Karavaanarit karkotettava leirintäalueilta

oikeaa.halpamatkailua

Ette te pihtarit tuo leirintäalueille muuta kuin roskaa ja septitankin sisällön. Mitään palveluita ette käytä, mukananne roudaatte Tallinnasta tuodut juomat ja Siwan/Lidlin makkarat. Niitä juotte ja mutustatte sitten etuteltassa halvoissa puutarhatuoleissanne maha pystyssä.

41

2659

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kanatetaan

      Hyvä idea, leirintäalueet menestyisivätkin huomattavasti paremmin ilman karavaanareita!

      • samat.sanat

        Onneksi Rastilan tilalle on jo suunnitteilla asuintaloja, karavaanarit häädetään Sipoon korpeen tms.


      • Yhteisvoimin

        Sipooseen perustetaankin sitten karavaanarien ja ilmailunharrastajien yhteinen korkeatasoinen alue, jos nuo Rastilan ja Malmin asuntorakentamishankkeet joskus toteutuvat!


    • VaunuväkiKäyPeräkylissä

      Ei Suomi näitä leirintäalueita kaipaa edes nykyistäkään määrää, vaan matkaparkkeja, joissa maksetaan septin tyhjennyksestä/huuhtelusta, tuorevedestä ja käytettävästä sähköstä (itse en sähköä tarvitse kun on Efoy).
      Näiden lisäksi saa olla 0...5 euron maksu / vaunuvrk.
      Käykää vihdoin vaikka Saksassa katsomassa. Ei siellä punkkien seassa tuppukylien perille majoituta, vaan lähietäisyyksillä kaupunkikeskustoista ja nähtävyyksistä

      ABC erehtyi laatimaan matkaparkeilleen pölhöt ehdot ja muutakin parannettavaa on.
      Kävisivät siellä Saksassa katsomassa viisaampiaan.

      Suomihan ei ulkomaisia, 99% asuntoautolla liikkuvia turisteja kaipaa. Tuovat mokomat vain turhaa rahaa Suomeen.
      Vielä vähemmän saa niille kertoa, että täällä ei ole tietulleja eikä muita riesoja. Ainakaan satojentuhansien asuntoautoturistien lukemiin vuotuisiin (ilmoittajalle ilmaisiin) matkaparkkiluetteloihin ei pidä antaa tietoja. Sehän saattaisi vähentää tanskalais-, norjalais- ja ruotsalaisparkkien vierailijamäärää, ja olisi näin pohjoismaisen työnjaon (=me antajia, toiset ottajia)vastaista.

      Suomalainen ja SF-Caravan pysyköön nöyränä, eikä halua olla voittaja, vaan vaatimaton puutaja..

      • seppo-saaramaa

        Oletko katkeroitunut entinen matkailuyrittäjä ? Eikö ideariihi toiminut ajoissa ?


      • VaunuväkiKäyPeräkylissä

        En ole enkä tule. Kummeksun vain kuntapäättäjiä, jotka eivät vaivaudu hiukkasen täydentämään jotain lähes käyttövalmista pysäköintialuettaan hyvinvoipia koti- ja ulkomaisia asuntoautoturisteja varten.
        Mutta ehdottomasti lähietäisyydelle keskustasta/nähtävyyksistä.

        Ja käytettävissä pitää olla 24/7 , ainakin huhti-marraskuun välisenä aikana.
        Maksut automaateilla septityhjennykseen/huuhteluun sekä tuoreveden ja sähkön kulutukseen perustuen ja enintään 5 € autovrk:lta.

        EIVÄT turistit tule peräkylien alueilta, punkkien seasta kauppoihin ja palveluihin levittämään pulleita lompsiaan.

        Vaan mitäpä sitä suomalainen lähes ilmaiseksi haalisi turisteja tänne rahojaan kuluttamaan muutenkin rikkaaseen kuntaan/kaupunkiin ja maahan
        Ja olisihan perin yli-innokasta kertoa vuotuisissa luettelokirjoissa ilmaiseksi sadoilletuhansille turisteille kunnan/kaupungin (tai marketin/urheilutalon tms.)
        matkaparkista, päänähtävyyksistä ja palveluista.

