Matkavinkit

Matkalle1234

Olisko kellään ideoita matkakohteeksi mieluiten Aasiassa mutta muutkin maanosat käy. Mielellään olis kaupunkiloman ja rantaloman sekotus. Kertokaa samalla matkavinkkejä ehdottamaanne kohteeseen.

10

411

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ztaarepori

      Kun selailet matkakohteita niin älä osta matkaa samalta tietokoneelta kuin olet selaillut ja katsellut ko. matkoja sillä kaikenmaailman evästeet ja bannerit muistavat sinut ja nostavat ko. matkan hintaa samaa kohteeseen jota olet selaillut usein.

      Muutama päivä sitten taas kävi niin että mökillä tuttavapariskunnan kanssa keksittiin että mennään syksyllä kanariansaarille ja katsottiin sopivaa aikaa ja kohdetta jonne olisi mukava lähteä kun se löytyi kaivoimme myös toisen tietokoneen esiin ja aloimme varaamaan matkaa samasta kohteesta samaan aikaan kuin toisesta koneesta josta kohteita oli selailtu mutta mutta hinta olikin sataeuroa halvempi aluksi kun samaa päivämäärää ja hotellia varattiin , sitten kuitenkin tuli vielä muutoksia aikatauluihin joten muutimme matkaa viikon myöhemmäksi ja hinta pompsahti samaksi kuin selailummassa laitteissa se oli koko ajan vaikka juuri olivatkin samasta kohteesta samaan aikaan erilaiset.

    • aarinkomtk

      matkatoimistojen sivuilla kun hyppäät niiden hinnat nousee samalta koneelta kun tilaat millä selailet,,,,,,

    • pooponen

      Tulimme juuri Albaniasta. Ensin vietimme 5 päivää ihanalla hiekkarannalla, jossa ei ollut mutaa eikä teräviä kiviä. Lämpöä oli 38 astettä. Ranta syveni loivasti, joten mainio kohde myös lapsille. Asuimme pienessä hotellissa, aivan meren rannalla (mereen matkaa n. 50m). Huoneistossa oli keittomahdollisuus. Oli sähkö että kaasuhella ja uuni. Keittiö oli tilava, samoin olohuone. Huoneistossa oli nukkumapaikka kolmelle ja lisäksi hyvä varavuode neljännelle. Kylpyhuone oli viimeisenpäälle ja tilava. Huneiston ainut miinus oli, että musiikki kuului aina klo 1.00 saakka. Hieman kauempana oleviin hotelleihin se ei varmaankaan kuulunut. Hintaa ko. huoneistolla on 50 - 80 euroa vuorokausi, joten ei paljoa neljälle henkilölle.
      Matkaa ko. kohteeseen oli ehkä n. 40 km Tiranan kentältä.

      Seuraavat viisi päivää olimme Tiranassa, jossa tutustuimme lähellä olevin nähtävyyksiin. Hotelli oli hyvä kolmen tähden hotelli kahviaamiaisella. Erittäin kodikas ja henkiläkunta ystävällinen. Yöpyminen kolmen hengen huoneessa on kohtuullinen 75 - 85€ ja kahde hengen huoneen saa 60 erurolla.

      Olen aikaisemmin ollut myös kiertomatkoilla ko. maassa. Kiertomatka kannattaa tehdä, jos lähtiöitä on n. kymmenen henkilöä, mikäli haluaa edullisen matkan. Vaikka kartalta näyttää, että välimatkat ovat lyhyitä, niin siihen menee aikaa, koska maassa on paljon vuoristoa ja siellä ei voi ajaa tuhatta ja sataa. Kiertomatkalla olimme yötä Sarandassa, joka on lähellä Kreikan rajaa. Kiertomatkaan sisältyi paljon sellaisia kohteita, joita ei edes netissä ole. Meillä oli oppaana Albaniassa asuva suomalainen Leila Farin. Hän puhuu sujuvasti myös albaniaa sekä englantia, suomen lisäksi.
      Hän on asunut Albaniassa 10 vuotta.

