Kiinnostus hiipuu

mennyttä_aikaa

28

200

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • eivät_ole_töissä

      Alle 25 vuotiaiden työttömyysprosenttihan on Suomessa todella suuri.
      Ja alle20 vuotiaden vielä suurempi.

      • eueueueueueu

        aika outoa kun sellainen ei pitänyt olla Eu- jäsenmaassa edes mahdollista!


      • EUNuorisoTyöttömyys
        eueueueueueu kirjoitti:

        aika outoa kun sellainen ei pitänyt olla Eu- jäsenmaassa edes mahdollista!

        Miksi ei?

        Espanjassahan nuorisotyöttömyys on viime vuosina ollut, näin kauniisti sanottuna, katastrofaalinen. Mitä pikaisesti katsoin niin 2014 lähes joka toinen (54%) alle 25 vuotias espanjalainen oli työttömänä. EU:n keskiarvokin oli n. 24% ikäluokan työvoimaan kuuluvista oli työttömänä


      • eueueueu

        Siis et tiedä että unioniin liittymisen ansiosta meille oli luvassa vakaa talouskasvu, paremmat palkat ja lisää työpaikkoja?? Ja juuri noita mm ay-liike suureen ääneen kuulutti. Ja se kasvu koski koko Eurooppaa joten olisiko aika kysyä miten tässä on näin käynyt??


      • zpelius

        "...meille oli luvassa vakaa talouskasvu, paremmat palkat ja lisää työpaikkoja??"
        Näin juuri kävi.
        "...miten tässä on näin käynyt??"
        Ei pitäisi olla vaikeaa ottaa itse selvää. Vihje,kun USA:n talous on kuralla,euroopassa on paskat housussa.


      • eueueueu

        Mitä USA tähän kuuluu kun Eu:n piti olla niin vahva talousmahti ettei muiden maanosien murheet paljon meitä heilauttele! Eikä varsinkaan USA:n kuralle meno!
        Niin että ota vaan itse selvää miten tässä näin on käynyt!


    • Sube

      SAK:n jäsenmäärä on vahvasti liioiteltu. Liitot ilmoittavat jäsenmääränsä lyhyesti yhdellä luvulla ja sitä sitten tuodaan esille kaikissa mahdollisissa yhteyksissä "edustamme xxxx palkansaajaa".

      Jäseniin lasketaan myös opiskelijajäsenet (eivät maksa jäsenmaksua), eläkeläisjäsenet (eivät tee työtä) ja työttömät. Lukuja, joista nuo on poistettu, ei ilmoiteta missään.

      Taannoinen lakkoaseella uhittelu perustui noihin teoreettisiin jäsenmääriin. Noilla kolmella ryhmällä ei olisi ollut mitään vaikutusta lakon sattuessa eteen. Lisäksi ne työssäkäyvätkään eivät olisi kaikki lähteneet lakkoon. Jos lakolla saatu etu menee lakon takia menetettyihin palkkoihin esim. seuraavan kymmenen vuoden ajan, mitä järkeä lakossa on?

      • ajtrruri

        "...mitä järkeä lakossa on?"
        Tämä kiteyttää sinun täydellisen ymmärtämättömyytesi:)))


      • Sube
        ajtrruri kirjoitti:

        "...mitä järkeä lakossa on?"
        Tämä kiteyttää sinun täydellisen ymmärtämättömyytesi:)))

        No valaisehan ymmärtämätöntä...


      • bnvcbncbn
        Sube kirjoitti:

        No valaisehan ymmärtämätöntä...

        Ja valaiseminen täytyisi siis tehdä ilman sitä samaa jargonia ay-liikkeen historiallisista saavutuksista. Eihän tästä ole pitkäkään aika kun kokeiltiin "mielenilmausta", joka onnistuessaan olisi nimetty postuumisti yleislakoksi. Parituhatta änkyräkommaria Rautatientorilla kerrottiin olevan kymmenentuhatta...:) Kuka enää haluaa lakkoilla?


    • Hullusaaollamuttei

      Ensinnäkin, kaikki USA:n isot taloudelliset heilahtelut vaikuttavat muualle maailmaan, myös Suomeen. Ne, joille tämä on yllätys, voivat aloittaa opinhankintansa vaikka menemällä kirjastoon etsimään kansantaloustieteen alkeita. Toiseksi, jos ei mikään taho olisi aikoinaan pyrkinyt parantamaan työläisten asemaa, eläisimme edelleen orjayhteiskunnassa. Vielä nytkin maksetaan jos jaksetaan: Nokia jäi kiinni housut kintuissa, kun maksoi intialaisille insinööreille 800 eur/kk. Jos ihmisillä ei ole ostovoimaa, on turha rakentaa lisää kauppakeskuksia ja niiden tyhjiä käytäviä. Suosittelen opintomatkaksi käyntiä Lempäälän Ideaparkissa. Vielä kolkompi mesta olisi kummitustalo.

