KAHVIPIRTTI 120 / 2016

Huomenta kauniiseen ilmaan, sitähän eilen kovasti toivoin ja nyt sitten pirtin vaihdon myötä se tulikin, sillä ajankohtainen on muuttokin.
Nyt taidan sään pitkään tuollaisena harmaana olleen, väriä pirttiin laittaa.
Ne perinteisen ruskan keltaruskean sävyiset verhot, poppanat oranssiin vivahtavat ja ruskean sävyiset marmori pöytä kynttilät hämäriin iltoihin tunnelmaa luomaan.
Maljakoihin keltaisia ja sinisiä iiriksiä, taidanpa solmia nuo verhot keltaisella nauhalla , saman värisen rusetin saavat kissat ja kaulin.
Oven molemmille puolin keltaliljoista maljakot täyteen ja sitten vaan tervetulo toivotukset kaikille.;)
Puolukkapiiras voisi houkutella kahvikupposen nauttimaan ja kiikkustuolissa voi katsella takan lämmintä leimahtelua, eikö vaan kelpaa elellä.
Edellisessä pirtissä kivaa jutustelua monen uudenkin viestiä kirjoittaneen nikin myötä ja se on todella kiva asia, ei kun rohkeasti vaan nyt uuden pirtin lämpöön.
Tätä arkista elämää on kiva lueskella ja seurailla tapahtumia monenlaisesta elosta, aina sitä oppii uuttakin, vaikka vaan ihan tämän arjen pyöritykseen.
Minulla päivä alkaa kahvimukin kanssa pirtin viestittelyyn tutustumalla ja ikävältä tuntuu, jos viestejä ei olisi.
Nyt vaan puhtaan päiväkirjan täyttöön kaikki kynnelle kykenevät, varmaan muistatte, että katto on korkealla, seinät leveinä ja kynnys aivan olematon, astukaa sisään;)
Taitaa olla oikea tuo pirtin juoksunumerokin tällä kertaa?

207

683

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Selvennykseksi

      eiliseen pirttiin kerron, että tämä viestini oli tarkoitettu Megamokalle
      (hän puhui tästä aiheesta)
      vaikka se tuli neljänneksi vastaukseksi hälle ja siten osui hurskaisen jälkeen:
      Shelvähän she, kännisshähän she.

      • megamoga

        Hei, aamun tullen näkivät he
        minun kotiin horjuvan
        hei, uudessa sha shavisesha kosth kostyymisshä
        ja hat hattu paha pahasti kallell kallellaan


    • muuynnä

      Niinpä on Skillan Pirttiä taas ehostellut ja sisustellut. Näinhän se aikaansa seuraa, 120 kertaa, sanoo järjestysnumero.

      Aamupäivällä täällä sateli, mutta ilmat selkenivät ja asiareissut ja ajankulukävelyt sain hoidettua kuivin nahkoin. Kävelyreissullani sattui melko harvinainen välikohtaus. Kävellä rumpsuttelin jalkakäytävää ajatuksissani ja melko huolettomasti, ei ollut mikään vilkas liikennekään. Hätkähdin pyörän kellon soittoa ja kovaäänistä kiroilua. Takaa tuli pyörämies, ihan aikuinen, saattoi olla eläkeläinenkin. Hänhän karjui, että mikset torvelo kävele jalkakäytävän oikeassa reunassa, eikä keskellä tien tukkona. Pysähtyi vielä eteeni saarnaansa jatkamaan. Sanoin, että hyvähän tuo kun selvästi ilmoitit etkä ajanut päälleni. - Seuraavan kerran voin ajaakin! uhosi mies kun vauhtiin pääsi. - Et kuitenkaan tällä kohtaa! Sulla ei ole mitään asiaa tässä ajella, vastasin ja näytin, että pyörätie kulkee parin metrin päässä. Välissä on nurmikkoa. Menihän se perille, jotain hän murahteli kun vääntäytyi pyöränsä päälle.

      Eihän tämä iso asia ollut, mutta harvoin näin tapahtuu. Jonkun kerran olen tässä samaisessa paikassa sivullisena kuullut, kun pyöräilijät ja jalankulkijat reviireitään setvivät. Ehkä siinä ei ole riittävän selvät merkit ja opasteet.
      Huumorin sävyttämänä niistä selviää ja eipä siitä iso haitta ole kulkipa kumpaa käytävää tahansa. En ole aloittajana kenellekään valitellut. Joskus sattuu kanssakulkijalla olemaan pinna kireällä ja johonkin vaarattomalta näyttävään kohteeseen sitä on purettava. Taisinpa olla sopiva maali.

      Eipä tällä tapahtuneella jutulla päiväni piloille mennyt. Muuten se on jo iltaan nuhjaantunut. Eikun kohti huomista mennään!( väitti, että en ole kirjautunut vaikka olen) Terveisin ynnämuu.

    • MummeliMia

      Olen pyöräillessäni pannut merkille, että itsekkyyttä löytyy
      ja kokonaisuuden hahmottamiskykyä ei kaikilla ole.
      - En ole joutunut sanallisesti itseäni puolustamaan,
      mutta kun nurmikolle oli kerran väistettävä mäkeä alaspäin tulevien kahden mopon alta, kaarteessa, joka mopoilijoiden kannalta katsottuna on alamäki ja jyrkkä käännös vasempaan, alikäytävään,
      ja he tulevat vastaani heidän suunnaltaan katsottuna vasenta reunaa, sisäkurvissa , siis minun puolellani, - he vain jatkoivat matkaansa --,
      niin otin esiin puhelimeni ja soitin järjestyspoliisille heistä.

      Joku muu ei ehkä ymmärtäisi ajoissa hypätä viereiselle nurmikolle,
      siksi ilmoitin heidät, varmaan olivat pitempäänkin päristelemässä.

    • Voi herranen aika, kun meidän rouvamme painaa niska limassa töitä!
      Mitä, jos menisimme porukalla Kahvipirttiin, yllättäisimme Skillanin viemällä mukanamme komean riippukeinun, jonka ripustaisimme parin pihakoivun väliin ja nostasimme Skillanin sinne,
      Keinuttasimme vuoron perään keinua ja samalla vahtisimme, ettei Skillan pääse putoamaan eikä sekoamaan talkoolaisten puuhasteluun.
      Osa pesisi mattoja, jotkut halkoisivat klapeja tulevan talven varalle, ja muutamat joikaisivat niin monotonisesti jotakin kaunista tuutulaulua, että keinutettava nukahtaisi.

      Sitten passitettaisiin vaikkapa Late tekemään maukkaan lounaan, ja muut pojat voisivat paistaa präiskäleitä ulkosalla.
      Minä voisin kattaa pihalle piiiitkän pöydän, jonka ääreen me kaikki mahtuisimme.

      Sitten olisi taas musisoinnin vuoro, Sekaköörimme laulaisi raikuvasti, että Skillan kulta herää jo, herää jo...
      Miesväki kantaisi emäntämme kultatuolissa pöydän ääreen, ja
      Hurskainen pitäisi railakkaan pöytäpuheen, Ruune sanoittaisi extempore kauniin runon, ja loppu porukka antaisi raikuvat applodit.

      (Ja tietysti nurkkakaapin avain on ovessa. Mehän olemme mukavaa porukkaa. joten rähinöitä ei ole syytä pelätä.)

    • Huomenta pilvipoutaiseen aamuun, ei sada, mutta ei paistakaan.
      Johan Venlastiina ruhtinaallisen kuvan esiin loi, tunnen itseni oikein hemmotellun prinsessan kuvaan sopivani;)
      Niin ihanaa kuin tuo hemmottelu olisikin, varmaan aika vaivautuneeksi itseni tuntisin, tämä mummo joka on aina mieluummin muita passannut ei tuollaista osaisi edes nautinnoksi kokea, kiitos kuitenkin ihanasta mielikuvasta.
      Mahdollisimman totuuden mukaisesti osasit työtehtävät jakaa, varmasti Laten valmistama ruoka kaikille maistuisi, tuo kultatuolissa kantaminen olisikin haaste miesväelle, kun olen jokaisen huomannut valittavan huonoa selkää;)
      Hurskaisen puhe voisi saada kyynelehtimään, osaa hän niin herkästi joskus mielipiteitään ilmaista.
      No jatketaan nyt ihan tavalliseen tapaan, kaikki yhdessä pirttiä kannattelemme, eikö vaan?
      Minä en pyöräile, mutta ihan saman havainnon olen huomannut tuolla kadulla kävellen, väistellä saa ettei yli ajetuksi tule.
      Kävellenkin usein tien leveydellä tulevat, varsinkin nuoriso, kyllä siinä mummo saa tien puoleen siirtyä.
      Harvemmin olen ihan tuollaista kohdannut, mistä ynnämuu kerroit, mutta kerran minullekin pyöräilevä mies karjaisi, että kuljet väärää reunaa, yritin itsekseni miettiä missä olisi kuljettava, epäselväksi jäi.
      Megamoga kuitenkin kotiin osasi, vaikka aamuun menikin, ehkä pientä "sinuttelua" siitä varmaan seurasi?
      Tänään matkaamme Leppävirralle, piirin kesäpäivää viettämään, laulaa lurautamme muutaman laulun ja seuraamme muun ohjelman onnistumista.
      Mukava tavata tuttuja piirin muilta kolkilta.
      Taidankin ruveta valmistautumaan lähtöön, jos ei väliin lähde, ei voi kotiin palatakkaan ja se on aina se ihana juttu, kun omaan kotiin pääsee, aina vaan mieleisemmäksi muuttuu;)
      Kohta ei kaiketi haluja enää mihinkään lähteäkään, vaikkakin se muualla käynti hyvää tekeekin, osaa antaa arvoa tälle omalle ololleen.
      Päivän mielekästä touhua teille toisillekin, iltaan sitä tavalla tai toisella taas päästään.

    • megamoka

      Oi, kuinka kaipaankaan niitä radion kultaisia vuosia eli oman nuoruusajan tunnettuja radioääniä. Tilannekomiikkaa ja letkeää huumoria, joiden tasolle tuskin nykytelkkarin sketseissä pystytään kiipeämään. Oke Tuurin Rantasalmen pehtoori Pekka Lippnen ja hieman myöhemmin tuo Tippavaaran vanha isäntä, samaten G.Pula-ahon tulkitsija Leo Jokela. Lause, jota varmasti toisteltiin monessa huushollissa: Kyllä ruokaryyppy on aina paikallaan ,vaikkei ruokaa olisikaan - se lause iskostui jotenkin mieleeni. Siitä ei kuitenkaan tullut koskaan ohjelause omassa elämässäni.
      Tämä siksi, että tuohon juttuuni syksyisistä ilmoista tuli kommentti: Selvähän se, humalassa se ja sitten Skillanin mielleyhtymä kaulimella lämmitetystä vastaanotosta kotiin tullessa. V.A.Koskenniemen eräässä runossa työviikon päätteeksi renki lähtee tansseihin ja aikoo hurmata mielitiettynsä tulisella polkalla. Yllätyksekseen neito antaa hänenelle avoimesti rukkaset. Runossa renki lähtee kiroillen pois mutta palaa majapaikkaansa vihellen. Yksi keskeinen asia runossa on rengin uusi kostyymi ja hattu kallellaan. Uskon, ettei tuollainen itsevarma mies niele nolausta vihellen, vaan hankkii pullon ja seurauksena savinen kostyymi. Se siitä horjuen kotiintulosta.
      Toki tunnen monen juoman maun saken ja pontikan väliltä, mutta olen löytänyt vaimon, joka on monesti sanonut: ottasit nyt edes hiukan muiden seuraksi. Monen kohdalla on tutumpi ilmaus: Älä enää

      • Siis-se

        Leo jokela oli niin hyvä, että kaipaan häntä minäkin! "Ettekö yhtään ihmetelleet kun lintu tuli kaljalle?"
        Ja samoin Spede mennessään ravintolaan, hän osti lihakeiton, mutta vaihtoi sen sitten hernekeittoon. Kun olisi pitänyt maksaa, hän sanoi, että minähän vaihdoin sen siillä lihakeitolla! - Mutta ettehän te sitäkään maksanut! - En minä sitä syönytkään!


      • Ja-vielä

        se Kankkulan kaivolla, sen halusin ehtiä aina katsoa, vaikka ruuhkavuosia mentiinkin. MummeliMia.


    • Siinähän tuo syksyntuntuinen päivä on mennyt. Välkehtihän väliin aurinkokin ja lämpökin ehti paria kymppiä hipoa. Hyvin näissä keleissä olen saanut ulkoilua vaativat asiat hoidettua.

      Venlastiinan juhlaesitys näyttää olevan perusteellisesti suunniteltuna ja tehtynä myös roolijakoa myöten. Näyttää kyllä siltä, että juhlinnan kohde kainona ja vaatimattomana taitaa pitää tätä tilaisuutta yliampuvana, vaikka lähtökohta onkin "reilu muistaminen."

      Täytyy nyt keskeyttää tämä. Annoin autoani lainaksi ja nyt palauttajat tulivat. Siinä ajatukseni katkeilivat ja kun en ole kovin sypäkkä kirjoittajakaan, niin siirryn tänne konkreettisen juttelun puolelle. Hyvää jatkoa teille!

    • Työn merkeissä tämä päivä mennyt, ei sen kummempaa kuin näitä kotiaskareita, mutta kun monensorttista tuli tehtyä, niin aikaahan siinä meni. Onneksi kaikki nyt tehty joten kurkkasin tänne pirttiin.
      Noita olympiakisoja siinä välillä huilaustöikseni katselin. Öitä en ole valvonnut, ajattelin eilen illalla, näkeehän ne keihästulokset aamulla. Surkeesti meni, taitaa olla huonoimpia avauksia pitkään aikaan. Pitkämäellä ehkä liikaa paineita Manniolla ei ehkä eväitä ollutkaan. Tuntuu kuin Ruuskanen ei sittenkään parantunut tarpeeksi EM kisoista. Jätti yhden heiton heittämäti, ehkä säästi itseään jos tunsi ettei paikat kestäkkään, rohkea teko kuitenkin, oli viimeistä edellinen mukaan pääsijä.
      Tsemppiä Pitkämäelle.
      Täällä muisteltu entisajan huumoria, Ehkä se on niin kullakin aikakaudella omat suosikkinsa, tuntuu kuin nyky huumori ei sovi enää meidän ikäluokalle. Sama se on musiikin kanssa.
      Tuli mieleen yksi asia,tuosta viinasta, tiedämme kuinka monen kodin asiaiat se on turmellut.
      Niinhän se turmeli Tippavaarankin isännän kodin, pannu räjähti.
      Ilmoista senverran ei täällä satanut tänään ole, ja sama aurinko näkyi täälläkin kuten ynnämuullekkin, parhaimmillaan 20. Nyt pilvistä ja poutaa.

    • hurskainen

      Näin nettiarkistossa legendaarisen Nätti-Jussi valokuvan. Mustavalkoisia olivat siihen aikaan vielä.
      En löytänyt yhtään messevää Nätti-Jussi lohkaisua sieltä. Lasse Lehtinen on koonnut kirjankin Lapin tunnetuimman tukkijätkän vaiheista.

      Liekö palstalaisilla pirttiläisillä jäänyt mieleen Jussin juttuja?

      Itsellä päivän teemana koko h a r m a u d e n skaala. Tähän ikään asti ei ole jäänyt kirkastumatta. Jospa vaikka unikakkiainen heittäisi vihjeen.

      • megamoka

        pari Nätti-Jussin lohkaisua tulee näin äkkiseltään mieleen:
        Kerran Nätti-Jussi oli viettänyt yön putkassa ja sieltä päästyään mietti kovasti vaihtoehtoja savotalle vai Alkoon. Päätti sitten kokeilla lakkia heittämällä, sinne minne lippa osoittaisi. Kertoi heittäneensä ainakin viisi kertaa ennekuin lippa näytti Alkon suuntaan.
        Tukkijätkien aamuateriaan kuului puuro, jota Paavo ei mielellään syönyt. Vatsa kuitenkin ilmoitti syömisen tärkeydestä, niinpä Paavolla oli konjakkipullo ja pikari vakiovarusteina. Ennen puuron syömistä Paavo otti esiin mainitun pikarin ja tuon konjakkipullon, kaatoi hiukan juomaa pikariin ja sanoi itselleen: Syöhän Paavo puuroa niin saat konjakkii. - Paavo söi kiltisti puuronsa ja sen jälkeen otti pikarin käteensä ja tyhjensi sen takaisin pulloon todeten: menihän se tällä kertaa ilman tota konjakkii.


      • megamoka

        Nätti-Jussi syntyi vammaisena v1890, toinen jalkaterä oli vääntynyt niin, ettei jäljistä voinut päätellä oliko Nätti-Jussi menossa savotalle vai tulossa sieltä. Ilmiömäisen tarinataitonsa vuoksi yksi savottaporukka vei hänet mukanaan majapaikkaansa ja metsäpomo palkkasi hänet kämpänlämmittajäksi. Siitä lähtien hän kulki savotoiden ja uittohommien myötä kämppien lämmittäjänä ja emännän apulaisena vuosikymmenien ajan. Varsinaisen palkkansa hän lienee saanut tukkijätkille kertomistaan jutuista,
        Murto-osa Nätti-Jussin jutuista löytyy osoitteessa maalainen: nätti-jussin juttuja


    • Huomenta taas ja eipä muuksi tuo sää ole muuttunut, pilvessä on ja yöllä satoi ja kovasti.
      Nyt näyttää itätaivas melkein mustalta, sinne suuntaan sateiden meno, lämmintä on kyllä, seitsemäntoista astetta näyttää mittari.
      Eilinen on taas takana ja Leppävirralta vaan muistot jäljellä, hyvin lauloimme ja muutenkin juhla onnistui.
      Seuraava laulelohetki kolmas syyskuuta torilla.
      Nätti Jussista en ole kuullut, en Paavostakaan, mutta jotakin Lapista kumminkin, Raja-Joosepin tarinan ja asumukset olen nähnyt, saa nyt nähdä mitä seuraavana odottava Lapin matka paljastaakaan.
      Kyllähän se alkomahooli on viisasten juomaa, hyvä että sille kulutukselle voi itse sanoa ei ja eipähän se ongelmia ainakaan poista, jos joku niin luulee.
      Reilu on vaimosi megamoka, tietäen tapasi voi jopa noin sanoa;)
      Niin nuo entiset "hyvän" ajan ohjelmat, minä tykkäsin myös niistä, oli jotakin mille voi nauraa, nämä nykyiset tohellukset ei jaksa hymyä naamalle saada.
      Onhan joitakin tänä päivänäkin, kun vaan sattuu ohjelma tietoja katsoa, vaikkakin paljon samankaltaisia.
      Uuno Turhapuro oli ja on niin yliampuva, että se ei mene jakeluun, vaikka Speden taituruutta joissakin tekeleissä arvostankin.
      Minä ja minun makuni on kyllä omanlainen, saatan nauraa sellaiselle, mikä ei muilta hymyn karettaan naamalle saa, mutta eläköön erilaisuus.
      Eipä ole Riio elämääni sotkenut, harmi urheilijoiden puolesta, kun ei oikein putkeen mennyt.
      Yllättävän nopsaan päivä kuluu vaikka vaan kotihommia tehden, minulla meinaa kiirettä välillä tehdä ja varmaan olette huomanneet, että en pitkilleen ole puhunut siivouksista, en ehdi sitäkään kunnolla hoitaa.
      Odottakaa vaan, kyllä se alkaa kohta ikkunan pesusta puhuminen ja kaikesta suursiivoukseen liittyvistä esiin tulla;)
      Auto ehjänä kotiin palasi, silloin uskaltaa antaa toistekin lainaan ynnämuu, eikö vaan?
      Kohta taas hyppään autoon ja vaihdan maisemaa, yhtä menoa tämä elämä tuntuu olevan, mutta kun vielä sen verran kunto kestää, mentävä on.
      Päivän selkenemistä jään odottamaan ja näyttää siltä että valopilkahduksia näkyykin.
      Aina sitä vaan jaksaa uskoa, että tänään aurinko paistaa ja elämä sujuu, niin kuin on tapana aurinkoisella säällä.
      Sateen sattuessa sujuu silloinkin;)
      Jäädäänpä odottamaan, mitä päivä tuo tullessaan, heippa!

      • Yliampuvaa

        Alkuun minäkin pidin Speden oivalluksista, naurattivathan ne,
        mutta Uuno Turhapuroa en ole kyllä katsonut muuta kuin mainoksissa,
        tosiaan överiksi vedetty, ei naurata.


    • Niinhän se eilen kävi, istuin tietokoneen ääressä ja yritin turata viestiä. Eikö vain, ovikello soi ja auton palauttajat ilmestyivät. Eipä siinä muuta voinut kuin keskittyä juttelemaan ja tietysti aikaa vierähti. Olenhan autoani lainnaillut useinkin, jopa viikoksikin. Joutaahan se, kävellenhän kauppareissuni teen..Täytyyhän lainaaja tuntea ja eipä ole sattunut niin, että aivan outo olisi edes kysellyt.

      Onhan näitä "kuuluisuuksia" tullut ihan kansan kerronnan kautta. Nätti-Jussi tarinat olen kuullut, Kuikka - Koposen silmänkääntötemput, Viekin mummon parantajan voimat, kun lääketiede ei apua löytänyt. Tukuttain ennustajia ja verenpysäyttäjiä ja paljon paikallisia kuuluisuuksia. Niitähän ukot ja mummot kertoilivat, kuka tosissaan ja kuka epäillen. Kyllä se viesti kulki ilman internettiäkin, toki nyt se on helpompaa ja huijattavia hyvä uskoisiahan riittää melkein joka lähtöön ja kaikkina aikoina. Mummoni oli kylän kuulu kuppari, hän käytti oikeita lehmänsarvia. Niistähän usein sota syttyi, kun hän erehtyi sarvien hygieniaa hoitamaan ruoka-astioiden pesuvadissa. Mummon ammatti ei oikein kotiväkeä miellyttänyt. Minä kyllä tunsin sympatiaa ja käsitin sen ammattityöksi, koska käsitellyt jakoivat kiitosta ja palkitsivatkin. Olenpahan tätä kautta terveys-ja hyvinvoitipalveluja tuottanutta sukua. Niin...ja kuuluisuuksia napataan kirjallisuudesta ja näytelmistä, joku saattaa jotakin muistuttaa.

      Seurailin monessa pätkässä 50 km kävelyä. On se kovaa hommaa. Muutoin en ole öitä valvonut ja kyllä se suora keihäänheittokin jää katsomatta. En ymmärrä, mitä etua yövahtina olosta tulee. Muutamaa tuntia myöhemminkin muutoinkin saa tulokset ja kuvamateriaalin katsottavaksi jos haluaa.

      Ilmoista ei ollut tänään valittamisen aihetta, hyvin päivä meni. Jatkoja!

      • erikoisia.tyyppejä

        Nyt kun kerroit Kuikka Koposesta ynnämuu, hänen silmänkääntötempuistaan oli iso artilleli jossakin päivälehdessä. Vaikutti Savossa päin.
        Hän oli viiden tyttölapsen isä. Jonkunlaista mielimanipulaatiota 0livat hänen temppunsa. Niitä näytetään nykyäänkin televisiossa.


    • hyhhhyhhhhh

      Tätäkö kahvipirtti nykyisin on. Hohhoijjjaaa miten tylsää. Ilmankos tuolla muualla moititaan tätä savupirttiä. hyi kuinka haisevan tunkkaista.

      • haiseva-vastalause

        hyi kuinka haisevan tunkkaista.

        Onneksi et tullut luokseni kylään.


    • Skillann

      Huomenet täältä "kesäkodista" hyvin on asiat täällä menneet, ainut harmi, että ne lähellä olleet puolukat on mennyt toisten suihin, nyt on haettava uutta paikkaa.
      Eipä noita paikkoja voi varailla, onneksi on jokamiehen oikeus olemassa, minä mahdollisesti toisten paikoista sitten vuorostani, eipä kiirettä vielä olekaan, hieman kesken kypsyneitä ovat.
      Hyhhyhhhh, eikö olekin kiva, kun voit jättää väliin tunkkaisen pirttimme, palstalla on mukavia ketjuja yltäkyllin.
      Minusta pirtti on yhä hyvä tai huono kuin aiemminkin.
      Tuo Kuikka-Koponen asusteli näillä minun kotikulmilla, ehkä Heinäveden suunasta lähtöisin, totena näitä hänen silmänkääntö temppujaan kerrotaan.
      Kuppari on vieläkin hyvin suosittu tapa päästä "pahoista" veristään, ystävättäreni käy säännöllisesti kuppauttamassa ja kertoo olon paremman olevan.
      Minä en sitäkään nautintoa ole kokenut, ehkä elämys olisi.
      Onhan niitä ollut jos minkinlaisia osaajia ennen aikaan, luonnosta aika paljon myös lääkkeitä käytettiin, ovat varmaan vieläkin noiden luontaistuotteiden käytössä.
      Tuliko näistä hoidoista paljonkin apua, jokainen uskossaan autuaaksi ja terveeksi tulee.
      Minä en kovinkaan paljon taikauskoihin ja temppuihin ole uskonut, ja nuo luonnon tuotteetkin on paljolti jäänyt kokeilematta.
      Joskus olen kaalinlehteä polvilla pitänyt, mutta enpä parannusta ole saanut, ehkä vika siinä, että uskoni ei riitä;)
      Nyt on sää hyvin sumuinen ja pilviharmaa, mutta onpa näitä sisähommia riittävästi, päivä iltaan sujahtaa.
      Kaalikääryleitä on aikomus tehdä ja pullan tuoksunkin aion huusholliin saada.
      Kun uuni lämpiää, laitan myös kasviksia kuutioituna jauhelihan kanssa sinne kypsymään.
      Savustettavat muikut suolattu ja niillä sitten myös nautinnollisia hetkiä vietetään, ruokaa taas ensi viikolle valmiina.
      Huomiseksi luvattu kaunista, ehkä siitä sitten muodostuu ulkoilu päivä, metsään ja lammelle on suunnittelu, jospa puolukkamättäät löytyy ja ahvenet koukkuun tarttuu, näin toivon.
      Nämäpä suunnitelmat sitten joskus todetaan onnistuneen, tai sitten ei.
      Nyt pullataikinan alustamiseen, kivaa päivää kaikille.

      .

      • Sinä (Skillan) ja pullasi - paistamisesi!:)) Minulta on sämpylät loppu ja tarpeet olisi paistaa, mutta uuni täytyy ensin pestä! Voi tätä surkeutta? Kauppaan olisi 200 m hakea sämpylöitä, joten kumman valitsen? Kävelyä melkein ½ km ees`taas tai uunin pesu? Taidan laistaa molemmat, koska on niin hyvä kirja luettavaksi, vaikka edestähän ne löytää, tekemättömät työt. Ainakin se uunin pesu. Mitä hiivattia olen laittanut, joka on "kuohunut" yli, kun yleensä, ainakin yritän, käyttää paistopussia?

        Harmittaa, kun olin lapseni luona silitys/ompelu hommissa 2 pv ja muuta ruokaa (heillä liian paljon) sieltä sain, mutta sen sämpylä puolen unohdin ja siellä niitä oli liiankin kanssa. Samoin kaikki salattiainekset. Viikon päästä menen uudestaan 3 pv, kun porukka on jossain Oktober festareilla ja sitten kerään karviaiset, mikäli ei sada, koska aina siellä ollessa on vettä satanut.

        Kotona minusta on tullut laiska, oikeasti saamaton vetelys, koska kirjojen luku on mielenkiintoisempaa, kun taas tyttäreni luona jaksan siivoillakin vaikka hammasharjan kanssa kaikki paikat, joihin ei normaali siivouksella tule kajottua.

        Ensi viikonloppu on sitten sellainen, että heidän kotinsa "kiiltää" ja minun kodissani (asunto) hyi, hyi, hyi, haisee pöly ja tunkkaisuus! DD.


    • Tervehdys Pirttiin!

      Piti ihan naurahtaa tuota Kristiinan dilemmaa, voihan mukavuus:D Mitä ihmettä sä siellä tytärtäsi tuet ja jynssäät, oppia ikä kaikki nuorilla, tai sitten makaavat niinkuin petaavat!

      Laita uuniin puurona etikka soodaa ja vettä, ja lämpö päälle vähäksi aikaa, niin saat sen melko helpolla puhtaaksi.
      Jos nyt on ihan kiinni palanut, niin terävällä veitsellä täytyy raaputta ja karhunkielellä loput.

      Täällä tuoksuu kaneli&sokeripintainen pannari uunissa, kun piti jätteiden ripsut hyödyntää. Tilkka kermaa oli jäänyt ja laurtasella sokeri&kaneli sekoitusta korppuja varten, no sen kippasin pannarin pinnalle. Vilkaisin uuniin, siellä reunat rapeutuu voissa voissa tiristessä, mutta vasta iltapäivällä maistan omenahillokkeen kanssa luomustani:D

      PS. Muuten pannussakin voi paistaa skoonsseja, (lettupannussakin mökillä tein) kun kääntää ne kerran 🍔 moikka ja,..
      Hyvää onnellisuutta sitten vaan, sanoi Niinistö! 😋

      • sini-sirkku
        "Mitä ihmettä sä siellä tytärtäsi tuet ja jynssäät, oppia ikä kaikki nuorilla, tai sitten makaa....niin makaa, kuten petaa, sanot".

        Kirjoitin jo tuolla, että en suinkaan jynssää viikottain, hyvä jos kerran vuodessa aikani kuluksi.

        Tulin tyttäreni avuksi 2006, hänen saatuaan toisen lapsensa, koska olin ilmeisesti "jätteistä" tehnyt tämän tyttären. Hänellä on/oli vaikea skolioosi, koska nyt se on leikattu Ortonissa ja raudalla on selkä jäykistetty. Aina hänellä ilmenee kovia kipuja ja ties mitä kremppaa, mutta niin laiha minäkin haluaisin olla, kuin hän. Kilpirauhas vaivaa en kuitenkaan halua, enkä polvisärkyjä, enkä rannetupentulehdusta!:)))

        Tärkein pointtini oli seurata noita pikkuisia ja toista hoidinkin yötä/päivää pari vuotta. Koska pääsin aika iäkkäänä mummiksi ja todella edullinen vuokra-asunto on 4 km päässä, joten omaan asuntooni voin myös tulla heti, kun vanhemmat pärjäävät keskenään.

        Tässä se huomaa, kuinka helppoa on arvostella jonkun toisen tekemiä ratkaisuja, tietämättä, mitä kaikkea sen taakse kätkeytyy ja nyt en tarkoita sinua sini-sirkku, koska osasi olet saanut sinäkin.

        En ole eronnut miehestäni ja samoissa ympyröissä olemme sinunkin kanssa pyörineet silloin joskus, koska tuo väli Aurora-Leppävaara käsittää niin monta ihanaa paikkaa, sanomatta enempää. Lähellä Bodomia on meidänkin talo, johon muutimme jo 1966, mutta silloin se oli autotalliin rakennettu asumus.

        Paljon olet sinäkin kokenut, mutta niin taidan olla minäkin. Nyt meillä taitaa olla se elämän onnellisin aika.


    • Viipurin_Vihtori

      Onkos pirtin lattia tarpeeksi sileä niin, että voi tanssit järjestää? Vai vanhan ajan maalattiako siellä? Ja eläimet nurkissa?

    • PUSKASULEIMA

      Viipurin Vihtorille!
      Sallinet, että miä kirjotan sulle seuraavaa:
      1. Jo liki ammosist ajoist meitin pirtin permanto om mitä parhaammas kunnos tanssaamist varten.
      2. Nurkis ei om mitää elukoi. Neet kaks kissaa, ku om pirtin kotieläimii, nukkuu uuninpankolla tai kiikkustualissa ja ovatten erittäin siistei ja ihmisystävällisii.
      3. Järjestystä valvoo ovipiälisel penkil ARVOKAS ja TARMOKAS KAULIN.

      Nii et tervetuloo vaa pistämää jalalla koreeesti!

    • tulispa.jo.syksy

      Kattopellit kuumenivat 40 asteeseen auringossa. Ei sellaseen voi maalia vetää.

    • Tänään olisi ollut poutainen päivä vaikka painua metsään. En vain ehtinyt, tai paremminkin lonkanveto tuntui paremmalta. Kalassa sentään minäkin kävin. Kympin syötillä puolentoista kilon kasvattilohen vonkale irtosi marketin valinta-altaasta. Edullisuutta rapistaa kyllä se, että maksaa se puolentoista penikulman autolla ajelukin jotakin. Eipä niitä sellaisia lasketa, ne ovat huomaamattomia kuluja.

