Betonimaisemalla matkailunedistämiseen

ex-pudislainen

Mitäs helvettiä siellä Pudasjärvellä touhutaan? Betoniporsailla peitetty mahtava jokimaisena. Merkillisin keinoinkin viihtyisyyttä luodaan - turvallisuuteen olisi muitakin keinoja?

36

496

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • HyväVelo

      Ai mitäkö? No sitä samaa kuin ennenkin, eli pienipiiri kusee kuntalaisten muroihin ja samalla hokevat kuinka fantastista se on! Mutta älä sinä muualta tuleva siitä huolehdi, anna Pudasjärven kehittyä kuten se on kehittynyt viimeiset 20-vuotta ja lopeta tuo vouhotus!

    • heitä.jo.höpöttäminen

      Ei mitään maisemaa ole petoniporsailla peitetty. Päinvastoin, nyt jokimaisemaa voikin vasta ihailla turvallisesti sekä ylä- että alavirran puolelta, kevyen liikenteen väylältä, rauhassa kaikelta ohi menevältä liikenteeltä. Jätä hyvä ihminen autosi parkkiin ja KÄVELE maisemaa katsomaan niin KERKIÄT NÄHDÄKIN jotakin. Luontoa ei voi kokea auton ikkunasta ja vauhdissa vilkuillen.

      • ohikulkijana

        tuntematon ohikulkija ei tiedä olemassaolevasta jokimaisemasta. Karmea viritys!


      • heitä.jo.höpöttäminen
        ohikulkijana kirjoitti:

        tuntematon ohikulkija ei tiedä olemassaolevasta jokimaisemasta. Karmea viritys!

        Päinvastoin: linja-auton ikkunasta näkyy jokimaisema erittäin hyvin mennen tullen ja palatessa. Ajaessa ei pidäkään maisemia katsella, vaan täytyy keskittyä ajamiseen, sitä edellyttää jo liikenneturvallisuuskin.


    • putasjäevenpilkkaajano1

      Laittakaa vielä jonkinlainen tunneli siihen sillalle, että sieltä linja-autostakaan ei näe joelle. Erittäin rumaa ja törkeää toimintaa kun tuollaiset kaiteet on sillalle laitettu. Ei sinne sillalle kukaan ohikulkija mene kävelemään sehän on selvää mutta kaunis jokinäkymä on pilattu kokonaan. Haistakaa ihan itse vaan jotka sen siihen keksitte, kyllä ne muualata tulleet pyöräilijät ovat nyt onnellisia kun saavat katsella jokea verovaroilla ostettujen pyörien päältä.

      • oletpaurpo

        Taidatkin katsella maisemia vain televisiosta ja auton ikkunasta.


    • haukuoikeaapuuta

      SIltaremontin on suunnitellut ja toteuttanut ely-keskus, ei Pudasjärven kaupunki.

    • Patsa

      Hirsikampuksen syntyvaiheissa kauhisteltiin vaarallista siltaliikennettä. Siitäpä rakennuttajataho otti kopin ja varmisti lapsille turvallisen koulutien rakentamalla vahvat kaiteet. Tehtiinpä miten tahansa löytyy aina niitä jotka haluavat vain valittaa.
      Heitetään turhauttava valittelu pois ja annetaan hevosen ajatella isompia asioita, sillä kun on iso pää.

    • kollajatakaisin

      Mutta on siellä kampus. Eikö oikeastaan kepuli poliitikot tiedä mikä on oikea kampus?

      • oletkossoppinut

        Tiennetkö tuota itsekään?


    • kespolatituu

      Se betoniluola kuvastaa hyvin Pudasjärven matkailun tilaa. Isosyöte on ollut 36 vuotta toiminnassa. Viimeiset 16 vuotta on menty koko ajan alaspäin. Matkailijat vähenee ja matkailutulo laskee.......

    • Mehtäläisetrakentaa

      Täytyy kyllä sanoa, että ensin oletin niiden betoni hässäköiden olevan väliaikaisia. Ja ei sitä kyllä meinannut uskoa todeksi, kun tajusi, että siihenhän ne jää. Sitten jatkeeksi vielä jotain katiskaverkkoa. Täytyy sanoa, etten muista noin rumia viritelmiä nähneeni kuin Venäjällä.