      • Sube

        "Ensinnäkin..." : mitä se siihen kuuluu kannattaako lakkoilla? Jos valtameren toisella puolella tapahtuu jotain niin miksi täällä pitäisi aktivoitua vain periaatteen vuoksi?

        "Toiseksi..." : Juuri se kommentti mitä te ay-väki toitotatte. Ay-liike on aikanaan saanut paljon hyvää aikaiseksi. Nyt nuo asiat on kirjattu lakiin. Ay-liikkeelle ei ole enää tarvetta järjestönä, jonka toiminta lisää työttömyyttä ja tehottomuutta.

        Jos ostovoima vähenee, alenevat myös hinnat. Tämä kannattaa käydä lukemassa sieltä kirjastosta kansantaloustieteen alkeista. Ostovoimaa tarvitaan, koska kulutustottumukset ovat muuttuneet. Verrataanpa tilannetta vaikkapa 80-luvulle. Jos lapsella oli täysin toimiva puhelin niin hän ei todellakaan tarvinnut uudempaa mallia uusine ominaisuuksineen (joita ei edes käytetä). Suomessa ei kuole nälkään tai kylmyyteen jos ei halua. Mennäänpä katsomaan vaikka Hurstin leipäjonoa niin siellä näkyy aika nopeasti mihin se raha oikeasti kuluu (alkoholi ja tupakka).

        Ideapark on yksityisen yrityksen aikaansaama virheinvestointi. Tuota (tai kilpailijan vastaavaa) ei olisi todennäköisesti rakennettu jos SDP:n politiikka (TEKES ym.) erilaisista investointiavustuksista periferiaan olisi ollut toisenlainen.


      • annakoylen

        "Jos ostovoima vähenee, alenevat myös hinnat.''

        Suomessa kansalaisten ostovoima on tippunut jo useamman vuoden. Hinnat ei.

        "Verrataanpa tilannetta vaikkapa 80-luvulle. Jos lapsella oli täysin toimiva puhelin niin hän ei todellakaan tarvinnut uudempaa mallia ....."

        Mikä puhelin oli sinun suosikki -80 luvulla ??

        "...Hurstin leipäjonoa niin siellä näkyy aika nopeasti mihin se raha oikeasti kuluu (alkoholi ja tupakka)."

        Näin totesi Yrjö Yleistäjä:)))


      • Sube

        No, tuosta puuttui lainausmerkit "puhelin" piti siis olla. Tarkoittaa siis yleisesti kulutushyödykettä.

        Ja mitä tuohon hintojen alenemiseen tulee...mitähän S-ryhmä ja Kesko ovat tehneet vuoden sisällä? Laskeneet ruuan hintaa. Kyllä tämä on merkki siitä, että ostovoimalla on vaikutusta.

        En muista oliko kyse Ideaparkista vai jostain muusta suuresta kauppakeskuksesta. Yrittäjä kertoi taannoin harkitsevansa toiminnan lopettamista, koska yksi parhaimmista kauppapäivistä on sunnuntai. Tuona päivänä yrittäjä joutuu maksamaan työntekijälleen tuplapalkan. Siitä huolimatta asiakkaalta ei saa pyytää korkeampaa hintaa. Sunnuntaisin myyjiä on yleisesti liian vähän, jolloin palvelu heikkenee. Kun tämä koskee kaikkia kauppakeskuksen liikkeitä, kiinnostus vierailulle vähenee. Tässäkin olisi yksi hellittämisen aihe SAK:lle...


    • demarienvihollno1

      ..niinpä niin. Ammattiliitot ovat ehkä ensi kertaa suomen historiassa tehneet jotakin joka oli palkansajille ja suomalaisille hyvä teko.
      Ammattiliitot estivät hallituksen ja keskustan masinoivan palkansaajien etujen alas-ajokampanjan. Pyrittiin poistamaan vanhusten asumistukia, viikonloppu korvauksia, ilta- ja yölisiä jne. Samaan aikaan maatalouden miljardien tukea lisättiin.
      Ikävää sak:ssa on se, että vain sdp hyväksytään. Ja suurin osa suomalaisista ei halua olla punalippujen alla.
      Myös maatalouden piirissä haikaillaan "reiluja" hintoja. Juuston pitää maksaa vähintää 20ekilo tai leivän hinta pitää olla vähintään 6 euroa kappaleelta. Kun ei muuten kannata.