        Ja vahtiihan SF-Caravanin johto vain 50 vuotta sitten opittua alueleiriytymistä puolikiinteitä vaunu-edusrakennelmia käyttäen. Voisi vaikka pahastua.
        Mitään ei saa muuttaa, tai impivaaralaispäättäjät voivat suuttua!


      • Anonyymi

        Niin ovat ajatuksesi kuin minun kirjoittamia. Euroopan reissuilla ollaan mekin nähty millaisiin paikkoihin siellä leirintäalueet sijoitetaan. Ovat nähtävyyksien lähistöllä ja alueita löytyy jopa historiallisten, upeiden kaupunkien keskustoiden välittömästä läheisyydestä. Ensimmäiseksi mieleen Avignon Ranskassa.
        Missään Euroopassa ei todellakaan tarvitse leiriytyä kuten Suomessa. Siis korvessa ja "keskellä ei mitään".

        Efoy -polttokenno olisi hieno laite, on vaan niin pirskatin arvokas. Isompaan 72 wattiseen mahtaisi palaa rahaa asennuksineen lähemmäs 5000 €. Pitäisi olla paljon (talvi)käyttöä, jotta hommaisin...


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Niin ovat ajatuksesi kuin minun kirjoittamia. Euroopan reissuilla ollaan mekin nähty millaisiin paikkoihin siellä leirintäalueet sijoitetaan. Ovat nähtävyyksien lähistöllä ja alueita löytyy jopa historiallisten, upeiden kaupunkien keskustoiden välittömästä läheisyydestä. Ensimmäiseksi mieleen Avignon Ranskassa.
        Missään Euroopassa ei todellakaan tarvitse leiriytyä kuten Suomessa. Siis korvessa ja "keskellä ei mitään".

        Efoy -polttokenno olisi hieno laite, on vaan niin pirskatin arvokas. Isompaan 72 wattiseen mahtaisi palaa rahaa asennuksineen lähemmäs 5000 €. Pitäisi olla paljon (talvi)käyttöä, jotta hommaisin...

        Suomessa kuntien päättäjät ovat sitä mieltä että karavaanarit ja telttailijat ovat vain haitallista roskasakkia ja jos heille pitää järjestää paikka asustaa, niin olkoon jossain hornan tuutissa kaukana kunnon ihmisistä. Helsingissäkin päättäjät haluaisivat rakentaa Rastilan täyteen tuottavia kerrostaloja (puolet alueesta rakennettiinkin jo) ja häätää karavaanarit Östersundomin korpiin. Rastila on jäänyt vahingossa "liian lähelle" keskustaa ja hyvien kulkuyhteyksien varrelle. Sitten vielä ulkomaiset turistit ymmärtämättömyyttään kehuvat hienoa palvelua.


    • SerlanValkea

      Kylä lähtee, aamujytky kun rysähtää rutinalla ja ruskeana ! RÖYH !

    • KarnavaanariPullojenKera

      Milläs ne leirintäalueet sitten elää?, pelkät tyhjät pullot/tölkit pitää monet alueet pystyssä, mieti sitä . . . .

    • mitäkummaa

      Ketäköhän sinne leirintäalueelle sitten majoittuu, ellei karavaanareita? Mikä sun mielestä on leirintäalueen tarkoitus, ellei juuri karavaanarien majoittaminen? Eiköhän yli 90% leirintäalueiden käyttäjistä ole karavaanareita? Saattaa myös olla että se paikallinen siwa pystyy toimimaan juuri näitten karavaanarien ostamien makkaroiden ja kaljojen ansiosta.

