Lapsille syötetään psyykelääkkeitä

tiedäntapauksen

Onko tätä tehty pitkään?

Ja käytöshäiriöt sen kun pahenevat ja lapsi muuttuu entistä aggressiivisemmaksi - saa itsetuhoisia ajatuksia, jolloin lääkitystä taas lisätään. Sitten tarvitaan yksityistettyjä tukipalveluja. Vanhemmat uupuu. Vanhempia syyllistetään, että he varmasti huolehtivat siitä, että napero nappaa tuon lääketeollisuutta ja lääkäriä ja yksityistettyä systeemiä hyödyttävän kemiallisen pahoinpitelynsä. Psyykelääkkeet eivät paranna, mutta ne aiheuttavat vakavia sivuoireita; aggressiivisuutta, masennusta ja itsemurha-ajatuksia.

Kuka valvoo lasten- ja nuorisopsykiatrian toimintaa? Valvotaanko ollenkaan? Jos samasta asiasta kerrottaisiin Pohjois-Koreasta tai Kiinasta, johan lävähtäisi juttu Iltalehden löppiin ja kaikki kauhisteli - Suomessa tätä saa tehdä vapaasti.

24

458

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • omaapuainoaapu

      Ja se mikä on tässä tilanteessa järkyttävintä: se tehdään tarkoituksella ja tahallaan. Jos sinulla on lapsi, jolle syötetään psyykelääkkeitä käytöshäiriöihin, aggressiivisuuteen, masennukseen tms., ja tila on mennyt vain huonommaksi vuosien ajan: lopeta kaikki lääkitys heti! Huomaat lapsen tilan ja voinnin kohenevat silmissä! Älä luota lääkäreihin!!!

    • Ziipadii

      Juu kyllähän nuita metyylifenidaatteja ja risperidoneja syötetään käytöshäiriöisille lapsille nykyään.

      Kehityssuunta on oikeasti aika huolestuttava.

      Amerikassa homma on lähtenyt vähän lapasesta:
      "Lasten kaksisuuntainen mielialahäiriö pääsi ikävällä tavalla otsikoihin joulukuussa 2006, kun nelivuotias massachusettsilainen lapsi kuoli lääkereaktioon. Hän oli kaksivuotiaana saanut kaksisuuntaisen mielialahäiriön sekä tarkkaavaisuus- ja ylivilkkaushäiriön eli ADHD:n diagnoosin. " http://www.terve.fi/maanis-depressiivisyys/lasten-kaksisuuntainen-mielialahairio

      Muutenkin vähän mietityttää koko käsite kaksisuuntainen mielialahäiriö lapsella.

      "lopeta kaikki lääkitys heti!"

      Ei heti vaan hitaasti vähentämällä. Ja muutenki kannattaisi mainita lääkärille jos lapsi voi huonommin lääkkeillä.

      • erästarinatämäkin

        Minun esimerkkitapauksessa lapsi oli käymässä keskussairaalan psykiatrian klinkalla, jossa hän ja vanhemmat kertoivat kaiken olevan hyvin ja lapsen voineen hyvin ja kaikki oli ok. Niinpä hänen jo aikuisen tasolla olevan lääkkeen 5 mg:n annosta nostettiin käsittämättömästä syystä 15 mg:ksi, jonka seurauksena lapsi sekosi kotona kahden viikon kuluttua. Jo etukäteen sovittuna, seuraavana kontrolliajankohtana kirjoitettiin c-lausunto erilaisia yksityistettyjä palveluja, kuten lastenkotia varten, vaikka epikriiseistä on selvästi nähtävissä, että ko. sekoaminen oli lääkityksen yliannostuksen seuraus. Tämä lapsi on nyt selvinnyt, kun hän itse tajusi, että kaikki negatiiviset oireet johtuivatkin juuri lääkityksestä. Lääkityksen lopettaminen poisti myös kaikki oireet, joihin lääkitys oli muka jo 6-vuotiaana hänelle määrätty.


