Luumäki asuinpaikkana

Muuttolinnut

Luumäellä on monta omakotitaloa myytävänä. Paikka on itselle vieras, mutta vähän herännyt kiinnostus.

Ollaan lapsiperhe, ihan tavallisia tallaajia. Ne puolen millin talot ei siis meille ole, mutta monta olisi ihan mahdollisia.

Osaako joku suositella tai varoitella? Esim. vanha koulu näyttää olevan, ja erilaisia reilun sadan tonnin taloja.

Onko jokin erityisen kiva alue Luumäellä?

13

1482

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kesäasukas

      Koulun lähelle kannattaa etsiytyä.

      Palveluja löytyy ja Kouvoka ja Lappeenranta täydentää.

    • LuumäkiSika

      Täällä on pervoille ja homoille hyvät saumat. Me ollaan kaikki vähän semmosii. Lapsist myö tykätään erityisesti.

    • Luumäkeläinen

      Ylemmästä kommentista ei tarvitse välittää. Koko ikäni Luumäellä asuneena voin sanoa, että on kyllä todella rauhallinen ja lapsiperheelle sopiva paikka. Taavetista löytyy paljon palveluita, esim. ruokakaupat, terveyskeskus, kioski, pizzeria, parturit ym. Koulu on oikein hyvä, ja lukiokin löytyy samasta rakennuksesta. Taavetista löytyy paljon lapsiperheitä, mutta Jurvalan risulahti on myös suosittu lapsiperheiden keskuudessa. Jurvalasta ei tosin löydy kuin yksi ruokakauppa, yksi ravintola ja yksi kahvila, mutta uimaranta ja luonto ovat lähellä. Ja asukkaat mukavia. Tervetuloa :-)

    • KampiviinaKalle

      Mie se taijankii muuttaa Taavettii.
      Onks siell hyvä sossu?Saaks sielt helpost rahhaa?Löytyykö asunto?Luottotiijot ei kunnos.Onks Taavetis alkoo?Onko poliisilaitoksen putka?
      Ain mie oon kännis ja poliisi viep miut ain putkaa.
      Miust ois iha mukavaa muuttaa Taavettii.

      • Täältäjatännetakasin

        KampiviinaKallelle, Tuu vaa: tääl on Alko - ei oo putkaa eikä poliisii. Jos käyvät ja vievät, nii Lappeenrantaa. Sossu, jos on, niin on EKSOTE:n etäispääte, ja hoituu digitaalisesti. IT-Mikkihiiri varmaan hoitaa. Hää se pilottina jakaa/ on jakanut iPadit keskussairaalan potilaille, jotta voivat pyytää kipulääkettä. Ei tarvita sanoa eikä nousta, kääntää vain kylkeä. Hoitsut kiitää robotteina. Mut jos pysyy tääl ja vastustaa istumalla, nii jotenkii EriKoisenSOtkuisenTEkeleen kiitoradalle joutumisen välttää. Mut tavalline kansa tääl on iha mukavaa - ja on tääl joitakin ihan oppineita vanhoja, siis elämässä oppineita.


      • maaseudunjuntit

        Imatran putkaan vievät! Lappeenrannan poliisilaitos on viel remontis kaikkine putkinee!


    • Mieoonpalannut

      Salpausselällä ollaan. Taavetissa on koulut, kunnantalo, terveyskeskus, apteekki, Kela - ja kaupat. R-kioski hoitaa postin. Vanhaa kotiseutukantaa ja uudenajan asutusta, kerrostalojakin. Uusia asuinalueita. Jurvalassa vanhaa omakotiasutusta ja lomassa uutta ja omia uuden asutuksen alueita. Kangasvarressa koulu, pienemmille? Päiväkoti Taavetin koulukeskuksen piirissä, liekö Jurvalassa. Kivijärveä on itä- länsisuuntaisen kuutostien suuntaisesti tien pohjoispuoli. Urheilla voi kesällä ja talvella sisällä ja ulkona. Löytyykö teille 'kiva'? Kukaan toinen ei sitä voi kertoa.

