Ralliväki kusettaa veronmaksajia

Pitkäkokemus

Tulkaapa ajelemaan nyt tänne Hassin Puukkoisten suunnalle. Kyllä on pantu taas tie rallin alla loistokuntoon. Sorastettu koko matkalta paikoitelen hyvinkin paksusti, eikä ole kuopan kuoppaa. Yleensähän täällä on otettava tekohampaat taskuun kun eivät kuoppatiellä pysy suussa.

Sitten tulevat ralliohjukset ampumaan ne kalliit sorastukset metsään. Kuskit kertovat haastatteluissa että ensin oli irtosoraa, mutta sitten tie saatiin putsattua. Voi jumalauta, koska tämä hulluus loppuu? Meidän veronmaksajien piikkiin pannaan ensin tie hyvään kuntoon ja sitten ajetaan tahallaan paskaksi.

kohta tulee joku selittämään kuinka järjestäjä pistää tien kuntoon. Ja paskat, onhan tuo nähty, että heti rallin jälkeen tulee tielaitoksen auto kaapimaan niitä rippeitä, mitä sorastuksesta on jäljellä. Sitten tie saa taas kuoppaantua kaikessa rauhassa seuraavaan ralliin asti.

55

1079

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • mökkiläinen5

      Älä vauhkoo, kyl ainakin ouninpohjan pätkä on jo alkuviikosta ainakin yhtä hyvä ellei parempi ajojen jälkeen, minun puolesta saa ajaa.

      • Kokemustaminullakin

        Kysymys on kai siitä kuka sen lystin maksaa? Ja onko sinä mitään järkeä, että kalliit sorat (kyselepä mitä semmoinen sepelikuorma maksaa) lingotaan metsään pian sen jälkeen kun ne viimein on tielle saatu. Kyllä se Ouninpohjan pätkäkin koko kuoppaista on yleensä alkukesästä.


      • Komsi.Komsa

        En tiedä sitten, onko jotku vaan niin perus negatiivisia.. Kunhan valittavat valittamisen 'ilosta'.
        Kyllähän ne aina jälkeenpäin on laittaneet tien kuntoon.


      • ei-.mökkiläinen

        Kyllä,jos kuntoon laittamisella tarkoitetaan yritystä raapia tien reunalle jäljelle jääneellä hiekalla urat ja maakivet piiloon? Parin viikon kuluttua urat ja kivet ovatkin ilona koko vuoden. Testi tiet ralli ek:ta huonommassa kunnossa. Yksityistiet osaavat kyllä rahastaa talleja oikein ja tiet paranevat.


    • PisPisPis

      Ei se kusetus tähän jää. Kyläyhdistyksiä ja muuta lähes ilmaista talkooväkeä vasta raskaasti kusetetaan. Ovat tyytyväisiä muutamaan sataseen tai tonniin, kun eivät tajua, että AKK Sports tahkoaa heidän ilmaisen työnsä kustannuksellaan miljoonia.

    • IhanNiinSeOn

      Kulliväki rasettaa...

    • Kuskuskus

      Rallijärjestäjät kusettavat myös Jyväskylän kaupunkia uhkailemalla säännöllisin väliajoin, että ralli viedään muualle. Näin kiristetään kaupungilta runsaat avustukset joka vuosi.

    • Pallitjarassit

      niin tai näin, mutta peräkamarin pojat kirmaavat taas pätkältä toiselle kaljapurkki kourassaan ja kokevat elämän tähtihetkiä kun rallipassi roikkuu kaulassa. Hankittu sen äitimuorin pienillä eläkerahoilla.

    • järkikäteen

      Vielä paikoitellen menee läpi väite että rallit tuo rahaa paikallisille järjestäjille. Jutustelin erään jämsäläisen rallivaikuttajan kanssa joka pari vuotta sitten laittoi hanskat naulaan ja syystä. Se työmäärä, organisointi ja kulut laskettuna saatuun summaan on melkoisen pieni. Kyseisen miehen sanoja lainaten "Jos jokainen toimitsija lahjottaisi vähintään 10€ elokuussa, niin summa olisi silti suurempi kuin nyt saatava, puhumattakaan siitä ettei rahan eteen tarvitse raataa.

      • LaskelmatSelvillä

        Ralli tuo rahaa näille vip paikkojen pitäjille (jotka nekin teettävät tyhmillä talkoohommia), huoltoasemille jonkin verran ja Himokselle mökkivuokrina. Siinä se sitten pitkälti onkin. Paikallisille kaupoille ei juuri mitään heru. Kyläkuntien makkarakioskien tuotto on kiinni paikasta missä se sattuu olemaan. Ekologisesti ajateltuna ralli on mitä suurinta ja turhinta haaskausta, jonka kokonaissaldo on raskaasti miinusmerkkinen.


