Velat kaatuu nyt

Kukapavaan

Olen vuodessa saanut aikaan melkein 70000e velat pelaamisella.Nyt tilanne on se että alkaa maksut jäädä maksamatta.Pelaamisen olen lopettanut ja käyn hoidossa.Tulevaisuus vaan pelottaa kuinka tästä kaikesta selviän.En varmaan koskaan saa velkojani maksettua,palkkani on pieni ja vielä lisäksi taidan jäädä työttömäksikin.Kuinkahan kauan tässä nyt menee että ulosotto alkaa?Onko kellään kokemuksia samanlaisesta tilanteesta?Ja onko kukaan siitä selvinnyt?

21

334

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Hupinsa-kullakin

      Toivottavasti pelielämykset olivat tuhotun elämän arvoisia. Jos tästä joskus toivut, pelaile kotona tietokonepelejä. Ne tulevat paljon halvemmaksi.

    • pelipentti

      Pienillä tuloilla ei noin suuria kulutusluotto-velkoja voi saada aikaiseksi. Vaaditaan ennemminkin suuret tulot. Onko niin että olet valehdellut olemassa olevat velkasi aina uutta hakiessa?
      Jos, niin saatat saada syytteen petoksesta vielä tuohon mukaan.

      Paljon on maksettavaa, mutta! On elämässä paljon muutakin kun raha, paljon rahaa arvokkaampaa.

      • cjdjcjwjcjiwjicweji

        Myös luottolaitoksissa on ollut vikaa. Hakijan taloudellista tilaa ei ole tässä tapauksessa tutkittu riittävän tarkasti.

        Kuluttajansuojalaki 7 luku 15 § 1 mom. http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1978/19780038#L7P14

        "Luotonantajan on ennen luottosopimuksen tekemistä arvioitava, kykeneekö kuluttaja täyttämään luottosopimuksen mukaiset velvoitteensa (kuluttajanluottokelpoisuus). Arviointi on tehtävä kuluttajan tuloja ja muita taloudellisia olosuhteita koskevien riittävien tietojen perusteella."


      • pelipentti

        Jos lainaa on vaikka 0 €. Tämä näkyy verotustodistuksessa jonka lainanantaja vaatii. Sillä verotustodistuksella todistat olemassa olevat lainasi sitten vuoden ajan, sekä vakuutat itse lainaa hakiessa että tiedot pitävät paikkansa. Viimeisen vuoden aikana nostetut eri lainat eivät siis näy uudelle luotonmyöntäjälle, vaan hakija vakuuttaa että on luetellut ne kaikki lainaa hakiessaan.

        Tämä kyseinen tapaus on siis velkaantunut yhdessä vuodessa.


    • ulosottoon

      Tuollaisella summallaväistämättä joudut ulosottoon. tiedät varmaan tekniikan, maksat nytvain pois pieniä lainoja jotta luottojen lukumäärä ehkä vähän tippuisi.Jokaiselle lainalle tulee vielä päälle perimiskuluja,korkoja ja oikeuskuluja joten velkamäärä voi vielä nousta tuhansia. Ulosotto alkaa n 3-6 kk kuluttua jos nyt laskuja jää maksamatta.

      Jos palkasta nyt jää ylimääräistä ne kannattaa laittaa sukanvarteen pahan päivän varalle.tarkista että on sopivat vakuutukset, netti ja puhelinliittymät. Asuntoakin voi kohta olla vaikeaa vaihtaa. Ei ulosotto mikään niin pahaa ole sinulle jätetään n 700 eur, haet sitten asuntotukea ja tarpeen vaatiessa sossusta tukea . Muutaman ulosottovuoden jälkeen voit ehkä yrittää velkajärjestelyä.

      Ota nyt ainakin kiireesti yhteyttä velkaneuvojaan, Hän selittää asiat paremmin. Ja kyllä elämä ulosotossakin on ihan kivaa, pitää vain tottua elämään vaatimattomammin. Tsemppiä

      • jfsklsklire

        Sossusta tukea???? Eli muut kuntalaiset maksaa yhden hörhön sössimiset.


      • dfvsfvfflgfdklbb
        jfsklsklire kirjoitti:

        Sossusta tukea???? Eli muut kuntalaiset maksaa yhden hörhön sössimiset.

        Pakolliset ulosottomenot katsotaan toimeentulotukilaskelmassa hyväksyttäväksi menoksi, joten kyllä sossu maksaa ainakin epäsuorasti heikomman aineksen kulutusluotto- ja pelivelkoja.