    • Jaamakka

      Minua vaivaa nykyleirintäalueissa vain se,että miksi telttailijat tungetaan avoimille ruohokentille? Ja luulisi muutaman puun varjostavan kivasti myös karavaanareita?
      Ärsyttää kun ei ole puun puuta jonka avulla pystyttää katos teltan päälle jottei sinne läkähdy!
      Ei kaikki matkaajat nouse kukonlaulun aikaan,ennen paahdetta.

      Karavaanareille on palveluja mutta telttailijat saa läkähtyä kun ne muka tuo vähemmän rahaa.
      Hyvä palvelu tuo rahaa,muistakaa se,leirintäalueiden omistajat.
      Ja rahaa se on telttailijoidenkin raha.

      • puruveden-rannalla

        Etkö tiennyt, että leirialueen palvelut ovat kaikkien käytössä ?
        Eikö teltoissa olekaan ilmastointilaitetta kuten asuntoautoissa?
        Kannattaa käydä vaikka Ruokkeen lomakylässä, siellä on varjoa kaikille.


    • RMB54

      Luin tuossa sivistystäni laajentaakseni ja törmäsin sanaan karavaani. Googletin sanan ja kappas vaan. Karavaani tarkoittaa erämaassa taivaltavaa joukkoa, joilla kulkuneuvoina kamelit. Eli siis karavaanari on kamelikuski.

      • Anonyymi

        Karavaanari ja karavaani, kaksi eri asiaa.


    • Toisetsäästää

      Karavaanareissakin on eroja, toiset tyhjentävät tuon tuostakin alueen likakaivoon kemsansa tai portapottansa. Ne taas joilla hermaavesisäiliö sisältää enimmäkseen kusta, harvoin kuormittavat alueen likakaivoa.

      • Anonyymi

        Kyllä kusta kertyy harmaavesisäiliööön jos keittiö tai vessa altaasen pissaa, kummat jopa iljettävät on tavat jos noin tekee.


    • Työeläkeläinen_

      Meillä pidetään Mopiilissa harmaapuoli pikkuisen auki, ei kerry säiliöön, vaikka pikkuisen joskus lorottaakin.

    • Anonyymi

      Vaunussa on septitankki, irrallinen ja harmaat vedet eli pelkästään köksän lavuaarin ja käsien pesualtaan vedet valuu vaunun alle laitettavaan säiliöön, mihinkähän tuo harmaavesi pitäisi caravanalueella tyhjentää kun siitä ei ole missään alueella erikseen opastettu?

      • Voin kertoa, että 20 vuoden kokemuksella en ole yhtäkään caravaanari aluetta löytänyt jossa harmaan ja ruskean veden tyhjäämiseen ei olisi paikkaa joka on vielä opastettukin. Useimmiten se on vessa/suihku rtakennuksen yhteydessä. Jos mies/nainen/muu ei löydä niin vika on etsijässä.


    • Anonyymi

      Meillä ainakin kaikki on lomalla, eli ei edes rouvan tarvitse kokata ja passata koko sakkia. Jos muutama kyrsä kärtsätään ajankuluksi, niin muuten syödään ravintolassa, jos sellainen vain löytyy alueelta tai lähistöltä. Ravintolaksi en laske grillejä joiden käsitys ruuasta on makkaraperunat tai kebab. Ravintolan taso on kärkikriteerejä camping aluetta valitessa.
      Kyllähän karavaanari kuluttaisi, jos olisi kohteita mihin rahansa tuhlaa.

      • Anonyymi

        Sama juttu. Ravintoloissa syödään päivän ateria ja oikeassa ravintolassa. jos sellainen löytyy leirintäalueelta, niin hyvä. jos ei, niin haetaan lähistöltä. Grilliruokaan emme sorru juuri koskaan. Sen sijaan aamu-, päivä- ja iltakahvit asuntoauton keittiöstä välipaloineen.Illalla joskus hyödynnetään alueen ulkogrilliä, jos sellainen löytyy. Lomalla ollaan koko seurue, joten...