    • Väännä-itte-rallihommas

      Niitä hölmöjä tuntuu vieläkin elävän (tosin koko ajan vähenevä suku) jotka ei ymmärrä, että talkootyöt jäi 50-luvulle. AKK Sports on häikäilemätön riistäjä, joka kusettaa juuri noita hölmöjä metsäkylien talkoolaisia. Kyllä siellä sitten lennätetään ilmaiseksi ympäri vuoden ralliorganisaation turva-assistentteja ym. hihhuleita ympäri maailmaa milloin missäkin höpörallissa, että saavat reissuiltaan levitellä kuvia ja typeriä sutkautuksiaan facebookiin. Onneksi porukka viisastuu vuosi vuodelta enemmän ja porukkaa on talkoohommiin aina vain vaikeampi saada.

      • vok_stage

        Onneksi vokeista saa talkoolaisia kun ei suomalaiset viitsi enää nousta sohvalta.


      • tulkaajärkiinne

        Ei tämmöisen homman takia sohvalta kannatakaan nousta. Pelkkää pahantekoa se on.


    • Eipämuuta

      Kaikki talkoohommat ovat samaa kusetusta. Se alkaa jo koulussa, kun myyjäisiä leivotaan ja sitten vanhemmat ostavat toistensa leipomuksia. Kai siinä viehättää se yhdessä tekeminen. Eiköhän anneta heidän osallistua talkoisiin, jotka siellä viihtyvät, ilman turhaa tuomitsemista.

      • Eroa_on

        Toistensa leipomusten osto ei ole pahantekoa, kuten rallien avustaminen. Rahatkin tulevat omien lasten hyväksi, eivätkä mene miljoonamiesten kassalaatikkoon.


      • Eipämuuta
        Eroa_on kirjoitti:

        Toistensa leipomusten osto ei ole pahantekoa, kuten rallien avustaminen. Rahatkin tulevat omien lasten hyväksi, eivätkä mene miljoonamiesten kassalaatikkoon.

        Ei ole pahantekoa, ei. Mutta kun annetaan omien leipomusten tekohinta ja muilta osteetavien leipomusten ostohinta keräykseen, tulee kerättyä enemmän rahaa vähemmällä vaivalla ja sen leipomisiin menevän ajan voi viettää omien lastensa kanssa.
        Ei kai mikään talkootyö ole pahantekoa?
        Ei kenenkään ole pakko talkoisiin osallistua, jos ei halua.


    • Kerttula

      Ralliväki on arvotonta paskasakkia.

      • Eipämuuta

        Olipa oikein huippuälykäs kommentti, joka kertoo vain ja ainoastaan sinusta paljon, mutta ei mitään rallikansasta.


    • Ouninpohjan_Ohrana

      Ilmaista työtä ei enää toisten hyväksi kannata tehdä. Yhtä tyhmää hommaa on rallien ilmaiset talkootyöt, kun mennä persaukisena kansalaisena tapattamaan sotaan etulinjaan itsensä Nalle Wahlroosin omaisuuden ja rahojen puolesta, kun Nalle itse virnuilee turvassa takalinjoilla. Sodanajan joukot pitää laittaa kokonaan uusiksi. Porukkaa pitää laittaa etulinjaan, taistelupioneereiksi, tiedustelijoiksi, panssaritiedustelijoiksi, panssarijääkäreiksi sekä jalkaväki- ja jääkäripataljooniin vastahyökkäyksiin kärkipataljooniin sen mukaan miten on varallisuutta ja omaisuutta. Kenellä ei ole mitään omaisuutta ja puolustettavaa, heille pitää järjestää sodanajan sijoituskohteet takaportaasta.

      • käpykaartilainen

        HERÄTYS OHRANA !! Olisikohan sinunkin aika kömpiä sieltä 1930-luvun tunkkaisista suojeluskuntamanttelien ryysykasoista jo vuoteen 2016. Silloin 30-luvulla pahasti alkoholisoitunut Vihtori Kosola (tuo Mussolinin perseennuolija) organisoi esim. talonpoikaismarssin ym. IKL- ja Lapuan Liike-soopaa. Lapualaiset tollot luuli navetan takana sontatalikoihin nojaillessaan, että valta on Lapualla eikä suinkaan Helsingissä. Suojeluskunta-kahjot huuteli pieksut jalassa koti, uskonto ja isänmaa... hah, hah... ja vielä kerran HAH! Pohjanmaan juntit olivat siihen aikaan jopa niin tyhmiä, että halusivat varusmiespalvelukseen mennessään päästä ehdottomasti jalkaväkeen, koska siihen aikaan vain jalkaväestä tuli kenraaleja. Oivallista tykinruokaa olivatkin, kun laitettiin toivottomissa vastahyökkäyksissä kärkimiehinä hyökkäämään aukean pellon yli, kun vihollinen oli pellon takana hyvässä suojassa ja päästeli kuulaa suoraan lapualaisten silmille... siitäpähän oppivat...

