Marja-Matti riistää Hankasalmella

Hankasalmen_puolesta

Kyseiselle yritykselle töitä tekevien Thaimaalaisten tahoilta on tullut jälleen avunpyyntöjä. He tuntevat olevansa loukussa ja ovat ottaneet yhteyttä tuntemiinsa muihin Thaimaalaisten Suomessa. Heille on luvattu hyvät tienestit ennen lähtöä. Nyt heiltä on viety passit, heille maksetaan työstä alihintaa 1€/kg ja majoituksesta 25€/vrk sekä jopa peitosta täytyy maksaa 10€/kpl. Lentolipuista on otettu 65.000THB joka on myös ylihintaa. Nyt Matti on tuhoamassa Hankasalmen hyvää mainetta. Eikö tuo toiminta pitäisi jokieltää? Eikö ole ihmiskauppaa lähentelevää toimintaa? Mitä mieltä?

43

4830

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • uskomatontaRiistoa

      1€/kg on ryöväystä. Pitäisi maksaa vähintään 5€/kg

      • Hankasalmelainen

        Voitko kertoa, miten voi olla mahdollista ostaa ensin tuotetta 5:llä eurolla ja myydä sitä sitten eteenpäin 1:llä eurolla. Mitenkähän mahtaisi tällaiselle yritykselle käydä? Menot esimerkiksi 500000€ ja tulot 1000000€. Tappio 4000000€


    • Pakkoottaa

      Haravoivat puolukan raakileena

    • Hankasalmelainen

      Väitteet mitä yllä esitetään eivät pidä paikaansa. Ennenkuin kirjoittaa, kannattaa ottaa selvää tosiasioista.

      • sekoirajohonjne

        Niin, kuten esimerkiksi nimimerkin Hankasalmelainen laskelmat... siis puolen miljoonan menoilla ja miljoonan tuloilla saa aikaiseksi neljän miljoonan tappiot.


      • Hankasalmelainen

        Mihinkähän tällainen tieto perustuu?
        Markkinataloudessa asiakas ostaa siltä keltä edullisimmin tuotteen saa. Jos joku toimia koettaa myydä kalliimmalla, niin kukaan ei tältä osta. Yritykset kilpailevat keskenään siitä kuka kaupat saa. Pystytkö ymmärtämään?


      • Markkinataloutta

        Väännetäämpä rautalangasta sille, jolla älykkyys ei riitä tätä ymmärtämään. Esimerkki: Kalle, Ville ja Jorma ovat kaikki myymässä samanlaista Toyota corollaa. Ostajia autoille on tarjolla vain kaksi, Matti ja Maija. Jorma myy autoa 300:lla eurolla, Kalle myöskin 300:lla eurolla. Ville haluaa kuitenkin corollastaan 1500euroa. Kuvitteletko sinä nyt että Matti ja Maija ostaisivat nyt tässä tilanteessa auton Villeltä?


      • sekoirajohonjne
        Hankasalmelainen kirjoitti:

        Mihinkähän tällainen tieto perustuu?
        Markkinataloudessa asiakas ostaa siltä keltä edullisimmin tuotteen saa. Jos joku toimia koettaa myydä kalliimmalla, niin kukaan ei tältä osta. Yritykset kilpailevat keskenään siitä kuka kaupat saa. Pystytkö ymmärtämään?

        Itsellesikö huutelet? Vai minulle? Jos minulle, niin juurihan (4.10.2016 10:36) sinä tuollaisen laskelman esitit. Jos et pysty hahmottamaan suuria lukuja, niin älä niitä silloin ala esittelemäänkään.


      • Anonyymi
        Markkinataloutta kirjoitti:

        Väännetäämpä rautalangasta sille, jolla älykkyys ei riitä tätä ymmärtämään. Esimerkki: Kalle, Ville ja Jorma ovat kaikki myymässä samanlaista Toyota corollaa. Ostajia autoille on tarjolla vain kaksi, Matti ja Maija. Jorma myy autoa 300:lla eurolla, Kalle myöskin 300:lla eurolla. Ville haluaa kuitenkin corollastaan 1500euroa. Kuvitteletko sinä nyt että Matti ja Maija ostaisivat nyt tässä tilanteessa auton Villeltä?

        Ensinnäkin... Ne 300 euron autot ovat umpiruostuneita ja tekniikka hajalla, koska sillä hinnalla ei saa kun auton mitan p..kaa. Jos ville pyytää autostaan 1500, niin on taattua, että Villen myymä kosla on järkevä ostos. Notta tota... Kalliimpi on paree.