      Varmaankin lasten kannalta koko hässäkkä on hyvä, mutta eihän tuota koulua kyllä olisi tuohon edes pitänyt rakentaa. Se joka tämän on suunnitellut ja hyväksynyt, on haukannut shaibaa. Uusi koulu on komea ja näkyvällä paikalla ja sitten vierestä tuhotaan hieno joki maisema.

      Pudasjärvellä on kyllä kummallinen tapa rakentaa kyläänsä, kun ei osata ajatella kokonaisuutta. Toisesta kohti tehdään viimeisen päälle ja viereen aivan sama asenteella.

      • mikäsmehtäläinensinä

        Hei haloo! Laskeudu jo alas sieltä norsunluutornistasi ja jalkaudu katselemaan luonnon nähtävyyksiä muualtakin kuin auton ikkunasta! Jokimaisema ei ole mihinkään kadonnut vaan päinvastoin. Sitä voit nyt ihailla kaikessa rauhassa turvallisesti kummaltakin puolelta siltaa. Eikä liikenteen pauhu pilaa nautintoasi.

        Vai oletko jo niin vieraantunut luonnosta, että et enää näe luontoa muuten kuin auton ikkunasta ja teeveen luonto ohjelmista?


      • 40miljoonaasyytä

        Johan tuon tajuaa kaikki paikallisetkin että pieleen meni maisemasuunittelu. Vois tuota betoniaitaa jatkaa parikolmesataa metriä niin kaikki luonnosta vieraantuneet voisivat halutessaan käydä kampusta ihailemassa ihan naturellisti jalkaisin.


      • Mehtäläisetrakentaa
        mikäsmehtäläinensinä kirjoitti:

        Hei haloo! Laskeudu jo alas sieltä norsunluutornistasi ja jalkaudu katselemaan luonnon nähtävyyksiä muualtakin kuin auton ikkunasta! Jokimaisema ei ole mihinkään kadonnut vaan päinvastoin. Sitä voit nyt ihailla kaikessa rauhassa turvallisesti kummaltakin puolelta siltaa. Eikä liikenteen pauhu pilaa nautintoasi.

        Vai oletko jo niin vieraantunut luonnosta, että et enää näe luontoa muuten kuin auton ikkunasta ja teeveen luonto ohjelmista?

        Kovasti meni tunteisiin. Taisit olla itse osallisena tähän surkeaan hankkeeseen. Ei tuosta rumasta hässäkästä tule sen komeampi, vaikka kuinka moittisit kaikki kritiikkiä antavat. Kyllähän sen nyt kaikki tietää että se maisema siellä on, mutta kun ei se ohikulkijalle näy. Ihanko tosissaan luulet, että ohikulkijat pysähtyy ja jalkautuu katselemaan jokea:D Vielä piti tuokin lukea, että ihminen on vieraantunut luonnosta jos katselee autoillessaan maisemiakin:D Sehän tottakai tarkoittaa sitä, ettei tällainen maisemankatselija liiku luonnossa yhtään. Syön hatullisen paskaa, jos et ole Kuppaisen kaupunkinne päättäjiä.


      • etpätaidatietää

        Kaupungin päättäjillä ei muuten ole osaa eikä arpaa sillan betonikaideratkaisuun: sen on suunnitellut ja toteuttanut ely-keskus, ei kaupunki. Ettäs senkin tiedät.


    • ostasiompiauto

      Ajan itse sillan yli kumpaankin suuntaan useita kertoja viikossa. Voin vakuuttaa, että jokimaisema näkyy mennen tullen. Älä valita, hanki sellainen auto josta näet maisemia jos niitä haluat.

      • lahjuksillapelataan

        Tuollaista töppäilyä ei kannata minkäänlaisen auton omistajan puolustella, eikä sen varjolla röyhistellä, että velekamaasturista näkkee hyvin.
        Ei missään Suomessa ole moista tyhmyyttä tehty pahemmissakaan paikoissa eikä silloissa. Tämä taisi olla vain jonkun yli-innokkaan suunnittelijan ajatus ja kyllä varmaan tästä on kysytty myös kaupungin kantaa ja näyttää menneen hirsipuuhurmiossa läpi.
        Tulette päättäjät näkemään, että tästä ei tule positiivistä palautetta koskaan ennenkuin nuo rumentajat vaihdetaan oikeisiin kaiteisiin.