      • kemiallinenpahoinpitely

        On metkaa, että edellä olevasta artikkelista on jätetty kokonaan pois ne lääkkeiden sivuvaikutukset, jotka aiheuttavat käytöshäiriöitä, kuten aggressiivisuutta, masennusta, maniaa ja psykooseja.

        Luettelen esimerkkilapselleni määrättyjen lääkkeiden sivuvaikutukset, jotka on selvästi lueteltu tuoteselosteissa. Yhtä aikaa oli määrätty kahdeksaa eri lääkettä, joten luettelemani sivuvaikutukset eivät ole toistoa, vaan seuraavasta lääkkeestä johtuvia:

        "silmien ärsytys, silmäsärky, päänsärky, uneliaisuus, suun kuivuminen, munuaisongelmat, uneliaisuus ja päänsärky, vatsakipa, oksentelu, ripuli, nukahtamisvaikeudet, lihaskivut, aistiharhat (hallusinaatiot), kouristelut, levottomuus, kouristuskohtaukset, erilaiset tahdottomat lihasliikkeet, maanisuus, levottomuus, verisuonisairaudet, painonnousu, liikehäiriöt,
        itsetuhoiset ja itsemurha-ajatukset, esiintyy varsinkin silloin, jos on kaksi suuntainen mielialahäiriö, hoitoa ei saa jatkaa, jos tulee masentuneisuutta tai kokee masentuneita ajatuksia, pahentaa epilepsiakohtauksia ja niiden toistuvuutta, vakava terveysriski, ei saa antaa alle 18-vuotiaalle kaksisuuntaiseen mielialahäiriöön, samanaikaisesti nautitut muut psyykelääkkeet lisäävät itsemurha- ja itsetuhoisia ajatuksia, keskushermosto-oireet, ei saa käyttää, jos on psyykkeen ongelmia tai masennusta, vahvistaa ahdistuslääkkeiden ja nukahtamislääkkeiden vaikutuksia, päänsärky, huimaus, uneliaisuus, kiihtyneisyys (mania), asitiharhat, hallusinaatiot, ajan ja paikantajun hämärtyminen, kutina, ihottuma, pahoinvointi ja oksentelu, unettomuus, aggressiivisuus, masennus."

        Tässä kymmenvuotiaan lääkearsenaali sivuoireineen kuusivuotiaasta aloitetulla lääkityksellä, jolloin hänelle diagnosoitiin ADHD, ja tämän lääkityksen seurauksena hänelle diagnosoitiin kaksisuuntainen mielialahäiriö.

        En pysty käsittämään, että lääkärit voisivat olla näin tyhmiä - tässä on pakko olla täysin tietoista ja harkittua toimintaa mukana.


      • loppuhyvin

        Ja nyt pitänee mainita myös mielenkiintoinen seuraus edellä olevasta lääkityksestä, joka provosoi esimerkkilapseni käytöstä.

        Kun lääkitys oli purettu ja hän oman määritelmänsä mukaan tunsi olevansa "oma itsensä", hänen kärsivällisyytensä ja psyykkeen sietokykynsä oli ikäistään korkeammalla taholla.

        Hänelle oli kehittynyt myös monelle aikuisellekin harvinainen metakognitiivinen kyky (itsetarkkailua) ja erinomaisen hyvä syy-seuraussuhteiden ymmärrys.

        Kaikki tämä on mitä ilmeisemmin seurausta taistelusta lääkkeiden aiheuttamaa provosointia vastaan.

        Tuskin kuitenkaan lääkäreillä/lääkefirmoilla on ollut näin jaloa taka-ajatusta tälle kemialliselle kokeilulleen?! Oli kuitenkin lohduttavaa ja kannustavaa nähdä, että seuraukset eivät olleet vain tuhoavia.