      Olen kyllä kohtalaisen kitupiikki ostoksissani. Liikaa en maksa, jos halvemmalla saan vastaavan saan. Eläkeläisenä sen sortin saituuteni on vain kasvanut. Hyvä pohjatyö onkin jo vanhempaa perintöä. Joskus se on ollut ihan elinehto ja hätävara oli aina pidettävä, jos se suinkin oli mahdollista. En ole muutoinkaan turhan kulutuksen lisäämisen kannattaja. Ainahan voi puolustella, että mitä se nyt yhden, tai muutaman kerskakuluttajan touhut merkitsee. Voihan vielä muutaman kymmenen vuotta, ehkä sukupolvenkin, jatkaa kiihtyvään tahtiin rojun tuottamista. Tulee siihen kuitenkin joskus loppu. Vaan mitäpä se on tämän ikäluokan murheita, antaa mennä kun on alamäki menossa!

      Taisipa vilahtaa ns. ajatuksen virtaa pötkön verran tekstinä. Ei sen enempää, eikä kummallisempaa. Hyviä kelejä on luvattu, niitäpä seuraillaan!

    • Skillaan

      Sunnutai taas alkamassa, aamu mitä kaunein ja tämä hiljaisuus on täydellinen.
      Ikkunasta katselen talon kummaltakin puolen maisemaa ja voi kun ne saisi tallennettua tuollaisena tuonne aivolohkoihin, sitten talvella sitä voisin sieltä muistutella.
      Nyt alkaa jo koivujen lehdet kellastumaan ja luonto muutenkin ikävän ruskeita värejä maahan löytää.
      Taidan kuulua ynnämuun tapaisiin nuukiin ihmisiin, tämä kuitenkin lähinnä tuohon ruokapuoleen ylttää, muuten aika tavalla ajattelemattomasti euroja heittelen.
      Sähköä, vettä ja muuta sen kaltaista kyllä yritän nuukasti käyttää, järkeilen käytön minimiin, siis en tuhlaa.
      Kauhistelen tuota tuhlausta mitä omatkin nuoreni tekevät, mutta he on eläneet meidän valmiiksi rakentaman maailman mukaan, mitäpä ne puutteesta tietäisi.
      Ehkä vanhempana hekin osaavat mittasuhteet oikeiksi mukauttaa.
      Syksyä kaipaili"tulisipa jo syksy" kyllä se jo melkein onkin, mutta voi olla, että lämpöä vielä riittää.
      Tuskin kuitenkaan 40 astetta, ehkä se onnistuu katonkin maalaus;)
      Puskasuleima jo kertoikin pirtin lattian tanssin kestävyyden, eikun vaan pelimannit kehiin ja siitä se tanssiminen alkaa, on sitä tanssittu joskus ennenkin, eiköhän se vanhalla mallilla vaan suju.
      Kristiina23, kyllä aika ihana äiti olet, kun jaksat tyttäresi kodin siistinä pitää, silittää ja hoosata, ei ihme jos sitten kotiin ei puhtia riitä.
      Tapamme kullakin, minä en enää aikoihin ole ollut lapsieni huushollissa auttelemassa, joskus piha töissä olen enemmänkin ohjeita käynyt jakamassa.
      No säilömistä ja sen sellaista olen heille valmiiksi laittanut, säälittää kun työn jälkeen joutuvat aika tiukille näin säilömisen ja muiden talveen valmistautumis hommissa.
      Kahta paikkaa kun kunnossa pitävät, mökkiä ja kotia, eipä se aika kovin runsasta ole.
      Itse olen senkin vuoksi nämä kodin puuhat pyrkinyt itse tekemään, en enää rasitusta heille lisää.
      Kyselevät kyllä tarvitsenko apua, kiitos en tällä hetkellä on vastaus.
      Tarkkaan minäkin joka purkin ja purtilon katson ja aina esiin tulee tuote mihin voi purkkien tähteet laittaa.
      Löysin jo osin kivettyneen siirappi purkin, tilkan kuumaa vettä laitoin ja vatkasin munat sekaan ja kakkuhan siitä tuli, paremman puutteessa ihan maistuvakin.
      Nyt ihan koskematon päivä edessä, pieniä suunnitelmia päässäni pyörii, mutta saanko ketään innostumaan ,jos en, niin toteutan tuonne metsään yksin menon, kai sieltä jotakin löytyy, hirvikärpäsiä ainakin, niitähän minä suorastaan rakastan;)
      Hyvää ja aurinkoista sunnuntai päivää ystävät.

    • Ontuva

      Meinasin sanoa kaunista aamupäivää, mutta aamu muuttunukin pilviseksi, tosin tuota lämpöä on kuitenkin 17,6. Lupailvat jopa hellerajan ylitystä, näyttää ettei sitä rajaa saavuteta, taitaa ne kesähelteet olla ohi tältä kesältä.
      No syksy usein hienoa aikaa, maisemat saattavat olla värikkäitä ja kaikenlaista satoa saadaan luonnosta, sekä puutarhoista.
      Nuukuudesta ja säästämisestä tulee mieleen, kyllä tavalliset ihmiset joutuvat tarkkaan katsomaan mihin rahat laittavat. Aina Suomessa on köyhyyttä ollut ja on edelleen. Suomi ajettu alas hyvinvointivaltiosta, Suomi EU: n heikoimmin toimeentulevia maita Köyhyysrajan alapuolella elää yli 700000 ihmistä. Kyllä nykynuorisokin tuntee köyhyyden omassa itsessään. Ainahan ihmisitä iso osa elää yltäkylläisyydessä, mutta ei Suomikaan miksikään ole muuttunut.Rikkaat rikastuu ja köyhät köyhtyy.
      Omalta kohdaltani tulemme kyllä toimeen, mutta kyllä minäkin katson mitä voi ostaa ja millä hinnalla.
      Tuo lapsiemme auttaminen, silloin kun he perhetänsä perustivat avustimme kaikella mahdollisella tavalla, nyt kun apua olemme tarvinneet aina sitä saamme kun avun tarvetta on. Etupäässä silloin kun siaraudet meitä kiusaavat, apua saamme. Yksi avun saaminen koskee näitä tietokoneita joskus autoa. Vastavuoroisesti ei meidän tarvitse tehdä mitään palveluja hoitavat itse hommansa. Ehkä hyviä neuvoja sentään joskus saavat.
      Onneksi nämä kotihommat sujuvat jotenkuten ilman kenenkään apua.
      Nyt meni liian kauan, tämä nyt: Late Vaan.

      • Olihan veneranta täynnä parkeerattuja autoja tänään. Vesille on purjehtijat lähteneet, enkä yhtään ihmettele,..sopiva tuuli ja lämmintä, olematta liian kuumakaan. Uimarannallekin oli kertynyt ihmisiä, ja joutsenet uivat hitaasti siellä kauempana, ei ne polskivista ihmisistä piitannet:D

        Minä kännykällä kuvasin ja nautin kupin kahvia Katiskassa jäätelön kera, ampiaiset vaan hyöri ympärilläni, kunnes laitoin tuutista kermaisen kääreen niille pöydälle. Hyvin näkyi maistuvan niillekin. Mukava sunnuntaipäivä on ollut, eilen kun tein pari riviä porsaanribbssejä uunissa juuresten kanssa. Maustoin ne mieluimmin itse, kun en välitä niin paksuista tahmeista "sooseista" uunivuokassa. Hyviä tuli ja pakastimeenkin sain muutaman aterian. Rasvan kuorin tosin pois jäähtyneenä, yhden perunapaistoksen sipuleineen meinaan siinä kyllä paistaa!

        Illan ohjelmia alankin tässä seulomaan, Tiede lehdessäkin olis vielä lukemista, mutta nyt vaan oleilen nojatuolissani meri-ilman raukaisemana, heippa 🙄


      • Kristiina23

        Voi Skillan, älä usko tuota kirjoittamaani.

        "Kristiina23, kyllä aika ihana äiti olet, kun jaksat tyttäresi kodin siistinä pitää, silittää ja hoosata, ei ihme jos sitten kotiin ei puhtia riitä".

        Kuinka minulle tuli tuollainen kehumisen puuska, kun samalla kerroin, että kauppaan en viitsi lähteä, enkä uunia pestä?

        No, apu oli lähempänä, kuin luulinkaan. Naapuri tuli juttelemaan ja sanoi kauppaan menevänsä, joten äkkiä vitonen hänelle ja pyyntö "tuo minulle karjalanpiirakoita". Äkkiä oli piirakat kädessäni. Harmi, että uunin pesuun hän (mies) ei suostunut, joten siitä ilosta pesin itse uunin ja voi, kuinka nyt uuni kiiltelee!

        Toinenkin yllätys tuli ip:llä, kun lapsenlapseni tuli fillarilla tyttökaverinsa kanssa pihaani. Satuin kysymään, onko teillä nälkä ja heillä oli. Minun piirakat ei olisi heitä miellyttäneet, siis tämä pizza nuoriso, joten annoin 20,-€. Yllätys olikin, kun lapset toivat melkein puolikkaan minulle! Wau! Itse en koskaa ostele moista herkkua.

        Mitä noihin siivouksiin ja silityksiin tulee, niin suinkaan en ole heillä alvariinsa. Taisi olla Joulun aikaan, kun he olivat pidemmällä lomalla ja haluavat aina minut kotimieheksi, joten silloin aikani kuluksi tuli tehtyä yhtä´jos toista ja silloin vain innostuin oikein "kirjanpitäjänä etsimään pennin virhettä"! Niitähän olen joutunut etsimään työssänikin, silloin joskus?

        Silitykseen minua aina pyydetään, joskus (en ole mennyt) ehkä useamminkin, koska he ei taida osaa käyttää koko vehjettä?:) Tosin se on nyt melkein ainoa syy/veruke, kun menen heille, sillä harvoin lapset enää tarvitsee hoitajaa? Taitaa olla viimeinen kesä-syksy-vuosi, kun minua tarvitaan? Taitaa olla muutto Espooseen takaisin? No, ei. Kyllä minä haluan edelleen nähdä läheltä tuon nuorisonkasvun ja kehityksen, joka omilta lapsiltani jäi???...johonkin. Yht´äkkiä, he olivat pois.


    • Viipurin_Vihtori

      Hiljaseks vetää.

    • Kuusijärvelle ajelin aamupäivällä. Varmuuden vuoksi jätin metsässä rypemiseen pätevät varusteet pois. Tarkoitus oli pysyä kuntopolulla ja kiertää vain järvi. Eihän se niin mennyt.

      Vaikka jalassani oli kenkätehtaassa kunnolla hikireiitetyt kengät ja matalavartiset ohuet sukat, niin enhän malttanut polulla pysyä. Siellä varvikossa ruhvelsin pitkät kierrokset. Sitä se metsä tekee, hyvältähän se tuntui. Tietysti sieniäkin katselin. Näyttää siltä, että haaparouskut ovat pullahtamassa esille. Löysin niitä, pieniä sieniä melko paljon. Kaiken varalta oli pussi mukana. Kookkaampia valikoiden sain jotakin mukaanikin. Väsy siinä rupesi painamaan, terassilla ryyppäsin kahvit. Näin kävelyretkeni kääntyi hyötykäytöksi.)

      Hyvin ennätin aamulla katsoa Rion keihäskisaa, vaikka vilkaisin neljä tuntia "vanhana" tietona. Tuskinpa tulos olisi ollut parempi, vaikka olisin livenä vahdannut. Minusta oli yllätys, että Brasilian miehet voittivat jalkapallon. Heillä ei ole viimeaikoina kovin hyvin pyyhkinyt. Hyvä että kisat ovat päättäjäisiä vaille lopussa. Vapautuuhan ohjelmatilaa muuhun käyttöön.

      LateVaan kertomaan viitaten, niinhän meilläkin "sukupolvenvaihdos" tapahtui. Kotoani en lähtöni jälkeen apuja saanut, eihän sellaista olisi ilennyt pyytääkään.
      Onhan jälkipolvea vähän auteltu, tosin vähäiseksi se on jäänyt. Tärkeämpää lie ollut järkevän rahankäytön esille tuominen. Hyvinhän ovat pärjänneet, ei ole harmeja tullut.

      Nyt muuten alkoi tulemaan vettä, no sehän ei ole harvinaista. Jatkoja teille!

      • hurskainen

        Niille ihmisille, jotka ovat kulkeneet maastossa paljon elämänsä aikana, maastossa käveleminen sieppaa kuin mukaansa.
        Joku tuttuus siinä tulee mukaan kuvaan kun olo muuttuu mukavaksi.

        Itsellä on leikkauksessa jäykistetty nilkka niin että risukossa tai runkojen yli käveleminen ei enää oikein käy.
        Kun rappusissa joudun aina kävelemään aina sama askel edellä eli ei vuoroaskelin se kertoo jota vajaasta liikkumiskyvystä.

        Tämä on ikävä kyllä lopunikäinen piirre liikkumisessa. Pyörällä ajaminen kyllä käy etenkin tasaisella ja hyvin lievässä vastamäessä.

        Tämänpäiväisestä säästä säätoimittajakin sanoi että keskin kertaista lämpimämpi päivä oli.
        Osa nuorista kulki ihan napapaidoissaan. Aika huimia, niistä ajattelin.


    • Skillaann

      Viikon alkua, niin sitä viimeistä täyttä viikkoa elokuusta aloitellaan.
      Sää on melkoisen kaunis, tuuli kyllä puhaltelee ja se tietää sitä, että jostakin ajasta taas sataa.
      Hellelukemia ennustavat, ei täällä ainakaan eilen helteisiin päästy, vaikka aika lailla aurinko porottelikin.
      Ongella käytiin ja harvakseen ahvenia saatiin, aika meni kyllä yhtä verkkoa selvitellessä, pääsi jotenkin sotkeutumaan.
      Saapa nähdä onko lammen haltija miten reilulla tuulella, kohta verkot tutkitaan ja siihen sitten loppuu kesän kalastukset.
      Tuo liikkuminen se on vaikeaa metsässä( muuallakin) kuten hurskainen totesi, ei ole nilkkaa ei polvia leikelty, mutta vaivoja löytyy, ei kovinkaan iso risu tarvitse eteen tulla, kun maasta köntällään itsensä löytää.
      Meille oli melkoinen yllätys, kun metsätietä ajettiin, pienellä alalla puoli sagollista keltarouskuja saatiin kerätä.
      Siitä paikasta jo katselimme aiemmin, mutta nyt vasta olivat nousseet.
      Miniäni soitti ja kysäisi haluanko kyseistä sientä, on kuulema paljon ja hän ei enää itselleen tarvitse, joten pääsen minäkin sitä herkkua pidempään nauttimaan.
      Pakkaseen yritän laittaa, taitaa vaan vähän vaurioitua pakkasessa, mutta kyllä sitä voi kastikkeeksi käyttää, miksikäs ei piirakkaan, kaiketi maku säilyy.
      Muita sieniä ei juurikaan ole löytynyt, muutama herkkutatti ja niitähän ei monta tarvitse olla, jos puhtaina ovat pysyneet, kun jo paistos syntyy.
      Late kirjoitti aivan oikein, köyhyyttä on ollut ja aina tulee olemaan, rikkauksia ei tavallisella työllä pysty aikaansaamaan, pitää olla perintöjä ja niitä sitten kasvatetaan sukupolvelta toiselle.
      Kyllähän nuukasti eläen hyvinvoinnin voi saada, mutta kyllä se rikastuminen pelkällä palkkatyöllä on vaikeaa.
      Ei ole perintöjä jättää, mutta onnekseni lapsilla kaikilla kohtalainen ammatti ja työ tulo, näyttää välillä että liiankin reilusti elävät, no tietenkin mihin verrataan.
      Apua annettiin mikä pystyttiin silloin alkuaikoina, mutta kun omia hankintoja maksettiin ei kovin reilua auttaminen ole ollut.
      Lapsien harrastukset vei sievoisen osan aikoinaan, mutta niistäkin selvittiin, toivottavasti heille jäi siitä hyvä mieli.
      Huolenpitoa voin sanoa saavani, jos unohdan kertoa matkoistani, kohta jo kysellään perään, muuta apua en onnekseni ole tarvinnut.
      Ampiaisia on ollut aika paljon tänä kesänä, onnekseni yhdellä pistolla olen selvinnyt.
      Surullinen näky eilen siellä lammella, joutsen oli saanut loppunsa pedon hampaissa, höyhen kasa vaan rannalla, taas yksi joutsen etsii puolisoaan.
      Luonnossakin elämä on aika usein julmaa.
      Säikähtikö Viipurin _Vihtori jotakin, vai joku asiako hiljaiseksi veti?
      Nyt sinne verkon katsomiseen, minusta hyvin jännä kokemus, tuleeko, ei, nyt potkii, no siinäpä se meikäläisen jännitysnäytelmä on;)
      Sangon otan mukaan, katselen puolukoita kurpitsan kanssa keitettäväksi ja ehkä yritän vielä sitä hyytelöäkin.
      Nauttikaa helteisestä päivästä mihin sellainen sattuu, sadetta huomiseksi luvassa suureen osaan maata.

      • hurskainen

        Poutaa me odotettiin, pilvistä ja säännöllisiä tihkusateita saatiin. Vali vali vali...On meitillä valitusoikeus, eri asia auttaako.
        Tuo esineiden kadottaminen on lähes jokapäiväinen riesa. Katosi kaulassa pidettävä avainketju.
        Onneksi oli vara-avaimet toisaalla. Pääsin niillä autotalliin, mutta vahingossa lukitsin ne sinne lukon taa.
        Se avainnippu löytyi sisältä naulasta. Osasin etsiä vaan tutusta paikasta. Kun se oli tyhjä, sitten ympäri kiinteistöä missä olin liikkunut päivän mittaan.

        Pääsin hakemaan kellarista mehua. On kai teetettävä vara-avaimia eri paikkoihin ulos höperyyden edelleen kasvaessa vuosi vuodelta.


    • Viipurin_Vihtori

      Säikähti, Vihtori. Tuo Puskasuleiman KAULIN. Vaikuttaa siltä kuin siellä olisi feministivaltaa. Sopinee paremminkin tohvelisankareille.

      • No, mutta Vihtori? Koskas olet säikyksi tullut? Aina täältä löytyy yhden "puskasuleiman" kaulimeen kiinni tarttuja, jos vetäiset sen kuuluisan polkan?


    • Viipurin_Vihtori, sopinee että epäilet Pirtin olevan sopiva tohvelisankareille. Muuten alkuperäisen asuinpaikkani kielenkäytössä oli sanonta, että "hänhän on vain sellainen Vihtori." En käy selostelemaan sen tarkemmin ja voihan olla esimerkkini on ollut käytössä vain joillain paikkakunnilla. Tohvelisankari ei ole ollenkaan pahemmasta päästä.

      Tänään ramppasin pari kertaa "ilusalongissa". Tukka juutas kasvaa körttiläiseen tapaan niskassa ja korvallisilla, päälaella on sentään parturisoimatta aina siistissä kunnossa. Eihän tuo hoitelu ole nokonnuukaa, mutta on se aina joskus teetettävä. Niin, kaksi kertaa kävin, menin heti aamusta, mutta vastoin odotuksiani, pääsin potilaaksi parituntia myöhemmin. Eipä muu auttanut kuin saapastelu kotiin, siinähän kävelyä tuli 3-4 km, se riitti tämän päivän annokseksi. Varsinkin kun iltapäivällä losotteli vettä.

      Tänään ei ole kerrottavanani suuria uutisia. Eikä niitä ole yleensä milloinkaan ja kekseliäisyyskin on uinuvaa sorttia. Joten näillä sanoilla, lyösätään eteenpäin kun peruuttaminenkin on vaikeaa!

    • Jotain täytys sanoa Vihtorille, en usko täälläkäyvien "Vihtorien" olevan tohvelisankareita vaikka varmaan jonkinlaiset tohvelit jokaisella on.
      Sateinen päivä ollut, ei kovinpitkiä taukoja pitänyt, paitsi nyt illansuussa jonkinverran helpotti. Ei se oikeastaan minua haitannut, ei tullut edes roskapussia vietyä.
      Huomenna sensijaan täytyy mennä tutkimuksiin Hyvinkäälle puolenpäivän aikoihin. Ehkä sitten taas tietää kuinka kauan patteri riittää.
      Eilen saimme kälyltä omenoita korillisen, tänään kuorin ja paloittelin ne rasioihin ja laitoin pakkaseen.
      Saa niistä muutaman piirakan joskus myöhemmin, kun mieli tekee.
      Tämä nyt kuitenkin normaali päivä.
      Oli hyvä kun ne Olympialaiset päättyi, Ei niitä tullut oikeesti seurattua kuin ihan joskus päivällä jälkilähetyksiä tai joskus oli joku laji suorana päivälläkin.
      Huonosti meni Suomalaisilta, kaikkien aikojen huonoin saavutus. Varmaan tuli Ylelle kalliiksikin lähetykset, kun oli ympäri vuorokauden lähetyksiä.
      En muista aiemmin koskaan olleen samanvertaa lähetyksiä.
      Tässä näyttää kello jo nukkumaanmenoaikaa joten se on loppu nyt.

      • Hyvä..Tanska-

        Tanskaan tuli mitalisade: saivat 15 mitalia!


    • Skillaann

      Huomenta pilviseen(kuinkas muuten) tiistai aamuun.
      Sadetta ei muutamaan tuntiin ole ollut, tiedäppä sitten tuleeko päivemmällä.
      Tänään näissä maisemissa ajaa Tommi Mäkisen auto tiimin ajajat testiajoa, tuosta muutaman kymmenen metrin päästä hurauttelevat, aamusta iltaan, no eipä minua häiritse.
      Siinä kivet lentää ja mutkat vinoutuu, mutta korjaavat aikaan saamansa vahingot.
      Tiellä ajaminen on noudatettava ohjeistuksen mukaan toisten tiellä kulkevien.
      Olihan muutama vuosi tällä tiellä rallikisatkin.
      Vihtori kuule, eihän tämän päivän miehet tohveli sankareita ole, vaan taitavia tasaarvoisesti tekeviä miehiä.
      Ne ajat ovat kauan sitten menneet, kun hellapoliisi olisi kaulinta käyttänyt.
      On se kuitenkin mukava, että kaulin sanassa sellainen kaiku, että herjaksi ei auta kenenkään ruveta, järjestys pirtissäkin on tuon uhkan vuoksi hyvänä pysynyt;)
      Nuo omenat ne on sitten seuraava kohde säilömisen saralla, tänään kuitenkin keitän puolukoita kurpitsan kanssa, tuskailin juuri, että kottikärrikö on kurpitsan kuljetukseen otettava, on se niin painava.
      Kuulostaa varmaan siltä, että huushollini kaikesta säilömisestä täyttyy, kun aina vaan säilön, mutta onpa siitä jakaa useampaan säilömistä karttavaan huusholliin maistiaisia.
      Kalareissu oli sitten yllättävän antoisa, taisi sadattelut verkon sotkeutumisen johdosta auttaa, tänää savukalaa syödään.
      Jäin siltä tieltä metsään ja sangollinen täyttyi pikavauhdilla puolukoista, ei ihan kypsiä vielä ole, mutta minun tarkoitukseen sopivat.
      Pitää myöhemmin syksyllä vielä kerätä, oli niin helppoa hommaa, kun muutamasta mättäästä astia täyttyi.
      Onhan niitä vähäisiäkin haivenia väliin lyhennettävä, vaikka ei tuo mitään uutta minullekaan ole, korvallisilta ja niskan siistimistä minullakin, no ehkä vähän päälaeltakin;)
      On vaan huomattavasti, arvokkaampaa eurojen suhteen, millä ynnämuu selviät.
      Tuota se on, aina on muisteltava mihinkä sen ja sen tavaran olen laittanut, vielä olen kuitenkin kaiken löytänyt ja avaimet vain muutaman kerran on sisään jäänyt.
      En kuitenkaan vielä oven avauksesta ole maksamaan joutunut, mutta tyttären työpaikkaan on pitänyt tallustaa avainta hakemaan.
      Pitänee yhtyä Kristiina23 sanontaan, että puhtia ja tarmoa on kaulintakin heiluttaa tarpeen tullen, mutta eipä sitä ole tarvinnut koskaan yrittääkään ja kaulin on muuttunut hyvin hellä luontoiseksi.
      Jospa lähtisi voimiaan koettamaan tuon kurpitsan kanssa, on se ainakin sen edellisen kokoinen, jos ei isompikin.
      Sipulit on myös maasta otettava kuivamaan, loput punajuuret ja porkkanat, kivaa puuhaa on tiedossa, minä oikein nautin kun saan purkkeja ja purnukoita täyttää.
      Meitä on moneen lähtöön, puolukoitakin keräisin, ovat niin isoja ja kauniita, mutta ei mahdottomia tarvitse, se olisi kivaa hommaa myös.
      Nyt tosi hommiin, hyvää päivää teille toisillekin.

      • Merilii_

        Minulla on sääntö, että ennen oven kiinni läppäämistä minun on nähtävä avain kädessäni. Sitten voin painaa oven kiinni ja pyöräyttää turvalukon päälle.
        Myös puhelimen yritän aina muistaa laittaa mukaan laukkuuni. Jos jotain sattuisi, niin voisin soittaa jompaan kumpaan ICE-numerooni, ne ovat hätätilannetta varten.
        Tänään tein metsäretken, välipalan aikaan, muutamia pikku kourallisia 6- 8- mustikkaa kerrallaan laitoin suuhuni, ihmeen hyvänmakuisia vieläkin! Ja puolukoita perään, aurinkoisissa paikoissa jo aivan kypsiä, tosiaankin, niinkuin Skillan sanoit, ovat isoja ja kauniita.
        Vadelmia kaipailen, näissä metsissä ei niitä ole.

        Matkat ovat pyörällä ajellessa kesän aikana lyhentyneet, keväällä tuntuivat myöskin vastamäet korkeammilta kuin nyt. Lihakset selvästi tarvitsevat ruuan lisäksi myöskin liikuntaa, jotta pysyvät voimissaan. Ja happea, syvää hengittämistä, vasta nykyisin tajuan, miten tärkeätä ylämäessä on puhaltaa aktiivisesti keuhkot tyhjiksi, ne kyllä täyttyvät oitis ihan itsestään sitten.
        Silloin jaksaa ylämäen ajaa paljon paremmin. Ja saahan sitten sen alamäen palkinnoksi, tosin vain yksinäisillä metsäteillä ajelen vauhdilla. Vastuunsa on tunnettava liikenteessä.


      • hurskainen

        Olisi mielenkiintoista tietää, tuleeko esim. puolukkaretken kylkiäisenä uniin punaiset puolukat, Unessa ne ovat kirsikan kokoisia ja ihan yhtenä mattona.

        Pyöräreittni varrella kasvaa vähän puolukkaa. Napsasin muutaman suuhuni. Tuttu maku niissä oli. Hyvin sokeroituna kelvollista vaikka verilettujen kanssa.

        Näin ne säät vaihtelee. Eilen tuhruista, tänään lämmintä ja aurinkoista.
        Tälläisiä tiistaipäiviä ehkä ei montakaan enää koeta kuluvana loppukesänä,


    • Konjakki_

      Vetäseppä Vihtori sillä hanurilla. Tanssitetaan vähän noita plikkoja.

    • Viipurin_Vihtori
    • Viipurin_Vihtori
    • Vihtorille-lettu

      Vihtorille lettu palkkioksi hienosta soitosta. Kenetkäs se Konjakki pokkasi tanssiin?

    • Hyvä polkkahan sieltä löytyi. Aika tuore, v.1938 ja kuuluisa laulajakin.

      Poutaisena päivä pysyi, lämmintäkin parhaimmillaan yli 20 C. Näin meni tämäkin päiväni, sanoisinko - "putkeen." Ei kerrottavaa nyt, ja tuskin myöhemminkään. Näillä teveisillä, heippa!

    • Tulihan kuunneltua nuo reippaat polkat 🙂 joskin nostalgia sijoitti ne 1900 vaihteen rengintupajytinöihin! Hauskaa sinänsä, mutta olihan mielenkiintoinen ohjelma Teemalla, Kiinan taiteesta 2000 v. ajalta nykypäivään.
      Samalla siinä sai hyvän näkymän poliittiseenkin kehittymiseen, eri hallitsijoiden avoimuudesta länteen riippuen.

      No, taidesuuntaukset jätän käsittelemättä, perinteinen on taidokkainta mielestni, mutta eräs Laotsen sanonta syöpyi mieleeni: Valtavat ihmismassat vaativat hyvän "koneiston " hallita. Tuo on totta, kaikkina aikakausina on erilaiset koneistot,..no hierarkiatkin olleet yhteikuntarakenteissa tärkeitä kokonaisuuden toimivuuden kannalta.
      Ainoa mitä en ymmärrä, en Kiinassa kuin muuallakaan, on historian tuhoaminen, kaikki entiset kulttikohteet rikotaan, niinkuin eräs taiteilija sanoi haastattelussa,..olemme jo unohtaneet menneisyyden, siitä ei ole jätetty kuin muutamat muistomerkit.
      Miten epäkunnioittavaa itsekkyyttä maansa historiaa kohtaan!

    • Skillani

      Taas uusi aamu ja hyvän huomenen toivotukset.
      Kauniina aamu aloittaa päivään nousua, mutta luvattu on ikävämpää, sadetta ja viileämpää, mutta tämä aika kai on tälläistä epävakaata.
      Tuntuu kuin koko kesä (aika tavallista) on odotettu ilmojen suhteen parempaa.
      Nyt alkaa loppusuora noiden säilöntöjen kohdalla, puolukoita vielä kerään, kun pari viikkoa kypsyvät, mehuksi parempaa jos sattuu niin, että joku on kerännyt marjani, ei haittaa.
      Sieniä vielä toivoisin löytäväni, suppilovahverot pitäisi kohta ilmestyä, jospa niitä edes löytäisi.
      Torilla sieniä on, mutta kun en luota siivous tyyleissä muihin kuin itseeni, jätän ostamatta.
      Tuo Kiinan maailma on jäänyt kovin vähille tiedoille, enimmäkseen ikävyyksiä muistan.
      Onhan siellä perinteistä rikas historia, erikoinenkin elämän meno harmi jos kohteet puretaan ja näin tieto ei kulje nuoremmille sukupolville.
      Kivat polkat Vihtori löysikin, kiitos, onhan se jotakin, kun oma nimikko polkkakin on;)
      Taisi siinä muutama ketterä jalkainen hypelläkin, Konjakki ainakin tanssiin jonkun naispuolisen pyysi.
      Minusta ei polkan tanssijaa tullut nuorenakaan, nyt ei lainkaan.
      Puolukka myös kaaliruokien kyytipoikana menee hyvin, ja se puolukka-kurpitsa mitä eilen monta purkillista tein, vielä paremmin suun makuun on.
      Hyvä että päivä "putkeen" meni, ei sitä aina kerrottavaa löydy, toivottavasti ei tuo sanontasi "ei myöhemminkään" tarkoita että et pirttiin viestejä laittaisi?
      Nyt sitten loppui minultakin kerronta, huomenna kotiin, pitää jälkensä ruveta siivoilemaan.
      Päivän iloja jokaiselle.

    • Konjakki_

      Kiitos Vihtori hienosta soitosta. Lettua et saanut turhasta. Oikein käy kateeksi. Naisethan ne yleensä ovat lettumestareita.
      Noh, lettuplikkaahan tässä ensimmäisenä tuli mieli pokata, mutta jotta ei menisi sooloiluksi - niin eiköhän pistetä piiritanssiksi.

    • Eipä kuulunut tanssin jytkettä vaikka edellisessä vietissä ehdotusta tehtiin. No enpä olisi osallistunutkaan, joten nuorten kyllästynyttä ilmaiseva sanontatapa käy: aivan sama miten tahansa!

      Juu... ei se sanontani turhan tarkka ollut, jonka sisältöä Skillan epäröitsi. Ei ollut aikeissani lähteä Pirtistä lätkimään, vaan se koski vain eilistä päivää, josta ei ole sen enempää kerrottavaa edes muisteluissani.

