GAMBIA KASVAA JA MUUTTUU

duiddu

Tulin just sieltä ja satoja kilsoja autosta nähden huomasin kuinka käsittämättömät määrät taloja nousee joka paikassa.Esim. Senegambia,se oli ennen muutama v sitten lyhyt kadunpätkä,nyt se leviää kilometrejä Bertil harding highwayta.Pääosa talojen omistajista on Eurooppalaisia.

27

704

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • duiddu

      Jotkut väitti kuukausia sitten ettei Senegambia ole muuttunut mihinkään.Luuleeko kommentoijat Senegambian kasvavan vaan pystysuuntaan?! Talot joko nousevat koska tehdään lisäkerroksia,tai sitte taloja laajennetaan maan uumeniin?!Hei,jos jokin alue kasvaa,se yleensä LEVIÄÄ!

      • duidutaitaaitselevitä

        -palstalle kuuluu pieni epäasiallisuus, anteeksi.


    • duiddu

      Se epäasiallisuus olet sä,auot päätäs ku ämmä tietämättä mistään mitään..

      • poponpopo

        duidu ei ole saanut vähään aikaan tai ainakaan ei ole tullut.
        siinä oli sitä epäasiallisuutta vähäsi aikaa.


    • NäinSeVainOn

      Eihän koko Senegambiaa ole edes olemassa. Se oli löyhä valtioliitto Senegalin ja Gambian välillä joka hajosi 1989 kestettyään vain muutaman vuoden.
      Senegal ja Gambia ovat molemmat aivan eri valtioita.
      Älkää siis höpötelkö tällä palstalla vieraista maista. Saatana.

      • elämääjuuh

        Eurooppalaiset levittäytyvät yhä enemmän Gambiaan, rakennuttavat taloja, perustavat sitä sun tätä, saavat gambialaisista erittäin halpaa työvoimaa, suorastaan pilkkahinnalla. Täällä osittain asustavana tunnen monia englantilaisia ja belgialaisia, joilla talot kaikkine mukavuuksineen ja puutarhurit ja sisäpiiat työskentelevät heille hyvin pienellä palkalla. Omistajat sanovat, että se nyt vaan on Gambian palkka-ja hintataso sellainen, miksi siis maksaa enemmän. Gambialaiset ovat tottuneet pieniin tienesteihin, sekin parempi kuin ei mitään.


    • sallusiini

      Olen miettinyt Gambiaan matkustamista. Mutta kun kaikki matkakokemukset viittaavat siihen, että pitäisi ottaa itselleen joku paikallinen opas, mietin ,onko se pakollista? Voiko Gambiassa lomailla rauhassa, ilman tuollaista hännystelijää? Jotkut jopa kertoivat, että illalla ruokapaikankin opas etsii ja tulee yhdessä syömään. Entäs sitten rannalla? Voiko oppaan kanssa tarkkaan sopia, mitä palveluja häneltä haluaa? En halua viettää suurinta osaa lomaani jonkun vieraan ihmisen seurassa. Taitaa olla Gambia meikäläiselle väärä lomakohde!? Kertokaa te, joilla kokemusta.

      • ensitalvenataas

        Olen käynyt monet kerrat Gambiassa ja torjunut ns.oppaiden palvelut, kun en ole niitä missään maailman kolkassa muuallakaan tarvinnut. Tutustuin nuoreen taksikuskiin jonka kanssa kävin Paradise Beachilla ja jokunen torireissu tuli tehtyä hänen kyydissään mutta muihin menoihin en minkäänlaista opasta ole tarvinnut. Siellä kyllä monet turistit ottavat oppaan paikallisesta ja niin välttyvät muiden jatkuvasti kärkkyvien nuorten miesten häirinnältä. Hotellien rannoilla ehkä saat olla rauhassa mutta muualla saat seuraa paikallisista, riippuu sinusta, kuinka tiukasti osaat torjua heidän "ystävyytensä".

