Seuraavaksi kaatuu Nokia

asiantuntijaa

http://www.uusisuomi.fi/raha/200738-synkkia-nokia-arvioita-suomesta-ja-maailmalta-saastokuuri-ei-riita-huono-aika-omistaa

"Nokian torstaina julkistama osavuosikatsaus on ollut paha pettymys niin sijoittajille kuin yhtiötä ja verkkotoimialaa seuraaville analyytikoillekin. Tunnettu ruotsalainen tietoliikennealan konsultti ja analyytikko Bengt Nordström arvioi, että Nokian tulos on merkki alan ongelmista yleensä. Nordströmin mukaan odotettavissa ei ole käännettä parempaan."

"Nokian heikko tulos on uusi vahvistus verkkoyhtiöiden syvästä kriisistä. Odotettavissa on uusia säästöohjelmia, hän kommentoi uutistoimisto TT:lle."

"Kaikkien verkkotoimittajien on löydettävä kokonaan uusi, matalampi kustannustaso, jos ne aikovat selviytyä. En näe tulevaisuudessa minkäänlaisia merkkejä siitä, että markkinat kasvaisivat. On hyvin vaikea nähdä, miten tällä toimialalla voitaisiin tehdä hyvää tulosta.  Kaikki tämä yhdessä tarkoittaa lisää rationalisointia ja henkilöstövähennyksiä. Enää ei riitä, että leikataan kuluja ja toivotaan kasvun alkavan pian. Yhtiöiden pitää mennä paljon tätä syvemmälle, hän kommentoi."

Nokiaa saa kohta halvalla taas, veikkaan että viimeistään ensi vuoden puolella Nokiaa saa jo 3 €:lla per osake.

21

296

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 3-8

      On annettu ymmärtää, että 4G-verkkojen rakentaminen on ohittanut huippunsa. Tietysti uusiakin verkkoja vielä rakennetaan ja vanhoja laajennetaan, mutta markkina on supistunut kokonaisuudessaan. Tästä markkinasta on kova kilpailu, joka johtaa katteiden alenemiseen koko markkinan kutistumisen lisäksi.

      Vasta kun operaattorit ryhtyvät rakentamaan 5G-verkkoja, alkaa uusi buumi. Tähän menee vielä vuosia. Siihen asti Nokiakin joutuu elämään säästöliekillä.

    • hyväsiitätulee

      Verkkobisnes tiedetään sykliseksi, eivät operaattorit uusia verkkosukupolvia koko ajan rakenna. Tuskin maailma vielä 4G:ssä valmiiksi tuli, joten eiköhän se 5G aikanaan rakenneta, mutta hetki varmasti huilataan välillä.

      Nokian ympärillä on mielestäni pitkästä aikaa positiivista virettä. Puhelinpuolen katastrofi alkaa olla sulateltu, esineiden internetistä puhutaan, kuluttajatuotteitakin saattaisi tulla, ehkä jonkinlainen paluu puhelinpuolellekin hieman uudenlaisella konseptilla. Kyllä minusta Nokiassa kannattaa olla mukana, hajautus muistaen tietysti.

    • 38vuotta

      Joo, Nokia "Mobiles" kaatui HR:n, henkilöstö-osaston, ylimielisyyteen.
      Sakari Salminen oli todella hieno henkilöstö-johtaja, niitä vanhan ajan Patruunoita, joiden eettiset arvot olivat kohdallaan. Niitä ei Jenkki yliopsistot tai vaihtarit pilanneet.
      Kyllä oli huvittava katsoa HR:n ladyjen korkojen kopinaa, huivit hulmuten, puhelin korvalla, Loontoo, New York, Tokio, hulmuamista !

    • ei-ennustaja

      Nythän on Nokia saanut ison kaupan Kiinasta. Eli kaikki voi mennä ihan toisella tapaa kun uumoillaan.

    • Kärsivällinen

      Loppuvuodesta nähtäneen asteittain parempia lukuja, 2017 voi olla baana jo kunnolla auki. Potentiaalia on sekä toiminnan tehostamiseen että uusiin innovaatioihin ja patenteista kertyy mukavasti tuloja.