        Muuten jostainhan ruoka ostetaan joka tapauksessa. Ainakaan meillä ei ruokaa, siis aamu-päivä-iltapalaa varten, ole autossa viikkojen varalla. Ei, vaan parin päivän varalle korkeintaan. Kyllä esim tuore leipä aina voittaa viikon vanhan puolikuivan käntyn.


    • Anonyymi

      Älyvapaita kirjoituksia! Kaikki vedet paksa tyhjennetään leirintä alueen siihen valmistamiin kohteisiin, olen matkustanut myös Suomessa hyvin toimii.

      Missä järki?

    • Anonyymi

      tiedoksi .että ilman asuntovau ja asuntoauto matkailijoita menisi moni alue konkurssiin ja siinä sivussa tekisi konkurssin isomäärä niitä myyviä yrityksiä. Nämä retkeilijät ja matkaluvaunuperävaunu ja matkailuauton käyttäjät myös pelastava monet pikkupaikan kaupiaat ainakin kesäksi olen kertänyt suomea matkailuvaun kanssa jo 1974 vuodesta ja aina löytyy joku kuten aloittaja joka mustamaalaa caravaanareita/kamelikuskeja jonka nimen joku antoi.aNTAKAA OLLA ALOITTAJA OMAM MIELIPITEEN HÄNEN OMANAAN JOSKUS VIELÄ HUOMAAT RAKAS NAAPURI OLEVASI ERHTYNYT

    • Anonyymi

      Maksetaanhan me karavaanarit leirintäalue maksu, luulisi se riittävän, monessa paikkaa ei ole edes ruokaa tarjolla!

    • Anonyymi

      Karavaanari jättää 230 euroa/vrk paikkakunnalle...

      • Anonyymi

        Onkos tuo keskimääräinen hinta!
        Ei ainakaan minulla noin paljoa vuorokaudessa jää paikkakunnalle!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Onkos tuo keskimääräinen hinta!
        Ei ainakaan minulla noin paljoa vuorokaudessa jää paikkakunnalle!

        Tuo lienee karavaanariliiton tekemän kyselyn tulos. Eihän karavaanari jätä joka vuorokausi tuollaista summaa, mutta jossainhan hän tankkaa, ostaa ruokaa, käyttää paikkakunnan palveluita ja tietenkin maksaa leiriytymisensä. Olen kyllä hieman itsekin ihmetellyt tuollaista tulosta kun kyseiseen kyselyyn vastanneena en päässyt lähellekään noita lukemia. Joku sitten vastaavasti tuhlaa valtavasti rahaa minunkin puolestani.


    • Anonyymi

      Jollei karavaanareita olis, ei olis näitä leirintäalueitakaan, ei ne muutama yöpymismökki ja yksi tai kaksi sattumatelttaa ketään elätä.

    • Anonyymi

      Ketäs siellä sitten käy? Telttailijoitako?
      Vuokramökeissä yöpyvät hankkivat tarvikkeensa ihan yhtä lailla samoista paikoista kuin karavaanarit.
      Missäs telttailijat ja mökeissä yöpyvät peseytyvät ja vessajuttunsa hoitavat? Keräävätkö jätevetensä ja vessajätteensä ja vievät koteihinsa?

      Aika harva karavaanari on pakannut autonsa/vaununsa koko loma-aikaansa varten riittävillä ruoilla ja juomilla. Kyllä ne hankitaan paikallisista kaupoista. Pienehkö jääkaappi ja pikkupakastin ei riitä sellaiseen. Useat myös syövät päivän pääaterian ravintoloissa, aamiainen, välipalat ja iltapala autossaan/vaunussaan. Me tehdään näin.

    • Anonyymi

      Ootpa outo hiihtäjä, kun tuollaista kehtaat puhua. Karavaanarit tuo Isot rahat alueelle missä ovat.

