Kovia keinoja tulossa

KovatOtteet

Taloussanomien uutisesta:

"Hallituksen asettama työryhmä on kannustamassa monin keinoin työttömiä töihin"

"Työryhmä olisi päätymässä 19 keinon listaan, jolla hallitus haluaa vähentää pitkäaikaistyöttömyyttä ja patistaa väkeä töihin.
Lehden mukaan hallituksen listalla on muun muassa ansiosidonnaisen työttömyysturvan lyhentäminen. Sen tasoa porrastettaisiin 150 päivän jälkeen.
Lisäksi työryhmä ehdottaa työehtosopimuksen alittavaa palkkatasoa pitkäaikaistyöttömälle. Työtön työllistettäisiin harjoittelijapalkalla, joka olisi 60–80 prosenttia työehtosopimuksen palkkatasosta."

Eli jo syksyllä varmasti kuullaan lisää hallituksen päätöksistä. Varmaa mielestäni on ainakin se, että ansiosidonnaisen kestoa lyhennetään puoleen, ja lähes kaikille tarjotaan jotain aktivointia. Ja kieltäytymisestä tulee automaattisesti karenssi. Samoin tuo tessiä alemmalla palkalla työskentely tulee aktivointien piiriin. Eli jos et suostu siihen, niin karenssi paukkuu.

Hallitus ottaa kovat otteet käyttöön.

27

211

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • palkatta_tukitoiss

      Ehkä voitaisiin asettaa jokin pakko myös työnantajille?
      Jos vaikka jokainen vapaa työpaikka pitäisi ilmoittaa TE-keskukselle, jos jokin paikka täytettäisiin ilman ilmoitusta niin siitä tulisi sakko tai jotain?

      • MitäHyötyä

        Mitä hyötyä tuosta olisi?

        Paikka voidaan täyttää sisäisesti, ja silti lumeeksi ilmoittaa TE-keskukseen. Kyselijöille vain ilmoitettaisiin, että paikka on jo täytetty.


    • Naurettavaatouhua

      Taloussanomat.fi
      "Hänen mukaansa on tärkeää tehdä työn vastaanottamisesta nykyistä kannattavampaa ja kannustavampaa sekä parantaa työnvälitystä. Esimerkiksi matalapalkkaisia töitä ei usein kannata ottaa vastaan, koska tulot voivat olla pahimmassa tapauksessa jopa pienemmät kuin työttömyysturva, Orpo sanoi

      -- Tämä lausunto sopiikin hyvin yhteen tuohon "harjoittelijapalkalla" työskentelemiseen. Vaikuttaa, että puurot ja vellit on sekaisin tai oikeammin kepit ja porkkanat, jo skitsofreniaa lähentelevä päähänpinttymä nyt tuntuu olevan päättäjillä, että työttömät on se yhteiskuntaa kurjistava ja talouskehitystä jarruttava asia. Ei hoideta sairauden syitä, vaan sen seurauksia ja jälkitauteja. Ei esim. olla puututtu työmarkkinoiden rakenteellisiin muutoksiin ajoissa, vaan nyt ihmetellään, miksi työt ja työttömät ei kohtaakaan. Ihmetellään, kun ns. Paskat on jo housuissa, vaikka ennakointia koulutuksien sun muiden suhteen olisi voinut tehdä jo aika päivää sitten, mutta ei. Kun yhteiskunta uhkaa romahtaa, täytyy äkkiä löytää syylliset, joille antaa raippaa, kuitenkin ne koko yhteiskuntaa sairastuttavat tekijät jäävät edelleen hoitamatta. Lyhytnäköisyydestä ei näköjään koskaan päästä eroon.
      Tätä lyhytnäköisyyttä on havaittavissa myös väestön vanhenemisen suhteen, odotellaan vaan ja kohta kerrotaan, että eläkkeet joudutaan puolittamaan - ainakin niiltä joilla on pienin eläke...tätähän se on.