    • tiedon.alkulähteet

      Componenta on kaatumassa ja menee nyt Talvivaaran tietä yrityssaneeraukseen. Componentan isojen omistajien massiivisten osakkeiden poismyyntien syy selvisi samalla. He kuitenkin tietävät asiat aina paremmin ja paljon ennen piensijoittajia.
      http://www.arvopaperi.fi/kaikki_uutiset/componenta-hakeutuu-yrityssaneeraukseen-6578729


      Nokiassa on myös käynnissä isoimpien omistajien massiivinen myyntiaalto. Mitä lie ne taas tietävät tulossa olevasta?
      http://www.arvopaperi.fi/kaikki_uutiset/nokian-suuromistajat-ovat-myyneet-osakkeitaan-6578618

      • tiedon.alkulähteet

        Sitähän ne Nokian isot omistajat sitten tiesivät myydessään. Niiden tekemisten seuraaminen kannattaa aina.

        Pienomistajien Nokia-kaffeissa oli tänään ikävän kitkerä sivumaku kun aamun riemuinta muka "hyvästä osarista" vaihtui pörssin auettua parissa minuutissa osakkeen hinnan vapaapudotukseen.


    • ikisijoittaja

      joo, ei Nokia kaadu, ainakaan aivan lähivuosina. kyllä se on hyvissä käsissä ja voimissa. jos osake halpenee niin sehän on ostajan markkina hyvänen aika! Nyt ostamaan ennenkuin taas pomppaa!

    • arvelija-

      ei kaadu nokia, muttei osakekaan tästä paljoa nouse ja osinkokin taitaa laskea tulevaisuudessa. olkoot salkussa se mitä on. lisää en osta

    • asiantuntijaa

      Pumm!
      Nokia alas toiset 10% kohta. Lähestytään 3.xx hintoja kohta. Osarissa selviä merkkejä heikkoudesta. Nokia on nälkäkuurilla, ja liikevaihto sen kuin kutistuu.

    • DeNahallitus

      Ihme katmandua skrivaatte. Täyttä saibbea. Onko kukaan laskenut mitään tunnuslukuja? Vai lähinnä puoliso tai kummin kaima saanut kenkää kännykästä jota maan alle menneet johtajat johti.

      • asiantuntijaa

        No heikostihan Nokialla tulee menemään.Tänä vuonna tulee tappiota, kuten vuonna 2013 viimeksi. Silloin osakkeen hinta oli 3 euron ympärillä. Sinne vielä palataan.. Vuoden 2017 näkymät ovat vielä hyvin epävarmat, ja tuskin silloinkaan tulee mitään nollatulosta parempaa. Näillä tuloksilla vaan ei makseta osinkoa, joten ei ole ihme että jenkit ja muut heittävät lappua laitaan vielä pitkään ensi vuoden puolelle.


      • Peesaaja

        Nokian johtoryhmä on nyt ostanut firmansa osakkeita miljoonilla euroilla marraskuun 2016 puolivälin jälkeen. He kai parhaiten pystyvät ennakoimaan yhtiön tuloskehityksen.
        Hyppäsin mukaan heidän kelkkaansa. Katsotaan, miten käy. Kurssilaskua jarruttanee Nokia-Alcatel-Lucent-synergiaetujen realisoituminen ja yhtiön päätös ostaa omia osakkeitaan.


      • salkun.täytettä
        Peesaaja kirjoitti:

        Nokian johtoryhmä on nyt ostanut firmansa osakkeita miljoonilla euroilla marraskuun 2016 puolivälin jälkeen. He kai parhaiten pystyvät ennakoimaan yhtiön tuloskehityksen.
        Hyppäsin mukaan heidän kelkkaansa. Katsotaan, miten käy. Kurssilaskua jarruttanee Nokia-Alcatel-Lucent-synergiaetujen realisoituminen ja yhtiön päätös ostaa omia osakkeitaan.

        No niinpä näkyvät ostaneen. Täytyy minunkin ostaa heti aamulla, ennenkuin ostohysteria iskee sijoittajiin ja hinnat nousevat rajusti. Kiitos vinkistä!


    • asiantuntijaa

      PUMM!
      Nokia sitten otti ja meni alle 4 €:on. Tästä on hyvä jatkaa kohti 3 €:oa.

