Vaunun ostoa harkitseva

aloittelijazyx

Olen liikkeellä matalalla 3000 euron budjetilla ja 1100 kilon vetokatolla. Käyttö tulee olemaan 1 -2 hengen satunnaista, ehkä talvellakin. Lämmitys ja erillinen vc tila tietty oltava. Minkälaista vaunua suositellaan ja mitä pitäisi välttää ? vanhimmillaan saanee olla 1990 eli spriteä, munsterlandia olen katsellut. Minkälaista tuon kokoista vaunua on vetää Peugeot 307 llä 2 litran koneella ? en ajatellut maastoautokaupoille kuitenkaan lähteä johtuen sattuneesta rahatilanteesta.

28

233

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Joksukuopiosta

      Jos talvella käyttää, niin vaunu ei saa olla Rumatikillä, saattaa tulla vilu, jos kolmosellapuhaltelukaan ei riitä.

    • Spiritisti

      90-luvun Spritet eivät ole varsinaisesti suunniteltu eikä tehty talvikäyttöön, sen sijaan esim. LMC :ssä tarkenee vielä kohtuullisesti pienillä alle parinkymmenen asteen pakkasillakin. Ja voimaa 2-litraisessa koneessa kyllä riittää vetämään vaunua, tosin vaunun kokonaismassa tuolle ko. autolle saisi olla mieluummin alle kuin yli tuhannen kilon.

    • Kuopiostaneuvotaan

      Älä vaan Fiatilla rupee repimään vaunua ,jossa on ns. ropittivahteet

    • aloittelijazyx

      Juu kyllä tehoa 307 ssa piisaa, 163 hv. Painoa autossa ei mitään liikoja ole että jos sillä on joku vaikutus.
      Mitenkäs nuo ympärivuotiset paikat esim. Kesäranta kustavin suunnalla, kuinka helppo sellaisesta paikan saaminen on uudelle jäsenelle ? maksanee ilmeisesti 400 - 600 e vuosi oon ymmärtänyt ? annetaanko uudelle jäsenelle joku paikka joka ei muille kelpaa tai jotain ?

      Entä leirintäalueilla turvallisuus ? pyöriikö niissä narkkeja, juoppoja, rikollisia, kiertolaisia tai jotain ? valaiskaa asiasta enemmän tietävät. Minulla kun ei ole juuri mitään omakohtasta kokemusta.

      • Aluekohtaista

        Taitaa olla aluekohtaista miten uusi jäsen otetaan vastaan ja minne siellä saa parkkeerata vaununsa, käymällä tutustumassa alueisiin jo ennakkoon se varmaan selviää parhaiten.
        SFC-alueilla ei yleensä pesi narkkarit eivätkä rikolliset. Juoppoja sen sijaan löytyy alueelta kuin alueelta, mutta eihän niiden sellaisten kanssa tarvitse veljeillä jos ei itse sellaista harrasta.


    • aloittelijazyx

      Onko kuinka yleistä että sfc n alueella asutaan tyyliin vakituisesti ? vai onko niissä joku roti tai säädös että vain viikonloppuisin tai max viikko kerrallaan ? saako suihkua ja muuta käyttää ilman lisämaksuja ?

      mukava muuten kun teillä on täällä aktiivinen palsta. Kerran kysyin jotain soutuvenepalstalla ja parin viikon päästä vastattiin, sillonkin jotain haistattelua tais olla

      • Näinyleensä

        Jos on lunastanut kausipaikan, niin mikään ei estä asumasta alueella vaikka vakituisesti. Ja peruspalvelut, kuten suihkut, vessat ja sauna ovat käytettävissä useimmilla alueilla ilman lisäveloitusta. Vaan kysymällä kyseisen alueen aluepäälliköltä sekin selviää parhaiten.


    • aikaraskaskuitenkin

      Varmaan kannattaa katsoa hieman kevyempää vaunua tollaselle "veturille". Omassa autossa 2,5 litran 170 heppanen bensakone ja ton kokoluokan vaunu tulee kyllä perässä mutta ei ole mikään riemu vetää.

      Itsellä solikka telivaunu, joka turhan raskas pidemmälle vetää ihan reissailumielessä joten loppukäyttö tietysti ratkaisee. Mulla vetoauton valintaa rajoittaa B kortti joten esim. mainitsemasi maastoautoon ei kortti enää riitä (konaismassat ylittyy). Olen tosin ajatellut päivittää ajokortin ja vetää sitten vaikka isolla pakulla.