        Ajat muuttuu ja ihmiset sen mukana. Tämän päivän ihminen osaa laskea, mikä on hänelle kannattava diili. Se EI ole kannattava diili, että varaton ihminen menee kriisitilanteessa etulinjaan oman henkensä kaupalla puolustamaan rikkaiden omaisuutta. Sitä varten on olemassa TÄYDENNYSPALVELUS https://fi.wikipedia.org/wiki/Täydennyspalvelus , että sodan ajan omalle henkirievulle vaarallisesta sijoituskohteesta päästään lopullisesti irti parempiin hommiin, missä voi säilyttää henkensä. Hyvä, kun armeija lähetti nuo sodanajan sijoituskohteet, niin voi vähän sumplia noita huonompia sota-ajan vakansseja pois. Antaa tyhmempien tollojen mennä sodassa tapattamaan itsensä, jotka eivät älyä täydennyspalveluksella vaihtaa esim. panssarijääkärin hommaa parempaan sodan ajan hommaan. Tai täydennyspalveluksella pois vihonviimeisestä panssaritiedustelijan hommasta. Siinähän ajetaan siis CV:llä tai BMP:llä niin pitkään, kunnes vihollinen tuhoaa oman vaunun. Sitten katsotaan mihin suuntaan oman tankin tykkitorni jäi ja sitten pähkäillään (jos vielä jostain kumman syystä hengissä ollaan) että missä suunnassa sitä vihollista on?

        Ei ne 1965 -1975 Vietnamin sodassa amerikkalaisten senaattorien pojatkaan Vietnamiin joutuneet. Kyllä nyt sen verran senaattori kotia päin veti, ettei oma poika merijalkaväen mosurina joutunut itseään Vietkongilla tapattamaan. Asuuko siellä kolmiossa Kuhmoinen-Jämsä-Orivesi vielä nykyään muuten ihan oikeita ihmisiäkin? Minun mielestä siellä korvessa nykyään pelkästään karhut ja mäyrät mellastaa.

        Meillä käpykaartissa ei edelleenkään suomalaista upseeria tervehditä muulla, kuin lyhyellä Suomi-Kp 31:n sarjalla jos tulee mosurilta Saimaan Divisioonan tiellä tyhmiä kyselemään. Oikeanlainen "rento" ampuma-asento Kp-31:lla on pitää liipasinkäden peukaloa ammuttaessa sitä helvetin isoa lukon takapäässä olevaa pyöritettävää rautakorkkia vasten, jonka muoto on otettu suoraan tämän myöskin pahasti alkoholisoituneen Suomi Kp:n suunnittelijan kullin päästä.


      • Saimaan_Divisioona

      • Puti.puti.putin
        Saimaan_Divisioona kirjoitti:

        Armeijan sotahullut tekee kaikkensa, että tätä sivua ei saisi näkyviin.

        https://fi.wikipedia.org/wiki/Täydennyspalvelus

        Pitääkö näiden Putinin trollien sekaantua mitenkään aiheesta välittämättä jokaiseen keskusteluun?


      • llg
        Puti.puti.putin kirjoitti:

        Pitääkö näiden Putinin trollien sekaantua mitenkään aiheesta välittämättä jokaiseen keskusteluun?

        hui! Nyt äkkiä rankit kantoon ja piiloon


    • otaselvääidiootti

      Kyllä ketjun aloittaja on ihan metsässä. Ensinnäkin rallireitti ei tule Hassi puukkoisiin. Vaan koukkaa liisan kurvista pitkäjärven tielle ja sieltä ouniin. Kuhan et vain ite kuseta verottajaa pimeillä duuneillas?

      • Ropsis

        Aloittajasta en tiedä, mutta kyllä minäkin muistelen siellä jollakin kohtaa punaista aitaa nähneeni. Vaikka ei juuri siellä ajettaisikaan, niin ei se itse asiaa muuksi muuta. Jossakin kumminkin ajetaan. Radiossa kehutaan ja televisiossa näytetään kuinka sora lentää metsään. Vähintään satoja kuutioita tänäkin vuonna.


    • pappa313

      Olisi vaan se ralli heti toukokuun lopulla tai kesäkuun alussa. Ouninpohja laitetaan kuntoon aina rallin jälkeen. Koko alkukesän tie on kammottavassa kunnossa. Jousia on tullut katkottua useampiakin niissä kuopissa.
      Surullista vaan, että tiestö rapautuu sivukulmilla. Kohta ainota hyväkntoisia teitä ovat UPM:n metsäautotiet.

      • Ketjuvarsilapio

        Eihän tien kunnossapito voi olla rallista kiinni, eikä mitenkään siihen kytköksissä.


      • Ouninpohjanohrahana
        Ketjuvarsilapio kirjoitti:

        Eihän tien kunnossapito voi olla rallista kiinni, eikä mitenkään siihen kytköksissä.

