Bensan haju veneessä

hldr

Nyt kysyy amatööri, veneilijän vaimo, jonka mies keskittyy kaikkeen epäolennaiseen. Meillä on uudehko lujitemuovinen moottorivene, jossa perämoottori on veneen ulkopuolella ja bensatankki (ei diesel) veneen ulkotiloissa lattialuukun alla. Mies on sinne luukkuun viritellyt pienillä tuulettimilla ilmanvaihtoa. Veneen sisätilaan ja erityisesti keulan nukkumatilaan tuntuu tulevan polttoaineen käryä erityisesti ajon aikana. Keulassa oleva häkävaroitin reagoi tuohon käryyn. On ikävää nukutella lapsia bensan käryssä. Jotenkin käry/haju kulkeutuu veneen rakenteissa sisätiloihin. Mitä pitäisi tehdä??

18

4652

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ukkovaihtoon

      No ei taatusti ole terveellinen tuoksu. Ei oikein turvallinenkaan. Olisko ukko askarrellut paskarrellut bensajohdot itse, minusta bensanhajua ei saisi tuntua ollenkaan ja enpä kovin raskaassa bensasumussa käynnistelis sähkötuulettimiakaan.

    • Ee15

      Vaihtaa mies ajoissa. Puolet liitoista päättyy joka tapauksessa eroon, joten se on vain tervettä ennakointia.

    • ErikoisAsiantuntija

      Pidä ne lapset kokonaan pois moisesta vaarallisesta romusta, äläkä ainakaan päästä niitä sinne kajuuttaan nukkumaan.
      Ps, häkä on täysin hajuton tappava kaasu, eikä se häkävaroitin mihinkään muuhun kaasuun reagoi mitenkään, eikä varsinkaan bensan käryyn!
      Häkää syntyy vain epätäydellisessä palamisessa, joten kenties jokin siellä palaa minkä ei kuuluisi palaa ollenkaan, esim sähköjohtojen eristeet? Tai sitten bensa palaa romussa huoltamattomassa koneessa huonosti, ja pakosarja/ -putkisto / -... vuotaa kaasuja sisätiloihin.

    • Vaaranpaikka

      Just viime viikolla vanha jenkkivene paloi räjähdyksenomaisesti ja upposi. Veneilijät joutuivat veden varaan, osa vieläkin palovammojen takia sairaalassa.

      Olisko siinäkin veneessä häkähälyttimet laulanut ja bensa kärynnyt?

    • Pakokaasua

      Voi olla pakokaasua jos haisee bensalle ja häkämittafi regaoi? Jos haju tulisi esimerkiksi laiturimanööverien päätteeksi, voisi kysymys olla Tästä. Mutta ajon aikana ei pitäisi....

    • Huolto

      Yamarin veneissä vuotaa bensatankin päällä tiiviste .
      Todellinen pommi vuotaa bensa tankin ulkopuolelle voi räjähtää koko vene kannattaa tarkistaa.Luukku on veneen takaosassa lasikuitukannen alla joka tankkauksessa menee 3-5l bensaaulkopuolelle TODELLINEN HENGENVAARA

    • tarkistuksia

      Olis kiva kuulla että onko tässä joku ikuisuusprojekti jenkkivene vai tuo yllämainittu Yamarin vai mikä? Tuleeko bensanhajua esim heti satamasta lähdettyä tai satamaan siirtyessä vai nimenomaan silloin kun mennään kovaa? Ehdottomasti asia pitää selvittää ennenkuin seuraavan kerran viet muksuja tai niiden vanhempiakaan veneeseen.

    • VäinöOlaviLinna

      Helvettiläinen, kaisenyt suomalainen mies haisee benssalle. Eukot aina narisemassa milloin mistäkin. Tupakkakin haisee naapurikortelista asti.
      Tosin näiden säätäjäukkojen kanssa kannattaa olla varovainen, veneily on aika viheliäistä jos paatti on tulessa.
      Keskustele aiheesta miehesi kanssa!

      • lslslslslss

        Jos bensa haisee niin jossain on vuoto. Älkää käyttäkö venettä ennen kuin selvitetty missä. Kun kyseessä perämoottori, vuotaa joko tankki, moottorille menevä letku tai täyttöletku.


      • Ukkovaihtoon
        lslslslslss kirjoitti:

        Jos bensa haisee niin jossain on vuoto. Älkää käyttäkö venettä ennen kuin selvitetty missä. Kun kyseessä perämoottori, vuotaa joko tankki, moottorille menevä letku tai täyttöletku.