      • etsi-siistiä

        Vaunu kannattaa valita ehkä 100-200 kg kevyempi, kuin auton sallima maksimi, niin se on helpompi vetää. Heikompitehoisellakin on ihan hyvä vetää, jos osaa käyttää vaihteita eli kepittää ajoissa tai ottaa ylämäkiin reilusti alkuvauhtia.
        Kannattaa etsiä sellainen, missä on valmis vuode toisessa päässä ja istuinryhmä toisessa, niin ei tarvitse sitä jatkuvaa petausta tehdä ja tavaroita siirrellä.
        Oletko katsellut vanhoja Hobbyjä, mitkä on tilavia ja niitä on runsaasti tarjolla.


      • Hyvin_tuo_vetää

        On tullut kiskottua 1000 kg vaunua 90 hp bensavaparilla ja kyllä se liikkui ihan asiallista vauhtia. Tuon tehoista autoa ei vaan pidä sääliä yhtään. Sellaista vaihdetta mäkeen, että kierrokset mäen alla vähintään 4000, mieluummin reilut 5000 ja eipä hyydy.


      • aloittelijazyx
        etsi-siistiä kirjoitti:

        Vaunu kannattaa valita ehkä 100-200 kg kevyempi, kuin auton sallima maksimi, niin se on helpompi vetää. Heikompitehoisellakin on ihan hyvä vetää, jos osaa käyttää vaihteita eli kepittää ajoissa tai ottaa ylämäkiin reilusti alkuvauhtia.
        Kannattaa etsiä sellainen, missä on valmis vuode toisessa päässä ja istuinryhmä toisessa, niin ei tarvitse sitä jatkuvaa petausta tehdä ja tavaroita siirrellä.
        Oletko katsellut vanhoja Hobbyjä, mitkä on tilavia ja niitä on runsaasti tarjolla.

        tuo oli hyvä vinkki, ja käynytkin mielessä myynti-ilmoituksia katsoessa se vuode-sohva ja patjarumbajuttu. Sitten kun on ollut kiinteä vuode malli niin hinta on usein karannut lös. Olen ajatellutkin sen silleen, että jos ei lopulta kohtuuhinnalla löydy valmista parivuodetta, rakennan sellaisen itse ns. ylimääräisen sohvaryhmän tilalle.

        täytyy tutkia Hobbyjä, millaisia ne on.

        sen verran olen tuosta siisteydestä valveutunut että pitää välttää tupakoituja, työmaakoppeja ja ns. "perrseelle haisevia", eli ilmeisesti epähygieenisen dokun tai ryyppypuliringin käytössä olleita. Mieluiten vaalea sisustus muutenkin joten niissä näkynee kaikki hälytysmerkit ettei osta.

        Spriten vaunut on siis kylmiä, ja trumatik merkki huono, ja lmc t lämpimiä. soittelen karavaanarialueen vastaavalle jossain vaiheessa ja tsekkaan noita yksityiskohtia. Täältä saa hyviä vinkkejä, enemmän kun olin osannut toivoa.


      • Kolmevuodenaikaa

        Englannin Sprite on tarkoitettu lähinnä kesäkäyttöön, LMC on niin sanottu kolmen vuodenajan vaunu, mutta kyllä monet ovat pärjänneet niissä läpi talven. Sama pätee moneen muuhunkin saksalaiseen 90-luvun vaunuun.
        Trumatic on ihan hyvä ja toimiva lämmitin, varsinkin 5 kilowattisella 5002 :lla pärjää kyllä pakkasillakin, edellyttäen että itse vaunu on muulta rakenteeltaan talveen sopiva.


    • aloittelijazyx

      Hobbyt näyttää ihan hyville vaihtoehdoille, jopa 80 luvun lopun vm. vaunut vaikuttaa asiallisesti pidetyille. miten tuo Adria, onko se minkälainen vaunumerkki ? vähemmän määrällisesti myynnissä ja hinnat kallimpia, tyylikkäitä ainakin ovat, nämä ensivaikutelmat tuli

    • aloittajazyx

      joku haukkui trumaticia. okei, ei uskota. en voi tietää kun en tunne näitä lämmitinvalmistajia, enkä palstan häiriköitä. En ole tämä teidän huumori-reino, vakuutan. ei ole uutta että joka palstalla on nykyään näitä häiriköitä. Olen ihan asiallinen kaveri, ja kiitos tähänastisista vinkeistä kaikille, jos on unohtunut kiittää

    • Tyäeläkeläinen

      Rumatikillä meilläkin puhallellaan suviaikaan, Toijala Viiala seudulla.