      • Anonyymi

        Kylläpä ne taitaa pitää,valitettavasti. Hävettää olla suomalainen asiasta lukiessa.
        Asioista on ottanut selvää jopa korkein oikeus,riittääkö se kysyjälle?


    • Hankasalmelainen

      Hankasalmen kunnan rahat ovat lopussa. Karkoitetaan siis kaikki nämä riistäjäyrittäjät täältä pois. Mennään me kuntalaiset sitten kaikki kelaan, terveyskeskukseen ja vastaaviin töihin. Marjanpoimijat voivat mennä pilaamaan jonkun toisen kunnan mainetta.

      • Anonyymi

        Katkera kuopiolainen siellä narisee


    • keskiössä

      Ihmiskauppaa muistuttavaa toimintaa nykyinen marjabisnes. Valtio antaa tukensa toiminnalle myöntämällä turistiviisumeita. Tulijat ottavat riskin. Marjayritykset vääristelevät lukuja ja saavat seuraavana vuonna samat määrät poimijoita. Valheellisia lupauksia. Taitaa nämäkin olla vaimon sukulaisia ja maamiehiä, jotka velvoitettu pitämään yritystä pystyssä.

    • thaisissit

      Jos M-M on maksanut lennot ja majoitukset ja järjestänyt kulkuneuvot keräilyyn, niin sen on saatava poimijoitten kaikki marjat. Jos poimijat myyvät marjansa muualle, niin M-M:lle jää pelkät kulut.
      Kokemuksesta tiedän, että hyvästä paikasta yhden kilon poimiminen ei kauan kestä edes tavallisella muovi- Marjurilla.

      • bulkkisuomi

        Yleensä yhden kilon poimiminen hyvästä paikasta ei kestä kauan. Olet aivan oikeassa.

        Aivan yhtä yleensä yhden keskimääräisen kilon poimiminen keskimääräisestä paikasta on aivan eri asia.

        Voisiko joku tietäjä selittää, että miksi kotimaiset aidot ja todelliset luomuraaka-aineet voivat olla näin halpoja? Eikö suomalainen marja- ja mehuteollisuus osaa markkinoida niistä jalostamiaan tuotteita niiden todellisen arvon mukaisesti, vaan tyytyy tekemään pelkkää bulkkitavaraa? Eikö kunnianhimo riitä valmistamaan laatua?


    • fmvdfösdl

      Marjanpimijoiden rahtaaminen toiselta puolelta maapalloa on älyttömyyden huippu. Se ei ole kannattavaa muuten kuin pitämällö poimijoiden palkat minimitasolla.'
      Herää kysymys miksi ei voisi käyttää venäisiä tai ukrainalaisia kuten mansikkatiloilla tehdään. Heistä ei aiheutuisi niin suuria matkakustannuksia.
      Suomalaiset sen sijaan ovat niin laiskoja ja täällä on niin hyvät työttömyyskorvaukset, että he tietenkään eivät voi poimia marjoja. He eivät pysty muuhun kuin juomaan kaljaa.

    • putiikitkiinni

      Ei ainoastaan Hankaslamen marjayrittäjä, VAAN KAIKKI MUUTKIN MARJAYRITTÄJÄT SUOMESSA KÄYVÄR SUORAAN IHMISKAUPPAA JA PITÄVÄT THAIMAALAISIA ORJINA. Siksi nämä ko yrittäjät ottavat vain thaimaalaisia, koska niitä ei kukaan Suomessa puolusta ja niiltä saa siten viedä kaiken snen minkä ovat päivän aikana tienanneet. pidetään kaiken lisäksi kolkoissa oloissa. se on törkeätä. MUTTA KUN HERRAT SALLIVAT KAIKEN TÄMÄN.

    • kjhuygxws

      Ei pitäisi kirjoitella ennen kuin on viranomaiset tutkineet asian, voihan se homma olla toisin päinkin, epärehelliset marjanpoimijat kiristävät lisää rahaa nostamalla rikossyytteen mutta niin kuin kirjoitin annetaan ensin viranomaisten tehdä tutkimuksensa ja kirjoitellaan sitten kunnes asiat oikeasti selviää.

      • Anonyymi

        No nyt häkki heilahti. Loppuu tämän riistäjän kaverien länkytys täällä.


    • näin.on.näreet.com

      Juuri näin! Täällä kirjoittavat sellaiset jotka eivät tiedä asiasta muuta kuin mitä media on kirjoittanut ja itse lisäävät oletuksiaan.

