Hiljaisuus meissä

Luolasukeltaja

Olimme Tyvenen kanssa järvellä soutelemassa. Olisi jo kohta lähdön aika. Elämä on sellaista "lähtemistä" ja "pois paluuta".

Kesä on ollut pisteliäs, Joe Bob funtsi ja veti veneen vajaan. Tyven työnsi.

Vajaan?

( Naurua )

8

105

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Luolasukeltaja

      Hiljaisuus ei kuitenkaan kosketa kissaa, joka tiputti lähes kaiken yöpöydältä olleen lattialle. Kolina ja räminä olisi herättänyt salin nukutetutkin. Kuinka noin ylevä ja sulavaliikkeinen olento voi olla niin yksinkertaisen kömpelö? En käsitä.

      En yleensä pidä siitä että minut tönitään pois päänsisällöstäni, mutta nyt tilannetta paikkasi toinen persoona vuoteessa vierelläni. Jo se, että nukkuva ihminen on poikkeuksetta kauniimpi kun valveilla meuhkaava, on jo pienoinen ihme. Syytä tähän olen etsinyt rentoudesta ja sulkeutuneisuudesta ja henkilökohtaisuudesta, osittain jopa täydellisestä henkisestä poissaolevaisuudesta. Ja mitä jätetään jälkeen, kun lähdetään?

      Vierelläni makaa jonkinlainen klassikko. Nähtävästi hän on joko ajanut polkupyörällä unissaan, sillä lakana on sotkeutunut alaraajojen ympärille, niin kuin se yleensä veistotaiteessa tahdotaan naisten sääriin sotkea. Kun muutaman kurvin ja kummun jälkeen ehtii pääpuolelle, niin tulee huomanneeksi kaksi vallitsevaa seikkaa: vaalean luonnonkiharuuden ja hiusten katastrofaalisen määrän. Nähtävästi jokin niitä sitova on yöllä katkennut, ja ne olivat pillastuneina kirmanneet niityillensä. Niitä oli kaikkialla, olkiruuveja.

      Yleensä pidän pitkähiuksisista naisista, mutta tällainen on jo lähes naurettavaa. Hän on asetelmaan sopiva, mutta ei käytäntöön.
      Katsokaa nyt vaikka tuota kättä tuossa. Kuka osaa pitää kättä unissaan tuollaisessa asennossa? Ei kukaan muu kuin hän. Ja entä nuo kasvot? Ne samalla nukkuivat ja kuvastivat tyynessä kelluvia ulpukanlehtiä tai yölintujen sonetteja paarmaisissa puskista, joista vain mikroskooppinen hyönteinen ehti ajoissa läpi. Luomet olivat raskaat kuin vaarojen nousut ja keveät kuin ylhäältä avautuvat maisemat. Jollain tasolla hän kuitenkin on aivan tavallinen nainen aivan tavallisissa touhuissa aamuyöllä kello kuusi. Niin kuin kuka tahansa meistä. Hän vain sattui olemaan asetelmallinen.

      Hän on varsin tiedoton, tajuton tai täyttä ymmärrystä vailla, sillä en tiennyt missä hän on.
      Hän ei ole täällä, hänen kaikkeen mahdolliseen sotkeutunut vartalonsa on.

      Keräsin lattialta kaiken roinan takaisin yöpöydälle. Olen tehnyt niin satoja kertoja. Käänsin asetelmalle selkäni ja yritin unohtaa sen.

      (Aamuhihitystä)

      • Luolasukeltaja

        En saanut unta kahdesta syystä. Ensimmäinen syy on se että ihannenaiseni ulkonäkö ei näemmä istu tämän persoonaan, koska asetelman kokonaisidea oli uninen ja poissaoleva. Persoona oli sammutettu, ja framille seppelöity kuori toimitti näytelmän luupahtavan kukan osaa. Kukkiahan mielellään katsellaan, haistellaan ja jalostetaan. Sitten ne heitetään pois.

        Toinen syy hetkelliseen unettomuuteen on syy B, joka on syistä painavin. On nimittäin niin, että jos on mahdollista asetelmoida ihminen - kuten yleisesti tavataan tehdä, niin miksi jättää sellainen ilman sisintä?