      Ruoka on hyvää ja erittäin kohtuhintaista. Maa on turvallinen, siellä ei ole ollut sotaa eikä siellä ole pakolaisia.

      Lennot on hyvä varata jo talven aikana, koska silloin ne ovat halvimmat. Sinne voi päästä jopa alle 300€:lla. Itse maksoin 400€ Isanbulin kautta, edes takaisesta. Saksan kautta pääsee nopeammin.

      Tiedossani on, että seuraavaa kiertomatkaa suunnitellaa tälle syksylle ja ensi vuoden alkukesälle, jolloin ei ole niin kuuma.
      Laittakaa Leillalle s-postia [email protected] ja käykää henen sivuilla, albaniaan.fi

    • Huilaillaan

      Suosittelen! Thaimaa Rayong 75 km Pattayalta siis pois varsinaisesta turistikohteesta joka ei ole monenkaan suomalaisen suosiossa sen kerran koettuaan, toki jotkut sitä suorastaan rakastavatkin yökerhoineen ja tyttökatuineen. Kyseessä nyt kuitenkin Hat Mae Rambhung ranta joka on luonnonsuojelualuetta ja 12 km pitkä vain 75 km päässä Pattayasta, siellä rannalla on tilaa aina paljon suuntaan jos toiseen, ei mitään lihakauppatunnelmaa jossa kyljys kyljyksessä kiinni. Ihme sinänsä että turismi ei ole vielä löytänyt tätä paratiisia jonka ranta on yksi Thaimaan kauneimmista. Viikonloppuisin suurista kaupungeista kuten Bangkokista paikalliset saapuvat viikonlopun viettoon ja piknikille, yöpyvät rannalla aiheuttamatta kuitenkaan häiriötä, päinvastoin tuovat vaihtelua rantakadulle.Turistien suosimalle Ko Samet saarelle lautat lähtevät 6 km päästä Ban Phen kylästä jonne matka kestää lautalla n. puoli tuntia. Ban Phestä löytyy myös melkein mitä vain ja mitä jää puuttumaan niin sen löytää Rayongista 17 km päästä. Rayongin kaipunkiin matkaa 17 km, lava-autot sinne kulkevat rantatiellä. Jos kiinnostaa enemmän niin minulla on asunto 60m päässä rannasta keskellä 24 kerroksista taloa 10 kerroksessa ihan keskellä taloa. 43 m2 ja lisänä iso 14 m2 parveke suoraan merelle päin josta esteetön merinäköala. Asunto on täydellisesti varusteltu ja täysin remontoitu. Seiraavaksi se on vapaana huhtikuusta 2017 alkaen eteen päin. Asunnossa ilmastointi, eurooppalainen keittokomero jossa kahden levyn liesitasi, liesituuletin, iso jääkaappi/pakastin, kahvin-ja vedenkeitin, mikro. Olohuone, makuutila jossa parivuode, levitettävä sohva, koko etuseinä ikkunaa josta meri kimmeltää sisälle asti. Isona plussana se 14m2 parveke. Talossa 24/7 vartiointi, vastaanotto, pesula, vesiautomaatti, kuntosali, siivouspalvelut, hierontapalvelut, iso uusi uima-allasalue suoraan parvekkeen alapuolella ja siitä merinäköala, pizzeria. Välimatkoja : ranta 60m, bussipysäkki 50m,pizzeria 30m, Ban Phe kylä 17 km, Pattaya 75km, Suvarnabhum lentokenttä 180km jonne ajoaika n. 2h.kohde ei ole yöelämää kaipaavien paikka koska yökerhoja ja bilemestoja ei ole, sen sijaan ruokapaikkoja löytyy koko 12 km pitkän rantakadun pituudelta pienin välimatkoin tiuhaan. Ihan läheltä n. 4 km päästä on Thaimaassakin kuuluisa viidakkoravintola jonka yhteydessä joka mukulan unelma vesipuisto ja exoottinen hotellialue,
      .vain 4 km Hieno akvaario, 2 km päässä luonnonpuisto jossa upeassa laguunissa luxus hotelli, ym. markkinoita kaksi kertaa viikossa. Ympäristössä mainiot maastot pyöräilyyn sekä lenkkeilyyn koska ei mäkiä, näin mahdollisuus tutustua ympäristöön ja löytää kaikkea yllättävää vielä vuosienkin päästä ns. keskeltä ei mitään kuten mekin viime talvena 10 vuoden päästä pongasimme upean palmupuiston missä hieno ravintola.Jos mopokyyti tuntuu mukavammalta niin vuokraamoja on ihan vieressä useita eikä maksa paljon. Joku joskus on sanonut että lähtee säästämään kun lähtee Suomesta muutamaksi kuukaudeksi tänne pois Suomesta talvella tai syksyllä. Alue on vieläpä tosi edullinen verrattuna varsinaisiin turistikohteiisiin, rahapussi kiittää, mieli ja sielu lepäävät eikä kotiin palatessa pipo enää kiristä. Kyseessä ei ole kuitenkaan mikään pystyyn kuollut kylä vaan aito thaimaalainen kalastajakylä jossa mahdollisuus viettää leppoisaa lomaa seuraten paikallista elämää asuen kuitenkin laadukkaasti aivan meren rannalla. Itse olemme viihtyneet alueella jo 10 vuotta emmekä vaihtaisi pois. Jos siis kiinnostuitte niin kyselemällä saa lisätietoa. Ensi vuonna asunto on vapaana alkaen huhtikuun puolen välin jälkeen.