      • kulunjalkija

        hyviäkin vaihtoehtoja olisi ollut. Nelostietä on korjattu ja uusia siltoja tehty. Alaosat ovat teräsristikoita ja yläosat läpinäkyvää jotakin plexiä tai vastaavaa, joten pienemmälläkin autolla, esim. Rovaniemellä, näkyvät kaikki ympäristön hienot maisemat. Ihmettelen, miksi tuollaiseen paikkaan ei kätetty vaikka tuollaista, vaan tehtiin tuo betoniluola.


    • Eteen

      Miksi helevetissa autolla ajaessa sillan yli pitää joki näkyä. Kyllä ihmiset on tyhmiä.

      • Mehtäläisetrakentaa

        No jos et ole ymmärtänyt jutun juonta, niin voisit miettiä omaa tyhmyyttäsi. Se siltahan on ihan helvetin ruma, pilaa maiseman, eikä ole mitenkään linjassa sen kanssa, että vieressä on komeat hirsirakennukset. Se ei vaan sovi kokonaisuuteen.

        Koko hommasta paistaa läpi se tosiasia, että koulu rakennettiin joen väärälle puolelle. Ensin rakennettiin koulu ja sitten vasta mietittiin lasten koulumatkan turvallisuutta. Hätäpäissään keksittiin sitten tuollainen ratkaisu, joka on vähintäänkin tökerö. Kovasti yritettiin parantaa kaupungin imagoa, mutta kukaan ei osannut ajatella kokonaisuutta.


    • muuvitteille

      Ohiajavana turistina voin sannoo, että ainoa asia joka Pudiksessa viehättää: näkymä on nyt vuorattu betonilla. En nosta kaasujalkaa vaan painan eteenpäin. Ja hei, ei me ohikulkijat ees tiedetty että siellä on joku kevari kun ei sitä näy eikä pysähdytä. Voi höpsistä teitä. Ja liika hypetys hirsikoulusta jo ärsyttää.... millonkas se on maksettu??!

    • Anonyymi

      Ohiajajien valittajien kannattaa jalkautua sen verran, että käyvät kävelemässä nykyisen kevytliikenneväylän läpi ja pysähtyvät keskelle siltaa nojailemaan betoniseinään. Kun 76 tonnin pölliauto ajaa naamasi ohi alle metrin päästä, vähintään 60 km/h, usein kovempaa, alat ymmärtää mistä on kysymys. Kun otat mukaan ajatuksen, että seinää ei olisi ja siltaa ylittää kaksi kertaa päivässä oma lapsesi, ekaluokkalainen, punainen reppu selässään ja sama ohjusliikenne menee hänen ohitseen, et varmasti enää arvostele betonisuojaa. Ja jos niin teet, olet joko koppimulukku, tahi maho.

      • Anonyymi

        Tätä on turha selittää ihmisille, jotka eivät kykene hahmottamaan kokonaisuuksia. Tuijottavat kapeasti pelkkää ulkonäköä. Lisäksi osalle on mahdotonta muuttaa mielipidettään kun saa lisää faktaa. Itsepintaisesti pidetään kiinni kerran muodostetusta mielipiteestä.

        Tämäkin asia on niinkuin moni muukin. Äänekäs vähemmistö pitää meteliä jolloin tulee vaikutelma, että suuri joukko ihmisiä ei olisi tyytyväinen nykyiseen siltaratkaisuun. Asiakokonaisuuden ymmärtävät ja kevyen liikenteen väylää käyttävät ovat tyytyväisiä. Ylivoimaisesti suurimmalle osalle asia on yhdentekevä.


