Työsuojeluterroristit

TulinKäymää

Ollaan matkalla kohti kotimaista konfliktia työpaikoilla. Suurissa ikäluokissa muhii kolotuksien kanssa painivia ikänsä töitä tehneitä, joka päivä joutuu houkuttelemaan
itseään pysymään vielä hetken aisoissa.
- Asiattomia, typeeeeeriä kypärä päähän! siellä jalkalistan asennuksessa! Tapetti voi pudota niskaan. Voisi laskea läpi.
-Näitä riittää. "Meillä ei kävellä käsi taskussa! Jos kaatuu, ei ehdi ottaa vastaan!
Heinäkuussa asfalttipihan jäätiköillä.
Suoranaista vittuilua, jossa uskotaan, ettei tule puukosta.... Vielä. Ei se vanha äijä ole turvallinen vittuilun kohde, voi olla .22 taskussa.

6

82

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • työsuojeluidiooteille

      Työsuojelu ja siihen liittyvä"turvallisuus"on keskinkertaisten idioottien keksimä termi peittää omaa osaamattomuuttaan aukomalla päätään töitä tekeville.

      Yleensä nämä"työsuojelu"munapäät ovat näitä, jotka luulevat toimen ja johonkin toimikuntaan kuulumisen olevan jotakin legendaa, joka oikeuttaa aukomaan päätään ihmisille.

      Mutta tietyissä tilanteissa sitten ollaankin hiljaa tämän maan kommariajattelu mallin mukaisesti.

    • Oon_kuus_kymppinen

      Osalla työsuojeluvastaavia taidot ei riitä muuhun kuin kettuilemiseen henkilökohtaisten suojavälineiden puutteista. Oman egonsa korostaminen ja vallan käyttö on heille se elämän iso juttu. Jossain on loistettava kun koulut on jäänyt käymättä ja pää on tyhjä pönttö.

      Velipoikakin teki purkuhommia yhdellä työmaalla Turussa. Hyvin raskasta työtä ja suojalasit meni huuruun ponnistellessa ja huohottaessa. Otti lasit pois päästä ja kuivasi rätillä, että näki taas eteensä. Työsuojelukollo ampaisi paikalle ja kiljui, että suojalasit päähän. Kolloa ei kiinnostanut pätkääkään näkikö laseista läpi vai ei. Työsuojelukollo itse kulki ilman kypärää ja poltti röökiä. Säännöt ei näemmä koskeneet häntä.

      Samalla työmaalla veli loukkaantui kun ns. läskikärryt (täynnä betonia ja tiiliä) kaatuivat päälle kun kulkutie kuljetuslavalle petti alta ja iski rajusti kylkeen. Veli oli aiemmin huomauttanut, että hän laittaa irronneen kärriluiskan kuntoon ettei tule onnettomuutta. Olisi vienyt tunnin verran häneltä vaan korjata tilanne. Pomo ei antanut lupaa. Kolme kylkiluuta murtui siinä rytäkässä. PASKA HOMMA. Suojalasit ja kypärät kiinostaa työsuojeluvastaavia, mutta ei kulkutiet ja niiden kunto.

      Toista ihmistä on kohdeltava kunnioittavasti, on sitten siivooja tai sekatyömies. Pään aukominen on järjettömän tyhmää touhua. Se vain lisää onnettomuusriskiä, kun käydään kuumina. Tavara lentää. Tunnekuohu voi kestää koko päivän.

      Työsuojelun ehdottomasti tärkeitä juttuja on työmaan siisteys, kulkutiet,telineet,tavaroiden varastointi, työnkulun suunnittelu ja työmaan johtaminen,turvakatselmoinnit. Työmaalle ei saa tunkea liikaa porukkaa samanaikaisesti tekemään omia urakoitansa. Se on osoitus huonosta vastaavasta mestarista jos ei hallitse taloprojektia kunnolla. Onnettomuusriskit lisääntyy ja porukoille tulee keskinäistä nokkapokkaa.

