Todistin eläinrääkkäys tapahtuman

dr.alabai

Yleensä en jaksa kirjoitella mitään, mutta nyt ajattelin vähän päästellä höyryjä. Olin kävelyllä ja näin kun kaksi koiraa vähän räksytti toisilleen. Yllättäen jostain tulee pyöräilijä takaa leveällä tiellä väliin ja päästelee suustaan näitä Cesar Millanin tshcc! äännähdyksiä kovaan ääneen ja mölyää kuin apina. Oli jopa aggressiivisen oloinen hintelä pikku ukko. Ihmetykseni oli suuri kun hän pysähtyy pienen koiran luo joka selvästi haukkuu epävarmuuttaan ja nappaa sitä niskasta kiinni vaikka tilanne oli jo ohi!
Jos olisin ollut lähempänä olisi tämä puuaivo saanut kuulla kunniansa! Toivottavasti tämä pieni koira ei nyt rupea pelkäämään vieraita miehiä tai pyöräilijöitä.
Tämän takia nämä koirankoulutus tv-ohjelmat pitäisi lopettaa kokonaan kun kaikenmaailman aivottomat rupeavat leikkimään koirakoiskuijaa tietämättä mistään mitään.
Hyvää kesän jatkoa kaikille!

4

168

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • mahjongi

      No höh. Ihmiset nyt ottavat mallia milloin mistäkin ja toimivat välillä impulsiivisesti. Ei koira tuosta välttämättä kärsi, mutta ei siinä kyllä mitään pointtiakaan tekijältä ollut vaikka ajatteli auttaa itsekkäistä syistä yrittäen pönkittää pikkuruista egoaan siinä kuitenkaan onnistumatta. Ei voi tietää tapahtuman seurauksia suoranaisesti koiraan.
      En usko, että tekijä olisi uskaltanut napata isompaa koiraa pillistä kiinni;) Tämä kertoo hänen pikkusieluisuudestaan ja henkisestä vajavaisuudesta.

    • oikea-termihän-on

      koiriinsekaantuja! :D Ovat sellaisia jotka eivät ole koskaan edes omistaneet koiraa, mutta pätemisen tarve on suuri kun muutaman videonpätkän netissä nähneet.

      JOS "perus" räkyttämisestä pitää koirasta niskalenkkiä ottaa niin TODELLA väärällä polulla ollaan. Maallahan sitä varmaan olisi koko ajan joku sitten koiran kurkussa kiinni kun yötä/ päivää räkyttävät. On hulluksi mennyt tämä maailma ei voi muuta sanoa.

      Haukun tulkinta on myös tärkeää. Monesti se ymmärretään väärin ja ajatellaan automaattisesti aggression olevan kyseessä vaikka näin ei todellakaan ole.

      Pienempiä on helppo ns. kiusata ja kokeilla. Ei haittaa vaikka pintanaarmu tulisi. Pienen voi vaikka väkisin sitten vääntää mutkalle jotta itse varmasti selviäisi tilanteesta "voittajana" ilman häpeän katseita takaraivossa. Todellisuushan on toinen ja häpeänparru tunkeutunut alitajuisesti jo tekohetkellä syvälle päähän ja tukkinut tekijän aivorattaat lukkoon. Muut teon silminnäkijät tämän huomaavat automaattisesti ja häveliäisyyttään kääntävät päänsä "siiven alle" todetakseen "nyt män metsään ja pahasti". Tekijäkin sen jo tietää, että aploodeja ei tullut. Solidaarisuus kanssaeläjiä kohtaan on menettänyt merkityksensä tässä vaiheessa ja häpeäraivo ottanut vallan.

      Mutta kun isommalle koiralle jolla luonnetta, puruvoimaa sekä vääntöä kehossa kävisi tekemään saman ja panoksena olisikin omien näppien lähtö parhaimmassa tapauksessa niin eipä uskalleta käydä käsiksi.

    • aamuharja

      Niin. Eräs tuttuni jolla on sotakoiraohjaajan natsat sanoi viisaasti aikanaan ettei vieraiden ihmisten koiriin saa kajota kaduilla koulutusmielessä. Ongelmatapauksissa voi omistaja aina itse ottaa yhteyden kouluttajaan. Monilla ystävilläni on koiria eikä minulla ole kiinnostusta niitä kouluttaa tai antaa kummempia neuvoja vaikka jotain pikkujuttuja voisikin viilata. En voi siis ymmärtää miten joku ventovieras kokee olevansa sellaisessa asemassa, että voisi toisen koiraa noinkin rankalla kädellä ojentaa.

      • Dr.alaban

        Olipas fiksusti sanottu! Vaikka ihmisiä ja koiria ei suoranaisesti voikaan laittaa yks yhteen niin ajatelkaapas sellainen tilanne missä mukula kiukuttelee vaikka kaupassa ja joku vieras sitten päättäisi ojentaa tätä lasta antaen tukkapöllyä äiteen katsellessa vieressä. Voisi olla aika traumaattinen kokemus lapselle ja tekijälle heilahtaisi häkkiä tietenkin. Voisiko lapsi luottaa holhoojaansa enää esim. kaupassa? Samalla lailla se koirakin tarvitsee luotettavan omistajan, mutta voiko luottaa kun valmiiksi jo jännittää ja ventovieraat käy niskoihin kiinni uhittelemalla. Viettikäyttäytyminen ja niiden hallinta tilanteissa on sitten eri lukunsa.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      66
      6382
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      25
      4106
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      265
      2529
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      1990
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      30
      1498
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      96
      1348
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1097
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      54
      1080
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      77
      1026
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      1001
    Aihe