      Se on niin helppoa nimettömänä kirjoittaa mitä päähän juolahtaa, kuvitelkaapas itsenne tuollaiseen tilanteeseen, jos ette olisikaan tehneet mitään väärin vaan kyse jostain muusta ja netissä teistä kirjoitetaan sontaa ennen kuin asia tutkitaan.

      Niin kuin mediassa tänäänkin puhuttiin, yksi pahimmista vihollisista tällä hetkellä on Suomessa vihapuheet netissä, on tullut yleinen tapa kettuilla ihan asiallisiin viesteihin ja varsinkin suomi24:llä jossa saa kasvottomana repiä leukojaan joutumatta vastuuseen, onneksi kiristyy tämänkin foorumin seuranta ja nettipoliiseja tulee koko ajan lisää, toivottavasti ennakkotapauksia tulee useita ja pian koskien perättömiä kirjoituksia sekä vihapuhe viestejä.

    • Veteraanimarjastaja

      Marja-Matti linnaan ja rahat poimijoille. Törkeää toimintaa. Sota-aikana olisi Matti ammuttu.

    • töihinmars

      Kumma että Suomalaiset valittelevat työttömyyttään ja silti toiselta puolelta maapalloa tuodaan tänne kausityöläisiä? Varmasti tuolta kertyisi kovempi liksa, kuin jostain kunnan kesätyöstä haravan varressa.
      Laiskanpulskeuttako?

    • Hävettää

      Aasialaiset ovat ahkeraa väkeä . Heidän kusetus on pahinta mitä suomalainen mies voi tehdä , linnaa & vankeutta ja hirsipuu on oikea osoite tuollaisen jälkeen .

    • ostomies

      Kaiken pahinta asiassa on ,että nämä thaimaalaisia käyttävät jobbarit hallitsevat teollisuusmarja markkinat ja eivätkä suostu ostamaan Suomalaisten poimimia marjoja edes samallahinnalla mitä maksavat thaimaalaisille poimijoille. suomessakin löytyy innokkaita poimijoita toisin kuin joku tietämätön kommentoi

    • ne.ajat.on.ohi

      Vai että on ahkeria marjanpoimijoita kanta-Suomalaisissa..hah..no ei todellakaan, yksikään työtön ei lähde viitenä päivänä viikossa 8 tuntia poimimaan metsään itikoiden sekaan marjoja, miksi sitten kaikki poimijat on jostain vinkuintiasta?!

    • gtgefyw

      Kyllä jäisi moni talous ilman marjoja jos ei ulkomailta tulisi poimijoita Suomalaismetsiin, ei olisi kaupan pakastealtaassa marjoja, ei olisi kotimaista puolukkaa ja mustikkaa, ei löytyisi mustikkapiirakkaa hyllystä eikä puolukkapuuroa syötäisi.

      • pelekkääpaskoa

        Mustipiirakka on pensanmustikkaan, jolla ei ole mitään tekemistä villin mustikan kanssa.


    • Savustettu

      Taitaa olla kilpailevan firman juoni tämäkin. Maksettu hiukan porukalle ja esitetty valheita. Kyllä tiedetään.

    • Marjaautonaatti

      Vieläkö Matti toimii.

      • Laki_ja_oikeus

        Siinäpä tuo kaljurotta näyttää käräjillä istuvan ja toivottavasti saa tuomiota kirvauksineen sen verra että jonkun aikaa muistaa!

        https://www.mtv.fi/uutiset/rikos/artikkeli/marjayrittajalle-vaaditaan-yli-kolmea-vuotta-vankeutta-ihmiskaupasta-syyttaja-thaimaalaispoimijoilla-jopa-15-tunnin-tyopaivia/6736960#gs.IUFAtK8

        Marjayrittäjälle vaaditaan yli kolmea vuotta vankeutta ihmiskaupasta – Syyttäjä: Thaimaalaispoimijoilla jopa 15 tunnin työpäiviä

        marjanpoiminta oikeus
        Keskisuomalaiselle marjanpoimintayrittäjälle (oik.) vaaditaan yli kolmen vuoden ehdotonta vankeusrangaistusta ihmiskaupasta. Oikeuteen on kutsuttu noin 40 thaimaalaista. Heistä 26 on mahdollisen ihmiskaupan uhreja ja viitisentoista syytetyn nimeämiä todistajia.
        Lehtikuva
        Keski-Suomen käräjäoikeus antaa tänään tuomion asiassa, jossa marjanpoimintayrittäjää syytetään 26 thaimaalaispoimijaan kohdistuneesta ihmiskaupasta. Syyttäjä vaatii miehelle yli kolmen vuoden ehdotonta vankeusrangaistusta. Vaihtoehtoisesti yrittäjää syytetään törkeästä kiskonnasta.