      Myös viikonloppu töissä sama juttu. ei kertakaikkiaan ole myyntiä riittävästi, että voisi pitää sunnuntaina auki! ei mitenkään ole totta, että palkkojen alentaminen olisi jokin ratkaisu tähän.

      • Sube

        Miten niin hyvä teko?

        Jos sunnuntailisät olisi poistettu, se olisi toki vaikuttanut lyhyellä tähtäimellä mm. hoitajien palkkoihin. Tuolloin olisi kuitenkin pystytty palkkaamaan sunnuntaiksi enemmän työntekijöitä -> kiire olisi vähentynyt. Seuraava vaihe olisi ollut hoitajapula, koska vallitseva palkkataso ei olisi tyydyttänyt työntekijöitä. Kysynnän ja tarjonnan laki olisi tullut vastaan. Palkkoja olisi ollut pakko nostaa.

        Kiky:n ensimmäinen ehdotushan oli työajan lisäämisestä sadalla tunnilla. Tämä tyrmättiin ehdottomasti, joten tuo sunnuntailisä tuli seuraavana. Osoitti palkansaajajärjestöjen typeryyden, sillä sadan tunnin lisäystä vastustettiin populistisesti haukkumalla sitä "palkka-aleksi". Tuo olisi ollut todella helppo tapa lisätä kilpailukykyä, sillä sehän olisi käytännössä ollut vain tarpeettomaksi käyneen pekkassopimuksen purku. Palkansaajahan on ensisijaisesti kiinnostunut palkkapäivänä tilille kilahtavan rahan määrästä. Muutama tunti kuukaudessa lisätyötä ei olisi tuntunut missään.

        Pekkaspäivien lisäksi sopimuksissa roikkuu edelleen jäänteitä menneiltä ajoilta, kuten joidenkin sopimusten "saunalisät" lauantaityöpäiviltä, samoin lomaraha, joka tunnettiin aikaisemmin nimellä "lomaltapaluuraha". Tutustukaa sen historiaan ja miettikää onko sille enää perusteita. Entäpä virkamiesten ylipitkät lomat, joilla väitetään kompensoitavan huonoja palkkoja? Jos julkisella puolella tehtäisiin yhtä tehokkaasti töitä kuin yksityiselläkin niin työntekijöitä voitaisiin pitää vähemmän, jolloin palkkaakin voitaisiin nostaa. Opettajien pitkää kesälomaa pidetään niinikään kompensaationa heikosta palkasta. Jos sitä kritisoidaan niin loma muuttuukin puheessa "kesäkeskeytykseksi", jolloin valmistellaan tulevaa kouluvuotta (=aikakautemme suurimpia valheita, perustelen tarvittaessa).

        On totta, että maataloudessakin tarvitaan tehostamista. Tuohon tosin liittyy mm. huoltovarmuus, jonka vuoksi sitä pitää kompensoida jonkin verran. Tiedän maanviljelyksestä jonkin verran ja verrattuna normaaliin päivätyöhön tuo ei kestä vertailua ainakaan tuntipalkassa. Yksikkökoot on kasvaneet parissakymmenessä vuodessa huomattavasti, mutta edelleen tuota kehitystä pitäisi jatkaa. Yksi malli olisi "suomalainen ranch", jossa tilakoko kattaisi likipitäen pikkukunnan pinta-alan. Yrittäjä palkkaisi maataloustyövoimaa ja keskittyisi toiminnan tehostamiseen.


