Porakaivopumpun nostaminen/kiinnitys

SuuriStarttivirta

Hei

Koitin ratkaista ongelmaa kun porakaivopumppu ei jaksanut käynnistyä uuden tehokkaan aggregaatin avulla saaressa vaikka toimi vanhalla agrilla hyvin. Piti tarkastaa ettei annetuista tiedoista huolimatta kaivoon ole tullut asennettua vahingossa tehokkampaa pumppua kuin mitä tilauksessani aikanaan ilmoitettiin. Kaivo ei ole kuin 30 m syvä ja pumppu on noin 27-28 m korkeudella. Nostaminen oli epätoivoista vaikka 2 hlö nostaa pumppua ja kolmas kuljettaa vesipostia=letkun yläpäätä pitkin kalliota. Lopulta pumppu törmäsi johonkin reunukseen, varmaankin suojaputken reunaan emmekä saaneet varovasti siirtelemällä uitettua pumppua reiästä ylös tuon noin 15 m nostamisen jälkeen emmekä uskaltaneet enemmän voimaakaan käyttää kun huomasimme, että pumppu on pelkän 32 mm pumppuletkun varaan asennettu eikä turvavaijeria ollut laisinkaan.

Eli:
1. ONko jotain tiettyä tekniikkaa miten porakaivopumpun saa järjellisesti ylös kaivosta kun emme ole mantereella vaan saaressa ja vielä kalliorinteen keskellä?
2. Kuinka yleistä on pumpun asentaminen pelkän letkun varaan? Eri ohjeissahan lukee, että vaijeri tulee kiinnittää löysästi, eli pumppu ui kauniisti letkun varassa eikä letku pääse näin löysälle ja hankautumaan ajan mittaan kaivon seinämiin rikki. Mutta vaijerin täysi puuttuminen ihmetyttää.

2

1568

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ranenostaa

      Laittakaa paineilmaa paineputkeen kevenee entisestään tosin pitäisi tulla perusäijältä yksin heittämällä mäkeen. Noin matala upotussyvyys ei kyllä vaijeria kaipaa jos liitin on iskussa ja se kyllä kestää repiä ennen putki katkee!

    • NickNailer

      Jos kallio on huonolaatuista, saattaa porausreikä olla tukossa ainakin osittain, jolloin ainoa tapa saattaa olla porata uusi reikä viereen.

      Nostoa voisi kokeilla taljalla. Rakenna 2*4:sta pieni "torni" ja laita siihen talja suoraan reiän yläpuolelle. Varovasti taljalla nostaen pumppu saattaa lähteä liikenteeseen.

      Jos kyseessä on 3 -vaihe aggregaatti ja -pumppu, niin tarkista pyörimissuunta. Ainoa järkevä tapa sen toteamiseen on mittaus. Joka muuta väittää, niin puhuu palturia. Tunnen yhden tapauksen Lohjalta, jossa yksi "sankari" ei myönnä, että on kytkenyt väärin. Yksinkertaisinta on iskeä piuhat kiinni ja katsoa mittarista. Vuosia jatkuviin "eipäs juupas pyörii oikein" -keskusteluihin en lähde.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      49
      4985
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3277
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1412
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      181
      1245
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      75
      957
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      878
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      857
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      215
      731
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      728
    10. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      482
      697
    Aihe