      Täällä olisi ollut ihan hyvä ilma ja päivä painua metsään, mutta niin se tilaisuus jäi käyttämättä. Olen tullut niin toivottoman hitaaksi, että päivässä ehdin rutiiniasioiden lisäksi vain yhden asian hoitaa. Siinä se päivä häiriintyy piloille pienelläkin asialla. Täytyi käydä näyttäytymässä terveydenhoitohenkilökunnalle. Eihän se kauan aikaa vienyt, eikä uusia ongelmiakaan tuonut, mutta niin vain rikkoi pahimmoilleen päiväni. Olisikohan tuo patalaiskan selitysyritys? Eipä huolta, vielä näitä lumettomia päiviä riittänee ja antaa sienet kasvaa. En minäkään sieniä osta, olen vaikka ilman. Haluan tietää mitä sienet ovat, kuinka ne on putsattu ja minkälaisesta paikasta ne on poimittu. Aivan vilkkaasti liikennöidyn tien ojanpenkasta ei ole syytä ottaa, vaikka olisivatkin hyvännäköisiä. Onhan madollista, että siinähän ne hyvin säilyvät poimimatta, kunnes tulee sellainen, joka ei ole turhan tarkka. Sama pätee myös marjoihin. Saatan olla turhan tarkkakin, mutta se johtuu myös siitä, että olen enimmäkseen marjastellut paikoissa, joissa lääniä on riittänyt valintoihin.

      Eiköhän tämä ilmoittautumiseen riittäne. Tottahan asiaa olisi vaikka kuinka, mutta haluni on heittäytyä oikeasti eläkeläiseksi. Kyllä maailman ja kotimaankin parantamisessa riittäisi sarkaa "kynnettäväksi." Siinä vaan tulee punnituksi, että mitkä olisivat tulokset ja vaikutukset. Voin vain todeta: ei mitään! Niinpä vetäydyn helppoon ratkaisuun, antaa olla pään vaivaaminen. Liukuhihnallahan ne ajatuksen välähdykset ohi menevät. Kuitenkin seuraan kohtalaisen paljon asioita, mutta tyydyn omiin murahteluihini. Eihän eläkeläisen pää kestä, eikä tarvitse kestää turhaa "pään hakkaamista seinään."

      Ai niin, lupasinhan jo lopetella, mutta piti vielä villiintyä! Jatkoja ...!

    • Merilii_

      Mutta Ynnämuu. entäs ostetut marjat? Emme tiedä niiden kasvupaikkaa.
      Nehän voivat olla mistä paikasta vain poimittuja.
      Koska juuri niitä syön vuoden mittaan paljonkin, niin mikähän minut perii?
      Olen todellakin kuullut sellaisenkin jutun, että joku löysi oikein mahtavat marjamättäät metsästä, keräsi ämpärin ja kannun täyteen, ja sitten metsästä pois tullessaan näki kyltin:

      !Myrkytys kesällä 2016, marjoja ei pidä poimia!

    • hurskainen

      Oli tiedossa että pilvipeite tänään kaikkoaa. Ennuste toimi. Aurinko teki etenkin tuulilla käyvän tyypin iloiseksi. Se mulkoilee peilistäni.
      Ulkoillutin nivelrikkoisia koipiani. Aluksi liikkuminen sattuu vähän, mutta hiukan notkistuvat käytössä.

      Pihlajanmarjoja näkyy tulevan runsaasti. Räkätit kypsyttelevät niitä vielä. Ne kuitenkin varmistavat ettei tilheille jää näissä maisemissa marjan marjaa.

      Ai niin. Se kontiaisen karkoituspakkaus jäi ostamatta. Tontti on varsinainen parkkipaikka sille, kastematoja ja lieroja maan alla on paljon.
      Kun tekee jollakin puikolla reikiä kontiaisen jonossa nostamiin multakasoihin se yrittää toista reittiä. Loplta suivaantuu kyllästyneenä sille pahaan hajuun.

      • En osaa pelätä suolasienten tai marjojen myrkyllisyyttä, valtaosan elämäni aikana syödyistä on ollut itsepoimittua. Tuskin nämä viimeiset vuodet siitä kärsii, kun en edes mahdottomia niitä syö. Hedelmiäkin tulee sentään rintarinnan käytettyä.

        Tuo vihannesten syönnin lisäys on onnistunut hyvin, keitän hyvän maustetun liemen laihoista lihoista, kuorin kaiken rasvan pois ja pilkon sen 7 sorttia vihanneksia ja juureksia sekaan.

        Tänään oli vihanneskeittoa, jossa muutama perunanviipale, porkkanaa lanttua paprikaa sipulia lohkoina sekä kukkakaalia suojalehtineen. Maukas kuin mikä, tuossa vahvassa liemessään.

        Huomiseksi onkin sitten Savojinkaalia ja jauhelihaa, josta kehittelen syötävää pariksi päiväksi.
        Sain kutsun paikkakunnan terveysasemalle vuositarkastukseen, sitä ei ole ennen tapahtunut ja omahoitopaperit kirjeessä tänään. Ensin labra ja viikon kuluttua terv. hoitajalle. Ilahtunut olen, pitänee täyttää tuo pitkä kyselylomake hyvissä ajoin.
        Pyykit on kuivaneet hyvin parvekkeella, aurinko sulostutti iltapäivää loisteellaan, ja onhan vielä lämpökin mukavaa. Ostoskärryni kanssa en viitsi pitkiä reittejä kulkea katsellen, mutta isossa tavaratalossa oli kerääntynyt asiaa moneen paikkaan. Otinpa pienen tuumaustauonkin kahvipisteessä leipä Keisarin luona, ennen kotiinpaluuta.
        Vielä innostuin pesemään aamutakkini ja pyyhkeet naulakoista, kun kerran pojatkin tykkäsivät minusta tänään :D
        Heis weis, ja mukavaa loppuiltaa🍒


    • Tänään sitä syötiin eilistä, eilen tein parinpäivän edestä muusia ja lihapullasoosia, eilen oli monipuolisen salaatin lisäksi keitettyjä porkkanoita, juomana käytämme usein omenamehua vishyllä sekoitettuna. Tänään lisukkeena oli keitettyä kukkakaalia Salaatissa lisänä herne maissi paprika. Joka päivä salaattia syömme ja aina jotain muunnosta mukana.
      Tuosta pyykin kuivumisesta parvekkeela, hunosti se nyt kuivaa kun on kosteutta ei ihan äkisti kuiva.
      No eilinen päivä minullakin meni tutkimis hommissa. Olin Hyvinkäällä aluesairaalassa katsottiin miten tuo sydämmen tahdistin toimii, nyt toisen kerran. Ensimmäinen kerta oli kun asentamisesta oli kulunut kolme kuukautta, nyt kaksi vuotta edellisestä tarkistuksesta, lääkäri sanoi tahdistimen toimivan hyvin ja pariston kestävän 13 vuotta. Kotona aina välillä seuraan verenpainetta ja pulssin nopeutta. Aikoinaan kun tuo tahdistaja asennettiin se oli helpontuntuinen homma, ei edes nukutettu paikallipuudutus, asennus solisluun alapuolelle, tunnissa asia selvä sitten tunti huilausta ja tarkistivat sen toiminnan. Ei nyt heti mutta sinne Hyvinkäälle yöksi ja sieltä sitten kotiin.
      Tuosta Kiinasta kun kävimme siellä reilu kymmenen vuotta sitten, oli se meille ainutlaatuinen pariviikkoa, mielestämme siellä on säilytetty vanhaa kulttuuria ja nähtävyyksiä. Kun kävimme Kiinan muurilla sekin yksi mailman seitsemästä ihmeestä, oli ikimuistettava elämys. Olemme me käyneet ainakin reilut kaksikymmentä eri maata niin olihan se ihan poikkeus muista. Kuitenkin Saksassa eniten käyneet siellä on sukulaisia ja paljon tuttuja joista Facebookissakin kolme kaveria minulla.
      Enitenhän sitä kulttuuria tuhotaan noissa uskon sodissa.

    • Skillaann

      Huomenta, olen vieläkin ihan lumoissani, syy oli varmasti kaunein aamurusko mitä olen koskaan nähnyt.
      Kirkkaasta keltaisesta oransiin ja sitten roosasta lilaan, mutta ei kestänyt kauan.
      Ajattelin muutaman hetken päästä, että kuva on otettava, mutta myöhä tapasi.
      Huonoa ilmaa päivälle se tietää, mutta tietäköön, oli se elämys kerrassaan.
      Toista sellaisen haikeuden ja eron tuskaa tässä on koettu, pääskysten aivan pian tapahtuva muuto alkaa.
      Eilen vielä lentelivät ja tirskahtelivat tervehdyksiään, kun niille hyvää , turvallista matkaa toivottelin, vieläkö läytävät takaisin?
      Haikeus se vaan alkaa näin syksyllä tulla, kaikki luonnossa uupuneelta näyttää, puut hissukseen kellastuvat, maassa kasvavat muuttavat myös värejään, vaikka syksystä tykkään, kuitenkin mieli apeaksi tulee.
      Täällä ei noita hurskaisen mainitsemia kekoja näy, ehkä villikissat huolehtivat näistä möyrijöistä
      Niin, se puolikesyksi tullut uusi kissa myös säälittää, miten selvinnee talven.
      Ei se lähelleen päästä, mutta kuuntelee silmiä räpytellen puhettani ja uskollisesti ruokakupillaan käy, tätä se elämä on.
      Hätäilen aina joka kielteisen tuntuisesta sanasta, että ei kai kukaan meinaa lopullista eroa pirtistä tehdä, ynnämuu on tykätty kirjoittaja, ikävä tulisi kirjoituksiasi, kuten sama pätee kaikkien kohdalla, kun olette niin tutuiksi tulleet.
      Pakkohan se on myös ymmärtää, että ei tämä pirtti ei mikään muukaan maailman loppuun kestä;)
      Sini-sirkku keksii varmaan maukkaita aterioita joka päivälle ja terveellisiä, niitä kasviksia sitä täälläkin yritetään joka päivälle makuja muuttaen tehdä.
      Lavakurkkuun olen kyllästynyt ja niin kuin se on hyvää aina keväällä.
      Salaattiinkin saa käyttää mielikuvitusta, että saa sen maistuvaksi, niin se on, että liika on aina liikaa.
      Tuo marjastaminen on tullut tavaksi, no eihän sitä tiedä, että mitä kaikkea metsään ja marja paikoille on aikojen kuluessa laitettu, mutta aina se uusi sato puhtaampana ilmestyy, kai ne myrkytkin jonnekin häviää.
      Ei sitä voi uskoakaan mikä nautinto on seistä punaisenaan olevan mättään vieressä ja hetki menee ne marjat on sangossa.
      No onhan se myös ihan luonnollista, että kaikilla ei ole mahdollisuus itse tätäkään nautintoa saada, kunnon tai kaukaisten marja paikkojen vuoksi, pakko on tuotteet ostaa kaupan hyllyltä.
      Hyvä että tarjolla kuitenkin on, kyllä se aika iso puute olisi jos ei metsän tuotteita ja maan antimia saisi.
      Nuo oma kasvattamat mansikat, ihan toista ne on, kuin torilta ostetut, vaikka pakko niihinkin on väliin turvautua.
      Ehkä totuus kuitenkin on, että tämä ikäluokka ei kaiketi enää myrkkyihin kuole, ihan ikä siihen taitaa lopun tuoda;)
      Olipas lettutytöllä tuuri, kun polkalle pääsi, onni yksillä, kesä kaikilla.
      Nyt on älyttävä lopettaa, novelliksi kohta sanovat;)
      Asia olisi, mutta jääköön tähän ja kotiin päin suuntaan jälleen painavan kassin kanssa.
      Onnistunutta päivää kaiken puuhastelun kanssa.

    • Meriliin kysymys:"Mutta Ynnämuu. entäs ostetut marjat? Emme tiedä niiden kasvupaikkaa.
      Nehän voivat olla mistä paikasta vain poimittuja."

      Niin voivat olla. Eivät varmaan kaikki marjanpoimijat ole vastuullisia henkilöitä, mutta luulen suurimman osan olevan. Vesakkomyrkytykset lentokoneilla olivat villiä toimintaa, jota vastaan nousi kansanliikettäkin. Eihän ne olleet edes huolella merkittyjä, joten tahattomia virheitäkin saattoi tulla. Tuulen henkäyksetkään eivät myrkytysrajoja tottele. Se oli aikaa 80- luvulla, lentomyrkytyksistä on käsittääkseni luovuttu. Niinpä taitaa olla teiden varsienkin myrkyttämisestäkin luovutun.

      Olen viimekesään saakka poiminut itse marjani. Koska olen käynyt marjastamassa paikoissa, joissa korpea ja kankaita riittää, on mahdollista ollut "liioitellakin" varovaisuutta. En toki usko, että torilta poimitut marjat olisivat hengenvaarallisia, vaikka täyttä varmuutta tuotteista ei olisikaan. Siinä mielessä s-s maininta pitänee paikkansa, tuskinpa ne elämäämme hetkauttavat - paisi ehkä silloin, jos varovaisuuttamme jätämme marjat syömättä.

      Hyvää pilvipoutaisen päivän jatkoa!

      • Merilii_

        Kyllähän ravinto on niin paljon muuttunut viimeisen 50 vuoden aikana,
        on tullut marjoihinkin kaikenlaiset myrkytykset, ja kun ihmiskeho on kuitenkin samanlainen kuin aikaisemminkin!
        Eihän mitään "välipalapatukoita" meidän lapsuudessamme ollut kaupoissa.
        Välttelenkin hiukan karkkeja ja patukoita, lisäaineiden määrä niissä on suuri.

        Mieluummin marjat ja hedelmät sellaisenaan, uuniin laitan lohifileen vain suolalla ja pippurilla maustettuna ja kyllä se muusin ja tomaatti-salaatin kanssa kyläilijöillekin on hyvin maistunut.
        Vanhaa perusruokaa kaikkein mieluummin. Maidon kyllä olen vaihtanut mantelimaitoon.
        Hyvät illanjatkot!


      • Lisäys.edelliseen

        Sitruunan puristan vasta uunista ottamisen jälkeen lohen päälle, - sitä voivatkin eri ihmiset haluta erilaisen määrän.


    • Ramoona_

      Olen omavarainen marjojen suhteen, ostan vain mansikoita suoraan viljelijältä ja useimmiten itsepoimintana. Ulkolaisissa pakastemarjoissa, varsinkin vadelmissa, on todettu norovirusta ja hepatiitti A-virusta, ne onkin kehotettu kuumentamaan ennen käyttöä. Varmaankin tuoreissa marjoissa on samat riskit, mutta pakastemarjoja käytetään enemmän. Kaikkea suuhunpantavaa ei pysty kontrolloimaan , muutenhan ei voisi koskaan syödä ravintolassa . Tunnen kylläkin mielihyvää ja turvallisuudentunnetta, kun saan itse kasvattaa marjani tai poimia ne puhtaasta Suomen luonnosta. Kaikelta ei voi suojautua suomalaisessa metsässäkään : voi saada jänisruton tai myyräkuumeen, puutiaisaivokuumeen tai hrvikäpäsiä niskavilloihinsa, kyykin voi puraista.

      Myrkytysvaroituksia on käytetty myös muiden marjastajien pelotteena, ja olen omin silmin nähnyt myös pahville huterilla tikkukirjaimilla raapustetun karhuvaroituksen hyvässä puolukkapaikassa. Varsinkin oman metsän marikoita saatetaan mustasukkaisesti valvoa , vaikka jokamiehenoikeus on Suomessa hyvin salliva. Olen minäkin salaisia kanttrellipaikkojani heinillä peitellyt ! Olette ehkä lukeneet tai nähneet elokuvana Kätkäläisen, joka taisteli lakkasuosta ensin myrkytyslentäjiä vastaan ja sitten muilta marjastajilta jopa kantopommeilla. Hänen tarkoituksensa oli tuoda tuntuvaa maksua vastaan turisteja suolle poimimaan. Kätkäläinen oli muutenkin aika velmu miehekseen, lain rajojakin venyttävä. Hänen naapurinsa oli hyveellisyyden perikuva nimeltään Hurskainen. :)))

      Ulkomaiset marjanpoimijat herättävät myös monenlataisia tunteita, vaikka joka vuosi suurin osa metsämarjoista jää metsiin. Tosin metsän elämetkin tarvitsevat osansa, eivät ne siten hukkaan mene. Syökös hukka muuten marjoja...ei taida. Meidän koirat ovat aina olleet innolla mukana marjametsässä ja mustikat ovat maistuneet , osanneet niitä hamuta suuhunsa varvuista suoraan. Saksanpaimenkoirat ovat myös olleet hyviä turvan takaajia ja kerran ensimmäinen koiramme johdatti minut kerran oikeaa polkua takaisin, kun olin suppilovahveroiden perässä harppoessani jo tietämätön, missä olen.

      Nyt on muuten virallinen puidenhalausviikko Vihervuoden tempauksena. Minulla se pätee ympäri vuoden.

      • Merilii_

        Puita halailin taas minäkin metsäretkeni päätteeksi, olin jo aikaisemmin riisunut kengät ja sukat jaloistani, koska halusin tuntea herkullisen näköisen sammalen kosketuksen jalkapohjissani.
        Jälkeenkinpäin metsä antaa aina iloisen ja rauhallisen olon.

        Myöskin se kosketus lapsuusikäni metsiin tulee aina uudelleen koettua.

        Ruuhkavuosina jäivät metsäretket vähemmälle, kun työtä oli aivan liiaksi.
        Kyllä silloinkin lasten kanssa retkeiltiin siellä Pakilan Keskuspuiston ikimetsissä, jossa puut olivat valtavan suuria.


      • hurskainen

        Kun aikaa oli enemmän, keväällä mahlan aikana könötin ison koivupuun runko vasten selkä runkoon päin.
        Silloin tuntee selkärangassa vahvan sykkeen. Se on luonnon omaa energian voimaa. En ole kokeillut vieläkö loppusyksystä toimii.

        Kylläpäs säät vaihtelevat. Nyt taas myrtsi sateinen päivä. Eipä siinä mitään ok-asujalla, mutta rakentajille haastavampaa.
        Sateinen sää antaa hyvän sään siivota vähän sisätilojakin kun kaikessa kiireessä ovat jääneet vähemmälle huomiolle.
        Omenia joudun viemään taas saavikaupalla maahan haudattavaksi. Mitäpä muutakaan ne jäteasemilla niille voivat.
        Metsästäjät vievät omenia hirvieläinten syötäväksi. Metsäkauriit meilläpäin haistavat kyllä hyvän tuoksun kaukaa.

        Loma jossain kylpyläpaikassa olisi kyllä mieleen. Onnellisia te, jotka voitte lomailla niin tarvitessanne.


    • No niin, savoijinkaalin uloimmat lehdet on nöyriksi haudutettu, sisus silputtu sipulien kanssa voissa paistumaan, riisit keitetty lihaliemessä ja kaikki mehevöitetty tilkalla kermaa ja lihalientä mausteineen. Kaalin isot lehdet peitoksi, voinokareet pinnalle, ja uuniin bums fadirei!

      Nyt ehdin toisen kupin aamukahvia hörppästä, hyi olkoon, kukahan huiskija on kamalan siivon tehnyt somaan keittiööni ?...allas roskainen sipulin ja kaalin lehtiruodeista, kattilat ja pannut tosin pestyinä makoilee hantuukin päällä valumassa, lattiallakin näkyy sipulin kuorta lentäneen. Ei voiaskia jääkaappiin ole edes laittanut.

      Ai juu, piti pestä kädet ja osuipa silmäni täysinäiseen kahvikannuun, ihanaa,..niinpä hyvästi kurjat keittiösotkut vähäksi aikaa, nyt halaan vain kahvimukiani, mooooi!

    • Huomenet vihdoinkin ja nyt en jouda pitkiä runoilemaan, kirjoitin pitkän jutun, mutta konepa päätti sen hylätä.
      Totean, että kotona taas olen ja hommia ihan omiksi tarpeeksi, kurpitsa-puolukkaa keittelen, nyt tyttärelle, hän toi minulle kurkkuja ja sieniä, vasta anniksi minä sitten tätä hilloketta laitan.
      Ystävätär toi omenia, hänelle kurpitsaa annoin, näin sitä luontaistuotteilla pelataan;)
      Nyt jätän tähän, huomen aamulla sitten en luultavasti ehdi, on maalaismarkkinoille meno, katsotaan nyt miten uni osaansa vaatii.
      Päivän mukavaa viettoa teille kaikille, muorin tapaan näkyillään,,,

    • Nostetaan

      taas pirtti ylös.

    • muori77

      Päevee vuan.

      En ou kerennä käävä pirtissä parriin päevää.

      On ollu semmosta hässäkkee;)
      Vieraita käynyt ja kaiken näköstä hulinaa;)

      Nyt on Aronia mehua tulossa mehumaijassa.

      Meillä on tuolla pihassa isot Aronia pensaat ja nyt on marjat kypsiä ja mehukkaita.

      Vaikka parivuotta sitten meinasin lopettaa mehustukset.niin taas innostuin.
      En kyllä mitään hilloja keittele,niin vähän niitä käytän ja lapset on pitäneet minut mustikoissa.

      Aamupäivän on paistanut,nyt pilveilee ja voi ruveta satelemaan.

      Tuo Takatasku kun on tehnyt tuon ruuanlaitonkin todella vähäiseksi.

      Eipä tässä kummempia kuulu eikä näy;))

      näkyillään...

      • Täällä taas oman imagonsa luonut "ahkera mummi", jonka olisi täytynyt lähteä tänään sinne kotimieheksi, mutta en menekkään. Toivottavasti "manjaana", jos sittenkään, mutta viimeistään sunnuntai aamupäivällä, sillä silloin tulee porukka kotiin illalla ja pyykit täytyy silittää! Sen olen luvannut, tai voihan senkin siirtää maanantaihin!:)

        Kaiholla lueskelen teidän säilöntä puuhia, joita toisaalta himoitsen, mutta säilytystiloja ei ole. Viime syksyiset"Pulmupuolukkani" jouduin keittämään mehuksi, koska jostain syystä ei maistunut tämä hapan marja, jota aikaisemmin söin aina.

        Avomaan kurkuista olen aina (melkein) onnistunut laittamaan himoitsemaani n s. Venäläistä suolakurkkua, jota äitini laittoi. Minulta vain puuttuu Mustaherukan lehdet, joten kyllästyneenä kurpitsan kasvatukseen olen aikonut hankkia pari pensasta ja ehkä yksi Punaherukka?

        Tietenkin se Mehu-Maija sitten odotti, johon aina kompastelin, josko karviaisista tulisi mehua, mutta sataa, aina vain sataa ja sitten en viitsi mennä niitä keräämään ja huomiseksikin on luvattu sadetta ja kovaa myrskytuulta!

        Kukahan minunkin keittiön käy aina sotkemassa, kuten sini-sirkun;kin ihmeteli? Ihanaa, että molemmat kuitenkin osaamme siirtyä kahvikupin ääreen hieman miettimään?:DD


      • Merilii_

        Muistatteko tämän oikean Ridgen?
        Monet ovat jo jättäneet sarjan sen takia, että hän hyppäsi pois. En useinkaan minäkään katso kuin joskus sattumalta.

        http://www.iltalehti.fi/viihde/2016082622225844_vi.shtml

        Emmerdalen katson sen surullisuudesta huolimatta useammin.
        Noissa sarjoissa ei ole vanhainkoteja eikä saattohoitoa, jokin räjähdys tai tulipalo sen sijaan, niinpä tässäkin.
        Nyt on jännää nähdä Valerien hautajaiset, lukeeko Erik Valin kirjoittaman muistopuheen.


      • oikeessa.muija.on

        Meilläkin marja-aroniapensaissa valtava sato. Minnen tiedä niille käyttövä. Joku äijä kehui tekevänsä niistä kotiviiniä.
        Sanoi valmistavansa siitä tosi vahvaa. Kai ne on netissä kotiviinin valmistukseen ohjeet.
        En ala kun on vaikeuksii alko-asioissa. Potkut työpaikalta saivat ottamaan parempaa suunta elämälle.
        Nyt eläkeläisenä vaimoni pelkää minun taas uudelleen repeämän ottamaan kuppia niin että asunto menee.


    • satua-tuo-on

      Näitä Turmiolan Tommi satuja luettiin kansakoulussa ja pidettiin niistä raittiuskilpakirjoituksia. Kotiviinikupistako se asunto muka menisi, ei muuten kuin satusepitelmässä.

      • muija.ei.sallisi.mitään

        satua.tuo.on
        Ei ollut turmiolan tommi juttu. Omenaviinisatsista se alkoi. Siihen aikaan kaupat myivät omenaviinin tekoon tarvikkeet.
        Teimme naapurin kanssa monta satsia, kunnes naapurin emäntäkin laittoi tehtailun poikki.
        Otan nykyisin jokaisena vuoden päivänä ruokasnapsin. Sen jälkeen on hyvä ottaa pienet ettoset.


    • SkillaN

      Aikaiset huomenet, pilvessä on ja vähän pelon sekaisin tuntein tuonne ulos katselen, myrskyä luvattu.
      Maalaismarkkinat tänään ja kato käy ostajista, jos sade yllättää ja onhan se täysi työ pysyä pystyssä niin myyjien kuin katostenkin, jos ympärillä myrskyää.
      Sähkökatkoista on eilisen päivää radiossa varoiteltu, rajuna tulee tuuli, kyllä nuo puut jo näin aamusta uhkaavasti heiluvat, harmillista.
      Kiva että joku huomaa pirtin ylös nostaa, kun nurkan taakse meinaa livahtaa, kiitosta vaan.
      Ennen oli neljäkymmentä ketjua palstalla, ei niin nopsaan piiloon jouduttu.
      Kyllähän se yhdelle ihmiselle ruuan teko aika turhaa on, jos edullisesti jostakin läheltä ruokaa saa, minä itsepäinen vaan itsellenikin kokkailen.
      Olen kaikissa asioissa vähän sellainen "minä itse" ihminen, myönnän reilusti:)
      Tuskailin minäkin eilen keittiöni pienuutta, tuntui aika hankalalta suuria astioita pienessä pesualtaassa pestä, normaalina aikana minulle ihan sopiva on keittiöni.
      Jälkeä kyllä tuli puolukka säilykkeet nyt tehty ja teinpä vanhemmista vatuista ja mustikoista mehua, sain tilaa pakkaseen.
      Meinasin, että en parvekkeen pakkasta laita päälle lainkaan, mutta eipä taida mahtua näihin kahteen.
      Omenia sain ison kassillisen, ne höyrytin ja sosemyllyllä jauhoin, hyvää omena sosetta ja mehua tuli reilusti, no tytär saa osan.
      Olin kyllä melkosen uupunut, kun ilta joutui, mutta mieli hyvä urakan tehneenä.
      Eikö kurpitsasi onnistunut Kristiiina23, minä tällä kertaa aivan riittävästi sain, kaksi olen käyttänyt ja vielä yksi kasvussa, tai taitaa joutua vielä neljäskin, kolme painoivat kaikki toista kymmentä kiloa, neljäs jos joutuu jää pienemmäksi.
      Riittää antaa ystävillekin.
      Minusta Emmerdalen juoni koukuttaa, Kauniissa ja rohkeissa ei enää mikään jatku, samaa jauhamista koko ajan.
      Odotan televisio ohjelmien monipuolistuvan, joka kanavalla näitä kotimaisia huuto ja mekastus ohjelmia, eikö tämän päivän ihmiset osaa muuta kuin huutaa ja kirota.
      Onhan se aika ehdoton oltava, jos alkoholin kanssa on ollut vaikeuksia, pienestä se alkunsa saa, jos alkaa maistelemaan, halu kasvaa.
      Onhan monelta koti ja omaisuudet ihan vaan juomalla mennyt, sama himo se on pelaamisessa, omakoti taloja on peliin upotettu.
      Aroniasta ja omenista saa hyvää juoma kelpoista sokerilla maustettua mehua.
      Nyt on lähdettävä, että takaisinkin joutuu tulemaan, ei vielä ainakaan sada, mutta uhkaavalta näyttää, pitäkää tukevasti jostakin kiinni, kun ulos lähdette, kevyemmät henkilöt lentoon lähtee;)
      Päivän jatkoja.

    • Myrskyn puhalluksia tulee täälläkin, mutta ei ole satanut. Tänään oli, ja on kirpputoripäivät. Kaupunki antaa ilman maksua paikat "myymälän" perustamiseen päiväksi. Paljon oli myyjiä ja tavaraa. Tuskin siinä joukossa kaikki saavat ensimmäistäkin kauppaa.

      Nyt iltapäivällä roskien kuskaamisreissullani tein mutkan ja kävelin katselemassa kuinka kirppismyyjät jatkavat. Tuuli kävi pyörteissä ja nujuutti vaatetankoja nurin, vaikka kuinka yrittivät myyjät ehtiä hätiin ja avuliaat katselijatkin auttoivat. Monet siinä jo alkoivat pakata kamojaan. Onneksi ei satanut, kovaa näytti olevan kirpparihomma muutenkin.

      Eilen kävin metsäreissulla. Tiesin sen paikan, vaikka en ollut sitä ennen tallannut. Melko lähellä muutaman kymmen hehtaarin metsäpläntti. Paljon oli kävelijöitä ja etsittävissä oli tärpitkin. Hyvähän oli pari tuntia kävellä ristiin rastiin, tutkituksi tuli. Kävely olikin paras ja merkittävin "saaliini." Ihan hyviä sieniäkin löytyi muutamaksi maistelukerraksi. Hyvä näinkin.

      Siinäpä tärkeimmät kerrottavani. Yhtä vähän kuin sieniä reissullani. Hyvää päivän jatkoa!

    • Neeasa

      Raju tuuli täälläkin puhaltelee! Eipä ulos nyt tee mieli.
      Eilen sensijaan oli mitä mainioin ilma, lämmin ja tuuleton. Siksi päätinkin lähteä metsällä käymään, otin kuitenkin ämpärin ja noukkimakoneen mukaani, jos hyvinkin marjoja löytyisi. No, löytyihän niitä, mustikoitakin aivan koskematon paikka ja ihan hyviä olivat vielä.
      Olisi vain pitänyt olla kaksi astiaa mukana, että olisi saanut erotella, mutta poimin sitten samaan ämpäriin niin mustikat, kuin puolukatkin.
      Hyvää hilloa niistä tuli, talvella mukava ottaa kaurapuuron päälle!

      Rupeaa aurinko jo kurkkimaa pilvien takaa, Täytyy mennä tarkastamaan, kuinka paljon omenia on tippunut tuossa myrskyssä.

      • Neeasa

        Kesäkonsertti Shönbrunnista meinasi melkein jäädä katsomatta, kun samaan aikaan katsoimme Lappeenrannan kisoja, jossa Tero Pitkämäki voitti.
        Onnea Tero!

        Tulee monta hyvää ohjelmaa samaan aikaan, mutta näin ja kuulin vielä monia kauniita viiniläisvalsseja.
        Sitä orkesteria on ilo katsella ja orkesterinjohtaja Semjon Bytshkov oli mainio.


      • hurskainen

        Teksti tv:ssa lukee että 108.000 taloutta on vailla sähköä. Kovia tuulenpuuskia meilläkin lennättää pihalla kainenlaista kamaa irti.

        Siivota pitäisi. Paha kyllä se ei kiinnosta. Odottelen lottoarvontaa. Hyvä potti antaisi mahdollisuuden siivooja palkkaamiseen.

        Kuuluukohan tämäkin "siihen", päivien unohteluun. Aamusta asti pidin tätä päivää sunnuntakina.
        Nyt jo vetää hymyä naamaan, saan tuplapyhän. Hyvä täällä tuulensuojassa on olla. Hyvää elukuun viimeistä viikonloppua.!


    • Minäkin kuuntelin Shönbrunnen konserttia, viimeistellessäni asuttavaan kuntoon kotona. Valmista ei ole lähimainkaan, verhot ja ikkunoiden pesu on edessä, enkä ole ratkaissut teenkö ne itse.

      Nälkä vaan yllätti, vaikka aamupäivällä söin loput Savoijinkaali paistoksestani. No, katselin jääkaapin sisältöä, ja päädyin muutamaan röstiperunaan voissa pannulla paistettuun.
      Sipulisilppua ja aurajuustomurenia lisäsin puristettuun perunaraasteeseen, ja ohuen rapeita niistä paistoin 🙂 Oikeastaan ihan äijäruokaa sano mieheni Kesäheinässä, tahtoi kyllä pekonisilppua mukaan, ja olut painikkeksi saunan jälkeen. Olutta ei nyt ollut, saunankin nautin jo Perttulina niinkuin kuuluu kuulemma, Suomen Uskon mukaan.

      Tuo Taivaan Naula tiedoite kertoo Facessa muinaisuskosta, ihan mielenkiintoista ja nostalgista.