      • neljäs-nainen

        Sunnutailisien poisto ei tasan olisi lisännyt hoitajien määrää koska nykyisiäkään hoitajia ei ole varaa palkata.
        Perushoidosta säästäminen on TUHLAUSTA, suuren luokan puhallusta, koska se korreloi suoraan erikoissairaanhoidon kustannusten kasvuna!! Mutta niin vaan tehdään!!!
        Sinulla ei sitten ole hoitoikäisiä lapsia koska kuvittelet, että palkansaajaa ei kiinnosta muu kuin rahan määrä! Työpäivien määrällä ja pituudella on helkatin ISO merkitys lasten hoitopäivien määrään ja PITUUTEEN ja se kuule kiinnostaa työssä käyviä vanhempia helkatisti!
        Jos virkamiehet ja opettajat pistetään normilomalle niin on aivan turhaa kuvitella, että samalla rahalla tehdään töitä.
        Suomen maataloudessa pitää mennä samaan mitä Espanjassa, Ranskassa ja osin Saksassakin on, pieniin erikoituneisiin perheviljelmiin. Se on inhimillinen ja kestävä tapa tuottaa ruokaa.
        Suomeen ei tarvita mitään MILJOONA veloissa vellovaa tehotuotanota tai robottinavetoita joissa ihmiset nääntyvät työnmäärän ja velkataakan alle!
        Suomalainen "ranch" on 30-40 vapaana peuhaavaa possua jotka voivat käydä paljussa vilvoittelemassa. Ne nasut on terveitä ja TERVEELLISTÄ syötävää, ei mitään antibioottikyljystä!


      • raati_onnittelee
        Sube kirjoitti:

        Miten niin hyvä teko?

        Jos sunnuntailisät olisi poistettu, se olisi toki vaikuttanut lyhyellä tähtäimellä mm. hoitajien palkkoihin. Tuolloin olisi kuitenkin pystytty palkkaamaan sunnuntaiksi enemmän työntekijöitä -> kiire olisi vähentynyt. Seuraava vaihe olisi ollut hoitajapula, koska vallitseva palkkataso ei olisi tyydyttänyt työntekijöitä. Kysynnän ja tarjonnan laki olisi tullut vastaan. Palkkoja olisi ollut pakko nostaa.

        Kiky:n ensimmäinen ehdotushan oli työajan lisäämisestä sadalla tunnilla. Tämä tyrmättiin ehdottomasti, joten tuo sunnuntailisä tuli seuraavana. Osoitti palkansaajajärjestöjen typeryyden, sillä sadan tunnin lisäystä vastustettiin populistisesti haukkumalla sitä "palkka-aleksi". Tuo olisi ollut todella helppo tapa lisätä kilpailukykyä, sillä sehän olisi käytännössä ollut vain tarpeettomaksi käyneen pekkassopimuksen purku. Palkansaajahan on ensisijaisesti kiinnostunut palkkapäivänä tilille kilahtavan rahan määrästä. Muutama tunti kuukaudessa lisätyötä ei olisi tuntunut missään.

        Pekkaspäivien lisäksi sopimuksissa roikkuu edelleen jäänteitä menneiltä ajoilta, kuten joidenkin sopimusten "saunalisät" lauantaityöpäiviltä, samoin lomaraha, joka tunnettiin aikaisemmin nimellä "lomaltapaluuraha". Tutustukaa sen historiaan ja miettikää onko sille enää perusteita. Entäpä virkamiesten ylipitkät lomat, joilla väitetään kompensoitavan huonoja palkkoja? Jos julkisella puolella tehtäisiin yhtä tehokkaasti töitä kuin yksityiselläkin niin työntekijöitä voitaisiin pitää vähemmän, jolloin palkkaakin voitaisiin nostaa. Opettajien pitkää kesälomaa pidetään niinikään kompensaationa heikosta palkasta. Jos sitä kritisoidaan niin loma muuttuukin puheessa "kesäkeskeytykseksi", jolloin valmistellaan tulevaa kouluvuotta (=aikakautemme suurimpia valheita, perustelen tarvittaessa).

        On totta, että maataloudessakin tarvitaan tehostamista. Tuohon tosin liittyy mm. huoltovarmuus, jonka vuoksi sitä pitää kompensoida jonkin verran. Tiedän maanviljelyksestä jonkin verran ja verrattuna normaaliin päivätyöhön tuo ei kestä vertailua ainakaan tuntipalkassa. Yksikkökoot on kasvaneet parissakymmenessä vuodessa huomattavasti, mutta edelleen tuota kehitystä pitäisi jatkaa. Yksi malli olisi "suomalainen ranch", jossa tilakoko kattaisi likipitäen pikkukunnan pinta-alan. Yrittäjä palkkaisi maataloustyövoimaa ja keskittyisi toiminnan tehostamiseen.