        (Todellisuudessa lääkityksen purkuajatus aiheutti vanhemmissa alunperin suorastaan kauhua, koska heidät oli manipuloitu käsitykseen, että lääkitys pikemminkin hillitsi edellä mainittuja oireita, jotka vain pahenisivat lääkityksen loputtua.)


    • Ziipadii

      "Kanadassa tutkittiin vuonna 2001 lähes miljoonan 6–12-vuotiaan koululaisen lääketieteellisiä diagnooseja. Tutkijoita kiinnosti, miksi niin monilla oli todettu ADHD. Tutkimuksessa selvisi, että lapsen syntymäkuukausi näytti vaikuttavan merkittävästi ADHD-diagnoosin saamiseen. Joulukuussa syntyneillä tytöillä diagnosoitiin ADHD peräti 70 prosenttia todennäköisemmin kuin tammikuussa syntyneillä.

      Jokainen pienen lapsen vanhempi tietää, kuinka valtavasti lapsi kehittyy vuoden aikana. Koululuokassa tammikuussa syntyneet ovat kehityksellisesti 11 kuukautta edellä joulukuussa syntyneitä tovereitaan. Kanadalaistutkimuksessa selvisi, että luokan nuorimmat lapset saivat ADHD-diagnoosin todennäköisemmin, koska heidän kypsymättömyytensä tulkittiin psykiatriseksi poikkeavuudeksi ja sitä pidettiin erheellisesti ADHD:n oireina. Vastaavaan tulokseen päätyneitä tutkimuksia on tehty myös muualla, esimerkiksi Yhdysvalloissa ja Ruotsissa."

      http://m.iltalehti.fi/mieli/2015051719710238_md.shtml

    • Näinkin

      Pelottavaa on se, että moni vanhempi nimenomaan on vaatimassa jotain lääkityksiä ja hoitoa lapsen vilkkauteen tai muuhun luonnolliseen asiaan ja mahdollisesti sellaiseenkin mikä on kasvatuksesta kiinni.

    • missämoraalietiikka

      Lapset ovat hyvä kohde, jos vain saadaan koukkuun - onnistuu helposti vanhempia syyllistämällä.

      "Professori vertaa lääketeollisuutta järjestäytyneeseen rikollisuuteen

      Maanantai 8.9.2014"

      http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2014090718638829_ul.shtml

      Kehittymättömille aivoille on täysin mahdotonta diagnosoida kaksisuuntaista mielialahäiriötä, ja onko todella näin tehty jopa 2-vuotiaille? Olen itse opiskellut alaa, mutta kauan ennen kuin tämä hulluus alkoi. Ja tuo ajatus on todella täysin mahdoton.

      Luin Heikkilän sivuilta miten törkeässä alennustilassa rypee psykiatria. Ja jos tuollaisia diagnooseja tehdään - ja sama tuon ADHD:n kanssa - niin eletään tosi synkkää ja pimeää keskiaikaa.

      Eihän siinä voi olla motiivina kuin lääketeollisuuden ja muiden yksityistettyjen palvelujen bisnes. Toisena vaihtoehtona täytyisi jo miettiä, että halutaanko lapsia tietoisesti tappaa ja pahoinpidettä ja/tai tehdä heistä käveleviä aikapommeja.

      Esimerkiksi täysin neurologisen Touretten oireyhtymän muuttaminen nykyisessä tautiluokituksessa (psyykkiseksi) käytöshäiriöksi kertoo jonkinlaisesta priorisoinnin halusta psyykelääkkeillä, jotka aiheuttaavat agressiivisuutta, ahdistusta, masennusta ja itsetuhoisia ajatuksia.

    • veri-aivoeste

      Poimin edeltä liittyen lääkkeiten lopettamiseen:

      "Ei heti vaan hitaasti vähentämällä..."