    • Useampiatapauksiatiedän

      Adria on Slovakialainen vaunu, niistä on talvipakkasella haljennut keulapinnotteina käytettyä muovia, joka ei kestä Suomen pakkasia .Sen jälkeen on vietävä ammattilaisten korjattavaksi, ennenkuin kosteusvaurio yllättää.

      • Primus-talvi

        Adria on Slovenialainen vaununmerkki eli tehdään siellä ent. Jugoslavian alueella.
        Se on iso vaunumerkki Euroopassa.
        Esim. se iso Adria 743-malli tosiaan repesi, kun keulassa oli koko keulan peittävä muovi n. 10-15 vuotta sitten. Etelässäkin oli silloin -32 keliä, eli poikkeustalvi ja repesi meidän alueella myös Dethleffs-merkkisen keulaan useita halkeamia.


    • aloittelijazyx

      Joo ei itäeurooppalaista vaunua oikein viitsisi ostaa, hyvä tietää. ilmankos valmistusmaa ei adrian sivuilta mistään löytynytkään vaikka kuinka etsin.

      saako asuntovaunun sisustusta mennä itse uudelleen sorkkimaan, vai puuttuuko ne katsastuksessa jotenkin siihen jos ruokaryhmän tilalla onkin parisänky seuraavassa katsastuksessa tai vaatekomeron tilalla suihkukoppi ?

      Mitä saksalaisia, ruotsalaisia ja suomalaisia vaunuvalmistajia on ? Hobby, lmc, munsterland ainakin saksalaisia vissiin ?

      Mitenkäs noi jarrujen osat kun ilmeisesti katsastuksen mahdolliset pummaukset liittyy liene niihin, niin mitkä valmistajat on lopettaneet eli ei saa varaosia enää, eli ,mitä vaunumerkkejä vältettävä osien saantisyistä ? Mitä katsastajat niistä vaunuista vahtii ja onko kuinka rutiinikatsastus 20 vuotta vanhalle vaunulle ?

      • bestattungswagen

        Sen sijaan että arvuuttelet täällä, on paljon tehokkaampaa katsella vaikka Netticaravan sivuja ja laittaa niihin sinun reunaehdot eli 3000€ ja 1100 kg.
        Löydät kysymyksiisi heti ainakin 100 vastausta.
        Vaunun sisustaa saa toki muutella mielensä mukaan, mutta jos esim. paino tai ulkomitat muuttuu merkittävästi, niin se on hyvä myös merkkauttaa viranomaisen ylläpitämään rekisteriin katsastuksen yhteydessä.
        Merkkejä löydät sieltä nettikaravan tai vaikka mobile.de -sivuilta.
        Alustoja on vain muutamia ja niihin kaikkiin saanee edelleen osia. mm. AL-KO.


    • Lavuaari_Rumatikki

      Lavuaari kannattaa tarkastaa, jotkut käyttävät sitä yöastiana. Rumatikin laakerit myös ettei vinku, se on raskasta kuunneltavaa.

    • Ruotsalaisettekeeparhaat

      Kolme parasta vaunumerkkiä on, Kabe, Cabby ja Polar kaikki Ruotsalaisvalmisteisia.

    • Lämpöteknikko

      Saako noita Ruotsalaisiavaunuja muka Rumatikillä??? Eivät ole talvikäyttöön valmistettuja, puhallusta pitää olla ja pahviputket.

      • Reinotietää

        Tuolla Jokisen Reinolla on aina niin viisaita kommentteja!


    • voi.reinoa

      Unohdit meriiteistäsi ainakin tomppelin ja tyhjänpuhujan.

    • Sfcaravan

      Helppojuttu sun autolla voi vetää mukavadti solifer 450 se on talvilämmin ja sopiiautollesi.niitä saa edullusesti ja löytyy ihan terve korisia.yrv: sfcaravan

    Ketjusta on poistettu 12 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. KUPSinpelaaja vangittu törkeästä rikoksesta

      Tänään tuli uutinen että Kupsin sopimuspelaajs vangittu törkeästä rikoksesta epäiltynä. Kuka pelaaja kysressä ja mikä ri
      Kuopio
      14
      1392
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      28
      1265
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      63
      1182
    4. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      11
      1062
    5. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1016
    6. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      27
      1005
    7. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      9
      993
    8. Kaupungin valtuuston yleisötilaisuus

      YouTubessa katsojia 76 Buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha
      Varkaus
      1
      980
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      30
      979
    10. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      6
      971
    Aihe