Ohittamisen vaikeus

Rullaaja1

Henkilöautoilen, noin 80tkm vuodessa. Ajonopeuteni on lähes aina hitusen ylinopeuden puolella, mikä tarkoittaa sellaista 10km/h mittarinopeutta rajoitukseen nähden.

Mistä johtuu että useat kanssa-autoilijat ajavat minut kiinni, mutta eivät pääse edelle sitten millään, vaikka ohituspaikkoja olisi tarjolla? Miksi niin monet haluavat ajaa jonossa?

Jos paikalla on jonottaja, kertoisitko syyn jonossa ajamiseen? Tai jos jollakin on tietoa asiasta niin olis kiva kuulla.

16

158

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • vältän.ohittamista

      Mitäpä se ohitus hyödyttää kun ajat jo maksiminopeutta, ohittaja joutuisi rikkomaan nopeusrajoitusta ohittaakseen ja sitten sinä olisit se joka ajelee perässä.
      Tavallisella maantiellä ei turvallista ohituspaikkaa ole juuri koskaan, lähes aina on vastaantulijoita, kaarteita, sulkuviivoja, notkelmia jotka voivat piilottaa mahdollisen vastaantulijan, jne.
      Tänäänkin itse ajelin tuollaisen 300km lenkin ja lähes aina on joku rekka köröttelemässä sitä 80km/h edessä vaikka satasen rajoitus olisi mutta kun ei ole juuri milloinkaan turvallista ohituspaikkaa. Ohituskaistat ovat siitä hyviä että silloin pääsee tuollaisista rekoista ohi mutta siinä tuppaa käymään niin että kohta on edessä toinen rekka.
      Tälläkin lenkillä näin 2 vaarallista ohitusta niin että jouduin itse väistämään vastaantullutta ohittajaa pientareelle ja toisella kertaa edelläni ajava rekka joutui väistämään pientareelle kun takaa lähti ohittamaan joku hullu vaikka vastaantulija oli tulossa.
      Kyllä kun pitää mielessään niitä ohituskolareissa murskaantuneita autonkuvia niin ei tee mieli lähteä ihan vähän takia ohituksiin maanteillä.

    • Xvb

      Minusta nykyautoilla toisen ha:n ohittaminen on varsin helppoa enkä näin ollen ajele juurikaan jonoissa. Edellä ajavaa ei saa "kiinni" ajamalla samaa tai hitaampaa nopeutta. Ts. Takana tulija on pääsääntöisesti ajanut lujempaa kuin edessä menevä.

    • arvauksia

      Mieleen tulee monta syytä. Niistä voi osua yksi tai useampi samaan aikaan.
      - Ei tiedosteta koko asiaa. Matka-ajo on niin yksinkertaista, että aivot voi heittää narikkaan. Ihminen unohtaa 90% matkan tapahtumista muutamassa minuutissa.
      - Pidetään toinen edessä raivaamassa tietä. Etenkin pimeällä hirvivaaran aikaan on mukavaa ajaa jonkun perässä.
      - Tykätään ajaa vähän sallittua kovempaa, mutta ei uskalleta ohittaa.
      - Tykätään ajaa vähän sallittua kovempaa, mutta auton tehot ei riitä nopeaan ohitukseen.

      • BMWkusipää

        juuri näin.

        yksi lisäsyy on vielä että jos ajat 80 alueella 90, tarvitaan oikeasti pitkä matka että kannattaa ohittaa.J


      • Hirvivaara on hieman huono perustelu. Kun jonkun perässä ajat, näkyvyys eteenpäin heikkenee. Edellämenijä ehtii ehkä hirven edestä ajamaan, sinä et hirveä ehdi edes näkemään, ennen kuin kolahtaa...


    • Kenpeleen_konpura

      Oletko mitannut nopeutesi navigaattorin avulla? Se antaa aika tarkasti nopeuden, varsinkin jos otat muutaman vilkaisun keskiarvon.

      Käytätkö vakionopeussäädintä, jos et niin mahdatko huomaamattasi lisätä nopeutta kun toinen auto saavuttaa sinua eikä pääse ohi

      Ajatko premiumilla? Jonossa viihtyvät autot asettuvat pikkuhiljaa hintajärjestykseen.

      jne

    • Rullaaja1

      Hyviä kommentteja. Todellinen gps Nopeus näkyy auton navigaattorissa kokoajan. Autoni on 5 sarjan saksalainen ja nokipyttyjä on 6.

      Voisiko sanoa että jonossa ajamalla haetaan joukkoturvaa... No terveisiä jokatapauksessa täältä helteiseltä napapiiriltä. Huomenna rykästään Tre:lle ja sitten taas.... Itäiseen Suomeen ja Länsi Suomeen.

      Son sellainen homma että myyntihommat ne on jotka kannattaa, mutta takapuoli puutuu vaikka on penkissä hierontalaite. Homma sopisi paremmin 30v sinkkukundille.

    • AnssiAutoMies

      "Ohittamisen vaikeus"

      Saman huomannut. Päästän mielelläni takana tulevan ohitse. Mielelläni ajelen omaa tahtia niin, ettei tartte valvoskella edessä meneviä tai takana roikkuvia.

      Aika monelle (sorry sovinismi, mutta usein juuri naisille) ohittaminen tuntuis olevan tosi vaikeeta.

      Siirryn tien oikeaan reunaan jopa pientareella, jolla ilmoitan: ohi vaan. Ei auta vaikka tietä olisi auki kuinka. Sitten hiljentelen nopeutta pikkuhiljaa, ei mitään. Ei ole kovin harvinaista, että tarttee lyödä vilkku oikeelle, ajaa ojanpenkalle ja tiputtaa nopeus kävelyvauhtiin, jotta takana tuleva lähtisi ohi.