        Ei ole aikoihin tällä palstalla ollut kukaan niin pihalla kuin sinä:))))))


      • pwiefowohgo
        neljäs-nainen kirjoitti:

        Sunnutailisien poisto ei tasan olisi lisännyt hoitajien määrää koska nykyisiäkään hoitajia ei ole varaa palkata.
        Perushoidosta säästäminen on TUHLAUSTA, suuren luokan puhallusta, koska se korreloi suoraan erikoissairaanhoidon kustannusten kasvuna!! Mutta niin vaan tehdään!!!
        Sinulla ei sitten ole hoitoikäisiä lapsia koska kuvittelet, että palkansaajaa ei kiinnosta muu kuin rahan määrä! Työpäivien määrällä ja pituudella on helkatin ISO merkitys lasten hoitopäivien määrään ja PITUUTEEN ja se kuule kiinnostaa työssä käyviä vanhempia helkatisti!
        Jos virkamiehet ja opettajat pistetään normilomalle niin on aivan turhaa kuvitella, että samalla rahalla tehdään töitä.
        Suomen maataloudessa pitää mennä samaan mitä Espanjassa, Ranskassa ja osin Saksassakin on, pieniin erikoituneisiin perheviljelmiin. Se on inhimillinen ja kestävä tapa tuottaa ruokaa.
        Suomeen ei tarvita mitään MILJOONA veloissa vellovaa tehotuotanota tai robottinavetoita joissa ihmiset nääntyvät työnmäärän ja velkataakan alle!
        Suomalainen "ranch" on 30-40 vapaana peuhaavaa possua jotka voivat käydä paljussa vilvoittelemassa. Ne nasut on terveitä ja TERVEELLISTÄ syötävää, ei mitään antibioottikyljystä!

        Mikähän tämän ay-änkyrän mielestä on ratkaisu maamme ongelmiin?

        Kaikille sama iso palkka?
        Herrat ja johtajat työttömiksi?
        Halpaa ruokaa kaikille?
        Kaikille mieluisa työpaikka?
        Aletaan viedä käsin kudottuja poppanahattuja ulkomaille ja maksetaan niillä valtionvelka?

        Eikö kuullostakin kivalta? Miksi kukaan ei ole keksinyt tätä aikaisemmin?


      • kerroihanominsanoin

        Mikähän tämän trollaajan oma,häkellyttävän nerokas idea olisi ??


      • jiihans
        Sube kirjoitti:

        Miten niin hyvä teko?

        Jos sunnuntailisät olisi poistettu, se olisi toki vaikuttanut lyhyellä tähtäimellä mm. hoitajien palkkoihin. Tuolloin olisi kuitenkin pystytty palkkaamaan sunnuntaiksi enemmän työntekijöitä -> kiire olisi vähentynyt. Seuraava vaihe olisi ollut hoitajapula, koska vallitseva palkkataso ei olisi tyydyttänyt työntekijöitä. Kysynnän ja tarjonnan laki olisi tullut vastaan. Palkkoja olisi ollut pakko nostaa.

        Kiky:n ensimmäinen ehdotushan oli työajan lisäämisestä sadalla tunnilla. Tämä tyrmättiin ehdottomasti, joten tuo sunnuntailisä tuli seuraavana. Osoitti palkansaajajärjestöjen typeryyden, sillä sadan tunnin lisäystä vastustettiin populistisesti haukkumalla sitä "palkka-aleksi". Tuo olisi ollut todella helppo tapa lisätä kilpailukykyä, sillä sehän olisi käytännössä ollut vain tarpeettomaksi käyneen pekkassopimuksen purku. Palkansaajahan on ensisijaisesti kiinnostunut palkkapäivänä tilille kilahtavan rahan määrästä. Muutama tunti kuukaudessa lisätyötä ei olisi tuntunut missään.

        Pekkaspäivien lisäksi sopimuksissa roikkuu edelleen jäänteitä menneiltä ajoilta, kuten joidenkin sopimusten "saunalisät" lauantaityöpäiviltä, samoin lomaraha, joka tunnettiin aikaisemmin nimellä "lomaltapaluuraha". Tutustukaa sen historiaan ja miettikää onko sille enää perusteita. Entäpä virkamiesten ylipitkät lomat, joilla väitetään kompensoitavan huonoja palkkoja? Jos julkisella puolella tehtäisiin yhtä tehokkaasti töitä kuin yksityiselläkin niin työntekijöitä voitaisiin pitää vähemmän, jolloin palkkaakin voitaisiin nostaa. Opettajien pitkää kesälomaa pidetään niinikään kompensaationa heikosta palkasta. Jos sitä kritisoidaan niin loma muuttuukin puheessa "kesäkeskeytykseksi", jolloin valmistellaan tulevaa kouluvuotta (=aikakautemme suurimpia valheita, perustelen tarvittaessa).