    • nikiaikoni

      nokian ( siemens / at&t / ibm / erisson ) panokset on laitettu piimenä liikkuviin firmoihin kuten esim huawei jolla tehdään uutta nousua, ja zte , jokainen dinosaurus kaatuu edellisen tehtävän tehtyään ja taustalla on saatu nousta sivullisten huomaamatta ja hommaa testaten, noksu laitettiin yhteen toisen dinosauruksen kanssa ja vissiin nyt tuulipukujen rahoittamana ,sauhuuvat ja puhisevat lämpönsä loppuun ja osakkeiden omistukset voi laskea talvivaarassa seppeleet kaulassa,
      jo 3 vuotta testattu ( tdc yhteyttä ( dna) ja huawei laitetta suomessa uuteen laitteeseen,ja 5 g aikana noi mastohommatkin jää pois ja ne vähätkin tekee joku "ruotsalainen" sähköfirma. ei idea kuole vaan jalostuu ,kuten omistajatkin jotka myyvät happamat marjat jonon hitaimmille. pankit on hyviä esimerkkejä jotka rahoittavat ( siis keräävät tallettajien varat jaettaviksi ) näihin nousuihin, ps, katsokaa wikil atlas-pankki ( nordea) historia ja heti perään nokia 1999 vuosikertomus , pitäisi aueta mista luennoin vaikka nobelia ei kukaan ole myöntänyt. eikä noksu mihinkään häviä, muuttuu taas toimiala ,1850 ( puuhiomo ) 1900 alku ( kaapelia / laivoja / kumisaappaita ym ) 1970 ( telkkareita / näyttöjä/ sateliittivirittimiä ) 1990 ( gsm )
      202x ( huuliharppuja / pajupillejä...ties vaikka ralliratteja veneisiin...?)

    • Päinvastoin

      nyt on oikea aika ostaa Nokiaa kun hinta on naurettavan halpa. Omassa salkussa jo kolmesataa tuhatta Nokian osaketta keskihinnalla 3,63€. Repikää siitä, meillä ostetaan vielä lisää Usan vaalituloksen alkaessa selvitä. Myyn vasta kun Nokian osuus salkussa on miljoonan voitolla. Sitä ei tarvinne odottaa edes kovin kauaa.

    • pörssihai66

      Nokian romahdus tapahtuu ensi viikon lopulla. Repikää siitä, kurssi painuu alle 3€ ja seuraavalla viikolla lisää. Itse laitan kaikki myyntiin maanantaina.

      • mistätiedät

        Miksi romahtaa?


    • asiantuntijaa

      PA-PAMM!
      Nokia kertoi tänään taloudellisista tavoitteistaan, ja se ei ilahduttanut sijoittajia. Nokia rojahti uudelleen.

      *kahinaa* <-- tuularit aktivoituivat jälleen ostamaan halventuvaa osaketta. Kannattaisi Nokian tosiaan shortata omaa osakettaan, se taitaa olla ainoa tuottava liiketoimimalli tässä vaiheessa.

      • hyväsiitätulee

        Ei pidä liikaa hätäillä kurssikehityksen takia, vaikka harmittaahan se laskua katsoa, jos on itse pelissä mukana.

        Jos firma pärjää, kurssi tulee kyllä aikanaan perässä. Nokia on oman toimialansa sisällä kilpailukykyinen, terve firma, eikä ala ole häviämässä mihinkään vaan pikemminkin kasvamassa kun vähän eteenpäin päästään. Nyt hetki vähän vedetään henkeä, kun operaattorit ovat juuri saaneet 4G-investoinnit pääosin tehtyä. Sitten aikanaan 5G:tä, kenties jotain sitä odotellessakin.

        Muuten Nokian kanssa ei välttämättä olisi niin kiire ostoksille, koska verkkobisnes on matalasuhdanteessa varmaan jonkin aikaa vielä, mutta haluan pitää Nokiaa salkussa jo nyt mm. tulevien uusien puhelinten ja mahdollisten muiden tuotteiden takia. Voi tietysti olla toiveajattelua, että lähtisi nousuun pian, mutta eipä ainakaan jää junasta jos niin sattuisi käymään. Osinkoa tulee ihan mukavasti kurssinousua odotellessa.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1565
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1204
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1127
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1036
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      985
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      967
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      892
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      870
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      714
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      670
    Aihe