    • ccr6

      Hei lähdettiin huvikseen tekeen tällaista sivustoa www.matkavinkki.com

      Siellä on vielä aika vähän juttuja, mutta keräämme niitä sinne koko ajan lisää!

    • matkaaaa

      En niinkään osaa ranta-/kaupunkilomakohteista suositella muita kuin Kroatiaa ja Montenegroa, mutta pelkistä kaupunkikohteista esim. Vladivostok, Irkutsk, Moskova, Pietari, Nižni Novgorod ja muut Venäjän kaupungit ovat usein jo valmiiksi yliviivattuja vaihtoehtoja, vaikka ne oikeasti ovat hienoja kohteita, eikä suunnilleen lainkaan "neukkutyylisiä". Myös Venäjän "Kultainen Rengas" ("The Golden Ring of Russia" löytyy paremmin tietoa) on hyvä roadtrip-vaihtoehto. Toisaalta, varsinkin kahden suurimman kaupungin ulkopuolelle matkustaessa joutuu opetella esim. kyrillisen kirjaimiston perusteita, mutta usko vain, se ei ole kovin vaikeaa. Ainoat suomalaisille vaikeat äänteet ovat ehkä щ ja ы. Ja Trans-Siperian rata pitäisi tietenkin olla kaikkien bucket listilla. Praha on kans bueno.

    • rafting

      Kyseessä nyt kuitenkin Hat Mae Rambhung ranta joka on luonnonsuojelualuetta ja 12 km pitkä vain 75 km päässä Pattayasta, siellä rannalla on tilaa aina paljon suuntaan jos toiseen, ei mitään lihakauppatunnelmaa jossa kyljys kyljyksessä kiinni. Ihme sinänsä että turismi ei ole vielä löytänyt tätä paratiisia jonka ranta on yksi Thaimaan kauneimmista. http://www.antalyarafting.com/
      Turistien suosimalle Ko Samet saarelle lautat lähtevät 6 km päästä Ban Phen kylästä jonne matka kestää lautalla n. puoli tuntia. Ban Phestä löytyy myös melkein mitä vain ja mitä jää puuttumaan niin sen löytää Rayongista 17 km päästä. Rayongin kaipunkiin matkaa 17 km, lava-autot sinne kulkevat rantatiellä. Jos kiinnostaa enemmän niin minulla on asunto 60m päässä rannasta keskellä 24 kerroksista taloa 10 kerroksessa ihan keskellä taloa.