        Syyttäjä katsoo, että poimijat joutuivat työskentelemään 12–15-tuntisia työpäiviä pääosin maksaakseen matka- ja järjestelykuluista syntynyttä velkaa. Osa jäi työrupeamasta miinuksen puolelle.

        Syyttäjän mukaan poimijat majoitettiin rekan perävaunukonteista ja linja-autoista muutettuihin tiloihin, joissa 18–20 miestä ja naista asui samassa tilassa ilman yksityisyyttä. Viranomaisten mukaan tilat olivat epähygieeniset ja paloturvallisuudessa oli puutteita.

        Mies kiistää syyllistyneensä rikoksiin. Hän sanoi oikeudenkäynnin aikaan STT:lle, ettei poimijoiden leirin oloja pitäisi verrata paikallaan pysyviin työpaikkoihin.

        –  Asuinolosuhteet eivät ole kohtuukustannuksin järjestettävissä samanlaisiksi kuin normaaliolosuhteissa, hän sanoi.

        Syyttäjän mukaan mies hyötyi vähintään kymmeniätuhansia euroja
        Syyttäjä katsoo, että majoituksesta perittävät kulut olivat kohtuuttomat tasoon nähden. Poimijat joutuivat maksamaan myös muut kulunsa poimintavälineistä alkaen.

        Kielitaidottomilla ja osin lukutaidottomillakin poimijoilla ei syyttäjän mukaan ollut käytännössä muuta mahdollisuutta kuin majoittua marjayrittäjän tarjoamiin tiloihin ja myydä marjansa yrittäjän määräämällä hinnalla. Yrittäjä maksoi esimerkiksi mustikasta poimijoille 1–1,2 euroa kilolta.

        Poimijat vaativat yrittäjältä ja hänen yrityksiltään maksamatta jääneistä ansioista ja kärsimyksistä kukin yhteensä noin 8  000 euron korvauksia korkoineen.

        Syyttäjän mukaan mies saavutti toiminnallaan vähintään lähes 62  000 euron rikoshyödyn. Yrittäjä sanoi STT:lle, että näkemys on älytön.


      • Korjaan
        Laki_ja_oikeus kirjoitti:

        Siinäpä tuo kaljurotta näyttää käräjillä istuvan ja toivottavasti saa tuomiota kirvauksineen sen verra että jonkun aikaa muistaa!

        https://www.mtv.fi/uutiset/rikos/artikkeli/marjayrittajalle-vaaditaan-yli-kolmea-vuotta-vankeutta-ihmiskaupasta-syyttaja-thaimaalaispoimijoilla-jopa-15-tunnin-tyopaivia/6736960#gs.IUFAtK8

        Marjayrittäjälle vaaditaan yli kolmea vuotta vankeutta ihmiskaupasta – Syyttäjä: Thaimaalaispoimijoilla jopa 15 tunnin työpäiviä

        marjanpoiminta oikeus
        Keskisuomalaiselle marjanpoimintayrittäjälle (oik.) vaaditaan yli kolmen vuoden ehdotonta vankeusrangaistusta ihmiskaupasta. Oikeuteen on kutsuttu noin 40 thaimaalaista. Heistä 26 on mahdollisen ihmiskaupan uhreja ja viitisentoista syytetyn nimeämiä todistajia.
        Lehtikuva
        Keski-Suomen käräjäoikeus antaa tänään tuomion asiassa, jossa marjanpoimintayrittäjää syytetään 26 thaimaalaispoimijaan kohdistuneesta ihmiskaupasta. Syyttäjä vaatii miehelle yli kolmen vuoden ehdotonta vankeusrangaistusta. Vaihtoehtoisesti yrittäjää syytetään törkeästä kiskonnasta.

        Syyttäjä katsoo, että poimijat joutuivat työskentelemään 12–15-tuntisia työpäiviä pääosin maksaakseen matka- ja järjestelykuluista syntynyttä velkaa. Osa jäi työrupeamasta miinuksen puolelle.

        Syyttäjän mukaan poimijat majoitettiin rekan perävaunukonteista ja linja-autoista muutettuihin tiloihin, joissa 18–20 miestä ja naista asui samassa tilassa ilman yksityisyyttä. Viranomaisten mukaan tilat olivat epähygieeniset ja paloturvallisuudessa oli puutteita.