      Nyt tv tuoliin vatsaa pitelemään, ai jaa Late kiitos! nurkkakaapista tiristin raikkaan juoman 🍊
      Mukavaa iltaa kaikelle väelle 🍸

    • Myrskyn jälkeen on poutasää, näin laulussakin todetaan, ja vanha sanonta pyry pakkasen perään, nyt ei pakkasella käyty, mutta todella melkoinen myrsky koettiin.
      Paljon on sähköttömiä talouksia eilisen illan jäljiltä, mutta ainakin täällä kertovat, että tämän päivän aikaan viat korjataan.
      Taas kerran nähtiin mikä voima onkaan luonnolla, pieni on ihminen kaikkine tietoineen sen rinnalla.
      Viimeistä elokuun viikonloppua vietetään ja nyt aurinkoinen päivä ainakin täällä Savon suunnalla.
      Niinpä on pääskyset kadonneet, sekin vanha totuus Perttulista taas todistettu, osasivat oikeaan aikaan lähteä, olisi ollutkin mahdoton tuohon tuuleen lentää, tai mahdollinen myötätuuli olisi lennättänyt pika vauhdilla Afrikkaan asti.
      Muistutit noista ikkunoista sini-sirkku, kannattaa vielä odottaa syyskuun puolelle, jospa sitten olisi suotuisimmat ilmat tälle hommalle.
      Ikävähän noista on ulos katsella, kovin harmailta näyttää, mutta jätän suosiolle Lapin matkan jälkeiseen aikaan.
      Eipä tuo kumma, jos päivät sekoittuu, yhtä arkea tai pyhää, miten asiaa katsoo ja minä ihan muista syistä sitä lotto voittoa odotan, kuin hurskainen, siivota vielä haluan itse.
      On jäänyt konsertit ja urheilut katsomatta, niin on tätä muuta touhua riittänyt.
      Eilen ostin torilta viisi kiloa kukkakaaleja, 1 euron kilo ja kiehautin pakkaseen, on hyviä kokemuksia aiemmista laittamisista.
      Maalaismarkkinat meni hyvin, sää suosi kuitenkin, vaikka pelättiin, tuuli sitten myyntiajan lopulla rupesi teltan kattoja repimään, mutta kunnialla siitäkin selvittiin.
      Väkeä oli aivan mahtavan paljon, ja kauppojakin tehtiin, miesten sukat loppuivat, joten alkavalle kerholle töitä uusia neuloa.
      Kahdet myyjäiset vielä tämän syksyn aikana.
      Nyt odottelen päivän mittaan tyttäreni tuloa mökiltään, saan nuo ylimääräiset purkit jääkaappia täyttämästä, oli se onni, että tyyntyi tuo sää eihän he olisi eilisen myrskyn riehuessa uskaltaneet vesille lähteä, siitä ikävä tuo saari mökki on.
      Ensi sunnuntaina jo ajellaan kohti Saariselkää tähän aikaan, vähän pelottaa se pitkä ajomatka, mutta useampi tauko on matkalle luvattu.
      No viikko on pitkä aika, tiedä mitä ehtii tapahtua.
      Näin "kaakattelen" tällä kertaa, tuolla toisessa ketjussa näin todettiin, mikäpä siinä, jokainen omalla tyylillään.
      Ei muuten pitäisi pirtistä palstalle lähteä, heti tuleen ryöppy niskaan, mutta ehkä se on sanojien vika ei minun, en halua kenenkään mieltä pahoittaa ilkeilemällä, väliin vaan tekee mieli jotakin sanoa, tiedän että ei se kannattaisi.
      Nyt kuitenkin teille jotka jaksatte "kaakatukseni " lukea, mukavaa päivää ja koko palstan väelle;)

    • Päivää taas!

      Huomasin SkillaNin mainitsemat "kaakatteluheitot", luinhan sen ketjun. No...onhan sellainen tarpeetonta, mutta täällähän tapahtuu väliin kaikenlaista häjyä heittelyä. Turhapa niistä on lukua pitää. Juuri sillä lukureissullani tapahtui minulle moka. Ensin tuli keskeytys, jouduin jättämään "työpaikkani" ja kun palasin, aloin toskaamaan viestiä Pirttiin. Huomasin että kirjautumiseni oli kadonnut. Lähetin eri nimmarilla, mutta juuri kun painalsin, huomasin että väärin meni. Se meni siihen ketjuun jota olin juuri lukenut, tohelo mikä tohelo. No välipä tuolla, kopioin sen kuitenkin tännekin.

      Lehtien uutisista huomasin, että Nurmijärvelläkin oli tapahtunut vastaanottokeskuksen lähistöllä tappelun nujakkaa. En nyt kuitenkaan epäile että Late olisi mukana ollut. Tuli vaan muuten mieleen, kun Nurmijärvi on sellaista rauhallista seutua, Aleksis Kiven perintöä vaaliva paikkakunta.

      Tänäänkin olisi ollut sateeton päivä painua metsään. Näin sen jo aamulla säätiedoista, mutta enhän nyt joka päivä lähde resuamaan väsyksiin. Pitäähän oikeat kuntourheilijatkin palautuspäiviä. Niin olen kuullut tosissaan kuntoilevien selostelevan.

      Tämä "vapaapäivä" on vääntymässä pilvisenä iltaan. Huomiseksi ennustetaan tänne roimasti sadetta. Kaikkihan ne on kelpuutettava, jatkellaan...

      • hurskainen

        Mieleen tulee kalajuttu joskus 50-luvulla. Olin vienyt edellisenä iltapäivänä täkysyötin hauelle lammen rannalle.
        Lammelle oli runsaan parin kilometrin matka, kokonaan metäpolkujen takana. Lammen rannat ovat sammaleen peittämiä, erityisen petollisia.
        Kun nykäisin vapaa, tunsin että syötin on nielaissut iso hauki.

        Hosuin homman luulemalla, että kala nousee voimalla maalle. Niin ei käy, hauki tempaisi siiman poikki ja meni menojaan.
        Oli se valtaisa harmi. Kala mies olisi väsyttänyt haen ja haavinut sen saaliikseen. Vieläkin se harmittaa.


      • Hei-hurskainen-

        minulle kävi kerran mökkilaiturilla juuri noin, ei ole helppoa saada isoa haukea, vaikka se ois vieheeseen erehtynytkin!


      • megamoka
        hurskainen kirjoitti:

        Mieleen tulee kalajuttu joskus 50-luvulla. Olin vienyt edellisenä iltapäivänä täkysyötin hauelle lammen rannalle.
        Lammelle oli runsaan parin kilometrin matka, kokonaan metäpolkujen takana. Lammen rannat ovat sammaleen peittämiä, erityisen petollisia.
        Kun nykäisin vapaa, tunsin että syötin on nielaissut iso hauki.

        Hosuin homman luulemalla, että kala nousee voimalla maalle. Niin ei käy, hauki tempaisi siiman poikki ja meni menojaan.
        Oli se valtaisa harmi. Kala mies olisi väsyttänyt haen ja haavinut sen saaliikseen. Vieläkin se harmittaa.

        Eikä kukaan uskonut (vanhan kirjoitukseni kopsaus, tositapahtuma)

        Kai sinä sen mainoksen muistat. Siinä allakan sivulla meinaan sen pisamanaamaisen pojan ja Leijonakellon. Pojalla hattu päässä, polvihousut ja isot saappaat. Se teksti jäi mun mieleen: Kun poika alkaa käydä miehestä, isä ostaa hänelle Leijonakellon.
        Ei, ei isä mulle silloin sitä kelloo, vasta paljon myöhemmin. Mutta Rauno ja minä oltiin justiinsa sen pojan näkösiä, sen meinaan siinä mainoksessa. Ja saappaat tietysti jalassa kun me lähdettiin sinne järvelle ongelle. En ny mee sanoon, oliko meillä polvihousut vai ne omppovarkaan golfarit, hattuja ei meillä kummiskaan ollu. Mutta ongelle piti päästä ja oikein eväiden kanssa ja yöksi. Eka kerta muuten, kun isä anto mulle veneen avaimet, emmä kai olis yksin sitä venettä saanu ees vesille saati sitten takasi maalle, Raunon kanssa juuri ja juuri onnistu.
        Se oli muistaakseni sillon olympiavuonna tai sitä edellisenä, ei ainaskaan sitten myöhemmin. Sillon syksyllä viiskaks Rauno, se mun koulukaveri, lähti oppikouluun ja meidän leikit jäi siihen.
        Mutta niinkus mä sanoin, me lähdettiin yötä vasten kalaan sinne järvelle. Äiteet tietysti kielsi meitä hukkumasta oikein selkäsaunan uhalla, sen verran lookisia niiden jutskat oli, vaikkei sillon mitään uimaliivejä ollu, joillain herrain pennuilla saatto uimakoulussa olla jotkut korkkiliivit, meillä ei kummiskaan. No, mä sousin semmottet puoli kilometriä siitä rannasta sinne Paskosaaren takana olleen kaislikon reunaan, Rauno istu siinä perätuhdolla koko matkan ajan. Veneen pohjalla oli narun päässä melkoinen kiviankkuri ja me laskettiin se sitten siellä perillä veteen, laitettiin madot koukkuun, sylkästiin niihin niinkun oikeet kalamiehet ja sitten siimat järveen.
        Kai me ongittiin ainaskin kolme neljä tuntiai siinä, saatiin muutama särki ja pari ahventa. Sitten rupes onkiin tuleen kiiskii ja me muistettiin ne eväät. Jostain syystä me soudettiin siihen Paskosaaren rantaan, sähän tiedät, ettei kovin iso se saari, hädintuskin sata metriä ylt´ympäriinsä. No, me noustiin maihin ja ruvettiin maisteleen voileipii. Tietysti me siinä jutskattiin tytöistä, just sellasii utopiikuvii maalattiin mitä ikä ny edellytti. Se oli jo melko valosaa, aurinko ei ihan vielä noussut, valosaa kummiskin. Ja sitten...
        Semmottet viisikymmentä metriä siitä rannasta kun vesi alkaa kuohuu. Paljon leveemmältä kun saaren leveys puolikaaren muotoinen kuohuva vesi-ilmiö tulossa suoraan meitä kohti. Ja se veden loiske tai pikemminkin läiske. Kestää hetken, enneku me tajutaan, että siinä on kaloja, satoja kaloja. Ja tulossa suoraan meitä kohti!
        Koko näytös on ohi muutamassa hetkessä kun meidän edessä ahvenlauma ajaa pikkukaloja rantamatalikolle. Niill ei oo mitään mahiksii paeta nopeeliikkeisii ahvenii, jotka syöksähtelee edestakaisin. Ja meidän onget veneessä eikä edes haavii, jolla vois lippoo niitä ahvenii.
        Uudestaan sinne kaislikon reunaan. Ihan turhaan me, kohot liikahtelevat vain väreiden ansiosta, kala ei syö.
        Kukaan ei usko sitä jutskaa. Näin jälkikäteen mä ymmärrän kyllä syyn. Delfiinien ja tonnikalojen tavat toki tiedetään, mutta sisävesillä kalojen läiske vain kudun yhteydessä, ei elokuista pyyntitapahtumaa. En oo kuullu kenenkään edes puhuvan tällasesta ilmiöstä, niin outo tää on.


    • Kaakattelusta muistuu mieleen kaakki, vanha hevonen on juuri sellainen miksi tunnen oloni tuon siivousurakan jälkeen. Pitikin niin energinen olla, että saatuani lattiat pestyä, pari mattoakin pesin samalla tarmolla 😋

      Keittiön valkopohjainen nukkamatto ei vesipesua salli, mutta minäpä polvillani vaahtopesin ja puhtaalla frotepyyhkeellä hankasin pintanukan kuivaksi. Sehän tuli vallan kuin uudeksi, mutta kaakki ei meinannut tv-tuolin muhkeasta sylistä saada väännettyä itseään kahvia hakemaan 😅 En voinut olla nauramatta peiliin vilkaistessa, huivin rusetti oli valahtanut otsalle kulmakarvojen kohdalle, ja hurja oli ilmekin selkää suoristaessa.
      Yleensä minulla ei jää pitkäksi aikaa moiset venytysjäykkyydet, kunhan nyt olen tyytyväinen Konimus Kaakkimuska tämän illan. 🐴 moi.

    • Täytyy ilmoittautua kun ynnämuu mainitsi tuosta tappelusta tuossa ihan lähellähän se tapahtui. Tuo Maanitin koulu sijaitsee noin 50m päässä asunnostamme ja tappelupaikka siinä vieressä parkkipaikalla. En sitä tappelua nähnyt. mutta sen huomasin ikkunastamme kun siellä oli neljä poliisiautoa ja ampulanssi. Vasaanottokeskus on koulusta yli kymmenen kilometrin päässä, mutta siellä koulussa on muutama vastaanottokeskuksen oppilas. Ei kai siellä kenellekään tainut kovin pahasti käydä ehkä yksi joutui sairaalassa käymään. Aika kauan se selvitystyö näkyi kestävän. Lopuksi polisit ja ampulansi lähtivät yhtäaikaisesti pois, samoin vastaanottokeskuksen autot veivät myös ne asukkaatkin pois. Hyvä oli näköyhteys meiltä tosin se tappelu nyt jäi näkemäti. Netistä näin jonkinlaisen videon aamulla, siitä nujakasta.
      Että tällaista näkyi täällä eilen.

    • Huomenet viikon alkuun, melko hyvältä sää näyttää, mutta aamurusko oli näyttävä ja sehän tietää sateita, lupailivat säätiedotuksissa samoin.
      Tytär toi muutaman litran taas kantarelleja, ne pannulla käytin ja laitoin pakkaseen, kyllä ne talvella hartaaseen haluun maistuvat.
      Yksi hylly tuli vapaaksi jääkaappiin, kun tytär sai osansa, näin vaihtokauppaa teemme;)
      Tänään on kaaliruokien teko, kaalikääryleitä ja kaalilaatikkoa, ystävätär toi kaksi isoa kaalia, autolla kävi kaupassa, kaali 0,29 euroa kilo.
      Nyt kannattaa tehdä ihan iso satsi, kun parvekkeen pakkasen jouduin päälle laittamaan.
      Näissä hommissa aamupäivä meneekin, sitten taas lepoa ja olemista vaan, näin ne päivät kuluu.
      Kalajuttuja, no minä herkkä uskoisena kaiken todesta otan ja mielekäs oli kertomuksesi megamoka ja ihan uskottavakin, kaikki ihan mahdollista.
      Tuo hurskaisen hauki juttu on varmaan totta, olen tämän itsekin kokenut.
      Melkein joka onkireissu on hauki siiman katkaissut ja koukun vienyt mennessään, näitä koukkuleukoja ei vaan verkkoon ole eksynyt.

      Väkivalta monella tapaa lisääntynyt, naisetkin osallisina monesti, sitä näin vahana pitää ihmetellä, minusta aika harvinaista aiemmin tälläinen.
      Olet melkoisen perusteellinen sini-sirkku, kotisi varmaan kiiltää ja ei leivän murua lattialla, oikeasti maton pesu minulla myös harkinnassa, kun nyt tulisi sellaisia ilmoja, että vielä kuivaksi ulkona saisi.

      Nuo ynnämuun "tohellukset" joka päiväisiä minulla myös, ainakin unohtelen jatkuvasti ihan selviä juttuja.
      Nuo nimet katoaa enenevissä määrin päivä päivältä ja se tavallinen, mitäs tulinkaan hakemaan, toistuu aina vaan useammin.
      Minun kone ei taida vioistaan päästä, vaikka kalliisti vasta korjautin, kirjoittaa kirjaimen ja sitten lakkoilee pitää piste viestille laittaa, että ei katoa kokonaan.
      Oikein mukavaa viikon alkua, metsään jos sää sallii ja kunto kestää, nyt siellä puolukat ja jopa sienetkin odottaa.
      Minä kuitenkin kaalien kanssa alan touhuilemaan;)

    • Puskasuleima

      Eipä tänään kovin kesäiseltä näytä, mutta siitä huolimatta päätimme Laten kanssa tanssia SUVIVALSSIN Kallen merkkipäivän johdosta.
      Halaisimmekin päivänsankaria, mutta etäisyyden vuoksi valtuutamme Paulamarian rutistamaan juhlakalua meidän puolestamme.

      Arvelemme, että Teillä kyllä halataan ilman valtuutuksiakin, ja onnea Teillä on omasta takaakin, mutta eihän lisä pahaa tee,'
      Siispä:
      Onnea, onnea, onnea vaan
      toivottavat Late ja Venlastiina

    • muori77

      Iltapäivää.

      Sataa lotkottanut koko iltapäivän.
      Onneksi oli sen verran poutta,kun kävin Takataskusta lihapulla kastiketta kermaisella kastikkeella hyvveeolj.

      Maton pesu minullakin on,mutta taidan soitella yksille pojille,pestä hurauttavat ja saan kuivana kotiin.
      Tuo selkä pirulainen on ollut kelju,en uskalla itse ruveta pesemään.

      Eipä tässä kummempia kuulu.
      näkyillään...

    • Niinpä on satanut ja jatkuu, ennustukset toteutuivat. Sn verran hellitti, että vähin kosteusvaurioin sain marketissa käytyä ja illemmalla hiukan vielä tuulettaa päätäni ulkoilmassa.

      Meneehän nuo yksittäistapauspäivät "sisätöissäkin." Pitemmät puolipakolliset sisäoleilut alkavat tehdä levottomaksi, päämäärättömäksi tupatöpöttäjäksi. Tai sitten on kehiteltävä mielenkiintoa ylläpitävä askare, jonka parissa puuhastelisin. Sellainenkin kehittyy ja on miettimiseni asteella. Toteutuuko, sitä en tiedä. Näissä rojekteissani ei konkurssi tule, vaikka pieleen menisikin.

      Hurskainen ja megamoka kertoivat kalajuttuja ja SkillaNkin mukaili mukana. Onhan ne jutut uskottava, vaikka kalamiesten juttuja helposti epäilläänkin. Varsinkin karkuun päässeet kalat saattavat olla hurjan isoja, mielikuvituksen valloittamia.

      Muistan muutaman jutun, kerron yhden. Olin siinä kymmen tietämissä kun menin veneellä ongelle. Näin toisella rannalla tuulen kaataman vankan petäjän järvessä. Sinne soutelin. Siinäpä kunnon turo kalojen houkuttelemiseksi. Muistinhan kuinka ukot istuttivat järveen oksaisia, pienen joulukuusen kokoisia puita katiskan otsaverkon jatkeeksi kaloja houkuttelemaan. Niinpä suotelin järvessä rötköttävän petäjän luokse. Siitä alkoi ahven nousemaan kiivaaseen tahtiin, onki ei ehtinyt monta sekuntia järvessä uida kun ahvena oli kiinni. Ilmeisesti siinä myös kalat kilpailivat saaliistaan. Kalaa näytti tulevan loputtomasti. Kun kympin ämpäri oli täysi, oli minulla kiire raahata se kotia näytille ja perattavaksi Ihmeteltiinhän sitä ja tuli myös harvoin saamiani kehujakin. Ei sitä saalista niin äkkiä ja yhdestä paikasta ole minulle toistunut.

      Yhä se satelee, ihan näyttää syksyn merkeiltä. Illan jatkoa!

      • Kyllä tuon uskoo, apaja kun on kalaparvessa paikalla, kaipa ne syövät kilpaa kun ovat syödäkseen.

        Minulla on muistissa nuotan veto Houtskarissa, meinasin hukkua silakoihin, niitä kun tyhjennettiin nuotasta 50 kg kalliolle. Yksin olin ens'alkuun perkkaamassa, lapset liian pieniä, mutta sitten hälyytettiin jo naapureita apuun.

        Ikinä en halua kokea sitä etusormen kipeyttä monen tunnin silakan avauksen jälkeen! Muuten nautin toki niin silakkarullista kuin savu ja suolasilakankin tuoreudesta.
        Naapurithan saivat jakaa saalista kanssamme, voi että oli sormeni kipeät monta päivää!

        2-3 kg riitti jatkossa sitä lajia, heippa :D


    • hurskainen

      Aamupäivän satamattoman ajan olin asioilla. Kun sain työvaattet päälle niin tihkusade alkoi. Muuttui siitä kunnon sateeksikin.
      Sadepuku päälle ja siitä urkenin muumiotautisia omenoita keräämään. Ennätysmäärä oli taas putoillut.
      Tuttu mies sanoi tuota turhaksi hommaksi kun nurmileikkuri ne silppuaa lannoitteeksi. Sitten tauti leviäis entistä pahemmin.
      Se sadevesi kasteli kyllä alla olevaa vaatetustakin, mut kuivuuhan nuo yön aikana.

      Jäteasematkin harmittelevat jo heille tuotua satojen kilojen päivittäistä omenarunsautta.
      Mut eikö mitä. Huomenna sitä herätään jo puolen viikon aattoon. Illan jatkoja.

    • Huomenta melko kauniiseen päivän alkuun, eilen illan suussa sateli, mutta niinhän se syksyinen sää vaihtelee.
      Ne on nuo talollisen huolet hurskaisella, ei taida muumio tauti loppua, kun kerran on puuhun iskenyt, vaikka enpä tuotakaan osaa varmuudella mennä sanomaan, yhtään omenapuuta en ole koskaan omistanut.
      Uskon, että kipeäksi tuollainen kalan perkuu määrä jo tekee, olen kuvassa nähnyt sellaisenkin saalin, että vene muikkuja täysi reunojaan myöten, sellaisia saaliita sitä ennen saaneet, ei taida enää onnistua.
      Kaatuneiden veteen osin hukkuneiden puiden liepeillä ne parhaat kalapaikat, siellä minunkin onki paikassa on, mutta jännää on sekin, että syönti ajatkin kaloilla on.
      Saa istua jököttää ei nykäisekään ja sitten alkaa koho heilua jatkuvasti, tosin ei kovin reiluksi ole kalansaalis noussut, ei lähellekään ynnämuun kala onnea.
      On siinä siivoamista sankollisessakin.
      Maton pesuun kyllä nyt päätin lähteä, tuo ilma näyttää kirkastuvan, jospa ulkona vielä saisi kuivaksi.
      Olisi se aina helpompaa lähettää pesulaan, mutta kun minulla on niin hyvä pestä tuolla talon pyykkituvassa, yritän vielä ihan itse tämän tehdä.
      Olen jo suunnitellut verhojen ja mattojen talvivaihtoon liittyviä mahdollisuuksia, ja jotakin muutosta aion tehdä, ostaisinko peräti uudet verhot.
      No ne sitten vähän myöhemmin, nyt vähän aikaa lattiat ilman mattoja, osin ainakin.
      Päässä pyörii jos jonkinlaisia aatoksia, mutta niinhän sanotaan, että hyvin suunniteltu on jo puoleksi tehty.
      Ylikypsä täytti eilen 85-vuotta, onnittelut täältä pirtin ympyröistä myös sinne Valkeakoskelle, varmaan juhlista väsyneinä olette kumpainenkin, voimille se juhliminen ottaa.
      Perästä sitä vaan tullaan;)
      Minulla on nyt reilusti kaaliruokaa pakkasessa, ei muuta kuin lämmitystä, helpolla jonkun aikaa pääsen.
      Mutta nyt kiireellä pyykkitupaan, että en katumaan ala suunnitelmia, aurinkoista päivää joka puolelle ja joka ikisille;)

    • muori77

      Päivää.
      Läähätän ja läkähdyn....mites se laulu menikään;)

      Ostin viimeviikolla uuden patjan sänkyyni,jos se auttaisi tuohon selkään.
      Mittatilaus patja.
      Tänään toivat ja nyt on saanut sitten putsata noita nurkkia entisen sängyn jälkeen.
      Nimittäin sain pari viikoa sitten pienemmän sängyn.
      Kait tuosta sepustuksesta jotain tolkkua saa;))

      Pää on ihan märkänä,jos se olis lasista näkis kun siellä hölskyy;))

      Onneksi on lenkkisauna ilta.
      voikaa hyvin.
      näkyillään...

    • Lenkkisauna oli ja on meilläkin tänään. Se on nyt hoidettu lenkki sauna. Saunassa hikoilin enemmän.

      Tänään on ollut kuin kaksi päivää, täysin pilvinen ja sateinen, nyt aurinko paistaa lähes pilvettömän taivaanrannan alareunalta. Uutisia katselin netistäkin. Onhan siellä järeitäkin uutisia, mutta eräs vähän kevyempi pisti silmääni: uusi Veikkauksen toimitusjohtaja aloittaa vuoden alusta. Kuukausipalkkaa on tulossa 32 000 euroa ja lisäksi mahdollisia bonuspalkkioita enintäin 40% vuosipalkasta lisukkeeksi. Eihän tämä nyt aivan tavatonta ole, onhan nämä tämän tapaiset palkkaukset tiedossa. Tässä nyt on kyseessä täysin valtion omistama laitos. En voi olla ajattelematta, että tähän saman aikaan huudetaan työläisten palkkojen olevan liian suuria, onhan niitä näpsitty pienemmiksi, jos ei muuten, niin työaikaa jatkamalla palkattomana ja jäädyttämällä palkkatasoa. Kiky, kilpailukykysopimus ei tunnu riittävän, vaan uutta kurmutusta on jatkuvasti kehitteillä kiertoteitä hakien.

      Olkoon tarkempi jurnutukseni, mutta en voi ymmärtää että tässä leikkausten ja palkkamaltin vaateiden huumassa voi tapahtua yläpäässä kaikki toisin päin. Huonosti sointuu ruikutus; "olemme sellaisessa taloudellisessa tilanteessa, että on pakko..." Tai ymmärrän kyllä, tosiasiassa luokkajako on kasvussa räikeämpään suuntaan, "kelvollisiin ja kelvottomiin." No... enhän riehu enää työelämässä, joten lienee parasta tyytyä eläkeläisen elämään vähemmällä maailman parantamisella. Työelämän aikaiset muistot tahtoo tulla esille, kun uutisia ja menoa seurailen.

      Aurinko laski juuri tänäänkin. Katsellaan ja kuunnellaan..ja nukutaan!

    • Huomenta, taas kirkkaana alkavaan päivään, saa nähdä miten käy iltaan kun päästään.
      Eilen pesin ison maton, kuten aioin ja vein sen ulos kuivamaan, ajattelin jättää yöksi, niin tein, mutta illalla siten satoi vettä ja keskeytti hyvän kuivumisen alun.
      Uusi yritys, mutta nyt vien yöksi sisään, eihän se yö kosteudessa kuivu, kuljettelenpa nyt edes takaisin.
      Siinäpä ne saavutukset eiliselle nyt kuitenkin jo matot parvekkeen kaiteella ja muutkin tekstiilit sinne kannoin, pakko nyt on siivous tehdä, jotakin näkyvää aikaan saada.
      Asiaa puhut ynnämuu, kyllä nuo suuret palkat ihmetyttää, miten taidokkaita nämä niitä nauttivat ovatkaan ja miten valtion taloutta korjaavat työpanoksellaan, vientiinkö karttuu heidän työpanoksensa?
      Puhutaan, että vientiä olisi saatava lisättyä, eikös se vienti aika paljon sieltä tehtaiden ja metsien kätköistä löydy, siellä aina vaan pienemmillä tienesteillä ne hankitaan.
      Miten paljon taitavampi onkaan tämä kymmeniä tuhansia ansaitseva, kun hartioistaan ottava saa tyytyä tuhansiin kuukaudessa?
      Kohtuutta toivoisi ja kaiken työn avokkaaksi luokittelua, myös ammattimies on palkkansa ansainnut.
      Kaupassa kaikki tarjottava saman hintaista, ei ne kymmeniä tuhansia ansaitsevat useinkaan punalappuisia hintoja etsi, siinäkin ero huomataan.
      Nyt on ilma viilentynyt, ei tarvitse läähättää ja läkähtyä, kuten muorin on meinannut käydä, voi siinä osa syynä olla myös tuo kunnon heikentyminen, ainakin minä joudun puuskuttamaan jo pienen kävelyn tehdessäni.
      Rauhallisesti sitä nyt pitää niitä hommia tehdä muoriseni, enää ei olla kakskymppisiä;)
      Kyllä meinasi puhti ja uskokin voimiin mennä, kun sitä isoa mattoa lattialta ammeeseen kiskoin, mutta onneksi on tuota sisua.
      Nyt pitäisi lähteä könyämään vintiltä matto pestyn tilalle, sekin voimia kysyvä homma, mutta tekemällä senkin pitäisi onnistua.
      Huomenissa sitten tiedetään miten mummon on käynyt, päivän jatkoja vaan teille toisillekin.

    • muori77

      Huomenta ja aaahhhhh...

      Todella hyvin nukutun yön jälkeen ;)

      Kai minä uskallan sanoa se patja on Unikulman tuotteita.

      Aika arvokashan se oli,mutta hintansa väärti.

      Tekevät mittatilaus työnä.

      Meilläkin olisi ihan hyvä tuolla pesutuvassa pestä mattoja,vaan nyt envoi tuon selkäni takia;(

      Auriko illottaa taas tähän koneelle.
      Lämmin päivä tulossa.
      Nyt uamukahville.
      näkyillään...

      • MummeliMia

        Samanlaisilla Unikulman patjoilla muori ja minä menemme Nukku-Mattia ja Uni-Jukkaa tapaamaan. Minulla on tuo patja jo ollut vuosia. Miten kauan tuollanen patja mahtaa kestää? Kun minulla on parisänky, niin vaihtelen aina välillä, jolloin kestoaika varmaan pidentyy.
        Liikunnasta jo tulin. - Nyt aurinkoista päivää viettämään!


    • Ramoona_

      Ihanasti täälläkin aurinko illottaa, kesä jatkuu , vaikka kalenterissa alkaa huomenna syyskuu. Viikonloppuna vietimme täällä saaristossa pienimuotoisia venetsialaisia suojaisassa laguunimaisessa satamassa Elisaaren ulkoilualueella. Sataman valojen lisäksi oli mahtava roihu nuotiopaikalla ja venekunnilla lyhtyjä ja tuikkuja, kallionkolot kuin tähtimerenä. Haikeutta on ilmassa, pimeät illat, aamuinen kosteus ja muuttolintujen kokoontumiset . Lämmintä on kuitenkin taas luvassa ja kuivempaakin, perunapellot ja viljankorjuu ovat kärsineet sateista.

      Hyvä patja on hintansa arvoinen ja enemmänkin, täytyy nähdä vaivaa oikeanlaisen löytämiseen. Meillä oli vähän aikaa jenkkisänky, jossa on yhtenäinen joustinpatja. Eihän se toiminut, kun ollaan erimallisia ja -painoisia , ja kun toinen käänsi kylkeä, koko patja lellui ja pompahteli, kuin aallokossa. Vesisänkyä en ole kokeillutkaan, aivan hirvittää, kun vesipatja lämmitetään sähköllä...ja entäs jos siihen tulee reikä ! Unikulman mannekiineina mekin mittatilauspatjoilla köllöttelemme, vaikka erityisempiä selkävaivoja ei olekaan. Hyvä patja kestää ainakin kymmenisen vuotta, petauspatjaa vaihdetaan useammin. Mankeloin lakanat, sekin tuntuu unen laadussa, pimeä, viileä ja niukasti sisustettu makkari, kirjan lukua unilääkkeeksi.

      Puolukat alkavat olla poimintakypsiä, aurinkorinteiltä olen jo maistiaisia noukkinut. Pian saa ihanaa Pulmu-puolukkahilloa keitellä.
      Nyt on rouskujakin noussut, täytyyhän jokunen purkki suolaan saada salaattitarpeiksi.

      Omenien kanssa olemme ihan helisemässä, kun sato onnistui ja kaikilla tuntuu olevan yli oman tarpeen. Tuoremehuasemalla on tungosta, kaatopaikoillle täälläkin kärrätään ihan terveitäkin omenoita. Muumiotautia olemme torjuneet leikkaamalla puut ilmaviksi sateenvarjon muotoon, pitämällä matalina ammattiviljelijöiden tapaan. Kevätruiskutus tehdään parafiinipohjaisella myrkyttömällä aineella, estää sekin ötököiden lisääntymistä. Muumiotautia on vaikea pitää kurissa, koska taudin itiöt kulkevat tuulten ja hyönteisten mukana naapurienkin puutarhoihin. Ampiaisia on paljon, ne pistävät reikiä omenoihin ja vioittuneeseen kohtaa mätä iskee. On meidänkin puissa muumio-omppuja näkynyt, heti ne koetetaan poistaa ja hävitämme ohjeiden mukaan.

      Upeita kastehelmissä kimaltavia hämähäkin seittejä jo aamulla valokuvasin. Kohta metsän antimia tutkimaan, kunhan vähän aurinko kuivattaa . Kaunista kesäpäivää !