    • Kunhan_puuhastelevat

      Onneksi on olemassa pitkäaikaissairaus, sekä erittäin rajut työrajoiteet, ja ylilääkärin lausuntojen yli ei yksikään eduskunnan pukupelle tai työkkärin suojatyöläinen kävele.
      Eikä kukaan todellakaan töitä tappiokseen ala tekemään, ei sellaista olekkaan.
      Jännä homma kyllä, että aiotaan vaikka pakolla työllistää todellisuudessa liki miljoona työtöntä, vaikka työpaikat vähenee jatkuvasti, eikä työkkärissäkään ole tarjolla kuin pitkälti alta 20000 työpaikkaa. Tämän lisäksi otetaan vaan ulkomailta uuutta elättiä, joka taas uuden kustannusarvionmukaan maksaa Suomelle sen 70 miljoonaa. Se mistä Suomessa on pulaa, ja mitä yksikään pukupelle eduskunnassa ei ole kyennyt järjestämään on juurikin työpaikat, ja monille vielä räätälöidytkin sellaiset, jota pystyy elämäntilanteensa, ja sairauksiensa kanssa edes tekemään. Ai niin, sairastaminenhan on jo kielletty eduskunnan persläpien toimesta.

    • qwcgdf

      Harjoittelija on hyvä työntekijä.
      On töissä vain vähän aikaa, eikä jää vuosiksi rasittamaan työyhteisöä.
      Me suomalaiset neuvomme ja opetamme mielellämme. Kaikki tietomme, jos joku vain viitsii kuunnella.
      Harjoittelija voi olla kuka vain, se on vaan harjoittelija. Joka lähtiessään vie opetetut tai päätteeltä näkemänsä tiedot mukanaan.

      Eikä koira perään hauku.
      Harjoittelijoille ja sijaisille kaikki salasanat
      vapaasti käytettäväksi.
      Ja henkilöstövuokrausfirmojen lyhytaikaisille
      työntekijöille.
      Pankkien ja kiinteistövälitysfirmojen ja tietysti
      säätiöiden harjoittelijoiksi on tulijoita.

      "Mä näen siellä töissä kaikki ihmisten tiedot.
      Työpaikat, palkat, osoitteet ja tilinumerot. Mä näen paljonko niillä on tilillä rahaa." kertoi
      nuori poika äidilleen puhelimessa. Ja kertoi myös kavereilleen.
      Kyllä siihen harjoittelijan palkkaan saa avustusta, kunhan vain on saanut "sopivan"
      harjoittelijapaikan.

    • hallitusvarmaaan

      KUKA MAKSAA LASKUT JA VUOKRAT SEKÄ ELÄMISEN JOS ILMAN PALKKAA TEHDÄÄN TÖITÄ

      • MTukiainen

        Ei se ole niin tärkeää, sillä pääasia on että on jotain tekemistä. On aina parempi olla töissä vaikka ilmaiseksi! Oma palkkani on 6000€/kk, mutta tekisin toki töitä vaikka ilmaiseksi.


      • semaksaa

        Se sama maksaa, joka maksaa muutenkin sun laskut, vuokrat ja elämiset. Onko liikaa vaadittu, että itsekin osallistut sen elatuksesi hankintaan?


      • äkjvx

        On.


      • aivotnarikkaan
        semaksaa kirjoitti:

        Se sama maksaa, joka maksaa muutenkin sun laskut, vuokrat ja elämiset. Onko liikaa vaadittu, että itsekin osallistut sen elatuksesi hankintaan?

        Joo itse ne maksut on maksettava kun naapuritkaan ei niitä maksa.Mitä järkeä on tehdä työtä mistä ei tienaa rahaa että sais maksettua ne laskut.Vai pistetäänkö työnantaja maksamaan.


      • åådqdfx

        Saa työnantaja mun puolesta maksaa mun laskut. Tätä en tullutkaan ajatelleeksi. Hyvä idea.


    • rdgxzw

      Itse asiassa tämmösellä työelämällä ei enää oo mitään merkitystä.
      Suomalainen on yksi paskamaisimmista työkavereista mitä voi olla. Toiselle suomalaiselle.

