kuuntelua ym. urkkimista

tietämätönkulkija

Onko poliiseilla oikeus kuunnella ihmisten puhelimia.. jos siis ei ole aihetta siihen, tosi vittumaista kun sen oikeesti huomaa.. kuuntelevat ilmeisesti erään sukulaiseni takia vaikka ei mulla ole mitään tekemistä asioiden kanssa.. en edes tiedä minkä asioiden olen vain kuullut että heitä kuunnellaan.

12

147

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • halveksin.poliisia

      Poliisi on munaton paska!

    • Ole-Mieliksi-Tai

      Poliisia tarvitaan niin suomessa kuin muuallakin mutta se mutta, eilen oli radiossa ohjelma jossa puhuttiin siitä, kuinka poliisin teloitus tyyliin tapettujen ihmisten määrä on noussut hälyyttävästi ja tapetut ei ole olleet edes rikoksista epäiltyjäkään siis kaikki.

      Eikä mitään järkevää syytä ampua noita ihmisiä ole ollut kuten teloitus tyylisessä tappamisessa koskaan onkaan.

      Kun miettiin suomen tilannetta on poliisi hyvinkin kansainvälistä tasoa, joten uutisointi kosketti monia ja kauhulla siihen suhtauduttiin, kun asiasta keskusteltiin ja moni mietti milloin on vuoronsa?

    • jygh

      Kerrotko vielä mistä sinä olet saanut selville, että poliisi puhelintasi kuuntelee?

      Kun tällaiset lauseet

      "en edes tiedä minkä asioiden olen vain kuullut että heitä kuunnellaan."

      jotka eivät edes ole suomea, eivät oikein nyt tilannetta kunnolla avaa...

      • 10-8

        Vähän faktaa ketjun aloittaneelle pösilölle.
        Ihminen on suuren luokan rosvo, ennen kuin puhelinkuuntelulupa poliisille oikeudesta heltiää. Silloin, kun rosvon puhelinta kuunnellaan, niin ei poliisi siitä mitään kerro kenellekään. Kun kuuntelu lopetetaan, niin poliisin on vuoden kuluessa kerrottava rosvolle, että hänen puhelintaan on kuunneltu.


      • Kytäntuhooja
        10-8 kirjoitti:

        Vähän faktaa ketjun aloittaneelle pösilölle.
        Ihminen on suuren luokan rosvo, ennen kuin puhelinkuuntelulupa poliisille oikeudesta heltiää. Silloin, kun rosvon puhelinta kuunnellaan, niin ei poliisi siitä mitään kerro kenellekään. Kun kuuntelu lopetetaan, niin poliisin on vuoden kuluessa kerrottava rosvolle, että hänen puhelintaan on kuunneltu.

        Ja näinhän ne poliisit tekee, uskot varmaan itsekin jos samaa jos samaa paskaa edustat. Olen ollut itse vieressä kun kuunneltiin puhelinta ilmaan minkään valtakunnan lupaa enne tai jälkeen.


      • jygh

        Kerro toki lisää. Olit siis poliisien vieressä katselemassa kun he suorittivat luvatonta kuuntelua. Miksi et jälkeenpäinkään tehnyt asialle mitään? Mikä asemasi tuolloin oli, että sait olla siinä vieressä seuraamassa poliisien toimintaa?

        Juttusi ei ole kovin uskottava ainakaan noilla nyt antamillasi tiedoilla. Ehkä vähän valaiset meitä lisää?


    • Tolkutonta

      Poliisi ei tarvitse mihinkään laittomiin toimiinsa lupia ja kun itse sitä laillisuuttaan valvoo niin onko järkeä edes väitellä asiasta jossa ei ole muuta kuin juupas eipäs linja ja kaikki muun on sitten sitä jotakin muuta

      Tosin eihän poliisi muutenkaan ole mikää pyhäkoulu poika/piika kerho vaan kovan luokan järjestäytynyt rikollisryhmä joka orkanisoitu ja pääosin oman voiton pyyntöinen ja kansalaisvastainen ja sehän on se pelon kylväminen jolla kansaa koitettaan hallita.

      Tiedän monia tapauksia jossa tuo valta on kohdannut kansalaista joka ei sitten ole keksinyt muuta ulospääsyä kuin se viimeinen vaihtoehto ja tähän pisteeseeen ei pelkästään aina ole alkuperäinen syypää poliisi vaan poliisin virka-apu pyynnöin rasittavat eri viranomaiset ja niitä lähellä olevat tahot ja tämähän on seurausta siitä kun suomessa ei ole todellista vastuullista johtamis kulttuuria ja sen pystyy jokainen näkemään esim.

