Beikku kärähti

Eisittekoskaanjenkkiä

http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-2000001226872.html

Kaikenlaisia extreme harrastuksia voisin harkita mutta en ehkä sitä että veisin lapset ajelulle mädällä beikulla.

48

931

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • pusteri

      Perämoottorivene on turvallisempi kuin sisäkoneella oleva :D

      • Ainakinpaloturvallisempi

        Hassua kyllä, niin on. Paloturvallisuutta jos ajatellaan. Muuten luulen että sisäkone on painonjakauman kannalta parempi kuin laidalla roikkuva.

        Tietty jos veneen kunto on se a ja ö.


      • lslsslslslssl

        Veneet suunnitellaan joko perämoottorikäyttöisiksi tai sisäperämoottorikäyttöisiksi.

        Itse pidän enemmän perämoottoriveneistä koska koneet on kevyempiä, veden alla ei ole läpivientiä perävetolaitteelle, ja jos kone vuotaa bensaa, se valuu mereen eikä pilssiin. Kone on helpompi huoltaa ja erityisesti helpompi irroittaa jos tarve tulee.


      • nuurdikki

        No olisin vähän eri mieltä tuosta helposta huollettavuudesta. Monta sataa kloa painavan veneeseen pultatun perämoottorin irroittaminen vaatii kumminkin nosturin kuten sisämoottorinkin irroitus ja perämoottorissa kaikki on tiiviissä paketissa mistä johtuen huotokohteet ovan vaikeammin käsille saatavissa.
        Jos taas verrataan 20hv perämoottoria 200hv sisämoottoriin ei kyse ole ihan samasta asiasta.


    • Midasco

      Netti on siitä kiva kapistus, että jokainen - myös minä - voi oksentaa siihen mitä tahansa.

      Hiukan sylettää nämä omahyväiset apinat, jotka syyttävät onnettomuuden uhreja riippumatta siitä, oliko heillä mitään osuutta onnettomuuteen vai ei.

      Nimimerkki Eisittenkoskaanjenkkiä, oli huotanut veneen ja ilmeisesti aiheuttanut onnettomuuden. Nyt hän sitten syyttää muita ettei tulisi ilmi, että juuri hän tekee elämästä raskaan

    • Omanvirainen

      Ei tainnut sammuttimessa olla leimat kunnossa.

      Jos sammutin ei ole asianmukaisesti leimattu, ei sitä saa käyttää palon sammuttamiseen, vaan sammutus on suoritettava muilla keinoin, esimerkiksi upottamalla palava esine vetyoksidiin.

      • järkeevaiee

        Meinaatko että leimaltaan vanhentuneen sammuttimen käyttö on rikollinen teko?

        Onko hallussapito myös ?


    • Niuhofaija

      Ottamatta kantaa veneeseen....mutta eipä ollut kaikilla pellarit päällä.

      Minä olen niin niuho että vene ei liikahda ennenkuin kaikilla on pelastusliivit ja kuskilla tappokatkaisin. Autokaan ei liikahda ennenkuin kaikilla on turvavyö.

      • EiNiinYksinkertainen

        Kaikilla ei ole niin pieniä veneitä kuin sinulla.
        Tappokatkaisin sopii huonosti pulpettiveneeseen eikä pelastusliivejä ole järkevä pitää suihkussa.


      • Älyjäirannalle

        No ilmeisesti tuossa oli niin iso vene ettei kaikille kannattanut laittaa pelastusliivejä, vain reunimmaisille? Keskiveneessä kun on Ranta vielä kaukana?


    • Bravo8

      Erittäin ikävä ja samalla voi todeta, että myös harvinainen tapaus. En muista ennen vastaavaa tapahtuneen. Minä ajan Amerikkalaisella veneellä, jossa on bensiinimoottori ja oikeasti kiinnostaa, mitä on tapahtunut.

      Bensiinistä kyllä syntyy herkästi räjähtävä seos, mikäli sitä konehuoneeseen pääsee. Jossain kohtaa tankissa, tai polttoaineletkuissa on täytynyt olla vuoto, että moinen onnettomuus on päässyt tapahtumaan.

      Se, että kyseessä on Amerikkalainen vene, ei kaiketi asiaan vaikuta, mutta bensiinillä toimiva sisäperämoottori on asiaan vaikuttanut. Ja näitä bensasisäperiä on monen merkkisissä veneissä ja myös Suomessa valmistetuissa.

