Mistä alkurahoitus?

MarkkinaFox

Olen työtön ja oikeastaan en omista juurikaan mitään minkä voisin muuttaa käteiseksi, mistä hitosta saan yritykseen jonka aijon perustaan niin alkupääomaa? Minulla ei ole mahdollisuutta saada lainaan sellaisia henkilöitä jotka pankille riittäisi, suoraan sanoen olen ihan PA. En minä tarvitsisi kuin ehkä noin 15000e, ostaisin pakettiauton, toriteltan, myyntituotteita monenlaisia yms yms, miten minä pääsen tästä pitkästä raastavasta työttömyydestäni eroon? Olen 56v mies ja luottotietoni ovat 100% kunnossa ja ovat aina olleet.

9

930

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kaufmann

      Kerro aikeesi TE-keskuksessa ja kysy apua sieltä. Yksi vaihtoehto on starttiraha, johon on tietyt myöntämiskriteerit. Tuo liikeideasi torimyynnistä ei kuulosta rahoittajan näkökulmasta kovin houkuttelevalta. Pieniä alkupääomia voi saada pikavipeillä, mutta silloin tulisi kyllä busineksen lähteä käyntiin hyvin, jotta vipin pystyy maksamaan takaisin, sillä niissä on aika huikeat korot.

      • ghghghghghghghghghgh

        Starttiraha ei ole mikään vaihtoehto, sitä maksetaan yrittäjälle itselleen ja on työttömän minipäivärahan suuruinen, kesto puoli vuotta, sitä maksetaan kuukausi kerrallaan, ei siis kerralla koko summaa. Tuolta ajalta tietysti loppuu työttömyysetuudet, käytännössä rahatulo usein siis pienenee.

        Omalla työllä on tämän ketjun aloittajan raavittava rahat kasaan, rahaa saa aina, jos on ahkera ja kova tekemään työtä, säästää pitää osata, mutta vähän vaikuttaa siltä, että sitä taitoa ei kysyjällä ole. En ymmärrä miten voi olla varaton tuon ikäisenä, kun itsestä tuntuu, että varallisuutta karttuu puoliväkisin normaalisti eläessä sellainen 100 000€/10v. Vaikka olisi vuosia välillä työttömänäkin, aina sitä silti jotakin rakentaa ja tekee aikansa kuluksi.


    • Myöhäistä_jo

      Tuohon ikään mennessä käsiesi läpi on kulkenut valtava määrä rahaa. Jotain olisi voinut jäädä taskuunkin. Kun kaikki on kuitenkin mennyt saman tien, sinussa tuskin on ainesta yrittäjäksi. 15000 euron kanssa kuvittelisit olevasi rikas ja voivasi ryhtyä toimimaan kuin rikas.

      • 66476

        Osta ne myytävät tuotteet velaksi, nikkaroi myyntipöytä kierrätyskeskuksen tarpeista ja lainaa pakua kaveriltasi. Jos kerran uskot että kauppa käy hyvin, niin jo ensimmäisen myyntireissun jälkeen voit jo lyhentää ostovelkaasi, korvata kaverillesi pakun lainan ja ostaa lisää myytävää tavaraa - siitä se menestymiskierre alkaa ja kaikki on vain kiinni SINUSTA !


      • Varo_autuas

        Entäs jos käy niin kuin useimmille aloitteleville yrittäjille? Kauppa käy huonosti ja velalla ostetut tavarat jäävät käsiin. Kun rahaa ei tule, alkupääoma kuluu vähitellen elämiseen. Lopputuloksena on yrittämistä kokeillut työtön, jolla on nyt 15000 euron velat. Se on paljon heikompi tilanne kuin velaton työtön.


      • bnmnbnbnbnb
        Varo_autuas kirjoitti:

        Entäs jos käy niin kuin useimmille aloitteleville yrittäjille? Kauppa käy huonosti ja velalla ostetut tavarat jäävät käsiin. Kun rahaa ei tule, alkupääoma kuluu vähitellen elämiseen. Lopputuloksena on yrittämistä kokeillut työtön, jolla on nyt 15000 euron velat. Se on paljon heikompi tilanne kuin velaton työtön.