      Ne, jotka voi, muuttaa maasta juuri tämän takia. En ole koskaan kuullut kenenkään suomalaisen kehuvan työssäkäymistään.
      Itse työ voi olla ok, mutta työkavereistaan en ole kuullut kenenkään puhuvan kehuen.

      Jos oot hyvä työntekijä ja tykkäät työstäsi, sinut puhalletaan hiljakseen pois.

      Suomi ei pärjää.

      • Meneeainavaanparemmin

        Näinhän se menee, varsinkin demarityöpaikoilla. Jos olet ahkera, iloinen, teet innoissasi töitä, niin johan alkaa epäily, lyttääminen ja kyttääminen ja varsinkin, jos sulla menee vielä ulkoisesti jostain syystä hyvin, on auto, on rakkaus, on kiva koti, on harrastukset jne., niin kateushan se iskee vasemmistolaisiin heti. Sitten aletaan se vtuilu, kaikenlainen pikkukiusa, syrjiminen, että saataisiin sille hyvinvoivalle jotenkin edes paha mieli, koska eihän kukaan saa olla iloinen, kaikkien pitää tasapuolisesti voida pahoin.

        No sitten, kun alat vetämään samaa linjaa kuin nämä ikikatkerat vasemmistolaisurpot, teet vähemmän töitä, pidentelet taukojasi, lusmuilet nurkissa niinkuin hekin tehden kaikkea muuta kuin töitä, niin siitähän se vasta haloo syntyykin. Mitä se nyt meinaa!!?? Eikö se enää teekään meidän puolesta töitä.

        Tosiaankin, suomalaiset työpaikat ovat ilmapiiriltään Ahdasmielisiä ja kaiken työinnon latistamisen mestareita. Iloiset, positiivisesti ajattelevat työntekijät saadaan kyllä savustettua ulos pikkuhiljaa.

        Sitten nämä samat kateelliset katkeroitsijat jaksavat vielä ruikuttaa työttömistäkin, että miksi ne ei innosta hihkuen hakeudu töihin. Kuka hullu sinne haluaa hakeutua, kun aina on vastassa tätä "todella solidaarisesti käyttäytyvää" porukkaa, jonka ainoa elämäntehtävä on saada kaikki voimaan yhtä pahoin kuin itse tai mieluummin vielä pahemmin.


    • kdhfvfrrhvgtubhu

      Ainoa sana mitä ihmettelen on käsitteen "kannustaminen" käyttäminen ainoastaan köyhiin tilanteissa tai tapauksissa, jossa köyhien sosiaaliturva pienenee. Se ärsyyntyminen olisi ihmisillä varmaan paljon pienempää, jos ei pelleiltäisi suomenkielen sanastolla. Itse määritän käsitteen "kannustaminen" siten, että jos jotakin "kannustetaan", "kannustetaan" siitä että oot ollu niin hyvä ja nyt saat parempaa. Tuskin kuitenkaan "kannustamista" on hallituksen esitykset, josta ainoastaan vain erittäin hyvätuloiset & rikkaat hyötyy. Milloin näkisi hallitukselta esityksen, jossa rikkaita "kannustettaisiin" samalla poliittisella retorisella tyylillä kuin köyhiä ja pienituloisia? Tyyliin että jos rikasta iltapäivälehdessä kannustettaisiin, että: sinua "kannustetaan" nyt sillä, että et enää saa kymmeien miljoonien arvon velkalukaalistasi aiemman suuruisia verohelpotuksia ja sinua "kannustetaan" oikeasti luomaan työpaikkoja vähentämällä veronmaksajien tukia yrityksellesi - sellaista ei näe iltapäivälehtien otsikoissa, ikinä.