      • Anonyymi

        Muualla maailmassa ei rekkaautot vie penskoja mukaansa pelekällä tuulen voimalla. Mutta täällä, täällä on niin aliruokittuja, keveitä uskonlapsia että ne lentelee tuulien mukana ympäriinsä . Siksi petopunkkerit olla pitää.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tätä on turha selittää ihmisille, jotka eivät kykene hahmottamaan kokonaisuuksia. Tuijottavat kapeasti pelkkää ulkonäköä. Lisäksi osalle on mahdotonta muuttaa mielipidettään kun saa lisää faktaa. Itsepintaisesti pidetään kiinni kerran muodostetusta mielipiteestä.

        Tämäkin asia on niinkuin moni muukin. Äänekäs vähemmistö pitää meteliä jolloin tulee vaikutelma, että suuri joukko ihmisiä ei olisi tyytyväinen nykyiseen siltaratkaisuun. Asiakokonaisuuden ymmärtävät ja kevyen liikenteen väylää käyttävät ovat tyytyväisiä. Ylivoimaisesti suurimmalle osalle asia on yhdentekevä.

        Silta on surkea olkoon enemmistö tai vähemmistö asialla. Ei oo vielä kukaan kehunu kun on puhuttu asiasta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Silta on surkea olkoon enemmistö tai vähemmistö asialla. Ei oo vielä kukaan kehunu kun on puhuttu asiasta.

        Eipä tule mieleen alkaa kehumaan jollekin suu vaahdossa siltaa haukkuvalle huurupäälle. Viisaampi vakenee eikä provosoi enempää.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Muualla maailmassa ei rekkaautot vie penskoja mukaansa pelekällä tuulen voimalla. Mutta täällä, täällä on niin aliruokittuja, keveitä uskonlapsia että ne lentelee tuulien mukana ympäriinsä . Siksi petopunkkerit olla pitää.

        Juuri tällaisia tarkoitin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tätä on turha selittää ihmisille, jotka eivät kykene hahmottamaan kokonaisuuksia. Tuijottavat kapeasti pelkkää ulkonäköä. Lisäksi osalle on mahdotonta muuttaa mielipidettään kun saa lisää faktaa. Itsepintaisesti pidetään kiinni kerran muodostetusta mielipiteestä.

        Tämäkin asia on niinkuin moni muukin. Äänekäs vähemmistö pitää meteliä jolloin tulee vaikutelma, että suuri joukko ihmisiä ei olisi tyytyväinen nykyiseen siltaratkaisuun. Asiakokonaisuuden ymmärtävät ja kevyen liikenteen väylää käyttävät ovat tyytyväisiä. Ylivoimaisesti suurimmalle osalle asia on yhdentekevä.

        Kokonaisuutta hahmotellessa siltabunkkeri ei ole häävin näköinen. Ei ole ollut eikä koskaan tule olemaan. Tässäkin käy niin kuten aina käy, että joskus jossain vaiheessa nuo betinirumilukset poistetaan. Joko ennenmmin tai myöhemin. Tarvitaan aikaa että tekijöiden maine ei mene.


    • Anonyymi

      Pöllintekojärjellä noita kaiderumiluksia puolustetaan, voi raukkaa(ja) sääliksi enemmän käy kuin vihaksi.

    • Anonyymi

      Voin taata, ettei poisteta.

      • Anonyymi

        Ei ennenkuin tulee erillinen kevyen liikenteen silta. Ei ole mahdollista.


    • Anonyymi

      Näin on.

    • Anonyymi

      Tyhjänpäiväiväisten paskahousujen takuut on yhtä vahvaa kuin hevonen veteen paskaisi, sanoo vanha kansa.

    • Anonyymi

      On sitä tunnettua halon,heinän,munkin,ja betoniporsaitten teko taitoa kyllä meidän kunta päättäjillä,ja nämä vielä röyhkeästi väittää että tämän emämunauksen äiti olisi ELY.

    • Anonyymi

      Itärajalla voisivat ottaa tästä mallia kuinka se kunnon aita tehdään!

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      59
      3047
    2. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      544
      2886
    3. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      37
      2068
    4. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      49
      1942
    5. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      120
      1795
    6. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      304
      1761
    7. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      9
      1492
    8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      99
      1247
    9. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      63
      1198
    10. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      22
      1152
    Aihe