        Yrittäjäksi alkavalla pitäisi olla vähintään 20 000€ omaa rahaa, mielummin tuplaten tuo summa, lainan varaan ei pidä yritystä käynnistää. Muuten voi tosiaan jäädä velat yrittämisestä muistoksi ja päälle työkkärin karenssit.


    • lgdikm

      jölla kaupoihiin purkaa kuormat(maitoa)-työ sinulle,jotain rahaa.pidä jälat maassa

    • Samassaveneessä

      Minäkään en osaa neuvoa alkurahoituksen kanssa, neuvoja ja vinkkejä tulin otsikon perusteella kurkkaamaan.
      Ikävää, että kaikilla ei löydy ymmärrystä, miten tiukilla pitkäaikaistyötön voi olla. Mitään säästettävää ei KELA:n maksamasta viidestäsadasta eurosta/kk jää, ja uskomatonta mutta totta: kaikilla ei ole myöskään rikasta veljeä, jolta lainata. Rikasta veljeä, jolle "varallisuutta vain karttuu puoliväkisin." Kaikki eivät myöskään ymmärrä hakea asumistukea ja muita mahdollisia korvauksia työttömyystukea täydentämään, joten todella pienellä mennään.
      "aina sitä silti jotakin rakentaa ja tekee aikansa kuluksi." Siis pimeästi vai? Ja jos ihan fyysisestä rakentamisesta puhutaan, kaikilla kerrostalon vuokraluukuissa asuvilla ei ole paikkaa tai mahdollisuutta nikkaroida edes ilmaisista materiaaleista, jotka sattuisivat löytymään naapuritalon roskalavalta (läheinen sijainti, koska autottomuus)


      Ap: Suunnittelemasi kaltainen työ vaatii myös rautaista terveyttä, ja vakituisen asiakaskunnan (sitä tarvitaan heräteostoksia tekevien lisäksi) vakiinnuttaminen vie usein vuosia. Kovassa on leipä, mutta toivotan vilpittömästi onnea, jos saat homman alulle! Eläkeputkea kohti laskeutumistakin voi kyllä harkita, niin ikävä kun tämä onkin sanoa. Olen itsekin tällä hetkellä työttömänä, ja suunnittelen yrittäjyyttä alalla, johon minulla on koulutus ja joka ei vaadi paljon alkupääomaa. Tiedän, että ensimmäistenkin kuukausien ajalta on jo niin paljon menoja (yel, kirjanpito, vakuutukset..) että säästössä tulisi kuitenkin tosiaan olla jotakin. Vaikka sitten lainattuna.
      Haaveillessani koitan kuluttaa aikani hyödyllisellä tavalla, ja haen tietysti jatkuvasti palkkatöitäkin. Ja olen aina pätkiä muun alan töissä.

      Ilmaisia huveja:
      -Ulkoilu huoltaa kehoa ja mieltä.
      -Kirjastosta saa lainaksi fiktiota ja myös vaikkapa yrittäjyyteen liittyvää kirjallisuutta tehtäväkirjoineen.
      -Kuorolaulu on sosiaalinen harrastus ja syvähengityksen oppiminen ja äänen tuottaminen rauhoittaa oloa. Laulaessa saa ystäviä. (ja tulevia asiakkaita?)
      -Museoissa ja taidennäyttelyissä on usein ilmaista käydä.
      -Joukkuelajit pitävät mielen virkeänä ja sydämen kunnossa.
      -Tulevan yrityksen kotisivuja voi suunnitella ja rakentaa jo etukäteen.
      - Kunnat tarjoavat työttömille yrittäjyyskursseja

    • eihänsepaljonmut

      Entisenä yrittäjänä nykyisin pitkäaikais työttömänä kehoittaisin ajattelemaan kaksi kertaa ennenkuin luovut vapaaehtoisesti säännöllisestä työttömyysrahastasi. Jos otat vastaan starttirahan sinusta tulee yrittäjä ja loppuun kotiin maksatus heti.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      66
      3193
    2. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      548
      3026
    3. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      37
      2295
    4. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      49
      1992
    5. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      120
      1815
    6. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      305
      1805
    7. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      9
      1592
    8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      102
      1302
    9. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      63
      1218
    10. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      23
      1205
    Aihe