      Mihin tämä väite perustuu?! Ei aivokemia ole mikään elin, jonka oma tuotanto häiriintyy lopettamisesta, kun sitä on manipuloitu. Yksikin tabletti aiheuttaa vahinkoa enemmän kuin kaikkien yhtäaikainen lopettaminen.

      Oletko koskaan lukenut, että huumeita käsketään vähentämään hitaasti?

      Sama asia.

      • huumeetjakorvaushoito

        Siihen, että vieroitusoireet voi olla vähempiä ja lievempiä.


      • kllkkkuuj

        Siksi koska psyykenlääkkeissä voi olla hyvin piinaavia lopetusoireita(pääkipu, aivosähköiskut, huimaus, jne jne) varsinkin pitkän käytön jälkeen. Ne voi välttää tai ne voi ainakin olla hyvin paljon helpompia vähentämällä. Lopetus pitkän ajan käytön jälkeen suorilta on erittäin huono ja typerä idea, eikä kukaan hyvä vanhempi laittaisi lasta sellaisesta kärsimään.


    • olisisyytätutkia

      USA:n Elintarvike- ja lääkehallinto Food and Drug Administration (FDA) on varoittanut julkisesti, että Seroquel (vastaava suomalaisvalmiste Ketipinor) saattaa aiheuttaa alle 24-vuotiaissa vakavia itsetuhoisia ajatuksia ja käytöstä. FDA on sallinut lääkkeen käytön skitsofrenia- ja bipolaarilääkkeeksi, ei muuhun käyttöön. - See more at: http://www.lokakuunliike.com/ll-uutiset/ketipinorin-vaaroista-vaietaan-suomessa#sthash.6oxKnQGf.dpuf

      Tätä on annettu todistettavasti Suomessa sairaalassa alle kymmenvuotiaalle - monelleko muulle lapselle ja minkä ikäisille?

    • kllkkkuj

      Risperidonia (antipsykootti myös kuten Ketipinor ) syötetään käytöshäiriöihin adhd-lapsille. En usko, että se sen turvallisempi valmiste on myöskään. "Erään yhdys­val­ta­laisen tutki­muksen mu­kaan 77 %:lla nuo­rista, joil­la oli psy­koo­si­lääke, ei ollut psykoosidiagnoosia.". "Psy­koo­si­lääk­keiden käyt­tö alai­käisten hoi­dossa on lisään­tynyt". http://www.potilaanlaakarilehti.fi/kommentit/psyykenlaakkeita-maarataan-yha-useammin-lapsille-ja-nuorille/

      Kys. lääkkeet on melkoisia myrkkyjä, kun haittavaikutuslistoja katsoo. Ketipinor ja muut antipsykootit ovat yleistyneet "off label" käytössä, en usko että lasten kohdalla, mutta aikuisilla mm. unettomuuden ja jopa ahdistuksen hoidossa. Ketipinorin määräys lapsille(alle 18v) on mainittu olevan "ei suositeltavaa" pakkausselosteessa.

      Sairaalassa lapset oireilevat vakavammin ja heillä voi olla psykoottista oireilua, ja siellä syötetään kyllä miltei ihan niitä samoja eri antipsykoottimömmöjä, mitä aikuisille, mukaanlukien Ketipinor.

      Mikä minua häiritsi seuraavassa kirjoituksessa oli nämä mainitut asiat lasten psykoosilääkityksestä:

      "Psykoosilääkkeiden käyttöä lasten ja nuorten psykoottisten tilojen hoidossa on tutkittu hämmästyttävän vähän."

      "Lapset ja nuoret eivät kuitenkaan osaa valittaa lääkkeiden aiheuttamaa väsymystä."