        Mies kiistää syyllistyneensä rikoksiin. Hän sanoi oikeudenkäynnin aikaan STT:lle, ettei poimijoiden leirin oloja pitäisi verrata paikallaan pysyviin työpaikkoihin.

        –  Asuinolosuhteet eivät ole kohtuukustannuksin järjestettävissä samanlaisiksi kuin normaaliolosuhteissa, hän sanoi.

        Syyttäjän mukaan mies hyötyi vähintään kymmeniätuhansia euroja
        Syyttäjä katsoo, että majoituksesta perittävät kulut olivat kohtuuttomat tasoon nähden. Poimijat joutuivat maksamaan myös muut kulunsa poimintavälineistä alkaen.

        Kielitaidottomilla ja osin lukutaidottomillakin poimijoilla ei syyttäjän mukaan ollut käytännössä muuta mahdollisuutta kuin majoittua marjayrittäjän tarjoamiin tiloihin ja myydä marjansa yrittäjän määräämällä hinnalla. Yrittäjä maksoi esimerkiksi mustikasta poimijoille 1–1,2 euroa kilolta.

        Poimijat vaativat yrittäjältä ja hänen yrityksiltään maksamatta jääneistä ansioista ja kärsimyksistä kukin yhteensä noin 8  000 euron korvauksia korkoineen.

        Syyttäjän mukaan mies saavutti toiminnallaan vähintään lähes 62  000 euron rikoshyödyn. Yrittäjä sanoi STT:lle, että näkemys on älytön.

        " tuomiota kirvauksineen "

        Tulee olla "tuomiota korvauksineen."


      • KaikenlaistaSitä

      • Oikeuslaitos

        Se ei tuo marjankeruu välttämättä ihan kaikille sovi ja aika liioitellun paha kuva on annettu yrittäjän toiminnasta. Kumma kun muut poimijat ei ollut kymmenen vuoden aikana tehnyt vastaavia syytöksiä. Yhteensä yli 300 000 euroa maksettavaa ja elinkeinon menetys.......tais ne jutun tehneet poimijat vetää pitemmän korren. Syyttäjän toimintakin oli aika kyseenalaista "......syyttäjä esitti, että osa Hankosen kutsumista todistajista kuultaisiin asianomistajina. - Heille tarjotaan mahdollisuutta liittyä porukkaan, jossa jokainen on vaatimassa minulta 6000 euron korvauksia. Hän (syyttäjä) koettaa vetää tämmöisestä narusta, että saisi ihmiset vaihtamaan puolta. Tämä peli menee härskiksi. En olisi ikinä uskonut, että Suomen oikeusvaltiossa voidaan näin toimia, Hankonen arvostelee........http://www.iltalehti.fi/kotimaa/201711222200552943_u0.shtml

        Isommassa mittakaavassa vielä pistää myös mietityttämään että kun esimerkiksi nykyinen valtakunnan syyttäjä Matti Nissinen junaili veljelleen kymmeniä tuhansia euroja valtion kassasta ja hän sai siitä juuri äskettäin sakkoja yhteensä 1720e ja jatkaa edelleen virassaan ja kukaan ei tee asialle yhtikäs mitään niin missä tilassa tämä Suomen oikeus laitos on ? https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005496535.html

        päätökset on ihan mitä sattuu........


    • Juuret.Kärkkäälässä

      Nyt heti laiskat työttömät metsään marjoja poimimaan!

    • Kiukkuinen

      Katsokaapa tästä, onko tämä koko kuva suomalaisestä yrittäjästä ja työnantajasta?
      https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005532438.html

      Liian pienellä tuomiolla pääsi tämä "muka yrittjä", hän pilaa kuvan suomalaisista yrittäjistä. Ikuinen yritystoimintakielto olisi ollut oikea ratkaisu.

      • Josjoudut

        jos joudut joskus syytettyjen penkille niin pärstäkertoimella ja asianajajalla on vaikutusta. Kuten kommentoija "Laki ja oikeus" hieman ylempänä käyttää nimitystä "kaljurotta" niin kyllä se ulkoinen olemus vaikuttaa. Ei kannata myöskään unohtaa että oikeudessa oletetaan aina lähtökohtaisesta että asianomistajat puhuvat totta. Eniten painoarvoa on sillä mitä asianomistaja kertoo, ja sillä mitä todistaja kertoo, ja vähiten sillä mitä syytetty kertoo, koska asianomistajaa ja todistajaa sitoo totuudessa pysymisvelvollisuus, syytettyä ei.


