mistä tieto

yksinäistenongelma

teoreettinen tilanne. Neiti Söpö riitaantuu sisarensa Äksyn kanssa ja tekee testamentin koulukaverilleen Jörölle, ja lähettää Jörölle myös kopion paperista. Muuten Söpön ja Jörön yhteydenpito rajoittuu joulukortteihin. Neiti Söpö kuolee, mutta sisko Äksy ei kerro Jörölle tapahtumasta, vaan repii löytämänsä testamentin.
Miten Neiti Söpön viimeinen tahto tulee julki?
Miten jonkun kuolema ilmoitetaan testamenttilahjoituksen saajalle jos kuolleen sukulaiset eivät haua asiaa julki vaan haluavat esiintyä perillisinä?

13

167

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tolleenettätälleen

      Jörön kopiostahan se selviää että silleen.

      • yksinongelmia

        Mistä Jörö saa tietää Söpön kuolleen? siis jos sisko ei ilmoita


      • 6trfre

        Kavereilta? Sukulaisilta? Somesta? Lehden kuolinilmoituksesta? Testamentin todistajilta?

        Mistä nyt ihmiset yleensä saavat selville toisten ihmisten kuolemasta? Ei siihen mitään automaattia ole, että jokin taho heti ilmoittaisi Jörölle testamentinsaajana Söpön kuolemasta. Jos Jörö on niin etäisissä väleissä Söpön kanssa, että kuolinviesti ei tavoita, niin voipi koko testamentti jäädä toteutumatta.


      • varmuudenvuoksi

        ehkä testamentti pitäisi sijoittaa johonkin varmenpaan paikkaan,(pankkilokeroon) tai sitten voisi vaikka laittaa viestin seurakuntaan (jos siihen kuuluu) että on olemassa testamentti ja että Jörölle pitää ilmoittaa mikäli edunjättäjä kuolee. ehkä yksinelävä voisi ostaa hautajaispalvelut etukäteen sisältäen myös kutsulista hautajaisvieraille niin voi olla rauhassa että jörö saa tiedon.


    • Onnibonni1

      Jörö ei pysty todistamaan, että joku muu kuin neiti Söpö repi testamentin. Ei ole myöskään uskottavaa, että joku testamenttaisi omaisuutensa puolitutulle. Joten kaikki uskovat, että neiti Söpö repi itse oman testamenttinsa, ja muun testamentin puutteessa neiti Söpön lailliset perilliset, olivat he sitten ketkä vaan, perivät hänet.

      • tdfr

        Täh?
        Kannattaisiko lukea vielä kerran tuo aloitus?


      • Onnibonni1

        Niin, Jöröllä on kopio vanhasta testamentista, kun taas alkuperäinen on tuhottu. Kun kerran Jörö ei pysty todistamaan, että joku muu kuin testamentin tekijä tuhosi alkuperäisen, niin oikeudessa oletetaan, että testamentinantaja itse peruutti (oman) testamenttinsa repimällä sen jossain vaiheessa. Eli Jörön kopio on merkityksetön.


      • 00530

        "Ei ole myöskään uskottavaa, että joku testamenttaisi omaisuutensa puolitutulle."

        Onpa outo perustelu! Jörön kappalehan (kaksoiskappale tai kopio) on todiste siitä, että joku (Söpö) testamenttasi omaisuutensa puolitutulle (Jörölle).

        Ja kun testamentti on tehty kahtena alkuperäiskappaleena, joista toinen on annettu testamentinsaaja Jörön säilytettäväksi, ei ole suinkaan itsestään selvää, että neiti Söpön katsottaisiin testamenttinsa peruuttaneen, jos sitä hänen kuoltuaan ei hänen piirongonlaatikostaan löydy. Toki tämäkin vaihtoehto asiassa saatavan selvityksen perusteella on mahdollinen.


    • konnavasti

      Testamentti tulisi tehdä kahtena allekirjoitettuna kappaleena ja mainita tekstissä kaksoiskappaleen olemassaolo ja ehkä sijaintikin. Tämä ehkä hillitsee hävittämisen ja usein perintöön ryhtymisenkin. Joulukortin saapumatta jäämisen tapahduttua varmistus esim. seurakunnasta ja siviilirekkarista ja tarvittaessa tilaus verottajalle perukirjasta ja siitä näkyvien perillisten pakeille asiantuntijan kanssa.
      Testamentti on voimassa 10 vuotta kuolemasta, mutta kaksoiskappaleesta huolimatta voi mennä oikeuden ratkaistavaksi testamentin peruminen tai päteminen.

    • Moraalitonta

      Jos repii löydetyn testamentin ja siitä jää kiinni menettää oikeutensa koko perintöön. Ehkäpä ne kaksi todistajaa muistavat vainajan tehneen testamentin!

      • Onnibonni1

        Niin, voidaan kyllä todistaa, että testamentti on joskus ollut. Mutta miten todistetaan että joku muu kun perinnönjättäjä (neiti Söpö) on repinyt testamentin?


      • sdldsölfkkas

        Neiti Söpö voi antaa testamenttinsa alkuperäiskappaleen Jörölle. Hän pitää siitä varmaan huolta ja seuraa myös neiti Söpön elintilaa.

        Neiti Söpö voi jättää testamenttinsa myös pankkiin avoimeen säilytykseen tai vuokrata tallelokeron, jonne kukaan muu ei pääse. Pankki tyhjentää lokeron todistajien läsnä ollessa.


    • mikävikaahänessä

      Täähän kuulostaa ihan oudolta.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. KUPSinpelaaja vangittu törkeästä rikoksesta

      Tänään tuli uutinen että Kupsin sopimuspelaajs vangittu törkeästä rikoksesta epäiltynä. Kuka pelaaja kysressä ja mikä ri
      Kuopio
      17
      1455
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      28
      1295
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      63
      1192
    4. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      11
      1082
    5. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1036
    6. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      27
      1025
    7. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      9
      1013
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      30
      989
    9. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      6
      981
    10. Kaupungin valtuuston yleisötilaisuus

      YouTubessa katsojia 76 Buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha
      Varkaus
      1
      980
    Aihe