Naapurille voi myydä marjoja verotta?

Kansan-Asialla-Verottaja

Naapurille voi myydä marjoja verotta – kunhan ei ole sopinut myynnistä ennen keräämistä
Suomalainen byrokratia elää ja voi hyvin.Talouselämä-julkaisu kertoo, että naapurille voi myydä luonnonmarjoja verotta, mutta tähänkin on suomalainen byrokratia keksinyt ansan.Jos marjojen myynnistä on sovittu ennakkoon, kyseessä on työsuhde.

Ylitarkastaja Petri Manninen kertoo Talouselämälle, että työsopimuksen ei välttämättä tarvitse olla kirjallinen ollakseen työsuhde.Petri Manninen työskentelee ylitarkastajana Henkilöverotusyksikössä.

15

144

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Hyvä-Oskari

      Tasavallan presidentti Sauli Niinistö antaa Facebookissa tunnustusta 14-vuotiaalle Oscar Taipaleelle, joka kesätyöpaikan puutteessa päätti alkaa kerätä marjoja metsästä ja myydä niitä.

      Hyvä Oscar! IL kertoo, että olet polkaissut alkuun yhden nuoren marjantoimitusyrityksen, jossa sekä tuotanto että markkinointi näyttävät pelaavan. Ennustan sinulle toimeliasta tulevaisuutta, SN -nimimerkillä päätetty kirjoitus kertoo.

    • Marjoa-Tilauksesta

      Vakioasiakkaita

      Oscarilla on monia vakioasiakkaita. Osa heistä ei enää itse pääse marjametsälle.

      - Yksi vakioasiakas tykkää tehdä mustikkapiirakkaa.

      Tilaukset voivat olla melko suuriakin. Yksi asiakas on tilannut 40 litraa kerralla, toinen 30 litraa.

      - Huomisellekin on tilattu neljä ämpärillistä, kaksi muille ja kaksi koululle.

      Koulussakin yksi opettaja kysyi, voiko tilata Oscarilta marjoja. Sitten muut opettajat seurasivat.

      Myös kotitalousopettaja tilasi marjoja tunnille. Kotitalouskin on Oscarista ok.

      - Kun tunnilla voi tehdä mustikkapiirakkaa.

      Mustikoista Oscar on veloittanut 40-45 euroa ämpäriltä, puhdistamattomista 30 euroa.

      Marjojen puhtaus on tärkeää. Yleensä Oscar puhdistaa marjat itse. Joskus hän on pyytänyt apua veljiltä, siskoilta, äidiltä tai isältä.

      - Asiakkaat ovat tykänneet, että ne ovat puhtaita. En halua valituksia, joten teen sen kunnolla.

    • Valpas-Kansalainen

      Mitenkähän on verotuksen laita tuossahan myydään marjoja tilauksesta ja muille kuin naapureille. eli kuten verottaja asiasta avauksessa toteeakin tulot olisi verollisia? olisikohan tässä nyt jotakin?

    • lakiekonomi

      Niin, jäin vain miettimään, että mitä ihmettä sen verottajan pitää vastata, jos toimittaja keksii mielestään mahtavan kesäjutun, ja kysyy ties monetta kertaa marjojen poiminnan verottomuudesta tai pullojenkeräämisestä, ja saa hiljaiselle kesäkaudelle jutun, jota voi sitten kauhistella somessa.

      Verottaja vain vastaa miten verolaissa asiaan on suhtauduttu, eikä muuta.

      Jostain syystä nämä kesäjutut kirjoitetaan aina siten, että jossain olisi salaiset verotarkastajien yksiköt, jotka kyttäävät marjanpoimijoita metsässä tai pullonpalauttajia automaatilla. Ilmeisen epähuomiossa talkoot ja naapuriapu verokohteluineen ovat tänä kesänä menneet toimittajilta ohi, mutta onhan tässä kesää vielä jäljellä, joten suomalaisen byrokratian kauhistelijoille liittää someraivottavaa.

      Siis oikeasti nämä verottajien puuttumisrajat ovat niin korkeita, ettei näihin mainittuihin muuten puututa, ellei sitten vaikkapa jonkin suuremman marjayrityksen verotarkastuksessa havaita systemaattista kiertoa, tai sitten on riittävän sitkeä ilmiantaja, yleensä naapuri, ex-puoliso tai kilpaileva paikallispoliitikko, joka toistuvasti vaatii verottajan toimenpiteitä, tai uhkaa ilmoittaa lehdessä viranomaisen suojeluksessa tapahtuvasta rikollisesta toiminnasta (siis vaikkapa tästä marjanpoiminnasta)

    • GorillaKingKong

      Mie kysyn että saakos naapurille myydä viinaa verotta jos ei ole sopinut myynnistä ja niiden porukassa juonnista ennen ostamista?
      Toivottavasti joku vastaa niin selviää se olenko toiminut laittomasti viime lauantaina.

    • 167-176

      Tuossa linkki uutiseen ja keskusteluakin aiheesta;
      http://mvlehti.net/2016/07/23/naapurille-voi-myyda-marjoja-verotta-kunhan-ei-ole-sopinut-myynnista-ennen-keraamista/

      Parhaita kommentteja:

      Heppu Korhonen;
      "Poliisilla on hyvää aikaa kun niitä 6 euron pitsoja ei löytynytkään. Nyt voisi aloittaa marjanpoimijoiden kuulustelun."
      Poliisit ja muut virkanilkit valittavat jatkuvasti kiirettä ja työn paljoutta vaikka tuskin moni on sellaisia oikeasti nähnytkään.