      Samaan kategoriaan hallituksen käsitteen "kannustaminen" kanssa mennee usein käsitteet "pitää itsestään huolta" aina kun maan köyhät saa esimerkiksi aiempaa vähemmän terveyspalveluita tai käsite "syrjäytymisen estäminen" poliittisissa esityksissä, jos halutaan auttaa rikkaita yrityksiä veronmaksajien rahalla. Milloin muuten vaikka sosiaalityöntekijöiden ( en ole sosiaalityötä koskaan lukenut, enkä sellaista alaa tunne) ammattiliitto on vaatinut toimeentulotuen asiakkaille joukkovoimana korkeamman suuruista toimeentulotukea? Eh, ei taida olla tapahtunut..eikä tapahdu.


      Vai ni. Työ on sitä, että työstä maksetaan hyvää palkkaa, työnantaja välittää tuyöntekijöistään ja että tekemäänsä työtä työntekijä eettisesti ja moraaliltaan ja älynsä ja osaamisensa lahjoja vastaavasti tykkää tehdä. Toivotan maan hallitukselle tsemppiä löytää ja keksiä sellaisia työpaikkoja.

    • ilmaneimotivoi

      Jos palkkaa leikataan 60prossaa niin mitä jää käteen.Työntekijä joka ei anna työpanostaan työssä vain saikutus.

    • 645654dgfdgh

      EK haluaisia lopettaa sosiaaliturvan. EK:n mielestä paras keino saada ihmiset tekemään töitä on se, kun ihmisillä ei ole yhtään rahaa, eikä niille anneta mitään rahaa.

      • dfhgjhfgtjbhj

        No EK:n ideologia on EK: ideologia, mutta niidenkin palkoista suurin osa maksetaan veronmaksajien rahoista. Mä sattumalta taannoin kuulin, että yks tyyyppi joka on Apusen kauheesti ihannoima, on niinku zellanen tyypi että jos mä olisin halunnut samanlaisen pätijäuran, suora tie olis ollu auki... En erittele yksityiskohtia, kun ei ole syytä, mutta onhan se kivaa, että keskiluokkaiset perustelee "ideapajoja". Eri asia sitten se, että kuka kermaperseiden ikäisteni "hieman alta nelikymppisten" ajatuksia uskoo, jos korkeintaan ukot on keskenään saunassa istuneet. Niinku vaikka oikeistolaisen ideapajan perustaja ja tota... Naurettavaa, että osa ikäluokastani osaa taloudellisesti hyödyntää mahdollisuutensa, jos rumasti tässä ajassa pitäisi vain olla erityisen röyhkeä.


    • TaasÄlyttömyyksiä

      No, tässähän on oikein hyvät mahikset laittaa taas väkeä vääriin ja ammattitaitoa vastaamattomaan työhön.

      Jos omalla kohdallani käy niin, että työ ei vastaa ammattitaitoa, voi työnantaja olla varma siitä, että työ hoidetaan niin huonosti kuin mahdollista ammattitaidon puuttumisen takia. ;)

      Jos palkka on pieni, työpanokseni on myös hyvin pieni.

    • lerhfuritghyu

      Heh heh. Tähän nimettömään keskusteluun voi varmaan sanoa, että olen ehkä outo, mutta luulen _ luulen_ ministeri Lindströmin laittavan kampoihin kovasti köyhien ja vähäosaisten ja ylipäätään ihmisten väärinkohtelua vastaan jopa hallituksessa ja ajatukseni johtuu vain siitä, että minulle jotkut omat läheiset tuntee ihmisen ja rakkaani ei ole netissä, on mullekin sanoneet, että järki päähän, jos alan ajatella että yksikään persu ei voisi olla eettinen. Jos sallinette Suomi24 ihmisen nimen edes positiivisessa mielessä mainitsemisen, niin ministeri Lindtsrömia voi kehua nuorehko akateeminen vihervasemmiston äänestäjänainen ja henkilön ministeriöhän on luvannut esimerkiksi pitkäaikaistyöttömille 60-vuotiaille eläkkeen. Lindström myös jos on fiksu, ei luule netistä luettua: itseasiassa se syy että itse pidän ministeri Lindströmistä, johtuu siitä että hänet tuntevat sanoo hänen olevan fiksu ja järkevä. Ja se että joku sanoo ihmisen olevan fiksu ja järkevä, se tarkoittaa sitä, koska en tunne tyhmiä.