        Omaa rauhaa rakastaville ei ole ehkä ihan nappivalinta. Gambiassa sää ihanteellinen verrattuna esim. Thaimaan säähän, joka ei itselleni sovi ollenkaan sen kosteuden vuoksi.
        Toki voit oppaan kanssa sopia mitä palveluja häneltä toivot, kyllä heidän kanssaan voi neuvotella ihan hyvin, ystävällistä porukkaa, ainakin itse olen näin kokenut.


      • Joulukuunreissu

        Juuri näin, meillä oli paikallinen opas/taxi Bob, jonka kanssa kiersimme maata ja näimme paikallisten elämää ilman häiritseviä "ystäviä". Voin vain suositella Bob's taxia, joka päivystää Bakotu hotellin edessä jos ei keikalla. Todella luotettava ja mukava kaveri, joka osasi kertoa paljon maasta. Saa kiinni 220721 1965 !


    • ÄlkääHelvettiMenkö

      Sanon suoraan että Gambia on maailman persreikä enkä keksi yhtäkään syytä miksi sinne pitäisi matkustaa. Kehnot rannat, ahneet ihmiset ja kallis hintataso.
      Kerran siellä kävin ja olin polttaa hihani näiden "oppaiden" kanssa. Minä en niiden kanssa ryhtynyt kaveeraamaan, mokomien murjaanirosvojen. Oppivat minut tuntemaan ja sain kulkea rauhassa. Olisin vetänyt muutoin turpaan.
      Enkä näe syytä miksi turistien pitäisi heitä taloudellisesti auttaa. Se on pohjaton suo.

      • Nmerkkiii

        Niitä tyyppejä jotka on valmiit tekemään kaikkea rahan takia, paitsi työtä on siellä missä turisteja. Jos menet sellaisiin paikkoihin joissa turisteja ei näy, niin ne rasittavat pössyttelijäpummit loistaa poissaolollaan.
        Onhan niillä mukavat puheet ja rento ote elämään. Bumsterit jahtaa vanhoja ja nuoria mammoja ja samat tyypit ottaa myös suihin miehiltä. One Love. :)


    • duiddu

      Jos haluat,ilmota jyrkästi että haluat olla omin omin voimin parille tyypille niin asentees kantautuu nopeasti ja saat takuulla olla rauhassa...Et näe syytä auttaa ihmisiä..Ok,elä noin ihan rauhassa.Gambia on turvallinen lomapaikka,ihmiset ovat pirun köyhiä mutta kilttejä.Mä autan sikäläisiä kykyjeni mukaan.Aurinko,turvallisuus,ruoka,ihmiset,musa,naiset...ONE HEART,ONE LOVE:GAMBIA...

    • myskihärkä

      Nyt kun diktaattori Jammeh vaihtui pressaan joka on asunu vuosia Briteissä,nyt alkaa muutokset oleen aika nopeita,ja parempaan päin.

      • Silverhipu

        Poliisin ja keskuhallinnon ote heikkenee ja kaikenlainen rötöstely lisääntyy. Rikollisjengit saavat enemmän jalansijaa ja koska valta hajautuu niin pohjattomia taskuja tulee lisää kansan
        täytettäväksi.
        Miksi muutokset olisivat nopeasti parempia aikoja antavia tavalliselle kansalaiselle joka ei pääse hyötymään korruptiosta ja sippisipilä kähminnöistä.
        Menkää Bissauhun tai Gonakryyn katsomaan miten siellä menee, huumeet ja rikollisuus rehottaa.
        Sanonta, kun kissa on poissa niin hiiret hyppivät pöydällä .
        Eli kertokaa mikä muuttuu kansan eduksi , miten vienti lisääntyy ja maatalous kukoistaa?


    • myskihärkä

      Eurooppalaiset rakentaa Gambiaan hurjin määrin asuntoja ,hotelleja,sinne pistetään rahaa koko ajan enemmän ja enemmän.Paikalliset eivät rikastu mutta työtä ja ruokaa on heillä jatkossa enemmän.