        Kyllä se vaan on, kun järjestäjät laittavat tien kuntoon rallin jälkeen. Mikään muu taho ei kunnosta tietä, joten joka kesä odotellaan, jotta järjestäjät pistävät sen kuntoon elokuun alkupuolella.


      • Asiatselvillä
        Ouninpohjanohrahana kirjoitti:

        Kyllä se vaan on, kun järjestäjät laittavat tien kuntoon rallin jälkeen. Mikään muu taho ei kunnosta tietä, joten joka kesä odotellaan, jotta järjestäjät pistävät sen kuntoon elokuun alkupuolella.

        Aina vaan tätä samaa satua kerrotaan. Kyllä sen varsinaisen kunnostuksen tekee ja teiden kunnosta vastaa Ely-keskukset https://www.ely-keskus.fi/web/ely/kunnossapito2#.V5hIct_r2Uk
        Ei niillä rahoilla, millä AKK-Sports kunnostukseen osallistuu, mitään teitä pidetä kunnossa. Totta se on, että veronmaksajat ralliteiden korjaamisen ja metsään lingotut sorat maksaa.

        Onko sitten niin, että siellä Ounin suunnalla pidetään asukkaita suopeina rallille sillä keinolla, että he kuvittelevat tien kunnostuksen olevan rallien ansiota? Aika ovelaa peliä, jossa rallin järjestäjien ja Elyn täytyy olla kompuksessa. Ja aikalailla perseestä, että asukkaiden on ajettava koko kesä huonoa tietä rallihömpän odotuksessa.


      • Puhdastapintaa

        Onhan se tietysti elyltä järkevääkin, että ne sorat ehtii olla tiellä edes muutaman kuukauden ennen kuin ralliohjukset käy taas tien "puhdistamassa".


      • Ouninpohjanohrahana
        Asiatselvillä kirjoitti:

        Aina vaan tätä samaa satua kerrotaan. Kyllä sen varsinaisen kunnostuksen tekee ja teiden kunnosta vastaa Ely-keskukset https://www.ely-keskus.fi/web/ely/kunnossapito2#.V5hIct_r2Uk
        Ei niillä rahoilla, millä AKK-Sports kunnostukseen osallistuu, mitään teitä pidetä kunnossa. Totta se on, että veronmaksajat ralliteiden korjaamisen ja metsään lingotut sorat maksaa.

        Onko sitten niin, että siellä Ounin suunnalla pidetään asukkaita suopeina rallille sillä keinolla, että he kuvittelevat tien kunnostuksen olevan rallien ansiota? Aika ovelaa peliä, jossa rallin järjestäjien ja Elyn täytyy olla kompuksessa. Ja aikalailla perseestä, että asukkaiden on ajettava koko kesä huonoa tietä rallihömpän odotuksessa.

        Täällä Ouninpohjassa asuu niin varakasta ja mahtavaa väkeä, että kaikilla on maasturit. Ei siinä pienet montut haittaa.
        Kyllä ralliorganisaatio pistää Ouninpohjan tien kuntoon viimeisen päälle rallin jälkeen. Ollaan me niin mahtavaa porukkaa, ettei organisaatio jätä tätä tietä kunnostamatta. Kohta taas meillä on baana kuin Keski-Euroopan moottoritiet. On se vaan upeaa olla varakas ja mahtava, niin kaikki toimii viimeisen päälle.


      • Renki_KeltaisestaTalosta
        Ouninpohjanohrahana kirjoitti:

        Täällä Ouninpohjassa asuu niin varakasta ja mahtavaa väkeä, että kaikilla on maasturit. Ei siinä pienet montut haittaa.
        Kyllä ralliorganisaatio pistää Ouninpohjan tien kuntoon viimeisen päälle rallin jälkeen. Ollaan me niin mahtavaa porukkaa, ettei organisaatio jätä tätä tietä kunnostamatta. Kohta taas meillä on baana kuin Keski-Euroopan moottoritiet. On se vaan upeaa olla varakas ja mahtava, niin kaikki toimii viimeisen päälle.

        Ouninpohjan Ohrana on niin varakas, että siihen rytökartanon sokkeliinkin on tehty oikein pystylaudoitus. On vaan betonit unohtuneet pois siitä pystylaudoituksen takaa. Laudoituskin jo vähän sisäänpäin kallellaan. Google Mapsin ajokuvasta sitä rytökartanoa on naurettu monet kerrat.

        Ensi viikolla taas AKK-Sportsin kusettaja-herrat nauraa vatsat kippurassa, kun metsäkylien tyhmät hölmöt teki ympäri Keski-Suomea ilmaisilla talkootöillä AKK-Sportsille miljoonatulot. Tyhmiä ihmisiä on aina vedätetty... ja tullaan aina vedättämään...