      Poliitikasta jossa tänään todetaan yhtä ja huomenna toista ja hälläväliä välinpitämätön asenne on itänyt joka sektorille ja ihmisiä on luokiteltu milloin milläkin perustella ja usein noi perusteet on aivan tuulesta temmattuja ja niihin ei saa korjausta eikä

      kansalaisella ole oikeutta työllistää poliisia, ojentaan noita virka rikollisia.
      eli tutkimaan nythän poliisin aika menee paitsi etujensa ajamisee niin myöskin toistensa tutkimiseen ja tutkimatta jättämiseen eli sumutukseen ja suojeluun.

      Edelleen poliisin resuseja tuhlataan juoppojen ja nistien hoivaamiseen ja heidän aiheuttamiensa lieve ilmiöiden seurausten siivoomiseen. tämä jos mikä on käsittämätöntä.

      Poliitikot samaan aikaan duunaa alkoholia ruoka kaupoihin ja liventelevät ase lakeja. eli työlistävät poliisia joka heitä itseään vallassa pitää. poliisihan on vallan pitäjijen rakki koira.

      Ihme ja kumma kun poliisilla on suomessa ennemmän valtaa kuin missään euroopan maassa ja silti eivät muka saa ääntänsä kuuluviin noitten työllistävien juoppojen aj nistien aiheuttamien lieve ilmiöiden pienentämisen suhteen ja ravintoloiden yli pitkät aukio oloajat? ei herran tähden.

      Suomeen tarvitaan vahva vastuullinen johtaja ja samoin eri virastoihin, joita tulee muutenkin karsia rankasti niitä on aivan liikkaa kuten ministeriöitäkin yli 20.kpl. ja siellä/niissä loisii ihan turhia ukkoja ja akkoja isolla liksalla tajumatta edes miksi ovat siellä? muutama vuosi sitten eräs vastaava itse kertoi kuin oli yli 30.v. ollut virka nilkkinä tajuamatta mistä syystä maksettiin palkkaa ei ollut mitään järkevää tekemistä kunhan loiisi.

      • kyllästy.nyt

        Vakiohäirikkö jatkaa samaa jargonia vuodesta toiseen. Mene seisomaan Senaatintorille päälläsi, jotta pääministeri Sipilä ja muut hallituksen jäsenet näkevät sinut. Jos se vaikka auttaisi.


      • Niipä-Niin

        Poliisi saa väärentää esitutkintapöytäkirjan
        « : Heinäkuu 21, 2008, 05:48:39 »

        Valtakunnansyyttäjän viraston kesäkuisen päätöksen mukaan poliisilla on oikeus väärentää esitutkintapöytäkirja mielensä mukaiseksi. Tämä sinänsä ällistyttävä linjaus ei ole edes tuore, sillä apulaisvaltakunnansyyttäjä Jorma Kalske pääsi, valtionsyyttäjä Jarmo Rautakosken esittelystä jo kesäkuussa 2005 Suomen oikeushistoriaan valehtelemalla, ettei poliisin tekemä väärennös "ole väärennös, koska se on tehty virkavastuulla". Tuolloin kyseessä oli Espoon poliisilaitoksen rikoskomisario Timo Seppälän ja rikosylikonstaapeli Jan Sinenkarin tekemä tutkintailmoituksen väärentäminen.

        Tällä kertaa kyseessä oli helsinkiläisen komisarion tekemä koko esitutkintapöytäkirjan väärentäminen, jonka siunasi valtiosyyttäjä Raija Toiviainen valtionsyyttäjä Ari-Pekka Koiviston esittelystä (25.6.2008, dnro 253/21/07).

        Väärennös ja sen peittely tapahtuivat näin.

        Komisario Petri Juvonen Helsingin poliisilaitokselta määrättiin syksyllä 2004 tutkinnanjohtajaksi juttuun, jossa rikoksesta oli epäiltynä - ja on edelleen - kaksi syyttäjää.

        Juvonen väärensi keväällä 2005 esitutkintapöytäkirjan. Hän poisti esitutkinta--aineistosta koko rikosilmoituksen ja noin 9/10 poliisille toimitetusta, rikosilmoitusta tukevasta todisteaineistosta. Tämän jälkeen Juvonen valehteli kylmästi, ettei rikosepäilyn tueksi ole esitetty näyttöä, joten esitutkintaa ei suoriteta.

        Juvosesta jätettiin rikosilmoitus, väärennöksestä ja törkeästä virka-aseman väärinkäyttämisestä. Tutkinnanjohtajaksi määrättiin Vantaalta kihlakunnansyyttäjä Jukka Haavisto, joka päätti ettei Juvosen rikosta tutkita. Hänellä oli Haaviston mielestä oikeus ottaa esitutkintapöytäkirjaan mitä halusi ja jättää pois mitä huvitti.
        Juvosen pimittämiin asiakirjoihin ja niiden merkitykseen, edes hävitettyyn rikosilmoitukseen, Haavisto ei ottanut mitään kantaa. Hän ei siis edes yrittänyt väittää niiden olleen epärelevantteja. Niinpä päätöstä ei voi tulkita muutoin, kuin että Haaviston mielestä tutkinnanjohtaja voi tehdä esitutkintapöytäkirjalle aivan mitä haluaa.

