Eläkkeelle 40 v

Riippumatonta

Jotkut pyrkivät toimettomuuteen jo 40-vuotiaana.

http://www.iltalehti.fi/talous/2016080722023870_ta.shtml

Idea on siis köyhäillä ja säästää rahaa sijoitusasuntojen hankkimiseksi. Asunnot laitetaan vuokralle ja eletään sitten vuokratuloilla toimettomana "eläkeläisenä".

No, kukin tavallaan. Jokainenhan saa tehdä elämässään niin kuin haluaa, jos lakia ei rikota.

Oma tilanteeni on jo 10 vuotta ollut sellainen, että en tee paljon töitä. Rahaakin saan säästettyä, koska kovin ihmeellisiä tarpeita minulla ei ole eikä perhettäkään. Sijoitusvarallisuutta on kertynyt sen verran, että voisin toteuttaa tuon Iltalehden artikkelissa kerrotun poikien "unelman". Olen 48 v.

Eläkkeelle? No, en aio ryhtyä. Teen työtä, joka on mielenkiintoista ja koska olen yrittäjä, niin täysin oman aikatauluni mukaan. Tulot eivät päätä huimaa, mutta niillä elää ihan riittävän hyvin ja säästöön siis jää jatkuvasti. Minulla on vanha (vm.-99), hyvä auto ja omistusasunto (kaksio). Velkaa ei ole lainkaan.

Luulen, että pojillakin tulee mietintään aikanaan, jos taloudellista riippumattomuutta saavuttavat, mitä sitten tekevät toimettomina. Harrastuksilla voi toki päivänsä täyttää, mutta kyllä se pitemmän päälle käy tylsäksi, ellei jatkuvasti löydä uusia mielenkiintoisia harrastuksia, joihin vaihtaa entisen harrastuksen. Tai ehkä joku on jostakin yhdestä jutusta aina kiinnostunut, onhan sitä kaikenlaista.

Toisaalta on hyvä pitää omat arvot mielessä ja myös pyrkiä toteuttamaan niitä. Itselle on avautunut joitakin sellaisia sijoitusmahdollisuuksia, joissa voisin tienata miljoonia ja päästä siis todellakin taloudellisesti täysin riippumattomaksi. Näissä sijoitusasioissa on kuitenkin aina riskinsä, joten välttämättä niihin ei kannata tarttua. Itse asiassa vaikka ne onnistuisivatkin, niin sillä lisärahalla en välttämättä oikein tee mitään omassa tilanteessani. Olenhan jo taloudellisessa mielessä "optimitilanteessa".

Ja mitä sillä kaikella ylimääräisellä ajalla sitten tekee? Elää toimettomana ja harrastelee ja matkailee loputtomiin. Eihän siinä olisi mitään järkeä.

3

426

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Vakuusvaje

      Taloudellisen riippumattomuuden ydin on se, ettei enää ole _pakko_ tehdä töitä tullakseen toimeen. Varsinkaan toisten hyväksi ja heidän käskystään. Yrittäjälle on ymmärrettävästi vaikeampaa luopua elämäntyöstään, mutta eihän siihen ole mitään tarvettakaan. Jos homma todella kiinnostaa, niin sitten jatkaa, ja se on vapaaehtoinen valinta.

      Kun pari vuotta sitten itse lopetin palkkatyön, aluksi mieleen tuli luonnostaan epäilys, että eivät ne siellä ilman minua pärjää. Mutta niinpä vain firma edelleen toimii, työt tulevat tehdyksi ja nuoret velkaiset kaverit saavat siitä palkkaa. Korvaamattomia ihmisiä tuskin on lainkaan.

      Minun päiväni eivät enää kulu toimistossa ja maantiellä. Ei tarvitse selvitellä _asiakkaalle_ tärkeitä ongelmia tai lähteä 200 kilometrin päähän tekemään kiireistä suunnitelmaa. Vuorokausirytmi on täysin vapaa ja kullakin hetkellä voin tehdä juuri sitä, mikä eniten huvittaa. Tähän mennessä jotain on aina löytynyt. Suuri muutos on lyhyesti ja karkeasti sanoen siinä, että minua tuskin koskaan vituttaa. Iän lisääntyessä tämä on tullut minulle yhä tärkeämmäksi ja siinä on aika paljon palkintoa onnistuneelle sijoitusohjelmalle.

    • pienviljelijä2

      Eleleehän tässä maassa kokonainen rotu "työkyvyttömyys"eläkkeellä oppivelvollisuudesta hautaan. Ja bisnekset pyörii.

    • Pappaintebetalar

      Pikku rysäys tekee ihan hyvää tähän kohtaan, kun uusi sukupolvi ei tiedä käytännössä enää mitään laskevista sijoitusmarkkinoista taikka normaalitason koroista,eivät ole niitä kokeneet. Silloin velalla hankitut sijoitukset näyttäytyvät uudessa valossa ja sijoitustuotoilla käykin hieman haastavammaksi.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      87
      3684
    2. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      578
      3445
    3. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      42
      3339
    4. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      52
      2167
    5. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      13
      2091
    6. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      317
      1921
    7. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      120
      1895
    8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      156
      1624
    9. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      26
      1351
    10. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      66
      1332
    Aihe