      "Murrosikäiset saattavat saada aikuisia herkemmin hoidon alussa ekstrapyramidaalioireita(pakkoliikkeitä). Lapset ja nuoret saattavat myös väsyä aikuisia herkemmin, mikä heikentää heidän koulumenestystään"

      "Psykoosilääkkeet voivat aiheuttaa lapsille tai nuorille yleistä aktiivisuuden heikentymistä, apatiaa, eristäytymistä, kognitiivisten toimintojen heikentymistä ja väsymystä. Näitä haittavaikutuksia voi olla vaikea erottaa skitsofrenian varsinaisista oireista."

      http://www.terveyskirjasto.fi/terveyskirjasto/tk.koti?p_artikkeli=lam00093

      • areyouserious

        Lasten käytöshäiriöihin syötetyn Risperidonin (myös nimelläRisperdal) haittavaikutukset, yleisimmät (eli ei kaikki):

        Hyvin yleiset haittavaikutukset (voi esiintyä useammalla kuin 1 käyttäjällä 10:stä):

        nukahtamis- ja univaikeudet
        parkinsonismi. Tämän sairauden oireita voivat olla: hitaat tai heikentyneet liikkeet, jäykkyyden tai lihasten kireyden tunne (ja siitä aiheutuva liikkeiden nykivyys) ja toisinaan tunne liikkeen pysähtymisestä, minkä jälkeen liike taas jatkuu. Muita parkinsonismin oireita ovat hidas, laahustava kävely, lepovapina, lisääntynyt syljeneritys ja/tai kuolaaminen sekä kasvojen ilmeettömyys.
        väsymyksen tunne tai vireystilan heikkeneminen
        päänsärky.

        Yleiset haittavaikutukset (voi esiintyä enintään 1 käyttäjällä 10:stä):

        keuhkokuume, infektio rintakehässä (keuhkoputkitulehdus), vilustumisoireet, sivuontelotulehdus, virtsatieinfektio, korvatulehdus, flunssaisuuden tunne
        Risperidon Orion saattaa suurentaa prolaktiiniksi kutsutun hormonin pitoisuutta (saattaa aiheuttaa oireita tai olla oireetonta), mikä voidaan todeta verikokeen avulla. Kun prolaktiinipitoisuus on suurentunut, siitä saattaa aiheutua miehille rintojen turpoamista, vaikeuksia saada ja ylläpitää erektiota tai muita sukupuolitoimintojen häiriöitä. Naisille saattaa aiheutua epämukavia tuntemuksia rinnoissa, maidonvuotoa rinnoista, kuukautisten poisjäämistä tai muita kuukautiskierron häiriöitä
        painon nousu, lisääntynyt ruokahalu, vähentynyt ruokahalu
        unihäiriöt, ärtyisyys, masennus, ahdistuneisuus, levottomuus
        dystonia: tämä on tila, johon liittyy lihasten hidasta tai pitkäkestoista tahatonta supistelua. Dystoniaa esiintyy usein kasvojen lihaksissa mm. silmien, suun, kielen tai leukojen poikkeavina liikkeinä, mutta tällaista saattaa esiintyä missä tahansa kehonosassa (ja saattaa aiheuttaa asennon poikkeavuuksia).
        huimaus
        pakkoliikkeet: tähän tilaan liittyy tahattomia lihasten liikkeitä, jotka voivat olla toistuvia, spastisia tai vääntelehtiviä liikkeitä tai nykäyksiä
        vapina
        näön sumeneminen, silmätulehdus tai sidekalvotulehdus
        nopea sydämen syke, korkea verenpaine, hengenahdistus
        kurkkukipu, yskä, nenäverenvuoto, nenän tukkoisuus
        vatsakipu, epämukava tunne vatsassa, oksentelu, pahoinvointi, ummetus, ripuli, ruoansulatusvaivat, suun kuivuminen, hammaskipu
        ihottuma, ihon punoitus
        lihasspasmit, luu- tai lihassärky, selkäkipu, nivelkipu
        virtsankarkailu (virtsanpidätyskyvyttömyys)
        kehon, käsivarsien tai jalkojen turpoaminen, kuume, rintakipu, heikotus, väsymys, kipu
        kaatumiset.