      • Ouninpohjanohrahana
        Renki_KeltaisestaTalosta kirjoitti:

        Ouninpohjan Ohrana on niin varakas, että siihen rytökartanon sokkeliinkin on tehty oikein pystylaudoitus. On vaan betonit unohtuneet pois siitä pystylaudoituksen takaa. Laudoituskin jo vähän sisäänpäin kallellaan. Google Mapsin ajokuvasta sitä rytökartanoa on naurettu monet kerrat.

        Ensi viikolla taas AKK-Sportsin kusettaja-herrat nauraa vatsat kippurassa, kun metsäkylien tyhmät hölmöt teki ympäri Keski-Suomea ilmaisilla talkootöillä AKK-Sportsille miljoonatulot. Tyhmiä ihmisiä on aina vedätetty... ja tullaan aina vedättämään...

        Onko keltaisen talon rengillä maasturi, eipä ole. On niitä poikkeuksia Ouninpohjassa, kun on köyhä ja vieläpä tyhmä. Tämän kaiken lisäksi vielä ihmisenä mitätön. Inisee asioitaan kuin hyttysen. Me mahtavat emme hyttysen ininöistä piittaa.


    • ei-mökkiläinen

      Ralli ei sotke tietä lähellekkään yhtä pahasti kuin testiajot joita ajetaan hassintiellä,juuri siellä minne nyt ajetaan soraa 40cm vahva kerros. On siinä seuraaville testaajille metsään ja juuri kaivettuihin ojiin heittämistä. Tien huoltamista ei voinut tehdä ennenkuin testi ajot saatiin päätökseen 19.7. Koko kevät ja kesä ajettiin viimevuotisissa maakivissä ja urissa joita ei lievä mahalanaus poista.

    • Syyjaseuraus

      Näyttää olevan niin, että rallireitin asukkaat kiittelevät kovasti rallia tiensä kunnostuksesta. Tosiasiassa he saavat ajaa suurimman osan vuotta huonoa tietä juuri rallin takia, mutta sitä ei ymmärretä.

    • PoliisiOdottaa

      Koko ralli pitäisi viedä suomesta viroon tai venäjälle......siellä siperiassa oli tilaa rällätä. Teiden tuhoamista noi rallit on mistä kärsii tavallinen käyttäjä koko vuoden rallien jälkeen...täysin turhaa bensan kulutusta ja saastuttamista. Tässä on vuoden mittaan nähty ihan tarpeeksi noita "rallikuskeja" maantiellä,ei tarvitse lisää enää. Toivottavasti poliisi vie kortin monelta.

      • Poisyleisiltäteiltä

        Minä en sano ralleista poikkipuolista sanaa sen jälkeen, kun tekevät jonnekin korpeen ralliradan, jota sitten käyvät rälläämässä. Tekevät ja pitävät sen haluamassaan kunnossa omalla kustannuksellaan.


      • yksiainutkerta

        Rallihan kismittää sitä tai tätä. Miksi sitten Hassin ja Arvajan seurat myyvät yli hinnoiteltua makkaraa, lettua, limua ym. ?? Ja silti kommentoivat täällä. Pitäiskö laittaa oman kylänväki kuriin?? On oikein että makkaran hinta on se ja piste. Ja se tuottaa rahaa kylätoimikuntaan, Ok. Mutta se ei ole oikein että "ainutta" raha reikää oltaisiin sulkemassa. Ja HUOM! tämä on vain ainoastaan ketjun aloittajalle!


      • lettuvaikuoppa
        yksiainutkerta kirjoitti:

        Rallihan kismittää sitä tai tätä. Miksi sitten Hassin ja Arvajan seurat myyvät yli hinnoiteltua makkaraa, lettua, limua ym. ?? Ja silti kommentoivat täällä. Pitäiskö laittaa oman kylänväki kuriin?? On oikein että makkaran hinta on se ja piste. Ja se tuottaa rahaa kylätoimikuntaan, Ok. Mutta se ei ole oikein että "ainutta" raha reikää oltaisiin sulkemassa. Ja HUOM! tämä on vain ainoastaan ketjun aloittajalle!

        Jos se makkaran ja letun myynti on kylille niin tärkeää, niin sitten kannattaa lopettaa valitukset tien huonosta kunnosta. Mahtaisikohan se tie pikkuhiljaa rakentua kestävämmäksi, jos ne sorat saisivat rauhassa painua tien runkoon ja vahvistaa sitä. Eikä niitä joka vuosi pöllytettäisi pitkin metsiä?


    • Seonevvknyt

      1990-luvulla olin järkkärihommissa ja huomasin että yhtä vähemmän jäi seuralle ja vuotuiset vaihtelut olivat suuria. Lisäksi vaatimuksia kiristettiin koko ajan. AKK palkatkoon rengit, minä en enää ole vuosikymmeniin pätkälle lähtenyt.

