NOPEA VASTAUS, OSAAKO JOKU AUTTAA?

kertokaamikähänelläon

Hei,

Pian 3-vuotias narttukissamme on saanut omituisia oireita, mutta emme osaa keksiä ainakaan internetin, tai tuttavien avulla, mikä sitä vaivaa. Tämä vaiva on nyt toistunut kolmatta kertaa, ja nyt viimeisin kerta tätä kirjoittaessani.

Eli: Kissa vetäytyy huomaamattamme johonkin suojaisaan paikkaan, esim. sohvan alle tai sängyn alle. Siellä se aloittaa ensin maukumisen joka yltyy pahimmillaan sellaiseen jatkuvaan maukumiseen, mikäli kukaan ei ole läsnä samassa huoneessa sen lähettyvillä.
Muita (hälyttäviä?) oireita ovat läähätys, erittäin kiivas hengitys ja punoittava nenä ja anturat. Myös maukuessaan sillä saattaa jäädä suu auki pitkäksikin aikaa - siis aivan täysin ammolleen - joka näyttää suhteellisen pelottavaltakin. Kissa myös tärisee, ruoka ei meinaa maistua. Maukumista ei tapahdu mikäli sen ottaa esim. syliin, tai on muuten kontaktissa. Se myös tärisee jonkin verran, kun hengitys tiivistyy. Kissa myös pälyilee ympärilleen todella levottomasti ja lipoo huuliaan, eli jotenkin todella stressaantuneen oloinen.
Tämä "kohtaus" kestää sen 1h-4h suurin piirtein ja kissa on tämän jälkeen aivan normaali ja leikkisä. Ensimmäinen kohtaus tuli n. 1kk reilu takaperin, viimeisin viikko sitten ja nyt taas tänään. Olemme koittaneet keksiä syytä tälle asialle, mutta ei vaan aivot enää toimi ja nyt päätin kirjoittaa tänne. Kaikki yleissairaudet on oireiden perusteella ainakin suljettu pois.
Eläinlääkäriin emme ole sitä vielä vieneet, sillä kohtaus on lyhytkestoinen ja varmasti erittäin hankala sekä kallis tutkia ja mieluummin koittaisimme näin kotikonstein sitä aluksi selvittää. Jos tämä ei pian ratkea, eläinlääkärireissu on varmasti edessä. Inhottaa vain viedä terveen oloinen kissa eläinlääkäriin, jolla ei ole mitään KONKREETTISTA, vaan tällainen ailahteleva juttu, joka on tullut kuukauden sisään vasta ilmi. Tätä kirjoittaessani tämä kohtaus meni jälleen ohi ja kissa on normaali.

Toivottavasti tästä saitte jotakin selkoa, vaikka onkin tällainen kiireessä kirjoitettu epäselvä pitkä teksti.

AUTTAKAA!

18

1985

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ikikok

      Voi hyvä luoja näitä... Soita sinne eläinlääkärille!

    • Mistä_näitä_sikiää

      Lopettakaa se kissan rääkkäys ja viekää se lääkäriin

    • derkki

      Mourut meneillään?

      • Aapeeeeeeeee

        Ei ole, ne on kyllä täysin tunnistettavissa. Nuo aikaisemmat kommentit ovatkin sen verran turhia, että jätän vastaamatta


      • vfethopkvfgjlk
        Aapeeeeeeeee kirjoitti:

        Ei ole, ne on kyllä täysin tunnistettavissa. Nuo aikaisemmat kommentit ovatkin sen verran turhia, että jätän vastaamatta

        Sehän on selvää, että eläinlääkäriin hoputtaminen on sinusta turhaa. Olet meinaan selvästi todennut sinne eläinlääkärille menonkin turhaksi, vaikka eläinsuojelulaki sinut sinne velvoittaa lemmikkisi viemään silloin kun et itse tiedä mikä on vialla. Turhaa tässä on siis todellisuudessa se, että sinulla edes on lemmikkiä, joka on täysin riippuvainen siitä, nouseeko sinulla hissi ylös asti vai ei. Tämän perusteella ei nouse. Häpeäisit.


    • Ehkäpä_

      Mahdollisesti epilepsiaa. Suosittelisin kyllä lääkäriin viemistä, siellä se varmistuisi ja jos on epilepsiaa saisit hoito-ohjeet ja lääkityksen sille jne. Jos ei ole niin selviäisi että mikä sillä on. Ja sen verran tuosta kun tokaisit että viestit joissa todetaan vie kissa lääkäriin on turhia, ei ne kyllä kovin turhia ole kissa kärsii. Itselleni ei tulisi mieleenkään jättää viemättä lääkäriin jos jotain omilla kissoillani ilmenisi.