        On totta, että maataloudessakin tarvitaan tehostamista. Tuohon tosin liittyy mm. huoltovarmuus, jonka vuoksi sitä pitää kompensoida jonkin verran. Tiedän maanviljelyksestä jonkin verran ja verrattuna normaaliin päivätyöhön tuo ei kestä vertailua ainakaan tuntipalkassa. Yksikkökoot on kasvaneet parissakymmenessä vuodessa huomattavasti, mutta edelleen tuota kehitystä pitäisi jatkaa. Yksi malli olisi "suomalainen ranch", jossa tilakoko kattaisi likipitäen pikkukunnan pinta-alan. Yrittäjä palkkaisi maataloustyövoimaa ja keskittyisi toiminnan tehostamiseen.

        "Muutama tunti kuukaudessa lisätyötä ei olisi tuntunut missään."
        Ei niin,esim. lasten päivähoitopaikkaan riittää vain ilmoitus että Mika-Petteri haetaan hieman myöhemmin.
        "...joidenkin sopimusten "saunalisät" lauantaityöpäiviltä" Missä sopimuksessa?
        Virkamiesten lomat,mitä tekemistä niillä on ammattiliitot palstalla ? Virkamiehiä jotka ovat oikeutettuja palvelusvuosien perusteella yli 5vk lomaan,niitä on kourallinen.
        Ja opettajatkin !! Tosin,maikan kesis kuluu paljon eri kursseilla,tuntiopettajilla ei lomaa ole aina edes kuukautta.
        Tätä samaa paskaa olet selittänyt täällä ennenkin:)) Siinä välillä et ole tutustunut työelämään,korkeintaan katsellut sitä kaukaa.


      • Sube
        jiihans kirjoitti:

        "Muutama tunti kuukaudessa lisätyötä ei olisi tuntunut missään."
        Ei niin,esim. lasten päivähoitopaikkaan riittää vain ilmoitus että Mika-Petteri haetaan hieman myöhemmin.
        "...joidenkin sopimusten "saunalisät" lauantaityöpäiviltä" Missä sopimuksessa?
        Virkamiesten lomat,mitä tekemistä niillä on ammattiliitot palstalla ? Virkamiehiä jotka ovat oikeutettuja palvelusvuosien perusteella yli 5vk lomaan,niitä on kourallinen.
        Ja opettajatkin !! Tosin,maikan kesis kuluu paljon eri kursseilla,tuntiopettajilla ei lomaa ole aina edes kuukautta.
        Tätä samaa paskaa olet selittänyt täällä ennenkin:)) Siinä välillä et ole tutustunut työelämään,korkeintaan katsellut sitä kaukaa.

        Bullshittiä!

        Vastauksesi kuvastaa hyvin ay-aktiivin kapeaa maailmankuvaa. Jos ay-liike käyttäisi sitä ns. voimaansa oikein, se lobbaisi noille virkamiehille kesälomien lyhennykset.

        Mitä työntekoa joku kurssi on? Leppoisaa oleskelua ja diskuteeraamista jossain kurssikeskuksessa? Parikymmentä eri alojen opettajaa tuntien tuo väite kuullostaa todella liioittelulta. "maikan kesis kuluu paljon eri kursseilla,tuntiopettajilla ei lomaa ole aina edes kuukautta". Tuo huolimaton väite antaa ymmärtää, että opettajat järjestään istuvat useilla eri kursseilla per kesä. Ei tasan pidä paikkaansa! Miksi tuntiopettajilla ei olisi tuota lomakuukautta? Lakisääteinenhän tuo yksi kuukausi on. Lisäksi tulee syysloma, hiihtoloma, pitkä joululoma...

        Aina kuulee väitteen, että opettajan työ on muutakin kuin näkyvä tuntityöskentely. Totta hemmetissä on, mutta sitä näkymätöntä liioitellaan todella vahvasti ja ei kerrota todellista työmäärää. Kokeiden korjaaminen - pystyy tehostamaan jos osaa. Opetusmateriaalien laatiminen - tehdään kerran ja opetetaan niistä vuosia hieman korjaillen. Tietojen ja taitojen päivittäminen kursseilla - paljonko matematiikka muuttuu vuodessa? Paljonko liikunta muuttuu vuodessa? Paljonko tekstiilityö muuttuu vuodessa?

