Vankilaanko

Niinkaunisonmaa

Olen joutunut käyttämään lapseni perintörahoja, koska tuloja ei itsellä eikä puolisolla ole paljoakaan,sitä en ala tässä selostamaan. Haluan että lapsellani on tilanteestamme huolimatta suht norm.elämä.Kuljen itse kirpparivaatteissa ym.mutta hän on siinä iässä että kaikki ulkoinenkin on tärkeää. Tiedän tehneeni väärin ja jos voisin korjaisin asian, en voi.Jos ei olisi perhettä , olisin jo varmaankin tehnyt itsemurhan, joo ,se on pakotie mutta niin helppo. Ajatus itsemurhasta ei pelota ollenkaan,tiedän etten saa syntejäni anteeksi niin mutta olisinpa poissa eikä lisää tuhoa tulisi.Olen myynyt omaisuutta ja siirtänyt sitä lapseni tilille ja lapsilisät myös mutta summa on iso joka käytetty joten ei anteeksiantoa. Ihminen joka ei ole tälläisessä kurimuksessa elänyt ei osaa kuvitellakkaan miltä tuntuu kun rahat ei riitä. Ja voin todeta että niitä sossutukia ja asumistukia ei ihan niin helposti saa kuten osa olettaa kyllä ne menee ihan muille.

27

581

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ei-vankilaa

      Et sinä mihinkään vankilaan joudu, korkeintaan ehdollista saat kavalluksesta kuten nämäkin hengenheimolaisesi:

      http://www.kaleva.fi/uutiset/pohjois-suomi/isa-kavalsi-poikansa-perinnon-kainuussa/172989/
      http://www.kaleva.fi/uutiset/oulu/aidille-tuomio-oulussa-lapsen-varojen-kavalluksesta/164160/
      http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-2000000752897.html

      Miten olet yleensä onnistunut tuossa touhussa? Eikö maistraatti ole valvonut toimintaasi edunvalvojana?

      Paljon tietysti riippuu siitä, mitä noilla rahoilla on oikeasti hankittu. Oletko todellakin käyttänyt niitä vain ja ainoastaan lapsesi tarpeisiin? Vai onko niillä elätetty koko perhettä?

    • niinkaunisonmaa

      Ei kyllä noin suuria summia kuin ylläolevat. Osa mennyt suoraan lapselle,puhelin ym. ja osa ihan vuokranmaksuun koska ei ole ollut rahaa.Pelkään niin paljon mitä maistraatista tulee, sinne on tehty selvitys nyt tammikuussa viime vuodelta ja ei ole tullut mitään kysymyksiä tai muutakaan.Jumalani että minä pelkään, pelkään etä teen itselleni jotain.En kestä sitä häpeää jos tulee joku kavallus .Mielummin kuolen ja pakenen niin pois.

    • Tosi.on

      Suomessa ensikertalainen hyvin harvoin joutuu vankilaan joten aloittajan ei tarvitse huolestua, huoletta voi jatkaa lapseltaan varastamista.

    • sosu

      Älä luovu elämästäsi, äläkä jätä lapsellesi sitä taakkaa että teet tuollaista!

      Jos raha-asiat ovat noin huonosti, kannattaa pyytää ajoissa, esim. itse vaatimattoman taloutensa kunnossa pitäneeltä, luotettavalta tuttavalta tai sitten viranomaiselta. Joskus myös vapaaehtoinen edunvalvonta on hyvä ratkaisu (sopimus viranomaisen kanssa, mutta joku luotettu edunvalvojaksi). Lapsenkin on hyvä tajuta, että kaikkea ei voi saada (ei kukaan muukaan saa!)

      • sosu

        Korjaus: ajoissa=apua


    • utelentaas

      Niin mistäs lapsenne on saanut perintöä?tehän olette elossa ja lapset yleensä perii vanhenpansa.Ellei ole isovanhemmat antaneet peruja.

    • Rikostutkintaan

      Tässä on jompi kumpi vanhemmista kieltäytynyt perinnöstä ja sijaansa laitaneet lapsensa ja näin mahdollinen ulos-ottokaan ei saanut varjoa ja nyt niitä varoja on kavallettu lapselta ja vielä omalta..hyi kuin tuhmia vanhemmat osaakaan olla.

      • jejvopjvoj4ijv

        Tässä ei kumpikaan vanhempi ei oo kuollut ,eikä perintä ole tullut keltään isovanhemmalta, hitto te ootte daijuja. Heti teette omia arvioita mistä ja miten ? Mä kysyin kysymyksen , en sitä mistä rahat tullu.