    • No ite oon"paluumuuttaja" eli pääkaupunkiseudun jälkeen kotipuoleen evakosta palaillut. Taavettiin kuntakeskus jossa peruspalvelut toki löytyy kuten terveyskeskus, pankki (op), pari kuppilaa ja pizzeria sekä tulossa myös italo restaurant, postipalvelut R-kiskalla. Apteekki ja Kela. Koulukeskus taavetissa ja kangasvarren kyläkoulu jurvalan tuntumassa. Päiväkoti muuttaa kohta valmistuvaan uuteen upeaan taloon koulukeskuksen yhteyteen. Muutama huoltoasema ja pikkukauppoja. S-market ja K-market. Jurvalassa vain Sale ja kahvi-pakari jossa hyvää lounasruokaa ja laittavat kahvilan tuotteet. Taavetissa Satun makiat tunnettu kahvila ja lounaspalveluistaan. Suht vireä rauhallinen asuinpaikka josta suht hyvät bussiyhteydet Lappeenrannan ja Helsingin suuntaan, jotain yhteisiä myös Kouvolaan. Edullisia asuntoja ja ok-taloja tarjolla, myös tontteja runsaasti tarjolla. Töitä täällä ei kuitenkaan ole tarjolla joten työt pitää hakea jostain kauempaa. Moottoriliikennetie tekeillä Taavetin ja Lappeenrannan välillä ja valmistuu viim.2018. Kesällä vireä paikkakunta koska lähialueella runsaasti kesämökkejä, talvella hiljainen tuppukylä.

    • röböö

      Meijerin krilliltä saa sapuskaa sinne kannattaa mennä.

    • ifgigiggogog

      Ons tuli joilla työpaikka tiios?
      Eivät eläkeläisiä ku kouluja kyselee

    • kaupunkilaistyttö

      Itse olen Luumäeltä kotoisin, nykyisin opiskelen kaupungissa, mutta melko perillä olen kunnan nykyisistä asioista perheenjäsenten kautta. Sanoisin että ei kannata muuttaa. Luumäki on , kuten monet suomen kylät ja kunnat, varsin Sisäsiittoinen, kaikki tuntee kaikki ja kaikki sukua toisilleen. Omista peruskouluaikaisista kavereistakin varmasti yli puolet oli molempien vanhempien puolelta vähintään kymmenennen polven Luumäkeläisiä (Omat vanhempani muuttaneet sinne muualta ennenkuin synnyin). Tällä palstallakin näkyy näköjään pari sellaista tapausta tuolla ylempänä.
      Kysyit myös tuota kivaa aluetta. Lapsiperheenä kannattaa muuttaa joko taavettiin tai Jurvalaan. Nämä ovat isoimmat "asutuskeskukset" ja löytyy koulut ja päiväkodit. Muualle ei lasten kanssa kannata muuttaa, nykyään saattaa muualla asuvat lapset menemään kouluun ja takaisin tunnin suuntaansa. Osa joutuu odottamaan talvipakkasillakin ensin ns. kylätien varressa taksia, joka vie isomman tien varteen ja sitten vielä bussia. Lisäksi lähes kaikki harrastukset (ne vähäiset) on joko Taavetissa tai lappeenrannassa, joten suosittelen asuinpaikaksi Taavettia.
      Jos tälläinen meno kiinnostaa, tykkäät pienistä piireistä eikä haittaa, että vähänkin isommat ostokset (ja mahd. myös työt) pitää tehdä naapurikaupungessa Kouvolassa ja Lpr:ssä ja lapset joutuvat menemään taksilla kouluun,muuta vain. Mutta muuten kannattaa kiertää kaukaa asuinpaikkana.

      • hirn

        No jaa tuo vähän isommat ostokset kannattaa tehdä Kouvolassa tai Lappeenrannassa kannatta vetää punakynällä ja reippaasti jos osaa käyttää nettiä, itse tilasin 2 vk sitten netistä syystä Lpr hinta 300€ vs netti 140€ ja aivan sama tuote pitää tilata kun sitä ei ole varastossa vs kuriiri (DHL tms) tuo sen tuotteen 5-7vrk päästä portaille niin voi voi.

        Itse jouduin taanoin työn takia matkaamaan "isolle kirkolle" ja yllätyin miten moni täältä "pieneltä kirkolta" aamulla nousi 5.41 junaan tai 5.10 Onnibus vuoroon suuntana länsi, jotkut jopa pääte asemalle asti kuten itselle kohtalo silloin määräsi.


    • Palvelut vähenee pikkuhiljaa kun ollaan muuttotappiokunta. Työpaikat ovat jo pitemmän aikaa vähentyneet. Siksi asunto-osakkeita ja taloja on tullut myyntiin. Lisäksi perikunnat myyvät kuolleiden vanhusten jäljiltä tyhjiksi jääviä asuntoja pois.
      Ostettaessa neliöhinta on edullinen mutta esim jos vuokraat asunnon, se taas maksaa aivan liikaa kun töitä ei alueella ole tarjolla ja sen vuoksi joutuu kauemmas kulkemaan. Onneksi kuitenkin moottoriliikennetie on Lappeenrannan suuntaan nopeampaa nyt kuin ennen kun oli vanha 6-tie.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      110
      1907
    2. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      9
      1539
    3. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      13
      1499
    4. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      81
      1477
    5. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      150
      1415
    6. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      107
      1350
    7. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      23
      1307
    8. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      648
      1239
    9. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      16
      1147
    10. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      1108
    Aihe