    • Istahdin huilaamaan ja perun sanani siitä hikoilusta, kyllä vaan hiki tulee, vaikka vaan siivoamisten kanssa.
      Sanonta, laiska hikoo syödessään, mutt ei työtä tehdessään, hölynpölyä,,,

    • Aurinko hiipuu metsärajan taakse. Se on merkki siitä, että mainio päivä on tullut tuhlatuksi. Aamupäiväni meni asioita hoidellessa, iltapäivä metsässä kävellessä ja rasituksista toipuessa. Siinäpä se "saalis" melkein olikin, eikä se olekaan ihan vähän. Kun ennusteet lupasivat aurinkoisen päivän, en halunnut sitä sisätöihin haaskata - ja ennusteet olivatkin tosia.

      Hyvin vähän löytyi sieniä, ei yhtään hyvää sientä mittapuuni mukaan. Mitäpä tuosta, harrastustahan sen onkin. Jätänkin viestini tähän, kirjoitin enemmänkin, mutta huolimattomuuttani päästin sen karkaamaan johonkin. Toisella kerralla lisää!

    • hurskainen

      Ajatus-pajatus pitää lomaa. Niin käyp joka syksy. Oli niin keäinen iltapäivä kuin olla osaa. Pitäköön lomaa.

    • Huomenta, pitää todeta, että ilmat ei ole veljeksiä, eilen mitä ihanin ja lämpimin päivä, nyt harmaa ja sateinen.
      Lämmintä vielä kuitenkin kolmetoista astetta ja toivossa on vielä lämpimiäkin ilmoja, näin muistelen ennusteiden lupaavan.
      Kesä kuitenkin virallisesti ohi ja syksyn värikylläisyyttä voimme odottaa, vielä ei puusto oli kovinkaan paljon värejään muuttanut.

      Pirkan päivä, kahvitarjoiluja K-kaupoissa, Pirkka tuotteet jo 30 vuotta olleet kaupan hyllyillä.
      Laadusta en hirveän paljon osaa sanoa, ei kaikki ainakaan sitä parasta laatua ole, vähäisistä kokemuksista puhun.
      Kuiva tuotteita enimmäkseen olen käyttänyt ja en osaa kantaa niidenkään suhteen ottaa, siinä nuo on paikkansa täyttäneet.
      Hyvä se on lepuuttaa ajatuksia, tiedä minkä neron leimauksen keksitkään hurskainen, josta sitten innolla kerrot meille ja ihmettelyä saat aikaan;)
      Minun koneelle aukesi lämpimän ilman ennustukset tuosta linkistä ja siitähän iloa riittää meille kaikille, harva varmaan vastaa panee, maanviljelijät ainakin hyvillään.
      On ollut vähän huonoa tuon sään kanssa, ei puinnit pääse kunnolla vauhtiin.

      Minä haaskasin kauniin päivän siivoamiseen, mutta hyvä mieli siitäkin tuli, vaikka ikkunat vielä onkin pesemättä, no enpä niitä katselekaan sunnuntain jälkeen, kuin vasta puolen kuun maissa.
      Sitten on sielu täynnä kauniita maisemia ja ruskan loistoa, (toivottavasti) jaksaa uudella innolla näihin arkisiin puuhiin tarttumaan.
      Sienien etsiminenkin jää sinne puoleen kuuhun, suppilovahveroita jo lehdessä esittelivät, toivottavasti niitä sitten löytää, ellei muuta löytyisikään.

      Omena savotta on käsin koskematon sekin, onhan sitä pakko jotakin laittaa, uuniomenoita, aah vesi kielelle tulee ja lohkoja pakkaseen piirakka tarpeiksi.
      Olen syönyt monta kiloa mitä puhtaimpia ja isoja valkeita kuulaita, minun lempi omenia kotimaisista, Ingrid Marie ulkolaisista, niissä sopiva happamuus.
      Keitätkö Pulmu hillosi Ramoona, miten minä muistelen vain sokerin sulattaneeni viime syksynä, taisi moka tulla, mutta hyvää oli sekin seos.
      Aion kyllä tehdä vieläkin, mutta tuon sinun keittämisen tapaan kokeilen, varmaa siinä ei marjat rikkoutuvat, kun ne minun versiossa jäivät kokonaiseksi ja mehustuivat.

      Minäkin uusin patjani, mutta ihan tavalliset huonekaluliikkeen patjat, minulla kun ei ongelmia unen kanssa, nukun vaikka pelkällä matolla ja selkäkin vielä on yhteistyössä Nukku-Matin kanssa.
      Parisänky minullakin, voin kierrättää patjoja, kuluvat tasaisesti, ehkä järkevämpää olisi käyttää yhdet loppuun ja sitten vaihtaa paikkaa.
      Luulen kyllä, että näillä selviän elämäni loppuun.
      Nyt pitää ruveta pyykin silitykseen, parvekkeella kuivuivat eilen hyvin ja mattokin viimeiset kosteudet siellä karkotti, nyt vaan odottamaan ensi kesää vintille.
      Voi miten pitkä aika kesään onkaan, mutta kyllä se sieltä kaikkine ihanuuksineen taas tulee, pidetään nyt tämän menneen kesäajan rippeet tarkkaan.
      En ala puhumaan vielä mitään siitä seuraavasta juhla ajasta;)
      Iloa ja mukavuutta päiväänne, käykää Pirkka kahveilla, minä ainakin aion mennä, kun on eväs tarpeita reissuun haettava.

    • Päivää ja satamatta on pysytellyt, vaikka onkin suurimman osan päivästä hämyisässä pilvessä möllölellyt, nyt tuulenpuuskat käyvät.

      Skillan kirjoitti` kesän pitämisestä tarkkaan`. Vielä sitä kärrykeliä voi olla parikin kuukautta, tai sitten vähemmän. Pidän ihan hyvinä näitä syyskelejä, ilmat eivät ole turhan hikisiä ja kun näköelimeni aran sorttiset valolle. Pärjään paremmin ilman gansterimallisia tummennuslasejakin. Ja onpahan olevinaan homma käynnissä, kun parhaina päivinä sienimetsässä hamuilen. Onhan tärkeintä liike, siihen ne päämäärätkin nivoutuu.

      Vai pitää hurskaisen ajatus- pajatus lomaa. Hyvin sanottu ja tuttua minullekin. Eikä se vaivani ole pelkästään vanhuudesta johtuvaa. Muistan joskus nuorenakin ihan jähmettyneeni jotain mitättömän erikoista töllöttämään. Siinä ajatus, näkö ja aika jähmettyi hämyyn, joskus joku nykäisi hereille ja liikkeelle. Ehkäpä nykyisin tämä vaivani on vain lisääntynyt, koska useinkaan ei ole pakollista velvoittavaa starttia odottamassa. Ei edes ruokatunnin päättymisestä ilmoittavaa torven törähdystä.

      Kiky sopimus on tullut uusintakäsittelyyn. Julkisenalan järjestöt osoittavat hallitusta sopimuksen sisällön pettämisestä. Kuinka ollakaan, mainitsin tästä (30.8) : "Kiky, kilpailukykysopimus ei tunnu riittävän, vaan uutta kurmutusta on jatkuvasti kehitteillä kiertoteitä hakien." Tuntui jo silloin, että kuinkahan kauan ammattijärjestöt tätä sopimuksen "kaluamista" sietävät. Kun sopimus on tehty, kyllä se tarkoittaa sitä, että siitä pidetään kiinni. Sitä en tiedä kuinka pörssikeplottelijat tekevät, onko se niinkuin sökö-korttipelissä rohkeasti "luhvilla" kävi miten kävi toisten rahoilla.

      Aurinkoisen illan jatkoa! Näin ainakin täällä.

    • toestenjussienaholaiset

      Tulin vuan sanomaan ettei luumuja tullunna meille tiällä Vehmersalamen vanahalla muatalokiinteistöllä.
      Viime syksynäkii ihan mahottomasti. Mikä lienöön nyt tullunna?

      • Enpä paljon jaksa saunan jälkeen muuta kuin ilmottautua. Kyllä löyly hyvää teki sielua myöten, kun sain vihdoin rauhassa olla. Seinänaapurin pikk'likka kun ryntäsi riisuessani hakemaan tukkaperhostaan, joka oli unohtunut/kadonnut.

        Yhdessä sitä etsittiin kissojen ja koirien kanssa. Tyttö soma kuin karamelli väänsi jo itkua kun lauteiden alta sen viimein havaitsin.

        Minä en sinne ryöminyt, tyttö haki itse ja soi aurinkoisimman hymynsä minulle :D Onhan ne somia, äiti on espanjatar, puhuu hieman suomea, ja loput käsillään.

        Illan lempeyttä ja rauhaa toivottelen!


    • Ramoona_

      Hei Skillan ! Keittelemisestä puhuin Pulmustenkin kohdalla, kun on omenasosekattila ja mehumaija kiehuneet liedelläni viime viikot. Palasokerihillon idea on nimenomaan se, ettei sitä keitetä. Pakastan melkein kaiken, niin nämäkin , kun ei ole kellaritiloja. Vieläköhän joku tekee vesipuolukoita, äiti niitä säilöi ja ihan kauniina säilyivät.

    • Huomenet vaan, kolmas yritys, enpä enää jaksaa muuta kuin kiittää Ramoona vastauksesta ja toivottaa kaikille hyvää päivää.
      Minulla kone kenkkuilee, taidan heittää nurkkaan koko laitoksen, heippa!

    • Aurinkoista päivää! Niin se syyskuu pääsi hyvään alkuun, eilinen oli ihan mukavan kesäinen päivä, eikä ainkaan vielä tässäkään päivässä mitään vikaa ole.
      En niinkään paljon tiedä näistä koneista kun minulla on apu aina lähellä. Monta kertaa vika onkin muualla kun koneessa, jos ei nyt vaikka tänne pirttiin ei pääse. on järjestelmässä jokin vika.
      Kävin eilen tuossa meidän torilla, puolukoita oli varmaan satoja litroja myynnissä monta oli isoa laatikollista, litran sai 3 €, 10 litraa 22€ ostin litran kokeeksi. Ostin vielä 4 pientä ja pyöreätä mustikkapiirakkaa.
      Nämä minun ja meeidän päivät ovat kovin yksitoikkoisia ja kaikki tapahtumat ovat arkipäiväisiä oli sitten vaikka pyhäpäiväkin.
      Tänään pitäisi tehdä kaalikääryleitä eilen hommasia tarvikkeet. Oikein kaalikorissa luki kääryle kaali näyttää ainakin siltä että hyvin saattaa lehdet irrota keitettynä.
      Tässä nyt kuulumiseni hengissä ollaan.

    • Aurinkoistahan tämä ja aika lämmintäkin, n.20 C. Kuljeksin tuolla kylän laitamilla aikani kuluksi. Oikein viimesen päälle hyvä keli laiskasti saapastella.

      Samoissa hinnoissa näyttää puolukat olevan Latenkin "marjapaikkassa" kuin täällä meillä päin olevalla torilla. Kaksi 5 kg laatikkoa 30 euroa. Litra puolukkaa painaa n. 0,6 - 0,7 kg, se huomioiden. En ostanut minäkään vielä. Kyllä puolukat alkaa olla kyllin kypsiä, mutta ei ole vieläkään kiirettä kun on tiedossa melko hyvä marjapaikka.)

      Aika yksitoikkoisia, pienin tapahtumin meikäläisenkin päivät hujahtelee ohi. Minulla on kyllä jäljellä metsäläisen verenperintöäkin. Siksi niinkin hanakasti käynkin näissä lähi-leikki- metsiköissäkin. Näin paremman puutteessa ja huomion myöskin kuntoni. En ole viimesen päälle trimmatussa iskussa, sekin on hyvä muistaa. Pienet, rajatut metsiköt on koht`turvallisia. No ei ajan tappamiseni ole uuvuttavan puuduttavaa. Onhan kaikenlaista pientä puuhastelua, mutta joskus niistäkin on syytä pitää katkaisuvaiheita.

      Täytyypi pistää kahvin viimeinen jalostusprosessi käyntiin - täällä kotona. En viitsi käyttää Pirtin mahdollisuuksia näin pienen takia. Jatketaan kun jaksetaan!

      • hurskainen

        Heitän väkerrykseni tänne herrahenkilöiden viestien jatkeeksi. Kun on rauhalliset nukkumaolosuhteet, uni on hyvää jos sitä on riittävästi.
        Ennen 8 heräsin. Rullaverhopimennys ei kerro auringon valosta mitään, mutta sähkövetoinen kello katonrajasta kertoo ajankulun.
        Ellei sähkökatkos ole vieraillut.

        Oikeastaan olen ihmekalmukki kun kaurapuuroannos ja voileipä menee heti kun päälle saa vaatetta. Oli kyllä se suihkukeikka. Muuten raatokärpäset lyöttäytyvät seuraan ellei joskus käy.

        Niin. Oli huojentunut mieli kun peltisen konesaumakaton maalauksesta oli jälellä vaan 2 siivua. Passasin eilen illalla niin että haalasin se laudasta ja rimasta koottujen kattotikkaiden kahtapuolta jäi ne kaks maalaamatonta.

        Ihan hirveesti taas pelotti nousta jyrkälle katolle. Hiljaista tutinata, rutinata siinä. Nilkka niin nivelrikkoinen ja jäykkä (ainoo mökissä)

        Sitä rahaa ei vaan kertynyt, ettei katolle tarvis kiivetä, että ammattimiehet hoitaisivat homman. Etenkään nyt 100% ylivelkatilanteessa.
        Mukavast kävi kun homman loputtua korjasin tikkaat, hoisin maalit ja pensselin. Alko ens tihkusade.

        Siintä ilosena kauppaan. Pois tulo ilman sadeasua kasteli perinpohjin vaikka pidättelin sadetta kaupan lipan alla.
        Pilvet tulivat VT-4 päin, mut tuli sitä ihan 9 arvosesti. Olis pitäny vaan mennä niissä Tikkurilan öljymaalisuttuisessa kostyymissä niin olisin ehtinyt kuivana kotaan. Olihan varanuttua housua vaihtoon, sano.

        Niin se Suomi-Ruotsi maaottelukin Mansen Ratinan kentällä huomiseks ja sunnuntapäiväks tulee telkasta.


    • Kaunista huomenta, sää taas aurinkoinen, eilisen ukkosjyrinän ja sateen jälkeen.
      Lämmintä kymmenisen astetta, ei yhtään hullumman näköinen päivä tästä on kehittymässä.
      Kiertelin eilen kaupoilla ja torillakin kävin, euron hyllystä löysin kesäkurpitsan ja sipulia, laittavat aina edellisen päivän ylijääneet euron pöytään, miksikäs ne yön aikana olisi muuttuneet, hyvän keiton saan kurpitsasta kerman kanssa.
      Löysin kaupasta tarvitsemani ja yllätyin, pienen pyöreän patterin hinnasta, aiemmin ostamastani liikkeestä maksoin 5 euroa ja nyt toisesta kaupasta sain 3:lla eurolla, aika huima ero.
      Näin meitä narrataan, mikä sitten lieneekään oikea hinta?

      Uhkarohkea oli tuo hurskaisen kiipeily, mutta onnellisesti päättyi, mitä nyt sitten vesisuihkun saitkin, ei kai pahemmin haitannut, kun hyvä mieli urakasta selvinneenä kantoi;)
      Niin se maaottelu, olen seurannut joskus minäkin, miten on, onko varma häviö edessä?
      Minulla ei sälekaihtimilla mitään virkaa, koskaan en alas laske edes yöksi, en jouda uneltani ulos vilkuilemaan.
      Olen ylen onnellinen unen lahjoistani, nukun melkein joka yö aina aamu viiteen, sitten unet kaikkoaa.
      Matkalle lähtöä tehdessä uni on katkonaista, miten käynee ensi yönä, kai sitä pelkää rokuliin nukkuvansa.
      Aikaisin onkin lähtö huomen aamulla, kello kuusi on oltava asemissa.

      Meillä oli puolukan hinta 2 euroa litra, en kysynyt mitä laatikoittain oli, näissä maisemissa puolukkaa löytyy kaikille metsään jaksaville, kympillä ovat myyneet ahkerimmat kerääjät sankollisen ja kotiin tuotuna.
      Kyllä minäkin metsässä mielelläni liikkuisin, mutta nuo rajoitukset
      eivät oikein intoa luo, mutta kyllä aion vielä Lapin reissun jälkeen puolukkaan yrittää, jos yhtä hyvä paikka löytyy kuin viimeksi, ilo silloin on kerätä, unohtuu karhu pelkokin.
      Meillä täällä eilisen aikana kaatoivat iso uroskarhun, ei se pelko turha ole, kyllä niitä nalleja vaan metsissä paljonkin liikkuu.
      Painoa oli yli 250 kilon tälläkin karhulla.

      Late urakoi kaalikääryleitä, katsoin kun ohjeita sait Fasessa ja huomasin tehneeni virheen omieni kanssa, en kermaa muistanut laittaa, hyviä olivat silti, mutta varmasti sinulla parempia;)
      Eipähän tämä eläkeläisen elämä niin rikaste ole, mitä työssä kävijöiden, mutta iloinen kyllä voi olla, että ei näissä nykyisissä taistoissa enää tarvitse olla, on se niin muuttunut tuo työelämän meininki.

      Vehmersalmelta tuli harmittavia tietoja, luumu satoa ei tänä vuonna tullut, ehkä ne puut tarvitsee huilia nekin, sitten ensi kesänä antavat hyvän sadon.
      Älähän masennu moisesta takaiskusta "muatalon "omistaja;)

      Nyt on lopetettava, kone alkaa taas väsymisen merkkejä antamaan, jos en aamulla ehdi viestiä laittamaan, hoidelkaa pirttiä entiseen tapaan.
      Nautittavaa päivää ympäri suomen.

      • Kaupassa on kurpitsa nyt edullista täälläkin, joten siksi en kasvata enää itse niitä, enkä tee kotivoita! Taisi olla tuolla 60 , jossa ohjeita kyseltiin ja nyt Prisma tarjoaa voita 0,99€/500 gr 2/per as.!!
        Kyllä minäkin tarjouksia katselen, mutta voin perään en lähde ajamaan autolla 10 km, koska juuri ostin Lidlistä, tosin 1,85€, mutta halvempi, kuin meidän lähi S-marketissa.

        Hurskaisen katto kiipeilystä tuli mieleeni, että meillä (3) kakaroilla (lapsilla) oli pentuna (lapsena) tapana juosta kilpaa talon katolla ja ohituksiakin täytyi tehdä, koska kilpa oli, kuka ekana päädyssä on?? Kai teimme salaa sitä vanhemmilta, sillä kerran keksin yksin sinne mennä, kun toiset oli heinäpellolla. Ankara huuto tuli; "Nyt äkkiä alas sieltä ja selkääsi saat, kun kotiin tullaan"!!
        Siitä minä poloinen sieltä alas ja äkkiä piiloa keksimään, joten menin uuninpankolle, muurin taakse ja tietenkin nukahdin sinne. Eihän minua kukaan enää muistanut, mutta hikisenä heräsin sieltä ja kai ne oli iloisia, kun lapsi löytyi, vaikka ei minua oltu etsittykään, mutta en selkääni saanut! Hieman paapottiin hikistä lasta!:))

        Talossame oli ns. Mansarikatto?,siis sellainen kaksiosainen, joten hyvät hypyt siitä olisi tullut pudotessa ja jos omat lapseni olisivat siellä juosseet, niin selkäänsä hekin olisivat saaneet, mutta mitäs nämä "nössöt", heille riitti moottorikelkalla ajelut jännitykseen ja jos lapsenlapseni etsisivät näitä Pokemoneja katolta, niin sydänhalvaukseen varmasti kuolisin, jos näkisin.

        DD?? Onkohan minussa joku vika, kun yleensä menen nukkumaan klo 22 jälkeen ja sitten herään klo 5 aamulla pirteänä? :)) Nyt hieman häiritsee kun valot täytyy sytyttää, että näen tietsikalla toimia, siis syksy on tullut, jonka kaikki tietävätkin.

        Tämä aprikointi johtui siitä, kun mitä ihmeellisimmistä syistä ihmiset jonottavat terveyskeskuksiin, mitä palstoilta olen lukenut. Ehkä minulle pöyristyttävin oli valittelu, kun Hätäkeskus ei osannut auttaa, kuinka monta Panadolia voi ottaa hammas-särkyyn?

        Ja tämä kaikki oli "aasinsilta" uusille keskustelun aiheille, johon en vielä sisällyttänyt roskien jaottelua, jonka viestin heitin tuonne "paskajuttu" osioon.

        Tuon "aasinsillan" sain aiheeksi "kantapäänkautta" lapsenlapselleni, kun hän oli juossut, näkemättä muuta, kuin äitinsä auton valot ja "POKS", päin tolppaa! pimeässä! Huuli halki ja nenästä verta valtoimenaan. Ei tuota olisi tapahtunut kotipihassa, mutta olivat "mökkeilemässä", joten kaikki jääpussit ja tykötarpeet ei olleet mukana.

        Niiiiin, kuis` onkaan teittin roskien jaottelu ja tunnetteko kaikki muovi lajikkeet ja johdannaiset ja pakkaukset, missä on yli 50% sitä ja 49% tätä ja muistakaa etenkin, että muovin keräykseen kaupoille ei kuulu tyhjät muovirasiat, joissa kauppa ei ole myynyt mitään?? Tietenkin kaikki täytyy pestä ja kuivattaa!!!!DDD Onneksi me mummit pääsemme nyt näistä perintö viili kipoista!.D


    • Hurraa!
      Upea 100 m juoksu, jossa Suomen Samuelsson voitti ja nosti tasoa hienosti!
      Pakko jatkaa katselua on niin mukava maaottelu Ruotsi-Suomi meneillään :D

    • hurskainen

      Pientaajaman elossa oli tänään sitä vanhan ajan lauantai-iltapäivän meininkiä. Keräsin nurmikolta omenasaastetta pois.
      Siinä jouti kuulemaaan kylän äänimaisemaa. Miehet jorisevat omia juttujaan jossakin lähistöllä. Koira haukkuu laiskasti kun kunnon kohdetta ei vaan ole näkyvissä.
      Jossakin pörrää nurmenleikkaajan kone, melkein unettavasti. Vaikka on tyyntä, puukiukaan lämmittäjän autuaat aromit leijuvat jostain hajuaistin ulottuville.

      Lasten riemukas kiljunta osoittaa, että ulkona vielä syyskuun alussakin kelpaa ulkona peuhata.
      Motoristi, ehkä läpikulkumatkalla ajava agostiini kääntää kahvaa hyvin kuuluvasti. Tiellä on tilaa. Kai sereffitkin jossakin ihan toisaalla.

      Tunnelmaltaan tämä lauantai olisi ihan kelvollinen kesäkauden päätöspäiväksi.

    • Huomenta näin aikaisin, eihän se nukuttanut, nyt on aamukahvit juotu laukut pakattu ja ehdinpä laittaa jonkun rivin tännekin.
      Pimeää on, tuo itätaivas antaa lupauksia, että kaunis päivä siitä tulee, ei kovinkaan punaisena hehku.
      Tuo juttu mistä hurskainen kerrot, joskus kesäaamuna olen ihan ruvennut kuuntelemaan kaupungin ääniä, sellaista kotoisen tuntuista se on, enimmäkseen liikenne ja tehtaat sitä ääntä antaa, keväällä linnutkin.
      Parvekkeella silmät kiinni istuen, ne elämän äänet voi kuulla, kun omat aivot ei ihmeemmin työskentele, päivän rutiineissa ne äänet kaikkoaa.
      Nuo rikkinäiset pakoputket ja ylimääräiset kierrokset ajajilla todistaa nuorten olevan liikenteessä.
      Minun asuntoni molemmin puolin kaduilla pitkät suorat, siinä on kiva kokeilla nopeuksia, poliisikaan ei joka paikkaan ehdi.
      Roskia lajittelen, tosin talossamme ei kaikkea mahdollista lajitella, mutta se mikä on, menee oikeaan paikkaan
      Olen joissakin asioissa hyvin perusteellinen ja tämä lajittelu kuuluu niihin.
      Kirittävää jäi suomalaisille maaottelussa, mutta uusi päivä ja uudet mahdollisuudet.
      Nyt lopetan, pitäkää pirttiä pystyssä, hyvin äkkiä näkyy livahtavan nurkan taa, mutta jos sinne pysyvästi jää, ei kai sekään mitään, silloin voi todeta pirtin unohtuneen.
      Voisihan se olla hieno tapa lopettaa pirtti.
      Sittenpä näen kun kotiin palaan, matka alkakoon ja hyvin päättyköön.
      Pitäkää peukkuja että sää suosii, vähän on pelkoja ainakin kylmästä, mutta jospa ruska siitä kehittyisi.
      Jatkoja teille.

    • Eipä tässä muuta voi kuin toivottaa emännälle hienoa ruskamatkaa, kylmyyttä sinnepäin lupaavat, mutta eihän autossa kylmä tule.
      Varmaan myös matkan johtaja pitää ihmiset virkeänä, Autostahan nuo maisemat hienosti näkyy, no varusteet oltava kuitenkin hyvät täytyyhän sitä ihailla maisemia ulkokin käsin.
      Minä tässä muistelin myös menneitä 2007 kyselin laulun sanoja ja esittäjääkin Pikku Syntinen. Siitä muodostuikin pitkä rimpsu mukana olijoista varmaan moni nimimerkki lopettanutkin tai ainakin vaihtanut nimimerkkiä, mutta ainakin luulen Ramoonan olleen mukana samoin Ulla- Mirjami sekä monta pirttiinkin nykyään kirjoittavaa.
      Eräs tapaus muistuu kun pirtin väkeä kävi Peurungassa, siellä yllätys kun Ylikypsä oli tanssiaisissa tilannut orkesteria soittamaan Pikku syntisen. Hieno valssi. siellä olimme pari yötä Unohtumaton reissu. Siitä on jo yli yhdeksän vuotta.
      Tämä päivä ainakin poutaisempi kuin eilinen, mutta ehtiihän se vieläkin satamaan.
      Täytyy nyt olla vähän ahkerampi kun tähän saakka, kun tuo emäntämme taitaa olla ehkä viikon poissa.
      Pidetään yhdessä pirttiä pystyssä.

    • Neeasa

      Katsoin äsken tv:stä John F. Kennedyn siskon Jean Kennedyn haastattelun.
      On viisaan tuntuinen nainen, syntynyt 20.02.1928, siis 88 v. nyt.

      Ryppyjä oli hänelläkin kasvoissa, niinkuin monilla hänen ikäisillä on, eikä ne mitenkään haitannut mielestäni.
      Hän oli aidon ja luonnollisen näköinen.
      Nimetty suurlähettilääksi aikoinaan Irlantiin, josta esi-isät ovat lähteneetkin.
      Hän oli vitsikäs, sanoen, että kun hän kirjoittaa kirjeitä sukulaisilleen, niin hän laittaa nimensä jälkeen: Suurlähettiläs. Muistuttaen heitä siitä!

      Pidän muutenkin noista elämäkertakirjoista ja jutuista. Ne ei ole aivan utopiaa,
      niinkuin elokuvat.
      Viilenevää on, miksi ne ensimmäiset viileät päivät tuntuvat erityisen kalseilta!
      Villaista vaan ylle.

    • Niinpä näyttää emäntä lähteneen ruskaretkille. Matkakuumekin näkyy kun jo aamuvarhain on viestin Pirttiin lähettänyt.

      Hurskainen oikein kunnolla ja ajatuksen kanssa kuvaillut sopivaa kesäkauden päättymispäivää. Niitä aikojahan se alkaa olla. Late muisteli menneitä v. 2007 ajalta, kyselyistään laulun sanoista. Enpä ollut vielä niihin aikoihin täällä palstoilla, taisin hankkia tietokoneen v.-08 ja menihän siinä opetellessakin aikaa kunnes johonkin alkuun pääsin. Sitä ennen en ollut tietokoneeseen edes koskenutkaan.

      Katselin pätkittäin R-S maaottelua. Tappiot tuli suomalaisille aikuisten sarjoissa.
      Yksi myytti purkautui, sanonta "Ruuskanen ei ruotsalaisille häviä." Kyllä hävisi ja myös koko keihäsjoukkuekin. Varmaan joku tosi fani sanoisi, että onpa aikoihin eletty!

      Päivä on mennyt lepopäivän merkeissä, mitä nyt urheilua vähän seurailin ja aamusta kävin vajaan tunnin lenkin töpöttelemässä. Laten esitykseen jatkosta, pidetään vaan Pirttiä pystyssä, etteivät autioituneeksi ja hylätyksi luule!

    • muori77

      Huomenta.

      Toivottavasti emäntämme reissu onnistuu säidenkin puolesta.

      Tulihan niitä "pirttiläisten"kanssa joitkin reissuja tehtyä.
      Risteilyjä sun muita ja aina oli kivaa:))

      Minulla on reissut reissattu;(
      Täällä reissaan pirtissä.

      Minä hankin tietsikan kun pääsin eläkkeelle.
      Pakkohan se oli,kun töissä joutui käyttämään.
      Iso apu tästä onkin,pankkiasiat ja reseptit hoidan tällä.
      Sitten on tuo Skype,mikä on tuonut tuttuja ympäri maaliman.

      Opettelemista on välillä tämän koneen kanssa;)
      No nyt aurinko yrittää kurkkia,eilen satoi melkein koko päivän.

      hyvää päivän jatkoa kaikille.
      näkyillään...

      • olkohon.niin

        Minullakin oli Skype ja kuulokkeet. Kun sillä ei ollut käyttöä poistatin koko ohjelman. Toistaseksi sillä ei ole käyttöä.


    • rastittu

      On se laiskalle äidille huono puoli, että poika on jonkinlainen yleismonttööri.
      En ole vaivautunut opiskelemaan edes atk-ohjelmien termejä -- mekaniikasta mainitsemattakaan!
      Mitäpä entinen tuleva Nobel-kirjailija niillä tiedoilla tekisi, kun on ihan itse pyöräyttänyt maailmaan varsinaisen monitoimimiehen, joka on ihan itse valinnut uransa.
      Melkein papukaijamerkin me vanhemmat ansaitsisimme, kun emme sotkeutuneet mukuloittemme ammatinvalintoihin, vaikka kuopuksellamme olikin aivan selkeät lakimiehen taipumukset jo kolmen vanhana,
      Kun tulimme töistä kotiin, oli kellarin ikkuna rikottu, ja kaksi kilttiä pojua istui kuistilla. Kun tiedustelimme mitä oli tapahtunut, ei kuulunut vastauksia,
      Kysymys toistettiin muodossa; KUKA on rikkonut kellarin ikkunan?
      Hiljaisuus jatkui. Ilmoitin, ettei esittämäni kysymys ollut retorinen.
      Arvasin, että outo sana kuulustelussa järkyttäisi veljeksiä, ja niinpä seuraava kysymykseni "kuka on syyllinen?", sainkin tuplavastaukset.
      Esikoinen vastasi: En minä. Kuopus oli omalta kohdaltaan samaa mieltä, mutta hänen vastauksensa oli huomattavasti perinpohjaisempi:
      " Enkä minä! Kun isoveli tappeli minun kanssani, niin minä heitin kiven, En sillä ikkunaan heittänyt vaan isoveljelle, Kerta Isoveli väisti, se on syyllinen."

      Tuli mieleen. että tuollaisella logiikalla asianajaja pystyy hankkimaan murhaajalle elinkautisen sijasta hengenpelastusmitalin.

      • Konjakki_

        Syyttäjällehän se kuuluu esittää näyttö. Ja eikös pahantekijällä ole itsekriminalisoimissuoja?


    • Hyvä logiikahan se pojalla 😊 Muistuu mieleen tyttäreni, joka vei tyttönsä 3-4 v. terveyskeskukseen narraamisen vuoksi. Ei koskaan ollut hänen vikansa muka , aina osasi pelastaa nahkansa.

      Lapsipsykologi sanoi: enemmän huolissaan voisi olla, jos ei osaisi pelastaa itseään kiipelistä.

      Niin hyvä tuoksu tulvii maustetusta uuniporsaastani juureksineen, että pitää ihan pitäytyä voileivän teosta, kahvilla kun kuittasin lounaan. Yhden pienen voileivän varassa on menty joka taholle tänään, mutta ei kyllä kiristä vyötärökään!
      SkillaN huitelee Lapissa ymmärsin, liikkuva ja tekevä on emäntämme. minä odotan syysmarkkinoita tässä lähistöllä, on mukavaa asua ison tavaratalon vieressä, kun tapahtumia on siinä ympäristössä. Katselin Espoonlahden seurakunnankin julkaisua tänään terkkarissa, hyvin ollaan aktiivisia sielläkin. Kaikki arvot oli hyviä, vielä lääkärin kätteleminen 19.9. Terveyssisar sanoi käyvänsä ostamassa villasukat suvulle sieltä, taidanpa minäkin tumpelo kutoja tehdä samoin.