      • sukuselvitystä
        jejvopjvoj4ijv kirjoitti:

        Tässä ei kumpikaan vanhempi ei oo kuollut ,eikä perintä ole tullut keltään isovanhemmalta, hitto te ootte daijuja. Heti teette omia arvioita mistä ja miten ? Mä kysyin kysymyksen , en sitä mistä rahat tullu.

        voihan olla niinkin että pojan isä on kuollut ja nykyisä siis on isäpuoli


    • rahathyväänkäyttöön

      Huomioidaanko asuntotuen ja toimeentulohakemuksessa alaikäisen lapsen varallisuutta?Voi hyvin kuvitella että ainakin sossu huomioi ja silloin on tavallaan oikein käyttää nämä varat lapsen kuluihin. ainakin sellaisiin tavaroihin, vaatteisiin ja harrastuksiin jotka ovat must nuorelle. Onhan se parempi että lapsi saa elää nuoruutensa kavereidensa hyväksyttämänä vaikka perintörahat siihen kuluukin. Ehkä tulevaisuudessa sitten on ehyempi pää eikä tarvii juosta katkeroituneena ympäri ampumassa kiusaajiaan.

    • joslapsenrahoja

      Aivan lapsen omiin kuluihin ei muun perheen kuluihin.

    • varatsäilytettävä

      "Lapsen omaisuutta voidaan alaikäisyyden aikana käyttää vain lapsen omaksi hyö-
      dyksi ja tyydyttämään hänen henkilökohtaisia tarpeitaan. Muu lapsen omaisuus on
      sijoitettava siten, että sen säilymisestä on riittävä varmuus ja että sille saadaan kohtuullinen
      tuotto. Alaikäisen varat on aina sijoitettava hänen nimissään olevalle
      pankkitilille tai muuhun hänen nimissään olevaan sijoituskohteeseen, eikä niitä saa
      sekoittaa toisten varoihin.
      Lapsen elatuksesta annetun lain mukaan vanhemmat vastaavat lapsen elatuksesta
      kykynsä mukaan. Lapselle mahdollisesti maksettavaa perhe-eläkettä tai muita tuloja
      voidaan käyttää kohtuullisessa määrin lapsen elatukseen, mutta lapsen muuta
      varallisuutta ei voida ilman erityisiä perusteita käyttää lapsen tavanomaisiin elinkustannuksiin.
      Lapsella ei ole milloinkaan velvollisuutta osallistua vanhempiensa
      tai sisarustensa elatukseen. Edunvalvoja ei saa lahjoittaa lapsen omaisuutta. Varoja
      voi lainata ainoastaan maistraatin luvalla riittäviä vakuuksia vastaan.
      Lapselle tämän omista tuloista tai varoista mahdollisesti tehtävien hankintojen ja
      sijoitusten tarkoituksenmukaisuutta arvioitaessa otetaan huomioon mm. lapsen ikä,
      http://www.maistraatti.fi/Documents/Holhoustoimi/Alaikaisen lapsen omaisuuden hoitaminen.pdf?epslanguage=fikehitysaste ja huoltajan kasvatukselliset periaatteet."

      • rahankäyttöä

        Jep. Voitaisiin ajatella siis, että lapselle ostettaisiin hänen rahoillaan esim. polkupyörä, maksettaisiin kalliimpia harrastuksia, soittotunteja/soittimia, maksettaisiin esim. teini-ikäisenä kielikurssi, mopokortti, autokoulu jne, hankittaisiin mopo tms. Eli tätä tavallista, mitä vanhemmat muuten kustantavat. Tai sitten kustannetaan niin kuin meillä, eli vanhemmat laittoi mun lapsilisät sivuun säästötilille ja isä pyöritti niitä korkeakorkoisilla määräaikaistileillä. Sieltä oli sitten hyvä maksaa mm. kielikurssi.


      • rahatonlapsuus
        rahankäyttöä kirjoitti:

        Jep. Voitaisiin ajatella siis, että lapselle ostettaisiin hänen rahoillaan esim. polkupyörä, maksettaisiin kalliimpia harrastuksia, soittotunteja/soittimia, maksettaisiin esim. teini-ikäisenä kielikurssi, mopokortti, autokoulu jne, hankittaisiin mopo tms. Eli tätä tavallista, mitä vanhemmat muuten kustantavat. Tai sitten kustannetaan niin kuin meillä, eli vanhemmat laittoi mun lapsilisät sivuun säästötilille ja isä pyöritti niitä korkeakorkoisilla määräaikaistileillä. Sieltä oli sitten hyvä maksaa mm. kielikurssi.