      • Anonyymi

        Olisiko yrittäjän tullut majoittaa poimijat hotellipalveluilla, johon kuuluu asiakkaan päivittäinen pedin petaaminen yms.?
        Voisiko olla mahdollista että asianomistajat ovat itse aiheuttaneet kuvissa näkyvän sotkun?
        Olisiko yrittäjän tullut poimia myös näiden pienen joukon marjat, kun heistä ei ollutkaan marjanpoimijoiksi? Kyseisellä leirillä oli yli 200 poimijaa. 26 asianomistajaa ei lopulta pärjännytkään marjanpoimijana ja heille tarjottiin mahdollisuus saada 8000 euroa korvauksia. Loput poimijoista pärjäsivät ja heidän ei tarvinnut lähteä asianomistajoksi.
        Voisiko tällainen monen vuoden Thaimaalaisen palkkaa vastaava raha houkuttaa kertomaan oikeudessa tarinoita?
        Oliko yrittäjä itse houkutellut nämä tähän työhön sopimattomat henkilöt Suomeen?


      • Anonyymi

        Kun asioista ottaa selvää, niin tietää, että marjojen perässä tulee liikkua kauden aikana pitkin Suomea. Sitä ei tiedä minne kulloinkin joutuu aina siirtymään.
        https://yle.fi/uutiset/3-11029828
        Mikään marjayritys ei ole Thaimaalaisten poimijoiden työnantaja. Poimijat toimivat Suomessa jokamiehenoikeuksilla.
        Joillain yrityksillä on poimijoille olemassa siistiltä näyttävät majoitukset useinkin Kainuussa.
        Käypä katsomassa miten poimijat silloin todellisuudessa useinkin yöpyvät
        https://www.youtube.com/watch?v=XhZgn0_mLeo
        Onko sinun mielestäsi Hankosen järjestämä systeemi tätä parempi vaiko huonompi?
        https://www.youtube.com/watch?v=arjarloIhIw
        Miten sinä järjestäisit majoituksen poimijoille niin, että se ei maksaisi heille liikaa ja niin että poimijoille jäisi matkastaan vielä Thaimaaseen asti säästöjä?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Olisiko yrittäjän tullut majoittaa poimijat hotellipalveluilla, johon kuuluu asiakkaan päivittäinen pedin petaaminen yms.?
        Voisiko olla mahdollista että asianomistajat ovat itse aiheuttaneet kuvissa näkyvän sotkun?
        Olisiko yrittäjän tullut poimia myös näiden pienen joukon marjat, kun heistä ei ollutkaan marjanpoimijoiksi? Kyseisellä leirillä oli yli 200 poimijaa. 26 asianomistajaa ei lopulta pärjännytkään marjanpoimijana ja heille tarjottiin mahdollisuus saada 8000 euroa korvauksia. Loput poimijoista pärjäsivät ja heidän ei tarvinnut lähteä asianomistajoksi.
        Voisiko tällainen monen vuoden Thaimaalaisen palkkaa vastaava raha houkuttaa kertomaan oikeudessa tarinoita?
        Oliko yrittäjä itse houkutellut nämä tähän työhön sopimattomat henkilöt Suomeen?

        Aivan, ei "yrittäjän" pidä maksaa mistään vaan ottaa kaikki saatavat rahat.


    • Anonyymi

      Marja tilalliset ei ota Suomalaisija ulkomaalainen työvoima pitäisi lailla kieltää niin rakennuksilla kuin marjatiloilla. Kyllä korona nyt leviää. tilalliset teettävät halvalla ja ottavat sitten vielä tuet, kuittia ei marjanostajalta saa

    • Anonyymi

      Muistakaa myös pyytää kuitti verottajalle kun vuokraatte kesämökkijä. tässä suuri harmaantalouden kierous

    • Anonyymi

      Pyörittääkö kyseinen henkilö nykyään bisnestä toisen henkilön kautta, näin puhuttiin kyllällä, etteivät poimijat edes tiedä paljonko heille maksetaan kun ei ole kerrottu, ehkä 1.30e kg?

    • Anonyymi

      Eihän heidän ole pakko tulla tänne

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      169
      3090
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      24
      2101
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      23
      2044
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      1875
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      71
      1583
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      26
      1336
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      37
      1242
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1231
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      34
      1201
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1188
    Aihe