      Oliko ko. veneessä asianmukainen moottoritilan sammutusjärjestelmä? Oliko vene kuinka vanha ja oliko polttoainejärjestelmä alkuperäinen? Tällaiset asiat kiinnostaa.

      Jotain odottamatonta ja yllättävää on tapahtunut. Pikaista paranemista onnettomuuden uhreille!

      • Evarilla

        Asiaanhan vaikuttaa että kyseessä merkiltään halvin, eikä välttämättä paras "jenkkivene", kritisoimatta kenenkään toimintaa.


      • Vähän_vaikeaa_mulle
        Evarilla kirjoitti:

        Asiaanhan vaikuttaa että kyseessä merkiltään halvin, eikä välttämättä paras "jenkkivene", kritisoimatta kenenkään toimintaa.

        Jos vaikka Mercruiser asennetaan Baylineriin, niin moottori on huonompi kuin se olisi Sea Rayssä ? Ymmärsinkö oikein?


      • Evarilla

        Et ihan, bayliner on yleensä kokoluokkansa halvin käytettynä ja harvoin käyttäjä tai myyjä on uhrannut siihen tarvittavaa määrä rahaa turvallista veneilyä varten, koska hinta menee pitkäksi.


      • Ei_mulla_muuta
        Evarilla kirjoitti:

        Et ihan, bayliner on yleensä kokoluokkansa halvin käytettynä ja harvoin käyttäjä tai myyjä on uhrannut siihen tarvittavaa määrä rahaa turvallista veneilyä varten, koska hinta menee pitkäksi.

        Itse kyllä uusin bensaletkut Beikkuuni pari vuotta sitten. En pitänyt uhraamaani rahaa kovin suurena.


      • Evarilla

        Jos tarkastellaan onnettettomuuden beikkua, tehtaalta tullessaan siinä on aika vähän letkua esim. pumpulta kaasuttimelle on putkella, letkua taitaa olla vain bensapumpun alaosasta liekinsammuttimeen menevässä putkessa hieman... Tiedä Ei_mulla_muuta kirjoittajan rahavaroista, mutta tarvikeliikkeen halpis letkuille voi "pari vuotta" olla nykybensalla liikaa kohtalokkain seurauksin.


      • Ei_mulla_muuta_
        Evarilla kirjoitti:

        Jos tarkastellaan onnettettomuuden beikkua, tehtaalta tullessaan siinä on aika vähän letkua esim. pumpulta kaasuttimelle on putkella, letkua taitaa olla vain bensapumpun alaosasta liekinsammuttimeen menevässä putkessa hieman... Tiedä Ei_mulla_muuta kirjoittajan rahavaroista, mutta tarvikeliikkeen halpis letkuille voi "pari vuotta" olla nykybensalla liikaa kohtalokkain seurauksin.

        "Taitaa" olla myös tankilta bensapumpulle letku. Pitääkö ostaa Mercruiserin vain Penta merkkiletkua ? Kumpi on parempi ? Kuinka huonoa on tarvikeletku, joka kestää Re85 bensaa , noin vuosissa ?


      • Sähköhommia

        Näitä venepaloja tapahtuu vastaavia vuosittain, mutta harvemmin sammutettu palo tai pelkkä vaaratilanne uutiskynnystä ylittää.


    • Pöördis

      Aika monta matkustajaa? Eikö tässä ollut joku alle 7m vene kyseessä?

    • Lehdessä luki, että Bayliner tyyppinen vene... Oliko kyseessä beikku vai joku muu? Ja oliko kyseessä avovene, pikku-DC, midcabin vai flaikkari ? Nyt ainoa täsmällinen tieto taisi olla, että sisäperäbensa. Ja palo syttyi kun startattiin sammunutta konetta.

    • Mlddlddnzz

      Kannattaisi oikeasti vilaista konekopan alle silloin tällöin. Monissa iäkkäämmissä veneissä polttoaineletkut ja liittimet ala-arvoisessa kunnossa ja kun niihin tulee vuoto, pilssissä on hetkessä paljon bensaa odottamassa syttymistä. Omassa veneessä on perämoottori ja siitäkin tsekkaan käytännössä ennen jokaista reissua onko kaapeleissa ja letkuissa vikaa.

      • Itseruokkivatieto

        Mistä tiedät ettei kyseessä ole ennalta-arvaamaton vika, jota ei voi välttää, vaikka olisi kuinka huolellinen?
        Entä jos kippari on todellisuudessa paljon sinua huolellisempi ja sinulla on vain käynyt uskomaton tuuri?