        Köyhässä perheessä eletään kädestä suuhun, ja lapsilisäpäivää odotetaan innolla että saa sähkölaskun maksettua ja jääkaapin täytettyä. ei siinä millään sijoitustileillä pelata. iImeisesti tässäkin rutiköyhä perhe, ainoastaan perintöä saaneella nuorella on puskurirahaa. No jos perheeltä evätään sosiaalitukia sen vuoksi että lapsella on varallisuutta on kai ihan OK että lapsi kustantaa kalliit kulutustarpeensa itse. Toisaalta jos kaikki olisi tuottotilillä hän voisi ehkä hankkia paremman ammatin, mutta ankeaa nuorelle on vain säästää kun kavereilla on kaikkea kivaa.


    • ihminenihmiselleonpeto

      Miten ihmiset ei tajua ettei kaikilla ole mitään mahdollisuutta laitella lapsilisää jonnekkin säästötilille? Hyvä kun kuukaudesta selviää.Tänne tullaan retostelemaan sitten kuinka lapsella säästettiin sitä ja tätä.En yhtään ihmettele että ihmiset tekevät itsemurhia kun mitään empatiaa ei enää ihmisistä löydy. Ei kaikilla mene hyvin , vaikka taustalla ei olisikaan viina, huumet ym. Tajuatteko te että os ihmisistä saa todella huonoa palkkaa ja siihen sossuun on ihan turha luottaa. Se ei auta kuin niitä jotka osaa parhaiten valehdella ja kieroilla.

      • petojaollaan

        Mutta ei alaikäisen lapsenkaan tarvitse perinnöstään maksella vanhempiensa vuokra- ym. elinkustanuksia. Kyllä heidän täytyy siihen itse pystyä, myös elättämään lapsensa.
        Suosittelisin huostaanottoa tässä tapauksessa


    • Kannattiko

      Rikostutkintaan ja sitten syyttäjä laatii ihmeellisen paperin kera sossun kanssa ja lapsi otetaan huostaan ja sinut laitetaan linnaan ja luotto tiedot viedään ja lapsen rahat käytetään laitos paikan kustannuksiin ja siellä lapsesi saa semmoiset eväät tulevaiisuuteensa että linna kutsuu ja lapsesi vetää suä päin näköö kun kasvaa aikuiseksi ja tajuaa mikä meni vikaan.

    • pirppäätkönetääll

      Hitto nää huostaanotto jutut on kyllä hauskoja :) Ketään huostaanoteta ton takia, ja helvetti mistä te tiedätte mistään mitään.

    • Asia-Rikostutkintaan

      Kyllä huostaan ottot sujuu silloin kun lapsen oikeus ja etu sitä vaatii ja nyt on kyllä sen kaltaisesta jutusta kyse että asialle on tehtävä välittömiä toimia lapsen edun turvaamiseksi ja huoltajan lapseen kohdistuneen omaisuus rikos kierteen katkaisemiseksi joten kiinniotto ja pidättäminen ja vangittavaksi vaatiminen on välttämätöntä. sillä vapaana ollessaan huoltaja pyrkisi sotkemaan ja vaikuttamaan todistajiin. vagitsemien ei ole kohtuutonta tekijän tekoihin nähden ja se on riittävästi perusteltu.

      Olisikohan jutussa jotakin muutakin tehty lapselle? sen selvittämiseen meillä suomessa on erikois osaamista ja eiköhän rikos nimikkeet tarkennu ja muutu mahdollisen tutkinnan myötä.

      Näin menetellen asian vatulointia saadaan loppumaan.

      • yhteiskunnanvanki

        Saatananpalvontaa ja sen sellaista taitava syyttäjä löytää joka äidistä kun vain osaa lukea merkit tarkkaan. Ei siinä mitään vangitsemista ja huostaanottoa tue! Lapselle voisi määrätä toinen edunvalvoja jos paljonkin rahaa tuhlattu perheen vuokriin


    • Pulinat-Pois

      Asiassa on syytä epäillä rikosta ja rikos kun se kohdistuu alaikäiseen on lapsen edun turvaamiseksi välittömästi ottetava yhteyttä sosiaali viranomaisiin joilla rautainen ammattitaito ja kokemus lapsen edusta ja silloin on syytä vaatia vagittavaksi lapsen huoltajaa joka rikoksiin syyllistynyt kavaltamisen ym. rikos nimikkeitä jotka tarkenutvat tutkinanasa.