    • olisikivatietää

      Metkaa, että sivuoireena puhutaan apatiasta ja väsymyksestä, mutta - kuten edellä luettelen, samalla sivuoireina voi olla tuoteselosteen mukaan myös aggressiivisuutta, levottomututa, masennnusta, itsetuhoisia ajatuksia ja itsemurhakäyttäytymistä.

      Onkohan kukaan ottanut selvää ja ajatellut, että mitä lääkkeitä heille syötetään. Olisi syytä tarkistaa, jos tappava psykiatria osaa määritellä jo 2-vuotiaallekin kaksisuuntaisen mielialahäiriön.

      "Satu (nimi muutettu) kohtaa väkivallan uhkaa ja haastavia tilanteita päivittäin. Hän on töissä kehitysvammaisten asumispalveluyksikössä.

      – Asiakkaat käyttäytyvät väkivaltaisesti eri syistä. Erilaiset taustat ja diagnoosit aiheuttavat haastavaa käytöstä. Myös arjen erilaiset ”vaatimukset” aiheuttavat tilanteita, jotka saattavat johtaa lyömiseen, potkimiseen, raapimiseen tai tavaroitten heittelyyn. Osa asiakkaista ei kestä sosiaalisia tilanteita, esimerkiksi ruokailuja, jolloin haastavaa käytöstä voi esiintyä."

      http://www.kaleva.fi/uutiset/kotimaa/vakivaltaa-ja-uhkaavia-tilanteita-koetaan-hoitotyossa-paivittain-joskus-toissa-pelottaa/734433/

      Kertoisiko Satu (nimi muutettu) mitä lääkkeitä heille syötetään?

      • yököttävää

        Vammaistenhuollossa ja vanhustenhuollossa käytetään antipsykootteja käytöshäiriöiden hoitoon. Jos se ei auta, niin rauhoittavaa kyytipojaksi. Sillä saadaan helposti taju kankaalle.http://yle.fi/aihe/artikkeli/2016/02/15/laakkeilla-vaiennetut-vanhukset-kasikirjoitus

        Moni näkee vanhempansa käytöksen muuttuvan laitoshoidossa

        Niitä voidaan käyttää niin psykooseihin kuin ärsyttävään häiritsevään käytökseen (lääkkeen toimintamekanismi lamaa ajattelun tasoa ja tällainen lopputuloksena vähän apaattinen välinpitämätön potilas on toivottu hoitotulos-potilaasta varmaankin ei ). Joskus lääkkeet toimii paradoksaalisesti ja aiheuttaa liikkumispakkoa ja levottomuutta, joillakin myös agressiota. Tiedän erään nuoren, joka kuvasi Ketipinoria syödessään vaikeutta istua paikallaan ja sisäistä levottomuutta. Hänelle oli syötetty sitä masennuslääkkeen kanssa nuorten osastolla

        "Imatralla jopa yli 40 prosenttia palvelutalojen asukkaista syö psykoosilääkkeitä ilman psykoosioireita."

        http://yle.fi/aihe/artikkeli/2016/02/11/muistisairaille-maarataan-psykoosilaakkeita-vastoin-suosituksia

        Lääkkeillä helpotetaan siis työntekijöiden työtaakkaa monessa tapauksessa. Niin psykiatrisilla osastoilla, kehitysvammaisten kuin vanhustenhoidossa. Lääkkeen lamaavaa vaikutusta käytetään hyödyksi kaikessa

        "Joissain tapauksissa psykoosilääkkeitä käytetään muistisairaiden liikkumisen rajoittamiseen tai käyttäytymisen hillitsemiseen. Tätä kutsutaan kemialliseksi sitomiseksi. Ilmiön yleisyydestä on hyvin vähän tutkittua tietoa."

        Mihinköhän tämä maailma on menossa...