      • todellisuusko

        Jos koko porukka on vedessä ilman pelastusliivejä, niin mielestäsi kippari voikin olla todella huolellinen?


    • hupiveneilijä

      Eipä se pilssissä kelluva bensa osaa sanoa onko se beikku vai joku muu merkki, jos veneen käynnistää. Moottoritilan puhallinta kannattais myös käyttää, kun on bensakone.
      Aika paljon oli porukkaa kyydissä, aika harva beikku Suomessa on rekisteröity 11 hengelle.

      Eiköhän tästä joku raportti julkaista, sitä odotellessa voidaan vaan arvailla mitä oikeasti kävi.

    • Tämän tasoiseen aloitukseen, ei voi kuin kommentoida . . . . olet idiootti !!!

    • putputput
      • Veneiden määrä, veneilyn määrä huomoiden, matkaveneilyssä sanoisin, edelleeenkin erittäin harvinainen tapahtuma. Syyt taas ovat niin moninaisia, eivätkä missään tapauksessa "merkkikohtaisia" tai polttoaineriippuvaisia.


    • Bravo88

      Nooh, ei tuo Lauttasaaren tapaus aivan vastaava ollut. Vene pysyi pinnalla ja moottoritilan sammutusjärjestelmä toimi, eikä kukaan joitunut veden varaan.

      Tästä ikävästä tapahtumasta on nyt sen verran tietoa tihkunut, että kyseessä on jo hieman iäkkäämpi vene. Mahtaako olla peräti 80 luvulta?

      Jos polttoaineletkut ja pakosarjat alkuperäiset, niin tuollaista voi sattua. Odottelen mielenkiinnolla tutkijalautakunnan raporttia, josko siitä sitten selviäisi onnettomuuden syy.

    • Yanmar

      Pohtiiko kukaan millainen moottori veneessäsi on? Omaan matkaveneeseeni ei Bensamoottoria tule, ei millään. Perämoottorit ovat eriasia, mutta sellaiset sopivat vain pieniin avoveneisiin.

      • merikarrrrrhu

        Kyllä olen pohtinut ja bensallahan tuo moottori käy. En ole keksinyt mitään hyvää syytä vaihtaa toimivaa bensakonetta dieselkoneeseen.


    • Kuumaksi ajettu bensa-sisäkone, ajo seis... uudelleen käynnistys = konetilan aktiivituuletus tarpeen. Sitä ei luultavmin tehty, bensa höyrystyi halvan tekniikan paketissa ja kun avainta käännettiin niin PUMM!!!

      Selkeä käyttäjän / omistajan virhe ja 100-0 niin edelleen....

      Yanmarin kommenttiin... niin nykymaailmassa sovelletaan perämoottoreita Suomessa 3000 kg runkoihin asti ja muualla maailmassa ~6000kg runkoihin asti. Perämoottorit on helpoin, edullisin, järkevin & turvallisin tapa pultata 600hv tehoa perälautaan. Jos ajat yli 100h vuodessa, voidaan alkaa keskustelemaan polttoaineen hinnoista ja Yanmarinien dieselien taloudesta.

      • joopa_joo-

        Ei ehkä tehty ,kun oli moottoritilan luukku oli auki vian etsinnän takia.


      • joopa_joo- kirjoitti:

        Ei ehkä tehty ,kun oli moottoritilan luukku oli auki vian etsinnän takia.

        Ah joo... en tiennyt tuon onnettomuuden yksityiskohtia.

        Bensavehkeiden kanssa, oli ne sitten sisäperiä tai kiinteällä tankilla olevia perämoottoreita pitää huolellinen näiden suhteen.

        Tämän kaltaisiin onnettomuuksiin riittää, että on ostanut letkuja Motonetistä Salhydron sijaan, että on kuunnellut teknisellä puolella vääriä ihmisiä ja että on rannalla säästänyt huoltotoimissa.


    • tragol

      Kaasarikoneiden yleinen syttymissyy AUTOISSA oli huono maadoitus korin ja moottorin välissä. Akku oli hyvin yhteydessä runkoon mutta kun rungon j a moottorin väli oli poikki niin starttimoottori haki miinusta sieltämistä sai, eli kaasu ja ryyppyvaijerin kautta. Starttimoottori ottaa suuren virran joten vaijerit hehkuvat punaisina kaasuttimen läheisyydessä. Koska st- moottori pyöri huonosti niin kuski polkikaasupolkimen kiihdytyspumpulla kuin tuskassa jolloin kaasari tulvi tietyin seurauksin. Veneiden sähköjärjestelmiä en suuresti tunne mutta - oliko pääkytkin miinus- puolella ja startattiin kytkimen ollessa auki. TS haki maita laitteiden kautta mitkä oli kytketty suoraan akuun . . .