      • Jermu888
        jfsklsklire kirjoitti:

        Sossusta tukea???? Eli muut kuntalaiset maksaa yhden hörhön sössimiset.

        Aika monenkin itseasiassa :) Ulosoton suojaosuus on sen verran pieni, että mikäli pieni palkka ja iso vuokra niin toimeentulotukea tulee.
        Onneks on vapaakuukaudet, ne kun ajoittaa oikein voi lomarahoilla tehdö reissuja ulkomaillekin.


      • dcydyygvygvdsgvys

        Toimeentulotukeen pitäisi saada pieni omavastuu ulosottomaksuille, esim. 70 euroa. Tämä kannustaisi ihmisiä omalta osaltaan elämään tulojensa mukaan.


      • nhgjknlll

        Ei pitäisi. Ei kannustaisi. Käsite "kannustaminen" on kokenut melkoisen inflaation Sekoomuksen käsissä, vähän niinkuin "organisaation kehittäminen" synonyymina potkujen antamiselle tai "palvelun laadun parantaminen" kun palvelu siirretään 120 kilometrin päähän.
        Ulosottoon joutuvalta ei pitäisi ylipäätään pidättää niin paljon, että käteen jäävä raha putoaa alle toimeentulominimin. Nyt tämä perälauta puuttuu. Velka tulee kyllä maksetuksi, vaikka siihen muutaman kuukauden käyttää enemmän aikaa.
        "Kannustamisen" seurauksena on nopeasti rikollisuus, joka kohdistuu meihin muihinkin. Mieluummin maksan yhteiskuntarauhasta sen 70,- kuukaudessa kuin lähden tuolle tielle.


      • Maksaja
        dfvsfvfflgfdklbb kirjoitti:

        Pakolliset ulosottomenot katsotaan toimeentulotukilaskelmassa hyväksyttäväksi menoksi, joten kyllä sossu maksaa ainakin epäsuorasti heikomman aineksen kulutusluotto- ja pelivelkoja.

        Itse asiansa sössineelle ei pitäisi antaa veronmaksajien rahoista senttiäkään.


      • weweghwegh

        Olet kai sinäkin jonnekin velkaa. Entä jos työ loppuu?? Voi voi....


    • Ei_tajuu

      Miten sait vuodessa kerättyä tuollaiset velat?

    • Hankalaakka

      Kokeile kuitenkin ottaa yhteyttä talous- ja velkaneuvontaan, jos sinulla vielä on työ, ja työttömyys ei ole varma! Sinne neuvontaan on jonoa varmasti. Selvitä ensi tilassa asia!

      Itse pääsin aikanaan velkajärjestelyyn, vaikka ei ollut vakipaikkaa. Oli luvattu 3 v. sijaisuus, joka toteutui ja oli toive työn jatkumisesta. Mutta toisin kävi!

      Nyt olen itse aika huonossa jamassa. Pankin taholta maksuohjelmaa on muutettu kerran, vaativat lisämaksua, kun oli tullut joku virhe! Ja jäin työttömäksi v. 2014, ja jouduin itse hakemaan maksusohjelmaan muutosta. Nyt yli 50 v. ei löydy työtä. Putoan kohta KELA:n pienelle päivärahalle ja en tiedä, että miten selviän. Tuskin ohjelmaa enää muutetaan. Minun katsottiin velkaantuneen kevytmielisesti ja maksuohjelman kesto määrättiin 8 vuodeksi. Eikä lainoja annettu anteeksi!

      Oma vika tietty mutta, lainan saanti on aivan liian helppoa Suomessa!

      • 0ohjelmako

        Paljonko sulla on velkaa jäljellä? Mitä velkaneuvoja sanoo tuosta, luulisi että kun jouduit työttömäksi se olisi otettu huomioon maksuohjelmassa. Samoin silloin kun tiput Kelan tuelle pitää joko muuttaa 0 ohjelmaksi tai sitten jäljellä oleva velka ssiirtyy uottoon. Kelan tuelta ei kyllä voi ulossottaa mitään joten silloin odotetaan suurempia tuloka tai mahdollisia perintöjä.


    • Jeesuksenoma

      Syntivelat on ainakin Jeesus Kristus sovittanut golgatan keskimmäisellä ristillä. Ottamalla hänet pelastajakseen, pääsee ainakin taivaan puolelle ikuisiksi ajoiksi ja sehän on ihmiselle tärkein asia.