    • lääkepriorisointi

      Olenkin ihmetellyt, että miten terveydenhuollossa on ryhdytty nykyään puhumaan niin paljon jatkuvasta väkivallasta - ja jos edellä mainitut tilanteet ovat "haastavia", on selvää, että asiakkaille syötetään rauhoittavia... Tai siis "rauhoittavia".

      http://akukopakkala.fi/masennuslaakitys-ja-vakivalta/

      • lääkemafia

        Luin tämän MOT-lääkärin blogista tämän. Ovatko nämä lääkkeet tarkoitettukin ihmisten tappamiseen - itsensä ja muiden? Kuka/ketkä tämän lääkemafian takana oikein ovat? Eivätkö sijoittajat saisi rahojansa ihan asiallisellakin lääkityksellä ja sitä varmemmin, jos ne toimisivat asianmukaisesti, eivätkä päinvastoin kuin on tarkoitettu?

        "Erittäin hyvä kirjoitus ja ihanaa, että asiasta puhutaan! Itsen kärsin aikanani masennuksesta ja monen muun lääkekokeilun jälkeen lääkäri määräsi minulle venlafaksiinia 300mg (mikä taitaa olla suurin määrättävä annostus). Olin tuolloin 19-vuotias ja lievästi alipainoinen. Lääkäri vaikutti olevan kyseisestä lääkkeestä varsin innoissaan, kun kehuikin sitä tämän hetken parhaaksi lääkkeksi masennukseen. Kuitenkin tuon lääkityksen aikana kaihot kuoleman pohdinnat muuttuivat kunnon suunnitelmiksi ja ”sen suuren päivän” asettamiseen, sairaalaanhan siitä sitten onneksi joutui. Exälläni kävi melkeinpä samalla tavalla, kyseisen lääkityksen aikana kuolema oli aivan porteilla. Ehkä kuitenkin mietityttävin tapaus kävi ystävälleni, jolle diagnosoitiin masennus ja määrättiin venlafaksiinit ensimmäisen lääkärikäynnin jälkeen(!). Muutaman viikon jälkeen hän yritti itsemurhaa. Tästä jonkin ajan kuluttua ystäväni kävi toisella lääkärillä, joka totesi, että hänellä on kyllä masennuksen sijaan ADD.
        Omista ja lähipiirin kokemuksista ei vielä mitään empiirisiä tutkimustuloksia saada aikaan, mutta kirjoitus laittoi jälleen miettimään sitä, että miksi tällaista lääkettä määrätään _yhtään kenellekään_."

        Eikä kyse ole vain masennuslääkkeistä, tunnettu antibiootti katkoo jänteitä - tiedän tosi tapauksen ja myös YLE on kirjoittanut aiheesta:

        4.3.2015 klo 12:43 | päivitetty 4.3.2015 klo 12:57

        Yleisellä antibiootilla hurjat sivuvaikutukset – useita kuolemantapauksia: "Näistä ei saa puhua Suomessa"

        http://yle.fi/uutiset/yleisella_antibiootilla_hurjat_sivuvaikutukset__useita_kuolemantapauksia_naista_ei_saa_puhua_suomessa/7839376

        4.3.2015 klo 6:52 | päivitetty 4.3.2015 klo 10:35

        Antibioottikuuri vei nuoren miehen mielisairaalaan: "Minulle tuli omituinen tarve hypätä sillalta"

        http://yle.fi/uutiset/antibioottikuuri_vei_nuoren_miehen_mielisairaalaan_minulle_tuli_omituinen_tarve_hypata_sillalta/7839200


      • fluorokinolonit-

        Minulle syötettiin tätä antibioottia lievään vti-infektioon. Sain ahdistusta ja jännekipuja jalkoihin ja jalkapohjiini sattui kävellessä. Lääke on kamala myrkky, joka mm läpäisee aivoveriesteen ja vaikuttaa keskushermostoon.