    • Rytökartanon-piika

      Nyt mennään hyvään suuntaan! Vuosi vuodelta yhä pienempi määrä ihmisiä haluaa osallistua AKK:n masiniomaan kitupalkalla tehtävään orjan työhön Neste Oil-rallissa. Nuorissa on tulevaisuus... niitähän ei saa ilmaisiin talkoohommiin enää millään ja se on hyvä se. Tulos alkaa näkyä muutaman vuoden kuluttua. Se kuka kerää rahat, joutaa tekemään itse hommatkin.

      • Rallit_Seis

        Kyllä tämän tapaiset rallit ovat sivistysmaissa menneen talven lumia. Niitä ei voi puolustaa millään järkiargumentilla. Ihmisten ei myöskään pitäisi viedä lapsiaan ralleihin. Se on vaarallista, sillä turvallisia katselupaikkoja ei ole. Hirvittävällä vauhdilla kulkeva auto on ohjus, joka huonolla tuurilla voi lentää satojen metrien päähän. Lisäksi tuommoisen kaahaamisen ihaileminen on vanhemmilta huonointa mahdollista liikenneopetusta.


      • Kyllänelapsettajuaaeron
        Rallit_Seis kirjoitti:

        Kyllä tämän tapaiset rallit ovat sivistysmaissa menneen talven lumia. Niitä ei voi puolustaa millään järkiargumentilla. Ihmisten ei myöskään pitäisi viedä lapsiaan ralleihin. Se on vaarallista, sillä turvallisia katselupaikkoja ei ole. Hirvittävällä vauhdilla kulkeva auto on ohjus, joka huonolla tuurilla voi lentää satojen metrien päähän. Lisäksi tuommoisen kaahaamisen ihaileminen on vanhemmilta huonointa mahdollista liikenneopetusta.

        No pääosin sivistysmaissa nyt kuitenkin tämä rallin mm-sarja ajetaan:
        22.1.-24.1. Monte Carlo

        12.2.-14.2. Ruotsi

        4.3.-6.3. Meksiko

        22.4.-24.4. Argentiina

        20.5.-22.5. Portugali

        10.6.-12.6. Italia

        1.7.-3.7. Puola

        29.7.-31.7. Suomi

        19.8.-21.8. Saksa

        9.9.-11.9. Kiina

        30.9.-2.10. Ranska

        14.10.-16.10. Espanja

        28.10.-30.10. Iso-Britannia

        18.11.-20.11. Australia 

        Olen muutaman rallitapahtuman kiertänyt maailmalla ja muutaman pahan onnettomuuden nähnyt niissä. Joka paikasta löytyy myös täysin turvallisia katselupaikkoja. Uiminenkin on vaarallisempaa kuolintapausten määrällä mitattuna kuin itse ralliharrastus, saati katsominen.

        Eihän lapsille kannata opettaa, että ralli on urheilulaji, jota ajetaan vaan kisoissa suljetulla alueilla ja normaaliliikentessä ajetaan sitten nopeusrajoitusten mukaan. Lapset ovat niin tyhmiä, etteivät tätä eroa kumminkaan ymmärrä, vaikka tästä esimerkkiäkin pienestä pitäen näkisi, eikö?


      • Ettäsemmoistaoppia
        Kyllänelapsettajuaaeron kirjoitti:

        No pääosin sivistysmaissa nyt kuitenkin tämä rallin mm-sarja ajetaan:
        22.1.-24.1. Monte Carlo

        12.2.-14.2. Ruotsi

        4.3.-6.3. Meksiko

        22.4.-24.4. Argentiina

        20.5.-22.5. Portugali

        10.6.-12.6. Italia

        1.7.-3.7. Puola

        29.7.-31.7. Suomi

        19.8.-21.8. Saksa

        9.9.-11.9. Kiina

        30.9.-2.10. Ranska

        14.10.-16.10. Espanja

        28.10.-30.10. Iso-Britannia

        18.11.-20.11. Australia 

        Olen muutaman rallitapahtuman kiertänyt maailmalla ja muutaman pahan onnettomuuden nähnyt niissä. Joka paikasta löytyy myös täysin turvallisia katselupaikkoja. Uiminenkin on vaarallisempaa kuolintapausten määrällä mitattuna kuin itse ralliharrastus, saati katsominen.

        Eihän lapsille kannata opettaa, että ralli on urheilulaji, jota ajetaan vaan kisoissa suljetulla alueilla ja normaaliliikentessä ajetaan sitten nopeusrajoitusten mukaan. Lapset ovat niin tyhmiä, etteivät tätä eroa kumminkaan ymmärrä, vaikka tästä esimerkkiäkin pienestä pitäen näkisi, eikö?

        Näitä "opetettuja" lapsia nähdään joka vuosi onnettomuustilastoissa, kun on saatu se ensimmäinen bemarin romu alle, otettu kavereita kyytiin ja alettu näyttää rallimiestaitoja. Pitäähän sitä näyttää, kun on lapsesta sakka niitä rallikuskeja vanhempien innostamina ihailtu.