      Kai Ruonala:
      "Suomessa on massoittain turhia virkamiehiä, jotka yrittävät työllistää itsensä tekemällä muiden suomalaisten elämän suomessa mahdollisimman hankalaksi, kalliiksi ja vittumaiseksi."
      Totta, virkanilkit rikkovat lakeja jatkuvasti ja sitten niuhottavat marjan poiminnasta, törkeää mutta odotettua.


      Gorillalle tiedoksi:
      Ihan oikein ja laillisesti teit ja työsuhdetta ei syntynyt xD

      • Rosvot-kiine

        Vittu toi oli kyl paras kirjoitus niin tääl suomessa on kuin neukkulassa ikään kaik virka koijjarit koitaa tehrä itensä taroeeliseks..


    • yuytty

      Mainittu verohallinnon ylitarkastaja olisi voinut ottaa kantaa myös kotitalousvähennyksen mahdollisuuteen kun kerta alkoi asiaa sorkkimaan.

      https://www.vero.fi/fi-FI/Henkiloasiakkaat/Kotitalousvahennys
      Kotitalousvähennyksen määrä
      Kun ostat työn ennakkoperintärekisteriin merkityltä yritykseltä, saat vähentää 45 % arvonlisäverollisesta työn osuudesta. Vähennystä ei saa siis esimerkiksi laskuun sisältyvistä tarvikkeista tai matkakuluista. Tämän vuoksi yrittäjän tai yrityksen on eriteltävä myös vähennykseen oikeuttamattomat kulut laskulle.

      Jos palkkaat henkilön työsuhteeseen, saat vähentää 15 % maksamastasi palkasta sekä palkkaan liittyvät työnantajan sivukulut.

    • Sangtio-Suomi

      Marjojen noukkiminen on hirveä rikos joka jatkettuna osoittaa laista piittaamattomuutta ja linnaan vaan ja korvauksia valtiolle arbion summan verran ja merkinnät henkilötietoihin.

      Mutta Talvi-vaarat yms. on valtion suojeluksessa sinnehän pumpataan satoja miljoonia joka vuosia ja jokuhan siitä todellakin hyötyy asiassa on näytös oiekuden käyntejä ja täydellinen media hiljaisuus mutta Oskarin marjat ja perssan yllyttyts mahdoliseen rikokseen johon Oskri lieneeköhän syyllistynyt? nyt varmaan poliisihallituksessa käynnistettään kuten 6.e. pitsoissa laaja mittainen marjastajijen jahti johon oslallistuu kaikki poliisin yksiköt kautta suomen ja aseistus on sen mukaista.

      Vakavasta sanoen, eilen yks pikku poika kertoi äitilleen itkuisena aikovansa heittää noukkimansa 6 sankooo marjoa menemään kun ei halua poliisin kirjoihin ja vankilaan niin otti koville nää verottajan julki tuomat lait valvonta suomessa. sääli sinänsä tuo poika olisi tarvinnut ne rahat ja oikeisiin asioihin köyhän perheen poika ja molemmat vanhemmat työttömiä.

      Meinasin järjestää rahan keräyksen mutta sekin olisi ollunna rikos ja olin itse päätynyt vaikeuksiin joten vaikeeta se on munkaan koittaa heitiä autella, on tämä saatana semmoinen viraka nilkiien maa.

    • Kauhuissaan-Lapsetkin

      Monikohan oikeestikin jättää marjat poimimatta kun ei uskalla myydäkkään niitä pelätessään, milloin poliisit ryntää öiseen (varustautuneena) aikaan kotiin jossa pienet lapset nukkuu ja pelkää rynnäköintiä. on siinä ihmiset kauhun vallassa ja peloissaan.

    • Marja-reissu-Jäi

      Äijä osti marja autoksi vanhan kulku pelin ja luki uutisen ja myikin sen kotteronsa pois ja sanoi " nyt ei meidän saku noukikkaan marjoja ei tule hankaluuksia virkamiesten kanssa" tämän sanottuaan otti mies kossu pullon ja vetäytyi auto talliin josta kuuluui hirvittävää kiroilua ja puhkumista.

    • Pelkäävä-Kansa-Alistuu

      Monessa torpassa on sama meno päällä otetaan viinaa ja kiroillaa kun ei uskalleta protestoida kun pelätään poliisia joka tulee ja vie ja ehkä hakkaakin jos ei tapa? näin se menee ja moni kännispäiten avautuu siitä, ettei uskalla ja pelkää, ett joku tuttunsa lavertelee viranomaisille joka sitten ustuttaisi poliisin perään tää pelkääminen on hiton raskasta ja kuitenkin totta.

      Suomalainenhan puolustaa kotiaan henkeen ja vereen pitäen sitä koskemattomuuden saarekkeena.

      • Alistu-nöyrä-kansa

        Ei kannatas puolustaa sinnehän ajaa siniset miehet aseineen ja tappaa.


    • piste-iin-päälle

      Ei alistuta, ei pelätä, ei kumarrella mielivaltaa. Kertään marjoja, vuodesta toiseen. Piste.

      JK: verottajallako muka aikaa syynätä joka kyllä ukkoja mummoja ja poikia missä karhut liikkuu? Parempaakin bisnestä verottajalla luulisi olevan!!!

    • ukko37

      Joku Oskulle kateellinen täällä kirjoittaa. Ja kyllä marjoja saa myydä ihan verovapaasti vaikka netissä.
      Taitaa olla suolijärveläinen joka aloituksen teki

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      1709
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      20
      1614
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      70
      1468
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      59
      1462
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      53
      1365
    6. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      15
      1318
    7. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      83
      1275
    8. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      11
      1168
    9. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1130
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      8
      1121
    Aihe