      Aurinko heloittaa niin upeasti taas, että mieli tekisi rannalle valokuvaamaan, mutta on vahdittava uunia, ja sitten alkaakin kohta iltaohjelmat. heippa taas😎

    • Entisen tulevan Nobel- kirjailijan kertomukseen keltsun ikkunan rikkoutumisesta. Kun kaksi poikaa tappelee, tottakai pikkuveli tarvitsee "kättä pitempää." Vaikea on uskoa, että keltsun ikkuna olisi ollut mikään riitapukari. Selvähän se, että isoveli väisteli vastuutaan.

      Tänään sitten kävin torilla puolukoitakoita "poimimassa." Oli tarjous, jota en voinut kieltää. Viiden kilon laatikko kympin, ei ainakaan paha. Kolme laatikkoa ahneuksissani otin, kun jouduin käymään autonkin kuljetukseen. Marjojen sanottiin olevan Kainuun - Pohjois-Karjalan seuduilta. Jos maksavat poimijoille euron kilolta, niin toinen euro jää myyjille. Kun niitä rahtaa n. 600 km päästä myyntiin, ei se kovin hyvää bisnestä voi olla kenellekään. Aika vilkkaasti näytti kauppa käyvän, mutta iso kasa oli myytävääkin.

      Kiky- papereiden allekirjoitukset ovat olleet pääuutisia. Vielähän niistä sovellutusneuvottelut jatkuvat. Kun ensirykäys oli, että parissa viikossa asian pitäisi olla selvä, niin onhan tuossa ollut lisäaikaa, kuuluisaa "vatulointia." Alussa nimikin oli "yhteiskuntasopimus", joka kyllä on turhan ylevä ilmaisu. Mitä sitten on Kiky. se jää nähtäväksi.

      Ihan kunnon keleissä tämä päivä meni, nyt aurinko paistaa. Jatkoja teille!(myös minulle)

    • Huomaan että minuun on tarttunut änkytystauti kirjoituksiini," ...koitakoita." Haitanneeko tuo mitään!

      • hurskainen

        Sinulla kuitenkin kuten Latellakin asiayhteys kirjoituksissa säilyy ehjänä. Meikä posottaa kuin tajunnanvirtatekniikalla.

        Syljen kemia saa määrätä sanojen valinnan. Nyt syysflunssa saapui samaa raidetta kuin vuosi sitten. Uskoin vartustuskykyni olevan rosteria.
        Ei se ole.

        On luvattu kauniita päiviä, mutta kylmiä öitä. Kuitenkin enää 117 vrk-seutuvilla Uuden Vuoden päivään. Mut mikä meitin on ollessa.


      • todettu

        Hyvä "ynnämuu", sinulla on liian vanha kone. Joten mars,mars Giganttiin ostamaan uusi kone jokatoimii ilman änkytystautia!


    • muori77

      Huomenta tuas.

      Aurinko herätti,paistaa suoraan sänkyyni.
      Vaikka on kaislaverhot parvekkeella,niin kyllä löytää rakosen mistä tuikkii minun silmiini.

      Odottelen noita maton pesijöitä,eilen piti hakea,mutta soittivat voiko siirtää haun täksi päiväksi minullehan se sopii.Yks lysti kunhan hakevat.

      Eipä tässä kummempia.
      näkyillään...

    • Aurinkoista aamua!!
      Vaikkei tässä mummolaan pyöräilläkään, pilvenhattaraakaan ei näy.
      Taivas on niin sininen, ettei sitä voi verrata kuin romanttisten laulelmien sinitaivaisiin.
      Kahvinkeitin rähisee. Sitä se on tehnyt uudesta asti, vaikka kaikki keinot ja vippaskonstit sen vaimentamiseksi on yritetty.
      Toisaalta olemme harkinnan jälkeen päätyneet siihen tulokseen, että rähisköön vain. Eipä meidän tarvitse sitten rähistäkään.
      Mitä nyt minä joskus räjähdän, kun yritän keskittyä kirjoittamiseen, ja puoliso harrastaa itse kysymistä ja itse vastaamista.
      Minä olen sulostuttanut hänen elämäänsä laulamalla aina, kun hän saa puheripulin, mutta ei hän malta anella minua lopettamaan vaan ryhtyy laulamaan mukana. Duettojemme tuloksena on kaksi vaihtoehtoa: räjähtää tai räjähtää nauramaan!
      Kun säestykseen yltyy edellä mainittu epämusikaalinen kahvinkeittimemme, on elämä kaikkea muuta kuin hiljaiseloa. Ilmeisesti naapurimme eivät ole kuulleet esityksiämme, koska seiniin ei ole koputeltu.

      Tulkaa tekin meille kahville, Lupaamme olla laulamatta!

    • hurskainen

      Onkohan kahvivalmistamisen ja juonnin lopettaminen syytä tykkänään että viikonvaihteessa sain voi sanoo, kesäflunssan.
      Kastuin kyllä perinpohjin vesisateessa. Viime syyskuussa sama juttu. Vuosi väliä ja taas.
      On kai se flunssarokote jo aikoja päiviä kehosta poistunut. Makoillen nokka ei tulvi, mutta annas olla kun pystyyn nouset.
      Olin liikenteessä ihan lähellä täräyttää etuoikeutettua liikenneväylää ajaneen auton alle.

      Vieläköhän SkillaN-emäntä on pohjoisen ruskamatkallaan? Ennustivat sinne huomiseksi sateita, meille poutaa.

      Puolukan kysyntä on romahtanut. Tuttu mies lupasi ämpärillisen puhdistettuja puolukoita 20 eurolla. En huolinut.
      Voisin löytää omasta piilopaikkametsästä hyvänkin puolukka-apajan. mutta nyt vaan jätän väliin. On niin paljon jo marjaa kellarissa.

    • Sehän on ainutlaatuinen kokoonpano kun soitannasta vastaa rähisevä kahvinkeitin ja laulannannasta erinomainen duetto. En ymmärrä mitään musiikin hienouksista ja erinomaisuuksista. Kuitenkin olen kuunnellut sujuvasti nykyisiäkin alan virtauksia ilman pienintäkään innostumista, puhumattakaan tunnekuohuista kuuntelun hurmiossa. Näillä eväilläni voisin kuvitella yllämainitun rähisevän keittimen ja dueton yltävän erilaatuisuudellaan melkoiseksi hitiksi näiden nykyisten suuntausten joukossa. Tietysti en voi luvata ehdotonta takuuta arvioilleni.

      Nimmarille "todettu." Olen samaa mieltä, että koneessani voi olla vikaa. Siinä on myös pätkimistäkin ja kun puuttuvan kirjaimen korjaa, sepä pätkäyttää kokonaisen sanan perään joka harhautuksen vuoksi ilmestyy jälkikäteen. Ei tämä vempeleeni pitäisi vielä olla ikiloppu, käytössäni ollut n. 4 vuotta. Tosin tarjouksesta ostettu luultavasti jo varastossa ikääntyneenä.

      En nyt riennä uuden koneen ostoon. Tämä on rajoitetussa harrastuskäytössä. Riittää kun saan laskuja maksettua, muuhun käyttöön voi varata aikaa myös hankaluuksien kanssa nuhjaamiseen.

      Ihan mukava puolisyksyinen päivä oli tänään. Saatoin kuivalle penkille puiston laidassa istahtaa. Tulihan siihen juttukaverikin, minua tuoreempi eläkeläinen. Käännytystyötä hän yritti tehdä, ensin varovasti ongitellen, helppoja kysymyksiä tehden, joihin saatoin nyökkäillä lauseella "onhan se niinkin." Sitten alkoi tulla järeämpää mamuista. suvakeista, laiskoista työttömistä... Enpä tietenkään kaikkeen enää nyökkäillyt.

      Ihanhan sitä kehkeytyi sanansäilien heittely. En kyllä korottanut ääntäni kaverin volyymin mukaan, sisältöhän se on tärkein. Kuitenkin sain loppuarvioksi kuulla olevani tavallisen tyhmä tollo, jonka päässä ei toimi mikään vastaanotto totuudesta.. Minulla ei ole mitään perusteltua syytä epäillä keskustelukaverini arviota. Koska emme vanhastaan tunteneet toisiamme, en voi epäillä vanhojen ennakkoasenteiden vaikutusta. Sen voi sanoa, että ei mitään uutta, kun seurailee näitä nettivääntöjä. Sama rokka se täälläkin väliin kiehuu.

      Tässä tänään ilmoittautumiseni. Koetetaanhan lyösätä kohti syystuiskuja!

      • Laatikko laatikon päällä oli puolukoita Lippulaivassa, muiden marjojen ohella. En ostanut, kun ei puolukkaa yksinäisellä paljoakaan kulu, ja mustikka & mansikkakiintiöt on pakkasessa jo.

        Tyttöni lähtevät vielä ensi viikoksi saareen Houtskarissa, huomenissa piipahdan hakemassa verenpainemittarini nuorimmaiselta. Vien ruuan mennessäni (uunipossua juureksineen ja perunoineen) niin syömme yhdessä. Hyvä, ettei tarvitse pakastaa sitä.

        Vanhimmalla on jokin muotoiluprojekti meneillään kalliolla, runko on jo tehty, auringossa lekotteleva nainen jota sivelee säänkestävällä laastilla. Kuvia pyysin ottamaan, ois niin kiva nähdä, miten onnistuu.

        Ulkona tuli oltua omalla pihalla, lämmintä kun oli ja kahvit join huvimajassa, joka on soma kuin karamelli valkeine sisustuksineen ja pelakuut 8 avoikkunassa. Heippa taas ja hyviä öitä kun maltatte petille käydä 🌿


    • muori77

      Huomenia.

      Markkinoille olen lähdössä.
      Meillä kun on joka kuun ensimäinen keskiviikko markkinat torilla.

      Menen ostamaan 10€ kassaillisen "seksiä".
      On kiva papparinen myymässä,huumoria riittää;))

      Aurinko paistaa ja ei paista.paksuja pilviä tulee ja menee.
      Sadetta ei kuitenkaan ole luvassa.

      näkyillään...

    • Päivää vaan täältä A Kiven maisemista, aurinko alkanut paistamaan. Oikein kaunis syyskuinen päivä ainakin tällähetkellä.
      Sellainen joutenoloinen päivä, no kuluuhan se samaa tahtia kuin silloinkin kun jotain tekee. Meillä on sellainen seinäkello jonka sain pomoltani kun täytin 50 vuotta, käy kaksi viikkoa kun vetää täyden vedon, ensin vähän edistää, mutta loppupuolella alkaa jätättämään, joten lopputulos ihan hyvä. Komia kello ei niitä enään taida samanlaisia saadakkaan.
      Eilen aamulla soitin terveyskeskuksen tarvikejakeluun, tarvitsin mittarin sokeriarvojen saamiseksi, vanha tuli tiensä päähän, ei mitään iltapäivällä sain uuden kun kävin sen noutamassa.
      Autokin pitäisi katsastaa, no tänään tutkitaan ensin onko mitään vikaa, illansuussa nuorimmaiseni tulee ja katsotaan, arvioni on hyvässä kunnossa. Ei silti vielä kiire ole, ensikuukin on aikaa.
      Eilen kävin myös kaupassa , sattumalta siitä tuli vähän pidempi reissu, tapasin kolme vanhaa tuttavaa jokaisen omassa järjestyksessä, joten oli aikaa vähän keskustella ja muistella vanhojakin asioita, mukavaa kun joskus tapaa vanhoja ystäviä ihan sattumaltakin.
      Nyt katsotaan mitä kone sanoo kun toivottelen päivänjatkoja pirtissä poikkeaville.

    • Mukavahan se on tavata vanhoja tuttuja ja aina täällä joku töksähtää vastaan tai istuskelee marketin penkillä. Kymmenen, viidentoista vuoden aikana on tämän ikäluokan tutut paljon harventuneet ja monet tulleet niin huonoon kuntoon etteivät kylillä liiku. Meilläkin oli "karvahattukerho" pitkään, jossa istuttiin vähintäin kerran, pari viikossa huulta heittämässä vakavista- ja vähemmän vakavista asioista. Kerho uupui kykenevien voimien vähetesssä: jotkut sairauksien takia, jotkut kyllä kyllästyivätkin. Olihan se kuitenkin mukavaa aikaa eläkeläiseksi totutella.

      Tänään sain lehden kirjaesittelystä sellaisen tärpin, että täytyi kirjastoon rientää. Löytyihän se kirja: Popula, kirj. Pirjo Hassinen, julk. 2012. Eihän se enää ole uutuus, mutta kyllä minulle. Enpä voi tässä vaiheessa sanoa onko kirja pettymys vai yllätys. Alulla on tämä lukuhommani.

      Aurinkoiseksi tämäkin päivä kääntyi ja kesäisen lämpimäksikin. Samaa ennustavat jatkoonkin. Täytyypä paneutua kirjan kimppuun. Jatkellaan!

    • Terveisiä koiratarhasta, missä Bernin paimenkoirat Romppu Tilli ja Verona kilpailivat huomiostani. Sain rapsutella tarpeekseni rivitalon pihalla karvaturreja, lopulta oli jo pestävä kädet vahvoista hajuista ;D Piha kukki niin upean vehmaana hajuherneitä, hortensiaa ja jotakin köynnöstävää, jonka nimi ei jäänyt mieleeni, tosi kaunis punakukkainen.

      Ruuat toin tullessani, siellä olikin tyttärentytär myös kylässä, joka keitti kahvit meille ja leikkasi piirakkaa. Lähtivät vielä yhdessä äiti ja tytär tunnin iltalenkille koiruuksien kanssa.

      Mukava on omiaan nähdä ja kuulla kuulumiset. Näin yhden varhaisen muotokuvatyöni siellä, Minnan ollessa vauva, nyt on jo 27 v kätilö työelämässä. Pieni väsymys alkaa jo tuntua tällä isoisoäidillä, mutta nythän on jo lupa vain olla 😉 heippa

    • hurskainen

      Hyttyskausi on onnellisesti jo takana. Nyt hiiret ja muut jyrjijät tupputuvat paits ulkorakennuksiin, myös sisätiloihin, joihin on pienikin mahdollisuus.
      Vuosia sitten kauhistunut, yksinasuva rouva soitti hätääntyneenä minulle että tiskikaappiin laitetussa hiirenloukussa on otus.
      Oli jo lokakuuta silloin. Minusta se otus näytti enemmän metsämyyrältä.

      Omaa päivääni latisti poistuvan flunnsan rippeet. Lämpöily ja ohut koko kropan lihassärky ei innosta isompaan tupsimiseen.
      Ulkona jo pelkkä oleilu aiheutti lievää tuhehtumisilmiötä. Hengenahdistukseen ensin tujaus Carmolistippoja sellaisenaan. Sitten apteekin yskänsiirappia.

      Jotkut sanovat että pyrstötähtien liikkeistä nuo lunssat tulevat. Vedänkin rullaverhot ikkunoihin moisen estämiseksi.

    • muori77

      Aurinkoista aamupäivää.

      Tulin ruokkimaan kissat.
      Hyrisevät nyt tyytyväisinä.

      Olen sanonut että;kissan ruoka mainokset pitäisi kieltää;)))
      Niissä on NIIN ihania karvakeriä;)

      Kävikö nyt niin kun viimevuonna kyselin,
      kesä oli elokuussa,nyt sitten syyskuussa !!!?????
      Ainakin täällä Salpausselän tietämissä on ihan hellettä.

      no eiphän lämmin luita riko.
      naatitaan vuan;)
      näkyillään...

    • No niin hyvät ystävät ja kylänmiehet. Ajattelin taas jotain höpistä.
      Ei minulla oikastaan mitään sanomista ole, mutta tuo nurkkakaappi tarvitsee täydennystä. Minulla nyt on tuomisia sieltä paikkakuntani alkohoolitehtaan ylijäämävarastosta saatuja jaloja juomia. En tarkkaan tiedä mitenkä moni sitä käyttää, muta tilaa oli, nut hyvät valikoimat.
      Kun käytte kahvilla niin sieltä kyytipojaksi itselle sopivaa juomista.
      Käly toi kassillisen omenoita sieltä entisestä kotipaikan puutarhasta, nostin kassin parvekkeelle, täytyy ajatella mitä niistä tekisi, hyviä ruokaomenia, osa syötäviäkin valkeita kuulaita.
      Tein minä aamupäivällä vähän timpurin hommia, mutta huomasin sahan olevan kesäterässä, viilakin oli hukassa. Lopulta se työ onnistui, mutta ainakin viila pitää hankkia, jos vielä samantapaisia hommia aijon tehdä.

      • hurskainen

        Olen yrittänyt viilata joskus timpurin sahaa. Pakko oli lopettaa, ei riitä taito siihen. Sama tietenkin pokasahankin suhteen.
        Kovakarkaistut eivät ole tarkoitettukaan teroitettaviksi. Entiselle naapurille vein timpurinsahat viilattavaksi
        Hän oli hyväsydäminen ja aina valmis auttamaan. Siirtyi sitten här vilareitten klubiin.
        Nautin eilen illalla onneton kellarista hakemaani v. 2012 marja-aroniamehua. Myrkyksi se oli muuttunut.
        Ensin järjettömät ilmavaivat. Se jälkeen mehu alkoi häikkäämään munuaisia. Maha oli kosketusarka. Yöllä pissatti ainakin 6 kertaa.
        Kaadoin kompostiin ne aronia mehut ja hillot. Minulle ne ovat oikeasti terveydelle vaarallisia.
        Hyvin säilötyt metsämatjat ja jopa omenamehu säilyy pastöroituna jopa vuosikymmenen turvallisena tuotteena nautittavaksi.

        Vielä en ole kuullut muuttolintujen ääntä taivaalta. Siitä se oikea syksy vasta alkaa kun tundralinnut kalkattavat matkalla etelänmaille.


    • On se hyvä, että tehdas tuottaa ylijäämääkin ja Latella on mahdollisuus täydennellä Pirtin kuuluisaksi tullutta nurkkakaappia. Aika harvoin käytän tätä tarjottua mahdolisuutta. Se on niin, että rajan "kohtuus kaikessa" olen tässä tapauksessa vetänyt aika kireälle.

      Eipä minullakaan ole suuret tapahtumat kerrottavakseni. Puuhaa on kyllä piisannut. Marketissa ja metsässäkin kävellä jolkottelin. Oli pussi mukanani, mutta eipä se sienistä paljon pullistellut. En paljon odottanutkaan, joten ei tullut harmitustakaan. Eilistä aloittamaani lukuhommaa olen jatkanut. En saa tänään loppuun, mutta kyllä huomenna.

      Oli mainio päivä ilmojen puolesta tänään, siksipä sitä käytin hyväkseni, vaikka "sisähommaakin" olisi ollut koko päiväksikin.

    • Hyvää huomenta!

      Harvoinpa olen näin aikaisin Pirttiin änkeytynyt. Tämä siksi, että toisinkin voi tapahtua. Vaikka ei liene asiallista palstaa käyttää "mainostamiseen", on hyvä kohotella Pirttiä näkyviin ja näin ilmoittaa että toiminta vain jatkuu.

      Taitaa tästä tulla aamun avaus. Pirtin emäntä kun on katselemassa pohjoisessa virkistyslomallaan syksyn kaunista ruskaa. Hyvää päivän jatkoa teille, jotka satutte vilkaisemaan Kahvipirttiä! Aika monihan tämän Pirtin olemassa oloa on seurannut ja ainakin sattunut kuulemaan. Nyt mä lähden ekaks ulos!

    • muori77

      Huomenta huomenta.,
      Tiältäi päin.

      Aurinko illottaa taas suoraan silmiini tähän koneelle
      vaikka on nuo kaislaverhot niin eikös löydä aina jonkin raon mistä tuikkii silmille;)

      Odottelen tässä vieraita.

      Hyvä Late kun huolehtii tuosta nurkkakaapista:)

      nyt on mentävä ovikello soi
      näkyillään...

      • Hyvä pojat ja muori. Täytyyhän meidän pirtti pitää elävän näköisenä, vaikka joku tuolla ounasteli, että koko palsta kuolee!? Minä taas ounastelen, että kuolkoon, mutta sitten jääkin vain Pirtin väki ja mehän emme tunnetusti riitele, vaikka nurkka-kaappiinkin kurkistetaan joskus.

        muori77 heräilee myöhemmin kuin minä, jos aurinko jo kurkistelee ikkunoista. Tosin ei tuota unta riitä kun menen klo 22 uutisten jälkeen nukkumaan, siis todella nukuttaa, joten myöhäis ohjelmat telkkarista menisi vain unen piikkiin, joista en aamulla muista mitään. Herään siis 5 maissa ja outoa on, kun on pimeää, ....niin, mitä outoa mukamas tällä iällä? Syksy on saapunut ja illat pimenee. Kyllä tuo pitäisi muistaa dementikonkin!:D

        Kyllä muisti alkaa rakoilla muutenkin. Viikon olen miettinyt yhden entisen esimieheni nimeä ja jopa googlasin yrityksen, mutta se on lopetettu. Sitten yks`kaks muistin ja jo seuraavat päivät taas teki katkoksen, että mikäs se olikaan?

        Johtuukohan tuo "muistinmenetys" siitä, että lapsuus kodistani muistan paljon varsinkin, jos TV:stä tulee joku talvi-/kesä-/ranta-/heinäpelto-/kalastus y.m. vastaavaa, niin heti muistan silloiset ajat, siis mielleyhtymä tulee sinne, kun taas aikuisiän työ- ja perhe-elämää en muista, mitä silloin tapahtui, niin pätkii...pätkii... Onneksi siskoni muistaa jotain ja oletan, että kyllä "ämmä" muistaa kaiken väärin!D

        Uteliaisuuttani olen joskus vai`vihkaa kysellyt lapsiltanikin, että mitä silloin tapahtui? Mitä me teimme ja missä te olitte?, mutta he vasta valehtelevat ja nauravat päälle.

        ps. säätieto meillä Hämeessä. Aamu oli aluksi kirkas 5, kunnes valtava sumu peitti tienoon ja nyt tulee kesä takaisin. Pyhäjärvi alkaa kylmetä.


    • Kat.leija

      Pitää meikäläisenkin joskus merkintä Pirttiin laittaa ettei jää pelkäksi sanattomaksi käynniksi.
      Oisko tuo aurinko armas lämmöllään ja paisteellaan jotenkin piristänyt. Tuli sellainen olo että nyt on johonkin lähdettävä, eihän näitä ilmoja enää pitkään voi piisata. Vaahterat alkavat jo saada väriä ja koivuista putoaa keltaiset lehdet, niin ettei kanttarelleja meinaa joukosta erottaa.

      Toissapäivänä lunastin taas puoleksi vuodeksi seniorikortin, jolla saan käydä vaikka joka päivä kaupungin kuntosaleissa ja uimahalleissa. Totisesti tarvitsen liikuntaa, jotta vielä omin jaloin kävelemään pääsen.

      Eilenkin kävelysauvat oli mukana kun kävin siellä Arno Kasvin (nyk.eläkkeellä) kasvitieteellisessä puutarhassa Ruissalossa. Voi mahoton että siellä on kaunista niin sisällä kuin ulkona.

      Muori 77 - Katselin vanhoja valokuvia ja tuli kuva sinustakin vastaan. Se oli joltain risteilyltä, vieläks muistat? Vointeja sulle.
      Kristiina23 - Tuttua tuo on muillekin ikäihmisille tuo nimien unohtaminen. Sen olen huomannut että jonkun nimen muistaminen on erikoisen vaikeaa. Minua se kiusaa kovasti, nimi on saatava keinolla millä hyvänsä selville, googelistakin joskus on apua.
      Tänä aamuna googlesta hain Maria-Kaisa Aulan nimen, kas kun en saanut mieleeni tuota etunimen alkuosaa. Aula oli Suomen ensimmäinen lapsiasiavaltuutettu.
      Latevaan ja ynnämuu - koetaan pärjätä vaikka ikäänkuin alamme tuntea itsemme vanhoiksi ja kuluneiksi. Edetään taidolla ja yrittäkäämme askeltaa eteenpäin kompastumatta. Kun kaatuu voi loukata eikä se pystyynnousukaan ihan helppoa lie.
      Tänään Citymarkettiin ruokaostoksille, tilasin jo pojan hakemaan minut sieltä tavaroineni töittensä jälkeen. Pääsee näet töistä jo puoli kolmelta, kun jo kuudeksi aamulla töihinsä menee.
      Hyvää syksyä, 'kuullaan ja nähdään'.

      • "Toissapäivänä lunastin taas puoleksi vuodeksi seniorikortin, jolla saan käydä vaikka joka päivä kaupungin kuntosaleissa ja uimahalleissa. Totisesti tarvitsen liikuntaa, jotta vielä omin jaloin kävelemään pääsen".

        Kaino`kysymys sinulle. Oletko ylipainoinen, tai edes tukevahko? Pysyykö paino kurissa? Minä olen päässyt hieman "repsahtamaan", en tosin paljon ja nyt olisi mahtava tilaisuus kuntoilla, sillä meille avataan lauantaina kuntosali tuohon nurkantaakse, mutta taitaa minulla jäädä vain tuonne "korvantaakse"! DDD

        Minun "synti" on tuo auto, josta en luovu, kunnes se hajoaa. Olen mielessäni laskeskellut hintaa, kuinka paljon se tulisi maksamaan jos taksilla kulkisin, koska lapseni siitä motkottaa, että uudemman (vanhan) auton saisit vaikka tonnilla?

        Oman mukavuuteni vuoksi haluan pitää tuon ja jos vertaan lapseni autohankintaan 5000,-€ Audiin, niin kyllä sitä on jo korjattu toisen mokoman edestä, no ei aivan. Juuri tuli korjaamolta jarrulevyt palat, öljynvaihto ja mitä vielä, mutta lasku oli 400,-€!! Jos minä ostaisin tonnin auton, tietämättä mitä kaikkea rempaa siihen on tehty, niin kalliiksi tulisi, mutta omani tiedän, että melkein kaikki on uusittu.

        Tuo kuntosali alkoi kiinnostamaan kovasti, että onko siitä mitään hyötyä?


      • Kat.leija

        Kristiinalle jotain--
        Painoa kysyt, onhan sitä sopivasti mutta kutistumaan päin olen, kuten käy monille vanhemmiten. Ei ole kovin hyvä ruokahalu enää, joten hallinassa on.

        Minä luovuin autostani jo kauan sitten ja ajokortin annoin mennä vanhaksi seitsenkymppisenä järkeiltyäni sitä ensin pari vuotta. Pidin kovasti autoilusta ja tulihan käytyä Lapissa asti ja pyörittyä Hesassakin, vaikka ei se kovin tuttu kaupunki minulle ole.
        Liikunta lisääntyi sen jälkeen huomattavasti. Pyöräilen vieläkin, mutta riskinsä siinäkin. Terveyteenkin voi tulla häiriöitä joita jo tässä iässä (80v voden lopulla) ja se vaikuttaa kuntoon, jopa liikkumiskykyyn.
        Ei se mitään kun kerralla ei ole tarvinnut kaikesta luopua, vähitellen vaan. Siis näillä mennään positiivisella mielellä pienistä asioista iloiten.

        Kuntosalista vielä. Minulla sattuu olemaan aika lähellä uimahalli kuntosaleineen, sellainen kodikas ei kovin suuri. Bussilla pääsen Impivaaran uimahalliin, joka onkin sitten Suomen suurin, erittäin monipuolinen uimahalli.
        Ainakin niissä laitteissa saa suunnitella monipuolisen ohjelman itselleen. Siellä on kiva saada itsensä hikeen muitten seurassa. Hyvää sen olen huomannut kropalle tekevän. Kyllä siellä lihakset kipeiksi saa aina aloittaessa näin kesän jälkeen.
        Onhan kuntosaleilla myöskin ohjausta saatavana aloittelijoille.


    • tätä_mieltä

      Kahvittelu on vanhanaikaista - smoothiet on nykyaikaa.

    • muori77

      Hohhoijaa.

      Pikästä aikaa otin päikkärit;)

      Vanhin tyttöni kävi sen 4polen tytön kanssa ja touhusimme niin perusteellisesti sen 2,5 vuotiaan kanssa että minähän uuvahin;)

      On semmonen pulputin etten meinaa vauhdissa pysyä;)

      Kat.leija.
      On mullakin niitä reissukuvia tallessa.
      Kivoja oli matkat.
      Ruune oli hyvä tanssittaja;)

      Kiva on joskus katsella noita vanhoja kuvia,koulu kuvia myös.

      Nyt kuppi kahveeta ja illan ohjelmia seuraamaan.
      näkyillään...

    • hurskainen

      Siitä eilisestä Tv-ohjelmasta jäi hyvä mieli kun kolme kovaa erämiestä laitto pystyyn kilpailun siintä kuka parhaimman päivällisen hankkii ilman tuliaseita.

      Kameramies pysähtyi otokseen, jossa erämies keihäänsä kanssa puhui pitkään ja hartaasti puunjuurella nököttävälle metsämurmelille.
      Lopuksi karpaasi totesi että hyvät eränkävijät puhuvat aina eläimille, ja sille murmelille, etä sinä saat pitää henkesi.
      Ne kaks muuta pyydystivät jostakin hylätystä hallista puluja ja laittoivat niistä hyvän päivällisen.
      Hyvällä tuulella ollessani puhun aina eläimille, monille hyönteisillekin, Teitittelen heitä, koska ovat kaukaisia sukulaisiamme.

      Kerran sattui keväällä kantohangen aikaan kun kehuin ääneen fasaaniherran komeaa kuulutusta hienolla reviirillään.
      Sattui siihen ihminenkin kuulolle. Näki ettei minulla ollut oikein puhekumppania.
      Se vaelluskenkäinen herra poistui kyllä liukkaasti tilanteesta

    • Sain juuri loppuun sivutöisen urakkani, romaanin POPULA lukemiseni. Ei hassumpi suoritus, kolmena päivänä 318 siv. huolellisesti luettuna.

      Mitäkö kertoisin tästä kiinnostuksestani? POPULA on kirjailijan luoma oikeistopopulistinen puolue, johtajana Jukka Kalmari. Kirja on kirjoitettu 2011 eduskuntavaalien jälkeen. Kirjassa käsitellään POPULAN yllätysvoittoa. Kirjassa ei ole mainintaa Perussuomaisista, eikä Soinista, sellainen kyllä voi hyvinkin tulla lukijalle mieleen. Onhan "jytky" monenkin muistissa.

      Kuinka tämä voitto oli mahdollista, niihin syihin ja tapahtumiin teoksessa paneudutaan. Luettelonomaisesti: EU, EMU, turvapaikan hakijat ja näillä luotuja pelkoja, muukalaisten maamme valloittaminen, työttömyys ja vaikkapa "vihervasemmistolaisuus", punavuorelaiset teen lipittäjineen. Tietysti suuret lupaukset kunhan POPULA vain äänestetään valtaan. Ja POPULAN luoja on manipuloinnin, yksinvallan mestari, johtaja Jukka Kalmari.

      Tuttujahan nämä ovat näiden aikojen politiikan käyttövälineenä. Kirja POPULA paneutuu yksittäisten henkilöiden, perheiden ja ryhmien kautta siihen, kuinka heistä kehkeytyy PULAN kannattajia. Monien elämässä tulee ongelmia, huono - onnisuutta, perheiden hajoamisia, työttömyyttä. Näissä tulee avuksi "POPULA", manipuloijat osoittavat "syylliset" suorin sanoin. Mukaan tuleville luvataan paljon, jopa uraa eteenpäin politiikassa ilman erikoisia kyvykkyysnäytteitä, Populalla on näytteitä kuinka tavallisten ihmisten asioita pystyy hyvin hoitamaan juuri tavallinen kansanihminen. Viha on POPULAN menestymisen ase, vihan ja pelon luominen.

      Kirjassa eräs valiokunnan johdossa oleva kertoo mm. "Populan väki istui kuin neuvoton ruhtinasperhe, joka ei ymmärtänyt asioita, joista taas ei voinut päättää ilman ruhtinaskunnan hyväksyntää."

      Populassa esiintynyt uusnatsiryhmittymä Suomiveljet on kummasti katupartioivia Soldiers of Odinia muistuttava, ryhmittymä jossa on oikeasti pahojakin poikia. Siinä POPULA kirja ja sen tekijä oli näki jossain määrin ennakoivasti kolme vuotta eteenpäin.

      Tässä hajanaisia mietteitäni Pirjo Hassisen kirjan POPULA, sen luettuani. Olihan tämä kirja ehdolla Finlandia palkinnon saajaksi. Minusta kirja oli lukemisen arvoinen, ei ehkä vuosikymmeniä kestävä merkkiteos. Muutoin tämä ei ole kirja - arvosteluni, niin suuruuden hulluksi en ole tullut. Lukukokemukseni vain on sisältönä tässä vietissä.