    • niinse

      Pakkoruotsi on työttömyyden ja köyhyyden aiheuttaja.

      • dfhjbtjhu

        Natsikin eksyi keskusteluun?


    • jeeeeee

      Jess AINA kun leikkaukset sattuvat, työttömiin ja heikonpiosaisiin
      Samalla persujen kannatus laskee. Tämän esityksen jälkeen se on varman enään
      3% kepulit ja kok Tekevät persuista pienpuolueen.

    • vewazs

      Ensinnäkin puoli-ilmainen työntekijä ei tule varmasti tekemään täyttä työpäivää. Osa porukasta polttaa ja jauhaa paskaa kuten nykyinen täyspäiväinenkin, mutta sillä erotuksella että puoli-ilmainen työntekijä tekee sitä vaikka minkä karenssin uhalla koko työnteon ajan.

      Toisekseen, jos työrupeama tulee sopivasti kevät-kesä-syksy akselille, rohkea puoli-ilmainen työntekijä irtisanoo asuntonsa ajoissa ja nukkuu yöt autossa ja peseytyy yleisillä rannoilla, "ei-kenenkään maalla" tai huoltoasemilla ja uimahalleissa. Täytynee vaatia apseille ilmaisia suihkuja. Pelkästään asunnosta tulee 400-600 euron säästö, johon ei tarvitse asumistukea eikä sossua. Näin siis tulonsiirron tarve pienenee. Ehkä näemme kaupunkien ympärillä metsissä jatkossa telttoja huomattavasti nykyistä enemmän.

      Kolmanneksi, jos tekee työtä, joka suunnitellaan jo korvattavaksi osittain sosiaalituella, ei minusta sossun takaisin perintää saati omaisuuden määrän valvontaa saa olla. Palkka tulee siis puolittain työnantajalta ja loput sossusta ilman tarveharkintaa etc. Saatua tuloa ei voi periä takaisin sillä sehän on palkkaa. Sen on myös kerrytettävä eläkettä. Jos tämä toteutuu niin silloin kyllä puoli-ilmainen työntekijä saa kaiken rahan itse eikä jää mistään paitsi eikä siis puhu paskaa töissä, mutta jos sossu kyylää ja perii takaisin , tai edes yrittää ulosmitata niin silloin kyllä loppuu työt samalla sekunnilla. Eli vaatisi lakimuutoksia toimeentulon myöntämiseen. Myöskin... jos sitä palkkaosuutta, jonka sossumaksaa ei liitetä eläkkeiden kertymiseen niin työntekeminen loppuu heti ja paskanjauhaminen on taattua.

      Paras "sosiaalityöntekijä" on tekijä, joka ei tee "oikeaa työtä" sillä vain oikeasta työstä maksetaan oikeaa palkaa. -- Uusi suomalainen sananlasku.

    • ddfadadsdf

      Työnantajat tulevat kuolemaan...

    • Eiautalyötyjenlyöminen

      Se ei patistamiset tai toimeentulon vieminen auta jos ei ole töitä mitä tehdä,eikä palkanmaksajia työlle jotta työllä voisi elää.Hvikseen ei kukaan töitä tee tai hyppää toisia hauskuuttaakseen. Se voi tulla tuollaisissa tiomissa herkästi leka lyöjän omaa ottaan.

      • turvatontamenoa

        Rikollisia ja mielenterv.johtuvat menot vain kasvavat.Kallista yhteiskunnalle.


    • Mietiskelijä_

      60% palkka, 60% työpanos.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      47
      4513
    2. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      94
      4484
    3. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      612
      4096
    4. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3017
    5. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      79
      2621
    6. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      129
      2173
    7. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      342
      2125
    8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      204
      2089
    9. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      29
      1725
    10. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      66
      1472
    Aihe