      • Anonyymi

        Pitää paikkansa me reissataan monessa paikassa ja ollaan myös kausipaikalla pitkiäkin aikoja ja käydään kyläkaupassa ruoka ostoksilla, myös käymme caravaani alueen teatterissa ja kylän muissa paikoissa ainakin meidän vaunu retki kunta pitää kylän tyytyväisenä.


    • Anonyymi

      Maisansalosta. Aina jos jotain negatiivistä on julkisuudessa, sellainen nostaa kynnystä pysähtyä mainittuun paikkaan. Itse boikotoin paikkoja joista kerrotaan kausilaisten olevan tylyjä vieraileville caravankiertolaisille. Ja tuloillahan kaikki elävät!

    • Anonyymi

      Ihan sairaat hinnat leirintä alueilla, tavan markettiin verrattuna. Miksi ei toisi omat eväät mukanaan, kun autossa/vaunussa on jääkaappi ym.. septi tankkin tyhjennän abc asemalla. Vain sähköistä ja paikasta sitä maksaa kaikki.. en usko menenkaan käyttävän "lisä palveluita " ;)

      • Anonyymi

        Me ei tulla mässäilemään leirintäalueelle, vaatimatonta ruokaa syödään ja vähemmän kuin kotioloissa ja ihan siksi että ruuanlaittoa pysyy simppelinä eikä vie aikaa eikä tule paljoa astioiden pesua. Reissussa tehdään kaikkea muuta enemmän kuin syödään, juodaan pelkkää vettä tai mehua. Nukutaan hyvin että jaksaa taas seuraavana päivänä patikoida.
        Meille riittää pienetkin luonnon nähtävyydet, purot, kukkulat, polut, kanavat, vanhat rakennukset kuten mm. vanhat ruukkialueet..viime kesän yksi mielenkiintoisimmista oli Möhkön ruukkialue...sota-ajan taistelupaikat/poterot/juoksuhaudat.


      • Anonyymi

        Mikä on Tavan marketti? Onko se joku uusi kauppaketju tai jokin paikkakunta?


    • Anonyymi

      Aloitus on vanha mutta kommentoidaan nyt siihenkin.

      Vain hyvin harvalla suomalaisella leirintäalueella on peruspalveluiden (sisältyy vuorokausihintaan) lisäpalveluita joita alueella asustava voisi käyttää. Vasta neljän ja varsinkin viiden tähden alueille vaaditaan esimerkiksi ruokailu- ja ravintolapalveluita. Ulkomailla ne ovat melkoisen yleisiä. Suomalaisella leintäalueen kioskilla ei yleensä ole kuin jotain pientä "hätävaraa" myynnissä (kovaan hintaan) jos lainkaan mitään, ehkä lapsille pieni valikoima jäätelöä. Suomalainen matkailija on tottunut tekemään ostoksensa ennen alueelle menoa tai käy sieltä lähikaupassa ostoksilla.

      Ulkomaalainen turisti ihmettelee ettei alueella ole ravintolaa, mutta hänkin oppii kyllä nopeasti ostamaan ruokatarvikkeet alueen ulkopuolelta.

    • Anonyymi

      Kyllä karavaanarit käyttää palveluita mitä mistäkin löytyy.Luuleyyeko että tuo harrastus on tyhjätaskujen hommaa?? Sama prätkäily yms..hekin käyttää leirintäalueita jne.Luulen että kun suurin osa vanhempia ihmisiä he ovat roskaamisesta tarkkoja jne.Pakkohan nykyään olla.Luuletko että tässä köyhässä,ja erit.järjellisesti köyhässä maassa ,rahat puussa kasvaa.Eiii.Kateus on kaiken mollaamisen takana.Mitä iäkkämmät ihmiset sitten voisi harrastaa,varmaan kotona tvtä katsoivat.Parvekkeelta kurkkisivat.

    Ketjusta on poistettu 33 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      52
      5046
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3317
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1452
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      181
      1295
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      75
      1000
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      898
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      867
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      806
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      748
    10. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      482
      707
    Aihe