    • myskihärkä

      Tajuutko Silverhipu miten Gambiassa tulee käymään,eli kuten kirjotin.Uus pressa on kaverini kaveri ,hyvä jätkä jonka esteenä ovat ainoastaan Jammehia tukevat ihmiset.Barrow tuo demokratian Gambiaan,ongelma on vaan se ettei kansa edes tajuu kuinka paljo heidän elämä paranee kun niin käy.Jammeh on täys ex-diktaattori,läski,sika joka pitäis telottaa tekojensa vuoksi.

    • silverhipuu

      jAMMU jAHMED oli, on paha ihminen, minusta edustaa tyypillistä Afrikkalaista johtajaa.
      Huom pidän afrikkalaisista , olen viimeisen 42 vuoden aikana vapaaehtoisesti viettänyt vuosia eripuolilla Afrikkaa ja kyyniset mielipiteeni perustuu pitkälti siihen .
      Afrikassa humanismi ja demokratia on voimakasta mutta erilaista kuin meillä , meidän ei pitäisi vaatia tai olettaa pohjoismaisen virallisen maailman kuvan olevan itsestään selvä muilla mailla.

      KUN AFRIKKALISET NAISET SAAVAT TASARVOA JA KOULUTUSTA NIIN MAANOSA NOUSEE.

      En ole jahmun fani mutta hän piti kuria ja tuki naisia eritavoilla, viimeisimpinä toiminaan kielsi ympärileikkauksen, sen valvomiseen ei auta muu kuin poliisi .
      Afrikkalainen mies on tottunut näkemään naiset omaisuutena niin kuin lehmän tai vuohen ja
      alistaminen alkaa ympärileikkausella.

      Gambian ystävä naiset voisivat koittaa valvoa ja tukea edistystä naisten oikeuden mukaisemman
      kohtelun nimissä.

      Minullekin tuttu gambi olisi antanut pikkusiskonsa jalkavaimoksi ( huvikäyttöön ) parempaa taksia vastaan,
      en suostunut , söpöllä siskolla paljon päänsärkyä ja tulehduksia kun alapää märki vaikka oli jo muutama vuosi silppomisesta.

      60-70 luvuilla oli sama matra , investoikaa , rakentakaa, rakkautta ja veljeyttä.
      Sitten taas verotettiin varstettiin kaikki pois , toiset invetoinnit nätimmin( verotus) toiset rumemmin (maapaperit , kauppakirja väärennökset, mitätöinnit ynm).
      Nyt on taas uusi hölmöläisten joukko menossa ansaan.

    • myskihärkä

      Mun on pakko todeta että olet oikeassa...MUTTA...Jos Barrow saa tahtonsa ja aikomuksensa läpi,on se kansalle hyväksi.Totta on se ettei me tajuta heitä vaikka niin luullaan...Kirjojotukses oli totta,kaikki mitä kirjotit.

    • buahahhahhaa

      Silverhipuu on täysin oikeassa. Kansalla on sitäpaitsi ruusunpunaiset lasit päässään katsoessaan Barrowia. En usko,että mies saa mitään muuta aikaan,kun rikollisuuden kasvun ja hintojen nousun. Kansa kyllästyy kohta koko äijään,kun oletti siltä utopistisia asioita. Mitä Gambiassa tosiaan näkee,paljon on alettu rakentamaan,mutta kaikki on jäänyt kesken,eli rahat loppu.

    • myskihärkä

      Siellä lähes kaikki rakentaa pikkuhiljaa,ei niinku täällä.Tunnen ja tiedän monia sikäläisiä jotka asuu Euroopassa ja he rakentavat taloa kotimaahansa ja aina ku on varaa,ostetaan tavaraa ja näin talot nousee pikkuhiljaa,useat Eurooppalaiset toimivat usein samoin.'

    • silverhippu

      Turismin lisäksi maataloudella voisi olla suuria mahdollisuuksia jos
      riistoverotus ja korruptio ynm toimet eivät estäisi ulkomaisten
      lähinnä intialaisten ja libanolilaisten investointeja maatalouteen.
      -meidän ei kannata ajatella banaani farmia isompia hankkeita koska
      toiminta kulttuuri on niin meille erilaista.
      -intialaiset verotettiin ulos ja libat on enemmän kauppakansaa.
      -nigerialaiset ovat olleet haaskalla jo vuosia , eivät taida saada investointejaan pois helposti.
      -pohja vesi on helposti saatavilla ja isompi tulvia ei taida olla ja sateet on melko säännöllisiä
      ja joessa riittää vettä kunhan pumppaa viljelyksille , rannikolla tosin murtovettä .
      -ruokaa voisi hyvin viedä Senegaliin josta suurin osa on melkein viljelys kelvotonta , ainakin heikosti mitään tuottavaa.