    • Jehmeeseko

      Siis kunnan toimeentulo tuki ei tule avuksi, eikä pidäkään tulla, eikä sellaista lakia tule koskaan. Pankkien vastuuta kyllä ihmettelen, ja siellä se avain tässä on. Takuusäätiö ei tässä tule mukaan, järjestely sitten Kait.

      • hjkjhjkhjkh

        Mistä tuollaista sait päähäsi? Toimeentulotukea maksetaan tänä päivänä tuhansille ulosottovelallisille, joilta uo vie niin paljon, ettei peruselämiseen jää enää edes sitä toimeentulominimiä. Tässä toimitaan ajantasaisen lainsäädännön mukaan, niin sossussa kuin uo:ssakin. Siitä lainsäädännöstä voi sitten esittää eriäviä mielipiteitään vaikkapa kansanedustajille tai tälle laborantti-oikeusministerillemme.
        Maksuvaran käsitteen ulottaminen ulosottovirastoon voisi olla ensiaskel fiksumpaan velanperintään, seuraavaksi perintäbisneksen kieltäminen lailla. Useimmat velkaantuneet haluavat maksaa sen mitä lainasivatkin, mutta jos perintäpelle kehrää kahdenkympin velasta kolmesataa euroa, koetellaan kansalaisten oikeustajua.
        Jokainen veronmaksaja osallistuu muuten Ulosottoviraston ylläpitoon. Perityt uo-maksut eivät läheskään kata toimintakuluja.


    • dfhfdhfdh

      No ulosotossa on 500.000 suomalaista että näin tällä kertaa. Kannattasko lopettaa ne luottojen vingutamiset jos ei pysty maksaa.

    • vexelivetoinen

      pääsin velkajärjestelyyn ja maksuohjelman mukaiset maksut olen suorittanut maksuohjelman kesto 3 vuotta maksuohjelma päättyy tämän vuoden lopuessa, milloinkahan, luottohäiriömerkintä poistuu?

      • tyivudcfgn

        Olisko 31.12.? Ellet ole onnistunut hankkimaan jotain uutta merkintää?


    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En ole rakastunut

      Tai ihastunut sinuun. Kiinnostuin kyllä heti koska erotut massasta.
      Ikävä
      373
      3325
    2. Miksi suomalaisia vainajia säilytetään kylmäkonteissa ulkona? Näin kuolleita kohdellaan Suomessa

      Suomesta ei löydy enää tilaa kuolleille. Tänä päivänä vainajia säilytetään ympäri maata ulkona kylmäkonteissa. Kontit
      Maailman menoa
      161
      1345
    3. Olen ärtynyt koska

      minulla on tunteita sinua kohtaan. Tunteita joita en voi ilmaista. Kaipaan kaikkea sinussa. Siksi olen välillä hankala.
      Ikävä
      62
      1198
    4. Suomalaiset marjat loppuvat

      Suomalaiset marjat mätänevät metsään, koska ulkomaalaiset, lähinnä thaimaalaiset poimijat ovat huolehtineet suomalaisten
      Maailman menoa
      142
      1055
    5. Puhutko toisista ihmisistä

      pahaa, jotta näyttäytyisit itse jotenkin paremmassa valossa?
      Ikävä
      117
      843
    6. Joku tukeva täti syyttää suomalaisia rasisteiksi Hesarissa

      ”Kaikki valkoiset ihmiset Suomessa ovat kasvaneet rasistiseen ajatteluun”, sanoo Maija Laura Kauhanen: https://www.hs.
      Maailman menoa
      159
      764
    7. Haluaisin tietää

      mikä saa sinut tuntemaan olosi rakastetuksi. Ja sitten haluaisin mahdollisuuden tehdä juuri niin. 💔
      Ikävä
      46
      762
    8. Oli mukava tavata irl

      Sattuma toi sinut matkani varrelle. Ihmettelin sitä silloin, ehkä vähän vieläkin. Oli ilo jutella ja tuntea, vaikka nyt
      Ikävä
      23
      747
    9. Mitä teen väärin?

      Alkaa pikku hiljaa tympäsemään ainainen pakkien saanti. Eka ennen kun nähdään, miehet ovat kiinnostuneita viestittelemää
      Sinkut
      114
      733
    10. Yhteiskuntaa hyväksi käyttäjät

      Kyllä täällä Suomussalmellakin osaavat käyttää näitä Suomen etuja hyväksi. Vuokrataan ns. asunto lapselle että saa asu
      Suomussalmi
      40
      719
    Aihe