        Totta. Ja se että häkämittari näyttää lukemaa viittaa lisäksi pakokaasu- tai lämmitinongelmaan. En nukuttaisi lapsia siellä.

        Jos ukko ei ota asiaa vakavasti, niin ulkoruokintaan. En itse nukuttaisi lapsia tuollaisessa vaikka ukko olenkin.


    • kysyammattilaiselta

      Pakokaasua. tulee aina välillä ajossa.

    • merikarrrrrhu

      No kerrankin uskottava provo ja kala tuntuu käyvän pyydykseen!!

    • Anonyymi

      Hei, meidän Yamarin 59 HT:ssa tuoksahti ajoittain bensa luevästi, eikä nukkuminen tuntunut kivalta. Syy selvisi, kun purimme takaosan penkkejä, avasimme takaosan lasikuitukannen ja kaivoimme tankin esille. Tankin takaosasta päältä lähtee letku moottorille ja liitin oli tihkunut hiukan bensaa. Oli helppo korjata lisäämällä aluslevy tueksi myös päälle ja tiivistämällä Bilteman polttoaine&kaasuille sopivalla LVI-tökötillä.

      • Anonyymi

        HÄLYTYS HÄLYTYS HÄLYTYS!!!

        BOSSUUU BOSSUUU!!! Ja muut bossuhenkiset!!!! Täällä on selvästi CE-hyväksytty vene hengenvaarallinen!!!! Miten nyt pitää toimia?!?!?! Apua!!!

        Onko meitä kusetettu CE-hyväksynnällä vai mitä???

        Olen avuton tampio, ja muista pitää aina löytyä vastuullinen minun ongelmiini!!! Niiiih!!


      • Anonyymi

        Minun 63 DC:ssä tuntui bensan haju aika ajoin. Välillä hyvinkin voimakkaasti.
        Vika oli bensatankin pinnankorkeusanturin kaapelin läpiviennissä. Jos tankkasi tankin täyteen tihkui bensaa läpiviennistä tankin päälle. 63 DC on tankki takapenkin alla olevan tilan vanerilevyn alla. Levy irti ja sitten näkee tankin ja voi nähdä tilanteen. Tankki on muovinen ja neliön mallinen. Siinä päällä oli hieman bensaa joka aiheutti hajun. Ei mikään mukava juttu ja voi olla todella vaarallinen, tiivistämisen jälkeen bensaa ei ole enää tihkunut
        Vaikka Yamaha moottorille käy 95 bensa ei sitä saa silti käyttää koska polttoainejärjestelmä ei sitä salli. 95:een lisätty alkoholi voi syövyttää tiivisteitä yms.


      • Anonyymi

        Minulla oli 59DC:n tankkiin joku aiempi omistaja vaihtanut pinnankorkeusanturin ja rikkonut asentaessaan tiivisteen. Myös polttoaineen imuletkun kulmayhde tankin takaosassa oli kiertynyt hieman löysälle. Molemmista paikoista tihkui täydestä tankista bensaa muutama tippa ulos ja haju oli melkoisen voimakas.


      • Anonyymi

        Bensatankin alla on lattiaan liimattu solumuovia, mihin helposti lorahtaa bensaa letkuista, jos tässäkin ketjussa esiin nostettuja tuloliittimiä tai pinnankorkeusmittaria tiivistää tai vaihtaa letkustot. Veneessäni kyseisten solumuovien alla oli melkoiset bensahartsit. Moottoripesulla lähtee puhtaaksi.

        Tankkeja valmistaa ja myy edelleen: [email protected]


    • Anonyymi

      Ei oo kyllä jamariini haissut ikinä millekään.

      Todennäköisimmin joku vettynyt jenkkipaska hajahtaa bensalta, niistä lähtee bensaa vuotamalla ja haihtumalla enemmän kuin jaappanin koneesta ajamalla.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. KUPSinpelaaja vangittu törkeästä rikoksesta

      Tänään tuli uutinen että Kupsin sopimuspelaajs vangittu törkeästä rikoksesta epäiltynä. Kuka pelaaja kysressä ja mikä ri
      Kuopio
      18
      1475
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      28
      1305
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      63
      1202
    4. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      11
      1092
    5. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1036
    6. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      10
      1026
    7. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      27
      1025
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      30
      989
    9. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      6
      981
    10. Kaupungin valtuuston yleisötilaisuus

      YouTubessa katsojia 76 Buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha
      Varkaus
      1
      980
    Aihe