        Ainoa asia opettajan työssä, jonka koen vaikeaksi on "kodin ja koulun yhteistyö". Tuossakin esim. OAJ olisi voinut lobata jäsenistönsä etuja. Miksi lainsäädäntö tekee tuon niin vaikeaksi? Miksi ongelmaoppilaat saavat vuodesta toiseen kukkoilla yhä enemmän?

        Nyt minun kiinnostus alkoi hiipumaan tätä aihetta kohtaan. Ay-väki ei yksinkertaisesti osaa katsoa eteenpäin. Jäsenet muodostavat liikkeen, väljähtänyt liike - tyhmät jäsenet.


      • mskin

        "Nyt minun kiinnostus alkoi hiipumaan tätä aihetta kohtaan."
        Mikäli sinulla olisi,ihan aikuisten oikeasti,kiinnostusta asioihin,ottaisit selvää asioista.


      • neljäs-nainen
        Sube kirjoitti:

        Bullshittiä!

        Vastauksesi kuvastaa hyvin ay-aktiivin kapeaa maailmankuvaa. Jos ay-liike käyttäisi sitä ns. voimaansa oikein, se lobbaisi noille virkamiehille kesälomien lyhennykset.

        Mitä työntekoa joku kurssi on? Leppoisaa oleskelua ja diskuteeraamista jossain kurssikeskuksessa? Parikymmentä eri alojen opettajaa tuntien tuo väite kuullostaa todella liioittelulta. "maikan kesis kuluu paljon eri kursseilla,tuntiopettajilla ei lomaa ole aina edes kuukautta". Tuo huolimaton väite antaa ymmärtää, että opettajat järjestään istuvat useilla eri kursseilla per kesä. Ei tasan pidä paikkaansa! Miksi tuntiopettajilla ei olisi tuota lomakuukautta? Lakisääteinenhän tuo yksi kuukausi on. Lisäksi tulee syysloma, hiihtoloma, pitkä joululoma...

        Aina kuulee väitteen, että opettajan työ on muutakin kuin näkyvä tuntityöskentely. Totta hemmetissä on, mutta sitä näkymätöntä liioitellaan todella vahvasti ja ei kerrota todellista työmäärää. Kokeiden korjaaminen - pystyy tehostamaan jos osaa. Opetusmateriaalien laatiminen - tehdään kerran ja opetetaan niistä vuosia hieman korjaillen. Tietojen ja taitojen päivittäminen kursseilla - paljonko matematiikka muuttuu vuodessa? Paljonko liikunta muuttuu vuodessa? Paljonko tekstiilityö muuttuu vuodessa?

        Ainoa asia opettajan työssä, jonka koen vaikeaksi on "kodin ja koulun yhteistyö". Tuossakin esim. OAJ olisi voinut lobata jäsenistönsä etuja. Miksi lainsäädäntö tekee tuon niin vaikeaksi? Miksi ongelmaoppilaat saavat vuodesta toiseen kukkoilla yhä enemmän?

        Nyt minun kiinnostus alkoi hiipumaan tätä aihetta kohtaan. Ay-väki ei yksinkertaisesti osaa katsoa eteenpäin. Jäsenet muodostavat liikkeen, väljähtänyt liike - tyhmät jäsenet.

        Vai pitää ay-liikkeen suunnata lak... ei kun lobbaaminen oikein ja sen oikean suunnan tietää vain... niin kuka?
        Kokeiden korjaus ei vie kauan ja voi tehostaa...? Niin kokeet pitää tehdäkkin, tehostetusti tottakai!
        Opetusministeriö ohjeistaa ja määrää joka ainut lukuvuosi mitä oppimateriaalia käytetään, mitkä on oppiimis tavoitteet, säästö tavoitteet/päätökset!! Tässä noin alkuun sitä näkymätöntä työtä!
        Sitten kun siihen lisätään säästöistä aiheutuvat puutteet oppimateriaaleissa, jotka opettajat korvaavat omalla työllään kun valmistavat/täydentävät itse. Opettajat ovat se ammattikunta jonka harteilla Suomen ja ylipäänsä kaikki hyvinvointi, edistys lepää. Ilman heitä keräisimme käpyjä!
        Tunti opettaja on opettaja, jolla ei vakituista virkaa ole, hän on niin sanottu 0-sopimuksella työskentelijä jolla ei lomaa kerry.


      • daijuunsietäisi

        Taas niin tyypillinen kommentti tältä tapaukselta. Kaikesta huomaa, että maailmakukuva ei ulotu kovinkaan kauaksi pihapiiristä. Viimeinen sana pitää pyrkiä aina sanomaan.