      Täytyy myöntää, että joskus teen pikkasen kiusaa. Tiputan nopeutta alle rajoituksen asteittain. Hauska seurata kun "neito" jyrää perässä, eikä meininkiäkään ohittaa, varmaan harmittaa ;)

      Tämä sama ilmiö näkyy myös 4-kaistaisilla teillä. Vasenta kaistaa (ohituskaistaa) jyrätään takana tulevista piittaamatta, vaikka oikealla kaistalla olisi hyvin tilaa. Etenkin talvella, joillekin kaistan vaihto tuntuu olevan ylipääsemätön este.

      • von-gyykkendahl

        Ei ole mitään syytä vaarantaa liikenneturvallisuutta väistelemällä pientareelle tai pysäkeille. Antaa sen takana tulevan vaan jatkaa jonossa ajamista kunhan vaan pysyttelee kohtuullisen etäisyyden päässä. Mutta jos pelistä näkyy koko auton sijaan vaan säleikkö ja Scanian merkki, niin silloin pitää hidastaa oikein tuntuvasti seuraavassa ylämäessä ja sitten taas kiihdyttää takaisin sallittuun nopeuteen.
        Tämän kun tekee 2-3 kertaa, niin eiköhän mene kovaankin puukenkään oppi.


    • 23423423

      Turvallisesta ohittamisesta on vaivaa.

      Toisaalta juttuhan on aina niin että jonon ensimmäinen ei muodosta jonoa vaan se seuraava. Tämä on vanha totuus jo 70-luvulta tai jopa aiemmin.

    • Tykki35

      Samaa itsekin ihmettelen. Ajan vuosittain hyvin paljon ja poikkeuksetta aina joku jää jonoon perääni tai sitten saavutan jononpätkän jonka edelle menen heti tilaisuuden tullen.

      Vaikka esim bmw kuskeja moititaan, niin edelle ne ainakin yleensä pääsevät eivätkä ota kiinni ja jää perään hiillostamaan kuten valtaosa autoilijoista tuntuu tekevän.

      Joskus hiljennan bussipysäkin kautta että kiireemmät pääsevät ottamaan seuraavaa kiinni.

      Ps. En aja alinopeutta.

    • EiAjettuJuuriYlinopeutta

      Mulla oli opiskeluaikoina Renault 5. Olisko siinä ollut 30 hv. Koulumatkoja sillä ajettiin porukalla. Silläkin pääsi ohi kun tiesi missä lähtee ohittaan.

      Prikulleen samannäkönen, sateenvarjokepillä: http://renault.pp.fi/R5/1.jpg

    • Tarkoittaako

      aloittaja jonossa ajamisella takapuskurissa roikkumista?
      Ruotsissakin maanteillä on jonoja mutta valtavan pitkät välimatkat edellä avaviin.

      Tuo "aivot narikkaan"oli hyvä toteamus.

    • jörgös

      Hitaammat/ kokemattomat kuljettajat ajavat moottoritiellä oikeaa kaistaa, vasenta eli ohitus- kaistaa pommittavat myyntitykki- huikkaset, näin olen ymmärtänyt. Normi tiellä varmaankin kiireempi veronmaksaja ohittaa köröttelijän, mieluummin pikaisesti.

      • RAmaseeMAsentaaVITuttaa

        "Hitaammat/ kokemattomat kuljettajat..." kuitenkin pomppaavat vas. kaistalle heti kun ohittava auto lähestyy heitä vaikka ovat ajaneet kiltisti jonossa siihen asti.


    • seuraa_johtajaa

      Nykyautoilijat osaa ajaa vaikka kuinka kovaa toista autoa peesatessaan tai ajaessaan jonoa kiinni, mutta ohittaa eivät osaa. Eikä nämä kykene yksinään tai jonon keulillakaan kovin kovaa ajamaan.

      Tänä kesä nähty mm. Touareg, joka ei 100 -rajoitusalueella kyennyt ohittamaan n. 45 km/h ajanutta traktoria sekä 5 kpl henkilöautoja, jotka roikkuivat satasen rajoitusalueella kuutta kymppiä ajaneen nosturiauton perseessä.

      Sekä monta muuta, jotka jumiutuivat 80-90 ajaneen peräkärryn vetäjän taakse.

      Osa noista rohkeni lähteä ohi sitten, kun minä pyyhkäisin heistä jonon vetäjästä ohi.

      Samaa näkee myös silläviisiin, että saavutan yksikseen n. 85 km/h köröttäneen auton, ohitan sen ja ohituksen jälkeen tämä tientukko lähteekin takaa-ajoon ja liimautuu takapuskuriin, vaikka jatkan ajoa 100-103 nopeudella.

      Moottoritiellä näkee välillä autoja, jotka "yrittävät työntää vauhtia" n. 85 ajavaan rekkaan ... mutta jonkun ohittaessa rekan, nämä lähtevät työntämään lisävauhtia siihen ohittajaan. Vaikka ohittaja painelisi 130 lasissa!

      Ja 10 min päästä se sama auto tulee taas näkyviin. Tällä kertaa se on löytänyt uuden rekan, johon pitää työntää lisää vauhtia.

      Ei nämä raasut pääse ohi kuin moottoriteillä ja ohituskaistojen kohdilla - ei ainakaan omin nokkikeen!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      63
      6093
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      25
      3866
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      252
      2218
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      1870
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      26
      1313
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      95
      1276
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1067
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      54
      1010
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      76
      949
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      888
    Aihe