampi ihminen, tai ehkä sinä olet vaan lörppö ihminen joka levittelee heti kaikki muiden asiat ympäri kyliä tai ties mistä syystä miehesi poika ei halua asioitaan sinun korviisi kertoa. Syitä voi olla monia miksi isä menee puhumaan puheluitaan pojalleen muualle. Ehkä hän saa vain rauhassa jutella poikansa kanssa, et ole koko ajan keskeyttämässä, etkä arvuuttele sanoiko se sun poika nyt tätä vai tuota ja mitä se nyt tällä kertaa oli vailla jne jne.

    • äitipuoli

      Lukija käsitti väärin siis mieheni ei mene toiseen huoneeseen puhumaan vaan vasta puhelun jälkeen. En levittele kenenkään asioita. Tuo nimimerkki on siksi koska se on jo Raamatun ajoilta ollut niin että on olemassa "äitipuoli" taitaa kyseinen ihminen olla pilkun viilaaja.

      • seonvaanniin

        Olen varma, että poika on isälleen tärkein asia maailmassa, sinä jäät kakkoseksi. Hyväksy jo miehesi käytös noin monen vuoden jälkeen, sinä tulet aina olemaan kakkonen.


    • yksityisyyden_suoja

      Nikisi on äitipuoli, toistat tekstissäsi kahteen kertaan, että miehesi poika on aikuinen.
      Nikisi kertoo sen, että sinulla on tarvetta olla aikuisen ihmisen äitipuoli hallita miehen pojan elämää jollakin tapaa sinun mielestä ongelmana on miehesi poika.

      Jos kyse ei olisi tästä ongelmallisesta "äitipuoli" suhteesta vaan miehesi käytöksestä, nikisi olisi joku muu.

      Jos mies kerran vetäytyy puhelun jälkeen toiseen huoneeseen, viesti on täysin selvä. Älä kysele pojan asioista, ei kuulu sinulle mistä he keskustelivat, mies kertoo sen verran kuin katsoo tarpeelliseksi, sen pitäisi riittää.

    • hoit_su

      Poika kertoo isälleen asioita, joita isä haluaa miettiä rauhassa. Ei tuossa sen kummempaa ole, heillä on läheinen suhde ja poika luottaa isäänsä.

    • äitipuoli

      Kiitos kommenteista tuo nimimerkki tuli siksi että yritin kyllä laittaa muitakin mutta olivat jo käytössä. En todellakaan halua ketään hallita enkä udella ei minun tarvitse koska poika kertoo asioistaan myöskin minulle ja olenpa ostanut hänelle kaikenlaista tarpeellista tietokoneesta aina kahvinkeittimeen saakka. Koulukirjoja, vaatteita ja ruokaa yms vaikka tuloni ovatkin pienet. En lahjoakseni vaan ihan siitä syystä ettei isällään ollut rahaa ylivelkaantuneena. Hänen biologinen äitinsä ei ole laittanut juurikaan mitään ja on mustasukkainen haukkunut minua edessä ja takana. No kuka heittää ensimmäisen kiven? Tuo miehen etäisyys heti puhelun jälkeen vaan ihmetyttää mutta jos teiltä ei löydy rakentavaa ehdotusta niin Älkää vaivautuko vastaamaan.

      • eikaisemuutaole

        Se on sellainen hajurako. Ottaa vähän hajurakoa juttuihin, joihin ei halua toisen puuttuvan, jos liian innokkaasti tunkee nokkaansa joka asiaan. Muistakaa, että parisuhteessakin pitää olla se yksityisyys, eikä kokoajan olla toisen tarkkakatseen alaisena.


    • äitipuoli

      Tuolle yhdelle kirjoittajalle vaan tiedoksi että tottakai oma lapsi on tärkein se ei ole minulle ongelma koska niin on itsellenikin oma tytär kaikki kaikessa menee kaiken edelle ja välimme on läheiset. Kuitenkaan minä en hae erillisyyttä mieheen kun tytär soittaa tai minä hänelle ja välillä käydään shoppailemassa se ei ole ongelma missä järjestyksessä kukin on kenellekin, sanomattakin on selvää että veri on vettä sakeampaa.

      • Viisasvaimo

        Onko tästä etäisyyden ottamisesta jotain haittaa esim. arkielämäänne? Ellei, suo tuo hetki miehellesi. Ei kaikkia tekemisiä tai reagointeja tarvitse analysoida. Itse vuosikymmeniä naimisssa olleena olen huomannut, että tuo toisen käyttäytymisen lievä kyttääminen ja selitysten etsiminen, on yksi pariskuntia erottava tekijä.

        Ainoan oikean selityksen saat mieheltäsi mutta miettisin kyllä useamman kerran ennen kuin jankuttaisin asiasta ja toisaalta miehesi on jo vastauksen antanut, jota sitä et usko. Jostain syystä.


    • yksityisyyden_suoja

      koeta nyt jo tajuta, että miehesi poika ei ole sinun holhouksesi alla, eikä edes miehesikään.

      Kai miehelläsi on oikeus olla omassa kodissaan muuallakin kuin vain aina samassa huoneessa sinun kanssasi?

      Ja kai miehelläsi on oikeus olla kertomatta kaikkia asioita mistä hän jonkun toisen ihmisen kanssa puhuu tai on puhumatta?

      Eikö miehesi ole itsenäinen ihminen joka saa välillä olla omissa oloissaan?
      Miksi hänen pitäisi joka ikisestä mielentilastaan tai ajatuksestaan tai puhelinkeskustelustaan tehdä tiliä sinulle?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      295
      3239
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      82
      1601
    3. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      43
      1480
    4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      41
      1321
    5. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      26
      1222
    6. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      47
      1210
    7. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      6
      1180
    8. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      44
      1136
    9. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      26
      1117
    10. Persut vajosivat pinnan alle

      Sosiaali- ja terveysministeri Kaisa Juuson (ps) tietämättömyys hallinnonalansa leikkauksista on pöyristyttänyt Suomen ka
      Maailman menoa
      156
      1025
    Aihe