      • Esimerkinvoima

        "Joka paikasta löytyy myös täysin turvallisia katselupaikkoja."

        Siellähän ne typerysten kersat näytti Harjullakin seisovan eturivissä. Ei siitä yhdestä takavuosien pahasta tällistäkään opittu mitään.


      • Kyllänelapsettajuaaeron
        Ettäsemmoistaoppia kirjoitti:

        Näitä "opetettuja" lapsia nähdään joka vuosi onnettomuustilastoissa, kun on saatu se ensimmäinen bemarin romu alle, otettu kavereita kyytiin ja alettu näyttää rallimiestaitoja. Pitäähän sitä näyttää, kun on lapsesta sakka niitä rallikuskeja vanhempien innostamina ihailtu.

        Höpö, höpö. Kyllä ne kaahaajat löytyvät pääosin muista kuin rallin harrastajista tai aktiivikatsojista.
        Kyllä ne lapsetkin ymmärtävät rallin ja liikenteen eron. Itselläni on aikuisia lapsia, jotka ajavat täysin rauhallisesti liikenteessä, vaikka ovat käyneet rallissa ihan taaperosta asti ja näin kyllä käyttäytyvät ystävienikin lapset, jotka ovat ralleissa pienen ikänsä pyörineet. Varmasti joku lahopää joukkoon tummaan mahtuu, mutta yleensä nämä lapset ja nuoret näkevät miten paljon se kuskeilta vaatii, että pystyy ylipäätään ajamaan rallia. He tietävät kyllä, että ei rallikuskiksi tulla ajokortin saannista, vaan myös tämä taito vaatii kovan satsauksen ja valtavan määrän harjoittelua sallituilla alueilla.
        Katsos, kun heidän vanhempansa tietävät mistä heille puhuvat ja osaavat ohjata sitten oikeeseen suuntaan, jos lapsella oikein kova polte rallin pariin on.
        En ymmärrä, miten tyhmiä te lapsianne pidätte. Kyllä oikeanlainen kasvatus, siis liikennekasvatuskin, takaa varmasti liikenteeseenkin rauhallisia kuskeja.


    • ei..mökkiläinen

      Mistähän löytyisi rallista/testauksesta tulevat tienkorjaus maksut valtiolle? Rallit voitaisiin ajaa yksityisteillä,mutta yksityistiet hinnoittelevat tien todellisen korjaamisen mukaan->kallista. Tienkatkaisulupa hakemukset ovat virallisesti nähtävillä......missä?

    • Neganega

      Älkää tehkö mitään,kaikki on turhaa ja haaskausta. Syökää kuopassa nauriita ja polttakaa päreitä niin on hyvä mieli

      • PosiPosi

        Eihän tässä ole väitetty turhaksi muuta kuin rallia. Eikä kukaan ole kyennyt esittämään yhtään järkevää ja pitävää argumenttia rallin puolesta.


      • Party

        Hupi ,viihde,toimintaa,elämää,sirkushuveja,niin kuin jo roomassa aikoinaan.Kyllä niitä pahvilaatikon lyttyyn istumis sm~kisoja Suomessa on jo tarpeeksi.Hyvä MM-ralli


    • Höpötitselles

      "Höpö, höpö. Kyllä ne kaahaajat löytyvät pääosin muista kuin rallin harrastajista tai aktiivikatsojista."

      No tuskin niitä ainakaan meistä rallin vastustajista löytyy. Tuskin ne poliisit meitä nytkään ralliliikenteessä kaahaamisesta sakottaa. Kumminkin taas kirjoitetaan satoja sakkoja sanoi pollari radiossa. Ketähän ne sakotettavat sitten mahtavat olla?

    • Bolsu-Tesantti

      Siinä on heti Mutasen mutkassa ensimmäinen koivupöllikasa tien vieressä. Siihen sitä on pöllikasan päähän mukava tehokkaalla muovisella ralliautolla pukata, kun Okskulmalta päin tulee. Siitä Ouninpohjaan päin on puukasoja tien molemmin puolin pitkin matkaa tien vieressä ja aukoiksi hakattuja metsiä. Ei ole kuin ylispuut (männyt) jätetty yksinäisinä huojumaan aukkojen keskelle.

      Se on Ouninpohjan kulmakunnan lahtarien jälkeläisiltä käyneet jo rahat niin vähiin, että pitää henkensä pitimiksi viimeisiä metsiä päätehakkuissa aukoiksi myydä. Rytökartanon sokkelin pystylaudoitukseenkin on näköjään jätetty niin suuri "kissanluukku", että siitä mahtuu se pantasusi URSA menemään pytingin alle. Vai olikos ne juuri tuon kulmakunnan lahtarit, kun sen URSA:n ampuivatten?