    • mitävielähaluat

      Herra jumala mikä sekopää täällä oikein kirjoittelee?

      "Kaikki yleissairaudet on oireiden perusteella ainakin suljettu pois."

      Ihanko siellä eläinlääkäri kirjoittelee? Jos olet noin etevä tekemään diagnooseja sillä muropaketista saamallasi lupalapulla, niin mitäpä vaivaudut täällä turhia neuvoja kyselemään? Anna se kissa sellaiselle, joka siitä haluaa lakien ja säädösten mukaisesti huolta pitää. Jos nuo kohtaukset eivät jo ole tarpeeksi KONKREETTISIA, että säikähtäisit tarpeeksi unohtaaksesi idioottimaiset kotikonstisi, niin mikä sitten on? Kerran päivässäkö niitä pitäisi olla? Nyt helvetti järki käteen ja sinne eläinlääkärin vastaanotolle, jos kissastasi vähääkään välität!

    • poislemmikitsultajaheti

      Tuollainen idiootti varmaan jättäisi lapsensakin lääkärille viemättä. "No se vähän kouristelee silloin tällöin, mitä väliä." Kissalle ei ainakaan näköjään anneta mitään arvoa vaan sen annetaan kitua itsekseen jos on kituakseen. No karma korjaa sinutkin rääkkääjän, odota vaan.

    • Taruse

      ehkä epilepsia. eläinlääkäri kyllä osaa kertoa

    • pjsiii

      Epilepsia kohtaukselta kuulostaa tosiaan.

    • 16384

      Jos et halua mennä eläinlääkäriin vielä (mikä olisi ihan asiallista kyllä...) niin ota seuraavasta kohtauksesta video ja mene sitten. Video on nimittäin arvokas, kertoo enemmän kuin paraskaan sanallinen kuvailu.

    • olympiakissa

      Kissasi on selvästi pettynyt Suomen olympiaurheilijoihin. Siitä johtuu kuvailemasi käytös. Helpottaa ajan kanssa.

    • miksetvienytjo

      Luuuletko,että apu oikeasti vois tulla täältä?
      No tässä se on.Vie el tutkittavaksi,ainut tapa selvittää syy,ja auttaa kissaa.Ei täällä arpomalla kukaan voi tietää mikä juuri sinun kissalla on vikana.Ja selkeesti sillä on jotain vikana,muuten et kyselisi.Ja kun kisalla on jotain sairaus epäilyä,se on vietävä eläinlääkärille.Eläinlääkäri sitten päättää hoidosta.Jos ei vie sairasta eläintään lääkärille,omistaja selkeesti laiminlyö kissansa hoidon joka luokitellaan eläinrääkkäykseksi.
      Ihmrtyttää,että miksi et heti kysynyt asiaa eläinlääkäriltä?
      Niin ne vastuulliset eläinten omistajat tekee :)

    • vielääkäriin

      raivotauti? Onko kissa rokotettu?

    • eihyväjuttu

      Vie heti lääkäriin, samalla reissulla leikkautat sen, jospa nuo kohtaukset johtuu kuitenkin kiima-ajasta!!?Mikset pidä aina sylissä kohtauksen aikaan, jos se kerta rauhoittaa???Nyt vähän sydäntä ja järkeä peliin!

    • misupuli

      Vain eläinlääkäri voi auttaa. Tältä palstalta et sellaista taikasanaa löydä, että kissan kohtaukset loppuvat siihen! Uskallan myös sanoa, että joskus lopettaminen on ainoa vaihtoehto, kaikkia sairauksia ei lääkityksellä saada kuriin. Joskus pitää olla omistajalla kanttia tehdä lopettamispäätöskin, mutta nyt ensin tutkimuksiin! Voihan olla, että kissallesi löytyy tehoava hoito!

    • hrkoyj

      Mitäs aloituksen kissalle kuuluu? Joko on noutaja tullut?

      • karmeakohtalo

        Ainahan se tulee, kun hoito laiminlyödään ;/


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      164
      2783
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      22
      2011
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2006
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      88
      1816
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      68
      1557
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      19
      1313
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      37
      1212
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      10
      1201
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      36
      1188
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      9
      1171
    Aihe