        Ajanhukkaa


        (Hihitystä )


    • tyveneenjäin

      tajuis kyllä että jos tyynen kanssa, mutta miks soudat tuulettoman sään kanssa??

      • Luolatyyni

        Ei täällä ole ketään Tyyntä. Ihan itsekseni tässä pakkailen. Tämä tarkoittaa lyhykäisyydessään sitä, että olen yksin. Eli siis myös soutelin yksin. Tämä siksi, että läheisriippuvainen ja muutenkin rasittava maailma samassa veneessä kanssani on lähes vastenmielinen ajatus.

        Hiljaisuus ja yksinäisyys kunniaan. Mitä vähemmän liikettä sen parempi. Tyven työntöapuna on ihan passeli juttu, jos tajuaa sen käyttötavan.

        Onko kukaan nähnyt mun aurinkolaseja? Missä vitussa nekin aina on? Sama sen stnan vannatulpan kanssa.


        (Naurua)


      • Luolasukeltaja
        Luolatyyni kirjoitti:

        Ei täällä ole ketään Tyyntä. Ihan itsekseni tässä pakkailen. Tämä tarkoittaa lyhykäisyydessään sitä, että olen yksin. Eli siis myös soutelin yksin. Tämä siksi, että läheisriippuvainen ja muutenkin rasittava maailma samassa veneessä kanssani on lähes vastenmielinen ajatus.

        Hiljaisuus ja yksinäisyys kunniaan. Mitä vähemmän liikettä sen parempi. Tyven työntöapuna on ihan passeli juttu, jos tajuaa sen käyttötavan.

        Onko kukaan nähnyt mun aurinkolaseja? Missä vitussa nekin aina on? Sama sen stnan vannatulpan kanssa.


        (Naurua)

        Joe Bob katseli ihmeissään puolipukeista naisihmistä, joka pakkaili, söi aamiaista ja etsi kuumeisesti jotain. Ja kaikki samaan aikaan.

        Pakkaajan kierreruuvihiukset olivat kummalliset. Ne olivat kuin jojot poukkoilemassa vartalonliikkeiden mukana milloin minnekin. Suurena "panomiehenä" Joe Bob tajusi, että naisen hiukset pyörteilivät jo päänahassa asti, sillä hänellä ei ollut ollut koskaan mahdollisuutta pitää lyhyitä hiuksia, jollaisia hän oli aina himoinnut. Kerta riitti. Tulos sinkoili kaikkiin mahdollisiin ilmansuuntiin, nostaen myös vastaantulijoiden hiukset pystyyn.

        Tämä oli tietenkin kuvitteellista, sillä ei Joe Bob oikeasti mikään panomies ollut. Joe Bob istui vuoteella ja katseli käsiensä läpi taustalla touhuavaa ruuvitukkaa. Naisessa oli jotain koomista ja kömpelöä. Ensinnäkin hän oli hontelo, huojuva ja epäjärjestyksenomainen. Hän tuntui olevan näkymättömän kaaoksen osana siten, että hän puoliksi oli siellä, kaaoksessa, ja puoliksi täällä, järjestyksessä. Se teki hänestä hieman... omituisen.

        Emme nyt säti naisparkaa tätä laajemmin, vaan päästämme puolipukeisen häveliäisyyssyistä pois näköpiiristä, sillä hän erikoisominaisuuksineen näytti kiireellistä. I rest my case.

        ( Reps )


    • critique

      Luolasukeltaja - olet taitava kirjoittaja, jos nuo ovat omia tekstejäsi! :)

    • Peilityyne

      Suurin osa meni yli hilseen; näin minulle tapahtuu aina kun teksti on liian symbolista tai muuten vain kaukana tarkoituksesta. Joka tapauksessa kuvailet kauniisti nukkuvaa naista.

      Mietin tuota, koska mieheni kertoo myös minun olevan suloisimmillani kun nukun. Samaa ei voi sanoa miehestäni, joka kuorsaa suu auki. Arkinen havainto tämäkin, jota vasta nyt tässä mietiskelen....

      • Luolanauraja

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1575
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1224
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1137
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1056
    5. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      1007
    6. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      1005
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      902
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      900
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      764
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      690
    Aihe