    • phopon

      43 m2 ja lisänä iso 14 m2 parveke suoraan merelle päin josta esteetön merinäköala. Asunto on täydellisesti varusteltu ja täysin remontoitu. Seiraavaksi se on vapaana huhtikuusta 2017 alkaen eteen päin. Asunnossa ilmastointi, eurooppalainen keittokomero jossa kahden levyn liesitasi, liesituuletin, iso jääkaappi/pakastin, kahvin-ja vedenkeitin, mikro. Olohuone, makuutila jossa parivuode, levitettävä sohva, koko etuseinä ikkunaa josta meri kimmeltää sisälle asti. Isona plussana se 14m2 parveke. Talossa 24/7 vartiointi, vastaanotto, pesula, vesiautomaatti, kuntosali, siivouspalvelut, hierontapalvelut, iso uusi uima-allasalue suoraan parvekkeen alapuolella ja siitä merinäköala, pizzeria. Välimatkoja : ranta 60m, bussipysäkki 50m,pizzeria 30m, Ban Phe kylä 17 km, Pattaya 75km, Suvarnabhum lentokenttä 180km jonne ajoaika n. 2h.kohde ei ole yöelämää kaipaavien paikka koska yökerhoja ja bilemestoja ei ole, sen sijaan ruokapaikkoja löytyy koko 12 km pitkän rantakadun pituudelta pienin välimatkoin tiuhaan. Ihan läheltä n. 4 km päästä on Thaimaassakin kuuluisa viidakkoravintola jonka yhteydessä joka mukulan unelma vesipuisto ja exoottinen hotellialue, http://www.transferim.net/
      .vain 4 km Hieno akvaario, 2 km päässä luonnonpuisto jossa upeassa laguunissa luxus hotelli, ym. markkinoita kaksi kertaa viikossa.

    • papadopulos

      Ympäristössä mainiot maastot pyöräilyyn sekä lenkkeilyyn koska ei mäkiä, näin mahdollisuus tutustua ympäristöön ja löytää kaikkea yllättävää vielä vuosienkin päästä ns. keskeltä ei mitään kuten mekin viime talvena 10 vuoden päästä pongasimme upean palmupuiston missä hieno ravintola.Jos mopokyyti tuntuu mukavammalta niin vuokraamoja on ihan vieressä useita eikä maksa paljon. Joku joskus on sanonut että lähtee säästämään kun lähtee Suomesta muutamaksi kuukaudeksi tänne pois Suomesta talvella tai syksyllä. http://www.faleztransfer.com/ Alue on vieläpä tosi edullinen verrattuna varsinaisiin turistikohteiisiin, rahapussi kiittää, mieli ja sielu lepäävät eikä kotiin palatessa pipo enää kiristä. Kyseessä ei ole kuitenkaan mikään pystyyn kuollut kylä vaan aito thaimaalainen kalastajakylä jossa mahdollisuus viettää leppoisaa lomaa seuraten paikallista elämää asuen kuitenkin laadukkaasti aivan meren rannalla. Itse olemme viihtyneet alueella jo 10 vuotta emmekä vaihtaisi pois. Jos siis kiinnostuitte niin kyselemällä saa lisätietoa.

    • antalyatransfer

      Kyseessä nyt kuitenkin Hat Mae Rambhung ranta joka on luonnonsuojelualuetta ja 12 km pitkä vain 75 km päässä Pattayasta, siellä rannalla on tilaa aina paljon suuntaan jos toiseen, ei mitään lihakauppatunnelmaa jossa kyljys kyljyksessä kiinni. Ihme sinänsä että turismi ei ole vielä löytänyt tätä paratiisia jonka ranta on yksi Thaimaan kauneimmista. http://www.antalya724transfer.com

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      228
      3578
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      24
      2201
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2091
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      1985
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      87
      1662
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      24
      1381
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1281
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1267
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1217
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1208
    Aihe