        Haavistosta ja uudelleen Juvosesta jätettiin rikosilmoitus sisäministeriön poliisiosastolle. Siellä päätettiin jättää tutkimatta molempien rikokset. Päätöksen esitteli poliisijohtaja Jouni Välkki, jonka mielestä Juvosella oli oikeus väärentää esitutkintapöytäkirja mieleisekseen. Poliisina Välkillä ei tosin ollut mitään valtuuksia esitellä tällaista poliisimiehen, siis Juvosen osalta. Tämä on aivan alkeisasia, josta poliisijohtaja Jouni Välkki ei tietenkään voi olla tietämätön.

        Seuraava rikosilmoitus koski näin ollen Petri Juvosta, Jukka Haavistoa ja Jouni Välkkiä.

        Kesäkuussa 2008 valtiosyyttäjä Raija Toiviainen ja valtionsyyttäjä Ari-Pekka Koiviston valehtelivat päätöksessään, että
        - komisario Petri Juvosella oli oikeus väärentää esitutkintapöytäkirja mielensä mukaiseksi, joten
        - syyttäjä Jukka Haavisto sai jättää Juvosen rikokset tutkimatta, joten
        - myöskään poliisijohtaja Jouni Välkki ei syyllistynyt rikokseen, päättäessään, vastoin lain kategorista kieltoa, jättää poliisirikos tutkimatta. Toiviainen ja Koivisto ovat muotoilleet tekstinsä niin, että he sivuuttavat kokonaan sen kiusallisen asian, ettei poliisijohtaja voi päättää, ettei poliisimiehen rikosta tutkita.

        Raija Toiviainen ja Ari-Pekka Koivisto eivät ottaneet mitään kantaa alkuperäisen rikoksen kohteena olleisiin, esitutkintapöytäkirjasta poistettuihin asiakirjoihin ja niiden merkitykseen näyttönä. He eivät siis edes yrittäneet väittää, että Juvosen pimittämä aineisto, olisi, rikosilmoituksesta lähtien, asiassa epärelevanttia. Toiviainen ja Koivisto vain valehtelivat kylmästi: "Juvosella on ollut harkintavalta päättää, mitä aineistoa hän tutkinnanjohtajana liittää esitutkintaan". Huomatkaa: ei siis valtaa, vaan valta.

        Toiviaisen ja Koiviston päätöksestä on turha etsiä juridisia perusteita. Sen sijaan sieltä löytyy viittauksia mm. oikeuskansleri Jaakko Jonkan, sekä toisaalta apulaisvaltakunnansyyttäjä Jorma Kalskeen, valtionsyyttäjä Jarmo Rautakosken esittelystä tekemiin päätöksiin, joiden mukaan poliisi saa väärentää esitutkinta-aineiston.

        Näin on siis käyty läpi herra toisensa jälkeen ja tulos on, että poliisi saa väärentää esitutkinta-aineiston mielensä mukaiseksi. Tämä on poliisiylijohdon ja valtakunnansyyttäjän viraston virallinen kanta.

        Onko kanta lain mukainen?
        Ei ole, sanoo normaalikansalaisella jo järki, ja saman sanovat mm. poliisi- ja esitutkintalaki.

        On kaikki perusteet epäillä, että Juvonen on syyllistynyt väärennökseen ja törkeään virka-aseman väärinkäyttöön, ja vastaavasti on täydet perusteet epäillä, että rikosta suojelleet ja peitelleet Haavisto, Välkki, Kalske, Rautakoski, Toiviainen ja Koivisto ovat syyllistyneet täysin harkitusti törkeään virka-aseman väärinkäyttämiseen.

        Näin he voivat tehdä huoletta maassa, jossa poliisi- ja syyttäjälaitos on lähes täysin kaiken laillisuusvalvonnan ulkopuolella. Paitsi siinä tapauksessa


    • Hyvä-Veli

      Jahas siis syyttäjä Haavistokin on rikollinen ja nyt jahtaa aarniota? näikö se piiri pieni sitten pyöriikin? johan on markkinat ja toinen toistensa rikoksia peittelee ja silloin tällöin jokun nappaa suuhunsa kuin kissat.

      Kissathan pyörii hiekkalaatikollaan kun menevät paskantaan ja sitten peittelevät paskansa ja näin tässäkin on toimittu on hirveetä lukea kuinka mätä ja suorastaan sairas viranomais kulttuurii rehottaa vapaasti nuohan kuuluisi linnaan joka sorkka. tämä on kyl kauheeta.

    • henryroth

      Sinä ja sukulainen, hankkikaa prepaid JA uudet puhelimet.

      • Allan-f

        Pitäisikö sun hankkia aivotkin?


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      168
      2891
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      22
      2051
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      23
      2024
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      89
      1835
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      69
      1567
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      19
      1323
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      37
      1222
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      10
      1211
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1193
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      9
      1181
    Aihe