        Tuossa aikaisemmin jouku esittikin kysymyksen:
        "Mikähän tämän ay-änkyrän mielestä on ratkaisu maamme ongelmiin?

        Kaikille sama iso palkka?
        Herrat ja johtajat työttömiksi?
        Halpaa ruokaa kaikille?
        Kaikille mieluisa työpaikka?
        Aletaan viedä käsin kudottuja poppanahattuja ulkomaille ja maksetaan niillä valtionvelka?"

        Ei tullut tähän vastauksia.

        Sinänsä ristiriitaista tältä punikilta: Toisaalta pönkitetään sitä uskoa, että itse ollaan hirvittävän tuotteliaita, tunnollisia ja samalla täysin alipalkattuja työntekijöitä, mutta toistaalta tuetaan ay-liikettä ja vasemmistopuolueita, jotka haluavat antaa saman palkan myös niillle, jotka eivät tätä tee.


      • neljäs-nainen

        Hmmm... ristiriitaistako...?
        No miten ristiriitaista on se, että työnantajat pyrkivät teettämään paljon työtä pienellä palkalla? Koskaan en ole kokenut, että vasemmisto tai ay-liike haluaisivat samaa palkkaa kaikille! Ei ikinä! Tai, että töihin palkattasiin henkilöitä jotka eivät tee työtä eivätkä ansaitse palkkaansa.
        On enemmän kuin ristiriitaista väittää, että vasimmisto tai ay-liike rekrytoisi yhdellekkään työpaikalle henkilökuntaa kyllä se kuuluu yirttäjälle/yrityksen johdolle ja ne tahot myös vastaavat henklöstön laadusta ja hinnasta.
        Olivat sitten oikealta tai vasemmalta.
        En ole koskaan esittänyt kaikille samaa palkkaa tai johtajia/herroja työttömiksi.
        Halpa ruoka kelpaa kyllä kaikille, kaikilla vain ei ole varaa siihen.
        Kaikilla johtajilla tai herroillakaan ei ole mieluista työpikkaa eikä sitä epämieluisaakaan ole kaikilla, vaikka kuinka haluaisi.
        Luulisi kermaan kuuluvan keksivän jonkun paremman ja tuottavamman tavan maksaa valtion velka! Ei siinä myssyjen virkkaamisessa mitään vikaa ole jos sillä valtion velka saadaan maksettua.
        Ei minunkaan esittämiini asioihin mitään vastausta tule, esim. lasten päivähoidon suhteen. Tai kuinka lasten, alle kouluikäisten vauvojen ja heidän hoitajiensa päivä on pidempi kuin työssä käyvien vanhempien! Siitä kirjoitellaan siihen tyyliin, että voisi kuvitella kansakunnan kerman olevan oikealla aivan sokea kun on lapsista, nuorista ja hiedän hyvinvoinnistaan kyse!


    • neljäs-nainen

      Lasten päivähoitopaikkaan ei niin vain ilmoiteta, että Mika-Petteri haetaan hieman myöhemmin.
      Päivähoitajilla on työajat jotka ovat pitempiä niin kuin hoidettavienkin ja pitempiä kuin työssä käyvien vanhempien! Pelkkä ilmoitus ei riitä ja voi olla, että vanhemmille ilmoitetaan, että hieman myöhemmin ei käy, pitää etsiä toinen hoitopaikka!

    • lamautusase

      "Ensinnäkin, kaikki USA:n isot taloudelliset heilahtelut vaikuttavat muualle maailmaan, myös Suomeen. Ne, joille tämä on yllätys, voivat aloittaa opinhankintansa vaikka menemällä kirjastoon etsimään kansantaloustieteen alkeita"

      Taisi niiden alkeiden lukeminen jäädä väliin kaikilta niiltä jotka aikoinaan kertoivat Eu:n talouden olevan niin mahtava ettei USA:n talouden muutoksilla olevan mitään vaikutusta Eu:n tilanteeseen. Ja Eu:n talouden mahtavuuden ansiosta myös lama kuten myös työttömyyden kasvu olisi unionin alueella mahdottomuus, korkeintaan pieni talouden taantuma on Eu:ssa mahdollista.
      Eli meillä on sitä "pientä taantumaa" ollut jo kohta kymmenen vuotta :-D

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      57
      5810
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      26
      3687
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      229
      1948
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1782
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      94
      1232
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      30
      1187
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      289
      957
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      51
      951
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      76
      889
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      848
    Aihe