Pariskunta ei tekemisissä toistensa sukujen kanssa

m.oi

Ollaan seurusteltu mieheni kanssa 9vuotta, ollaan 28vuotiaita, mutta me emme ole kumpikaan tekemisissä toistemme sukujen kanssa. minua ei kiinnosta olla tekemisissä tai kahvitella hänen sukulaistensa kanssa ja sama toistepäin. en mene hänen mukaansa tämän serkun häihin eikä hänkään tule minun. luulen että osa syy tähän on että meillä on hyvin erilaiset perhetaustat. minä en ole yhtään läheinen äitini kanssa,isän kanssa ehkä jonkin verran, siskojeni kanssa olen läheisin. meidän suvussa pitää olla itsenäinen heti kun täyttää 18, äitini ei merkitse minulle yhtään mitään, eikä mitkään turhat kissanristiäiset kuulu meillä kuvaan. sitten taas mieheni suku on hirveän läheinen keskenään, nimppareitakin tyyliin juhlitaan yms. minua ahdistaa heidän tyylinsä, en tunne oloani mukavaksi ajatuksesta että ollaan niin läheisiä kaikkien tätien, serkkujen yms kanssa. erona on myös se että minun suvussa esim häihin kuuluu alkoholi, vaikka itse tosin en juo koskaan, mutta muut juo. sitten taas mieheni sukuun ei kuulu juominen ikinä,he ovat aika uskovaisia. en ole aiemmin oikeastaan ajatellut tätä systeemiämme tarkemmin mutta viime aikoina on alkanut mietityttää voiko tällainen suhde toimia? onko muilla samanlainen tilanne? onko suhteemme outo tai menossa huonoon suuntaan? olen aina ajatellut että jos on suhteessa niin ei siihen tarvi kuulua kummankaan sukulaiset sun muut, mutta nykyään tuntuu vaan että pariskunnat eivät mene enää mihinkään itsekseen vaan aina pitää olla kumppani mukana roikkumassa.

18

500

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 86-

      Olette olleet 9 vuotta yhdessä ja nyt mietit voiko suhde toimia jos ette tapaa toistenne sukuja? Tottakai voi, olettehan todistaneet sen jo.

      • m.oi

        lähinnä siksi mietin tätä nyt koska tässä iässä alkaa jo miettimään ja suunnittelemaan lapsia yms. aiemmin ollaan oltu aika nuoria vielä niin on voinu toimia ihan miten haluaa


      • xx_zzz_xxx

        Minusta mietit ihan turhaan, kyllä te lapsistakin selviätte ilman sukuja. :)

        Mä uskon, että sukulaisissa käymisen tyylejä löytyy moneen lähtöön. Eikä se haittaa. Olennaista, että valitsette teitä itseänne mielyttävän tavan.

        PS. Huhhuh, ompa täällä kärkkäitä kommentteja - siis ilmaisutyyliltään.


    • Xytcuhvkjböknåkn

      Vanhempiamme tavataan yksin ja yhdessä, muulla suvulla ei juuri väliä, kokoajan vain vähentynyt sukujuhlissa vierailu, jotenkin teennäisen rasittavaa yhdessäoleilua. Itseäni ei kiinnosta mitä muille kuuluu eikä muitakaan varmaan minun elämäni. Yleensähän ihmisten jutustelu on muista juoruamista, korvat hörössä uusia juoruaiheita etsien tai sitten häpeilemätöntä itsekehua. Parempi pitää riittävää hajurakoa sukuun.

    • Raja_itsekkyydelle

      Olet hirveän itsekäs ja negatiivinen. Tulet joskus itsekin olemaan vanha ja jos tyttäresi ajattelis niin niin saat maistaa omaa pahuuttas. Oletko ateisti? Onni on perhe ja rakkaus. Jäätte tosi paljosta vaiööe kun teette noin...en ymmärrä teitä..

      • m.oi

        onko myös mun miesystävä itsekäs ja negatiivinen koska hänkään ei halua olla tekemisissä mun sukulaisten kanssa?


    • aikuisinsilmin

      Oletan että olet 24-25 vuotias. Kyllä sinun jo pitäisi tajuta tuossa iässä, ettei sillä ole kissan pissan väliä, onko joku ihminen sukulainen, ystävä, työkaveri tai vaikka naapurin täti. Silloin kun ihmisillä on yhteisiä mielenkiinnon aiheita ja kemiat synkkaa, he pitävät yhteyttä ja viettävät aikaa keskenään, nuorten sanoin pitävät hauskaa, riippumatta siitä ovatko "sukua" vai eivät.