      Konivuoren pätkä pitää saada kyllä uudestaan rallin pikataipaleisiin mukaan ja ajosuunta niin, että tullaan Konivuoresta päin rytökartanon suuntaan ja käännytään kenttäsirkkeliltä (sirkkelin ulkopaskahuussi jää silloin takavasemmalle) oikealle Mutasen mutkaan. Siinä kun lähtee kenttäsirkkelin luota ja maitolavan kohdalta ulkokurvin puolelle vasemmalle ralliohjus pyörimään tieltä pitkälle ulos ja osuu siihen rytökartanon nurkassa olevaan kivijalkaan, niin rysähtää samalla koko pytingistä nurkka alas. Mitä semmoiset kivijalat kestää, missä on rapakiven kappaleita pinottu juovuspäissään päälletysten talon kulmakiviksi? Hämätty kurja rakennelma sitten lahoilla laudoilla pystylaudoituksen muodossa.

      Neste Oil rallin makkaranmyyntitulotkin on olleet siellä takapajulassa viime vuosina niin huonoilla ja surkeilla katteilla, kun olette makkaranne hakeneet sieltä kalliista lahtarin kaupasta SOK:sta. Sanovatten ennen, että Elannosta ei saa muuta tuoretta kuin koivuhalot, mutta kyllä kultaisella 70-luvulla Akun aikaan Jämsän rakennusmiehet (kaikki urheita kommunisteja) pitivät Jämsän E-liikkeen rautapuolta hyvin pystyssä. Mitä paksumpaa rautaa työmies 70-luvulla Jämsässä betonin sekaan survoi, sitä kovempi kommunisti oli. Paviljongilla SKDL:n valta ja voima jatkui. Talonmieskin jätti ilmoituksen poliisille tekemättä juopuneesta alaikäisestä, jos liittyi SKDL:n nuorisojärjestöön. Se oli kultaista ja hyvää aikaa se. Se oli Akun aikaa...

    • SvenHassler

      Bolsu puhuu asiaa! 70-80 oli kultaista aikaa Jämsälle, niinsanottua Akun aikaa. Talous nousi vuosi vuodelta, siksi on perusteltua puhua Jämsässä Akun ajasta ja tarkoittaa sillä noususuhdannetta. Näköispatsas pronssista ei olis liian paljon vaadittu, on ne pystytetty turhimmilekkin äijille. Tai Volvo142 GL maalattuna Castrol värein Jämsän torilla betonijalustalla osoituksena ihmisen sinnikkyydestä ja tulevaisuuden uskosta. Kaipolan paperimiesten vaimot voisi alkaa kerätä addressiä tämän hyvän asian vuoksi. Täällä puhutaan myös jostain täydennyspalvelusta! Ketähän se voisi kiinnostaa pätkääkään? Ei ainaskaan näitä jässiköitä mistä kirjoitin aiemmassa viestissäni, tämä selkäranka joka muodustuu Isänmaallisista, persujen arvot kotona saatu rintamaidossa siinä Oikeassa Suomessa kolmio Jämsä-Kuhmoinen-Orivesi. Nuori terve mies ei kotirintamalle jää häpeämään vaan haluaa olla siellä missä oikeesti tapahtuu! Työttömyys, lama, huonot parisuhteet, alkoholi, mielenterveys on tarkoitettu näille jotka eivät tartu tilaisuuteen ja tee jotain merkittävää, niinkuin Legendaarinen Lauri Törni teki, hän olis voinut sotia kaksi sotaa hevosmiehenä mutta ylpeys kielsi sen. Hänellä kun oli niin paljon annettavaa Isänmaalleen. Täydennyspalveluspaperilla hän olis pyyhkäisyt takapuolensa satavarmaan. Saimaan divisioonasta hän ei koskaan kuullutkaan ja jos olis niin hihitteli varmaan helikopterissa siellä Vietnamissa. Huomenna on Ouninpohjan pikataival ja kansaa saapuu teiden varsille kuin ennenvanhaan hyvään Akun aikaan. Ens viikolla on tiepinta kuin autobahnilla vähintään, niin hyvin on tie laanattu kauneimmassa läänissä koko Suomea

      • Ihanystävällisesti

        Koittakaa nyt ymmärtää, että nämä teidän juttunne ei kiinnosta ketään. Ettekö voi vaihtaa niitä vaikka sähköpostilla, ettei jokainen keskustelu menisi pilalle.


    • Märkä1

      Joko ymmärrätte että asfaltti se olla pitää niin kuin Saksanteillä saatte tänne myös rata autot kisaamaan kun ilmoitetaan maailman laajuisesti että ouninpohja on asfaltoitu" Asfalt Oöninpohja Rally" ell AOR cirkus,musiikkinakin aikuisrokkia.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      23
      1485
    2. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      61
      1301
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      9
      1275
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      29
      1215
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      29
      1204
    6. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      12
      1097
    7. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      64
      1087
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1074
    9. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      7
      1073
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1052
    Aihe