      • vähemmälläkin_pääsee

        Lasikuiturunkoa ei maadoiteta, joten se siitä.


      • Sähköhommia

        (Lähes) kaikki veneet ovat maadoitettu veteen vetolaitteen tai perämoottorin kautta. Bensiinijärjestelmäkin tulee olla maadoitettu - myös lujitemuoviveneissä. Metalliveneissähän kaikki on maadoitettuna veteen rungon kautta.


      • Ei_sähköhommia
        Sähköhommia kirjoitti:

        (Lähes) kaikki veneet ovat maadoitettu veteen vetolaitteen tai perämoottorin kautta. Bensiinijärjestelmäkin tulee olla maadoitettu - myös lujitemuoviveneissä. Metalliveneissähän kaikki on maadoitettuna veteen rungon kautta.

        Vaikea olis estää sisäperän maadoitusta veteen.


    • bensaräjähde

      Vanhoissa beikuissa tankit voivat vuotaa ja niitä on erinomaisen vaikeaa vaihtaa. Mikäli bensaletkuja ei ole uusittu nekin vuotavat, ja jos ne on joku sisämaan tee-se-ihme-mies ehkäpä uusinut niin on jotain puutarhaletkua tai muuta sopimatonta rautakauppatarvetta, joka ei sovellu letkuksi ollenkaan. Bensaveneessä kaikkien sähkölaitteiden tulisi olla tankki ja bensatankkitiloissa ns. kipinäsuojattua mallia ja usein noissa vanhoissa on esim lämmittimiä ja vihde-elektroniikkaa jotka eivät mitää kipinäsojauksia omaa, eli kun joku laite sopivassa bensiini-ilmaseoksessa menee päälle niin - Pum.

      • bensaräjähde

        Latureitakin vanhoissa veneissä vaihdetaan ja se autotarvikeliikkeen tai biilteman laturi Ei ole kipinäsuojattu, kuten viisi kertaa kalliimpi merilaturi taasen on.


      • NiinhänSeOn

        Kaikissa vanhoissa, ja uudemmissakin veneissä voivat takit vuotaa. Ne myös ovat niitä yleisesti paskamaisia vaihdettavia.


    • näinontämä

      Ei ole paljon kalliimpi venelaturi, kun ostaa oikeasta paikasta.

      • Jaa.eli

        siis mistä?


      • minävaantaass

        Vaikka marinepats.


    • Maadoituksesta...
      Bensavehkeissä muuten maadoitetaan kaikki relevantit potentiaalit suhteessa toisiinsa. Lasikuituveneissä ei kannata alkaa häröilemään maadoittamisen kanssa kun kerran ei tiedetä, että mikä johtaa, mikä on staattisen sähkön suhteen potentiaalinen ja mikä sitten lopulta on oikeasti johtamaton.

      Jos laatu-ajattelua katsotaan, niin Bayliner on puhdas "kompromissi-paja" mistä saa halvalla "jotain". Verrataan Suomalaisen Busterin hintoja Baylineriin, niin ensimmäiseksi tulee mieleen vaikka mitä... Mutta, sitten kun tajuntaan iskee se, että Buster toimii turvallisesti vielä 20 vuotta sen Baylinerin kuoltua... niin sitten sitä ymmärtää veneiden kuten Buster, Swan, Targa yms. hinnan niin uutena kuin käytettynä.

      • ViiraakoVaiTietämätön

        Mitä kuuluu tuo sonta plätkyttävä tinapurkki Buster listaan Swan, Targa yms. ?


      • Miten_vaan

        Veneeni on vm.87 Bayliner eli täyttää ensi vuonna 30 vuotta. Moottorin vaihdoin 2 vuotta sitten, vetolaite taitaa olla alkuperäinen. On siinä Busterilla tekemistä, kun toimii turvallisesti vielä 20 vuotta Baylinerin kuoltua. Kun ei loppu vielä häämötä Beikullekaan.


    • interwebberi
    • fiksuaa

      sun mielestä kakarat pitää jättää maihin mutta aikuiset saa palaa ja hukkua!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      226
      3505
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      24
      2191
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2081
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      1965
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      83
      1640
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      24
      1371
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1271
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1267
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1217
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1208
    Aihe