      Olet jotenkin pussissa kasvaneen, henkisesti kehittymättömän oloinen vielä ikäiseksesi.
      Aikuisempana huomaat että on ihan sama onko ihminen musta, valkoinen, sininen tai punainen, käyttääkö hametta tai housuja, onko jollekin sukua tai ei. Who cares, jos kyseinen ihminen on mukava ja hänen seurassaan voisi olla kivaa, on juttelemisen aiheita ja toinen tuntuu empaattiselta ja mukavalta niin aina voi ja kannattaa tutustua lähemmin. Ystäviä ei ole koskaan liikaa eikä rakkaita ihmisiä yleensä yhtään ylimäääräistä. Ihminen itsessään ratkaisee, ei se kenen sukua hän on tai mitä genreä hän edustaa.

      Juoppoja ja päällepäsmäreitä ei tarvitse sietää ja tämä pätee kaikkiin juoppoihin ja päällepäsmäreihin ja ikäviin ihmisiin. Ei sillä ole väliä ovatko ilkeät ihmiset sukulaisia vai eivät.
      Sen verran korjaan, että ei se juhlissa yleensä ole ikävää. Se on täysin sinun omasta asenteestasi kiinni. Jos lähtee juhliin sillä mielellä että siellä on paska olla niin aivan varmasti sitä saa mitä tilaa.
      Ekä pikkusievässä oleva ihminen automaattisesti ole ikävä ja hyljeksittävä juoppo, voi se olla mukavakin tyyppi, sillä ei se kännääminen ole joka päiväistä eikä mopo karkaa käsistä humalassakaan, mitä nyt juhlissa vähän ottaa. Enkä taaskaan puhu alkoholisteista enkä tapajuopoista vaan normaaleista ihmisistä.

      Löysää pikkasen sitä pääsi ympärillä olevaa vannetta ja tutustu ennakkoluulottomasti aikuisen asenteella niin omiin kuin miehenkin sukulaisiin ja ystäviin. Eivät he ihmisiä kummallisempia ole ja voi olla että huomaat että porukassa on paljon mukavampaa. Jos/kun hankitte lapsia, niin olisihan se kaikille mukavampaa jos sinä et istu itse rakentamassasi eristysnurkassa muiden joukossa, vaan iloitset muiden kanssa ja yhdessä silloin kun ilon teillä aihetta on.

      • m.oi

        Nyt menee niin pahasti mönkään tämän viestin kirjottajalla etten tiedä mistä aloittaa. Tässä ei ole kyse vain minusta -myöskään minun poikaystävä ei halua olla tekemisissä minun sukulaisten kanssa. tämä on molemminpuolista ollut aina eli ei ole mitään erityisnurkkaa vain minulle. me ei vaan olla ikinä menty mihinkää sukulaisten juhliin yhessä tai istuta kahvittelemassa toisen porukoiden luona, se ei tunnu kummallekaan luontevalle koska meiän sukulaiset on nii erilaisia. ja toiseksi, mä en ole läheinen mun sukulaisteni kanssa koska mun suvussa on alkoholismia niin paljon ja itse en juo ollenkaan, mun äiti on kamala narsisti joka ei välitä yhtään mistään, mun siskotkaan ei jaksa enää mielistellä "äitiä". ja ei ole mun pään ympärillä olevasta vanteesta kiinni se jos en kestä alkoholisteja, kuka muka jaksaa kuunnella pelkästään ryyppäämisestä. varmaan tää ettei mennä mihinkää sukulaisten juttuihi yhessä on vaa jääny jo tavaksikin ku ollaa oltu nii pitkää yhessä ja aina on ollu tämä sama linja. lisäks mua myös ärsyttää se nykyään kun kaikkialle pariskunnat tulee yhessä ihan kuin ei voisi olla mitään omaa. esim jos nään mun siskoja ni haluun kyllä puhua heidänkaa kunnolla asioista KESKENÄÄN ilman että jonkun poikaystävä on aina mukana.