      Kypärät,kuulosuojaimet,suojalasit,hengityssuojaimet on oltava itselle prikullensa sopivat. Ei kaikille sovi mitenkään sama halpismerkki ja koko. Ihmisten päät on todellakin erilaisia. Koko ja kallo ja paksuus vaihtelevat isolla haitarilla.
      Monen rakennusmiehen niskat on lopullisesti pilattu vääränlaisella suojakypärällä. Eläkkeellä vaan huippaa koko ajan. Jotkut saavat huonosta kypärästä järkyttävän migreenipäänsäryn.

      Koko työturvallisuusajattelu on pantava uusiki. Robotit saapuvat raksoillekin lähivuosina. Tarviiko robotti kypärän ? Ja saako/usakaltaako robotille soittaa suutansa.

      https://www.youtube.com/watch?v=FkMkg8m3x4w

    • juupa_ja_joo

      Voi sinua, lapsi. Oikeinko "kakskakkosella" uhkailet. WOU! ja WAU!
      Olet kaikkien suusoittajien sankari. Tosipaikassa kuset housuihisi.

    • työnantajan.suojelu

      Meidän työpaikalla koko työsuojelu on pantu uusiksi!

      Asioida saa vain työterveydessä yhdellä ainoalla työterveyslääkärillä (toki niitä työterveyslääkäreitä on siellä toisiakin), mutta vain tällä on "oikeus" myöntää esim. sairauslomaa. Edellisestä voi vetää johtopäätökset siitä, ettei muista lääkärikeskuksista saatu lääkärintodistus edes kelpaa, kuten ei kelpaakaan. En sitten tiedä mikäli on jostain selkeästi tappavasta kyse.

      Sisäilmat ovat olleet vuosikausia päin h-vettiä. Häikän sisäilmassa on jollain tasolla myöntänyt työterveyskin, kun on ollut selkeästi oireilun takia käyntejä heillä. Yleisesti asian ympärillä on vain mumistu ...Nyt jonkun aikaa on kokoontunut "isoraati", pitää sääntömääräisiä istuntojaan joka toinen kuukausi ja voittaa aikaa ja voivottelee byrokratiaa, sisäilmatyöryhmäksi sitä kutsuvat.

      On se niin v-tun hienoa kun parhaassa iässä olevat ihmiset sairastutetaan tietoisella välinpitämättömyydellä ja kustannusten välttelemiellä.

      Selkeästi nähtävissä miten tässä maassa yleinen mielipide on saatu käännettyä siihen pisteeseen, että eläinten terveydestä on tehty lööpeissä ja uutisissa asia joka ohittaa terveydenhuollon ja työsuojelunkin. Ja ollaan niin yleishumaaneja, että...

      • harvoin_näkee

        Hyvä kirjoitus!


      • Pomotin

        Lääkäri ei myönnä sairaslomaa. Lääkäri toteaa henkilön olevan sairauden tms. takia kyvytön tekemään sitä työtä, johon on palkattu. Vieras tk-lääkäri ei välttämättä tiedä onko työkyvyttömyys perusteltua, joten työterveyslääkärin käyttö tällaisessa on aivan perusteltua.
        Työnantaja päättää saako työpaikalta olla pois palkallisella sairauslomalla vai pystyykö työntekijä tekemään jotain sellaista työtä, jota työkyvyttömyys ei estä. Esim. kaivurinkuljettaja voi toimia vaikka kuormakirjurina vaikka toinen käsi olisi murtunut.
        On tietenkin sellaisia "yksinkertaisia" sairauksia, joiden kestäessä ei todellakaan saa käydä töissä. Tavallisin taitaa olla angiina, joka hoitamatta saattaa aiheuttaa jopa hengenvaarallisen tilan.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      246
      3913
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      28
      2318
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2131
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      92
      2039
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      93
      1704
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      24
      1401
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1311
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1297
    9. Kenen etua Stubb ajaa Euroopassa ilmoittaessaan olevansa enemmän Ruotsalainen

      Tasavallan presidentti Alexander Stubb kertoi ensimmäisellä valtiovierailullaan Ruotsissa, että hän ei ole koskaan tunte
      Maailman menoa
      306
      1241
    10. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1227
    Aihe