Hiekkasärkkien Ravintola Surffari

lomailua

28.07. 2016 n. kl. 19.00. Olin jonossa odottamassa omaa vuoroani ja oli suora yhteys oven lasin läpi Surffarin keittiöön. Siellä Punahiuksinen nainen paistoi pizzoja, ja odotti että paistuvat... Yht`äkkiä pizzaleipuri alkoi kaivamaan työkenkänsä pohjaa ????!!!!odotellessaan pizzojen valmistumista. Paljain käsin kokoajan. Lopuksi hän vain pyyhkäisi kättänsä mustan essunsa etumukseen ja alkoi kauhalla levittämään pizzan päälle kastiketta. Hetken päästä hän otti taikinaa laatikosta ja alkoi pyörittelemään uutta pizzaa....Käsiään hän ei missään vaiheessa pessyt!!!!
Vuoroni tultua tilasin pari olutta, enkä malttanut olla sanomatta näkemästäni tarjoilijalleni. Hygieniasta ei tietoakaan kyseisellä nais-työntekijällä. Onneksi emme olleet nälkäisiä, mutta lysti meni kyllä loppulomaksi kys. paikan toimintaan. Onneksi alueella oli paljon vaihtoehtoja....

9

1648

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • omakokki

      Tuohan on yleistä maailman kaikissa ravintoloissa. Nuorilla tai edes joillakin aikuisillakaan ei ole käsitystä hygieniasta, vaikka olisivatkin suorittaneet hygieniapassin. Olen nähnyt mm. Kokkolassa eräässä ravintolassa, kun apupoika asiakkaan lautaselle annosteli muusia ja lihapullia. Pullat kierivät ulos lautaselta, apupoika keräili karanneet pullat käsin noukkien lautaselle. Tästä annoin palautetta suoraan ravintolapäällikölle, sain siitä hyvästä palkaksi lahjakortin. No, se kyllä jäi käyttämättä voimassaoloaikanaan (1 vuosi) ja tapauksen jälkeen en ole syömässä käynyt ko. ravintolassa.
      Eräässä henkilöstöravintolassa oli palkattuna tarjoilun avuksi lievästi vajaakuntoisia henkilöitä, mikä sinänsä on hyvä asia. Yksi heistä piteli mehukannua käsissään ja kaatoi asiakkaan toivomuksesta lasiin mehua. Kannu tiputti pöydälle ja mehunkaataja pyyhki pöydän luutulla. Samaa luutua käytti myös kannun nokan pyyhkimiseen. Otin sitten itse purkista maitoa.
      Väitän, että kaikissa ravintoloissa hygieniataso on vähän niin ja näin. Kun otat noutopöydästä salaattia, saat seuraavana päivänä ripuloida. Tämä on usein asiakkaista itsestään johtuvaa, käydään vessassa, kaupassa, räplätään kännykkää ja ei pestä käsiä ennen ruokailua. Pöpöt tarttuvat tarjoiluvälineisiin ja leviävät edelleen. Kännykkä on muutes likaisempi, kuin vessan pönttö.
      Kuppiloissa ei pestä juomalaseja. Kaljalasit vain huuhtaistaan sisäpuolelta pikaisesti ja jätetään valumaan pyyhkeen päälle.
      Yhdessä ravintolassa paistinpannuja ei pesty lainkaan. Pannut roikkuivat koukuissa ja rasva tippui lattialle. Arvatkaa, onko vaikkapa seuraavana päivänä rasvan härskiintyessä maukasta ruokaa saatavilla? Ja tämä tapahtui Kalajoella. Yhdessä ravintolassa pihi omistaja nosteli asiakkaan syömättä jättämät salaatinlehdet seuraavan asiakkaan lautaselle...
      Ihmetyttää myös ravintola-alan henkilöstön tupakointi. Ei ole asiakkaan nenään miellyttävä tuoksu, kun tarjoilija ensiksi käy tupakalla takapihalla ja sitten tuodaan pizzaa lautasella. Savun haju tarttuu tarjoilijan vaatteisiin ja henki haisee. Miten kokki yleensäkään haistaa ja maistaa tekemänsä ruoan, jos tupakoi?

    • puhtauspuoliruokaa

      Et varmaan ole koskaan syönnyt Suomea kauempana niin olisit varmaan kuollut nälkään

    • omakokki

      "Et varmaan ole koskaan syönnyt Suomea kauempana niin olisit varmaan kuollut nälkään"

      Mitähän kieltä se tuokin oikein on? Jos oli tarkoitus arvailla, olenko syönyt Suomen rajojen ulkopuolella, niin vastauksena totean, että 12 eri maassa. Ja myös usein katukeittiöissä. Enkä ole kuollut nälkään. Joskus ripulia lensi ja yrjöt, mutta hengissä edelleen.

    • Anonyymi

      Suurin osa alueen ravintoloista on saman henkilön omistamia käsittääkseni, joten sinänsä ei ihan hirveästi auta, jos vain vaihdat ravintolaa. Sama ongelma lienee kaikkialla ja kaikissa ravintoloissa.

      • Anonyymi

        Sulla lamppu syttyy vieläkin hitaammin, kuin eräällä nimeltä mainitsemattomalla vihreiden miespuolisella kunnanvaltuutetulla. Hänellä sentään kolmessa viikossa, sinulla vasta viiden vuoden kuluttua.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sulla lamppu syttyy vieläkin hitaammin, kuin eräällä nimeltä mainitsemattomalla vihreiden miespuolisella kunnanvaltuutetulla. Hänellä sentään kolmessa viikossa, sinulla vasta viiden vuoden kuluttua.

        Samat ongelmat ne on tänäänkin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Samat ongelmat ne on tänäänkin.

        Jaa, joko tänään kerkesit käydä Surffarissa syömässä?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sulla lamppu syttyy vieläkin hitaammin, kuin eräällä nimeltä mainitsemattomalla vihreiden miespuolisella kunnanvaltuutetulla. Hänellä sentään kolmessa viikossa, sinulla vasta viiden vuoden kuluttua.

        Nooh Hanna S, yritäpä nyt hillitä itsesi. 😂


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jaa, joko tänään kerkesit käydä Surffarissa syömässä?

        Joo, en kerinny. Mutta ihmiskunta ei muutamassa vuodessa tapojaan muuta.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      156
      2722
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2006
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      22
      2001
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      89
      1806
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      67
      1550
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      19
      1313
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      37
      1212
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      10
      1201
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      36
      1188
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      9
      1171
    Aihe