    • Vainminunperheeni

      Minä ihan rukoilin itselleni sellaista puolisoa, jolla ois mahdollisimman vähän läheisiä sukulaisia ja ystäviä ja sainkin ihanan rukousvastauksen, juuri sellaisen puolison kuin halusin, noh muutama "ystävä" piti lempata kuvioista ulos puolin sun toisin suhdetta häiritsemästä, samoin vähän karkotella innokkaimpia sukulaisia kauemmas. harvakseltaan tavataan muutamaa läheistä velvollisuuden tunnosta, onneksi asuvat etäällä. Hyvin on sujunut kumppanuus ilman sukuakin. Toivottavasti älyävät pysyä järkilinjalla myös perinnönjaoissa, mutta varmaan toiveajattelua, sen verran kateellista sakkia tuntuvat olevan, vaikka ei olisi mitään syytä.

    • aikuisinsilmin

      huokaus.
      Väännetään sitten ratakiskosta mitä tarkoitin.
      Sanoin, että sinä olet aikuinen ihminen ja päätät itse kenen kanssa olet tekemisissä!
      Sanoin, ettei ole kissan pissan väliä sillä onko ihmiset sukulaisia vai ei. Jos ei natsaa kyläilyt omien sukulaistesi kanssa, niin ei natsaa. Jos et halua mennä perhejuhliin tai pitää yhteyttä vanhempiisi tai sukulaisiisi, tai ihan sama kuka joku ihminen on, älä mene, äläkä pidä yhteyttä.

      Toistan: Sinä olet aikuinen ja päätät itse ketkä ihmiset sinun elämääsi kuuluvat ja ketkä eivät!
      Viestisi on täynnä syytöksiä. Sinä olet nyt aikuinen ihminen. Lapsuutesi on ollutta ja mennyttä. Nyt sinä teet itse valintasi, joten enää sillä ei ole sinun elämäsi kannalta merkitystä ovatko vanhempasi tai koko sukusi juoppoja paskoja. Jos et pidä yhteyttä heihin, niin et pidä.
      Miehesi on oma yksilönsä ja hän vastaa omista valinnoistaan ja tekemisistään.

      Mitä perinnön jakoon tulee, perillinenhän ei voi päättää saako hän perintöä vai ei. Jos perinnön jättäjä jättää lapsensa perinnöttä, niin kyllähän se onnistuu. Omaisuutensa voi jakaa ennakkoon pikkuhiljaa niille ihmisille jotka kokee itselleen läheiseksi. Voi tehdä testamentin jolla yksi tai useampi saa koko omaisuuden ja perustella miksi joku perijöistä jätetään kokonaan ilman.

      Mitä tuohon itse rakennettuun eristysnurkkaan ja pääsi ympärillä olevaan vanteeseen tulee, ei näytä hyvältä, joten lopetan kommentoinnin tässä kokonaan ketjussa tähän.

    • elänytjanähnyt

      Nuorena ihminen pystyy vaikka mihin. Ilman muuta teidän kannattaa tehdä heti vaikka useampi lapsi ja totta kai te pystytte miehesi kanssa lapset kahdestaan hoitamaan ilman ulkopuolisia tukiverkkoja. Lapset tosin eivät voi hyvin tuollaisessa tilanteessa, mutta eihän niillä ole mitään väliä.

    • Vainyksielämäkin

      Elämä on huomattavasti kevyempää ja leppoisampaa,kun ei ala liikaa veljeillä sukulaisten kanssa.Tehkää kaikki,kuten tähänkin asti,jos se tuntuu teistä hyvältä.Suvusta ei tarvitse välittää,,sieltähän löytyy aina niitä-teki niin tai näin ,niin aina väärinpäin tyyppejä.

    • Erakkoonnellinen

      Ymmärsinkö oikein,että olette seurusteluvaiheessa.Voipipa käydä niin ,että olette liian erilaisista ympyröistä,joka aiheuttaa kitkaa,varsinkin ,jos tulee lapsia.Alappas katselemaan ,josko sattuisi kohdalle enemmän oman tyyllinen kumppani.,,,,Lapset tahtoo kovin mielellään kyläillä ja se ei sinulle ole helppo tilanne jäädä yksin sitten kotiin,ja siitähän ei hyvä seuraa ,jos lapset ei pääse nippareille,synttäreille jne. Se ei taida toimia ilman riitoja sitten,vaikka nyt on mennytkin koht ok ,kun olette kaksin.
      Kummankaan ei ole syy,me ihmiset vaan ollaan erilaisia.