    • Liinatiina-annastiina

      Itsekin pienituloisena tiedän, mitä on kamppailla päivästä toiseen vähillä rahoilla. Kuitenkin selviytyminen on minun vastuullani ja minun tehtävä on ollut pyörittää taloutta siten, että selviydytään, tai hakea apua tilanteeseen. Varsinkin pienipalkkaisena tiedän, ettei lapsillani ole ollut eikä tule olemaankaan mitään pesämunaa kotoa omilleen muuttaessa. Sinun lapsellasi se mahdollisuus olisi ollut, mikäli et olisi hänen rahojaan käyttänyt. Eiköhän sinun ole syytä kantaa vastuusi kavalluksestasi ihan reilusti, eikä heittäytyä uhoamaan itsemurhalla tai sillä, ettei kestä häpeää. Pitäisikö sinun päästä kuin koira veräjästä?

      • lainaalainanmaksulle

        Oliko tässä tyhjennytty lapsen perintötili kokonaan? Ymmärsin että oi vipattu vuokranmaksuun joskus ja palautettu mahdolisuuksien mukaan. Ja lapsen kulutukseen, mutta sehän on ihan laillista.Toinen asia olisi jos vanhemmat juoputtelis lapsen rahoja, ja mutsi ehkä hankkis kalliita vaatteita itselleen. No pitää varmaan tässä aloittajan yrittää saada itselleen kuutuslainan jolla maksaa takaisin lapselle nuo kupatut rahat. Ja perheen elatus sen kuin huononee.


    • tarvitseva

      Aloitus.
      Tilanne on vaikea olin myös näitä köyhyysrajan alla eläviä perheelisiä, kun lapseni olivat pieniä. Silloin lapsilisä maksetiin joka 3. kk se oli nykyisen kuukauden lapsilisän ostoarvon mukainen kahdesta lapsesta.
      Tekosi on varkaus, eikä selitys ole puolustus.
      Lapsesi on ilmeisemmin perinyt juuri siksi, että vanhemmat on haluttu jätää rahan käyttöoikeuden ulkopuolelle. Toivon että lapsesi ymmärtävät vaatia rahansa takaisin. Myy työtäsi siihen hintaa että sitä joku ostaa, maksaksesi varastamasi rahat takaisin ja korkoineen.
      Nöyrry vaikka siivoojaksi, sitä työtä ostetaan. Siitä vaan ei makseta kymmeniä euroja tunti. Palkkatyön siivoksessa ei ole mahdollista kattaa yritys kuluja ja voittoa firmalle.
      On hävytöntä edes olettaa siivoojalle ostajaa 3-40 € tuntipalkalla, josta työntekijä saa 9,40€/tunti.
      Tarjoa työtäsi ostajan välineillä ja aineilla, tuntipalkan lisäksi matkakulut julkisen matkamaksun mukaan.

    • kokomaahan

      Kun kukaan ei siivoisi missään firmassa niin johan alkaisi palkat nousta tasolle mikä kuuluu ei kenenkään pidä orjapalkalla tehdä.Se vain vaatisi siivoojien yleislakon.

      • kaksikolmasosaavoittoa

        Yrittäjä nylkee työntekijänsä tylpällä veitsellä, eikä siinä potut auta.


    • dippadiii

      Olisikohan tässä tehty sitä ja tätä ?? :) Nämä kommentit täällä, onko nää siis oikeesti jonkun järkevän ihmisen tekemiä. Hauska lukea näitä kun jengi arvailee kaikkea. Perhe ei ole juoppo, rahat on tulleet ihan muuten vaan,rahat on maksettu takaisin, poliisi ei käy ovellamme, maistraatti ei tee mitään. täältä kyllä löytyy vaikka jos mitä. Töihin ei voi mennä kun ihminen on sairas, lapsi elää ja voi helvetin hyvin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      246
      3963
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      28
      2328
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2131
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      93
      2046
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      94
      1713
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      24
      1401
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1311
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1297
    9. Kenen etua Stubb ajaa Euroopassa ilmoittaessaan olevansa enemmän Ruotsalainen

      Tasavallan presidentti Alexander Stubb kertoi ensimmäisellä valtiovierailullaan Ruotsissa, että hän ei ole koskaan tunte
      Maailman menoa
      309
      1252
    10. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1227
    Aihe