Kyllä hermostuttaa...

Pelottaa

Miten teidän vanhempanne ovat reagoineet luottohäiriömerkintöihin ja ulosottoon?

Itse olen monta vuotta asiaa pitänyt sisälläni, nyt tuli miehen kanssa ero 4 kuukautta takaperin ja raastaa todella mieltä. Ei muuten mutta äitini on takaamassa asuntolainaani, monta kertaa pitänyt kertoa mutta en vain ole löytänyt sanoja. Nyt pari vkon takaperin päätin että kerron mutta en tiennyt miten. Joten kirjoitin kirjeen jotta saan kerrottua mistä kaikki lähtenyt liikkeelle ja kaikki muutkin asiat saan sanottua.
Pelkään todella paljon reaktiota, asuntolainan osalta olen pitänyt huolen että sen maksanu ensisijassa ja muihin tehnyt maksusuunnitelmia jotta äitini ei joudu ongelmiin. Kaikkeista eniten pelkään sitä että jos välit menee poikki tämän asian takia :(. Olisin saanut ä-loman jälkeen 2013 takuu säätiö velan helposti mutta sitten exäni päättikin ottaa lopputilin töistä joten ei ollut enää mahdollista. Eli asian eteen olen yrittänyt jotain edes tehdä.

7

202

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tsemppiäsinulle

      Onko nyt vaarana että joudut jonkun lainan osalta ulosottoon Onko asuntolaina vain sun nimessä? Jos sulla on riittävän hyvä palkka ei kai pitäisi olla ongelmaa. Voithan kokeilla saisitko TS-säätiön takauksen nyt kun yksin vastaat taloudesta. asuntolainahan jää ulkopuolelle, mutta kaikki vakuudettomat lainat hoidetaan pois pankkilainalla jonka TS säätiö takaa.
      En nyt ymmärrä miksi äiti laittais välit poikki, kun ilmeisesti teet parhaasi maksaaksesi lainat (ei kyllä ole helppoa yksinhuoltajana sen olen kokenut itse). Mutta sinulla tuntuu olevan aitoa halua selvitä veloista.

    • Pelottaa

      Siis laina on minun nimissä mutta äiti takaajana, lainoista olen aina pitänyt huolta että ne tulee ensimmäisenä maksettua.
      Velkaneuvojalla kävin viime vkolla ja mulla ei tällä hetkellä ole mahdollisuutta saada ts-lainaa, maksuvara ei riitä. Esim vuokralla jos asuisin niin silloin kyllä joo mutta meidän paikkakunnalla ei asunnot oikein mene tällä hetkellä millään kaupaksi. Ja haluaisin ehdottomasti näistä selvitä.
      Tiedän että äitini on ollut nyt reissussa ja kirje on odottamassa pöydällä. Hän on vain niin tarkka raha asioiden suhteen niin sen takia pelottaa ja todella PAHASTI...

    • TsemppiäTäältä

      Ihmiset tietysti reagoivat eri tavalla noinkin ikävään uutiseen, ehkä oli hyvä, että kirjoitit kirjeen, ettet naamakkain asiaa alkanut puhumaan.

      Onhan hän kuitenkin äitisi, eikä varmaan niin sydämetön, että hänelle raha olisi tärkeämpi kuin oma lapsi?

      Olen itsekin äiti, ja lapseni on peliriippuvaisena ehtinyt hankkia itselleen melkoiset velat, joita nyt, kun uskalsi kertoa, ollaan vihdoinkin selvittelemässä. Tämä on tapahtunut jo kerran aiemmin, mutta silloin summat olivat niin pieniä, että niistä selvittiin, kun me vanhemmat maksoimme velat pois. Tällä kertaa ei.

      Tässä yhteydessä löysin sellaisen tiedon, että suomalaisia on puoli miljoonaa, joilla on maksuhäiriömerkintä ja velkoja ulosotossa. Laiha lohtu, mutta et ole yksin. Nykyään voi kuka tahansa joutua työttömäksi ja kaikki raha-asiat uusiksi sen myötä.

      Huonoa kannaltasi, että eksäsi irtisanoutuminen noin kohtalokkaasti vaikutti omaan tilanteeseesi. Toivon, että äitisi ymmärtää...

      • öjlk

        Valitettavasti suurella osalla maksuhäiriömerkinnöistä ei ole mitään tekemistä työttömyyden tai vastaavan (teko)syyn kanssa, vaan kyse on vain ja ainoastaan siitä että "mullekaikkinythet"-ihmiset eivät osaa elää varojensa mukaan, ja vipinsaanti on helppoa.

        Pahimmat tapaukset aloittavat heti 18-vuotispäivänä ja sotkevat raha-asiansa täydellisesti ennen seuraavaa synttäriä. Näiden osalta voi kysyä, onko kyse täydellisestä välinpitämättömyydestä (johon mikään ratakiskon vääntö ei auta) vai olisiko kodeilla ja kouluilla paljon tekemistä (talous)kasvatuksen kanssa?


      • TsemppiäTäälta

        Eipäs kaapata ketjua, vaan pysytään ap:n asiassa!

        Ap:lle: oletko jo käynyt esim. täällä suomi24:llä katsomassa keskusteluita teemasta Yhteiskunta, sieltä Laki ja rikos, josta Ulosotto jne?

        Voisit hyvinkin saada sieltä apua/neuvoa/tsemppiä tilanteeseesi.

        Aurinkoista päivää kuitenkin!


      • hjdhvhidwvhijwhjv

        Mikäli taloustaidoilla tarkoitetaan omien tulojensa mukaan elämistä, niin niitä voi oppia myöhemminkin elämänsä aikana. Niin kuin minulle tapahtui. En tosin omista mitään, mutta ei toisaalta ole enää yhtään velkaakaan, ja luottotiedotkin ovat kunnossa.


    • Pelottaa

      No onneksi äitini reagoi tähän paremmin kuin luulin, joo kyllähän sieltä saarnat tuli mutta kuuntelin enkä alkanut "vääntämään" hänen kanssaan. Haluaa auttaa minua ja käydään vielä yhdessä velkaneuvojalla. Vaikkakin hän pelkää että korot kasvaa niin paljon että kämppä lähtee alta niin multa kuin häneltä mutta ehkäpä neuvonnassa saataisiin hieman rauhoittumaan. Siis kyllähän tästä on tosi paha mieli ja sanoikin että kun aikaisemmin olisin kertonut. Mutta parempi tietenkin että nyt kerroin loppujen lopuksi.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      104
      1656
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      80
      1285
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      92
      1200
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      142
      1148
    5. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      3
      1136
    6. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      586
      1049
    7. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      21
      1031
    8. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      952
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      12
      937
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      11
      824
    Aihe