    • oletko_aivan_terve

      normaalisti lapsilla on ukit, mummit, tädit, vaarit, enot, sedät, kummit, serkut, ystävät ja kaverit.

      Teidän lapsilla olisi vain isä, äiti ja mahdollisesti isän puoleiset sukulaiset, riippuen siitä, antaisitko sinä lastesi mennä isänsä mukana heitä tapaamaan.

      • Uhhuuhh

        Mitäs sinä nyt höliset? Miksi niillä lapsilla ei muka kavereita olisi? Miksi ei muka serkkuja olisi, jos hän kerran on siskojensa kanssa ihan hyvissä väleissä. Jos ne isovanhemmat ovat juoppoja, niin lasten on kyllä parempi olla ilman niitäkin.

        Kuulostat taas niiltä tyypeiltä jotka ovat asuneet jossain omassa kuplassaan ja kuvittelevat että kaikilla ihmisillä on samanlaiset perheet ja pitäisi olla samanlaiset välit sukulaisiinsa. Oletko sinä ihan terve?


      • oletko_aivan_terve
        Uhhuuhh kirjoitti:

        Mitäs sinä nyt höliset? Miksi niillä lapsilla ei muka kavereita olisi? Miksi ei muka serkkuja olisi, jos hän kerran on siskojensa kanssa ihan hyvissä väleissä. Jos ne isovanhemmat ovat juoppoja, niin lasten on kyllä parempi olla ilman niitäkin.

        Kuulostat taas niiltä tyypeiltä jotka ovat asuneet jossain omassa kuplassaan ja kuvittelevat että kaikilla ihmisillä on samanlaiset perheet ja pitäisi olla samanlaiset välit sukulaisiinsa. Oletko sinä ihan terve?

        hups, kalahtiko omaan nilkkaan Uhhuuhh?
        Aphän sanoo omissa viesteissään tasan tarkkaan näin:

        .......... minua ei kiinnosta olla tekemisissä tai kahvitella hänen sukulaistensa kanssa ja sama toistepäin..........

        ....olen aina ajatellut että jos on suhteessa niin ei siihen tarvi kuulua kummankaan sukulaiset sun muut.....

        .....Tässä ei ole kyse vain minusta -myöskään minun poikaystävä ei halua olla tekemisissä minun sukulaisten kanssa. tämä on molemminpuolista ollut aina......

        Miten niitä serkkuja, siskoja tai kavereita = ne sun muut, apn tulevilla lapsilla voi olla, jos niitä ei kerran mihinkään tarvita eikä niiden kanssa haluta olla tekemisissä?


      • polkuitsevalittava

        Ap ei kerro lapsihaaveistaan/suunnitelmistaan yhtään mitään. Kaikki eivät tahdo lapsia. Jos lapsilla ei ole sukulaisia vanhempien lisäksi, miksi ei olisi kavereita/ystäviä?
        Miksi juoppojen kanssa pitäisi ainakaan lasten seurustella? Ymmärrän hyvin, ettei raitis halua "istua iltaa" juoppojen kanssa. Eikä kai toisinpäinkään. Itsepähän kukin tiensä valitsee. Ihan kokonaan en ymmärrä aloittajan valitsemaa polkua, mutta siippani kanssa ollaankin samanlaisista perhekuvioista ainakin viinankäytön suhteen (vain maistetaan, ei ryypätä).
        Mitenkähän ap sitten menettelee, kun hautajaisetkin osuvat kohdalle? Usein miestä tarvitaan arknkantoon.


    • elämää_myös_nähnyt

      Miehen sukulaiset eivät ilmeisesti ole juoppoja, mutta ei ap heidänkään kanssa halunnut olla tekemisissä. Ja ei kai ne apn kaikki sukulaiset juoppoja ole?

      Mitä lapsiin tulee, muistaakseni ap jossain toisessa viestissään sanoi lapsia haluavansa. Jos koko apn suku on alkoholisteja, aika paha sukurasite on taustalla, ehkä ei tosiaankaan kannata silloin lapsia hankkia.

      Ei arkunkantajaa tänä päivänä tarvita. Polttohautauksessa arkku lipuu takahuoneeseen ja menee muiden kuljettamana krematorioon.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      105
      1746
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      81
      1367
    3. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      5
      1272
    4. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      92
      1240
    5. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      144
      1233
    6. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      22
      1136
    7. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      11
      1127
    8. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      590
      1094
    9. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      6
      1014
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      11
      934
    Aihe