        Jos lääkäri olisi maininnut, kuinka turvallisempiakin a-biootteja löytyy EN olisi syönyt tätä! Hän antoi tämän 10 min käynnillä ilman virtsakoetta! Kivut kesti kuukausia

        Kun googlasin näistä a-biooteista meinasin saada sydärin. "Cipro":sta löytyy hirveitä kauhutarinoita.Miten voi olla mahdollista että tätä määrätään näin helpolla pieniin ei hengenvaarallisiin muilla turvallisemmilla a-biootteilla hyvin hoituviin infektioihin ilman mitään mainintaa lääkäriltä että tämä antibiootti voi aiheuttaa jännetuhoa! Ja osalla aiheuttanut vielä vakavampia oireita

        Tämä vei luottamustani lääkärin sanaan

        Kun kävin lääkärillä hän totesi vain "vältä rankkaa liikuntaa", "niin, nää antibiootit voi tehä tällasta"


    • yrtereraewrws

      Medikalisaatio on Amerikasta levinnyt pahimman luokan tartuntatauti. Lukekaapa vaikka kirja nimeltä Tautitehdas (tekijä Iris Pasternack), niin ymmärrätte ilmiön. Ja myös sen, miksi alkuvuodesta syntyneillä ja loppuvuodesta syntyneillä lapsilla on eri määrä diagnooseja (heillä voi olla lähes vuoden ikäero, joten nuorimpia lääkitään nk. käyttäytymishäiriön vuoksi).

      Ensin diagnoosi, sitten hoito. Ja hoitohan tarkoittaa nykyään kourallista pillereitä. Hakoteillä ollaan ja pahasti. Jos välitön maailmanloppu ei ole heti oven takana, niin ilmiötä kauhistellaan parin kymmenen vuoden päästä.

      • markkinameininki

        Kiitos linkeistä! Totta, ei kukaan haluakaan enää "kansanterveyttä", kun sairaudet hyödyttävät markkinoita enemmän, ja varsinkin nyt, kun kohta sotekultakaivoskin avautuu!

        "Lääkärikoulutuksessa ei ole ravitsemusta lainkaan ja näinollen lääkärit eivät pysty kartoittamaan potilaansa ravitsemustilaa. Mitään vitamiinimittauksia ei edes tehdä."

        Onko edelleen koulutuksessa niin, että kampaajilla on opetuksessa psykologiaa, mutta lääkäreillä ei pakollisena ollenkaan?


    • mim-mim
    • onkonäin-

      "Varhaislapsuus on keskushermoston kehityksen aktiivisinta aikaa. Näinä vuosina hankitaan visuaalisen prosessoinnin, kielen ja motoriikan perustaidot. Aivokuoren synapsitiheys saavuttaa huippunsa kolmen vuoden iässä, ja aivotoiminta muovautuu ympäristön vaatimuksiin sopivaksi seuraavien seitsemän vuoden aikana. Psyykenlääkkeiden vaikutuksesta tähän kehitykseen ei tiedetä juuri mitään. (JAMA 2000;283:1025, 1059)."
      http://duodecimlehti.fi/web/guest/arkisto?p_p_id=Article_WAR_DL6_Articleportlet&viewType=viewArticle&tunnus=duo91467&_dlehtihaku_view_article_WAR_dlehtihaku_p_auth=

      Moni vanhempi luulee, että lääkärille viemällä ja psyykenlääkkeitä antamalla antaa lapselleen paremman tulevaisuuden, vai onko asia sittenkään näin?

      Fakta on, ettei lääkkeitä ole monesti tutkittu pitkäaikaiskäytön vaikutusten osalta riittävästi. Saatika kasvun ja kehityksen kannalta.

    • Juu kaikki pitäisi lääkkeillä saada hoidettua.. Itse ainakin voin sanoa, että neurologinen kuntoutus toimi lääkkeet ei..

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1888
    2. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      128
      1874
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1838
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1620
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      60
      1442
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1256
    7. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1153
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1150
    9. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1148
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1127
    Aihe