      Jos sata suomalaista melaa mekkoon tätiä jokainen huolehtisi kymmenen tyttölapsen
      koulutuksen tukemisesta niin sehän olisi jo tuhat pikkuneitiä kohti parempaa elämää.

      -tosin melapumsteri (anteeksi termi ,,tarkoitan siis rakasta aviomiestä ja hengen kumppania)
      voisi tykätä pahaa kun kaikki raha ei menisi oikeeseen tarkoitukseen eli mustan seksi uhrin toipumiseen nuorten gini huorien kanssa.
      Olen monesti nähnyt mustan miehen silmässä itkun alun kun on viety rakasta valkoista (yleensä enkku) rahoittajaa huoneeseen fysioterapiaan. Ihmisiä mustatkin on mutta köyhän pitää tehdä
      hymyssä suin mitä rahoittaja vattii, väärin on

    • toivonparempaa

      Seuraan kauempaa romanssia nuoren miehen ja äitinsä ikäisen ruotsalaisen välillä. Olin samalla lomalla ja samassa hotellissa kun he tutustuivat ystävän välityksellä. Mies oikein mukava, rauhallinen, sympaattinen - ihmettelin kovasti! Rouvalla paljon sairauksia eikä paljon tulojakaan. Mies söi ja joi kun rouva hänelle tarjosi. Hoiti myös aina baarissa maksut rouvan kukkarosta. Usein olimme porukalla ulkona ja seurasin kuinka mies joi ja tuprutteli itsensä sekaisin. Tuli mieleen, että ehkä ei ole ihan mieleistä hommaa viihdyttää rouvaa vielä yötkin??

    • myskihärkä

      -Makunsa kullakin,sano koira ku muniansa nuoli...

    • Jänskää1

      Siinä menikin varmaan loma kivasti kun seurasit ns rakastavaisia, Oliko mahista yöllä seurata avaimenreiästä heidän touhujaan?
      Huomasitko kiireiltäsi millainen maa Gambia muuten oli?

      • toivonparempaasinullekin

        Kiitos huolenpidosta. Jos liippasi liian läheltä älä ota henkilökohtaisesti. Tunnen vain tämän pariskunnan ja mies myy, MIELESTÄNI, itsensä halvalla.

        Muutoin liikuskelin ensikertalaisena lähitienoilla ja tutustuin tapoihin ja ympäristöön. Päivällä oli liian kuuma oikein tehdä muuta kuin maata palmun alla tai uima-altaassa. Iltaisin oli pilkkopimeää ja herhiläiset heti kimpussa kun astui hotellin ovesta. Opin lopulta olemaan tiukka ja vähän töykeä, että sain liikkua hetken rauhassa.

        Monenlaisia ihmisiä tuli tavattua retkilläni. Ehkä menen joskus uudestaan katsomaan mihin suuntaan maa nyt kehittyy.


      • Jänskää1

        Olen ollut useamman kerran Gambiassa. Ei liipannut mitenkään läheltä koska en ole maksullisia käyttänyt enkä myöskään ole seurannut millä hinnalla joku myy itseään.
        Kiinnostaisi kyllä tietää mikä on se sopiva hinta.


    • myskihärkä

      Tollasia pareja on Gambiassa paljon.Eikä siinä mitään väärää ole.Avioliitto on LIITTO. Liitossa puhuu aina muukin ku rakkaus.Se on näin..Ollu aina.Ja tulee olemaan.

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      57
      5510
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3527
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1652
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      205
      1624
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      77
      1087
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      26
      1078
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      907
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      836
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      71
      809
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      808
    Aihe