    • muori77

      HUOMENTAAAA.

      Missee kaikki luuraa????

      Uamukahville sieltä sängystä nyt ja äkkiä !!!!!

      Toin sitä markkinarinkeliä,hyvvee sekkii on.

      Tännää on pyykkipäivä;(

      Ei ou aarinko vielä noussu killottammaa.

      Kissat on ruokittu ja hyvänä pidetty.
      näkyillään...

    • Neeasa

      Muorin kommentti oli niin hyvä, että nauraa täytyi oikein kaikilla hampailla!
      (Onneksi vielä on ehjä rivi!)

      Satelee täällä, ettei nyt mieli tee ulos, ja on muutenkin Muorin mallilla, että "Terveisiä saunasta!"
      Nyt sitten saunakahveille, mieheni on jo kattanut pöydän. Myös niitä rinkeleitä täytyy maistaa!

      Hyvää lauantaita kaikille!

    • Eipä nyt ehtinyt aamukahville, kotona kyllä kaksikin kertaa, ensin aamulla ja nyt päivemmällä uudestaan.
      Tuo Hurskaisen katsoma TV ojelma jäi katsomati, mutta tuo riistan pyydystäminen ilman tuliasetta on vanha tapa, kyllä monetkin ihmiset ovat lisäsärvintä pyydystäneet ilman asetta. Varmaan nytkin pyydystävät.
      Tuo ynnämuun selostus kirjan lukemisesta on aika yksityiskohtainen selostus opuksesta. En sitä ole lukenut ja nyt kun tiedän lopputuloksen en sitä luekaan.
      Lukemiseni nykyään hyvin vähäistä, vaikka olen aiemmin himolukija ollutkin. On minulla nytkin yksi kirja sängyn laidalla, kesken se on vieläkin vaikka kolme viikkoa sitä yrittänyt lukea. Se kertoo lapin savotoista tukkimetsistä ja uitoista jo 1900 luvun alusta. sen on kirjoittant
      Ritva-Liisa Sumu, kirjan nimi Sunkku Lapin Keisari. Kirja ilmestyi jo 1974 omasta hyllystä löysin, en ainakaan muista sitä lukeneeni.
      Kuntoilu minulla jäänyt aika vähille ja sen kyllä huomaa nivelet ja lihakset kipeytyvät helposti, tulee vain ajettua autolla paikasta toiseen. Eilen muuten sain auton katsastettua, hyvin meni lävitse, 11 vuotta vanha auto, hyväkuntoinen sanoi katsastaja.
      Kat-Leijalle terveisiä, tänne pirttiin minä joskus kirjoittelen, nykyisin myös tuolla facebookissa seurustelen ja pelailen pelejä. On siellä muutama kaveri jotka myös pirttiin kirjoittelee.

      • hurskainen

        Jos oikein muistan niin Helsingin kaupunki olisi myöntänyt lupia joku vuosi sitten joko kanien tai rusakoiden metsästämiseen varsijousien avulla.
        Sehän on harrastajilleen myös metsästysase.
        Ei pidä isoa ääntä. mutta tappaa vaikka kauriin sopivalta etäisyydeltä ammuttuna.

        Synnyinseutudullani "lupa" metsästykseen heltisi kun poika jaksoi haulikkoa kantaa. Olen minäkin saalistanut pyyn, teeren ja jäniksen silloin pojan kolppina.
        Nykyään kaadot jää muutamaan hedelmäkärpäseen keittiön kaapin ovista tai wc;n ikkunapinnalta.
        Pikku peijoonit menevät ulko-oven tiivisteiden taakse aistiman sisältä tulevaa lämmintä ilmaa. Oven aukaisu imaisee ne tuulikaappiin ja siitä sisätiloihin.
        Pysykööt vaan ulkoruokinnassa.


    • Nyt muistin kun luin Laten viestin lopussa terveiset Kat-Leijalle, sitäpä samaa minäkin. Kat-L kehotti ystävälliseen sävyyn koettaa meidän pärjäillä, vaikka iän tuomat merkit olisivat muistuttamassa. Sitähän on tullut yritettyä. Ei kuitenkaan ole pahaksi, jos on realistinen ja muistaa mahdolliset uudet esiin työntyneet rajoitteet. Ei kannata yrittää hypätä sellaisen ojan yli, joka onnistui puolivuosisataa sitten kovalla ponnistamisella.

      Kirjauduin minäkin facebookiin jo kuukausia sitten. Se nyt oli sellainen äkillinen päähänpisto. Luultavasti kirjautuminen on voimassa, mutta en ole ajatellut sen käyttöönottoa. En tunne siihen tarvetta, ajan haaskaukseeni on jo ohjelmaa.

      Ilmoittautuminen onkin. Saahan se joskus olla lyhkäsempikin. Jatkellaan!

    • muori77

      HUOMENIA ;)

      Kävin hakemassa kuivat pyykit pois.

      Pääsee uutta sotkemaan ;)

      Otan aina lauantai iltavuoron,saa pyykit rauhassa kuivua.
      En pidä siitä kuivurista ja se syö vaatteita.

      Nyt sitten naatiskelen hyvät kahveet vehnäset tässä kissojen kanssa.;)

      Eilen oli 3 ambulanssia pihassa ja tuosta kätävän toiselta puolen veivät kaverin jonnekin veivät kaverin jonnekin.

      Olen sanonut ;tämä on semmonen maaliman lopun talo.

      Kamala sumu oli kun heräsin,nyt näyttää selkenevän.
      näkyillään...

      • Minä jatkan vain "jorinoitani" tuosta kuntoilusta, joita toiset tuntuvat harrastavan jokapäiväisillä kävelyillä, kun itse kerää roskatkin ja vien ne sitten, kun lähden autolla johonkin.

        Olen todella huolestunut itsestäni, sillä olen "makoillut" kotona jo pian 5-vuotta, sillä lastenlasten kuljetukset ja vahtivuorot on jo pois, sillä nuo "kakarat"! juoksee Pokemonejen perässä ja harrastuksiin vie äitinsä, joita on heillä kuitenkin kiitettävästi, että ei mene aika pelkkään pelaamiseen, mitä kieltämättä se kotona heillä nyt on.

        Kuntosali siis avattiin tuohon nurkan taakse ja menin heti klo 10, että ei avaajat tarvitse hävetä, että ketään ei tule. Yllätys olikin melkoinen, sillä ainakin 50 odotti jo avajaisia ja lisää vain tuli! Kuinka me kaikki mahdumme sinne? Toivottavasti useampi oli vain kakkukahvin tarpeessa, toivon niin.

        Vuoden avainkortti maksaa 100,-€, joten ei paha, mutta pahoin pelkään, kun sen maksan, niin käyn, jos käyn, vain ovella.

        Olihan minulla Espoossakin vapaa (ilmainen) kuntosali- ja uimahalli, mutta tosi harvoin kävin siellä. Joskus kävin oven avaamassa sinne kuntosalille ja heti alkoi ahdistaa!:D Uimassa kävin harvakseltaan.

        Tuosta tuli mieleeni isäni, kun hän sanoi talvella pakkasessa reissatessa, että voisitte välillä nousta kävelemään. Ei tietenkään me noustu pakkaseen lämpimistä vällyistä, joten hän totesi, että niin se sanoi se entinenkin ukko, että "ennen kylymän, kuin kävelen"!

        Tuonkin sanonnan voisi johdatella minuun, koska nyt pystyn liikkumaan, mutta mitään en tee siihen, että se liikkuvuus säilyisi?


    • Nyt vihdoinkin on EU ryhtynyt tositoimiin! Luin siitä Ylen uutissivuilta.

      Tämä tulenpalava, tärkeä asia on, että mummojen virkkaamia patalappuja ei saa asettaa myyntiin sillä nimellä. Se on suotu, että niitä voi olla käsityönä tehtynä koriste-esineinä. Muutoin patalappuina niiden on täytettävä EU:n asettamat turvallisuusmääräykset. Määräykset tulevat voimaan 2018. Päätös on EU:n parlamentin.

      Luin ja selasin 57 asiaan liittyvää direktiiviä, 47 artiklaa ja lukuisia liitteitä. En ole erikoinen lakiasioiden tuntija ja tekstit ovat monimutkaisia tyypillistä "lakikieltä". Sen voin sanoa, että kyllä siinä on lukuinen lakimies ja lakinaisjoukko sekä komissiot töitä tehneet perin juurin perusteellisesti. Tekstien "suomentaminen" vaatisi oikeusoppineen selvennykset. Ehkä juuri siihen selventämiseen olisi sopiva asiantuntija oikeusministeri.

      Onhan se hyvä, että tarpeellisia määräyksiä asiantuntijat laativat ainakin oletettujen, osittain vähällä ymmärryksellä olevien kansalaistenkin suojelemiseksi. Sitä kuitenkin ihmettelen, kuinka hyvin "vanha kansa" on näinkin kauan ilman näitä direktiivejä selvinnyt. Onhan aiemmin ehkä vieläkin enemmän kuumia patoja nosteltu näilläkin nyt turvattomaksi luokitelluilla patalapuilla ja muilla hempulivälineillä.

      Tässäpä tärkein asiani. Aurinko vain paistelee ihan täysillä, yli 20C.

      • Merilii_

        Hehheh ... :D

        Kyllä kannattaa olla mukana!


    • Ramoona_

      Eivätkös pojatkin opetelleet pannulapun virkkauksen kansakoulun alaluokilla ? Ainakin minun veljelläni oli vaikeuksia saada lättänä lappu aikaan, pyöreään muotoon olisi pitänyt lisätä paljon enemmän silmukoita heti alkuun , velipoika puristi koukkua hikisissä sormissaan ja teki hirmuisen kireitä silmukoita, joten tekele väkisinkin kupristui pipon malliseksi. Patalappu sisältää niin paljon kauniita ajatuksia perinteisenä joululahjaesineenä, etten millään raaskisi liata lasten ja lastenlasten tekemiä liikuttavia käsitöitä, eivätkä ne kuumien uunipeltien nostelemiseen aina sovikaan. Uniikkeja taide-esineitähän ne ovat, käytän hennompia alusina ja astioiden välissä kolhuja estämässä. Olen saanut lahjaksi virkattujen lisäksi monta upeaa huovutettua ja taatusti EU:n turvadirektiivit täyttävää patalappua ja pannunalustaa.
      Mutta tosiaan, olkaamme turvallisella mielellä myös keittiöissämme, kun EU meitä suojelee kaikelta vaaralliselta, kuten niiltä vääränmallisilta kurkuiltakin.

      Lämmin syyssää hemmotteli Hämeessäkin, rattoisaa oli puolukkamättäillä ja illalla savusaunassa . Teiden varsilla näki ulkolaisten poimijoiden valkoisia marjasäkkejä lastattavan peräkärryihin, kuulemma ruovetisten kanssa on kärhämiäkin käyty puolukka-apajista, kun tulevat raivatuille marjapaikoille. Jokamiehenoikeus sen sallii, ja ainakin naapuripitäjässä Virroilla riitti marjoja yllinkyllin , eikä vierasmaalaisista näkynyt vilaustakaan. Onneksi ei hirvikärpäsistä aika karhuistakaan.

      • hurskainen

        Tuosta Ramoonan karhumaininnasta tuli mieleen emäntä monia vuosia sitten. Kertoi poimineensa hilloja suolta kun samaan aikaan aikuinen karhu napsi kypsiä hilloja suuhunsa.
        Kertoi tästä paikallisessa lehdessäkin. Sivuseutujen ihmiset ovat suht pelottomia. He osaavat lukea paremmin luonnonilmiöitä kuin aina kaupungissa elänyt.
        Tietysti karhukorttia mielellään käytetään edelleenkin. Kaiketi siksi että arkajalat pysyisivät marja-apajilta poissa.

        Elävä susi nähtiin keskiyön aikaan Kuusamossa. Se tuli tielle komean hallavassa turkissaan. Silmäili lähestyvää autoamme. Jolkotteli metsään sitten rauhallisesti. Oli Juhannuksen jälkeinen viikko.


    • muori77

      HUH HELLETTÄ mikä päivä !!!

      Mittarissa jopa 24c ulkona.
      Minä kysyin viime elokuussa milloin tämän vuoden kesä on ja nyt näyttä että se on syyskuussa????

      Onko tämä nyt sitä luonnon ihmettä vai mitä?
      Onko sitten ensivuonna vasta lokakuussa kesä?

      Vieraita on käynyt tänään ja hauskaa on ollut.
      Nyt lonkan vetoon;))))
      näkyillään...

      • lukija.na

        Toivotetaan hyvää ja rauhallista yötä, palstan ainoalle rauhanomaiselle ketjulle ja sen kirjoittajille!


    • Huomenet, kaunis aamu ja varmaan päiväkin kauniiksi muodostuu, lämmintä jo kaksitoista astetta.
      Terveisiä hyvin pohjoisesta suomesta ja norjastakin.
      Autossa on istuttu, kai liki 3000 kilometriä siitä tuli, raskas, mutta antoisa oli matka.
      Saariselkä, siellä Laanilan, Kakslautasen Tieva leirikeskuksessa viikko vierähti.
      Yhden päivän ajoimme Norjan jäämeren rantaa ja ne maisemat ovat kyllä näkemisen arvoiset, Kirkkoniemessä piipahdimme ja sitä reissua kertyi yli 700 kilometriä.
      Miten onkaan maisemat erilaisia, muuttuvat ihan silmissä, pelkkää puutonta kalliota ja sitten taas runsasta kasvillisuutta.
      Kyllä niitä maisemia yritti sieluunsa pysyvästi istuttaa, mutta eipä millään kaikkea näkemäänsä jaksa muistaa.
      Porotokat vähän väliä pakotti kuljettajan hiljentämään vauhtia ja upeita sarvipäitä jäimme ihan katselemaan.
      Asuimme neljä henkeä talossa, missä oli kolme huonetta ja sauna, joka ilta se lämpenikin.
      Aamupala, runsaat eväät ja päivällinen kuului hintaan, myös mahtava yhteissauna lämpeni joka ilta.
      Saimme osallistua myös kansanlaulu messuun, se oli uutta, virret laulettiin kansansävelien nuoteilla, siellä oli pieni oma kappeli, kokemus sekin.
      Kiilapäälle kipusivat, minäkin nelisen sataa rappua jaksoin kiivetä, mutta varoittelivat alas tulon olevan vaikeampaa, siksi käännyin siitä alas ja totta oli, kyllä alastulo polviin otti.
      Kaunispäälle ajoimme autolla ja sieltä sai ihailla Lapin luontoa ja nauttia suuresta munkista kahvin kera.
      UKK Kansallispuistoon myös tutustuimme ja onpa sekin rakennus siellä mahtava, pieni lenkki tuli sielläkin tallattua, kaksi kuukkelia näimme, tavallaan ovat jakamassa retkeilijöiden eväitä, nyt ei heille maistunut.
      Kaiken kaikkiaan upeat oli maisemat, matka mukava, mutta varmaan viimeinen tässä muodossa, jos sinne lähden, pätkissä matkan teen, liian väsyttävää on istua yhtä kyytiä liki tuhat kilometriä, vaikka taukoja pidettiinkin.
      Nyt sitten tähän arkeen totuttelen ja viestejänne läpi käyn.
      Kivasti olette jaksaneet pirttiä näkysällä pitää, tästä pääsen minäkin sujuvasti aamu viestejä lähettelemään.
      Ihana on kotona olla ja sainpa sieniä sankollisen, niiden kera tähän arkeen mukavasti pääsee, tuolla jo valumassa ovat, pakkaseen panoa odottavat.
      Jouluksi sienisalaatti taattu, nyt kuulemma sienet alkavat nousemaan, toivottavasti pakkanen ei yllätä, hyvältä nyt ainakin näyttää.
      Tässäpä nämä terveiset ja matka kuvaukset, ehkä mieli tekoja sinne suuntaan saavat aikaan;)
      Onnistunutta viikon alkua teille kaikille. lukijoille kuin kirjoittajille, kiva on taas näihin pirtin elämän maisemiin tulla.

    • muori77

      Huomenta.
      Kiva että emäntämme on kotona ja ehjänäkin vielä;)

      Mahtava on ollut reissu;)

      Kyllä minunkin mieli tekisi reissata,vaan tuo kroppa sanoo "pysy muori kotona".

      Aloitellaanpa sitten uutta viikkoa.

      Saas nähdä tuleeko se mattoni tänään;(
      näkyillään...

    • Kat.leija

      Tervetuloa takaisin elämysmatkaltasi. Tuli ihan omat lapinkäyntini mieleen ja ne tunnelmat silloin. Muistan aina kun Lappi jäi taakse tuli sellainen kaihoisa olo. Kovasti etelän ihmiseen vaikuttaa se ilmapiiri ja luonto mm. tunturi, vaivaiskoivut ja kirkkaat metsäpurot. Mahtavat ovat maisemat Norjan puolella, siellä menee horisonttikin sekaisin.
      Lepää nyt kunnolla, kunhan aamunavauksen pirttiin jaksat kirjoittaa, rankkaa on se bussissa tuntikaupalla istuminen. Kuitenkin retkesi virkisti sinua ja riittää muistelemista pitkäksi aikaa.
      Vieläkö paljon puuttuu ruokavarastoistasi talven varalle, kovasti olet ahkeroinut. Mieleeni on tullut että varmasti tarvitset apua niitten tyhjentämiseen, et millään pysty kaikkea yksin syömään. Ainakin itselle on käynyt niin että aika vähällä ruoalla toimeen tulen. Kuitenkin aina vanhan tavan mukaan jääkaappi ja pakastin ovat täysiä.
      Se on sitä perua kun meitä oli viisi, joista kolme vielä mies ja pojat.

      • Ei olisi minustakaan tuollaista reissua tekemään, kuten Skillan on tehnyt. Muorin sanoin taitaa käydä niin, että pysyn vain kotona.

        Avainkortti kuntosalille on hakematta ja harmittaa niin pirusti, siis tuo olematon omatunto on herännyt henkiin. No, ei sinne mahtuisikaan, koska oli niin paljon avajaisissa porukkaa!:))
        Nyt kyllä minulla kateus pääsee kukkaansa kaikille heille, jotka lenkkeilevät ja käyvät kuntosalilla ja uimassa. Hiiteen tuollaiset energiapakkaukset!DD

        Olen ihmetellyt myös näitä naapuruston juoppoja, jotka joka päivä suhailee rollaattoriensa kanssa, mutta ilmeisesti joutuvat aina hakemaan päivän kalja lastinsa, mutta kyllä ne muutenkin jaksaa lähteä liikenteeseen. Miksi en minä? Ajattelin, että kun käyn kuntosalilla ainakin kuukauden, niin olen pirteämpi, mutta kun en näköjään edisty sinnekään.

        Lapseni oli oikeassa sanoessaan; "sen kun näkis", mutta ei taida nähdä.:(( Kyllä minä vielä hänelle madonluvut näytän, kunhan kerään ensin kiukkuni äärimmilleen. Ei vain taida onnistua, kuten ennen nuorena.

        Silloiselle kihlatulleni sanoin, lukiessani Hesarista avoimia työpaikkoja ja yksi oli Englannissa, että taidanpa lähteä sinne, johon hän totesi, että sinusta ei ole koskaan lähtijäksi sinne! Minä hain pääsin ja lähdin. Kuka sanoisi yhtä tomerasti nyt minulle, että sinusta ei ole lähtijäksi edes kuntosalille, joka on tuossa vieressä? Ei taida onnistua keneltäkään, sillä olen näköjään synnynnäinen laiska ja lotkautan korvaani, että puhukaa vain.

        Huomaatte varmasti, että kehittelen itselleni näin energiaa ja näytän itselleni, että on minusta vielä johonkin, kunhan vain, ...niin,....mitäs se olikaan!:D


      • hurskainen

        Hiukan kateellisena luin Skillanin pitkää elämysmatkaa Ylä-Pohjolassa. Jäämeren rantaa tuntuisi hyvältä kävellä.
        Nordkappiin kerran ajettiin. Toki sieltä Jäämeri näkyy, korkealta kalliopakalta, mutta tuntea kylmä vesi varpaissaan olisi sitä aitokokemusta.

        Asetin tavoitteekseni saada Tenolta itsepyydetty lohi. Pienen lotterivoiton se kala vaatisi, lupineen soutumiespalkkioineen ym.
        Satasiin kalan kilohinta voisi nousta. K-kaupan sisäänheitto hintaan 6.99 kg Norjan kassilohi tuntuu vaan hyvemmältä.

        Iltalehden rahaa ja poutaa toivova lööppi lupasi edelleenkin; heille manit, meille poutaa.
        Ripaus ennakkoluulottomuutta vaaditaan noiden Paralympiakisojen katselemiseen.
        Vaatii oman kanttinsa urheilijaltakin treenata ja sopeutua keinoraajoineen mitalin saamiseen vuosien rääkillä.


    • No niin, nyt oli aamunavaus paikallaan. Tervetuloa, Skillan ja olihan Kahvipirttikin paikallaan. Nyt näytti jäävän jo viestitulvien varjoon, hyvä sekin että kirjoittajia riittää.

      Hyvä on matkakuvaus, tapahtumia ja katselemista on riittänyt. Jotain voin kuvitella, mutta Lapin reissuistani on jo lähes 40 vuotta. Silloin mossella ajaa rutuuttelin. Onhan siellä sen jälkeen paljon tapahtunut, ainakin lomakylien kasvaessa, mutta mitäpäs tuntureissa paljonkaan muuttuu.

      Viikko on tullut aloitettua entistä samaa tahtia - ei mitään erikoista, mutta ei uusia huoliakaan. Sienien olen vielä antanut metsässä kasvaa. Kerran aion kyllä vielä sienireissullakin käydä, jos muutoin kohilleen sattuu.

      Se tärkeä säätiedotus: hyvä, aurinkoinen ilma, lähes 20C. Ei moitteen sijaa! Jatkellaan...

    • Tervetula Skillan, huomaat, että on kiva tulla kotiin taas.
      Noita lapin reissuja on tullut tehtyä toistakymmentä, ensimmäinen 1966, keväällä ostimme ensimmäisen auton, no se oli vain Fiat 600, sitten kesälomalla matkaan ja silloin kiersimme myös Norjassa, kävimme Hammerfestissä ja kiertelimme myös lapinpuolella. Pojat olivat vielä aika pieniä, teltassa yövyimme, toistaviikkoa olimme reissussa, auton katolla oli teline jossa matkaravarat olivat.
      Alkuaikoina tuli nukuttua teltoissa sitten myöhemmin oli noita mökkejä joissa oli mukavemmat oltavat, viimeisillä reissuilla oli vähän isompia mökkejä joissa oli myös jopa saunakin. Ruskaaikoihin olemme ollet vain kerran, kyllä se oli aivan erilaista kuin täällä A Kiven maisemissa.
      Parikertaa olemme olleet myös Tankavaarassa ja huuhdottin kultaa, muutama hippu löytyikin vaskoolin pohjalta.
      Utsjoella oltiin komiasti hotellissa, joskus matkustajakodeissakin.
      Ainahan mekin etsittiin sitä Suomen kauneinta paikkaa, ei koskaan tainut löytyä, aina löytyi uusi paikka, joka tuntui taas hienommalta.
      Maisemat lapissa ovat kiehovia, ja muualtakin Suomesta löytyy kauniita maisemia ja hienoja nähtövyyksiä.
      Täytyy sanoa, kyllä Suomi on näkemisen arvoinen paikka.
      Tänään oli tavallinen arkinen päivä, ostettiin kunnon kanervia, vietiin vanhempiemme haudoille ja loput kotiin parvekkeelle.
      Nyt lopuksi ihailemme hienoa iltaruskoa ikkunastamme, sekin komia näky.

    • Huomenta taas uuteen päivään, niin se aika rientää, puolikuu jo syyskuustakin käsillä.
      Eilen pesin kolme pitkää mattoa ja nyt olisi aikomus ruveta siivouksia miettimään.

      Vähän sekainen olo on ollut, mieleen tulee se kaikki nähty, mitä nyt sitten yrittää muistoissa oikeisiin paikkoihin yhdistää.
      Liian pikainen oli jäämeren rannoilla käynti, melkein vaan auton ikkunasta niitä mahtavia vuoria näki, muutamassa kohdassa pysähdyttiin valokuvien ottoon.
      Vuonojen kauaksi rannasta parkkeeratut veneet kyselyjä sai aikaan, selvisi syy kaikille, vesi vuoroin pakeni ja taas rantaan ehti, olisi mukava ollut keräillä simpukan kuoria.
      Aikaa nämä maisemat olisi tarvinnut, että olisi paremmin saanut tuntumaa.
      Paljon oli matkailu autoja liikenteessä ja kertoivat Saariselälle tulevan paljon lentoja ja nimenomaan revontulien vuoksi.
      Ruska kehittyi matkamme aikana, mutta ei mitenkään räiskyvä ollut, sateinen kesä aiheutti sen, että ei oikein kunnon ruskaa ehkä tulekaan.
      Kaiken kaikkiaan, aikaa paljon runsaammin nämä pohjoisen nähtävyyksien kirjo vaatisi.
      Pieni joki kulki sauna rannassa siellä Tievan leiripaikassa ja joku rohkea kävi kastautumassa, ei pitkään viihtynyt, niin kylmää vesi oli.
      Olisi voinut hurskaiseltakin sisu mennä varpaita liottaessa;)
      Maisemat ja paikat on muuttuneet ynnämuunkin käynnin jälkeen, ja telttoja näkyi vielä nytkin, kuten Laten ensi reissujen aikana.

      Lueskelin eilen palstaa ja totesin, että ahkerana on yksi ja sama viestittelijä ollut, ihme ettei porttikieltoa anneta, ei tuo ole kenellekään mielekästä, kun yksin kirjoittelee.
      Ihmetellä täytyy, miten hän jaksaa.
      Nautintonsa kullakin, minulle ei haittaa tee, kun en juurikaan muuta kuin pirttiin kirjoittelen, en jaksa tavallisesti lukeakaan muuta, nyt vilkaisin ja huomasin oman vaatimattoman persoonanikin saaneen huomiota;)

      En toki kaikkea ehdi yksin syödä, oikein arvasit Katleija.
      Lapsille ja tutuille on kiva aina silloin tällöin yllätyksiä tehdä, valmistaa vaikka joku leivonnainen.
      Paljon jää vielä seuraavaksi vuodeksikin, mutta kun sitä aina muistaa sen "ei ole mitään" ajan, niin tulee hamstattua liian kanssa.
      Ostan perunoitakin pienen määrän parvekkeelle pakaste laukkuun, samoin porkkanoita, lähelle joulua niiden turvin selviän, ellei nyt ihan kamalia pakkasia tule.
      Mielestäni pääsen vähemmällä kantamisella kaupasta, kun kyydin saan torilta tuoda.

      Tuota samaa laiskuutta tai olisiko mukavuuden halua, on minulla myös, mistä Kristiina23 kerroit, en millään saa lähdettyä minäkään harrastuksiin, vähiten liikunnallisiin.
      Uimaan on minua houkuteltu, mutta kun tuo niska ei oikein siitäkään tykkää, on jäänyt, ehkä vesijuoksu olisi laji mikä minulle sopisi.
      Muori, kyllä tämä "kroppa" meinaa minulle myös rajoituksia aikaan saada ja voimille otti tämäkin reissu, mutta tehtyä tuli.
      Tällä hetkellä ei mitään mielitekoa mihinkään, jos Lappi olisi naapurissa sitten kyllä;)

      Nyt olisi kuitenkin lähdettävä kokoukseen, pitää tehdä päätöksiä syksyn ja vuoden viimeisiin tapahtumiin.
      Oikein aurinkoista ja lämmintä päivää teille jokaiselle, kirjoitellaan.

    • Mahdottoman hyviä ilmoja pitelee, ei ole helle eikä vilu ja aurinko hehkuttaa ruskan alun väriloistoa esille. Mikäpä on ollessa!

      Tänään tapasin pari kampraattia, joita en ole viimeaikoina nähnyt. Syykin selvisi, heillä ei ole ihan hyvin mennyt. Terveys voi tehdä tepposia yllättäinkin. Raippaasti he juttua vetivät, mitä nyt muistikatkoja tuppasi tulemaan. Molemmat ovat puolenkymmentä vuotta minua kauemmin maailmanraittia katselleet. Helppo oli siinä mielessä tavata, kun eivät he kohtaloaan surkutelleet, vaikka aihetta olisi voinut ollakin. Helpompihan se on reippaalla asenteella mennä eteenpäin elämää, vaikka hijaisemalla vauhdillakin.

      Palstalla on ollut niin vilkas keskustelu, että Pirtti oli jäänyt kauas `hengityshuurujen` varjoon. Väännän nyt Pirtin ylös, vaihteluksi joukkoon.
      Eipä nyt sytytykseni ole oikein kirjoittelu kunnossa, kunhan tulee ilmoittautumiseni. Pärjäillään!

      • Juu, palstalla on säilät säihkyneet, minäkin pitäydyin mieluimmin kodinhoitopuuhiini. Sain verhotkin olohuoneessa nyt paikoilleen, silti täytyy vetää rullaverho eteen näin aurinkoisina päivinä.
        Minusta oli kyllä ihan helteistä kun olin lenkilläni, tosin oli varustautunut villatakilla, kun syksy on olevinaan. Ihan turhaan, hiki oli otsalla kotiinpäin tullessani. Tosin käväisin kaupassakin kun jääkaappi ammotti tyhjyyttään ja innostuin varastoimaan ruokia varastoon enemmänkin.

        Ostin kaalikääryleaineet, palvipotkan puolikkaan ja silakkalaatikon ainekset, joka jo muhii uunissa. Teen joskus maustekalasta kun en vielä syyssilakkaa saa, eikähän tarvitse laittaa mausteita silloin ollenkaan.

        Olikin ostoskärry mukana kun piti wc paperiakin ostaa, käväistä apteekissa ym.
        Nyt saakin loppuillan nautiskella silakkalaatikon tuoksuissa, 7-8 aikaan on vasta valmista. Tiede lehdessäkin on mielenkiintoinen juttu mielemme Tietoisuudesta, joka on lukematta.

        Rattoisaa eloa ja oloa koko palstallemme 💎


      • hurskainen

        Vielä pariksi päiväksi on ennustettu iltapäiväkesän jatkuvan. Näitä säitä ei riitä kaikille heinäkuun päivillekään.
        Verottajalta tuli mukava kirje. Veronpalautusta muutama kymppi. Parempi niin päin. Tosin kiinteistövero ottaa tuon kaiken korkojen kanssa takaisin.

        Muutama päivä sitten loppuneen flunssan jälkeen olo on vähän puoli toipilaan oloinen. Mut sattuu sitä isoillekin.
        Kuvaruutu-uutiset kertovat että junan törmäys päin hirveä ruhjoi vetovaunun tärviölle Iitissä. On kai siinä hirvellekin käynyt huonosti.


    • Jälleen kauniina päivä alkamassa, lupailit vielä samaa eteenpäin, tosin viileämmäksi muuttuu.
      Syksyyn kuluu monen moisia ilmoja ja yö pakkasiakin, toivottavasti se viimeinen kurpitsani säilyy paleltumiselta.
      Nyt kertovat suppilovahveroiden jo heränneen henkiin niitä pitäisi päästä etsimään, vaikeita löytää maastosta, kun silmä kerran sattuu, vierestä rupeaa lisää löytymään.
      Sain sankollisen puolukoita, nyt tuolla hapon kanssa tuoremehuksi laittautuu.
      Heti huomasi sähkölaskusta, että useampi pakkanen päällä on, säilytys kustannuksia lisää, raaka aineet kuitenkin pienin kustannuksin on saatu.

      Luulisi henkensä hirven menettäneen, on se kumminkin aika moinen kolaus junan kanssa yhteen sattuessa, aika harvoin kai näitä vahinkoja sattuu.
      Näin käy myös poroille siellä maanteitä yli loikkiessa, onneksi on pitkiä suoria, voi ennakoida vahingon.

      Minusta tuo palstan tilanne on surullinen, yksi mies saa terrorisoida koko palstaa, luuleeko, että pirttimme jää löytämättä, kun nukan taakse menee, turha vaiva, kyllä se aina tarvittaissa esiin saadaan;)
      Kyllä ajan kulua hänellä, kun itse kysyy ja vastaa, luulisi jo ylläpidon puuttuvan asiaan.
      Nyt voi aloitukset jättää lukematta, kun tietää miten yksi mies ketjuja vetää, harmi sinänsä, voihan olla joukossa ihan asiallisia viestien aloituksia.
      Kaalikääryleitä minulla myös pakkasessa, kiva on valmista sieltä ottaa ja herkutella.

      Tänään menen fysioterapiaan, jalkani hoidosta ohjeita saamaan, tuleeko apua, se nähdään.
      Vietetään taas yksi kaunis syksyinen päivä jatkoa odottaen, näin ne päivät vierivät, iloa päiväänne);

      • Aina ihana aamunavaus sinulta Skillan ja jokaisen kirjoittajan huomioit avauksesasi, josta kiitos.

        Hetkeksi jäin tuota alla`olevaa viestiäsi miettimään, että minäkö, koska nostin Kahvipirtin "ihmisten ilmoille" ja olin jo useamman viestin kirjoittanut tänne.

        "Lueskelin eilen palstaa ja totesin, että ahkerana on yksi ja sama viestittelijä ollut, ihme ettei porttikieltoa anneta, ei tuo ole kenellekään mielekästä, kun yksin kirjoittelee".?

        Sitten "hokasin" mistä on puhe ja joillakin puute? Olisipa minulla tuollainen "uros" joka kaipailisi minua vuosien takaa rakkaakseen!DD

        Naisia on kutsuttu "kanoiksi" aika`ammoisista lähtien, verraten tyhmyyteen, mutta kuinka kutsua miehiä, jotka "sarviaan kalistelevat" vuosikymmeniä', riidellen, kuka oli kenenkin rakas ja mitä hän sanoin silloin joskus?


    • Aurinko juuri laskeutuu, joidenkin puiden latvohin vielä valonsa antaa. Kaunis ja mukava päivä, ei tänään oikeastaan missään käyty. Aamupäivällä meidän myötäjäispoika soitti ja kysyi saako teillä kahvia, soitti kotoaan oli välipäivä opiskelustaan. Asustaa 15 km päässä meiltä ja sanoi pussilla tulevansa, sanoin aina olet tervetullut, niin ilmestyi ilmoittamaansa aikaan, Kahvinkeittoon sitä melkein heti piti ryhtyä, siitä sitä juttu sitten alkoi luistamaan.
      Opiskelee Helsingissä, vaikealta meidän mielestä tuntuu, mm Kreikkaa ja Latinaa pitää opiskella, tietysti montaa muutakin aihetta.
      Taitaa kestää muutaman vuoden opikelu, nyt syksyllä aloitti yliopistossa. Lupasimme avustaa osaltamme ainkin jonkinverran. Uskomme pojan selviävän urakastaan, on hän niin tarmokas.
      Niin on taivas pilvetön ettei mitään iltaruskoa tulekkaan, illansuussa kävin vielä lähikaupassa täydentämässä jääkaappia.
      Huomisen huolista en tiedä, kuitenkin elämme vain päivän kerrallaan.

    • Perhana sentään, niin meni ja katosi äheltämiseni tuotos! Nyt lyhyt versio.

      Ilmoja riitti tänäänkin. Vähänpä ehdin hyviä olosuhteita hyväkseni käyttää. Kävin sairaalassa: rutiini vuositarkastus, kaikki siltä osin kunnossa. Aina se hyvältä tuntuu. Kauppareissua ei tarvinnut tehdä, niin sekin kävely pois. Täytyyhän ne tähteetkin syödä.

      Eihän palstan tilanteessa ole kehumista. En kyllä ole hinkunut kisaan mukaan menoa, eikä siitä olisi ainakaan apua Eihän ole edes kysymys asiallisista asioista, turhaa ja turhanpäiväisiä vanhojen juttujen kaivelua. Niin...no, joskus hieman osallistuin pieneen nokitteluun "talon tapoihin tutustumisvaiheessa", eipä siinäkään ole kehumista ja varsinkaan kehun aihetta.

      Juuri aurinko laski metsärannan taakse. Paras päivä on mennyt, eikä se palaa vaikka jotain olisi pieleenkin livennyt. Katsotaanpa huomista kohti!

      • Kat.leija

        Kaunis oli päivä Turussakin, aurinko paistoi ja mittarissa liki 20 astetta celsiusta. Rollaattorilla sujui sutjakasti kävelylenkki. Siitä on iso apu, kas kun toinen jalkaterä antaa varoittamatta kivun ja silloin tasapaino heittää ja sivuaskeleen teettää. Tulee kävelystä sennäköistä kuin olisi jotain vahvempaa nauttinut. Pysyy ainakin pystyssä eikä tarvi horjumista pelätä.
        En kuitenkaan usein sitä apuvälinettä käytä, yksi kävelysauvakin riittää. Pitäisköhän ihan oikea kävelykeppi hankkia. Minusta ne apuvälinelainaamon kepit on ikävän näköisiä, siksi olen ajatellut käydä kierrätyskeskuksesta katsomassa jotain hienompaa puista.
        Tosi on ynnämuu että eipä ole palstalla enää muita ketjuja kuin tämä SkillaNin Kahvipirtti, johon enää haluttaa kirjoittaa. Kiitokset vaan SkillaNille tästä kirjoituspaikasta. Ennen sentään luin kaikki ketjut, mutta nyt ei tarvitse enää sitäkään tehdä.
        Olisi muuten hyvä jos näkyisi myös aloituksen tekijän nimi etusivulla niinkuin ennen.


      • hurskainen

        Monta kyynärsauvaviikkoa olen joutunut pitämään tapaturmassa vaurioituneen polven takia.
        Paljon sutta ja sekundaa. Nyt Ortonin asentama hyvin kallis proteesi on hyvä. Kävin kontrollissa vuosia sitten.
        Ordopedi sanoi ettei se mene rikki vaikka rymyäisit miten, mutta älä sitä silti tee.
        Tuolla 70 palstalla näytetään paheksuvan että on tälläinenkin Kahvipirtti olemassa. Äijäthän ovat 80v päivänsä pitäneet ajat sitten.
        Iällä mitään väliä, mutta miksi pitää taistella toisiaan vastaan ja yrittää kieltää toisten kirjoittelut

        Täällä sopuisasti kirjoittaville on tilaa. Pidetään pirttiä lippuineen piruuttaankin pystyssä.


    • soliniinlähellä

      Olin äsken ajaa etuoikeutettua ajoväylää ajavan auton alle. Mitään ei ollut näkyvissä, mutta se kova ajava auto ilmestyi kuin tyhjästä. Aivan täpärästi pelastuin pahasta kolarista.
      Olin jo 10 km päässä kodistamme.Auto tuli oikealta. Minulla oli kärkikolmiot. Menin aivan shokkiin. Kun vapina loppui, körötin kotiin peseytymään tressihiestä.

    • Huomenta, nyt tämä kone mokoma lennätti viestini taivaan tuuliin, en jaksa uutta väsätä, yritän toiste lisää, päivän iloja toivotan teille kaikille.

    • muori77

      Päivää taas täältäkin.

      Harmaa on päivä,vaan hiki tuli kun piti mennä tuonne rautatie asemalle asti-
      Ei ole pankkiautomaattia lähempänä.

      Eilen olin Kumialla kylpemässä.
      Pääsin puulämmitteiseen saunaa ja AAAAHH mikä onni ja autuus.
      Selkäkään ei suuttunut yhtään,niinkiun tuosta sähkösaunasta suuttuu.

      Lisäksi kävimme Hollolassa jossa sain koirilta oikein kovat halit;)

      Se on kiva kun on noita ystäviä joilla on noita kissoja ja koiria,pääsen niitä paapomaan,ei tartte itselle ottaa.

      Eipä taitaisi tulla koiran taluttelusta mitään tuon rollikan kanssa;)

      Nyt päiväkahville.
      näkyillään...

    • Heippa näin iltapäivään, piti tulla lepuuttamaan jalkoja, kolme ikkunaa pesty ja verhot ripustettu, loput jää huomiseen, veto on loppu.
      Tikkaille kiipeily on raskasta ja jännittävää, pysyykö katon rajassa.
      Onnittelen itseäni, vielä onnistui, apuakin saisin, mutta kun itse tehty on itse tehty;)

      Vaaroja täynnä on maantiekin, sitä vaan herpaantuu tarkkaivaisuus ja sitten ollaankin jo tilanteessa.
      Suojelusenkeli oli matkassasi, kun ei tuon pahemmin käynyt," soliniinlähellä".

      Paheksuntaa olen huomannut ja paljon kohdistuu minun vaatimattomaan persoonaani, mutta olen jo monessa liemessä keitetty, ei osu piikit.
      Löytyy joku pirttiä puolustavakin, kiitos siitä.
      Tuo ikä mistä hurskainen mainitsi ei liene mikään ehto mihin kirjoittelee, eihän loppujen lopuksi tiedä kuka kukin on ja minkä ikäinen, no pirtissä sekin on avoin asia.
      Joskus tekisi mieli vastata tälle herralle, joka aina jaksaa, mutta tietäen tuloksen maltan mieleni.
      Sisäpiiriksi pirttiä mainitsevat, nämä samaiset kirjoittajat tästä jonkun salapiirin tekevät, tulisivat mukaan kirjoittelemaan.
      Ynnämuun kanssa samoilla linjoilla, ei viitsi soppaa sekoittaa.
      Tuo lukeminen vie nykyään niin paljon aikaa, kun ei selkeästi tiedä aloittajaa ja ei millään jaksa kaikkia aloituksia lukea, nimimerkki aloittajan aloituksessa olisi selkeyttävä, oikeassa olet Katleija.

      Mukava on nuorten elämän menoa, opiskelua seurata ja mielellään auttaa jos tarvetta ja mahdollisuuksia on.
      Minun pojan vanhepi tytär meni vuodeksi Espanjaan töihin ja aikoo matkata monessakin maassa, jos työpaikkoja on tarjolla.
      Sisar matkusti kahdeksi viikoksi kylään, voin kuvitella miten hauskaa heillä siellä on.
      Tämän päivän nuoret on rohkeita uskaltavat aivan outoon maailmaan siirtyä, pääsevät kokemaan monenlaista, ei ollut ennen mahdollista, tai ainakin pieni porukka pääsi matkustelemaan.

      Kristiina23, keskustelua tämä pirtissä on aivan kuin livenäkin, minusta on kiusallista olla puhumatta, jos joku jotain keskustelua aikaan saa täällä oikeassa elämässäkin.
      Jokainen viestillään jotakin kertoo, mihin helposti pystyy osaa ottamaan.
      Kirjoittaen voi monesti tulla väärin ymmärretyksi, mutta kysymällä asiat selviää täällä, kuin myös livenä.
      Eipä taida olla aihetta pahoittaa kenenkään mieltä, joskus on viisasta jättää ikävät asiat väliin;)
      Tuo nimittely, kanoiksi, kuin myös sumppikahvilat ja muut vastaavat, minua jo hymyilyttää, eikös se niin ole, mistä tykätään siitä puhutaan;)

      Voi muori sinua, noista kissoista ja koirista puhuminen tekee minulle myös halun voimistumaan hankkia kissa.
      Pyörittelen aika usein ajatusta kissasta, mutta järki on vielä voittanut.

      Nyt loppupäivä tulee katseltua puhtaista ikkunoista, kunnes sade taas tulee ja puhtaus katoaa.
      Siinäpä sitä työtä sitten riittää, taidan ottaa käsityön käteen ja huomenissa sitten olohuoneen kimppuun, jos kykenen;)

      • hurskainen

        Äkistippä, mutta ennustetusti ilma kääntyi syksyiseen suuntaan. Tämän torstain piti vielä olla komee poutapäivä.
        Ensin tihutti, sitten ropsautti vettä. Olin varautunut. Otetaan alkusyksy vastaa niin kuin kaikkina aikoina on tehty, nauriit kuoppaan ja pökköä pesään.

        Nuohoushenkilö on käynyt ja harjannut noet alas. nykyään imaisevat imuriinsa, eivätkä sotke paikkoja.
        Pirtin emäntä käy olohuoneen kimppuun. Minun olohuonettani on siivottu viimeksi 2014.-
        Kaupungin toimesta ikäihmisten huoltohenkilö sanoi olevan pikkusen epäsiistiä. Siivoan kunhan ulkotöistä selviän, väistelin.
        Eihän siellä asuta. Vierailut hoidan eteisessä seisten. Eteisen nimi on Armonlaakso kun siinä on vihreä matto.

        Tänä aamunakin se on imuroitu. Kattovalo ja kaikki. Huomisiin jos Kaikkeus suo.!


    • Nyt tänään sain aikaisiksi painua metsään. Tietysti oli mukanani pusukka siltä varalta jos toksahtaisi silmääni mukaan otettavaa. Eihän se mikään kunnon paikka ollut, joskus hyvinä vuosina olen sieltä raapinut melko paljonkin sieniä.

      Nyt ei ollut, kovin laihaksi jäi saaliini. Mitäpä tuosta, tulihan liikuntaa ehkä liikaakin. Nujusin kallioille ja sitten alas notkoihin. Tuli pari tuntia melko tiivistä taivallusta. Kumiterillä varustetut nahkasaappaani, hiukan pettivät. Varressa on taittuman kohdalla reikä, tiesin sen ja eihän se haittaa jos ei kovin syvälle kosteaan uppoa. Nyt satun polkaisemaan kontteikossa miinaan. Saapas ryyppäsi vettä. Tuntuihan se vähän ilkeältäkin, mutta minkäs sille teen.

      Tulin kotia, putsasin sienet ja pötkähdin ansaitsemilleni päivänokosille. Vajaan tunnin kuluttua heräsin, vapisutti niin pirusti. Panadolin nappasin ja koetin rauhoitella roppaani. Kyllä se siitä, runsaan tunnin horkka päättyi ja nyt kaikki on tavallisesti. Kyllä varmaan syynä oli myös heikentynyt kyky ottaa ärsykkeitä vastaan. Ei kai hyväkuntoinen olisi mokomasta jalan kastumisesta ollut moksiskaan.

      Niin...tuosta "oikeasta keskustelusta" jota palstalla käydään "monikon" touhutessa, siihen en toistaiseksi sekaannu. Saavat nälviä ihan rauhassa, mitenkäs se olikaan ..".mahtuuhan maailmahan näitä."

      Tässäpä tämä. Olen omassa tarkkailussani, mutta ei kyllä vapinan oireita kuulu.
      Jatkellaan kun sopiva hetki sattuu.

    • Huomenta kauniina alkavaan päivään, tosin taivaanranta tummia pilviä näyttää, mutta tämä hetki kaunis.
      Tuuli puhaltelee melko reippaasti, ei pilvet kauan ehdi paikallaan viihtyäkään.
      Nyt ei Pilmari ole jaksanut valvoa ja viestejä laittaa, kun pirtti eka sivulta löytyi;)

      Herkkyys kasvaa iän myötä ja altistuminen pieniin vilustumisiin jo melko vähästä voi sairastua.
      Minullakin Lapin reissulla joka aamu nenä tukkoutui, mutta ei siitä sen vakavammaksi koitunut.
      Ehkä nuo jalat onkin sellainen lämpimänä pidettävä kohde, säästyy monelta flunssa taudilta.
      Verenkierto vähenee alaraajoissa iän myötä ja sieltä sitten koko keho taudin lähteen ammentaa.
      Ei taida noita sieniä sitten kovin runsaasti ollakaan, vaikka näin uskottiin, tämän ovat ystävät metsäreissulta palatessaan kertoneet.

      Rupesi naurattamaan tuo hurskaisen vieraiden vastaanotto, mutta varmaan tämä Armonlaakso asian kohdan hyvin täyttää;)
      Tuosta siivoamisesta olen kuullut monet kerrat samoja aatoksia kuin sinullakin, mutta todistettavasti on esimerkiksi verhoja ainakin hyvä ulkona puhdistella, pesukin varmasti hyvä vuosien saatossa tehdä.
      Olen itse nähnyt verhojen pesu veden, mikä oli aivan musta, pitsiverhot kyseessä, useamman vuoden ikkunassa olleet, ihan puhtailta näyttivät.
      Kas kummaa, kyllä pesun jälkeen toisen näköisiltä näyttivät, kevyesti laskeutuivat, kun pöly poistui.
      Samoin seiniin ja kattoon pölyä kertyy, puhumattakaan ikkunoista, mutta jos se ei häiritse, niin turhaa se siivoaminen silloin on;)
      Voihan sen myöntää, että turhaakin työtä tulee tehtyä, mutta minkäs luonteelleen mahtaa.
      Vähän aikaa ikkunat kirkkaina loistaa, mutta hetki vaan ja taas ovat pesun tarpeessa, liikepaikalla aina tuota likaa tulee, no en minäkään niitä aina jaksa pestä.
      Olen minä myös maalla nähnyt miten siististi nuohoojat työnsä tekee, ei puhdisteluja juurikaan työn jälkeen tarvitse tehdä.

      Puolukka tuoremehua tuli yli viisi litraa, nyt on sitä herkkua talven varalle.
      Söin puolukoita niin paljon, että kieli heltyi, mutta maistuivat niin makoisilta, kai sitä happamuutta elimistö kaipasi, syön paljon ruuankin kanssa puolukkaa.
      Jospa vielä metsään pääsen ja puolukoita edes löydän, kun sienistä ei paljon voine puhuakaan, ehkä niitä suppilovahveroita erehdyn saamaan.
      Nyt sitten tuon olohuoneen puhdistamiseen, vahaa lattiaan, että hyvä luisto tulee, villasukkien kanssa voi vaikka tanssia;)
      Pitää toivoa, että ison ikkunan saan pestyä, että ei kappaleiksi mene, aina pieni jännitys momentti se on.
      Syksyistä luonnon vaihtelun seurantaa toivotan kaikille ja siitä nautintoa itselle saamaan.

    • Huomenta aurinkoiseen päivään.

      Toisen kahvitauon jo otan, tuli katsottua tuo 2 Holby Cítyn sairaala, ja aamu venähti pitkäksi.
      Tahallani viivyttelin imuroinnin aloitusta 😊 pyykkärikin pitää tänään työllistää! Petivaatteet on parvekkeen kaiteella kyllä, mutta kaipa se on aloitettava puuhastelu. Pelkällä imuroinnilla ja pölyn pyyhinnällä selviän, lattiat vain kerran kuukaudessa.

      Mitään varteenotettavaa ei päässäni nyt pyöri, selvää laiskottelua tämä koneen äärellä viipyminen on! silti mukavaa päivänalkua ☕️

      • Lattiat pesen vain kerraan kk :D


    • Hurskaisella on todella näppärä keino hoitaa vierailut. Mitäpä vieraita laskee kurkkimaan joka nurkkaan. Ja kun Armonlaaksossa on vielä komea matto, vieraat saavat asianmukaisen kohtelunkin. Niinpä siivouksista aikaa säästyykin, kun se ei ole turhan nuukaa.

      En päässyt ihan niin vähällä horkkataudistani. Illalla vapina palasi, mutta kun kaivauduin tiiviisti peiton alla, se kyllä hellitti. Tänään jalat ovat hontelon tuntuiset, ehkä voisi verrata kunnon krapulaan. Ja onhan se, mutta ei väkijuomista. Kyllä se siitä, on hyviäkin merkkejä. Luulenpa, että metsässä rymyämiseni sienten perässä on nyt loppu.

      Tänäänkin pysyi täällä poutaisena. Tottahan markettireissun kävin, en sentään ole niin kipeä . Siinähän sitä vertyy. Eipä muuta, teille hyviä syyspäiviä!

    • Niin tämä syyskuu kallistui toiselle puoliskolle, oikein mukavalla ilmalla, välillä jopa aurinko paistanut, ei ainakaan vielä satanutkaan. Lämpötila sentään 13-14 Hyvät olleet ainakin täällä meilläpäin viljankorjuuilmat. eilen taas ajelimme Klaukkalan taajamassa kauppaliikkeissä, tarttuihan sieltä taas jotain auton takakonttiinkin. Mukavinta siinä reissussa on meno pikkuteitä pitkin ja varsinkin kotiintulo voi taas tulla toisia teitä takaisin. Siellä näkee miten viljankorjuu on loppusuoralla, uskon sen viikonpäästä päättyvänkin, niin vähissä näyttää olevan. Poutaa vielä lupaavatkin. Eihän minulla mitään viljelmiä ole, muutama kukkapurkki parvekkeella. Tuota maanviljelyä täällä ikäni seurannut kun tässä pitäjässä ikäni asunut.
      En tiedä mistä minun lonkka tuli eilen illlansuussa kipeäksi, täytyi minunkin ottaa pari Panadoolia illalla. aamulla olikin parempi tosin tänään vain näitä kotihommia, huomenna menen silmälääkäriin.
      Sittenhän onkin pyhäpäivä, joten mukavaa viikonloppua pirtissä pyörähtäville.

    • hurskainen

      Mukavia SkillaN-emäntä ja palstalaiset kirjoittelivat. Tänään lämpötilat ulkona osoittavat alkusyksyn tulleen.
      Raappasin eilen parvekkeen isohkon katon irtomaalista, peltipesuluoksella yritin poistaa pinttyneimpiä kohtia. Ja vesipostista letkulla lipeän pois.

      Tänään pääsin maalaamaan. Sähkösauna ja pesuhuone rakennettiin talon kylkeen. Siksi kattokin on iso. Metallimies teki parvekeraamit kaiteineen.
      Selvisin hommasta ihmisten aikoihin. Se hyvä kun kosteus laskeutuu aikaisemmin nyt jo pinnoille.

      Useita hanhiparvia lenteli maiseman yli pienempiin ryhmiin jakautuneina. Selvästi etsivät lepo-ja ruokailupaikkaa.
      Eilen kuulin jo nuorten kurkien tumpetinomaisia muuttoääniä. Luontotoimittajat ovat sanoneet että nuorukaiskurjet ensin muuttavat.

      Lämpöpumppu on riittänyt tähän asti talon lämpimänä pitämiseen ilman sähköpatteriden naksutusta.
      Huomenna pitää yritellä lämmitystä. Josko hormit nyt vetäisivät savut ulos eikä sisäänpäin kuten viimesyksynä.

      Tälläistä päivää olisi pitänyt juhlistaa rommitoti-rosauksella, mutta yömyssy hoitakoon asian kuten n. 365 kertaa muinakin päivinä vuodessa.
      Kuulemma (kun allakasta tarkistin) tänään illalla on täydenkuunaika.

      Ulvaistaan kerran pari sen kunniaksi. Haikeasti, joikaajien tapaan.

    • Minä kyllä otin lasillisen valkoviiniä illan rauhoitukseksi. Oli kamala säikähdys, kun illansuussa käväisin tavaratalossa viimeiset ostamassa, suolakin puuttui.

      No rullaportaissa sai joku isokokoinen rouvasihminen jonkin kohtauksen ja tuupertui päälleni, että menin polvilleni. Rullaportaan pääty läheni pelottavasti, ja äkkiä ylös ja sain kohotettua rouvankin etuosaa. Pelkäsin sormien menevän väliin sinne rakosiin, ja siihen voimat loppui kokonaan.

      Istuin huohottamassa Suomalaisen kirjakaupan seinää vasten, kun sydän löi 1000 ja 100.
      Rouvaa siinä hoivailtiin, kun läksin pienille ostoksilleni, nitro Dinit'in voimalla.
      Nyt on jo kaikki hyvin, pieni naarmu vasemmassa polvessa vain. Öitä!

    • Huomenta, nyt vähän myöhässä olen, mitä lienen töpeksinyt koko aamun.
      Pilvipoutaisena aamu on valjennut ja hyvin odottavan tuntuista on, tuleeko sade vai ei.
      Nyt on syyssiivoukset saatu päätökseen, talvi voi tulla, no onhan parveke vielä, mutta se vasta sitten kun kasvuaika loppuu ja sehän kestää pieniin pakkasiin asti.

      Onpa olut vahinko lähellä sini-sirkulla, nuo portaat ovat aika vaarallisia, jos horjahtaa tai astuu väärin rappuselle.
      Olen minäkin sellaisen vahingon kohdalle sattunut, hyvin nopsaan saatiin raput pysähdytettyä.

      Hurskaisella noita talon hommia riittää, ihmeesti kumminkin vaan jaksat, vaikka vaivojakin on.
      Eipä siinä enää siivouksiin aika eikä voimat riitä, kun aina noita talon ulkopuolisia hommia on.
      Näin minäkin auran lentävän, mutta olivat niin kaukana, että en tunnistanut, hanhia ehkä, kun oli niin suuri parvi

      Mukava niitä viljelyksien korjauksia on seurata, vaikka itse en koskaan ole sellaisia ollut tekemässä, keltaisena huojuva viljapelto kuitenkin ajatuksin sinne korjaajien joukkoon vie ja toivoo runsasta satoa kaikille.
      Peruna on myöskin kohta saatu talteen ja parempaa sata on tullut kuin viime kesänä, ehkä siitä myös kuluajat hyötyvät.

      Pienestä se voi tauti iskeä, toivottavasti nyt jo ohi meni kuumeilusi ynnämuu, ainakin ehjät saappaat jalkaan, jos vielä sieneen kaikesta huolimatta aiot.
      Ehkä syytä myös välttää vetisimmät paikat;)

      Lattian pesua en minäkään suorita joka viikko, sellaisella pölyä keräävällä kertakäyttö rievulla vaan pyyhin, parkettihan ei vedestä tykkää.
      Pyykit kuivavat parvekkeella, niiden kuivumista odotan, pääsen silittämään ja laittamaan vaihtoliinat ja muut odottamaan uutta kevättä kaapin hyllyyn.
      Torille tästä nyt suuntaan, sielläkin ihana katsella syksyn satoa ja jotakin mukaansa kerätä.
      Oikein mukavaa viikonlopun alkua kaikille, kirjotellaan;)

    • muori77

      Päevee vuan.
      Ihmeissäni etsin pirttiä,oli hujahtanut toiselle sivulle.

      Ajattelinjoko täkin kone ryppyilee,kun telkastani oli hävinnyt yks kanava tietämättäni;((

      Tumpeloitsen näiden vehkeiden kanssa,;(

      PIlvinen on päivä ollut,ei kylläkään ole satanut.

      Sain eilen mattoni pesulasta,vihdoinkin.Kesti 2viikkoa.
      Rupeaa asuntoni tuntumaan taas kodilta;)

      Oli kyllä laitimmainen kerta että pesetin vieraalla.
      Tähän asti olen itse pessyt,nyt kun tuo selkä on ryppyillyt,niin pesetin vieraalla.

      Yks mummeli tässä talossa kertoi ostaneensa semmosen höyry pesurin ja pesevänsä sillä mattonsa itse,täytyy pistää harkintaan.
      Onhan meillä hyvä pesutupa,vaan kuka sen märän maton saa sinne orrelle;(
      Siinähän se pulma onkin.

      Nyt naatin hyvät pirtin kahveet ja voin paapoa noita kissoja;)
      näkyillään...

      • Voi hellandutis teidän ahkerien kanssa, en muuta sano. Saitte minutkin ottamaan verhot pesuun, mutta kuka ne sinne takaisin laittaa? Katselin jo valmiiksi tuolta toiset verhot vaihteeksi, sillä minulla on ainakin 50 verhoa (perintöjä) menossa kierrätyskeskukseen, kunhan ja jos ja kun joskus tulisi ne vietyä!:)

        On ne vietävä, kun lastasin ne jo auton takakonttiin ja auton katsastu on 3.10, toki sitä ennen korjaamolle, joku ruostereikä on hitsattava, jonka edellinen katsastus mies sinne puhkoi!:) DD Lapsenlapseni kyllä totesi, että on siinä muutakin korjattavaa ja niin on. Tyhjäkäynnillä se "toimii" kuin hornet hävittäjä ja bensaa menee.

        Minullahan on tapana tehdä ruokaostoksia mahdollisimman harvoin ja ihmettelen noita"meidän" miehiä, jotka joka päivä tekevät kauppa reissun. Näin teki miehenikin, mutta aina häneltä oli se kalja loppunut?D Toki sieltä aina tuli muutakin murkinaa.

        Omaan kauppa listaani olin taas kerännyt "harkiten":), mitä tarvitsen, että ruoka riittää ainakin pari viikkoa, koska aina elän sen edellisen jakson hieman kitumalla ja sitten mieliteot kasvavat, kun suunnittelen seuraavaa listaa.

        Tietenkin oli pakko lähteä autolla tuohon "nurkantaakse" kauppaan, koska ostoksia oli paljon, mutta sitten hyödynsin matkani kirjastolle (500m) saakka ja v i h d o i n k i n minulla on kuntosalikortti "plakkarissa" vuodeksi!

        No, kyllä minä vielä jonkun syyn keksin, miksi en ole voinut mennä sinne, mutta toisaalta olisi sekin mukavaa, kun voisin tyttärelleni todistaa kuntosalin vaikutuksen ja hoikistua esim. Jouluun mennessä, ...niin, että sen huomaa? Ainakin sen, että tulipahan mentyä!DD


    • Tämän päivän töistäni ja tapahtumista ei ole mitään kerrottavaa. Tai ehkä verran, että otin tahallani ja leikisti omalla määräykselläni muka toipumislomaa. Olenhan kertonut äkillisestä horkkataudistani, nyt on jo terveentuntuinen olo, mutta varmuudeksi vietin "en tee mitään päivän."

      Kyllähän siinä terveenä loikoillessa tulee väkisinkin tehtyä suunnitelmia, mitä nyt sattuu mieleen putkahtamaan. Tuskinpa missään tulen tehneeksi niin paljon hukkaan heitettyä pääni vaivaamista, kuin näissä mielikuvitukseni esiin työntämissä suunnitelmissa. Tuskin yhtä prosenttia tulee jatkokäsittelyyn.

      Nyt on tosi kyseessä, alkaa saunavuoroni. Täytyypi katsella kamppeet mukaan.
      Koetetaanhan pärjäillä, vaikka ennen pitkää ilmat viilenevätkin. Parempihan se onkin vähitellen tottua paukkupakkasiin, Toiste toisella kertaa!

    • Loppusluu

      Pilvipoutainen tämä lauantai, 12,2 aika mukavaa vaikkei paistakkaan.
      Minä taidan kuulua noihin meidän "miehiin" jotka kaupassa käy, tosi onkin kyllä minä kaikki ruokaostokset teen, olen innokas "kokki" ja noin kolme kertaa viikossa ruokakaupassa käyn.
      Lähin kauppa viidenkymmenen metrin päässä, sinne kävelen, mutta pari isompaa kauppaa ovat alle kilometrin päässä joten siellä käyn autolla, samoin apteekki ja posti. Terveyskeskukseen puolitoista kilometriä sinne myös autolla.
      Taisin mainita tuosta silmälääkäri käynnistä, tuolla aiemmin. Nyt tuli käytyä kun minulta noin kaksivuotta sitten tehtiin kaihileikkaus niin ajokortti minulle myönnettiin viideksi vuodeksi ehdolla että toimitan silmälääkärin lausunnon väliraportin jotta ajolupa säilyy. Kaikki oli kunnossa, lääkäri sanoi minulla on erinomaisen hyvä näkö. Sain tarvittavan lausunnon, joka täytyy toimittaa Trafin toimistoon lähipäivinä.
      Joten mukavasti menee............................
      Ei se niin hyvin mennytkään ei kelvannut tuo nimmarini?

    • Jatkoa edelliseen, ei meinannut mikään kelvata, vaikka olin kirjautunut.
      Jatkakaa muut.

      • mut.kahvi.on.hyvää

        Kone väittä että nimimerkkini on liian lyhyt. Sitten se saatta sanoa että nimimerkki on varattu. Pian säännöt taas muuttuvat.


      • Hiljaiseloa olen pitänyt tänään, onneksi ruoka-aineita oli riittävästi kotona. Aamulla tuntui kyllä tuo syöksy polvilleni kropassa, kankea ja jäykkä kahvinkeittäjä tassutteli keittiöön :D No päivän mittaan tein pienen lenkin ja hyvältä se tuntui, polveen hieroin hieman Mobilatia.

        Tytöt on soitelleet huolestuneena, ovat matkalla kotiin saaresta ja lukivat seikkailuni. Nyt ovatkin jo perillä, mutta tarpeeksi on jo juteltu tänään.

        AVA:lla on illan komedia, jonka vielä katselen, toivottaen oikein Hyvää viikonloppua!


      • PS. Lukivat Facebookissa seikkailuni, ettei jää mieleen tyttöni lukevan tätä palstaa :D


    • Pirtti 121 puhtain päiväkirjoneen odottaa, olkaa hyvät ja sinne kaikki viestejä laittamaan;)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      90
      3910
    2. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      604
      3717
    3. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      43
      3702
    4. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      13
      2351
    5. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      63
      2291
    6. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      327
      1988
    7. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      123
      1967
    8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      187
      1806
    9. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      28
      1479
    10. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      66
      1372
    Aihe